FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 17 juli 2007

Tourhistorie: Coureurs en honden gaan niet samen

Marcus Burghardt reed vanmiddag in de afdaling frontaal tegen een hond op. Burghardts wiel klapte dubbel en hij rolde als het ware van zijn fiets. Ook de hond bleef gelukkig ongedeerd. Het kan helaas ook anders. De vermaarde Portugese wielrenner Joaquim Agostinho liet ooit het leven door een botsing met een hond.

Op 30 april 1984 rijdt Joaquim Agostinho de Ronde van de Algarve. Ago, al 42 jaar, draagt de leiderstrui van de ronde door zijn Portugal. Agostinho sprint in de vijfde etappe vol mee. Maar een hond steekt over. Wie anders dan Agostinho valt er over het dier.

Joaquim Agostinho is een zeer sterke renner maar ook een brokkenpiloot. De Portugees presteert zeer constant in de Tour de France. Zo staat hij tweemaal op het podium. In 1978 en 1979 wordt Agostinho derde achter Hinault en Zoetemelk. Agostinho wordt echter beroemder vanwege zijn talrijke onwaarschijnlijke valpartijen.

In 1971 sleept Agostinho zijn kopman Ocana mee in een valpartij. Tijdens de bergetappe van Revel naar Luchon maken beiden een forse schuiver op de Col de Mente. Ocana blijft letterlijk en figuurlijk gebroken achter met een sleutelbeenbreuk en een aantal gekneusde ribben. Agostinho vervolgt dichtgepleisterd gewoon zijn weg.

Mart Smeets ziet de Portugees ooit dwars door een bocht gaan. “In een warme bergetappe in de Pyreneeën schiet Agostinho dwars door een bocht. Hij rolt een boerenerf over en neemt in zijn val als het ware tractoren, hooibergen en hele varkenshokken mee. Hij lag van boven tot onder helemaal open. Je zag alleen maar bloed. En wat doet die? Hij staat op, trekt zijn stuur recht en stapt weer op om verder te gaan. Onwaarschijnlijk."

Waar haalt Agostinho die hardheid vandaan? De Portugees heeft daar wel een verklaring voor. Agostinho vecht in de jaren '60 drie jaar in Mozambique en Angola waar Portugal de onafhankelijkheid van de overzeese gebieden met harde hand onder de duim wil houden.

Agostinho maakte er verschrikkelijke taferelen mee. Hij rijdt met een vrachtwagen op een mijn en overleeft als één van de weinigen die aanslag. “Ik heb daar drie jaar gevochten. Gewoon tijdens dienstplicht. Het was een vreselijke tijd, een keihard leven. Daar heb ik mijn hardheid opgedaan. Als ik niet in die oorlog had gezeten, had ik nooit zo kunnen lijden op de fiets.”

Agostinho wordt na de val weer op zijn fiets geholpen. Zijn hoofd zit vol bloed. Maar Agostinho geeft nooit op. Hij voelt nooit pijn. Slingerend komt hij uiteindelijk over de finish. Agostinho heeft een stekende hoofdpijn. Hij laat zich in het rennershotel met ijszakken behandelen. Snel gaat de bonkige Portugees naar bed. Iedereen denkt dat het wel meevalt. Het valt toch altijd mee met Ago?

Maar het valt niet mee. Agostinho blijft klagen over hoofdpijn. Agostinho wordt alsnog naar een ziekenhuis in Faro gebracht. Daar toont een röntgenfoto een schedelbreuk aan. Vier uur na de valpartij wordt hij naar een ziekenhuis in Lissabon gebracht.

Onderweg raakt Agostinho in coma. Tot 10 mei blijft de Portugees in in die toestand. Dan overlijdt Agostinho. Later verklaart de behandelende arts, dokter Antunes, dat als Ago eerder naar het ziekenhuis van Lissabon was gebracht, hij nog geleefd zou hebben.

De dag dat Agostinho wordt begraven, is een nationale rouwdag in Portugal. De Portugese hulk was zeer populair in Portugal en tienduizenden mensen komen hem de laatste eer bewijzen. Op het dorpsplein van zijn laatste woonplaats Torres Vedras staat een monument voor de beste wielrenner van Portugal.

Lucille Werner breekt weer voet

Icoon ShowbizzTv-presentatrice Lucille Werner heeft voor de tweede maal in korte tijd haar voet gebroken. Dat gebeurde toen ze de auto instapte. Haar voet klapte dubbel en de arme Lucille liep een botbreuk op.

Circa een jaar geleden brak de presentatrice op exact dezelfde plek haar voet. Het is extra pech voor het gezicht van tv-spel Lingo. Naast het ongemak moest ze ook haar vakantie cancellen.


Pech voor Lucille Werner

Stadsprediker weer terug op zijn plaats in Eindhoven

Icoon OpmerkelijkHoewel het hem uitdrukkelijk verboden was, voerde hij vandaag toch weer de duiven. Met zijn luide stem probeerde hij weer zieltjes te winnen én was hij weer aan het collecteren voor een ‘Kapel voor Goede Geesten’. Arnol Kox kreeg vorige week een verbod om in de Eindhovense binnenstad te zijn. Door het voeren van de duiven riskeert hij een gebiedsontzegging van twee weken.

Vandaar dat hij vorige week in Veldhoven was. Maar hij is weer terug in Eindhoven. Hierop zegt Kox "Ik laat het er op aan komen. Als er een gerechtelijke procedure van komt, moet dat maar. Laat de rechter er maar over beslissen. Vorig jaar heb ik een bekeuring gekregen voor het voeren van die duiven. Daar ben ik tegen in beroep gegaan en ik heb er nog steeds niks van gehoord.”

Gisteren passeerde de politie hem een paar keer, maar zij ondernam geen actie. Arnol is niet van plan te stoppen met het voeren van de duiven. Ook blijft hij verder collecteren en hoopt hij mensen te bekeren tot Jezus. Het liefst midden in de Rechtestraat, op het drukke kruispunt, vóór de V&D. Want daar zijn de meeste zieltjes te winnen.

Explosieven gevonden bij GroenLinksjongeren

Icoon PolitiekIn een gebouw van de GroenLinksjongerenvereniging Dwars zijn explosieven gevonden. Dat gebeurde dinsdag tijdens opruimwerkzaamheden in het pand in Utrecht.

Ontstekingsmechanismen
Volgens een woordvoerder van Dwars gaat het om een koffertje met twee ontstekingsmechanismes en twee buisjes gevuld met poeder. Met deze producten kan een bom worden gemaakt. Dwars was bezig met opruimen vanwege een verbouwing. In het rommelhok dat al sinds 1995 in gebruik is lag het koffertje. Dwars heeft geen idee hoe de componenten voor een bom in het kamertje kan zijn beland. De GroenLinksjongeren beweren een pacifistische club te vormen. Ze zouden zich niet inlaten met gewelddadigheden.

Vrijzinnige idealen
"Wij zijn een politieke jongerenorganisatie die staat voor groene, vrolijke en vrijzinnige idealen. Dwars heeft al sinds het begin van haar oprichting geweld tegen mensen en objecten altijd ten zeerste afgekeurd", zegt Joeri van der Hoff, politiek voorzitter van Dwars tegen de NOS.
Toch sluit Van der Hoff niet uit dat het koffertje van een lid is. Dat zou volgens hem desastreus zijn. De recherche doet onderzoek. Voor de veiligheid werd een deel van de Oudegracht afgezet. Er is nog niemand opgepakt.


Er lag een verdacht koffertje bij Dwars


Met dank aan veer0318 voor de submit.

[Update] Peter Moore verlaat Microsoft en gaat naar EA Sports

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Peter Moore het bedrijf zal gaan verlaten. Don Mattrick, voormalig directeur van EA en nu extern adviseur van Microsoft, zal de taken van Peter Moore gaan overnemen.

Peter Moore werkte bij Microsoft voor de Interactive Entertainment Business division en was mede verantwoordelijk voor Xbox 360. Volgens het persbericht verlaat Moore om persoonlijke redenen Microsoft en heeft hij andere mogelijkheden gevonden binnen de games-industrie. De geruchten gaan dat Moore nu aan de slag gaat bij EA Sports.

Update 22:59

Het gerucht blijkt waar te zijn want EA heeft nu bevestigd dat Peter Moore het nieuwe hoofd is van EA sports. Op dit moment is John Riccitello bezig met een reorganisatie van EA in vier verschillende afdelingen: EA Games Label, EA Casual Entertainment, The Sims Label en EA Sports. Peter Moore zal nu de leiding op zich nemen van de afdeling EA Sports.

"I couldn't be more excited about joining EA and moving my family back to the San Francisco Bay Area."

Tekken 6 krijgt online multiplayer

Bandai Namco heeft bekend gemaakt dat Tekken 6 op de PlayStation 3 online multiplayer zal bevatten. Het online gedeelte zal slechts een gedeelte zijn van de nieuwe modes in Tekken 6.

Het is niet het eerste deel van Tekken dat online gaat, want Tekken 5 Dark Resurrection op het PSN van de PS3 had ook de mogelijkheid om online multiplayer te spelen. Een precieze launchdatum voor Tekken 6 is nog niet bekend, maar eerst zal de arcade versie verschijnen in de arcadehallen later dit jaar. Maar Bandai Namco heeft bevestigd dat de console-versie minder dan een jaar later zal verschijnen; zeer waarschijnlijk dus eind 2008.

Halo Wars demo in de planning

Van de game Halo Wars was nog niet heel veel te zien tijdens de E3, maar tijdens een presentatie van de game wisten de ontwikkelaars te vermelden dat er zeker een demo aan zit te komen.

Volgens producer Cris Rippy zal deze demo zeker voor de release verschijnen, maar aangezien de game pas in 2008 zal verschijnen is er nog geen exacte datum bekend. Halo Wars is een RTS-game die ontwikkeld wordt door Ensemble Studios en speelt zich logischerwijs af in het Halo-universum. Ensemble Studios is onder andere bekend van Age of Empires III.13-jarige probeerde zijn moeder te vermoorden

Icoon MisdaadDe politie in Cholet, in Maine-et-Loire in Frankrijk heeft gisteren een erg jonge verdachte onder toezicht gesteld. Een dertienjarige jongen wordt ervan verdacht zijn moeder te hebben willen vermoorden. In de nacht van 10 op 11 juli werd de moeder naar een ziekenhuis gebracht. Het bleek dat zij door een kogel was geraakt.

Na haar gehoord te hebben werd de zoon onder toezicht gesteld. Het bleek dat hij geen onbekende van de politie was. De jongen heeft bekend zijn moeder te hebben willen doden. Hij zou tot zijn daad gekomen zijn toen hij door zijn moeder gestraft werd omdat hij op frauduleuze wijze met zijn bankpas geld had opgenomen.

Lekkel

Japan is werkelijk waar een onuitputtelijke bron van maffe dingen (gelukkig maar) en we blijven jullie er ook mee lastig vallen.

Ik werd door medeblogger Tigertje gewezen op het eerste reclamefilmpje, en na enig onderzoek kwam ik erachter dat ze nog meer maffe filmpjes hebben gemaakt om hun etenswaar aan te prijzen.

Ach ja, als het maar verkoopt....

Rhoon in rep en roer om krokodil

Vanmiddag belde een vrouw uit het Zuid-Hollandse Rhoon in blinde paniek de politie op. Ze had namelijk bij haar in de straat een man zijn huis zien binnengaan met een ongeveer een meter grote krokodil.

Ook haar man en kinderen waren ervan overtuigd de krokodil in levende lijve te hebben gezien. De politie ging gelijk op onderzoek uit. Het is wel toegestaan sommige krokodillen in je huis te houden, maar het is verboden deze op straat te laten rondlopen.

Gelukkig kon de buurvrouw snel worden gerustgesteld. Bij nader onderzoek troffen de speurneuzen slechts de opblaaskrokodil van de zoons des huizes aan.

Menchov kopman af bij Rabobank

Denis Menchov is niet langer de kopman voor Rabobank deze Tour. Ploegleider Erik Breukink heeft verklaard dat Michael Rasmussen voor de rest van de Tour de enige kopman is.

Menchov had vandaag een slechte dag en verloor ruim 4,5 minuut op winnaar Soler. In het algemeen klassement staat de Rus nu achttiende met meer dan zeven minuten achterstand. "Hij had gewoon een offday. Er was niets met hem aan de hand, maar op de Galibier kon hij uiteindelijk het tempo niet volgen. Op de top had hij nog maar weinig achterstand, maar hij was alleen en van voren reden ze uiteraard vol door", aldus Breukink, die daarom tot de conclusie kwam dat Rasmussen vanaf nu de belangrijkste man in de ploeg is. "Die conclusie kunnen we heel simpel trekken. We hadden er twee goed staan in het klassement, dat is nu niet meer zo. Denis is heel teleurgesteld".

Op de vraag of Menchov nu moet gaan knechten voor de Deen was Breukink nog niet duidelijk. "Dat kunnen we pas echt zeggen na afloop van de tijdrit. Rasmussen is een pure klimmer, de twee lange tijdritten die nog volgen zijn in zijn nadeel".

Ook Sluiter naar tweede ronde Dutch Open

Raemon Sluiter heeft knap gewonnen van Luis Horna, daarmee bereikt hij de tweede ronde van het Dutch Open. Sluiter zette zijn goede spel van het Siemens Open voort en geheel in de traditie van dat toernooi verloor hij de eerste set, om vervolgens de partij te kantelen.

De eerste set ging met 6-3 naar Luis Horna. In de tweede set trok Sluiter met een break verschil aan het langste eind, 7-5. In de laatste set liep Horna op alles en iedereen te schelden, hij kwam 5-0 achter. Uiteindelijk verloor de Peruviaan de derde set met 6-3.

De drie Nederlanders in Amersfoort hebben zich ondanks de zware loting alledrie geplaatst voor de tweede ronde. Thiemo de Bakker mag daarin tegen Florent Serra, die Nikolai Davydenko versloeg. Robin Haase speelt zijn tweede partij tegen Nicolas Devilder. Raemon Sluiter mag in de tweede ronde tegen Werner Eschauer.

Mayo: beslissing Tour in Pyreneeën

De Tour de France wordt volgens Iban Mayo in de Pyreneeën beslist. De renner van Saunier Duval, die vandaag in de laatste Alpenetappe als vijfde eindigde, ziet tot aan de Pyreneeën weinig veranderen in het klassement.

Andere kenners verwachten al een eerste schifting in de tijdrit van zaterdag. Maar Mayo verwacht daar weinig van. "Misschien is de tijdrit gunstig voor Andreas Klöden. Maar de rest van de top van het klassement gaat hier geen verschillen neerzetten. Er staan geen echte tijdrijders in de top tien", aldus Mayo. Klöden staat achtste op bijna vier minuten van leider Michael Rasmussen.

Over zijn eigen prestaties was de 29-jarige Spanjaard te spreken. "Het lukte me vandaag, met hulp van mijn teamgenoot Cobo, om bij de favorieten te blijven. Ik had niet verwacht in de top van het klassement te staan na de Alpen, dus ik ben zeer tevreden." Mayo staat derde met een achterstand van 2.39 minuten op Rasmussen.

Bloedtesten voor negende Touretappe negatief

Drie ploegen werden voor de negende etappe gecontroleerd via bloedtesten. De Rabobank was één van de onderzochte ploegen. Alle bloedtestst vielen negatief uit.

