FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 juli 2007

Overvaller wil worden geknuffeld

Een overvaller dacht zijn slag te kunnen slaan tijdens een barbecue, maar tijdens zijn onbezonnen daad bedacht hij zich en vroeg om een groepsknuffel. De eters zaten gezellig samen in de serre van een huis in Washington DC, toen de overvaller binnensloop via een geopende deur, zijn pistool tegen het hoofd van een veertienjarige jongen zette en schreeuwde "Geef me jullie geld of de jongen gaat eraan!"

Om het ijs te breken bood een andere gast de overvaller spontaan een glas wijn aan. De overvaller nam het glas aan, nam een teug en zei: "Dit is verdomd goede wijn!" De overvaller maakte het gezellig, schonk zichzelf nog een glas wijn in en nam ook wat van de op tafel staande kaas. Even later stopte de overvaller zijn pistool weg en vroeg plotseling om een knuffel. Alle gasten knuffelden de man en vervulden hiermee zijn laatste wens: een groepsknuffel.

Na de grouphug verliet de man de gezelligheid, met het glas wijn nog in de hand. Nadat de verbouwereerde gasten van de schrik waren bekomen, concludeerden ze dat er niets was gestolen. Ook had niemand enige kleerscheuren opgelopen. "We geloven best dat dit een echte overval was. Al begrijp ik wel niet waarom ze de man tijdens de knuffel niet hebben overmeesterd en uitgeleverd aan ons", aldus een net zo verbaasde politieagent.

Noodweer in West-Nederland

Icoon WeerZeer zware regen en onweersbuien hebben vooral in het westen van het land voor veel overlast gezorgd. De meldingen van wateroverlast stromen vooral in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam binnen. Kelders, wegen en tunnels stonden binnen enkele minuten blank. De brandweer heeft het razend druk met de hulpaanvragen. In Den Haag en het Westland kon de riolering al het water niet verwerken en stroomden toiletten over. Zelfs de putdeksels werden omhooggeduwd. “Zelfs ons nieuwe politiebureau in Naaldwijk is niet aan de overlast ontkomen.”, aldus een politiewoordvoerster. “Ook hier overstroomden de wc’s.

Ook in de regio Amsterdam staat de telefoon roodgloeiend. Vooral Zwanenburg heeft te lijden onder de wateroverlast. Aan de Matthijs Sterklaan stroomt het water zelfs de huizen binnen. Ook het verkeer op de A10 ondervindt veel hinder van de regen. Richting Coenplein zijn ter hoogte van Bos en Lommer twee rijbanen afgesloten. Ook het vliegverkeer op Schiphol heeft veel last van het noodweer. Het aantal vliegtuigen dat binnen kunnen komen is gehalveerd. De vliegtuigen die geland zijn, kunnen niet worden afgehandeld. Dat houdt dus in dat in een aantal vliegtuigen reizigers moeten wachten totdat het noodweer is weggetrokken.

R'n'B-zangeres ingestort op podium

De van Destiny's Child afkomstige zangeres Kelly Rowland is tijdens een optreden in Nigeria onwel geworden. Op het podium stortte ze in elkaar, waarna een ambulance haar naar het ziekenhuis heeft moeten brengen. In Nigeria moet Rowland zijn uitgedroogd, maar volgens haar woordvoerder maakt ze het inmiddels goed.

De 26-jarige R'n'B-zangeres trad op in de hoofdstad Lagos, ter promotie van haar nieuwste CD. Deze CD, 'Ms Kelly' geheten, kwam vorige maand in ons land uit. In een interview sprak Rowland over haar nieuwste langspeler als 'my baby'. "Het laat zien wie ik ben. Deze plaat bevat al mijn verschillende buien en al mijn emoties. Het is volwassen, sexy en zelfverzekerd", aldus de zelfverzekerde zangeres .

Ondanks dat het album in Amerika op de zesde plek de hitlijsten binnenkwam, wil het in ons land niet echt vlotten met Ms Kelly. De CD was na twee weken alweer uit de Album Top 100 verdwenen. Ondanks alles, is de zangeres toch tevreden over haar nieuwste schijf. "Ik ben er trots op dat ik de tijd heb genomen om dit album te maken. Ik ben er trots op dat er eigen nummers op staan. Ik heb zoveel van mezelf in dit album gestoken en ik ben er gewoon heel blij mee."

Wenger mogelijk langer bij Arsenal

Arsenal hoopt dat het Arsène Wenger kan behouden. De voorzitter van de Engelse ploeg, Peter Hill-Wood, heeft inmiddels laten weten dat de onderhandelingen over een nieuw contract inmiddels zijn begonnen.

"Ik hoop dat hij snel tekent", liet Hill-Wood in een reactie weten. De huidige verbintenis van Wenger loopt in 2008 af. Even leek het er op dat het vertrek van de Franse coach, na het vertrek van Thierry Henry naar FC Barcelona, een kwestie van tijd was. Nu is er dus een kans dat de oefenmeester bij The Gunners blijft.

"Wenger heeft hier de laatste tien jaar fantastisch werk geleverd", vervolgde Hill-Wood. "We hebben een goed gesprek over de toekomst gevoerd. Ik hoop dat ik snel goed nieuws kan melden."

DiRT gebruikt Rumble op de PlayStation 3

Colin McRae: DiRT is al uit op de PC en Xbox 360 en is daar een groot succes te noemen. De pers is jubelend en de gamers schaffen de titel massaal aan. Uiteraard komt de game ook naar de PlayStation 3, maar wel met een beetje vertraging.

Dit kan gelukkig goed uitpakken omdat deze titel toch een aantal verbeteringen boven de andere versie's. Naast verbeterde graphics resulteerd dit ook in een ondersteunde Rumble- functie. Zo zul je bij het spelen van DiRT dus gebruik kunnen maken van de nieuwe controller voor de PlayStation 3, die nog in de maak is. Wij zijn benieuwd!

Doe het zelf Simpson

Nog eventjes en het is zover, dan kunnen we eindelijk naar The Simpsons film toe (27 Juli) tot die tijd kun je je prima vermaken op de site van de film.

Leuke spelletjes uiteraard, maar het leukste is toch wel de mogelijkheid om jezelf te Simpsoniseren en met je net gemaakte Simpsons karakter kun je de stad gaan verkennen.

En voor ik het vergeet, je moet zelf even op create your Simpsons avatar klikken.

Krajicek onderuit in Palermo

Michaëlla Krajicek is bij het WTA-toernooi in Palermo in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlandse, als eerste geplaatst, verloor op het trage Italiaanse gravel met 2-6 en 4-6 van Eva Birnerova.

De Tsjechische, de nummer 111 van de wereld, had weinig te duchten van Krajicek. Nadat Tatiana Garbin zich terug trok vanwege een voetblessure, was Krajicek de hoogst geklasseerde speelster op het Italiaanse eiland.

Het incident

Het was een donkere nacht. Olson James zat op de bank. Het was zeker dat men hem in de gaten hield. Op random momenten zette hij de televisie aan, liet de lichten soms branden als hij niet thuis was en zat hij in het donker terwijl hij er gewoon was. Een computer had hij niet, zijn data zat in zijn hoofd. Niemand kon er bij, en dat was wel veilig ook. De dingen die hij wist konden een regering laten vallen. Of erger.

Ik ben in de heer...

De Westboro Baptist Church is een kerk voor allemaal liefhebbende en gelovige mensen die het beste met iedereen voor hebben. Ze hebben alleen een klein probleempje met homo's, katholieken, zweden (of een combinatie daarvan) om maar eens een paar te noemen. Maar verder... alleen maar liefdevolle mensen die in de heer zijn.

En ze kunnen ook nog zingen! Luister toch eens naar deze liefdevolle juweeltjes van liedjes. Nummers als "This Land is Fag Land" (lyrics) en "Wicked Land of Sodomites" (lyrics) zijn toch nummers van ontroerende schoonheid. Inhaken en meezingen dus...

Met dank aan NorthernStar voor de tip.

Man bedreigt eigenaar schiettent met eigen geweer

Icoon MisdaadEen 48-jarige man en zijn 19-jarige zoon uit Valkenswaard zijn zondagavond opgepakt na een ruzie op de kermis in hun woonplaats. Het duo kreeg rond 23.30 uur onenigheid met de eigenaar van een schiettent. De vader bedreigde de man met een van zijn eigen geweren. Een medewerker van de schiettent kreeg klappen van de twee.

Vader en zoon waren van mening dat ze een prijs hadden verdiend. De 47-jarige uitbater van de schiettent was het daar niet mee eens. Hierop ontstond een vechtpartij. De twee verdachten sprongen over de toonbank. De vader bedreigde de eigenaar met een van de luchtdrukgeweren uit de schiettent. Een 18-jarige medewerker van de schiettent wilde ingrijpen en kreeg een aantal klappen.

De vader en zijn zoon vernielden een teddybeer, daarna gingen ze ervandoor. Ze namen hierbij een ander knuffelbeest mee. De politie wist het duo snel te achterhalen.

De aanhouding verliep problematisch doordat meerdere mensen zich ermee bemoeiden. De politie moest twee politiehonden inzetten. Een 25-jarige man uit Valkenswaard die de arrestatie van de vader probeerde te voorkomen, werd door een politiehond in zijn arm gebeten. Hij is later in het ziekenhuis aangehouden door de politie. Ook de vader en zijn zoon zitten nog steeds vast.

Analisten denken dat prijs PS3 80GB snel zal dalen

Volgens het analistenbureau Wedbush Morgan zal Sony de prijs voor het PS3 80GB pakket naar beneden bijstellen zodra alle 60GB pakketten zijn uitverkocht. De prijs van de 80GB zal dan naar $499 dollar moeten gaan.
"[...]
In our view, the Sony entry level price of USD 499 is here to stay. We believe that there are presently 2 - 3 million 60GB PS3s produced and not yet sold, and expect the entire supply to be diverted to the US to honor the new lower price point.
[...]"


Sony Europe heeft eerder al bevestigd dat de 60GB-versie er niet meer toe doet en uitverkocht moet raken. Daarna zou dan alleen de duurdere 80GB-versie overblijven.

Wedbush Morgan gaat echter nog een stap verder door te zeggen dat begin volgend jaar de prijs van de PS3 80GB-editie zal zakken naar $399 dollar.

Eerste echtscheidingsbeurs ter wereld in Wenen

Mensen die van hun partner af willen, kunnen genoeg informatie vergaren op een echtscheidingsbeurs die eind oktober in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt gehouden. Volgens de organisator van de beurs, Anton Barz, betreft het hier een wereldprimeur.

Aan alles is gedacht. Want voordat ze straks voor de wet zijn gescheiden, wordt men hier al geacht gescheiden te komen. Zo mogen op zaterdag alleen de mannen naar binnen. De zondag is uitsluitend voor vrouwen gereserveerd. De beurs, die gratis toegankelijk is, biedt onderdak aan onder meer advocaten, notarissen, psychologen en andere bemiddelaars.

Na de Oostenrijkse hoofdstad zijn nog twee andere Oostenrijkse steden aan de beurt. Een gat in de markt, die beurs. In het bergachtige land strandt namelijk bijna de helft van de gesloten huwelijken.

FOK!tv: Jannes met natte, halfblote groupies

Player Jannes is de Nederlandse 50 Cent. Zijn nieuwe single is zomers en moet een hit worden. Dus toog de goedlachse volkszanger zaterdag af naar Zandvoort met een clubje meiden voor een superoriginele clip: een cabrio die wordt gewassen door 8 meiden met een spons. Je moet er maar opkomen. Uiteraard steunt FOK! deze lange zanger die altijd zichzelf is gebleven en gooien we er ook een clip tegenaan. Waarom er zulke dure apparatuur nodig is om een zomerclip te maken is ons overigens een raadsel. Met een handycam bereik je hetzelfde resultaat. Stuur ons maar een mail als je aan je volgende clip toe bent, Jannes.

