Natascha Kampusch gaat helemaal los

Nog geen jaar geleden wist ze nog helemaal niets van de grote, boze buitenwereld. Natascha Kampusch, het ontvoerde meisje dat vorig jaar na acht jaar wist te ontsnappen, is een jonge vrouw geworden. De negentienjarige Kampusch is innig zoenend met een man betrapt in een Weense disco.

Natascha danste uitgelaten, gooide haar handen hoog in de lucht en vleide zich tegen een jonge, goeduitziende man aan. Het blijkt hier te gaan om de 21-jarige zoon van haar advocaat Gabriel Lansky.

Nog geen jaar geleden zag haar leven er nog heel anders uit. Acht en half jaar lang was haar enige levensruimte een donker keldervertrek van drie bij drie meter. De enige man tegen wie ze zich kon aanvleien was haar 44-jarige ontvoerder Wolfgang Priklopil.

De ouders van de jonge vrouw zijn blij dat ze al zo snel helemaal is opgebloeid. "Ik ben blij om Natascha's geluk. Het moet een goede jongen zijn, anders zou mijn kind niet met hem omgaan", aldus Ludwig Koch, de vader van Natascha. Haar moeder, Brigitta Sirny zegt hierover: "Het heeft lang geduurd voor Natascha voldoende moed bijeen had geraapt om uit te gaan."