'Jaap uit De Gouden Kooi is acteur'

King JaapDe geruchten dat het televisieprogramma De Gouden Kooi deels in scčne is gezet, worden sterker. Uit een filmpje op YouTube (zie onder), met beelden afkomstig van de livestream van het programma, zou dit blijken. Bewoner Jaap zou daarin toegeven dat hij wordt geregisseerd door de programmamakers en zich van hen grensoverschrijdend moet gedragen.

'King Jaap', de zwaarlijvige student uit het programma, deed de bekentenis snikkend tegen mede-villabewoner Brian. Dat gebeurde nadat hij gisteren een boete van 1000 euro en 100.000 euro op een eventuele jackpot had gekregen van de programmaleiders. Dat was omdat hij zich samen met met andere bewoners schuldig had gemaakt aan fysieke geweldpleging.

Op de beelden is te zien hoe Jaap in de tuin roept: "Fucking duizend euro naar de tering. Weet je hoeveel geld dat voor mij is? Kutzooi! (...) Ik ga echt iedereen inschakelen op het thuisfront. Ik moet echt zo snel mogelijk weten hoe dat zit met m'n contract."

"Ik heb geen toekomst en geen leven. Kutzooi. Het enige wat ik heb, is m'n uniekheid door m'n overgewicht, m'n insteek, m'n apartheid, m'n humor... dat. (...) Hier reageer ik zo slecht op. Ik zou echt denken van... hier met dat contract. Ik zoek het wel uit."

"Tering-Talpa. Fucking hell. Hoe kunnen ze het doen. Ik ben echt boos. Fucking teringlijders. Ik doe echt geen ene moer meer. Ik vind het niet normaal. Voor alles wat ik fucking hebben zitten doen hier. Kutzooi. Ik loop mezelf te verlagen en te verkopen voor Talpa. 'Jaap doe dit', 'Jaap doe dat'. Ik word gewoon fucking gebruikt man."

Snikkend vervolgt hij: "En Jaap doet het voor de fucking kijkcijfers. Dat doet Jaap. Dat doet me fucking pijn man. 'Jaap werk mee aan dit complot'. 'Jaap we hebben dit idee, dat doe jij wel'. En Jaap doet het."

Daarna werd het gesprek ineens afgekapt door de regie van het programma en was alleen nog een overzichtsshot van de villa te zien. Volgens veel internetgebruikers hét bewijs dat Jaap inderdaad een acteur is. Waarom moest het gesprek anders worden afgekapt, zo vragen zij zich af. De programmamakers hebben nog niet gereageerd.


De bewuste beelden waarin Jaap zijn bekentenis doet.

Kijk voor meer De Gouden Kooi in het FOK!forum De Gouden Kooi.