Evans: "Tijdritten gaan doorslag geven"

Gerard (RedFever007)
Cadel Evans denkt dat de resterende tijdritten de beslissing in de Tour de France gaan brengen. Volgens de 30-jarige Australiër zijn de kandidaten voor een podiumplek in Parijs teveel aan elkaar gewaagd in de bergen.

"De tijdritten gaan de doorslag geven in deze Tour de France. In de bergen lijkt iedereen aan elkaar gewaagd te zijn", aldus Evans. "Ik heb dit jaar wat meer aan mijn tijdritcapaciteiten gewerkt. En ik kwam minder gespannen aan de start van deze Tour. Ik neem de dingen zoals ze komen", zo liet de Australiër weten.

De kopman van Predictor - Lotto kwam afgelopen zondag met Alejandro Valverde, Christophe Moreau, Frank Schleck en Andrey Kashechkin over de streep in Tignes. Alexandre Vinokourov en Andreas Klöden kwamen meer dan een minuut later binnen. Evans: "Misschien hadden we meer tijd kunnen nemen op het duo van Astana, maar hun teammaat Kashechkin was ook nog bij ons en hij leek me heel sterk. Ik denk niet dat we echt een kans laten liggen hebben. Klöden lijkt me in betere doen dan Vinokourov. Hij bleef bij Vinokourov omdat dat zijn taak in het team is. Het probleem met Klöden is dat je nooit weet hoe hij er aan toe is. Hij geeft altijd de indruk makkelijk te rijden, ook als hij kapot zit."