Ziekenhuis 'vergeet' vrouw

Icoon OpmerkelijkPas nadat personeel van een ziekenhuis in Bergen, (België) afgelopen vrijdagavond een man in de wachtkamer zag zitten, werd opgemerkt dat er zich nog een vrouw in een NMR-tunnel (nucleaire magnetische resonantie) bevond. De vrouw had om vijf over half zes een afspraak. De arts had tegen mevrouw Hoyois verteld dat het onderzoek ongeveer vijftien minuten zou duren. Haar man bleef ondertussen geduldig in de wachtkamer zitten.

Rond kwart over zeven ’s avonds trof een personeelslid de man aan in de wachtkamer. Op de vraag wat hij daar deed antwoordde hij dat hij op zijn vrouw wachtte. Het personeelslid liep daarop naar de behandelkamer en riep daar de naam van de vrouw. Hierop werd de vrouw uit de tunnel bevrijd. De vrouw vertelt: "Het leek me al lang te duren, maar ik bleef geduldig wachten. Het licht in de tunnel ging uit en toen ging ook het licht in de kamer uit!"

De coördinator van Chambor, de organisatie die zes ziekenhuizen in de regio van Bergen aanstuurt, verontschuldigde zich en verklaarde dat het incident kon gebeuren omdat het vakantie is, en er maar één arts beschikbaar is om twee apparaten te bedienen. Ook gaf hij aan dat de vrouw hoe dan ook maandag ontdekt zou zijn door de schoonmaakploeg. Het echtpaar lijkt er begrip voor te hebben, want ze willen geen aanklacht indienen en ook hoeven ze geen schadevergoeding.

Chambor
Vergeetachtige organisatie