Level-editor in Halo 3?

Tijdens de E3 werd Halo 3 aan een aantal journalisten getoond en tijdens deze demonstratie waren er een aantal hints naar nieuwe functies waar Bungie nog niets over wilde vertellen. Er was bijvoorbeeld een Forge-optie in het menu aanwezig en was er een nieuw soort granaat te zien.

Bungie schijnt vroeger een programma gebruikt te hebben met de naam "Forge" om levels te maken voor de game Marathon. Bungie deed in ieder geval heel geheimzinnig over deze Forge-optie, maar de geruchten spreken dus over een level-editor voor Halo 3.

Een ander gerucht wat al veel langer de ronde doet is co-op voor vier personen. In een interview heeft Jeff Bell, marketing directeur Microsoft, een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij vertelde namelijk dat hij erg uitkeek naar het spelen van Halo 3 met zijn drie zonen. Dit zou natuurlijk te maken kunnen hebben met multiplayer, maar voor deze uitspraak had hij het over co-op met twee personen. Het is nu eigenlijk vooral de vraag of het om online of offline co-op gaat.

De laatste geruchten gaan over nieuwe wapens. Tijdens de demonstratie werd er gewezen op een nieuw soort wapen, maar wilde Bungie er verder nog niks over vertellen. Het lijkt te gaan over de Gravity Hammer, voor het eerst gezien (maar niet gebruikt als wapen) in Halo 2. Een ander nieuw wapen is een granaat, welke te zien is in de trailer. Hierbij lijkt het te gaan om een Supa Double Cap Bomb (deze komt voor in de boeken), een soort van flashbang.



Links de gravity-hammer en rechts de hint naar de nieuwe granaat

Dit zijn voorlopig allemaal geruchten en Bungie wil nog geen commentaar geven op deze geruchten. Binnenkort zullen er verschillende embargo's verlopen en zal er meer informatie vrijkomen. Het Amerikaanse blad EGM dat op zeven augustus zal verschijnen zal in ieder geval nieuwe informatie over Halo 3 bevatten.