In totaal werden 25 renners gecontroleerd. Naast de Rabobank-ploeg werden er renners van Lampre en Credit Agricole onderzocht. De renners dienden voor de etappe hun bloed af te staan. Na de etappe maakte de UCI bekend dat iedereen 'clean' de etappe had gefietst.

De tests moeten uitwijzen of het bloed van de renners abnormale waarden vertoont. Als dit het geval is kan dit een indicatie zijn voor het gebruik van doping.

Inmiddels is het wel duidelijk geworden dat de UCI veelvuldig controleert. Bijna dagelijks worden er renners getest. Tot nu toe zijn alle controles negatief gebleken.

Davydenko hard onderuit tegen Serra

Nikolai Davydenko heeft in de eerste ronde van het Dutch Open in Amersfoort een zware nederlaag geleden tegen de Fransman Florent Serra.

Het was de vijfde keer dit seizoen dat de in Amersfoort als eerste geplaatste Rus in de eerste ronde verloor. De eerste set wist hij nog met 6-4 te winnen. Daarna kreeg hij twee sets met 6-1 om de oren. Voor Florent Serra, die tegen Verkerk debuteerde op ATP-niveau, was het de vierde keer in zijn carriere dat hij een top10 speler versloeg. Eerder was hij twee keer te sterk voor Blake en een keer versloeg hij Robredo.

De als tweede geplaatste Mikhail Youzhny plaatste zich wel voor de tweede ronde. Hij versloeg de Argentijn Vassallo Arguello in 2 sets. 6-2, 7-5. De Italiaan Volandri plaatste zich voor de tweede ronde door de Spanjaard Hernandez te verslaan. 6-2, 6-4.

Chip maakt hond tijdelijk onvruchtbaar

Het is straks niet meer nodig je trouwe viervoeter op een pijnlijke manier te laten helpen. Een kleine chip maakt Fikkie minder geil.
De chip meet twaalf bij twee milimeter en wordt tussen de schouderbladen van de hond geplaatst. De sekskiller voor honden is ontwikkeld door het Australische bedrijf Peptech, en vijfhonderd honden doorstonden de tests met glans.

Door de chip wordt bij reuen het mannelijke hormoon tijdelijk lamgelegd waardoor het mannetje geen sperma meer aanmaakt. Teefjes maken geen eicellen meer aan.

Niet alleen is de tijd van pijnlijk castreren voorbij, het is ook nog eens een tijdelijke oplossing. Na een half jaar werkt de chip niet meer. Het baasje kan dan besluiten een nieuwe chip te laten plaatsen, of de hond eindelijk eens van bil laten gaan.

Nog een voordeel is dat de honden minder agressief zijn. Volgens de onderzoekers komt dit door het lagere testosterongehalte.

Over enkele weken zal de chip in Groot-Brittannië worden gelanceerd. Men verwacht dat het hondenvoorbehoedsmiddel tussen de veertig en zestig euro zal gaan kosten.


"Af Fikkie, af!", is straks verleden tijd


Met dank aan Aether voor de submit.

Mag ik één broodje gezond met muis?

Icoon ShockingHeb je vandaag een pistoletje gekocht bij de Albert Heijn op Utrecht Centraal? Dan kan het zijn dat je niet de eerste was die genoot van het broodje.

Twee oplettende mensen filmden vanmorgen hoe een paar muizen aan de vers gebakken pistoletjes aan het knagen waren. Volgens de filiaalleider is het probleem bekend, maar wordt het brood gewoon verkocht.


Met dank aan user hellfeeter en rickmans van de FOK!weblog voor de submit.

Gisele Bündchen best verdienende model

Icoon ShowbizzVolgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is Gisele Bündchen momenteel het best betaalde model ter wereld. Volgens het blad haalde de Braziliaanse het afgelopen jaar 33 miljoen dollar binnen. Ze wordt gevolgd door Kate Moss, die met 'slechts' 9 miljoen dollar op de tweede plaats staat. Heidi Klum (8 miljoen), Adriana Lima (6 miljoen) en Allessandria Ambrosio (6 miljoen) maken de top vijf compleet.

Bündchen dankt haar hoge inkomen aan enkele zeer lucratieve contracten, maar ook juist aan het vele aantal campagnes dat ze heeft gedaan afgelopen jaar. Forbes schrijft: "Terwijl de meeste modellen op onze lijst een groot contract hebben met per seizoen nog drie of vier campagnes, heeft Bündchen afgelopen jaar wel twintig campagnes gedaan."

De vraag is volgens Forbes overigens of Bündchen ook volgend jaar de lijst nog aanvoert. Haar zeer lucratieve contract bij lingerieketen Victoria's Secret - ze verdient er een slordige vijf miljoen dollar per jaar mee - loopt in december af en zal niet worden verlengd. Overigens boert ze ook nog prima met het verbinden van haar naam aan een schoenenmerk in Brazilië: zes miljoen dollar op jaarbasis.

Gisele Bündchen
Enkele foto's van Gisele Bündchen

Natascha Kampusch gaat helemaal los

Nog geen jaar geleden wist ze nog helemaal niets van de grote, boze buitenwereld. Natascha Kampusch, het ontvoerde meisje dat vorig jaar na acht jaar wist te ontsnappen, is een jonge vrouw geworden. De negentienjarige Kampusch is innig zoenend met een man betrapt in een Weense disco.

Natascha danste uitgelaten, gooide haar handen hoog in de lucht en vleide zich tegen een jonge, goeduitziende man aan. Het blijkt hier te gaan om de 21-jarige zoon van haar advocaat Gabriel Lansky.

Nog geen jaar geleden zag haar leven er nog heel anders uit. Acht en half jaar lang was haar enige levensruimte een donker keldervertrek van drie bij drie meter. De enige man tegen wie ze zich kon aanvleien was haar 44-jarige ontvoerder Wolfgang Priklopil.

De ouders van de jonge vrouw zijn blij dat ze al zo snel helemaal is opgebloeid. "Ik ben blij om Natascha's geluk. Het moet een goede jongen zijn, anders zou mijn kind niet met hem omgaan", aldus Ludwig Koch, de vader van Natascha. Haar moeder, Brigitta Sirny zegt hierover: "Het heeft lang geduurd voor Natascha voldoende moed bijeen had geraapt om uit te gaan."

Australiër loopt 3 maanden rond met tand in hoofd

Icoon OpmerkelijkEen Australische rugbyspeler liep drie maanden rond met een tand in zijn hoofd. Ben Czislowski, de ongelukkige, heeft de tand vast terwijl hij met de pers praat om te laten zien dat het echt gebeurd is.

Ben speelde de afgelopen maanden gewoon wedstrijden desondanks hevige hoofdpijn die hij kreeg na een botsing met een tegenstander. Het ongeluk, waar hij een hoofdwond aan over hield, gebeurde op één april.

Ben klaagde wel over een stekende pijn in zijn hoofd en moeheid, later kreeg hij ook nog een infectie aan zijn oog. Pas een week later vond de dokter de tand in Bens hoofd.

De rechtmatige eigenaar mag de tand terug hebben, mocht hij dat willen. Voorlopig staat de tand op het nachtkastje.

Britney heeft het aan de stok met dierenbescherming

Net nu het wat beter leek te gaan met Britney Spears, heeft ze weer ruzie gekregen met dierenknuffelaars. De dierenbeschermers zijn boos op de diva, omdat ze zonder erbij na te denken een hondje aanschafte.

"Britney had meer tijd moeten nemen. Je koopt niet zomaar even een hond van 2.300 dollar", aldus een woordvoerster van de dierenbescherming, die duidelijk niet blij is met Britney's nieuwste aanschaf.

"Het kost tijd om een nieuw gezinslid uit te kiezen en het is belangrijk om een dier aan te schaffen dat bij een goede kweker vandaan komt. Dierenwinkels halen de pups uit kweekfabrieken, de beestjes verkeren vaak in slechte gezondheid. Spears laat de wereld weer eens zien hoe het níet moet."


Een klein hondje, maar het kan vast likken als Lassie

Ali B doet het met padvinders

Groot feest bij de honderd jaar oude padvinders. Speciaal voor dit heuglijke feit heeft Nederrapper en knuffelallochtoon Ali B een rap geschreven. De Nederlandse tak van de padvinders, Scouting Nederland, vroeg Ali B een rap te schrijven om zo de blijde boodschap levendig te houden. Zo meldt Scouting Nederland op haar site.

De 25-jarige entertainer liet zich voor het schrijven van de 'Leipe scoutingflavour' inspireren door de teksten van de scoutingwet en -belofte. Een fragment uit het nummer luidt dan ook: Samen met de anderen de wereld ontdekken, en leefbaar maken, wat is het toch lekker, om de kansen die je krijgt te benutten, geloof in jezelf, denk mij gaat het lukken. Doe gewoon je best, geef alles wat je hebt, en de mensen om je heen behandel je met respect."

Op een augustus barst het feest los. Het is dan precies honderd jaar geleden dat oprichter Robert Baden Powell het eerste padvinderkamp opende in Engeland.

Punten negende etappe

De Alpen zitten er zo goed als op, tijd voor de punten van de FOK!Tourmanager.

zakjapannertje is etappewinnaar met 169 punten. Slaapsmurf eindigt met 168 punten als tweede, en El_Menjo eindigt vandaag als derde met 154 punten.

In het algemeen klassement staat andre77 met 1253 punten eerste. Obadja staat tweede met 1184 punten, en Bayswater bezet met 1163 punten de derde plaats.

Bij de subleagues gaat de dagwinst naar n00bs met 114 punten. Le Tour de Deventer pakt met 108 punten plaats twee en op plaats drie vinden we vandaag De Echte Kenners

Bobteam Glas gaat in het algemeen klassement met 1297 punten nog steeds aan de leiding. ShowChat staat tweede met 1190 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! bezet met 1113 punten plaats drie.

Vanaf zaterdag 14 Juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden. De teams zullen vrijdag 20 juli om 00:01 uur worden vastgezet.

Veel RPGs en adventures in Leipzig

De Duitse uitgever dtp, die onder het label Anaconda veel RPG's en adventures uitgeeft, staat uiteraard ook op de Games Convention in Leipzig eind augustus. Met het min of meer wegvallen van de E3 voor Europese developers en publishers beschouwen ze deze beurs als "the most important exhibition for us. Especially this year, because the E3 expo is, with all its changes, no longer an important place for many European publishers. We are expecting an increase in national and international visitor numbers, which makes us also expect that we will be able to increase the outcome of the overall event." aldus Markus Windelen, COO van dtp.

De stand van dtp is groter dan ooit om hun internationale ambities te benadrukken. Ze presenteren onder andere de volgende games: Overclocked, Reprobates, So Blonde, Memento Mori, Undercover: Dual Motives (Nintendo DS), Legend: Hand of God, Drakensang: The Dark Eye, Gray Matter, Mata Hari en Windchaser. Ook zal er een persconferentie zijn met enkele adventure-legendes zoals Hal Barwood en Noah Falstein (bekend van de Indiana Jones-adventures en Monkey Island, zij werken nu aan Mata Hari), Steve Ince (bekend van de Broken Sword-games, werkt nu aan So Blonde) en Jane Jensen (bekend van de Gabriel Knight-games, werkt nu aan Gray Matter).


So Blonde

'Jaap uit De Gouden Kooi is acteur'

King JaapDe geruchten dat het televisieprogramma De Gouden Kooi deels in scène is gezet, worden sterker. Uit een filmpje op YouTube (zie onder), met beelden afkomstig van de livestream van het programma, zou dit blijken. Bewoner Jaap zou daarin toegeven dat hij wordt geregisseerd door de programmamakers en zich van hen grensoverschrijdend moet gedragen.

'King Jaap', de zwaarlijvige student uit het programma, deed de bekentenis snikkend tegen mede-villabewoner Brian. Dat gebeurde nadat hij gisteren een boete van 1000 euro en 100.000 euro op een eventuele jackpot had gekregen van de programmaleiders. Dat was omdat hij zich samen met met andere bewoners schuldig had gemaakt aan fysieke geweldpleging.

Op de beelden is te zien hoe Jaap in de tuin roept: "Fucking duizend euro naar de tering. Weet je hoeveel geld dat voor mij is? Kutzooi! (...) Ik ga echt iedereen inschakelen op het thuisfront. Ik moet echt zo snel mogelijk weten hoe dat zit met m'n contract."

"Ik heb geen toekomst en geen leven. Kutzooi. Het enige wat ik heb, is m'n uniekheid door m'n overgewicht, m'n insteek, m'n apartheid, m'n humor... dat. (...) Hier reageer ik zo slecht op. Ik zou echt denken van... hier met dat contract. Ik zoek het wel uit."

"Tering-Talpa. Fucking hell. Hoe kunnen ze het doen. Ik ben echt boos. Fucking teringlijders. Ik doe echt geen ene moer meer. Ik vind het niet normaal. Voor alles wat ik fucking hebben zitten doen hier. Kutzooi. Ik loop mezelf te verlagen en te verkopen voor Talpa. 'Jaap doe dit', 'Jaap doe dat'. Ik word gewoon fucking gebruikt man."

Snikkend vervolgt hij: "En Jaap doet het voor de fucking kijkcijfers. Dat doet Jaap. Dat doet me fucking pijn man. 'Jaap werk mee aan dit complot'. 'Jaap we hebben dit idee, dat doe jij wel'. En Jaap doet het."

Daarna werd het gesprek ineens afgekapt door de regie van het programma en was alleen nog een overzichtsshot van de villa te zien. Volgens veel internetgebruikers hét bewijs dat Jaap inderdaad een acteur is. Waarom moest het gesprek anders worden afgekapt, zo vragen zij zich af. De programmamakers hebben nog niet gereageerd.


De bewuste beelden waarin Jaap zijn bekentenis doet.

Kijk voor meer De Gouden Kooi in het FOK!forum De Gouden Kooi.

Regendans tegen Homer Simpson

Icoon OpmerkelijkAanhangers van The Pagan Federation in Engeland hebben aangekondigd regenmagie aan te wenden om de schildering van Homer Simpson, naast de wereldberoemde Reus van Cerne Abbas, weg te krijgen.

De Reus van Cerne Abbas is een 60 meter grote, in de heuvelwand ingekraste figuur van een naakte, opgewonden man met een (andere) knuppel in de hand. Wie de geilaard heeft gemaakt en wanneer, is nog altijd een mysterie. Velen, waaronder The Pagan Federation, denken dat de beeltenis een symbool van vruchtbaarheid is.

Sinds een week heeft hij echter gezelschap van een in onderbroek geklede en met donut getooide Homer Simpson, die daar is neergezet ter promotie van de nieuwe Simpsons-film. De schildering werd uitgevoerd in biologisch afbreekbare waterverf, die zal wegspoelen als het regent.

Ann Bryn-Evans, districtmanager van Wessex voor de Pagan Federation, hoopte naar eigen zeggen op droog weer maar is van gedachten veranderd. "We gaan regenmagie uitvoeren om die schildering weg te krijgen. Het is überhaupt verbazingwekkend dat ze zoiets belachelijks hebben gedaan. Dit is een gebied van wetenschappelijk belang."

Mike Webb, uitbater van de New Inn in Cerne Abbas, ziet er geen probleem in. "Het is eens iets anders", zei hij. "We hebben nog geen klachten gehoord, maar ik betwijfel of veel inwoners weten wie Homer Simpson is."

