Stoere meid legt overvaller in houdgreep

Icoon BinnenlandsDe 24-jarige Yvette Wilmer van het gelijknamige sigarenmagazijn aan de Wijnhaven in Delft is sinds dit weekeinde ongetwijfeld de heldhaftigste inwoonster van Delft. Op ÚÚn dag liet ze zowel een overvaller als een agressieve fietser achter de tralies verdwijnen.

Afgelopen zaterdag stond de kordate Delftse samen met haar vader Chris en drie klanten in de winkel, toen er een vreemde man met capuchon over het hoofd binnenkwam die schreeuwde dat hij geld wilde.

Toen de ondernemer koelbloedig zei dat hij dan even moest wachten, wilde de overvaller, een 26-jarige man uit Vlaardingen, ervandoor gaan. Maar de dief had buiten Yvette gerekend.

Als een tijgerin die bloed rook dook ze op de Vlaardinger en nam hem voor de zaak in een houdgreep. Onder het toeziend oog van honderden toegestroomde 'ramptoeristen', die overigens geen vinger uitstaken om te helpen. "M'n vader en ik zijn bovenop hem gaan zitten, totdat de politie kwam", zo vertelt de Delftse, die na haar koelbloedige daad gewoon weer in de winkel achter de toonbank kroop.

Na sluitingstijd ging Yvette samen met haar vriend naar het politiebureau om aangifte van de overval eerder op de dag te doen. En dat werd ook nog eens een avontuur op zichzelf.

"Onderweg reed een stomdronken fietser tegen m'n auto aan. Toen we stopten, raakte die vent door het dolle en sloeg door het open raampje m'n vriend vol in z'n gezicht. Toen ik ertussen sprong, kreeg ik zelf ook de volle laag."

De gealarmeerde politie sloeg de agressieve fietser in de boeien. In het ziekenhuis constateerden de artsen bij Yvette een gekneusde neus en duim, dikke lip en twee losse tanden. Wilmer: "Dit is een dag om snel te vergeten. Maar ik zou het zo weer doen, want ze moeten niet aan de mensen komen die me lief zijn."


Met dank aan Ladylike voor de submit.