Ferguson laat zich niet provoceren

Olga (Nuongirl)
De manager van Manchester United, Sir Alex Ferguson, heeft gezegd dat hij niet warm of koud wordt van de suggestie van Chelsea-manager Avram Grant dat scheidsrechters in de Premier League een voorkeur hebben voor United.

Een week voor de Champions League-finale tussen beide clubs zei Grant dat Manchester United in de titelrace baat heeft gehad bij ‘enkele toevalligheden’. Daarmee verwees de Israëliër naar de onderlinge confrontatie in september vorig jaar. Toen werd Jon Obi Mikel na een half uur spelen met rood van het veld gestuurd en won Manchester met 2-0.

Grant vond daarnaast ook dat arbiter Bennett verzuimde om Paul Scholes een tweede gele kaart te geven in de kampioenswedstrijd van Manchester tegen Wigan Athletic. "Ik ben ervan overtuigd dat de arbiter van invloed was op ons resultaat tegen Manchester. En zondag had Scholes een rode kaart moeten krijgen," aldus Grant.

Tegenover de BBC zei Ferguson: "Het heeft ons ook niet altijd meegezeten met beslissingen van scheidsrechters dit seizoen. Aan het eind van de rit is het zinloos om daarover te discussiëren. Grant doet dit om de boel op scherp te zetten voor woensdag."