Het is niet voor het eerst dat de reus wordt gebruikt voor reclame-doeleinden: ooit is hij ingezet ter promotie van condooms.


Homer en andere held

Robben persoonlijk al rond met Real Madrid

Arjen Robben zal naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen voor Real Madrid spelen. Hoewel beide clubs nog met elkaar in onderhandeling zijn is Robben persoonlijk al rond met Real Madrid.

Chelsea, de huidige club van Robben, vraagt 23 miljoen euro voor de Oranje-international. Real Madrid zou 19 miljoen euro willen betalen voor Robben. Momenteel zit Robben nog in de Verenigde Staten voor een trainingskamp maar het is de bedoeling dat hij eind deze week in Madrid wordt gepresenteerd. Robben zal dan een contract van vier of vijf jaar tekenen bij de Koninklijke.

Patiënten krijgen een rekening van 35,5 miljoen

Icoon ShockingHonderden patiënten zullen wel erg geschrokken zijn toen ze een ziekenhuisfactuur kregen van 35,5 miljoen euro. De fout werd veroorzaakt door een foutje in de nieuwe software van de instantie die de facturen int voor het Northern Community Hospital in Arizona. “De hoogste factuur bedraagt 35,5 miljoen euro. Ik ben benieuwd naar de reacties van die patiënten.”, heeft Kim Aguirre gezegd. Kim Aguirre is directrice van de afdeling financiële zaken.

Ze heeft de verantwoordelijkheid meteen doorgeschoven naar de instantie die de inning van de facturen regelt. “ Zij hadden de fout moeten opmerken, maar dat is niet gebeurd." Ze heeft beloofd dat de patiënten snel een rekening zullen krijgen die wel klopt.

Grootste condoom ter wereld bij Zwarte Cross

In Lichtenvoorde moet wel de grootste lul van Nederland wonen. Want daar wordt tijdens de Zwarte Cross een condoom van vierendertig meter gelanceerd. De eigenaar, de GGD, hoopt hiermee een vermelding in het Guinness Book of Records binnen te slepen.

Zeven GGD's hebben samen de reuzencondoom gelapt. Ze willen hiermee de aandacht vestigen op geslachtsziekten en veilig vrijen. "De soa-cijfers stijgen nog steeds. We gaan de ballon gebruiken als ondersteuning bij preventieactiviteiten", aldus een woordvoerster van GGD Gelre-IJssel.

De supercondoom is wel even wat duurder dan een rubbertje van de drogist. Het ding vertegenwoordigt een waarde van enkele tienduizenden euro's. De peperdure ballon gaat na de Zwarte Cross verder door Nederland varen. Zo is hij onder meer te zien tijdens de ballonfeesten in Joure en vele muziek- en theaterfestivals.

Natte poes

Shitonya stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:Ik heb wellicht voldoende mannelijke trekjes om dat idee uit te lokken, maar mijn vrouwelijke vormen verraden mijn vrouwelijkheid. Zo nu en dan emotionele uitspattingen en een bloedbad in mijn string en voila. Het beeld van een vrouwmens is compleet. Verder zie ik de schoonheid niet in een vrouw en de gedachte aan die rollade tussen hun benen doet mij huiveren. Ik ben en blijf een hetero schepsel.

Antillianen vaker verdacht van misdrijven

Icoon AlgemeenAntillianen zijn vaker betrokken bij criminele activiteiten dan andere etnische groepen in Nederland, gevolgd door Marokkanen. Dat is gebleken uit een onderzoek van justitie. Het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) en het CBS hebben gemeld dat Antillianen vaker verdacht worden van drugs, wapen en vermogensdelicten met geweld. Bij Marokkanen is er een piek bij vermogensdelicten met en zonder geweld, bedreiging en vernieling en verstoring van de openbare orde.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de leeftijdsopbouw bij Antilliaanse en Marokkaanse verdachten afwijkt van het gemiddelde. Bij de Marokkaanse ‘criminelen’ ligt het hoogtepunt in de tweede helft van hun puberteit. De criminaliteitscijfers zijn bij de Antillianen onder de twintigers en dertigers erg hoog. Surinamers worden volgens de cijfers van justitie vaak verdacht van verkeersmisdrijven en drugs- en wapencriminaliteit. Turken komen er bij het onderzoek beter vanaf; ze worden van de vier ‘klassieke’ groepen het minst vaak verdacht van criminele activiteiten. Bij Turken ligt het hoogtepunt bij verkeersmisdrijven en wapendelicten.

Ook overige Afrikanen, allochtonen uit het Midden-Oosten, Oost-Europeanen, Zuid-Aziaten en Latijns-Amerikanen worden vaker dat gemiddeld verdacht van een misdrijf. De criminaliteitscijfers liggen bij Westerse allochtonen, Zuidoost-Aziaten en autochtonen onder het Nederlands gemiddelde. Het onderzoek ‘Allochtone en autochtone verdachten van verschillende delicttypen nader bekeken’ is een vervolg van het onderzoek ‘Allochtonen en autochtonen nader bekeken’ uit 2005. Ook toen bleek al dat bepaalde etnische groepen vaker verdacht worden van criminaliteit dan andere groepen.

PES 2008 speelbaar op Leipzig Game Conference

Konami heeft vandaag zijn line-up bekendgemaakt voor de Game Conference in Leipzig dat zich op 23 tot 26 augustus zal afspelen.

De titels die Konami onder andere zal tentoonstellen zijn:

Silent Hill Origins (PSP)
Castlevania: The Dracula X Chronicles

Maar de grootste aankondiging is zonder twijfel dat Pro Evolution Soccer 2008 speelbaar zal worden gepresenteerd aan bezoekers. Dus mocht je een PES fan zijn dan heb je nu extra motivatie om eind augustus af te reizen naar Leipzig. De game zal speelbaar zijn op de PC, Xbox 360 en andere platforms.

"We can promise visitors and gamers in Leipzig that Konami will play a major role in this year's gaming year - delivering new games and additions to popular franchises, while producing exciting games for new systems and established formats," aldus Konami.

Grote update voor Xbox Live in oktober?

Ongeveer twee keer per jaar komt Microsoft met een update voor het Xbox 360 dashboard. De laatste update was een paar maanden geleden in mei en voegde onder andere MSN toe aan het dashboard.

De verwachting is dat Microsoft dit jaar wederom met een herfst-update komt en dit keer zal het een flinke update worden volgens de geruchten. Tijdens een interview met Microsoft werd namelijk verteld dat de update in oktober een hele grote zal worden, ongeveer van dezelfde grootte als de update met daarin de video-marketplace in de US (en vanaf augustus in Europa). Het probleem is dat dit het enige was wat de medewerker wilde vertellen over de update.

Er gaan al langere tijd geruchten over de volgende update op de Xbox 360 en de verwachting was dat die zou verschijnen tijdens Halo 3. Dit omdat volgens de geruchten deze update een clan-systeem zou bevatten wat prima zou samenwerken met de game Halo 3. Zolang Microsoft niks wil zeggen over de update zullen we moeten afwachten welke geruchten waarheid zullen worden.

Tour de France: Soler zet Barloworld op de kaart

Icoon Tour de FranceDe negende etappe in de Tour de France, van Val-d'Isere naar Briancon over 160 kilometer, is verrassend gewonnen door de Colombiaan Juan Mauriscio Soler Hernandez. De Deen Rasmussen behield de gele trui.

Vier kilometer na de start spurtte José Luis Arrieta uit het peloton en hij wist al gauw uit te lopen naar een voorsprong van een minuut. Popovych ging vervolgens in de achtervolging op de Spanjaard en wist aan te sluiten en hem even daarna zelfs voorbij te gaan. Uit het peloton probeerden vervolgens verschillende renners te ontsnappen. Hierdoor werd het erg onrustig en moesten verschillende renners al afhaken omdat ze het tempo niet meer konden bijhouden.

Op vier kilometer van de top van de Iseran werd Arrieta weer bijgehaald door het peloton. Popovich kwam als eerste boven en had een voorsprong van vijftig seconden op het peloton. In de afdaling vormde er zich een groepje tussen Popovich en het peloton. In dat groepje zaten Gusev, Vaugrenard en Gutierrez. De Nederlander Stef Clement en Astarloza wisten even later ook aansluiting te krijgen.

Met 123 kilometer voor de boeg werd Popovych bijgehaald door de achtervolgende groep, met daarin Clement. De kopgroep had een voorsprong van iets meer dan een minuut op een peloton en wist die voorsprong uit te bouwen naar drie minuten. Bij de doorkomst in Bramans was de voorsprong op het peloton, dat aangevoerd werd door Rabobank, al opgelopen naar bijna 3,5 minuut.

Met nog 73 kilometer voor de boeg begon de kopgroep aan de beklimming van de Col du Télégraphe. Het peloton wist, wederom aangevoerd door Rabobank, de achterstand op de kopgroep langzaam te verkleinen. Astarloza versnelde, en Clement moest passen. Hij kon de tempoversnelling niet volgen. Astarloza zette daarna wederom aan, en nu kon ook de rest van de kopgroep niet meer volgen.

Alexandre Vinoekorov moest zich even laten afzakken en liet de dokter bij zich komen. De Kazach had te veel last van de hechtingen. Hij wist even later weer aan te sluiten bij het peloton. Astarloza kwam als eerste boven op de Télégraphe. De achtervolgende groep, waar Clement weer was aangesloten, volgde even daarna. Het peloton kwam op drie minuten achterstand op de top aan.

Even daarna moest al gelijk weer worden begonnen met de klim van de Col de Galabier. Astarloza werd weer bijgehaald door de groep daarachter, waar Clement weer moest lossen maar een paar kilometer later weer kon aansluiten. In het peloton hadden de Rabo's nog altijd de controle. De Colombiaan Soler vond aansluiting bij de kopgroep en gooide het tempo daar nog even wat omhoog. Alleen Popopvych wist te volgen, maar die moest even later afhaken.

In het peloton moesten verschillende renners afhaken, ondermeer Fothen en Voeckler konden het tempo niet meer bijhouden. Ook Moreau had het moeilijk. 44 kilometer voor de finish viel Valverde aan. Rasmussen, Menchov, Leipheimer, Mayo, Moreau, Evans, Klöden, Sastre en Contador konden volgen. De rest van het peloton viel in brokken uiteen. Vino mistte de slag en moest in de achtervolging. Valverde viel wederom aan, Evans reageerde en ook Rasmussen was alert. Menchov en ook Moreau moesten lossen, zij konden de tempoversnelling niet aan. Het bleef onrustig in de groep met favorieten: Contador was de volgende die de aanval inzette en alleen Evans wist te volgen.

Soler, die nog steeds aan de leiding reed, had een kilometer onder de top een voorsprong van een kleine drie minuten op de groep met Rasmussen. De groep met Vino volgde op vier minuten. Contador had Evans inmiddels weer van zich af weten te schudden en op de top wist hij teamgenoot Popovych bij te halen. De groep met Rasmussen kwam ruim drie miuten na Soler over de top, Vino zat daar weer ruim twee minuten achter.

Popovych en Contador wisten in de afdaling de achterstand op Soler goed te maken naar anderhalve minuut. Evans volgde daar kort achter en daar weer achter de groep Rasmussen. De groep met Vino en ook Menchov volgde op ruim vier minuten achterstand van Soler. Evans werd vervolgens opgeslokt door de groep Rasmussen die langzamerhand inliep op het duo daarvoor.

De groep Rasmussen brak, Rasmussen zat bij de voorsten. Moreau, Klöden, Mayo, Evans, Sastre en Leipheimer konden niet volgen. Het groepje Rasmussen wist langzaam dichter bij Popovych en Contedor te komen en op zeven kilometer van de meet werd het duo bijgehaald. De groep Moreau probeerde bij Rasmussen te komen en wisten hier uiteindelijk in te slagen.

Soler pakte de etappewinst, de groep Rasmussen eindigde uiteindelijk op een achterstand van 42 seconden op de Colombiaan. De groep met Vino, Karpets en Schleck kwam met een achterstand van bijna drieenhalf minuut op Soler over de meet.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Soler zet Barloworld op de kaart

De negende etappe in de Tour de France, van Val-d'Isere naar Briançon over 160 kilometer, is verrassend gewonnen door de Colombiaan Juan Mauricio Soler Hernandez. De Deen Rasmussen behield de gele trui.

Vier kilometer na de start spurtte José Luis Arrieta uit het peloton en hij wist al gauw uit te lopen naar een voorsprong van een minuut. Popovych ging vervolgens in de achtervolging op de Spanjaard en wist aan te sluiten en hem even daarna zelfs voorbij te gaan. Uit het peloton probeerden vervolgens verschillende renners te ontsnappen. Hierdoor werd het erg onrustig en moesten verschillende renners al afhaken omdat ze het tempo niet meer konden bijhouden.

Op vier kilometer van de top van de Iseran werd Arrieta weer bijgehaald door het peloton. Popovich kwam als eerste boven en had een voorsprong van vijftig seconden op het peloton. In de afdaling vormde er zich een groepje tussen Popovich en het peloton. In dat groepje zaten Gusev, Vaugrenard en Gutierrez. De Nederlander Stef Clement en Astarloza wisten even later ook aansluiting te krijgen.

Met 123 kilometer voor de boeg werd Popovych bijgehaald door de achtervolgende groep, met daarin Clement. De kopgroep had een voorsprong van iets meer dan een minuut op een peloton en wist die voorsprong uit te bouwen naar drie minuten. Bij de doorkomst in Bramans was de voorsprong op het peloton, dat aangevoerd werd door Rabobank, al opgelopen naar bijna 3,5 minuten.

Met nog 73 kilometer voor de boeg begon de kopgroep aan de beklimming van de Col du Télégraphe. Het peloton wist, wederom aangevoerd door Rabobank, de achterstand op de kopgroep langzaam te verkleinen. Astarloza versnelde, en Clement moest passen. Hij kon de tempoversnelling niet volgen. Astarloza zette daarna wederom aan, en nu kon ook de rest van de kopgroep niet meer volgen.

Alexander Vinoekorov moest zich even laten afzakken en liet de dokter bij zich komen. De Kazach had te veel last van de hechtingen. Hij wist even later weer aan te sluiten bij het peloton. Astarloza kwam als eerste boven op de Télégraphe. De achtervolgende groep, waar Clement weer was aangesloten, volgde even daarna. Het peloton kwam op drie minuten achterstand op de top aan.

Even daarna moest al gelijk weer worden begonnen met de klim van de Col du Galibier. Astarloza werd weer bijgehaald door de groep daarachter, waaruit Clement weer moest lossen maar een paar kilometer later weer kon aansluiten. In het peloton hadden de Rabo's nog altijd de controle. De Colombiaan Soler vond aansluiting bij de kopgroep en gooide het tempo daar nog even wat omhoog. Alleen Popopvych wist te volgen, maar die moest even later afhaken.

In het peloton moesten verschillende renners afhaken, ondermeer Fothen en Voeckler konden het tempo niet meer bijhouden. Ook Moreau had het moeilijk. 44 kilometer voor de finish viel Valverde aan. Rasmussen, Menchov, Leipheimer, Mayo, Moreau, Evans, Klöden, Sastre en Contador konden volgen. De rest van het peloton viel in brokken uiteen. Vino mistte de slag en moest in de achtervolging. Valverde viel wederom aan, Evans reageerde en ook Rasmussen was alert. Menchov en ook Moreau moesten lossen, zij konden de tempoversnelling niet aan. Het bleef onrustig in de groep met favorieten: Contador was de volgende die de aanval inzette en alleen Evans wist te volgen.