(en ja, dit is voor ons goedkoop scoren met tieten)

FOK!radio: 40 dagen zonder seks en CUL-mod

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

40 dagen en 40 nachten zonder seks. Twaalf FOK!kers zijn daar vandaag mee begonnen. Ze doen het naar aanleiding van de film 40 Days, 40 Nights, waarin een jongen veertig dagen en veertig nachten geen seksuele handelingen mag verrichten. En dus zijn het seksloze dagen voor de FOK!kers. Er zijn zelfs twee forumusers die 85 dagen zonder seks gaan proberen te volbrengen. Seks, orale seks, masturberen, of wat voor seks dan ook, het mag allemaal niet. Een van de onthouders (85 dagen!) hebben we vanavond aan de lijn. Waarom doet hij het? En wat is het doel? We gaan het vragen. Zoals gebruikelijk beginnen we live om 20:00 uur!

FA Shmoopy neemt nu wekelijks het forum met ons door, maar alleen op voorwaarde dat ze ook een jingle zou krijgen. Dus komt MissHobje die vanavond live in de studio voor haar inspreken. Afgelopen week moest zij als CUL-mod afscheid nemen van Martijn77. Is er al een opvolger op het oog? We gaan het vanavond aan haar vragen.

En er staan wat dingen te veranderen in columnistenland op de FP. We bellen er eindredacteur TheGrandWazoo over!

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA Shmoopy is helaas op vakantie. Blinky legt wel weer een stelling voor. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Wie is Dit: Opgave 20 - Uitslag

Ik was even bang dat ik het te moeilijk had gemaakt. Maar uiteindelijk pakte Mister_Slide op de valreep toch nog 3 punten. Gefeliciteerd! Het was Gustav Mahler. In de lift neemt hij behoorlijk wat mensen mee voor een halve punt: flowerdje, KlownJB, DoorBell, Mistro, Champloo, mostardos, blup, Icefire1971, Viper2k1, marijano, Froop, G-lock, bees, RazorEdge33, Rossdale, Fendy, sparboom, Rumille, tomatoman en cw2cu.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Gustav Mahler

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

'Gamen is een te moeilijke sport om te volgen op televisie'

Baas van Tournament.com Richard Skelhorn geeft aan dat games-toernooien op de televisie erg moeilijk realiseerbaar zijn. Volgens hem komt dat simpelweg door hoe games in elkaar steken; het is moeilijk te volgen voor de leek. Toch denkt hij niet dat het onmogelijk is:
"[...]
It is certainly something I would like to see become successful because mass media like television would really help e-gaming become a mainstream sport.
[...]"


Hij zou het ook fantastisch vinden als gamen als een Olympische sport gezien gaat worden in de verre toekomst.

Real Madrid laat oog op Sneijder vallen

Wesley Sneijder staat in de belangstelling van Real Madrid. Na de afzegging van Cesc Fabregas lijkt de Ajacied de volgende kandidaat voor de positie op het middenveld.

Juist op het moment dat Ajax weer in gesprek is met Valencia, meldt zich Real Madrid voor de kleine middenvelder van de Amsterdammers. Reden hiervoor is de afzegging van Fabregas, die bij Arsenal blijft.

Sneijder verklaart tegenover het AD dat hij een transfer naar Spanje nog niet uit zijn hoofd heeft gezet: "Ik maak er geen geheim van dat ik graag naar Spanje zou verhuizen, maar voor een transfer zijn twee partijen nodig die het eens zijn. Dat is nog niet het geval".

Verder wist Sneijder te melden dat hij niet langer dan een maand wil wachten. Mocht hij dan de voorronde van de Champions League spelen met Ajax, dan blijft de middenvelder.

Ploegleider: "Vinokoerov weer hersteld"

Marc Biver heeft laten weten dat kopman Alexandre Vinokoerov vanaf dinsdag serieus mee gaat strijden om de gele trui. Dit liet de ploegleider van Astana maandag, tijdens de rustdag in de Ronde van Frankrijk, weten.

Afgelopen weekend kende Vinokoerov veel ongemakken. De Kazach leed zichtbaar onder de diepe snijwonden aan knieën en elleboog, wat hem ook nog eens dertig hechtingen opleverde. "En toch heeft hij de schade beperkt gehouden", aldus Biver, die hiermee refereerde naar de achterstand op Michael Rasmussen. Het verschil tussen het tweetal bedraagt 5.23.

Biver vervolgde: "Dinsdag zal iedereen tijdens de Alpenetappe zien dat Vinokoerov weer bijna helemaal de oude is. Hij is zo sterk. Vinokoerov geeft niet zo snel op. Hij blijft onze kopman. Hij zal snel laten zien waarom dat is."

Bill Roper over Hellgate: London online

Hellgate: London kan straks zowel gratis als via een abonnement online gespeeld worden. Baas van ontwikkelaar Flagship Studios, Bill Roper, legt uit wat de voordelen zijn van een abonnement. Een abonnement op Hellgate: Londen online, wat $9,99 dollar per maand zal gaan kosten, biedt meer gameplay modes, mods, quests, monsters en omgevingen, plus speciale events en zelfs nieuwe facties en character classes. De maandelijkse bijdrage is nodig om deze extra's te sponsoren. Mensen die gratis online zullen spelen kunnen dus niet meegenieten van alle content die voor betaalde abo's beschikbaar gesteld gaan worden.

Seksen om dichter bij God te komen

De mens kent maar liefst 235 verschillende redenen om seks te hebben. De een vrijt uit verveling, een ander doet het om promotie te krijgen. Dit blijkt uit een grootscheeps onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Texas, gehouden onder tweeduizend mannen en vrouwen.

Uit het onderzoek vallen enkele opmerkelijke conclusies te trekken. Zo zijn er mensen die vrijen uit wraak, maar ook zijn er mensen die zeggen dat het hebben van seks hen dichter bij God brengt.

"De reden voor het hebben van seks is nooit eerder onderzocht. Waarschijnlijk vinden ze de redenen te vanzelfsprekend", aldus de onderzoekers.

Zo vanzelfsprekend zijn die redenen trouwens niet. De tien opmerkelijkste redenen zijn:

1. Ik had het koud

2. Om dichter bij God te komen.

3. Uit verveling.

4. Ik wilde tussen een ander stel komen.

5. Om af te vallen.

6. Goed voor je gezondheid.

7. Om met zoveel mogelijk mensen in bed te liggen.

8. Ik kon niet slapen.

9. Ik wilde een baan.

10. Stress


Waarom seks jij? Doe mee aan de poll!

CnC 3: Tiberium Wars 1.06 patch komt morgen

Vorige maand gaf EA al aan bezig te zijn met de 1.06 patch voor Command & Conquer 3: Tiberium Wars, dit keer geeft de ontwikkelaar aan dat de patch morgen zal verschijnen. De patch zal onder meer problemen met een invincibility exploit en een Cloaking field bug oplossen. De volledige lijst met fixes moet nog openbaar gemaakt worden. Overigens is ook al bekend gemaakt dat EA bezig is met patch nummertje 1.07.



KNMI waarschuwt voor noodweer

Icoon WeerHet KNMI heeft een waarschuwing afgegeven voor de onweersbuien die vanavond over het land zullen trekken. De buien bereiken aan het begin van de avond het zuidwesten, waarna ze naar het noorden trekken. De buien kunnen lokaal veel wateroverlast veroorzaken. Het KNMI verwacht ook dat er lokaal zware windstoten voor kunnen komen.

Ook worden we gewaarschuwd door de ANWB. De buien en windstoten kunnen volgens de bond voor veel overlast in het verkeer zorgen. Eerder vandaag zorgden de zware buien in West-Brabant voor lichte wateroverlast. De brandweer moest in Sprundel en Halsteren ondergelopen straten en huizen droog pompen. Een hagelbui zorgde in Putte voor beschadigde ruiten en lichtkoepels.

In het weerforum kun je het onweersgebeuren volgen in een speciaal topic.

Rasmussen wilde contract verlengen

Michael Rasmussen heeft aan het begin van het seizoen al aangegeven zijn contract met Rabobank te willen verlengen. Theo de Rooij, ploegleider van de wielerploeg, dacht hier anders over en schoof het op de lange baan.

"Pas na de Tour", was de reactie van De Rooij na het verzoek van Rasmussen. Rabobank is namelijk van mening dat de Deense renner te duur is voor de vijf dagen waarop hij het beste rijdt.

Zondag bewees de renner weer tot waar hij toe in staat is door de achtste etappe op zijn naam te schrijven. Ondanks deze zege liet De Rooij nogmaals weten dat er pas na de Ronde van Frankrijk over een contractverlenging wordt gesproken.

Hotelgasten smijten bijbel uit het raam

Op elke hotelkamer tref je wel een bijbel aan. De een vindt het ideaal dat hij niet zelf zijn bijbel hoeft mee te slepen, een ander neemt er aanstoot aan. Zo ook twee gasten uit Noordwijkerhout en De Zilk.

In een Gronings hotel werden de twee knapen door de politie bekeurd, omdat ze een bijbel uit het raam hadden gegooid. Ontkennen had geen zin, want de agenten lieten de twee de op straat gevonden bijbel zien. Het heilige boek bleek wel degelijk uit hun hotelkamer te komen. De agenten konden het gevalletje heiligschennis niet waarderen, en slingerden de twee op de bon.

Haase naar tweede ronde Dutch Open

Robin Haase heeft vrij eenvoudig de tweede ronde bereikt van de Dutch Open in Amersfoort. De Nederlander was vanmiddag met tweemaal 6-2 te sterk voor de Spaanse voormalig toptienspeler Félix Mantilla. Mantilla was lange tijd uit de roulatie vanwege huidkanker.

In de tweede ronde speelt Haase tegen de Fransman Nicolas Devilder, die eerder vandaag de als vijfde geplaatste Argentijn Agustín Calleri met 6-3 en 6-1 versloeg.

"Sponsor niet schuldig aan ontslag Albers"

De sponsor, die sinds januari geen cent meer betaalde aan Spyker F1, heeft ontkend dat hij verantwoordelijk is voor de positie van Christijan Albers. Er gaan geruchten dat Mingya, de sponsor in kwestie, nog vier miljoen euro moest betalen.

Voorzitter van Mingya, Joep van den Nieuwenhuyzen, heeft echter laten weten dat hij sinds het begin van het nieuwe seizoen niks meer te maken heeft gehad met Spyker, Albers of CA BV. "Ik ken de foto’s en de omstandigheden. Ik weet ook wat er is afgesproken. Ik blijf bij mijn woorden dat ik Albers noch Spyker iets schuldig ben", liet hij in een reactie weten.

Mingya was vorig jaar nog sponsor van Midland, wat later in Spyker werd omgedoopt, en stond zelfs op de motorkap van de bolides. Het bedrijf heeft echter geen contract voor het racejaar 2007 met de ploeg. Het is overigens wel opvallend dat het logo van het bedrijf op de vrachtwagens van Spyker prijkt.

Sony start kiosk-verkooptest

Sony gaat binnenkort beginnen met het plaatsen van Sony Access kiosks. Dit zijn verkoop-automaten zoals we die allemaal kennen van het snoep en frisdrank, alleen deze zullen gevuld zijn met Sony-artikelen. De automaten zullen onder meer DVD-, BluRay- en UMD-films verkopen, maar ook PS3- en PSP-games. Sommige apparaten zullen zelfs PSP's gaan verkopen. Maar ook voor andere Sony-producten kun je er terecht, zoals VAIO-accesoires, digitale camera's en CD's.

De bedoeling is om binnen twee minuten een selectie te maken, te betalen, en weg te lopen met het door jou gekochte product. Betalingen gebeuren door middel van een credit- of debitcard. Producten worden met een robot-arm voorzichtig in het aflever-emmertje geplaatst. Om te voorkomen dat een product niet afgeleverd wordt, wordt het gehele proces in de gaten gehouden door sensors, en wanneer een product niet afgeleverd kan worden, zal de transactie geannuleerd worden.

Sony zal deze nieuwe verkoopmethode testen door tien apparaten te plaatsen op onder meer vliegvelden en in winkelcentra. De verkoop zal via internet bijgehouden worden, zodat Sony de vulling van de apparaten kan aanpassen aan de plaatselijke behoeftes.

[WK-20] Argentinië velt Mexico

Argentinië ligt op koers zijn wereldtitel onder-20 te prolongeren. Mexico werd met 1-0 verslagen. In de halve finale ontmoeten ze Chili, dat na verlenging alsnog ruim over Nigeria ging.

