"Couglan lekte, Stepney saboteerde"

Mike Coughlan zegt dat de gewraakte Ferrari-documenten ook zijn gezien door een ander teamlid van McLaren Mercedes. Het team bestrijdt dat. Intussen wordt Nigel Stepney ervan verdacht de wagens van Ferrari te hebben gesaboteerd.

Volgens Mike Coughlan heeft ook de managing director van McLaren, Jonathan Neale, de gelekte documenten ingezien. Neale zou de documenten hebben gevonden in Coughlans huis, waar deze de papieren bewaarde. McLaren bestrijdt echter dat iemand anders de documenten heeft ingezien. "Het feit dat hij het Ferrarimateriaal thuis bewaarde, was tot 3 juli niet bekend bij andere teamleden," stelt het team in een persbericht. McLaren blijft verder volhouden dat er geen Ferrari-informatie is gebruikt bij de ontwikkeling van haar wagen.

Ondertussen wordt Nigel Stepney, die vanuit Ferrari de documenten zou hebben gelekt, ervan verdacht de Ferrari's te hebben gesaboteerd tijdens het weekend van de Grand Prix van Monaco. Hij zou een bemestingsmiddel aan de brandstoftanks hebben toegevoegd. Hiervoor hangt hem een gevangenisstraf in Italië boven het hoofd.