Soler, die nog steeds aan de leiding reed, had een kilometer onder de top een voorsprong van een kleine drie minuten op de groep met Rasmussen. De groep met Vino volgde op vier minuten. Contador had Evans inmiddels weer van zich af weten te schudden en op de top wist hij teamgenoot Popovych bij te halen. De groep met Rasmussen kwam ruim drie miuten na Soler over de top, Vino zat daar weer ruim twee minuten achter.

Popovych en Contador wisten in de afdaling de achterstand op Soler goed te maken naar anderhalve minuut. Evans volgde daar kort achter en daar weer achter de groep Rasmussen. De groep met Vino en ook Menchov volgde op ruim vier minuten achterstand van Soler. Evans werd vervolgens opgeslokt door de groep Rasmussen die langzamerhand inliep op het duo daarvoor.

De groep Rasmussen brak, Rasmussen zat bij de voorsten. Moreau, Klöden, Mayo, Evans, Sastre en Leipheimer konden niet volgen. Het groepje Rasmussen wist langzaam dichter bij Popovych en Contedor te komen en op zeven kilometer van de meet werd het duo bijgehaald. De groep Moreau probeerde bij Rasmussen te komen en wisten hier uiteindelijk in te slagen.

Soler pakte de etappewinst, de groep Rasmussen eindigde uiteindelijk op een achterstand van 42 seconden op de Colombiaan. De groep met Vino, Karpets en Schleck kwam met een achterstand van bijna drieënhalf minuut op Soler over de meet.

Uitslag

#NaamTeamTijd
1Juan Mauricio SolerBAR4:14.24
2Alejandro ValverdeGCEop 0.38
3Cadel EvansPRLop 0.38
4Alberto ContadorDSCop 0.40
5Iban MayoSDVop 0.42
6Michael RasmussenRABop 0.42
7Levi LeipheimerDSCop 0.42
8Kim KirchenTMOop 0.46
9Andreas KlodenASTop 0.46
10Carlos SastreCSCop 0.46

Gele-trui

#NaamTeamTijd
1Michael RasmussenRAB43:52.48
2Alejandro ValverdeGCEop 2.35
3Iban MayoSDVop 2.39
4Cadel EvansPRLop 2.41
5Alberto ContadorDSCop 3.08
6Christophe MoreauA2Rop 3.18
7Carlos SastreCSCop 3.39
8Andreas KlodenASTop 3.50
9Levi LeipheimerDSCop 3.53
10Kim KirchenTMOop 5.06

Bolletjes-trui

#NaamTeamPunten
1Michael RasmussenRAB96
2Jean Mauricio SolerGCE79
3Yaroslav PopovychDSC69

Groene-trui

#NaamTeamPunten
1Tom BoonenQST147
2Erik ZabelMRM134
3Robert HunterBAR103

Witte-trui

#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC43:55.56
2Juan Mauricio SolerBARop 3.21
3Linus GerdemannTMOop 3.37

Ploegenklassement

#TeamTijd
1Rabobank119:02.30
2Caisse D'epargneop 1.18
3Astanaop 2.37

Geen Gears of War-game op de PlayStation 3

Een paar dagen geleden was er het gerucht dat Mark Rein bezig zou zijn met een game in de Gears of War-wereld voor op de PS3, maar Mark Rein heeft dit gerucht alweer ontkracht.

We've shot down this Gears of War on PS3 idea about a hundred times already. Er zal dus geen Gears of War-achtige game op de PlayStation 3 verschijnen, dit omdat Microsoft de rechten bezit op de Gears of War-franchise. Rein vertelde dat Epic op dit moment bezig is met twee titels: Gears of War op de PC en Unreal Tournament 3 (dit jaar op de PC en PS3).

Rumor shot down

Dronken naaktrijder zonder handen aan stuur

Icoon OpmerkelijkDe Roemeense politie keek hun ogen uit toen ze een automobilist aan de kant zette. De bestuurder van de BMW bleek zonder handen, beschonken en naakt achter het stuur te zitten. De 23-jarige Aurel Olteanu kwam van het strandplaatsje Mamaja en slingerde over de weg.

Hij had ook geen rijbewijs en vertelde ons dat hij zijn eigen rijstijl ontwikkeld had.” heeft politiewoordvoerder Marius Ghita verteld. "Hij was gaan zonnen op het naaktstrand en was op weg naar huis. Hij had geen kleren aan omdat hij haast had." De naaktrijder had twee keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan. De man wordt aangeklaagd voor gevaarlijk rijden.

Robot voert chirurgische ingreep uit

Icoon MedischPlastisch chirurgen van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) hebben de eerste plastisch-chirurgische ingreep ter wereld met een robot uitgevoerd. Dat maakte het azM vandaag bekend.

De robot is ingezet bij een patiënte die een reconstructie van een borst onderging. Dergelijke operaties gebeuren met behulp van buikvet dat de plastisch chirurg vrij prepareert, dat wil zeggen alle bloedvaten en -vaatjes afsluit. Vervolgens wordt het vet gebruikt om de nieuwe borst aan te brengen. Het laatste deel van de ingreep is nu voor het eerst met behulp van de zogenaamde „Da Vinci-robot“ uitgevoerd.

De operatie, en dan voornamelijk het afsluiten van de bloedvaatjes gebeurt door de chirurg vanachter een microscoop. "Het gebruik van de robot schakelt het trillen van de menselijke hand uit", aldus Van der Hulst. "Bovendien zullen we nog kleiner, nog fijner kunnen opereren, zodat we de kans op dichtslibben van bloedvaatjes verder minimaliseren"


Met dank aan Ladylike voor de submit.

GBA tóch dood?

Een paar dagen terug zei Miyamoto dat de GBA nog niet dood was. George Harrison (Nintendo Amerika) beweert echter het tegenovergestelde. De GBA zal geen reclame meer krijgen en ook is nog niet bekend of de naam 'GameBoy' uberhaupt nog wel terugkomt:

This year in our marketing you really won't see much push against Game Boy itself, so it will kind of seek its own level. It's hard to say in the future if we will ever bring back the Game Boy trademark

Over de Nintendo DS zegt Harrison dat het een flink risico was voor Nintendo om deze handheld te ontwikkelen:

It was a big risk for us to actually pass on it and call the new product the Nintendo DS, but it was part of Mr. Iwata's philosophy that if we're going to make a radical difference and try to reach a new audience, then we have to change the name... We had to make a break even though we had one of the greatest trademarks in the history of the industry.

LocoRoco bevestigd voor PS3 (PSN)

Maandenlang waren er geruchten en halve aankondigingen, maar vanaf nu is het officieel: LocoRoco verschijnt op de PlayStation 3 en wil in downloadbare vorm vanaf het PlayStation Network.

Op dit moment is de game voor 95% klaar en dat betekent dat het niet al te lang meer duurt voordat de game daadwerkelijk te downloaden is. LocoRoco zal uiteraard volledig te besturen zijn met de motion controls van de SIXAXIS.

Schuine bak

Dat deze vrachtwagen wat schuin staat is de bedoeling, hij staat op een los installatie waarbij de lading via de zijkant naar buiten schuift, en om het geheel wat te versnellen wordt de vrachtwagen bewust gekanteld.

Alleen heeft deze vrachtwagen wat last van een wat hoog zwaartepunt en daarbij iets schuiner komt te staan dan de natuurwetten toestaan...

Katamari bedenker komt met exclusieve PS3 titel

De bedenker van Katamari Damacy, Keita Takahashi, komt met een nieuwe PS3 exclusieve game. Dit maakte Bandai Namco vandaag bekend.

De game heet Nobi Nobi Boy en draait om een wormpje. Verder is er nog niet veel over de game bekend. Er zijn gelukkig wel al wat beelden van de game:

Of de beelden van de game ook daadwerkelijk ingame zijn, of enkel pre-rendered zoals bij Killzone op de E3 van 2006, is nog niet bekend.

Schaap in brand gestoken in Zoetermeer

Icoon MisdaadAfgelopen weekend is in de buurt van Zoetermeer een schaap slachtoffer geworden van ernstige mishandeling. Het schaap werd overgoten met brandbare vloeistof en vervolgens in brand gestoken. De vacht op de rug van het beest is helemaal weggebrand. Ook heeft het schaap op één van zijn voorpoten derdegraads brandwonden.

Volgens de politie moet een dierenarts het schaap laten inslapen. De brute mishandeling vond plaats in een wei in de buurt van het recreatiegebied Noord Aa. De gemeente Zoetermeer is de eigenaar van de weide. De politie heeft vandaag gezegd nog op zoek te zijn naar de dierenbeulen.

Met dank aan Esposa, kahaarin, KRIBBET en Jill-RMC voor de submit.

Politie is 'beste vriend' pc-smijter

Icoon PolitieEen 51-jarige man uit Hannover (Duitsland) heeft ervaren dat de politie soms wél je beste vriend kan zijn. Hij was zijn computer zo ontzettend zat dat hij hem midden in de nacht zonder pardon uit het raam smeet. Buurtbewoners die wakker werden van de herrie van de vallende pc belden daarop de politie.

De agenten hadden echter wel begrip voor de man: "Wie heeft er niet dat gevoel weleens gehad om je pc het raam uit te smijten?!", zei een van de agenten. De gefrustreerde Duitser is vrijgelaten zonder boete of aanklacht. De enige voorwaarde is wel dat hij de troep in zijn straat opruimt.

De Bakker naar tweede ronde Dutch Open

Net als vorig jaar heeft Thiemo de Bakker zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Dutch Open. De wereldkampioen bij de junioren versloeg oud-winnaar Nicolas Massu met 7-6 (7) en nogmaals 7-6 (5).

Gisteren werd de wedstrijd afgebroken bij een 5-4 voorsprong voor Massu. Na de hervatting kwam De Bakker bij 5-6 in de problemen op zijn eigen opslag. De Nederlander wist toch nog een tiebreak af te dwingen en die won hij met 9-7.

In de openingsgame van het tweede bedrijf wist Massu de opslag van De Bakker al direct te breken. In de zesde game kwam De Bakker weer langszij en kreeg in de twaalfde game op de service van Massu een matchpoint. De Chileen wist dit nog weg te werken, maar in de tiebreak die volgde maakte De Bakker het karwei alsnog af.

Leggingverbod op Apeldoornse school

Icoon OnderwijsDe Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn heeft een verbod op het dragen van legging ingesteld. Dat verbod is een gevolg van het feit dat sommige meisjes op de gereformeerde school een legging onder hun rok of jurk droegen. En zo heeft God het niet bedoeld, zo menen de gereformeerden.

Locatiedirecteur L. van Dijke van de reformatorische scholengemeenschap zegt dat onderscheid maken tussen seksen heel belangrijk is op zijn school. ''Alleen jongens mogen in een broek lopen, meisjes moeten een jurk of een rok dragen.'' Een legging is volgens hem een broek en daarom heeft hij het leggingverbod in het reglement van de school opgenomen.

De discussie over de legging werd vorige week aangezwengeld door dominee W.J. op 't Hof van de Hersteld Hervormde Gemeente in het Brabantse Nederhemert. Hij zag in zijn dorp enkele meisjes met het 'goddeloze' kledingstuk lopen en schreef daar een stuk over in het kerkblad.

Dat veel vrouwen een kort rokje bovenop hun legging dragen, is voor Op 't Hof helemaal een doorn in het oog: ''Dat kun je nauwelijks een rokje noemen, dat is meer een schaamlapje. Dat werkt des te prikkelender. Ziet u, het kledingstuk op zichzelf maakt me niets uit. Het gaat om de vervaging van het verschil in seksen. Ook maatschappelijk zie je die ontwikkeling. Alle verschillen verdwijnen, en daarom zie je in deze tijd allerlei gekke dingen. Dat mensen zich qua sekse laten ombouwen. Zo slaan we verkeerde wegen in.''

De gereformeerde kerkleer schrijft voor dat mannen en vrouwen zich onderscheidend kleden, 'omdat de Heere God man en vrouw zowel fysiek, mentaal als sociaal verschillend heeft geschapen'.Verboden

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

FOK!tv: Jannes met natte, halfblote groupies

Player Jannes is de Nederlandse 50 Cent. Zijn nieuwe single is zomers en moet een hit worden. Dus toog de goedlachse volkszanger zaterdag af naar Zandvoort met een clubje meiden voor een superoriginele clip: een cabrio die wordt gewassen door 8 meiden met een spons. Je moet er maar opkomen. Uiteraard steunt FOK! deze lange zanger die altijd zichzelf is gebleven en gooien we er ook een clip tegenaan. Waarom er zulke dure apparatuur nodig is om een zomerclip te maken is ons overigens een raadsel. Met een handycam bereik je hetzelfde resultaat. Stuur ons maar een mail als je aan je volgende clip toe bent, Jannes.

(en ja, dit is voor ons goedkoop scoren met tieten)Je kunt deze video ook als wmv downloaden (71Mb)

Moslims blij met woorden van Vogelaar

De uitspraken van minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar over de toekomst van de islam in Nederland, zijn goed gevallen bij Nederlandse moslims. De Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland (RMMN) zegt vandaag in een reactie dat de uitlatingen van veel moed getuigen. Vogelaar zei afgelopen weekeinde zich de komst van een joods-christelijke-islamitische traditie in Nederland te kunnen voorstellen. Ook zei ze tijdens haar regeerperiode het negativisme en de angst voor de islam te willen wegnemen.

De moskeeraad ondersteunt de wens van de minister en verwacht dat ze met haar visie de integratie van de moslims in Nederland zal bevorderen. Ook andere moslims reageerden verheugd op de woorden van de PvdA-bewindsvrouw.

Dagblad Trouw citeert een aantal vooraanstaande Nederlandse moslims die de matigende toon van de minister roemen. ''Het beste nieuws van de afgelopen tijd. Eindelijk iemand die het positief benadert in plaats van al dat gepolariseer in de sfeer van Verdonk. Mijn zaterdag kon niet meer stuk'', aldus Mustafa Hamurcu, secretaris van Milli Görüs Noord Nederland.

Driss El Boujoufi, voorzitter van Contactorgaan Moslims en Overheid verwonderde zich over de kritiek die vanuit de VVD en Wilders en óók ChristenUnie werd geleverd op de minister. ''Er gaat al veertig jaar subsidie naar moslimkunst, er wordt al decennialang geïnvesteerd in minderheden. Maar als een minister het benoemt, is het land te klein. Zo gaat het de afgelopen jaren steeds. En zo zal het de komende jaren ook wel gaan. Ik verwijt Wilders, de VVD en de christelijke partijen niets. Ze hebben hun achterban. En ze moeten beschermen wat van hen is.''

Crisis Core krijgt special edition PSP

Zo vlak voor de launch van de PSP lite komt Square-Enix nog met een speciale editie voor de PSP om de release van Crisis Core te vieren. Bij deze special edition krijg je naast de game ook een limited (77.777 totaal) edition PSP en een strap.


De box waar de game in zit


De voor- en achterkant van de PSP


Het koordje

Deze limited edition PSP komt 13 september uit in Japan en gaat 25890 Yen kosten (170 euro).