Chili en Nigeria vochten een zeer mooi duel uit in Montréal. De runner up van Nederland 2005 had alle mogelijke moeite met Chili, en mocht vaak van geluk spreken dat de bal niet langs doelman Ikechukwu Ezenwa in het net verdween. De Nigerianen zelf kwamen er sporadisch uit, maar werden nog minder vaak gevaarlijk. Nadat de speeltijd was verstreken, moest een verlenging de doorslag geven. De Afrikanen waren moegestreden, terwijl Chili er nog volop op gebrand was het niet op strafschoppen aan te laten komen. Dat pakte bijzonder goed uit. De Zuid-Amerikanen walsten over hun opponent heen. Jaime Grondona maakte al snel de 1-0, om de ban eindelijk te breken. In de tweede helft van de extra tijd scoorde Mauricio Isla tweemaal, en bepaalde Matthias Vidangossy de eindstand op een blamerende 4-0.

Argentinië had het weer eens aan de stok met Mexico. De regerend wereldkampioen begon in Ottawa zeer aanvallend, en zette de Midden-Amerikanen met de rug tegen de muur. Een boeiend eerste bedrijf werd in de laatste minuut met een doelpunt besloten. Maximilliano Morález knalde de bal via Julio César Domínguez achter de Mexicaanse goalie. De tweede helft was beduidend minder, en Mexico kwam niet tot een gelijkmaker. Door de minieme winst is Argentinië de volgende opponent van Chili, met als inzet een plaats in een Europees-Zuid Amerikaanse finale tegen ofwel Oostenrijk of Tsjechië.

Chili - Nigeria 4-0 (nv)
96' Grondona 1-0
114' Isla 2-0 (Pen)
118' Isla 3-0
120+2' Vidangossy 4-0

Argentinië - Mexico 1-0
45' Morález 1-0

Belg filmt toiletbezoek werkneemsters

Icoon OpmerkelijkEen Belg is vandaag opgepakt, omdat hij werkneemsters van een bedrijf in Luik filmde met zijn mobieltje terwijl ze op het toilet zaten.

De man verstopte zijn GSM in het damestoilet en installeerde zijn telefoon op de videomodus. Een werkneemster ontdekte het mobieltje in het toilet. De GSM is in beslag genomen en de eigenaar is aangehouden. Bij hem is inmiddels een huiszoeking verricht.

Niedzielan alsnog naar Wisla Krakow

Andrzej Niedzielan gaat alsnog in Polen spelen. De voetballer, die de afgelopen seizoenen onder contract stond bij NEC, tekent voor drie seizoenen bij Wisla Krakow. De spits speelde in Nijmegen 88 wedstrijden en trof hierin twintig keer doel.

Niedzielan had al eerder bij Wisla Krakow kunnen tekenen, maar begin juli werd de overgang op een laag pitje gezet. "NEC, dat zich uiterst soepel heeft opgesteld, had al enige tijd overeenstemming met Wisla en Niedzielans zaakwaarnemer", aldus een woordvoerder van de Nijmeegse club. "Op 5 juli werden de contractbesprekingen tussen Wisla en Niedzielan tot teleurstelling van NEC plotseling afgebroken. Uiteindelijk zijn Wisla en Niedzielan toch weer met elkaar in gesprek geraakt en is de transfer vanmiddag afgerond."

De Poolse spits had bij NEC nog een doorlopend contract, maar had te horen gekregen dat hij naar een andere club uit mocht kijken. Niedzielan kon het namelijk niet vinden met Mario Been, trainer van de club. Het is de bedoeling dat de speler bij Wisla Krakow een aanvalskoppel gaat vormen met Kamil Kosowski.

Top of Flop: Wonderlust King

De Top of Flop van vorige week deed het 'm ook niet: Ben jij de BOB vandaag? van Antko en Sylvia met Johnny was een flop, dus. sv3n wist jullie mening het best onder woorden te brengen: "Verschrikkelijk, zelfs met bakken alcohol op kan ik dit nog niet waarderen"

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Gogol Bordello, een gypsy punk band uit New York. Gogol Bordello bestaat uit Eugene, Eliot, Oren, Sergey, Yury, Pamela, Elizabeth en Thomas. De band was vrij prominent aanwezig op de festivals in Europa deze zomer. Hun nieuwste CD heet "Super Taranta". Op deze CD staat ook het nummer "Wonderlust King".

Naaktfoto's Lindsay Lohan gestolen

Icoon ShowbizzEen hacker heeft naaktfoto's van Lindsay Lohan en haar scharrel Calum Best gestolen. Tijdens een heftige vrijpartij had het koppel kiekjes gemaakt. Die hadden ze op een computer gezet die inmiddels is gehackt.

Dat meldt de Britse krant News of the World. Lohan bevestigt dat er is ingebroken in haar computer en dat er een bericht is achtergelaten op het bureaublad van haar computer. Daarin laat de hacker weten dat hij foto's van haar en Calum in het bezit heeft. Haar advocaat is er inmiddels mee bezig. De 21-jarige actrice en zangeres maakt zich ernstig zorgen over haar reputatie. Ze is bang dezelfde status als Paris Hilton te krijgen.

Er verschenen al een keer eerder naaktfoto's van Lohan. Calum lijkt het allemaal niet te boeien. Van hem verschenen al vaker foto's en filmpjes van zijn vrijpartijen. Onlangs dook er nog een video op waarin hij met twee prostituees stoeide. Lindsay is vandaag met een enkelband vrijgelaten uit de inrichting waar ze werd behandeld voor haar drugsverslaving.


Lindsay Lohan


Met dank aan static voor de submit.

[Upd]Mazzoleni zet punt achter carrière

Eddy Mazzoleni stopt per direct met wielrennen. De 34-jarige Italiaan wordt beschuldigd van dopinggebruik en wil zijn ploeg Astana niet schaden door het tegen hem lopende onderzoek.

Astana heeft dit vandaag bekendgemaakt. De Kazakse wielerploeg zegt in zijn onschuld te geloven en zal hem bijstaan in het onderzoek dat het Italiaans olympisch comité Coni tegen hem heeft ingesteld.

Twee weken geleden legde Astana Mazzoleni een schorsing voor onbepaalde tijd op vanwege het lopende dopingonderzoek.

Mazzoleni eindigde in juni nog als derde in de Giro d'Italia.

Update 18:20:

Eddy Mazzoleni heeft vanmiddag ontkend dat hij zijn fiets aan de kant zet. Ondanks een persbericht van zijn werkgever Astana ontkende de Italiaan woorden van die strekking te hebben gebruikt. Wel heeft hij zijn contract bij Astana ingeleverd.

Boogerd niet blij met rustdag

Michael Boogerd wordt niet blij van de rustdagen in de Tour de France. "Ik weet niet voor wie ze het doen. Je wordt volstrekt uit je ritme gehaald. Daar komt bij dat ik altijd slecht uit zo'n dag kom.”

Voor Boogerd hoeven de rustdagen niet zo nodig. "Ik heb het jaren meegemaakt dat we van Metz per vliegtuig naar Genève moesten en daarna anderhalf uur per bus naar Grand-Bornand. Daarna moesten we nog twee uur gaan fietsen. En dat noemen ze dan een rustdag. Ik heb er een hekel aan. Het risico is dat je de volgende dag in de bergen geblokkeerd staat. Ik hoop dat te hebben voorkomen door vanmorgen bergop net zo hard te hebben gereden als zondag.”

Boogerd trainde vanochtend samen met Thomas Dekker op de hellingen van Tignes. De twee Nederlanders bereden de col zoals die gisteren als laatste obstakel in het parkoers was opgenomen.

Boogerd hoopt dat hij klaar is voor morgen. De Rabo-renner verwacht snel vuurwerk in de etappe van Val d'Isère naar Briançon. "Er zullen er ongetwijfeld snel een paar in de aanval gaan, zoals Thomas fucker (Voeckler). Daar word ik zo moe van."

Bloedcontroles bij 51 renners

Op de rustdag in de Tour de France hebben 51 deelnemers een bloedcontrole ondergaan.

Coureurs van CSC, Quick Step, Euskaltel, Bouygues Telecom, Saunier Duval en Barloword werden onderzocht door vertegenwoordigers van de internationale wielrenunie UCI.

De controles werden 's ochtends uitgevoerd tussen 08.00 en 09.15 uur. De controles hadden allen een negatief resultaat. Alle betrokken coureurs kregen te horen dat ze hun weg in de Tour mogen vervolgen.

Agenten vallen bij drie Engelse clubs binnen

Britse agenten hebben vandaag bij drie voetbalclubs onderzoek naar corruptie gedaan. De politie wil de namen van de betreffende clubs niet prijs geven. Het is alleen duidelijk dat Newcastle United één van de drie clubs is.


De afgelopen maanden werden er in totaal 362 transfers onderzocht waarbij Engelse clubs betrokken waren. De agenten controleerden of clubs, zaakwaarnemers en voetballers de contracten correct afwerkten.

Vorig jaar lekte uit dat agenten onderzoek deden naar de geldstromen rond de transfer van Didier Drogba van Chelsea. Ook de voetbalclubs Portsmouth en Bolton Wanderers raakten wegens verdachte transfers in opspraak.

Mannen gijzelen ex-zangeres Atomic Kitten

Icoon ShowbizzEx Atomic Kitten zangeres, Kerry Katona is gisternacht met haar man en baby gegijzeld door gewapende mannen. Dat meldt de Britse politie vandaag.

Even voor middernacht drongen drie gemaskerde mannen haar huis in Groot-Brittannië binnen. Kerry, haar man, Mark, en hun 5-maanden oude dochtertje werden beneden in een kamer opgesloten terwijl de dieven de woning leeg roofden en er daarna vandoor gingen. De mannen hadden onder andere een moker, een breekijzer en een groot mes bij zich. Kerry, Mark en baby wisten later te ontsnappen en alarm te slaan.


Kerry Katona


Met dank aan static voor de submit.

Ruime overwinning redt Australië in Azië Cup

Australië heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Azië Cup. De ploeg van bondscoach Graham Arnold moest met minimaal twee goals verschil winnen van gastland Thailand en wist in die missie te slagen.

Na tachtig minuten stond het nog 0-1, maar daarna liepen de Socceroos uit naar 0-4. Beauchamp zette de Australiërs al snel op voorsprong. Routinier Mark Viduka maakte in de tachtigste minuut het tweede doelpunt van de middag en even later scoorde hij ook de 0-3. Kewell bepaalde de eindstand op 0-4.

Naast Australië is ook Irak een ronde verder. Zij hadden aan een 0-0 gelijkspel tegen Oman genoeg om groepswinnaar te worden.

[update] Tyfoon mist, aardbeving is raak

Icoon RampEen aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter heeft maandagochtend het noordwesten van Japan getroffen. De beving deed zich voor rond 10:15 uur (lokale tijd). In de prefectuur Niigata stortten verscheidene huizen in. Onduidelijk is of er mensen onder de puinhopen liggen. Volgens de overheid hebben minstens twee mensen het natuurgeweld niet overleefd. Meer dan 150 mensen zouden volgens het Japanse persbureau Kyodo gewond zijn geraakt.

De schokken waren ook in Tokio te voelen en zorgden voor talloze problemen. In Niigata viel de elektriciteitscentrale uit, omdat er brand was uitgebroken en de nucleaire reactor moest worden uitgeschakeld. Het treinverkeer naar de zwaarstgetroffen provincie is stilgelegd.

Dit weekend was het al spannend in Japan vanwege de Tyfoon Man-yi die op weg was naar de hoofdstad Tokio, maar de storm zwakte af tot een tropische storm voor dat hij de kust had bereikt.


Update 16.45 uur
Een Japanse kerncentrale die vandaag werd getroffen door de aardbeving heeft radioactief water gelekt. Dat heeft een woordvoerder van een Japans energiebedrijf gemeld. De reactor van de centrale Kashiwazaki-Kariwa, de grootste ter wereld, was op het moment van de beving buiten gebruik wegens regulier onderhoud, aldus het Japanse persbureau Kyodo. Eerder was al brand uitgebroken in het complex, maar die was snel onder controle

Meer informatie over aardbevingen vind je onder andere op het forum van FOK!
Aardbevingen - Deel 4: Quake 6.8 treft Japan

Met dank aan Frutsel voor de herschreven submit.