Simons nieuwe aanvoerder PSV

Timmy Simons is de nieuwe aanvoerder van PSV. De trainer van de Eindhovenaren, Ronald Koeman, heeft dit tijdens het trainingskamp in Oisterwijk bekend gemaakt. Simons is de opvolger van Phillip Cocu, die de afgelopen drie seizoenen de aanvoerdersband van PSV droeg.

Afgelopen seizoen was Simons al reserveaanvoerder en dus de logische opvolger van Cocu. Komend seizoen is de Mexicaan Carlos Salcido de reserveaanvoerder van de landskampioen.

Stoere meid legt overvaller in houdgreep

Icoon BinnenlandsDe 24-jarige Yvette Wilmer van het gelijknamige sigarenmagazijn aan de Wijnhaven in Delft is sinds dit weekeinde ongetwijfeld de heldhaftigste inwoonster van Delft. Op één dag liet ze zowel een overvaller als een agressieve fietser achter de tralies verdwijnen.

Afgelopen zaterdag stond de kordate Delftse samen met haar vader Chris en drie klanten in de winkel, toen er een vreemde man met capuchon over het hoofd binnenkwam die schreeuwde dat hij geld wilde.

Toen de ondernemer koelbloedig zei dat hij dan even moest wachten, wilde de overvaller, een 26-jarige man uit Vlaardingen, ervandoor gaan. Maar de dief had buiten Yvette gerekend.

Als een tijgerin die bloed rook dook ze op de Vlaardinger en nam hem voor de zaak in een houdgreep. Onder het toeziend oog van honderden toegestroomde 'ramptoeristen', die overigens geen vinger uitstaken om te helpen. "M'n vader en ik zijn bovenop hem gaan zitten, totdat de politie kwam", zo vertelt de Delftse, die na haar koelbloedige daad gewoon weer in de winkel achter de toonbank kroop.

Na sluitingstijd ging Yvette samen met haar vriend naar het politiebureau om aangifte van de overval eerder op de dag te doen. En dat werd ook nog eens een avontuur op zichzelf.

"Onderweg reed een stomdronken fietser tegen m'n auto aan. Toen we stopten, raakte die vent door het dolle en sloeg door het open raampje m'n vriend vol in z'n gezicht. Toen ik ertussen sprong, kreeg ik zelf ook de volle laag."

De gealarmeerde politie sloeg de agressieve fietser in de boeien. In het ziekenhuis constateerden de artsen bij Yvette een gekneusde neus en duim, dikke lip en twee losse tanden. Wilmer: "Dit is een dag om snel te vergeten. Maar ik zou het zo weer doen, want ze moeten niet aan de mensen komen die me lief zijn."


Met dank aan Ladylike voor de submit.

Zeer grote brand bij bedrijf in Roermond

Icoon BrandBrandweerkorpsen uit heel Midden-Limburg, een deel van Zuid-Limburg, Maastricht en Duitsland zijn vandaag ingezet om de brand in het bedrijf Koma in Roermond te bestrijden. De brandweer is met enkele tientallen wagens aanwezig.

Ook de geneeskundige hulpdiensten zijn met veel wagens ter plaatse. In het gebouw waren rond 12.30 uur drie grote explosies hoorbaar. In het bedrijf, dat koelinstallaties fabriceert, zijn koelvloeistoffen en andere chemische stoffen aanwezig. Een groot deel van het industrieterrein Heide is afgesloten.

De brandweer heeft inmiddels drie naastgelegen panden ontruimd, waaronder Rockwoll Lapinus, uit angst dat het vuur overslaat. Er zijn geen gewonden gevallen. Personeelsleden van Koma zijn in de haast bezig met het verwijderen van vaten met chemische stoffen uit het nog niet uitgebrande deel van het gebouw.

Met dank aan DT-PiSanG, vosss en Teunebeun voor de submit.

PSP lite launchinfo voor Japan

Sony Japan heeft wat details bekend gemaakt met betrekking tot de launch van de PSP lite. Belangrijkste info is natuurlijk de datum (20 september) en de prijs (19.800 Yen, 119 Euro).

Daarnaast kwam Sony ook met het nieuws dat de PSP lite in maar liefst zes kleuren gaat uitkomen in Japan; Piano black, Ceramic White, Ice Silver, Rose Pink, Lavender Purple en Felicia Blue.

De PSP lite is 33% lichter en 19% kleiner. Daarnaast is er meer RAM-geheugen zodat PSP-games wat sneller laden en een TV-out zodat je de PSP lite op je TV kan aansluiten.

Tegelijk met de PSP lite komt er ook een TV tuner uit in Japan welke je in de USB port moet prikken. Deze accessoire gaat 6,980 Yen kosten, 42 Euro.

Moore: 'PS3 faalt in Japan'

In een interview met Game Daily heeft Peter Moore van Microsoft opmerkelijke uitspraken gedaan. Toen er gevraagd werd naar hoe belangrijk Japan is in de 'console-war' zei Moore: "That's probably a better question for Sony who's getting outsold by what, 6-to-1? You can bet that Sony built a long-term business plan about being successful in Japan and that business plan is crumbling." Vertaald naar het Nederlands zegt hij dat dit waarschijnlijk een betere vraag voor Sony is omdat deze met 6-1 'outsold' worden. Hierna zei hij: "I built a business plan for Japan,but I don't think my expectations in Japan were anything close to what Sony's expectations are. They are failing. They're missing their plan by much more than I'm missing my plan." Hierin zegt hij dus dat Sony compleet aan het falen is, en dat hun gehele verkoopplan in het water valt.

Hij denkt dat het plan van Microsoft goed gaat werken en dat dit de prijs van de hardware ook naar beneden kan halen. Volgens hem gebeurt dit "Much sooner than Sony will..

Er is nu dus nog maar één ding zeker: Nintendo staat bovenaan in Japan.


Niet zo goed in Japan?

Grote Soldner-X Himmelsturmer update

De website van Soldner-X is geupdate met een hoop nieuwe info. Allereerst is de eerste wereld bekend (@ 50% development). Deze wereld bestaat uit vier delen; achtereenvolgens vlieg je over een stad, door een jungle en over een industrieel gebied. Het vierde gebied is het gebied waarin de boss-battle is:

Op de screens zie je duidelijk dat er verschillende info gegeven wordt. Zaken als health, levens en score zijn te zien:

Naast de eerste wereld bekijken kun je ook alvast luisteren naar wat muziek uit de game. Dit doe je door deze MP3 te downloaden. In de MP3 vind je previews van de titelsong en de soundtrack van wereld 2 en wereld 4.

De laatste update heeft betrekking op de console waarop de game gaat uitkomen. Dit is namelijk nog niet bekend en JIJ kan meebeslissen. Je kunt namelijk stemmen op een poll. De verschillende opties zijn:

PlayStation 3 (disc)
PlayStation 3 (PSN)
Xbox 360 (disc)
Xbox 360 (XBLA)
PC

Wil je meestemmen, ga dan even naar de website. Op dit moment staat de XBLA versie bovenaan (24%), gevolgd door de PC (22%) en Xbox 360 (19%).

Veel kijkers voor Tour de France

De achtste etappe van de Tour de France is afgelopen zondag door gemiddeld 1,5 miljoen mensen bekeken. Tijdens de finish keken er zelfs 2,4 miljoen wielrenfans. De Nederlandse Rabobank-ploeg had dan ook succes. De Deen Michael Rasmussen won de etappe en kreeg de bolletjestrui en gele trui.

De gehele eerste week van de Tour is goed bekeken. Gemiddeld keken er 860.000 mensen. Vorig jaar lag dat aantal nog op 655.000 kijkers, meldt de NOS.

Ook het late avond-programma De Avondetappe met Mart Smeets doet het goed. Zondagavond stemden meer dan een miljoen kijkers af op dit programma en sinds de start, op 6 juli, keken gemiddeld 770.000 mensen. Gisteravond, op de rustdag, keken ook bijna een miljoen mensen.

Gyan duikt op in Zweden

Christian Gyan is de komende dagen op proef bij de Zweedse voetbalclub Helsingborgs IF. De 28-jarige Ghanese verdediger, die mocht vertrekken bij Feyenoord, krijgt de kans om de clubleiding te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Bij Helsingborgs treft Gyan een oude bekende, namelijk spits Henrik Larsson. In het verleden stond het duo nog samen onder contract bij Feyenoord. Gyan, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Excelsior, zal tijdens het Port of Rotterdam-toernooi afscheid nemen van de supporters van Feyenoord.

Venezuela doet poging voor WK 2014

Venezuela wil zich kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Eduardo Alvarez, de minister van sport van het Zuid-Amerikaanse land, heeft dit gisteren gezegd.

Het Zuid-Amerikaanse land heeft net de Copa América afgesloten, het grootste voetbalevenement van het Amerikaanse continent dat voor het eerst in Venezuela plaatsvond.

Er is echter alleen een probleem, de inschrijfdatum voor de kandidatuur in 2014, 16 april 2007, is al verlopen. Alleen Brazilië heeft zich opgegeven bij de FIFA om het WK te mogen organiseren over zeven jaar.

Level-editor in Halo 3?

Tijdens de E3 werd Halo 3 aan een aantal journalisten getoond en tijdens deze demonstratie waren er een aantal hints naar nieuwe functies waar Bungie nog niets over wilde vertellen. Er was bijvoorbeeld een Forge-optie in het menu aanwezig en was er een nieuw soort granaat te zien.

Bungie schijnt vroeger een programma gebruikt te hebben met de naam "Forge" om levels te maken voor de game Marathon. Bungie deed in ieder geval heel geheimzinnig over deze Forge-optie, maar de geruchten spreken dus over een level-editor voor Halo 3.

Een ander gerucht wat al veel langer de ronde doet is co-op voor vier personen. In een interview heeft Jeff Bell, marketing directeur Microsoft, een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij vertelde namelijk dat hij erg uitkeek naar het spelen van Halo 3 met zijn drie zonen. Dit zou natuurlijk te maken kunnen hebben met multiplayer, maar voor deze uitspraak had hij het over co-op met twee personen. Het is nu eigenlijk vooral de vraag of het om online of offline co-op gaat.

De laatste geruchten gaan over nieuwe wapens. Tijdens de demonstratie werd er gewezen op een nieuw soort wapen, maar wilde Bungie er verder nog niks over vertellen. Het lijkt te gaan over de Gravity Hammer, voor het eerst gezien (maar niet gebruikt als wapen) in Halo 2. Een ander nieuw wapen is een granaat, welke te zien is in de trailer. Hierbij lijkt het te gaan om een Supa Double Cap Bomb (deze komt voor in de boeken), een soort van flashbang.Links de gravity-hammer en rechts de hint naar de nieuwe granaat

Dit zijn voorlopig allemaal geruchten en Bungie wil nog geen commentaar geven op deze geruchten. Binnenkort zullen er verschillende embargo's verlopen en zal er meer informatie vrijkomen. Het Amerikaanse blad EGM dat op zeven augustus zal verschijnen zal in ieder geval nieuwe informatie over Halo 3 bevatten.

Derijck wil snel naar andere club

Timothy Derijck verwacht dat hij op korte termijn een nieuwe club heeft gevonden. Komend seizoen is de jonge Belg, net als Pieter Collen en Sebastian Pardo, overbodig geworden bij Feyenoord.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik had graag voor mijn kans gegaan onder een nieuwe trainer", aldus de verdediger in het AD. "Maar zo is de voetballerij nou eenmaal, die dingen gebeuren. Ik wilde met de groep trainen, maar er is besloten om ons apart van de groep te laten trainen."

Derijck gaat er vanuit dat hij snel een andere club heeft. "Dat is de bedoeling. Er is interesse. Of ik in Nederland blijf of terugkeer naar België weet ik nog niet. Ik hoor ook de verhalen dat de clubleiding me alleen wil verhuren en dus niet verkopen. Het is nog even afwachten."

Tost had meer verwacht van STR2-bolide

De teambaas van Scuderia Toro Rosso, Franz Tost, heeft gezegd dat hij teleurgesteld is in de prestaties van de huidige auto.

De 51-jarige Duitser had niet alleen betere resultaten van de STR2 verwacht, ook de betrouwbaarheid van de bolide laat volgens hem nog te wensen over. "We hebben in essentie nog steeds last van onze trage start van het seizoen. We hebben toen negen dagen minder getest. De auto bleek vervolgens niet zo goed als we hadden verwacht. We hadden meteen al veel moeite om de wagen goed af te stellen. Het gaat nu wel steeds beter. Sinds de komst van Giorgio Ascanelli hebben we ons sterk verbeterd. De betrouwbaarheid moet nog wel beter. We hopen dit probleem vanaf de Hongaarse Grand Prix onder controle te hebben. We kennen de oorzaak en we zullen het ontwerp van de auto moeten aanpassen. Dat gebeurt niet zomaar eventjes. Verder krijgen we straks een nieuwe voorvleugel en hebben we nog een paar goede ideeën over wat er op het mechanische vlak nog kan worden verbeterd," aldus Tost.

Weer motorraces in Indianapolis

Na bijna een eeuw afwezigheid keert het WK voor wegmotoren terug in Indianapolis. De Indianapolis Motor Speedway (IMS) en de rechtenhouder Dorna hebben een akkoord bereikt. Vanaf 2008 zal er een Grote Prijs worden verreden op een nieuw racecircuit.

In 1909 was het voor het laatst dat er motoren door Indianapolis raasden. De stad in Indiana krijgt de eerstkomende jaren een vaste plek op de WK-kalender. In het weekeinde van 12 september 2008 zijn de eerste races en alle drie de klassen zijn present: MotoGP, 250cc en de 125cc.

Het circuit dat voor de Formule 1 gebruikt wordt, zal worden aangepast voor de motoren. De belangrijkste verandering is dat de rijrichting linksom wordt, net als de Indy 500.


Layout van het MotoGP-circuit

Ajax hoopt Prieto snel vast te leggen

Ajax hoopt snel Xabi Prieto vast te kunnen leggen. Na het vertrek van Tom de Mul (Sevilla) en Ryan Babel (Liverpool), zijn de Amsterdammers ernstig op zoek naar versterkingen in de aanval.

De 23-jarige Spanjaard kan zowel rechts in de voorhoede als op de 'nummer 10'-positie spelen. De speler van Real Sociedad speelde vorig seizoen 37 wedstrijden, waarin hij tot drie doelpunten kwam. Hoeveel geld Ajax op tafel zal moeten leggen is nog niet bekend.

AZ bereikt akkoord met Pellè

Graziano Pellè lijkt de overstap van Lecce naar AZ te maken. De transfersom trok de Italiaanse club over de streep.

De Italiaanse jeugdinternational die onlangs nog actief was op het EK -21 zal voor een bedrag van zes miljoen euro een contract tekenen bij AZ. Lecce wilde eerst niet bepaald meewerken aan de transfer, maar kan zich goed vinden in het bod van AZ.

De komst van Pellè, en al eerder Ari, opent ook perspectieven voor Danny Koevermans. De spits van AZ wordt veelvuldig in verband gebracht met Feyenoord. AZ wilde echter niet meewerken aan een transfer voordat er vervangers gecontracteerd zouden worden.