Opnieuw fysiek geweld in De Gouden Kooi

Icoon TelevisieEr is al veel gezegd en geschreven over De Gouden Kooi, het televisieprogramma op Tien. Gisteren ging het er opnieuw heftig aan toe in de villa in Eemnes. Drie bewoonsters probeerden met geweld bewoonster Lieke te ontkleden. Bewoner Huub wilde Lieke bevrijden, maar werd tegengehouden door andere bewoners. Het geheel resulteerde in getrap, geprik in de ogen en veel gescheld.

De makers van het programma hebben inmiddels straffen uitgedeeld. Geen van de bewoners werd uit het huis gezet (eerder gebeurde dat wel na een 'karatetrap' van bewoonster Nena en na een ruzie tussen twee andere bewoners). Bewoners Jaap, Natasia, Amanda, Nadia, Dennis en Brian kregen allen een boete van 1000 euro opgelegd en bij eventuele winst gaat er 100.000 euro van hun jackpot af.

RTL, dat tv-zender Tien onlangs overnam, gaat in het nieuwe seizoen voorlopig door met de serie. RTL-baas Fons van Westerloo liet eerder echter al wel weten dat er gekeken moet worden naar de inhoud, die ook hij regelmatig te ver vindt gaan. Bovendien moet de show misschien veranderen, omdat het anders mogelijk niet toegestaan is binnen de Luxemburgse mediawet, waar RTL onder valt.




Beelden van het incident

Kijk voor meer De Gouden Kooi in het FOK!forum De Gouden Kooi.

Hoofdsponsor wil FC Utrecht kopen

De hoofdsponsor van FC Utrecht, Phanos, wil de club uit de Domstad overnemen. De vastgoedontwikkelaar uit Nieuwegein wil de begroting van Utrecht stapsgewijs verdubbelen en een nieuw stadion bouwen wat plaats zal bieden aan 36.000 tot 50.000 toeschouwers.

Phanos, dat Utrecht voor één euro wil overnemen, eist dan wel dat het de grond bij het nieuwe onderkomen langs de A2 mag ontwikkelen tot een zakelijke en toeristische trekpleister. Daarnaast wil het bedrijf zeggenschap over de Galgenwaard, het huidige stadion.

Jan-Willem Dop, voorzitter van Utrecht, heeft nog niet gereageerd op het ambitieuze plan. Morgen zal het door het Utrechtse college van B en W worden besproken.

Toch inwendig letsel voor verspringer

De speer die de Franse verspringer Salim Sdiri afgelopen vrijdag tijdens de Golden League in Rome in de rug trof, heeft toch flink wat lichamelijke schade aangericht.

Uit onderzoek vandaag in een ziekenhuis in Rome is gebleken dat de lans van de speer niet vier, maar tien centimeter het lijf van de atleet binnen is gedrongen en een nier en de lever heeft geraakt.

De Finse topwerper Tero PitKämäki smeet afgelopen vrijdag de speer tijdens het inwerpen volledig uit zijn baan en raakte Sdiri, die zich voorbereidde op zijn sprong bij het verspringen.

Wederom wateroverlast West-Brabant

Icoon WeerIn West-Brabant heeft zware regenval opnieuw voor overlast gezorgd. In de plaatsjes Sprundel en Halsteren moest de brandweer er aan te pas komen om ondergelopen straten en huizen droog te pompen. Vooral in Putte was de schade aanzienlijk. Daar zorgde een flinke hagelbui voor kapotte ruiten en lichtkoepels. Volgens een woordvoerder van de brandweer viel de overlast mee. Twee weken geleden was er in West-Brabant ook al veel wateroverlast als gevolg van zware regenval.

Op 4 juli kwamen bij de politie en brandweer tientallen meldingen binnen van onder meer ondergelopen woningen en kelders. Vooral in Etten-Leur en Oudenbosch was de overlast groot. Ook in Rotterdam en Numansdorp zorgden de zware buien voor schade. Daar woedden vanochtend branden als gevolg van een blikseminslag. Bij de branden raakte niemand gewond. In Rotterdam had de bliksem het voorzien op een woning aan de Kerkstraat. Op het moment van de inslag was er niemand thuis.

De bewoners van een vrijstaand huis aan de Rijksstraatweg in Numansdorp wisten op tijd naar buiten te komen. De bliksem had het daar op de schoorsteen van de woning voorzien. Niet alleen Nederland heeft last van het noodweer. In de Belgische provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen veroorzaakten de zware buien veel schade. Twee Belgen raakten zwaar gewond toen een weggewaaide container op hun auto neerkwam.

Het hete weer van het afgelopen weekend resulteerde rond 7 uur vanochtend in flinke onweersbuien en plaatselijk zelfs een windhoos. Daarna zijn de onweerscomplexen naar Nederland getrokken. Hoewel de Vlaamse autoriteiten van geluk spreken dat er geen doden zijn gevallen als gevolg van het weer, is er forse schade. Daken zijn weggewaaid en kelders zijn blank komen te staan. Op een aantal plekken vielen bomen op auto's. Volgens getuigen vielen er hagelstenen met een diameter van twee centimeter. Ook het trein- en wegverkeer ondervond veel overlast als gevolg van het noodweer.

Inmiddels achttien uitvallers

De eerste negen dagen van de Tour de France heeft achttien uitvallers opgeleverd.

De laatste die moest opgeven was Patrik Sinkewitz. De Duitse coureur van T-Mobile wordt vandaag vanuit Frankrijk overgebracht naar een ziekenhuis in Duitsland. Sinkewitz botste gisteren na afloop van de achtste etappe bij het terugrijden naar zijn hotel op een toeschouwer.

Sinkewitz is de derde renner van T-Mobile die de Tour moet verlaten. Gisteren stapten de Australische kopman Michael Rogers en de Brit Mark Cavendish af.

Agritubel is na negen dagen koersen ook al drie man kwijt. Cédric Hervé was te laat binnen en Romain Feillu gaf gisteren op, Eduardo Gonzalo Ramirez was in de eerste etappe de eerste uitvaller van deze Tour.

Cofidis is al twee renners kwijt. Ook Rabobank ( Freire), Lampre, CSC, Milram, Francaise des Jeux, Discovery Channel, Predictor-Lotto, Barloworld, Caisse d'Epargne en Saunier Duval zijn al een renner uit hun negenkoppige team kwijt.

Tieten leiden buschauffeur te veel af

Icoon OpmerkelijkDebora C., een twintigjarige vrouw uit het Duitse Lindau, moest op bevel van de buschauffeur een andere plaats in de bus zoeken. De reden was dat de man bij het in de achteruitkijkspiegel kijken recht in de weelderige boezem van Debora kon loeren. De man kon zich naar eigen zeggen "niet meer concentreren op de weg en dat irriteerde hem". Debora zocht, lichtelijk beschaamd, een andere plaats op.

Achteraf is ze woedend op de chauffeur, die zelfs gedreigd had haar uit de bus te zetten als zij geen andere plaats zou zoeken. "De man heeft me voor een volle bus vernederd", zo vertelt ze tegen het Duitse Bild. De maatschappij waar de man werkzaam is, staat vierkant achter de chauffeur: ze verwijst naar paragraaf zes van het reglement. Hierin wordt duidelijk vermeld dat een passagier de chauffeur niet mag afleiden. Een woordvoerder van de maatschappij wil alleen kwijt dat de chauffeur "correct heeft gehandeld".




Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Gaat de Wii beter verkopen dan de PS2?

Als we Nintendo president Satoru Iwata mogen geloven is er een kans dat de Wii beter zal verkopen dan de PS2. In totaal is deze Sony console wereldwijd meer dan 120 miljoen keer verscheept en daarmee de best verkochte spelcomputer ooit. Iwata denkt door het aanspreken van nog meer niet gamende mensen de PS2 voorbij te kunnen streven.

De Wii is tussen december 2006 en maart 2007 meer dan 5,8 miljoen keer verkocht en er zullen waarschijnlijk de komende 12 maanden nog eens 14 miljoen consoles over de toonbank gaan.

Nintendo is trouwens extra blij met de verkoop van de console, Iwata bevestigt namelijk dat de hardware divisie winst maakt op de verkoop van de console, iets wat Sony de komende tijd nog niet zal lukken.




Satoru Iwata

Nederlandse toerist wil seks of geld terug

Icoon Opmerkelijk"This one gives going Dutch a whole new meaning", zo begint een artikel in The Times of India van afgelopen week. Wat is het geval? Een Nederlandse toerist is boos omdat twee vrouwen die hij had betaald voor seks zijn hotel in India niet in mochten. De vrouwen weigerden hem vervolgens zijn geld terug te geven.

De 23-jarige Nederlandse man, in de Indiase krant met naam en toenaam genoemd als 'voormalig bankier Cornelis Van Deghee' had de twee vrouwen opgepikt. Nadat hij enige tijd met ze had doorgebracht, kwam hij er achter dat hij was vergeten voldoende geld mee te nemen. Hij vroeg de vrouwen hem te volgen naar een pinautomaat.

Nadat hij geld uit de automaat had gehaald, bedacht hij zich. Hij wilde meer van de vrouwen. Hij vroeg wat ze dachten van een nacht lang 'plezier' in zijn hotel. Hij betaalde de vrouwen vooraf en ze stemden in met het verzoek.

Bij de ingang van het hotel werd hij echter tegengehouden door de hoteleigenaar. Die weigerde hem en zijn aanhang de toegang, omdat prostitutie in India niet legaal is. De boze Nederlander probeerde nog aan te voeren dat het zijn recht was om de vrouwen mee te nemen, omdat hij al had betaald. Tevergeefs: de eigenaar bleef weigeren.

Uiteindelijk besloot de Nederlander de vrouwen dan maar te laten gaan, maar toen begon het gedonder voor hem. De vrouwen weigerden hem zijn betaalde geld voor de nacht terug te geven. Volgens hen hadden ze recht op het geld, omdat ze al seks met hem hadden gehad en ze nu tijd met hem verdaan hadden.

Op dat moment kwam er een politiewagen voorbijrijden, die tussenbeide kwam. De Nederlander werd meegenomen naar het bureau, waar hij aangifte wilde doen. De politie wist echter niet wat ze ermee aan moesten. In hun ogen zaten zowel de twee vrouwen als de hoteleigenaar niet fout. Bovendien is prostitutie illegaal in het land.

De Nederlander was er toen helemaal klaar mee. Boos verliet hij het bureau. Hij liet nog weten dat hij teleurgesteld was in zowel de politie als de twee vrouwen. Hij voegde eraan toe snel het land te verlaten en te hopen dat hij in Bangkok, zijn volgende bestemming, meer plezier zou beleven.

Tourhistorie: Bartali verijdelt burgeroorlog

Gino Bartali staat op 14 juli 1948 nog op een kansloze twintig minuten achterstand. Twee dagen later is de achterstand nog slechts één minuut. En dat allemaal door een telefoontje van de Premier van Italië.
Op 16 juli 1948 is Gino Bartali helemaal klaar voor een strafexpeditie door de Alpen. Bartali heeft voor de start van de etappe een achterstand van maar één minuut op de Franse gele truidrager Louison Bobet. Op zichzelf al een hele prestatie. Een paar dagen eerder heeft Bartali nog een enorme achterstand van meer dan twintig minuten. Gino zit niet lekker in de wedstrijd. Hij heeft in de Pyreneeën weliswaar gewonnen, maar staat na deze winst nog steeds op een grote achterstand. Italië twijfelt en Bartali twijfelt zelf ook. Kan “de Monnik” het nog wel? Eén telefoontje vanuit Italië doet de zaak kantelen.

Op 14 juli 1948 belt de Christen-democratische premier De Gasperi Gino Bartali. De Gasperi heeft maar één vraag voor "Gino de vrome"; of hij even de Tour van 1948 wil winnen. De reden van dit toch wel vreemde verzoek is van politiek aard.

Italië bevindt zich na de tweede wereldoorlog en de heerschappij van Benito Mussolini in een machtsvacuüm. Links, rechts en de kerk vechten om de politieke macht.

Een aanslag op de secretaris van de Communistische Partij, Togliatti, doet Italië wankelen. Een burgeroorlog wordt gevreesd.Premier De Gasperi pleegt overleg met het Vaticaan. Men neemt een bijzonder besluit. De katholiek Bartali wordt gevraagd een overwinning in de Tour de France te behalen om de aandacht van de politieke strijd af te leiden. Alleen een overwinning van Bartali kan volgens De Gasperi het verdeelde Italië weer verenigen.

Er is maar één probleem. Een probleem van zo’n twintig minuten. Bartali moet dus aan de bak. Een verzoek van de minister–president, maar vooral van het Vaticaan kan niet geweigerd worden en dus maakt Bartali er echt werk van. Via een etappezege op 15 juli in de de eerste Alpenetappe tussen Cannes en Briancon maakt Bartali zijn achterstand al bijna ongedaan.

Op 16 juli 1948 heeft Bartali nog één minuut achterstand. De etappe die dag gaat van Briancon naar Aix les Bains. Drie serieuze Alpentoppen dienen er beklommen te worden. Maar dat is niet de grootste uitdaging. Het noodweer spreekt meer tot de verbeelding van de coureurs.

In de Alpen sneeuwt het, er hangt mist, er blaast een snijdende noordenwind, het is nagenoeg donker. Op de Galibier vriest het vier graden. Tegen de flanken ervan bewegen wielrenners, gekleed in truien met korte mouwen en korte wollen racebroeken. Geen regenjasjes, geen handschoenen. De coureurs lijken in de lichtbundels van de volgauto's op spoken.

Hoe hoger de renners de bergen ingaan hoe slechter het weer wordt. Regen wordt sneeuw. Sneeuw verandert in hagel. Ondanks het noodweer doet de Fransman Louison Bobet een wanhopige poging om Bartali een nederlaag toe te brengen.

Bobet demarreert op de Galibier en Bartali moet in eerste instantie het antwoord schuldig blijven. Maar als de Fransman op de top van de Galibier omkijkt, ziet hij in de sneeuwstorm op korte afstand het silhouet van “II Vecchio”, die hem rustig gevolgd is.

Op dit moment weet Bobet dat de Tour voor hem verloren is. Bartali heeft immers tijdens de vorige bergetappes gehakt gemaakt van zijn tegenstanders. Bobet vreest een afstraffing. Bartali blijft echter rustig. De etappe is nog lang. Er komen nog twee beklimmingen. Bartali en Bobet beklimmen zij aan zij de col de la Croix de Fer.

In de afdaling krijgt Bartali een lekke band en weer is Bobet alleen. Rustig laat Bartali zich terugzakken naar een achtervolgend groepje met Schotte, Camellini, Ockers, Jean Kirchen en Guy Lapebie. Met hen loopt hij een kwartier later de vertwijfelend vechtende Bobet weer in.

Nog één hindernis wacht de renners voor de finish in Aix-les-Bains, de col de Porte. Op deze steile klim laat de oppermachtige Bartali iedereen achter zich en stelt hij zijn eindzege veilig. Achter Bartali zal een waar slagveld volgen. Op bergpaden met soms dertig centimeter dikke lagen modder, lopen auto's en motoren vast en vervolgen verkleumde renners te voet hun weg.

Bartali wint na deze etappe nog tweemaal. De gele trui geeft hij niet meer uit handen. Bartali wint de Tour en behoedt- zo wil de legende- Italië van een burgeroorlog.

Jojo-dieet verhoogt kans op nierkanker

Icoon OnderzoekWe waarschuwden eerder al dat orale seks de kans op kanker verhoogt, nu moeten we ook al waarschuwen voor de zogenaamde jojo-diëten. Deze verhogen namelijk de kans op nierkanker. Deze vorm van kanker komt vooral voor onder oudere vrouwen en staat er om bekend dat het extreem moeilijk te behandelen is.

Zweedse en Amerikaanse onderzoekers hebben acht jaar lang meer dan 140.000 vrouwen tussen de 50 en 79 jaar oud gevolgd. De conclusie liegt er niet om: het herhaaldelijk aankomen en weer afvallen geeft een grotere kans op nierkanker. Ook vrouwen met brede heupen zouden meer kans lopen op de ziekte.

Volgens het onderzoek lopen vrouwen van wie het gewicht meer dan tien keer in hun leven 4,5 kilo schommelt twee en een half keer zoveel kans op de terminale nierziekte. De onderzoekers beweren dat nierkanker het beste voorkomen kan worden als de vrouw het zichzelf permitteert om gedurende haar leven heel geleidelijk een beetje aan te komen.

Eerder onderzoek duidde ook al op de gevaren van diëten. Zo komt tweederde van de afvallers binnen een korte tijd weer aan. Mensen die een jojo-dieet volgen, lopen naast de verhoogde kans op nierkanker ook een verhoogd risico op hartaanvallen, beroertes en suikerziekte. Het jojo-dieet is een belangrijkere oorzaak van de nieraandoening dan roken en zwaarlijvigheid.

Nederlanders gebruiken liever IE

Fuck FirefoxNederlanders zien de Mozilla webbrowser Firefox blijkbaar helemaal niet zitten. Waar 27,8 procent van de Europeanen de browser met het vosje gebruikt om te internetten, doet in Nederland maar 14,6 procent dat. Dat blijkt uit een periodiek marktonderzoek van het Franse meetbedrijf Xiti. Het gebruik van Firefox steeg in Nederland vorig jaar wel met twintig procent. In heel Europa was dat 30 procent.

In bijvoorbeeld Slovenië en Finland gebruikt zelfs de helft van de internetters Firefox. Er is geen enkel ander Europees land waar nog zoveel mensen Internet Explorer van Microsoft gebruiken, als Nederland. Ook buiten Europa zijn veel mensen overgestapt. In Oceanië (Australië en Nieuw Zeeland) gebruikt 28,9 procent Firefox.

Rond om ons heen is de groei van Firefox-gebruikers wel afgenomen. In grote landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Zweden ligt de gemiddelde groei onder de tien procent.

Het was gisteren precies vier jaar geleden dat America Online (AOL) besloot te stoppen met de ontwikkeling van Mozilla, de basistechnologie van Firefox. Tegenwoordig zijn een aantal vooraanstaande Firefox-ontwikkelaars in dienst bij Google. De browser wordt beheerd vanuit een stichting. Deze realiseert het merendeel van zijn inkomsten via een samenwerkingsverband met Google. Het bedrijf heeft dan ook een flinke vinger in de Firefox-pap. Zo is de standaard zoekmachine in de browser Google. Voor iedere zoekopdracht die Firefox bij Google aanbrengt, krijgt de organisatie een vergoeding. In 2005 leverde dat 53 miljoen dollar op, in 2006 volgens een gerucht 72 miljoen dollar.

In de hele wereld ontstond er een Firefox-hype, al zijn er ook tegengeluiden. Inmiddels heeft Microsoft de ontwikkeling van Internet Explorer ook weer opgepakt. Zo kwam vorig jaar versie 7.0 uit, die flink wat verbeteringen kende ten opzichte van de versie daarvoor.

"GBA nog niet dood"

Miyamoto (Mario, Zelda) heeft in een interview gezegd dat de GBA nog niet dood is. Nintendo maakt nog steeds hardware en third party developers komen nog steeds met games. Vooral filmgames zullen nog wel even uit blijven komen. Verder is het nog steeds zo dat de GBA en haar games prima verkopen, in Amerika liggen de GBA verkopen bijvoorbeeld op eenzelfde niveau als de PlayStation 3.

Nintendo is echter zelf niet meer bezig met het ontwikkelen van software voor de GBA, zij hebben zich nu gericht op de Wii en de DS. De three pillar strategie is dus wel een beetje afgelopen nu...

Verplicht dansen voor Chinese leerlingen

Icoon OpmerkelijkDe autoriteiten in China gaan danslessen toevoegen aan het verplichte lespakket van schoolgaande jongeren. De autoriteiten willen op deze manier overgewicht tegengaan. De ouders van de kinderen hebben wel enige angst voor de lessen. De ouders vrezen dat het lichamelijk contact zal uitlopen in verliefdheid en tot verslechtering van de schoolprestaties zal leiden. Dat heeft de BBC gemeld.

Maar liefst zeven soorten dansstijlen, waaronder de wals, worden verplicht op de basis en middelbare scholen in China. Dat heeft het ministerie van Onderwijs beslist. Het ministerie heeft zelfs aan de bezorgde ouders gedacht. De kinderen zullen nooit langer dan één dans met dezelfde partner dansen.

"Op die manier daalt het risico op prille verliefdheid tussen de jongeren", aldus een woordvoerder van het ministerie. Niet alleen in het Westen is overgewicht een probleem. Ook China heeft zo zijn problemen met overgewicht. Het aantal dikke kinderen is sinds 1985 ver-28-voudigd in China.

Calleri en Hrbaty verliezen in eerste ronde

Op de eerste dag van de Dutch Open in Amersfoort zijn gelijk al twee geplaatste spelers uitgeschakeld.

De als vijfde gerangschikte Argentijn Agustin Calleri verloor in de eerste ronde met 3-6 en 1-6 van de Fransman Nicolas Devilder. De als zesde geplaatste Slowaak Dominik Hrbaty was niet opgewassen tegen de Rus Evgeni Korolev. Korolev won de openingspartij op het centre court met 6-3, 6-7 en 6-3.

Echtpaar laat kinderen verhongeren om een spelletje

Icoon Shocking Een echtpaar uit Reno (Amerika) heeft bekend dat ze hun kinderen hebben verwaarloosd. De ouders Michael (25) en Iana (23) Straw waren dermate verslaafd aan video- en internetspelletjes zoals bijvoorbeeld Dungeons & Dragons, dat ze hun zoontje van elf maanden en dochtertje van 22 maanden oud lieten verhongeren.

Artsen constateerden vorige maand dat de kinderen, die door sociaal werkers naar het ziekenhuis waren gebracht, zwaar ondervoed en bijna dood waren. Het haar van het meisje zat vol kattenpis. Daarnaast was zij uitgedroogd en had ze een mondinfectie.

De aanklager verklaarde dat het gezin Straw wel voedsel in huis had, maar dat de ouders te druk waren met de spelletjes om zich over de kinderen te ontfermen. De ouders kunnen allebei maximaal twaalf jaar cel krijgen.

Dungeons and Dragons
Een spelletje spelen is belangrijker dan je kinderen te eten geven

Trulli verwacht geen podiumplekken dit seizoen

Jarno Trulli verwacht niet dat het team van Toyota dit seizoen nog op het podium zal verschijnen.

De TF107 is daar volgens de Italiaan simpelweg niet goed genoeg voor. De hoogste plek van de Japanse renstal dit jaar is een zesde plek van Trulli. "Alles kan gebeuren in de Formule 1 en je kan zomaar op het podium belanden, maar puur op snelheid gaan we dat dit jaar niet redden. We gaan simpelweg niet hard genoeg. We moeten gewoon realistisch blijven en hopen dat we hier en daar nog wat puntjes kunnen sprokkelen. Meer zit er op dit moment echt niet in," aldus de Italiaan.

Trulli scoorde tot nu toe zeven punten, vijf meer dan teamgenoot Ralf Schumacher. De Toyota’s vechten echter om posities die er meestal niet toe doen. Heel af en toe kunnen ze de strijd met wereldkampioen Renault aan gaan, maar ook dat is geen constante factor. "Soms liggen zij voor, en soms wij. Dat ligt allemaal aan het circuit en de omstandigheden. Veel zal afhangen van hoe goed we de ontwikkeling van de auto doorzetten. De andere teams gaan echt niet stilzitten, dus wij moeten keihard aan de slag om de rest überhaupt bij te houden, laat staan tijd goed te maken.”

'Cheeseburger-pizza' voor Bush

Icoon OpmerkelijkDe kok van George Bush heeft een aantal favoriete maaltijden van de president bekendgemaakt. Dat heeft The Sun gemeld. Bush vindt een 'Cheeseburger-pizza' niet te versmaden. Voor mensen die zich afvragen wat een 'Cheeseburger-pizza' is: dat is een creatie met kaas en tomaat en alle andere ingrediënten van een cheeseburger erop.

Als middagmaaltje eet Bush graag een boterham met pindakaas en honing. De vrouwelijke kok heeft dit allemaal verteld op een jaarlijkse bijeenkomst van koks en staatshoofden. "De president houdt van zijn 'Cheeseburger-pizza', dat is een margherita pizza met alle ingrediënten van een cheeseburger er bovenop.", zei de kokkin.