Daarnaast heeft Shota Arveladze zich 'gewoon' gemeld in Alkmaar. Het leek erop dat de spits een principe-akkoord met Levante had, maar de club uit Spanje heeft tot dusver nog niets laten horen.

15 jaar voor auto-ongeluk-moord Middelie

JustitieDe rechtbank Haarlem heeft gisteren de 43-jarige Michel E. uit Hoorn veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens het vermoorden van zijn vrouw (42) en moeder van zijn twee kinderen. Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat E.'s vrouw door een noodlottig auto-ongeluk om het leven was gekomen.

Op 10 juni 2006 belandde Michel E. met zijn auto in een sloot naast de N247 bij Middelie. Zijn vrouw die naast hem zat, verdronk in het redelijk ondiepe modderslootje. E. verklaarde dat hij tijdens het rijden in slaap was gesukkeld na een nachtje stappen en zo in de sloot was geraakt. Hij had zijn vrouw niet uit de auto kunnen krijgen.

Bij de politie ontstond al snel scepsis over het verhaal dat E. ophing. Een getuige had namelijk opgemerkt dat de bestuurder niet meezocht in het water naar zijn vrouw, maar rustig een sigaretje stond te roken. Zijn hoofd en schouders waren droog, terwijl E. had verklaard dat hij eerst zijn vrouw met haar hoofd uit het rechterportierraam had geduwd en daarna zelf op dezelfde wijze uit de auto was gekropen. Dan had hij volledig doorweekt moeten zijn. Bovendien lag de auto met het linkerportier boven water, dus hadden beiden vrij simpel langs die kant op de wal kunnen komen.

De rechter oordeelde gisteren op basis van uitgebreid onderzoek dat E. zijn vrouw eerst een slaapmiddel heeft laten innemen. Ook heeft hij na het in de sloot rijden zijn vrouw met haar hoofd in de modder gedrukt. Kennelijk heeft hij zich hiermee van zijn vrouw willen ontdoen om met zijn nieuwe vriendin verder te gaan, aldus de rechter.

In de motivering van de opgelegde gevangenisstraf van 15 jaar weegt volgens de rechtbank zwaar dat de man zijn vrouw op buitengewoon geraffineerde wijze van het leven heeft beroofd. De moord betekent ook dat de verdachte zijn nog jonge kinderen hun moeder heeft ontnomen.

De man heeft altijd volgehouden dat het een ongeluk betrof. Vermoedelijk zal hij daarom ook hoger beroep aantekenen tegen het vonnis.

Ziekenhuis 'vergeet' vrouw

Icoon OpmerkelijkPas nadat personeel van een ziekenhuis in Bergen, (België) afgelopen vrijdagavond een man in de wachtkamer zag zitten, werd opgemerkt dat er zich nog een vrouw in een NMR-tunnel (nucleaire magnetische resonantie) bevond. De vrouw had om vijf over half zes een afspraak. De arts had tegen mevrouw Hoyois verteld dat het onderzoek ongeveer vijftien minuten zou duren. Haar man bleef ondertussen geduldig in de wachtkamer zitten.

Rond kwart over zeven ’s avonds trof een personeelslid de man aan in de wachtkamer. Op de vraag wat hij daar deed antwoordde hij dat hij op zijn vrouw wachtte. Het personeelslid liep daarop naar de behandelkamer en riep daar de naam van de vrouw. Hierop werd de vrouw uit de tunnel bevrijd. De vrouw vertelt: "Het leek me al lang te duren, maar ik bleef geduldig wachten. Het licht in de tunnel ging uit en toen ging ook het licht in de kamer uit!"

De coördinator van Chambor, de organisatie die zes ziekenhuizen in de regio van Bergen aanstuurt, verontschuldigde zich en verklaarde dat het incident kon gebeuren omdat het vakantie is, en er maar één arts beschikbaar is om twee apparaten te bedienen. Ook gaf hij aan dat de vrouw hoe dan ook maandag ontdekt zou zijn door de schoonmaakploeg. Het echtpaar lijkt er begrip voor te hebben, want ze willen geen aanklacht indienen en ook hoeven ze geen schadevergoeding.

Chambor
Vergeetachtige organisatie

Politie op zoek naar stelend aapje

Icoon WeirdDe politie in India is naarstig op zoek naar een aap in Varanasai. Het aapje zou de leesbril van een Zuid-Koreaanse toerist gejat hebben. Kim Dang Hoon ging naar de politie om aangifte te doen tegen het aapje, omdat het beest zou hebben ingebroken in zijn hotelkamer. Kim had zijn raam opengezet voor een beetje frisse lucht toen het aapje de kans zag om naar binnen te klimmen en vervolgens de bril weg te grissen.

Een gedeelte van het montuur werd later teruggevonden. Kim heeft aangifte gedaan zodat hij de kosten op zijn reisverzekering kan verhalen. In de straten van Varanasi leven duizenden wilde apen. Ze leven in de bomen die aan de rivier de Ganges staan. Ook komen de apen in tempels, waar ze worden gezien als verschijningen van de hindoeïstische apengod Hanuman. De apen jatten veel spullen van toeristen. De politie kan niks tegen de dieren doen. De dieren kunnen niet worden doodgeschoten omdat ze heilig zijn, en er zijn geen wetten waaronder de apen vervolgd kunnen worden.
Opsporing verzocht

Lost Planet maps gratis vanaf vrijdag en nieuwe PC content

Op de blog van Lost Planet is te lezen dat vanaf vrijdag de eerste twee map packs voor Lost Planet gratis zullen worden. Het gaat in totaal om vier nieuwe multiplayer maps.

Daarnaast zal er ook nieuwe content verschijnen op de PC, inclusief de gratis multiplayer maps. Nieuwe content voor de PC bestaat onder andere uit andere camera-standpunten, een movie-mode waar de cut-scenes achter elkaar bekeken kunnen worden en een drietal nieuwe karakters. De drie karakters zijn: Frank West (bekend van Dead Rising), "Joe" NEVEC soldier en Megaman. De multiplayers maps zijn: Trial Point, Hive Complex, Radar Field en Island 902

De Xbox 360 bezitters zullen in juli nog een patch krijgen om een aantal multiplayer-problemen op te lossen. Een exacte datum is nog niet bekend. Het is nog niet bekend of de extra content ook naar de Xbox 360 zal komen.
Met dank aan Clemensmaxt en Baran voor het submitten van dit nieuws

'Links' vond Hamas belangrijker dan mensenrechtenactivisten'

Icoon PolitiekDe Kamerleden Henk Jan Ormel (CDA) en Hans van Baalen (VVD), die deel uitmaakten van de Kamercommissie die een rondreis door het Midden-Oosten maakte, halen vandaag in De Telegraaf keihard uit naar de commissieleden die tegen alle afspraken in vrijdag in Syrië toch met een Hamas-woordvoerder hebben gesproken. Volgens Ormel onderbraken de linkse politici daarvoor notabene een overleg met mensenrechtenactivisten.

Het overleg met de activisten vond plaats in de Nederlandse ambassade in Damascus. Ormel zegt dat de mensenrechtenactivisten de nodige risico's hadden genomen om naar de ambassade te komen. De CDA'er noemt het ''stijlloos'' dat vervolgens Mariko Peters (GroenLinks), Harry van Bommel (SP) en Martijn van Dam (PvdA), na een uur vertrokken naar een door Peters gearrangeerde afspraak met Hamas-kopstuk Ghazi Hamad van de als terroristenbeweging gekenschetste groepering.

Van Baalen zegt dat het trio niet alleen de mensenrechtenactivisten heeft ''geschoffeerd'' door eerder weg te gaan en tijdens hun korte aanwezigheid te bellen en te sms'en, maar ook Nederland ''te kijk heeft gezet''. In allerlei Syrische kranten werd namelijk gesteld dat 'de Nederlandse Kamerdelegatie' met Hamas had gesproken. Het drietal zelf zegt met Hamas te hebben gesproken om een compleet beeld te verkrijgen en omdat die beweging ''een sleutelrol speelt''.

Premier Jan Peter Balkenende zei afgelopen weekend het te betreuren dat er een gesprek met Hamas heeft plaatsgevonden. CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken gaf eerder al aan fel tegenstander te zijn van dergelijke contacten.

Nederlands landschap te downloaden voor Flight Simulator

Een aantal fans van Flight Simulator was niet tevreden met het uiterlijk van Nederland in de game. Aangezien Microsoft geen scenery package voor ons schone land had besloten ze er zelf mee aan de slag te gaan.

Zowel amateur als professionele ontwerpers werken nu samen om het Nederlandse landschap in Flight Simulator gestalte te geven. Onlangs hebben zij voor Flight Simulator 2004 de add on NL2000 3.0 vrijgegeven. Met deze aanvulling krijgt Nederland een laag fotografische textures en worden vele kenmerkende bouwwerken in 3D toegevoegd om het realisme te vergroten.

Helaas moet je zelf ook wel aardig diehard fan zijn om de uitbreiding te downloaden, deze is namelijk 21 GB groot. De add on geeft ook alleen Nederland in de zomer weer, als alle seizoenen mee waren genomen was het pakket nog vier keer zo groot geweest.

In de toekomst zullen voor de nieuwe Flight Simulators vergelijkbare pakketten vrijkomen. NL2000 3.0 is te downloaden via bittorrent en voor meer informatie, check je NL2000.Jorritsma: 'Dood Almeerder lokaal incident'

BinnenlandsDe dood van de 56-jarige Almeerder Henk Schuurman, die zaterdag werd neergestoken toen hij een paar tieners aansprak op het gooien van eieren tegen zijn auto, was een 'lokaal incident'. Dat vindt burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma (VVD). Volgens hoofdredacteur Dick van der Meer van het Algemeen Dagblad weigerde Jorritsma daarom de landelijke media te woord te staan over de steekpartij, zo schrijft hij vandaag althans in een commentaar in zijn krant.

Van der Meer laakt het niet reageren van de burgemeester. "Deze laffe moord is onmiskenbaar een nationale kwestie. We hebben hier te maken met een burger die voor zichzelf en zijn vrouw opkomt, omdat zijn auto en zijn vrouw werden bekogeld met eieren. Deze vorm van excessief geweld is toch niet voorbehouden aan Almere? Misschien vreest Jorritsma voor het imago van haar gemeente, maar we weten het niet omdat we het haar niet mogen vragen."

Voor de lokale media wilde Jorritsma wel reageren. In het huis-aan-huisblad Almere Vandaag meldde de VVD-politica begrip te hebben voor de angst die er in de Seizoenenbuurt in Almere-Buiten, waar het voorval plaatsvond, heerst. Tegelijkertijd benadrukte ze dat niet iedere hangjongere gevaarlijk is en dat het incident niet typisch is voor de buurt of Almere. "De verdachten zijn opgepakt en ze zullen hun straf niet ontlopen. Maar we moeten opletten dat dit incident er niet voor zorgt dat we doorslaan. Niet alle jongeren in Almere dragen een mes", meent de eerste burger van de polderstad.

Omdat het een incident betreft, zijn maatregelen in de buurt volgens haar niet nodig. "Er wordt overlast veroorzaakt, maar een steekpartij is niet normaal. Dit is een incident en had ook op de Grote Markt of het Deventerpad kunnen gebeuren."'Incident'

Met dank aan Kozzmic voor de herschreven submit.

Evans: "Tijdritten gaan doorslag geven"

Cadel Evans denkt dat de resterende tijdritten de beslissing in de Tour de France gaan brengen. Volgens de 30-jarige Australiër zijn de kandidaten voor een podiumplek in Parijs teveel aan elkaar gewaagd in de bergen.

"De tijdritten gaan de doorslag geven in deze Tour de France. In de bergen lijkt iedereen aan elkaar gewaagd te zijn", aldus Evans. "Ik heb dit jaar wat meer aan mijn tijdritcapaciteiten gewerkt. En ik kwam minder gespannen aan de start van deze Tour. Ik neem de dingen zoals ze komen", zo liet de Australiër weten.

De kopman van Predictor - Lotto kwam afgelopen zondag met Alejandro Valverde, Christophe Moreau, Frank Schleck en Andrey Kashechkin over de streep in Tignes. Alexandre Vinokourov en Andreas Klöden kwamen meer dan een minuut later binnen. Evans: "Misschien hadden we meer tijd kunnen nemen op het duo van Astana, maar hun teammaat Kashechkin was ook nog bij ons en hij leek me heel sterk. Ik denk niet dat we echt een kans laten liggen hebben. Klöden lijkt me in betere doen dan Vinokourov. Hij bleef bij Vinokourov omdat dat zijn taak in het team is. Het probleem met Klöden is dat je nooit weet hoe hij er aan toe is. Hij geeft altijd de indruk makkelijk te rijden, ook als hij kapot zit."

Muziekcolumn / Bon Jovi - Bed Of Roses

Muziek, de één beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laat komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

Winkelhock: "Ik rijd bij Spyker"

Het is mogelijk dat de Spyker van Christijan Albers komend weekend wordt bestuurd door Markus Winkelhock. De Duitser lijkt zijn mond voorbij te hebben gepraat.

In een interview met Bild-Zeitung praat Winkelhock over een debuut in de Formule 1, 22 jaar nadat zijn vader, Formule 1-coureur Manfred Winkelhock, omkwam in een sportwagen. Hij voegt toe dat hij niet het hele seizoen voor Spyker zal racen, omdat hij niet genoeg sponsorgeld kan meebrengen. Een officiële verklaring van het team over een nieuwe coureur is echter nog niet gegeven.

Nederlander verdrinkt bij redden kinderen

BinnenlandsAfgelopen vrijdag blijkt zich in Spanje een drama te hebben afgespeeld bij een poging van een Nederlandse vader om zijn stiefkinderen van de verdrinkingsdood te redden. John Aarts (39) uit Nijmegen dook vanaf het strand Cala Capitan bij Orihuela aan de Spaanse Costa Blanca het water in om de 6- en 8-jaar oude kinderen van zijn vriendin te redden die door de sterke stroming niet meer konden terugkomen. Hij kwam daarbij om het leven.

Niet alleen Aarts dook het water in, ook vijf andere badgasten deden mee aan de reddingspoging. Twee van hen - een Spanjaard en een Zweed - moesten dat net als de Nijmegenaar met de dood bekopen.

De twee kinderen overleefden wonderwel het drama. De 8-jarige Dailley wist zich aan een rots vast te klampen en kon door Aarts' 17-jarige zoon worden gered. Dailleys 6-jarige zusje Sharree dreef zelf terug naar de kust.

Het drama gebeurde toen de kinderen werden meegezogen door een plotselinge vloedgolf toen ze in de branding stonden. De stroming in zee bleek zo sterk dat van de vijf volwassenen die het water indoken, er drie niet meer op eigen kracht de kust konden bereiken. Reanimatie toen ze op het strand waren gehaald, mocht niet meer baten. John Aarts, uitbater van de horecazaak van sportfondsenbad Nijmegen-West, zou in oktober trouwen met de moeder van de twee kinderen.

Veel kijkers voor Tour de France

Icoon Tour de FranceDe achtste etappe van de Tour de France is afgelopen zondag door gemiddeld 1,5 miljoen mensen bekeken. Tijdens de finish keken er zelfs 2,4 miljoen wielrenfans. De Nederlandse Rabobank-ploeg had dan ook succes. De Deen Michael Rasmussen won de etappe en kreeg de bolletjestrui en gele trui.