In 2005 is de lekkernij uitgevonden in een Amerikaans televisieprogramma. De 'Cheeseburger-pizza' bevat onder meer ketchup, kaas, gefrituurde ui, spek en augurken. De vrouw vertelde er nog wel bij dat "de president een kleine portie neemt en ook elke dag traint"

Bush eet een bammetje
Enjoy your meal mister rocketman

Eerste geel Rabobank voor Reus

De gele trui die Michael Rasmussen gisteren op het podium kreeg uitgereikt, wordt aan Kai Reus gegeven.

Aankomende woensdag zal Rabo-directeur Theo de Rooij het door alle Rabo-Tourrenners gesigneerde tricot naar Grenoble brengen, waar Reus in het ziekenhuis nog steeds in een kunstmatige coma gehouden wordt.

Afgelopen donderdag raakte de 22-jarige renner uit de ProTourploeg ernstig gewond bij een val tijdens een training. Hij was in Frankrijk om vandaag op de eerste rustdag te assisteren tijdens een clinic in Tignes.

Kuyt: "Niet bang voor nieuwe concurrenten"

Afgelopen seizoen was Dirk Kuyt eerste keus in de spits bij Liverpool. Daar kan komend seizoen wel eens verandering in komen met de komst van Ryan Babel, Fernando Torres en Andrei Voronin. Dat is een goede zaak, vindt Kuyt.

"Ik ben niet bang om mijn basisplaats te verliezen. Het is belangrijk om versterkingen te halen, concurrentie is prima. We hadden ook wat vers bloed nodig, want we moeten beter gaan spelen dan afgelopen seizoen. Liverpool is nu sterker dan ooit tevoren", aldus de voormalig Feyenoorder die het belangrijk vindt dat Liverpool scherp aan de competitie begint. "Je kan de titel niet winnen in de eerste weken van de competitie, maar wel verliezen. Vorig seizoen begonnen we te zwak, dat moet nu anders".

Sluiter stijgt twintig plaatsen

Door zijn halvefinaleplaats bij het Challenger in Scheveningen is Raemon Sluiter twintig plaatsen gestegen op de wereldranglijst. De Rotterdammer bezet nu de 150ste plaats.

Robin Haase is met plaats 130 de beste Nederlander en Peter Wessels staat 205e. Bij de dames is Michaëlla Krajicek nog altijd 32ste.

Door haar hoge ranking is Krajicek deze week als eerste geplaatst bij het WTA-toernooi in Palermo. In de eerste ronde moet ze het daar opnemen tegen haar Tsjechische dubbelpartner Eva Birnerová.

Kovalainen: "Renault kan derde worden"

Renault-coureur Heikki Kovalainen gelooft dat zijn team nog steeds derde kan worden in de strijd om het kampioenschap voor constructeurs.

De Franse renstal, die in 2005 en 2006 nog overtuigend eerste werd, staat momenteel vierde, achter McLaren Mercedes, Ferrari en BMW . Het verschil met BMW, dat derde staat, bedraagt na negen races 25 punten.

"Iedereen in het team weet dat we nog maar halverwege het seizoen zijn en dat we nog een heleboel races voor de boeg hebben", aldus de Fin. "Het is geweldig dat het team de problemen die we aan het begin van het seizoen hadden, heeft weten op te lossen. Ik weet zeker dat de derde plek in het kampioenschap nog haalbaar is. Het zal zwaar worden, maar het is absoluut mogelijk."

Cohen komt met pleidooi voor gematigdheid

Icoon BinnenlandsBurgemeester Job Cohen van Amsterdam lanceert eind dit jaar 'een vurig pleidooi voor gematigdheid'. Bij uitgeverij Querido verschijnt in december een gelijknamig pamflet waarin Cohen zijn standpunten en aanpak zal verdedigen. Dat bleek vandaag uit een catalogus van nieuwe uitgaven van Querido.

Bij zijn aantreden als burgemeester beloofde Cohen zich in te zetten door onderling overleg, door draagvlak te creëren en 'de boel bij elkaar te houden'. Die aanpak bracht hem op de tweede plek van ranglijst van de beste burgemeesters ter wereld en leverde hem de kwalificatie 'held' op van het Amerikaanse tijdschrift Time.

In Nederland kwam de aanpak Cohen bij herhaling op stevige kritiek te staan. Vooral na de moord op Theo van Gogh werden vraagtekens gezet bij zijn 'de boel bij elkaar houden'-beleid, omdat het te soft zou zijn.

''Hoe we het ook wenden of keren: in de moderne stad is de samenleving van verschillende groepen en culturen een feit'', schrijft Cohen volgens de uitgever in zijn pamflet. ''We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje en we zullen het met elkaar moeten doen. Soms is dat leuk, soms is dat moeilijk, spannend is het haast altijd.''



'De boel bij elkaar houden'

Sinkewitz naar Duits ziekenhuis

Patrik Sinkewitz verlaat de Ronde van Frankrijk. De Duitse renner van T-Mobile zal vandaag worden overgebracht naar een ziekenhuis in Duitsland. Sinkewitz botste gisteren na afloop van de achtste etappe bij het terugrijden naar zijn hotel op een toeschouwer.

Sinkewitz hield verwondingen aan het gelaat, schouder en knieën over aan het ongeval. De toeschouwer uit Luxemburg ligt met zwaar hoofdletsel in coma in het ziekenhuis.

Overgrootmoeder aangemaand om zingende vogels

Icoon OpmerkelijkEen 65-jarige vrouw uit Londen heeft van de gemeente een aanmaning gekregen omdat de vogels in haar tuintje te luid zingen. In eerste instantie vond overgrootmoeder Dorothy Berry de brief alleen maar grappig: "Ik dacht dat iemand me beet wou nemen". Berry vertelt verder: "Ja, ik heb een leuk tuintje en er komen wel eens vogels op de takken van mijn bomen zitten, maar daar heb ik toch weinig schuld aan?"

De officiële aanklacht luidt: "een klacht over geluidsoverlast door vogelzang". In de brief die Berry ontving wordt gezegd dat ze rekening moet houden met haar buren. Een woordvoerder van het lokale district bevestigt de aanklacht en zegt te begrijpen dat deze aanklacht best bizar is, maar: "wij moeten elke klacht van inwoners onderzoeken" zo voegt hij toe aan zijn betoog.

Overlastgever
Zingt te luid

Stratego aangekondigd voor de Nintendo DS

Het touchschreen van de Nintendo DS is volgens veel ontwikkelaars ook goed bruikbaar voor bordspellen, getuige eerdere uitgaven. Nu heeft Triangle Studio's op hun website laten weten dat er ook een uitgave komt van het populaire bordspel Stratego.

In Stratego DS (werktitel) zul je het in een paar gamemodes op kunnen nemen tegen zowel de computer als je vrienden die ook de handheld van Nintendo in hun bezit hebben. Veel meer is nog niet bekend over deze titel. Wel weten we al dat we moeten wachten tot Q4 van dit jaar.



VVD wil per direct verbod op paddo's

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) wil dat de verkoop van psilocybine en psilocine houdende paddestoelsoorten - de zogenaamde paddo's - onmiddellijk wordt verboden. De vier incidenten in de hoofdstad van dit jaar met de geestverruimde zwammen tonen volgens de liberalen aan dat het een gevaarlijk middel is.

VVD-Kamerlid Fred Teeven, tot vorig jaar werkzaam als hoofdofficier van Justitie, zegt dat de paddo's thuishoren op lijst 1 van de Opiumwet. Psylocine en Psylocibine zelf staan al op die lijst, maar verse paddo's worden beschouwd als natuurproduct en zijn daardoor (nog) legaal. In gedroogde vorm is het al wel strafbaar omdat dit wordt gezien als bewerking van het product.

Teeven roept minister Ab Klink van Volksgezondheid op de verkoop van de paddo's per direct te verbieden. De CDA-bewindsman wacht echter nog op een rapport van het RIVM over de schadelijkheid van de geestverruimende paddestoelen.

Afgelopen weekend slachtte een Fransman zijn hond af na het roken van wiet en eten van paddo's. Vorige week sprong een toerist uit IJsland uit een hotelraam na het eten van de geestverruimde zwam. Vorige maand draaide een 22-jarige Britse toerist compleet door na het nuttigen van te veel paddo's en sloopte een deel van een hotel aan de Martelaarsgracht. En in maart sprong een 17-jarige Franse toeriste van een brug bij de IJ-tunnel de dood tegemoet na het nuttigen van paddo's

Treinverkeer ontregeld door bliksem

Icoon WeerVanochtend is niet alleen het treinverkeer ontregeld tussen Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam, ook rijden er minder treinen tussen Den Haag en Gouda. Dat maakte ProRail vandaag bekend. Reizigers die tussen Den Haag en Utrecht reizen, moeten rekening houden met een vertraging van een half uur tot een uur.

De vertragingen komen door een overwegstoring. “Vermoedelijk is de oorzaak hiervan een blikseminslag.”, aldus een woordvoerder van ProRail. Gisteren waren op het traject Den Haag HS-Rotterdam Centraal vertragingen van 15 tot 30 minuten als gevolg van een blikseminslag in Delft.

BioShock systeemvereisten bekend gemaakt

Eindelijk is het zo ver. De minimum en aanbevolen systeemvereisten voor BioShock zijn bekend gemaakt door de administrator van het 2K forum. Dit is dus officieel, en waarschijnlijk gaat dit ook niet meer veranderd worden:

Minimum Requirements:
CPU - Pentium 4 2.4GHz Single Core processor
System RAM - 1GB
Video Card - Direct X 9.0c compliant video card with 128MB RAM (NVIDIA 6600 or better/ATI X1300 or better, excluding ATI X1550).
Sound Card - 100% direct X 9.0c compatible sound card
Hard disc space - 8GB free space

Recommended Requirements:
CPU - Intel Core 2 Duo processor
System RAM - 2GB
Video card - DX9 - Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA GeForce 7900 GT or better) / DX10 - NVIDIA GeForce 8600 or better
Sound Card - Sound Blaster X-Fi series (Optimized for use with Creative Labs EAX ADVANCED HD 4.0 or EAX ADVANCED HD 5.0 compatible sound cards)

Dit zijn dus aardig hoge eisen, wat we ook wel konden verwachten van BioShock.

Drugsbazen in de Bijlmer zijn nu Nigerianen

MisdaadNigeriaanse drugscriminelen hebben de macht in die branche in de Bijlmer overgenomen van andere bevolkingsgroepen als Surinamers en Antillianen. Dat blijkt volgens de politie na het oprollen vorige week van een internationale drugsbende van voornamelijk Nigerianen die vanuit Amsterdam Zuid-Oost hun drugs in Europa uitzetten. Daarbij werden 23 verdachten gearresteerd. ''Maar het probleem is nog lang niet opgelost. Het is echt megagroot, zoiets hebben wij nog nooit gezien'', zegt politiechef opsporing Paul Bos vandaag in De Telegraaf.

Volgens de politieman zitten er meerdere cellen in Zuidoost en is hun netwerk wereldwijd vertakt, van het Oostblok tot China. Ze halen hun drugs uit Zuid-Amerika en hebben een buffer in Afrika.

De overname door de Nigerianen van de drugsmarkt in de Bijlmer is overigens niet zonder slag of stoot gegaan. In korte tijd zijn drie Nigerianen op koele wijze vermoord. Verder worden er vrijwel maandelijks op straat in de Bijlmer drugskoeriers met het schuim op de mond dood aangetroffen met soms wel een kilo aan bolletjes coke in hun maag, waarvan dan enkele zijn geknapt.

De Nigerianen gebruiken de Bijlmermeer als uitvalbasis omdat ze hier gebruik kunnen maken van de netwerken die ze met eerdere criminele activiteiten hebben opgebouwd. Bovendien is het in de Bijlmer vrij eenvoudig om van woning te wisselen.

Stekende eiergooiers raakten vrouw slachtoffer

MisdaadDe drie eierengooiende jongeren uit Almere van 15, 16 en 18 jaar oud die zaterdagavond betrokken waren bij het doodsteken van een 56-jarige automobilist, bekogelden niet alleen de auto van het slachtoffer maar ook zijn vrouw. Via een open raam kreeg zij een volle lading eierstruif over haar heen toen de auto door de Zomerstraat in Almere-Buiten reed. Dat zegt de schoonzoon van het slachtoffer vandaag in De Telegraaf.

De man in kwestie, Henk Schuurman, stapte hierop uit om verhaal te halen bij het trio. Hierbij ontstond een handgemeen waarbij één van de drie een zogenoemd rambomes trok en Schuurman neerstak. De politie wil in verband met onderzoek het verhaal nog niet bevestigen.

Henk Schuurman werd met het mes onder meer in zijn rug gestoken. Zijn long werd geraakt, evenals zijn aorta. Een politieagent verleende in afwachting van ambulancepersoneel eerste hulp. De hulp mocht echter niet meer baten.

Agenten hebben ter plaatse twee inwoners van Almere aangehouden: één van 15 jaar en één van 18 jaar. Een 16-jarige plaatsgenoot meldde zich zondagmorgen zelf op het bureau. Zij worden deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. De verdachten zijn van Surinaamse en Antilliaanse komaf.

Man drijft buren en gemeente tot wanhoop

Icoon BizarHarderwijker Jan Besselsen moet van Malle Pietje uit de tv-serie Swiebertje en van Stiefbeen en Zoon (uit de gelijknamige tv-serie) hebben afgekeken hoe je van je huis een vuilnisbelt maakt. De gemeente Harderwijk is het echter zat: Besselsen moet weg uit zijn huis.

De afgelopen 20 jaar heeft de ‘stadsjutter’ weinig anders gedaan dan overal rotzooi vandaan halen om hier vervolgens de binnenplaats achter zijn woning mee te vullen. De rommel staat vier meter hoog opgestapeld op de binnenplaats en gaat binnen verder. De rommel bij de voordeur aan de Heeraaltszstraat nummer 9 doet al vermoeden hoe het er binnen uit moet zien. Alles bij elkaar heeft Besselen een verzameling opgebouwd waar een handelaar in lompen en metalen jaloers op mag zijn. Zijn vrouw en drie kinderen blijken er, wonder boven wonder, in te kunnen wonen.

Besselsen zelf: "Ik zie dit alles als een georganiseerde chaos, kunst kun je het ook noemen. Ik vind het prachtig om die oude spullen te hebben. Door de gemeente word ik echter slecht bejegend. Mijn tuin is al een keer leeggehaald, waarna ik met een rekening van duizenden euro's achterbleef. Ik heb er een burn-out aan overgehouden en loop bij een psychiater. Ik moet het met een bijstand doen. Met de gemeente heb ik het helemaal gehad."

De gemeente heeft het echter ook met Besselsen gehad; ze heeft laten weten dat het mooi is geweest. Volgens een woordvoerder is sprake van brandgevaar en ook is er ongedierte geconstateerd. In onderling overleg wil de gemeente tot een oplossing komen, en daarom heeft de Harderwijker een oude boerderij aangeboden gekregen. Besselsen zou Besselsen niet zijn als hij de strijd met de gemeente niet zou aangaan: "Het is een bouwval. Ik zie me daar nog niet in wonen."

Leon van Vliet, een van de buren van Besselsen verklaart: "Besselsen denkt dat hij boven de wet kan leven. Je hebt toch ook zoiets als sociale omgangsvormen. Daar heeft hij lak aan. Hij doet wat hij wil en of anderen daar last van hebben, interesseert hem niet. Het is goed dat de gemeente een einde maakt aan het gedoogbeleid jegens Besselsen. Wat hij uitspookt is veel te lang getolereerd. Een klein voorbeeld: niemand mag een vuilcontainer voor zijn deur plaatsen. Besselsen doet dat, uiteraard, wel." De meeste buren hopen dan ook dat het gezin zo snel mogelijk uit het smalle straatje verdwijnt.

Stadsjutter
Een lompenhandelaar kan jaloers zijn

Real Madrid biedt 20 miljoen euro voor Robben

Real Madrid probeert nog steeds Arjen Robben over te nemen van Chelsea. De club uit Madrid heeft daarvoor een bod van 20 miljoen euro bij de Engelse club neergelegd.

Robbens vader, tevens de zaakwaarnemer, is op de hoogte van het miljoenenbod. "Wie wil niet spelen voor Real Madrid? Mijn zoon wil uitkomen voor ploegen die de Champions League kunnen winnen en Real Madrid behoort daar zeker toe," zo liet Hans Robben weten in de Engelse krant The Sun.

Voorzitter Ramon Calderon beloofde al tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij ondermeer Robben naar Madrid zou halen. Ook Kaka en Cesc Fabregas stonden op zijn lijstje. Die laatste heeft inmiddels voor Arsenal gekozen

Vlaar in belangstelling Juventus

Ron Vlaar, de verdediger van Feyenoord en aanvoerder van Oranje onder 21 jaar, staat in de belangstelling van Juventus. Dat meldt althans een Italiaanse krant.

Volgens de Corriere dello Sport heeft Juventus 3,5 miljoen euro over voor de verdediger. Aankomend seizoen keert Juve weer terug op het hoogste niveau en is nog op zoek naar een centrale verdediger. De Italianen hadden hun oog laten vallen op Fernando Meira van VfB Stuttgart maar die club wil hem niet laten gaan.

Nationale Vlootdagen trekken 195.000 bezoekers

Icoon AlgemeenDe Nationale Vlootdagen 2007 in Den Helder hebben vrijdag, zaterdag en zondag in totaal 195.000 bezoekers getrokken. Op de laatste dag kwamen nog 70.000 mensen op het evenement af.

Vorig jaar bezochten 200.000 mensen het driedaagse festijn. De opengestelde Nederlandse en buitenlandse schepen, waaronder het nieuwste schip Johan de Witt, waren erg in trek, aldus de marine. Verder konden bezoekers onder meer rondrijden in een rupsvoertuig, een rondvaart maken door de marinehaven en brandjes blussen. Daarnaast stelde de Koninklijke Marine verschillende voertuigen en wapens tentoon.

Thema dit jaar was 'vierhonderd jaar Michiel de Ruyter'. In dat kader begon elk demonstratieblok met een historische landing zoals die vierhonderd jaar geleden plaatsvond. Ook liep er een 'Michiel de Ruyter' rond op het terrein van de Vlootdagen.

Het thema van Defensie was daarnaast 'binnenlandse veiligheid'. De Marine liet zien wat zij doet voor de veiligheid in Nederland. Het ging hierbij onder meer om het ruimen van mijnen op de Noordzee, medische evacuaties vanaf bijvoorbeeld een schip of booreiland en zogenoemde search and rescue-acties, waarbij een helikopter drenkelingen op zee zoekt en oppikt.


Drukte op de vlootdagen

CD: Immaculate Machine - Fables

Het driekoppige, Canadese Immaculate Machine bestaat sinds 2002 en bracht zelfstandig twee cd's uit voordat ze bij hun huidige platenmaatschappij tekenden. Fables is hun derde album onder Mint Records na debuutalbum Ones and Zeros uit 2004 en een mini-album met Franse vertalingen van zes van hun nummers. Deze indie pop/rockband begon aandacht te trekken toen zangeres Kathryn Calder in 2005 lid werd van de band The New Pornographers. Naast Calder, die ook de toetsen bespeelt, bevat Immaculate Machine Brooke Gallope op gitaar en Luke Kozlowski op drums. Het kenmerkende geluid van deze band is de twee- of zelfs driestemmige zang. Het album bevat een opgewekt, doch zeer vreemd covertje en een boekje met dezelfde kwaliteiten.

Amnestie voor falende 14-jarige aanslagpleger

Icoon TerrorismeDe Afghaanse president Hamid Karzai heeft gisteren gratie verleend aan een 14-jarige Pakistaanse jongen die vorige maand een zelfmoordaanslag wilde plegen op een Afghaanse provinciaal gouverneur. De jongen faalde en werd gearresteerd.

Karzai hield zondag een ceremonie in het bijzijn van de jongen en diens vader. Het staatshoofd zei dat Afghanistan de tiener niet langer zal detineren of vervolgen als teken van goede wil. De Afghaanse president gaf aan dat de jongen naar een koranschool of madrassa was gestuurd in Pakistan en dat hij daar "misleid" op een zelfmoordmissie in buurland Afghanistan was gestuurd.

Afghanistan en zijn buitenlandse bondgenoten hebben Pakistan verscheidene malen opgeroepen de madrassa's te sluiten waar de radicale islam wordt gedoceerd. De vorige week belegerde Rode Moskee in Islamadad gold als een van de uitvalsbases voor radicalen. Bij het Pakistaanse gebedshuis hoorden twee madrassa's.


"Foei, niet meer doen en tot ziens"

Enzym voor astma ontrafeld

Icoon OnderzoekWetenschappers hebben het enzym ontrafeld dat de oorzaak is van astma en allergieën zoals hooikoorts. De ontdekking van het enzym LTC4 moet betere medicijnen mogelijk maken.

Het enzym zorgt onder bepaalde omstandigheden voor vernauwing van de luchtwegen en slijmvorming. Bestaande medicijnen werken niet bij iedereen.

Onderzoekers, werkzaam bij het Karolinska Institutet in Stockholm, publiceerden hun bevindingen zondag in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Nature. De Europese Commissie steunde het onderzoek met 20 miljoen euro, aldus de commissie zondag.

Bos onderzoekt mogelijkheid islamitisch bankieren

Icoon OpmerkelijkMinister Wouter Bos van Financiën onderzoekt of de markt voor islamitisch bankieren in Nederland kan worden ontwikkeld. Volgens hem komt deze vorm van bankieren, waarbij de aanbieders geen rente berekenen, tegemoet aan de vraag van een deel van de moslims in Nederland.

Bovendien ziet hij kansen voor de Nederlandse financiële sector. Nu ontwikkelen vooral Londen en Dubai zich op dit vlak. Bos schrijft dat maandag in antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Vrijheid. De PVV is bezorgd over islamitisch bankieren, omdat het ondoorzichtig zou zijn, een hoger kredietrisico zou opleveren en omdat de kans zou bestaan dat islamitische banken via aalmoezen (de zakat) bijdragen moeten afstaan die aan het moslimterrorisme ten goede komen.

De minister vindt dat het verbieden van deze vorm van bankieren averechts kan uitpakken wat betreft de bestrijding van terrorisme. Anders zouden geldstromen via alternatieve kanalen gaan lopen zodat de overheid er geen zicht meer op heeft.

Bij islamitisch bankieren gaat het erom dat de aanbieders van financiële producten geen rente berekenen aan hun cliënten. Moslims mogen geen rente betalen volgens de principes van de sharia. Hiervoor wordt iets anders bedacht.

Bos benadrukt dat islamitische banken of westerse banken die islamitisch georiënteerde diensten willen aanbieden, zich in Nederland altijd aan de uitgebreide wetten en regels moeten houden zoals die voor alle financiële dienstverleners gelden. Ook bestaan er speciale regels om de financiering van terrorisme te voorkomen.


Als die zakat maar geen kat in de zak wordt...

Warren Spector tekent bij Disney Interactive

Gamedesign legende Warren Spector (System Shock, Thief: the dark project, Deus Ex, etc..) heeft getekent bij Disney Interactive Studios. Zijn gamestudio: Junction Point Studios, is nu officieel onderdeel van Disney Interactive Studios.

Spector zal werken aan nieuwe IP's en het maken van games dat gebruik zal maken van de diverse personages van de Disney stal, denk hierbij aan Donald Duck, Mickey Mouse en hun consorten.

Graham Hopper, general manager en executive vice president van Disney Interactive Studios is in zijn nopjes met de toevoeging van Junction Point Studios en Warren Spector:

"Warren Spector's unique talents as a leading creative force in the world of video games, his knowledge and passion for Disney, and his legacy of story telling and character development adds a unique creative dimension to our portfolio"

Opnieuw meerdere branden in Boxmeer

Icoon Politie Zeker zes auto's, een vrachtwagen, een carport en een schuur zijn maandagochtend vroeg in vlammen opgegaan in de Brabantse gemeente Boxmeer. Dat heeft een woordvoerster van de politie vanmorgen gezegd. De politie gaat uit van brandstichting.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De branden deden zich voor tussen twee en vier uur 's ochtends. In de Jan van Scorelstraat vatten drie auto's, die onder een carport stonden, vlam. Ook de gevel van een nabijgelegen huis liep schade op.

In de Steenstraat raakten een auto en de vrachtwagen in brand. Ook werd daar de gevel van een pand beschadigd. Op de Bakelgeertstraat brandde een auto volledig uit. Een schuur in die straat ging in vlammen op, vermoedelijk stond ook daarin een auto.