De hele eerste week van de Tour is goed bekeken. Gemiddeld keken er 860.000 mensen. Vorig jaar lag dat aantal nog op 655.000 kijkers, meldt de NOS.

Ook het late avond-programma De Avondetappe met Mart Smeets doet het goed. Zondagavond stemden meer dan een miljoen kijkers af op dit programma en sinds de start, op 6 juli, keken gemiddeld 770.000 mensen. Gisteravond, op de rustdag, keken ook bijna een miljoen mensen.

VVD wil EU-aanpak uitkeringstoerisme

De VVD wil dat er Europese regels worden opgesteld om misbruik van werkloosheidsuitkeringen te voorkomen. Dat misbruik dreigt vooral door werknemers uit Oost-Europese EU-lidstaten die in ons land een veel hogere uitkering zouden willen innen. VVD-Kamerlid Stef Blok wil het middels regelgeving minder aantrekkelijk maken voor Oost-Europeanen om hier een uitkering aan te vragen.

Sinds de grenzen op 1 mei zijn opengegaan voor werknemers uit Oost-Europese lidstaten, kunnen zij in Nederland een werkloosheidsuitkering aanvragen als zij hier enige tijd hebben gewerkt. In landen als Roemenië en Polen liggen de uitkeringen veel lager dan in Nederland. Daardoor is het voor hen gunstig om na een korte Nederlandse werkperiode hier een uitkering aan te vragen.

Nu wordt voor het vaststellen van het recht op een werkloosheidsuitkering gekeken naar de periode dat iemand heeft gewerkt. Daarbij wordt ook het arbeidsverleden in het land van herkomst meegeteld. VVD'er Blok wil dat voor buitenlanders niet alleen gekeken wordt naar de duur van het arbeidsverleden, maar ook naar het gemiddelde salaris dat de aanvrager in land van herkomst en Nederland heeft verdiend. Dat maakt het volgens hem veel onaantrekkelijker om hier een uitkering te trekken.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Weinig animo voor klimaatneutraal vliegen

VervoerHet lijkt een leuk en zinnig initiatief: reizigers de mogelijkheid geven om klimaatneutraal te vliegen. Eindhoven Airport biedt haar passagiers deze mogelijkheid sinds april, maar tot nog toe compenseerde slechts 0,5% van alle reizigers zijn vlucht.

Uit een eerder onderzoek dat werd gehouden - voor de proef begon - bleek dat meer dan 50% van de Nederlanders bereid was geld te geven aan klimaatprojecten om de CO2-uitstoot van hun reis te compenseren. De directie van Eindhoven Airport vindt het dan ook een tegenvaller dat dit in de praktijk behoorlijk blijkt tegen te vallen.

De luchthaven gaat evenwel door met het project en probeert het aantal reizigers verder te stimuleren mee te doen. Elk half uur wordt middels de centrale omroepinstallatie de reiziger geattendeerd op de mogelijkheid van broeikasgascompensatie. Eindhoven Airport is vooralsnog de enige luchthaven in Europa die deze dienst aanbiedt.

Een luchtreis compenseren gebeurt door vrijwillig een financiële bijdrage te storten in een fonds. Dat geld wordt gebruikt voor klimaatprojecten waarmee reductie van een gelijke hoeveelheid CO2 als met de vliegreis is verbruikt, wordt gerealiseerd.

Nederlands ideaal: iets betekenen voor ander

Icoon BinnenlandsBijna de helft van de Nederlanders loopt rond met een ideaal. Veel mensen willen graag iets betekenen voor een ander of voor het milieu. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek door Bureau Interview in opdracht van dagblad Trouw.

Op de vraag hoe mensen het liefst een steentje bijdragen aan een betere wereld, blijkt dat Nederlanders zich vooral willen inzetten voor hun buurt. Drie van de tien wil wel boodschappen doen voor oudere buurtbewoners. Vooral onder vrouwen is deze activiteit populair. Twee van de tien maakt zich graag nuttig voor de lokale sportvereniging, een bezigheid die vooral populair is bij mannen.

Twee van de tien mensen zou het niet erg vinden om tijdens hun vakantie mee te helpen met het bouwen van een school in een arm land. Er zijn ook Nederlanders die de wens koesteren om een biologische boerderij te beginnen. De populairste manier om de wereld te verbeteren blijft echter om vaker geld te storten op een rekening voor een goed doel. Leeftijd, opleiding en of iemand arm of rijk is, heeft geen invloed op de bereidheid van mensen om zich in te zetten voor anderen of het milieu.

De helft van alle Nederlanders zou hun ideaal willen verwezenlijken. Gebrek aan tijd (44 procent) en geld (34 procent) weerhoudt het merendeel van de ondervraagden hun idealen te realiseren. Aan het onderzoek namen 2000 mensen tussen de 18 en 64 jaar deel.

Bush wil conferentie over Midden-Oosten

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president George Bush heeft opgeroepen tot een internationale conferentie over het Midden-Oosten. Op de bijeenkomst in de herfst zouden Israël, de Palestijnen en buurlanden met elkaar moeten praten.

Volgens Bush moeten de gesprekken het vredesproces in het Midden-Oosten weer op gang brengen. De Amerikaanse minister Condoleezza Rice van Buitenlandse Zaken gaat zich inzetten om de partijen over de streep te trekken. Israël en de Palestijnse president Mahmoud Abbas reageerden maandagavond al positief op het initiatief. Maar de radicaalislamitische Hamas-beweging, die de Palestijnse Gazastrook sinds juni beheerst, keurde het voorstel van Bush af.

De Amerikaanse president had in zijn oproep kritiek geuit op Hamas, dat Israël niet wil erkennen. Bush toonde zich opnieuw voorstander van een eigen staat voor de Palestijnen, maar dan moeten zij wel het geweld afzweren. Hij zei ook dat de Arabische staten die nog geen vrede met Israël sloten, een dialoog met de Israëlische regering zouden moeten beginnen.

Franse hondenslachter at geen paddo's

De Fransman die vrijdagavond in Amsterdam zijn hond heeft omgebracht, deed dat hoogstwaarschijnlijk niet onder invloed van paddo's. Hij verkeerde volgens de GGD in een psychose, liet een woordvoerster gisterenmiddag weten.

De man had zelf verklaard dat hij de geestverruimende middelen had ingenomen. Hij zei dat hij de hond met een schaar en mes had bewerkt om zijn geest vrij te maken. Volgens een woordvoerster van de GGD heeft onderzoek van een psychiater aangetoond dat zijn daad niet het gevolg is geweest van paddo's.

Agenten troffen de man naakt en onder het bloed aan in zijn busje aan de Herengracht. In het voertuig lagen de geslachte hond en een bebloed mes. De binnenkant van het busje zat onder de bloedspetters.

In Amsterdam deden in de eerste vijf maanden van dit jaar 35 mensen een beroep op medische hulp nadat zij paddo's hadden gebruikt. Volgens de zegsvrouw gaat het in 90 procent van de gevallen om toeristen. De GGD constateerde de afgelopen jaren al een stijging van het aantal incidenten met paddo's. De VVD pleit inmiddels voor een verbod op de verkoop van de geestverruimende paddestoelen.

Met dank aan The_Order, Pizzakoppo en bersenka voor de submit.

CD: Fridge - The Sun

The Sun is het vijfde album van de driekoppige band Fridge. Fans hebben daar zes jaar op moeten wachten, want voorganger Happiness stamt alweer uit 2001. Fridge bestaat uit de vrienden Kieran Hebden (solocarrière als Four Tet), Adem Ilhan (solo als Adem) en Sam Jeffers. De instrumentele verdeling was oorspronkelijk respectievelijk gitaar, bas en drums, maar in de loop der jaren (Fridge bestaat sinds 1996) zijn daar allerlei andere, wat minder standaard instrumenten bijgekomen. De tien nummers op dit langverwachte album laten inderdaad een caleidoscoop aan geluid horen en niet alles is even vriendelijk voor het gehoor.

[NASCAR] Uitslag USC Sheetrock 400

Tony Stewart heeft zijn eerste Nextel-cup overwinning van het seizoen behaald op de Chicagoland Speedway. Zijn laatste overwinning gaat terug naar de Texas Motor Speedway in 2006. Het is de dertigste zege voor Stewart in zijn NASCAR-carrière.

Jimmie Johnson reed voor Hendrick Motorsports 87 ronden op kop, totdat een klapband hem dwong op te geven. Overigens niet voor het eerst dit seizoen: "Het had veel erger kunnen zijn, aanvankelijk dacht ik dat de aandrijfas gebroken was. Zo hard was de klap tegen de muur. Dit is nu al de vierde klapband dit seizoen." Johnson hield gelukkig alleen een pijnlijke elleboog over aan het incident. In het klassement voor The Chase zakte hij naar de zevende positie.

Matt Kenseth en Carl Edwards wisten als tweede en derde te eindigen. Een echte bedreiging voor Steward vormden ze niet, op een mislukte inhaalpoging van Kenseth na. "We reden één ronde naast elkaar, maar ik kwam er gewoon niet voorbij," aldus Kenseth. Edwards kwam op nieuwe banden weliswaar snel dichterbij, maar de race duurde voor hem iets te kort.

De race ging over 267 ronden, waarvan Stewart er maar liefst 108 op kop reed. Na de crash van Stewart met teamgenoot Dennie Hamlin vorige week, slaat Stewart dus terug.

Juan Pablo Montoya eindigde als beste rookie, op de vijftiende plaats. De volgende Nextel-cup race vindt plaats in Indianapolis over veertien dagen.

De uitslag

PosCoureurWagenPunten/bonusRondenPrijzengeld
1Tony Stewart Chevrolet195/10267342,161
2Matt Kenseth Ford175/5267255,566
3Carl Edwards Ford165/0267179,625
4Kevin Harvick Chevrolet165/5267192,986
5Casey Mears Chevrolet160/5267151,375
6Kurt Busch Dodge155/5267150,133
7Jeff Burton Chevrolet146/0267142,141
8Ryan Newman Dodge142/0267136,025
9Jeff Gordon Chevrolet138/0267144,086
10Clint Bowyer Chevrolet139/5267111,725
11Greg Biffle Ford130/0267111,875
12Reed Sorenson Dodge127/0267123,233
13Kyle Busch Chevrolet124/0267108,875
14Mark Martin Chevrolet121/0267118,408
15Juan Montoya *Dodge118/0267130,575
16David Gilliland Ford115/0267124,264
17Denny Hamlin Chevrolet112/0267106,45
18John Andretti Dodge109/0267104,808
19Dale Earnhardt Jr. Chevrolet111/5267131,658
20Bobby Labonte Dodge103/0266129,136

Tussenstand puntenklassement

Pos CoureurPuntenRacesPolesWinsTop 5Top 10Prijzengeld
1Jeff Gordon2911195412174,154,310
2Denny Hamlin260819117112,900,200
3Matt Kenseth256519017133,614,370
4Jeff Burton249119016103,746,700
5Carl Edwards24731901572,384,280
6Tony Stewart242919015123,493,360
7Jimmie Johnson242319049113,959,680
8Kevin Harvick23371901495,158,960
9Kyle Busch231419014102,544,940
10Clint Bowyer228119101102,096,170

Ontwikkelen voor de Nintendo Wii een stuk slimmer?

The New York Times heeft zich eens verdiept in het ontwikkelen van games. Hierbij hebben ze vooral gekeken waarom veel ontwikkelaars toch liever het een en ander proberen op de Nintendo Wii dan op de PlayStation 3 en Xbox 360. Ten eerste zijn er voor het ontwikkelen van een game voor de laatste twee consoles veel meer medewerkers, en productietijd nodig. Dit resulteert in hogere ontwikkelkosten en een latere break-even afzet (punt waar geen winst en geen verlies is). Alle verschillen zijn opgenomen in de tabel hieronder:

WiiXbox 360 & PS3
Ontwikkelkosten5 miljoen $15- 20 miljoen $
Aantal medewerkers15-2550
Productietijd1 jaar2-3 jaren
Break- even (stuks)300.000600.000
THQ dev kosten1,5-4 miljoen $10- 12 miljoen $

In de onderste rij vind je een voorbeeld van totale kosten, genoemd door de directeur van THQ.

"Couglan lekte, Stepney saboteerde"

Mike Coughlan zegt dat de gewraakte Ferrari-documenten ook zijn gezien door een ander teamlid van McLaren Mercedes. Het team bestrijdt dat. Intussen wordt Nigel Stepney ervan verdacht de wagens van Ferrari te hebben gesaboteerd.

Volgens Mike Coughlan heeft ook de managing director van McLaren, Jonathan Neale, de gelekte documenten ingezien. Neale zou de documenten hebben gevonden in Coughlans huis, waar deze de papieren bewaarde. McLaren bestrijdt echter dat iemand anders de documenten heeft ingezien. "Het feit dat hij het Ferrarimateriaal thuis bewaarde, was tot 3 juli niet bekend bij andere teamleden," stelt het team in een persbericht. McLaren blijft verder volhouden dat er geen Ferrari-informatie is gebruikt bij de ontwikkeling van haar wagen.

Ondertussen wordt Nigel Stepney, die vanuit Ferrari de documenten zou hebben gelekt, ervan verdacht de Ferrari's te hebben gesaboteerd tijdens het weekend van de Grand Prix van Monaco. Hij zou een bemestingsmiddel aan de brandstoftanks hebben toegevoegd. Hiervoor hangt hem een gevangenisstraf in Italië boven het hoofd.

Jezus wordt speelgoed

Icoon OpmerkelijkDe grootste Amerikaanse distributieketen Wal-Mart gaat vanaf volgende maand religieuze actiepoppen verkopen. Onder andere zullen Jezus en Goliath als plastic speeltje te verkrijgen zijn. Ruim één zesde deel van de ruim 400 Wal-Marts in Amerika gaat de poppen verkopen.

De Jezuspoppen en andere bijbelse figuren zullen worden verkocht door de winkels die veel bijbels verkopen. Het speelgoed wordt geproduceerd door One2Believe. Op hun website staan een aantal foto’s van het speelgoed. Uniek is religieus speelgoed niet; vorig jaar was de moslima-barbie een rage in Turkije.
Jezuspop
Jezus nu ook als speelgoed

CD: No Shame - White Of Hope Turning Black

Finland. Land van Nokia, rendieren, snelheidsduivels, openlucht vrieskisten, absoluut licht of absolute duisternis en Matti Nykanen. Maar wat stelt Finland muzikaal voor? Heden het eerste deel van een muzikaal Fins drieluik: No Shame met White Of Hope Turning Black, de komende dagen gevolgd door albums van Rubik en Sweatmaster. Drie verschillende bands, een vinger aan de Finse muzikale pols.


Boek: Yoyo van Gemerde - Zoet!

Zoet! is het eerste Nederlandse produkt in het genre 'chicklit-thriller', een combinatie van brutale meidenroman en spannend verhaal. Het is het tweede boek van auteur Yoyo van Gemerde. Ze bracht eerder de chicklit Sushi & Chardonay uit, dat met wisselend succes is ontvangen. Volgens Van Gemerde kwam ze zelf met dit nieuwe genre op de proppen. Ze las ooit een Amerikaans pocketje, een luchtige thriller, die daar onder het genre 'cosy' zou vallen. Hier is dat vertaald naar de term 'chicklit-thriller', die mensen in de winkel ongetwijfeld even de wenkbrauwen zal doen optrekken. De enorme tegenstelling van spannend boek in een roze kaftje zal wellicht niet direct aanspreken. Het is een brug tussen genres die niet direct soepel bij elkaar passen. Toch heeft Yoyo van Gemerde er wel een grappig geheel van gemaakt. Een goede marketingkeuze, want er bestonden natuurlijk al wel vrouwenboeken met een spannend drama erin. Van Gemerde was zo slim er een nieuw genre van te maken.

Inbreker zocht zonnebril

Icoon Domme criminelenAls je je ergens bevindt waar je niet behoort te zijn, moet je een goeie smoes hebben om je aanwezigheid te kunnen verklaren. Een 21-jarige Nederlandse student in Antwerpen, had wel een originele smoes, alleen hij was niet erg geloofwaardig. Toen hij op heterdaad werd betrapt in het gebouw van de kunstacademie verklaarde de student tegenover de agenten: "Ik zocht mijn zonnebril".

De jongeman was door een raam bij de kunstacademie naar binnen geklommen. Toen hij een Jezusbeeld kapot liet vallen konden agenten hem, door het lawaai wat hij produceerde, makkelijk in de kraag vatten. Ondanks zijn originele smoes is de Nederlander overgedragen aan de Belgische justitie.

Deekman verdient profcontract bij Heerenveen

Donovan Deekman heeft zijn eerste profcontract bij SC Heerenveen getekend. De 19-jarige rechtervleugelaanvaller tekende een contract voor één jaar, met de optie voor nog een seizoen.

Deekman speelde het afgelopen seizoen in het beloftenteam van Heerenveen. Deze zomer haalde hoofdcoach Gertjan Verbeek hem bij de A-selectie, waarna hij wist te scoren in een oefenwedstrijd tegen Gaasterland/Sleat.

Vorm ontbreekt in Zweden

Niet Michel Vorm, maar Franck Grandel staat aankomende zondag in Zweden in het doel van FC Utrecht in de wedstrijd in de Intertoto tegen Hammarby.

Vorm ondervindt nog te veel last van zijn schouderblessure. De medische staf van de club uit de Domstad denkt dat Vorm nog wel even nodig heeft voordat hij volledig is hersteld. "Ik bepaal de opstelling niet, maar het zou medisch beter zijn als Vorm nog wat extra tijd krijgt. Vorig seizoen konden wij hem met aangepaste trainingen steeds op tijd oplappen, maar ideaal is dat niet. Hij heeft nu nog niet getraind. Alleen maar wat gelopen. Het wordt kort dag dus," aldus clubarts Frank van Hellemondt.

Keeperstrainer Maarten Arts was duidelijker. "Vorm moet eerst helemaal fit worden. Met Franck Grandel hebben we een prima vervanger. Waarom zouden we dus risico nemen? Iedereen heeft tijdens zijn eerste training kunnen zien dat Grandel er ondanks zijn vakantie helemaal staat. Hij is er gewoon klaar voor."

Valverde: "Moreau kandidaat eindzege"

De Spanjaard Alejandro Valverde zegt dat Christophe Moreau als grootste kandidaat moet worden gezien voor de eindzege in de Tour.

"Moreau is gevaarlijk. We hebben in de Dauphiné gezien waartoe hij in staat is. Zondag was hij enorm sterk in de slotklim. Hij reed met veel zelfvertrouwen", aldus de Spanjaard die zelf geregeld wordt getipt als mogelijke Tourwinnaar.

De Spanjaard wil het Astana-duo Vinokourov en Klöden nog niet afschrijven. Volgens Valverde kan het fysiek aangeslagen koppel nog steeds een belangrijke rol spelen. "Vinokourov heeft zondag alleen op de slotklim zwaar geleden. Op alle andere beklimmingen was hij sterk."

De Ferran verlaat Honda

Sportief directeur van Honda Racing F1 Gil de Ferran legt per direct zijn functie neer bij de renstal. De Ferran kon tot op heden zijn draai niet vinden binnen het team sinds hij in 2005 binnen de Honda-gelederen werd opgenomen.

"Ik ben natuurlijk heel teleurgesteld om het F1-team van Honda te verlaten. Ik heb ontzettend veel respect en bewondering voor Honda en ik ben al meer dan tien jaar met ze geassocieerd. Mijn beslissing om te vertrekken is er hierdoor niet gemakkelijker op geworden", vertelt de voormalig Indy 500 winnaar, "Toen ik bij het team kwam had ik het gevoel dat ik mijn rol op een bepaalde manier zou in gaan vullen, maar ik heb het helaas nooit kunnen uitvoeren zoals ik dat wilde. Ik wil graag iedereen binnen het team bedanken voor de steun die ik heb gekregen en ik wens ze het beste toe in de toekomst."

Teambaas Nick Fry vind de keuze van De Ferran jammer, maar respecteert zijn besluit: "Ik vind het jammer dat Gil weggaat. Al toen hij het team in 2005 binnenkwam was onze relatie heel goed te noemen. Een Formule 1-team is echter net een legpuzzel: elk stukje moet zijn plaats hebben. Gil voelde zich totaal niet op zijn gemak in zijn functie en hij vindt dat de tijd nu rijp is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. We hopen ontzettend dat Gil ervoor kiest om zijn hechte band met Honda voort te zetten."

Japanse kerncentrale lekt radioactief water

Icoon BuitenlandsEen Japanse kerncentrale die gisteren werd getroffen door een aardbeving heeft radioactief water gelekt. Dat heeft een woordvoerder van een Japans energiebedrijf gemeld.

De lekkage is naar verwachting zo gering dat deze geen schade veroorzaakt, aldus de zegsman. Medewerkers van de centrale Kashiwazaki-Kariwa, de grootste ter wereld, zijn niet blootgesteld aan straling. De reactor was op het moment van de beving buiten gebruik wegens regulier onderhoud, aldus het Japanse persbureau Kyodo. Eerder was al brand uitgebroken in het complex, maar het vuur woedde niet in de buurt van de reactoren.


De bewuste kerncentrale

Met dank aan Frutsel en - voor de submit.

Gewonde vrouwelijke militair moet onderbeen missen

Icoon AanslagEen van de militairen die vorige week gewond is geraakt door de zelfmoordaanslag in Deh Rawod, moet een onderbeen missen. Het gaat om de enige vrouwelijke militair die in Uruzgan door geweld gewond is geraakt. Zij werd afgelopen donderdag samen met drie gewonde collega's naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht overgebracht.

Een van de militairen, Tom Krist, overleed enkele uren na aankomst in het ziekenhuis. Krist wordt vrijdag in besloten kring begraven. De andere twee militairen zijn stabiel en op weg naar herstel, aldus Defensie. Mogelijk kunnen zij aan het eind van de week het ziekenhuis verlaten.

Zaterdag is nog een vijfde gewonde vanuit Uruzgan overgebracht naar het hospitaal in Utrecht. Zijn herstel is in Nederland beter te bereiken, aldus Defensie. Drie andere militairen raakten lichter gewond en worden daarvoor behandeld op Kamp Holland in Uruzgan.

Over de aard van verwondingen die militairen oplopen, doet Defensie in de regel geen mededelingen. Wel was eerder bekend geraakt dat bij een militair die in september gewond raakte toen zijn pantservoertuig met granaten werd beschoten, ook zijn onderbeen afgezet moest worden.

De zelfmoordaanslag op een drukke bazaar in het dorpje kostte zeker achttien Afghaanse burgers het leven, onder wie twaalf kinderen. Zeker vijftig mensen raakten volgens de lokale autoriteiten gewond.

Stuur je eigen fatwa

Een fatwa, een verdomd handig iets als je er bij stilstaat.

Volgens van dale :

fat·wa (de ~ (m.), ~'s)
1 door een islamitisch rechtsgeleerde geformuleerd decreet of vonnis

Dat kan dus verdomd handig uitkomen. Als je een fatwa uitschrijft voor die vervelende collega die je pen altijd steelt.

Ook is het handig voor het erkennen van je eigen Simsoniaans geloof, tenminste, als je de standaard text van de site moet geloven:

In the name of Homer Simpson, the Gruesome, the Resourceful. All Honor and Gratitude will come to Homer Simpson, blessed are the Disciples of Homer Simpson. To FOK!ker, Satan’s Crusader, Flatulent Parrot of Blemished Genealogy, I say this:

Harry Potter ingezet bij zoektocht Maddie

Icoon ShowbizzDe verkoop van het laatste deel in de Harry Potterserie, wordt aangegrepen om opnieuw de aandacht te vestigen op het verdwenen Britse meisje Madeleine McCann. Zaterdag ligt het boek in de winkel met een foto van 'Maddie' en een geel lint met een oproep te helpen haar te vinden.

Op verzoek van de schrijfster van Harry Potter, J.K. Rowling, worden in boekwinkels waar het boek vanaf zaterdag te krijgen is, ook posters van het begin mei in Portugal verdwenen vierjarige meisje opgehangen. "Ik hoop dat de foto's helpen om Madeleine terug te vinden", aldus de schrijfster. De gefortuneerde Rowling had eerder al samen met andere Britse beroemdheden 3,7 miljoen euro bijeengebracht als beloning voor informatie die zou leiden tot de vondst van het meisje.

CIA loopt mee tijdens de Vierdaagse

Icoon OpmerkelijkPersoneelsleden van de CIA bewaken zelf de Amerikaanse militaire deelnemers. Daarbij wordt toegestaan dat zij wapens dragen. Ze lopen onopvallend mee tussen de deelnemers.

Aan de Nijmeegse Vierdaagse doen bijna 4600 militairen uit 17 landen mee. Zij verblijven op het bewaakte kamp Heumensoord, Onder hen zijn 1713 Nederlanders, 936 Britten en 65 Amerikanen. De marechaussee zorgt samen met de AIVD voor de veiligheid van alle militairen. Er worden geen extra preventieve maatregelen genomen op het gebied van terreurdreiging.

De Britten laten de beveiliging grotendeels over aan Nederland, maar de Amerikanen houden het liever in eigen hand. Na de terreurdreiging bij de Vierdaagse van 2004, toen twee mannen werden verdacht van plannen voor een aanslag, stuurt de VS personeel van de CIA en Defense Intelligence Agency (DIA).

"Ze mogen niet zomaar gewapend op andermans grondgebied rondlopen," stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra(NCTb). Op basis van internationale verdragen mogen NAVO-officials door eigen mensen worden beveiligd. Die mogen wapens dragen om zich te verdedigen, maar dat geldt niet voor gewone militairen.

Hoewel Nederland formeel verbiedt dat de Amerikanen met wapens bij de Vierdaagse lopen, zeggen bronnen bij justitie dat dit stilzwijgend wordt toegestaan. De CIA, DIA en Amerikaanse ambassade geven geen commentaar. De gemeente Nijmegen, politie en organisatie zijn op de hoogte, maar doen geen mededelingen. "Dat valt buiten onze verantwoordelijkheid," zegt marsleider Wim Jansen van de Stichting 4Daagse Nijmegen.

Subheader

id Software goes multiplatform

Met id Software's nieuwe engine, Tech 5 genoemd, wordt een nieuwe richting ingeslagen door het beroemde softwarebedrijf. De PC zal namelijk deze keer niet meer als enige centraal staan in de ontwikkeling van de engine.

In een interview met IGN geeft Tim Willits, mede-eigenaar van het bedrijf, aan dat er met Tech 5 een nieuwe richting in wordt geslagen: de multiplatform richting. De engine wordt gebouwd om op de PC, Mac, PS3 en 360 te draaien. Ook wordt er bij de ontwikkeling van de engine al bij voorbaat rekening gehouden met andere type games dan FPS games, iets waar id Software natuurlijk het meest om bekend staat.

Het omschakelen van PC centrisch naar een meer "open" platform mentaliteit kost wel wat werk in Mesquite, Texas. Zo is er nu op elke developer PC een 360 controller te vinden, en worden de developers zelf ook gestimuleerd om meer gebruik te maken de controller. "If I see them testing the new game with a keyboard and mouse I have to smack them on the back of the head," aldus Willits.

Wat de nieuwe engine anders maakt dan andere grote multiplatform engines (we noemen een Unreal 3 engine) is dat elk platform gebruik maakt van dezelfde code-base, en dezelfde content. Wat de engine verder nog anders aanpakt zijn het streamen van content en de speciale manier van het omgaan met textures (waardoor het mogelijk is 20 GB aan textures speelbaar in een level te hebben).

Op de aankomende QuakeCon , van 2 tot 5 augustus, wordt meer informatie over de nieuwe engine verwacht, als ook over de nieuwe Wolfenstein game.

PS3-versie Madden NFL 08 op 60 fps + screens

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Madden NFL 08 op de PS3 net als zijn Xbox 360-broertje 60 frames per seconde weergeven. Dit heeft NCAA 08 ontwikkelaar Kendall Boyd gezegd in een interview met de site MaddenWars. Beide games zijn van EA Sports en draaien om American Football. Waar Madden zich richt op de grote NFL-competitie, draait NCAA om het kleinere, maar niet minder populaire, football van universiteitsteams.
Hoewel NCAA 08 wel slechts 30 fps zal halen op de PS3 zal de grote broer van de game, Madden, op beide consoles 60 fps halen. Goed nieuws dus voor de PS3-gamende NFL-fan.

Heavenly Sword bijna klaar, demo is af

Ninja Mikey had de eer om de bezoekers van de Ninja Theory fora te vertellen dat Heavenly Sword momenteel in de laatste fase van ontwikkeling is. Dat betekent dat de game nu gefinetuned wordt, de laatste bugs worden er uit gehaald en dan kan hij naar de fabriek om en masse geperst te worden.

Hij wist ons ook te vertellen dat de demo klaar is en bij Sony ligt, en de beslissing wanneer de demo op PSN verschijnt geheel in de handen van SCEE, SCEA en SCEJ ligt.


'Tis done

Hij blikte ook even terug op een naar zijn gevoel goed verlopen E3. Mensen die de game mochten spelen, hadden er plezier in en dat is het belangrijkste voor hem.

''People at home really want to get hands on too. Well, let me just tell you all that the dev team has finished work on the demo.. that's it... it's in the bag... so now it's a case of Sony deciding when they feel is the best time to release it to PlayStation Network. ''

[UPDATE]
Zo zit je te tikken, stroomt de verse info direct binnen. Europese gamers mogen op 26 juli de PlayStation Store bezoeken en Heavenly Sword als demo downloaden.
Bron

Met dank aan Cyberia18 voor de insta-update

Worstelt Rockstar nog met de 7GB DVD?

Vele GTA-fans zullen steevast negentienoktobertweeduizendzeven brullen als je ze vraagt welke datum ze momenteel het belangrijkste vinden. Liberty City herboren, een nieuwe (anti-)held en veel, heel veel geweld liggen in het verschiet.
De game zal tegelijk op PS3 en X360 uit komen, en zoals Rockstar al zei, er zijn uitdagingen met beide systemen. Op de afgelopen E3 pikte GamesRadar tijdens verschillende borrels op dat Rockstar problemen zou hebben om de immense game op één 7GB-schijfje te krijgen. Officiële bronnen weigeren dit te bevestigen, maar zoals een wijs opperhoofd ooit zei: "Waar rook is, is vuur.".

Ook dank aan Cyberia18 voor deze submit

Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.