Boxmeer kent al langer een bijzonder hoog aantal verdachte branden. Vorig jaar werd in verband daarmee een groep jongeren aangehouden. Vijf van hen werden veroordeeld, maar niet voor alle branden was voldoende bewijs dat zij daarbij betrokken waren, zei de politiewoordvoerster.

In de regio is inmiddels een speciaal brandonderzoeksteam ingesteld.

Noord-Koreaanse reactor stilgelegd

Icoon BuitenlandsHet stalinistische Noord-Korea heeft zijn nucleaire reactor in Yongbyon stilgelegd. Dat maakte de baas van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), Mohammed elBaradei, vandaag in Bangkok bekend.

De reactor is uitgeschakeld, bevestigt de VN. "We hebben de uitschakeling geverifieerd", aldus secretaris-generaal Ban Ki Moon. De sluiting van Yongbyon maakt onderdeel uit van een heel pakket aan maatregelen die het land moet nemen, wil het uit zijn internationale isolement komen.

Bankentrio biedt 71,1 miljard euro op ABN Amro

Icoon FinancieelHet bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander biedt 71,1 miljard euro voor ABN Amro exclusief de verkochte dochter LaSalle. Dat lieten de drie banken maandag weten. Het bod ligt 13,7 procent boven dat van rivaal Barclays.

De bieding komt neer op 38,40 euro per aandeel. Dat is evenveel als een eerder bod van de drie op ABN Amro inclusief LaSalle. Het contante gedeelte is wel opgetrokken. Het trio biedt 93 procent in contanten, terwijl dat eerder 79 procent was.

Afgelopen vrijdag bepaalde de Hoge Raad dat ABN Amro zijn dochterbedrijf LaSalle mag verkopen aan Bank of America. Op dezelfde dag liet het consortium weten met een herzien bod te komen.

Bewoners willen geen ex-bajesklanten als buren

Icoon BinnenlandsBewoners van de bekende kubuswoningen aan de Blaak in Rotterdam krijgen nieuwe buren en daar zijn ze op zijn zachtst gezegd niet blij mee. De mensen zijn woedend op Stichting Exodus en PvdA-wethouder Jantine Kriens omdat deze een groep ex-gevangenen willen huisvesten in één van de kubuswoningen.

De bewoners zijn vooral bang voor toenemende onveiligheid, criminaliteit en waardevermindering van hun huizen. Daarnaast voelen ze zich ‘overvallen’ omdat de wethouder nu al spreekt van gelopen koers. Volgens Kriens verloopt de huisvesting van een vergelijkbare groep ex-gevangenen aan de Westzeedijk in Rotterdam al jaren zonder problemen. De bewoners van de Overblaak zeggen dat dat komt omdat er in de directe omgeving van de Westzeedijk alleen maar kantoren gevestigd zijn.

Komende donderdag is er een informatieavond waar verantwoordelijk wethouder Kriens tekst en uitleg zal geven over de komst van de nieuwe buren. Alle bewoners zijn welkom op de informatiebijeenkomst.

19-jarige jongen met 220 over de A4

Icoon PolitieEen 19-jarige man uit Den Haag heeft maar kort plezier gehad van zijn rijbewijs. Hij reed afgelopen vrijdag rond 23.10 uur met 220 kilometer per uur over de A4 bij Leidschendam. Helaas voor hem reden daar ook politieagenten in een onopvallende auto.

Op de A4 geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De jongen reed richting Amsterdam. Nadat hij zijn snelheid had laten zakken tot 180 kilometer per uur, kon hij aan de kant gezet worden.

De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen.

Met dank aan tazmanian voor de submit.

Barreto misschien weg bij NEC

De kans bestaat dat Edgar Barreto niet meer terugkeert bij NEC. De gisteren 23 geworden speler is toe aan een nieuwe club volgens zijn zaakwaarnemer Jan van Baal.
Er zou één club serieuze interesse hebben in de speler die al 3,5 jaar uitkomt voor NEC. De Paraguayaanse international heeft tijdens de Copa América interesse opgewekt in het buitenland. Hij wordt in verband gebracht met Reggina en Benfica.

Mocht Barreto weggaan dan kan NEC zich weer gaan roeren op de transfermarkt. Door het mislukken van de transfer van Andrzej Niedzielan naar Wisla Kraków heeft de club momenteel geen geld om spelers aan te trekken.

Tori Spelling gaat homo's trouwen

Icoon ShowbizzActrice Tori Spelling heeft met succes een opleiding tot trouwambtenaar afgerond. De 34-jarige Amerikaanse, die vooral bekend werd door haar rol als Donna in soapserie Beverly Hills 90210, mag voortaan paren in de echt verbinden.

Dat melden diverse websites. De actrice heeft aangegeven vooral homoseksuele koppels te willen gaan trouwen. Spelling heeft de afgelopen week haar eerste homohuwelijk voltrokken. Ze leidde een ceremonie in Californië, waar het homohuwelijk nog niet wettelijk is erkend. De actrice sprak de hoop uit dat dit spoedig zal gebeuren.

De huwelijken zullen ook te zien zijn in haar reality-soap Inn Love, die zich afspeelt in en om het hotel dat Spelling samen met haar man runt.

Gefeliciteerd, u bent in de echt verbonden 

Ekramy langer bij Feyenoord

Sheriff Ekramy heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot medio 2010.

Ekramy rekent erop dat Van Marwijk hem aankomend seizoen een eerlijke kans zal gaan geven. "Ik reken nu wel op meer speeltijd want anders zou ik mijn contract niet gaan verlengen. Ik heb een goed gesprek gehad met Feyenoord en daarin werd ook gezegd dat ik kan rekenen op veel meer speeltijd dan vorig jaar en het jaar daarvoor".

Film: Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus is een intrigerende aanpak om het leven van Diane Arbus samen te vatten. Niet het soort bio-pic waar het gedramatiseerde levensverhaal van een persoon wordt verteld, maar laat de persoon in kwestie een gefantaseerde gebeurtenis ondergaan die de kern probeert te vertellen van wie diegene was. Diane is vooral bekend van haar intrigerende portretten van mensen die door de buitenwereld als vreemd worden beschouwd.

Rasmussen: "Overweldigend gevoel"

Hij kon de woorden amper vinden om zijn gevoel te beschrijven. Het sterke staaltje dat Michael Rasmussen gisteren liet zien in de achtste etappe, leverde de Deen de etappezege, de gele leiderstrui en de bolletjestrui op.

"Overweldigend. Dit is een kinderdroom", aldus de Deen direct na de finish. "Het is moeilijk om te zeggen hoe ik me nu voel. Het geel in de Tour: ongelooflijk", aldus Rasmussen die zijn leiderstrui na de rustdag gaat verdedigen. "Het zou oerdom zijn om dat niet te doen."

Ook Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, was dolblij. "De dag begon voor ons niet zo goed. We zaten met niets mee voorin. Dit is een sterk staaltje. De concurrentie is wat laat in actie gekomen. Rasmussen had zes minuten voorsprong aan de voet van de laatste klim. Dat is veel."

Aurelio mist start van seizoen

Liverpool-trainer Rafael Benitez heeft gezegd dat linksback Fabio Aurelio de start van het nieuwe seizoen moet missen.

Begin april liep de 27-jarige Braziliaan een forse achillespeesblessure op in het Champions League-duel met PSV. "Fabio is niet fit", aldus Benitez. "Het kan nog wel een maand duren voordat hij volledig is hersteld. We wisten dat hij een lange weg had te gaan. Hij gaat vooruit, maar het is niet makkelijk als je met een dergelijke blessure kampt."

Boek: Dean Koontz - De Broeder

In 2003 introduceerde Dean Koontz een nieuw personage: Odd Thomas, een simpele snelbuffetkok uit Pico Mundo. Toevallig bezit Odd, naast zijn vreemde naam, de gave om met de doden te communiceren en ziet hij wezens uit andere werelden. Met zijn goede geweten kan hij de onheilspellende boodschap die van deze wezens uitgaat niet negeren en probeert hij kwaad te voorkomen. De lezers sloten Odd meteen in hun armen en daarmee werden de boeken met hem in de hoofdrol al gauw een succes. Deel drie is nu vertaald naar het Nederlands: De Broeder.

DVD: Scoop

Woody Allen is een echte oude rot in het vak aan het worden. Hij maakt nog steeds films zoals hij dat altijd al deed. Echt vernieuwend kun je z'n films echter niet meer noemen. Dit bewees Match Point al in 2005. Onlangs kwam zijn laatste werkje Scoop rechtstreeks op dvd uit. Met Scarlett Johanson wederom in de vrouwelijke hoofdrol en Hugh Jackman als tegenspeler mag Allen zich in ieder geval weer gelukkig prijzen met zo'n sterrencast.

Hond adopteert panterjong

Icoon OpmerkelijkEen 15 dagen oud panterwelpje, Milica, heeft een nieuwe moeder gevonden. Het panterjong is verstoten door haar echte moeder die haar geen eten meer wilde geven en haar probeerde te doden.

Een Rhodesian Ridgeback, zoals het ras heet van de surrogaatmoeder, heeft panter Milica nu opgenomen in de familie.

De moeder die in de dierentuin van Belgrado woont heeft al vaker haar eigen kroost gedood. "We denken dat ze getraumatiseerd is door het geluid van de bombardementen door de NAVO in 1999" aldus Dragan Jovanovic, dierenverzorger in de dierentuin.

Milica vecht nu met de andere net geboren honden puppies om de melk van haar nieuwe moeder. Ze geniet ook van alle aandacht die ze van haar nieuwe familie krijgt.


Subheader

Happy family


Brazilië Argentinië de baas

Brazilië heeft de Copa América op zijn naam geschreven. In de finale van het toernooi in Venezuela werd aartsrivaal Argentinië met ruime cijfers aan de kant geschoven: 3-0.

Brazilië begon zeer goed aan het beladen duel. Middenvelder van Real Madrid Julio Baptista ontving de bal in de zestien, omspeelde Roberto Ayala en ramde de bal in de verre hoek binnen. Dit alles speelde zich reeds in de vierde minuut af. De beide teams gingen vervolgens beiden in de aanval, en na veel mogelijkheden aan beide zijden was het uiteindelijk Brazilië dat opnieuw scoorde. De ingevallen Daniel Alves bracht de bal voor, en Ayala tikte de bal knullig langs zijn eigen doelman, Roberto Abbondanzieri.

In de tweede helft zakte Brazilië terug, en liet Argentinië komen. Met Juan Román Riquelme en de snelle Lionel Messi creëerde Argentinië veel mogelijkheden, maar echt heel gevaarlijk werd het nauwelijks. Vanuit een counter werd vervolgens de beslissende 3-0 gemaakt. Vágner Love zette Dani Alves met een prachtige pass voor Abbondanzieri, en de Sevilla-speler rondde af met een strak schot. Argentinië geloofde het niet meer, waardoor het bij de 3-0 zou blijven.

Brazilië - Argentinië 3-0
4' Julio Baptista 1-0
39' Roberto Ayala 2-0 (eigen doelpunt)
69' Daniel Alves 3-0

Harry Potter 5 is groot kassucces

Icoon BuitenlandsDe vijfde Harry Potter heeft wereldwijd goede zaken gedaan in de eerste vijf dagen dat de film uit is. 'The Order of the Phoenix' haalde maarliefst 330 miljoen dollar op aan de kassa's. Daarmee is het budget van 200 miljoen dollar ruimschoots terugverdiend.

In 'Phoenix' leert Potter meer voor zichzelf opkomen, wat hem niet door iedereen op zijn school Hogwarts (Zweinstein) in dank wordt afgenomen. Intussen laat Voldemort de tovenaarsleerling nog steeds niet met rust en lijkt het erop dat hij geen hulp hoeft te verwachten van schoolhoofd Dumbledore (Perkamentus), die zijn eigen problemen heeft.

'Phoenix' kreeg nogal wisselende recensies. Grootste klacht was dat het dikke boek zo enorm was ingekort. Wel kijkt de hele wereld uit naar het laatste boek dat volgende week verschijnt. Schrijfster J. K. Rowling heeft al verklapt dat er doden gaan vallen onder de hoofdpersonen en de vraag is wie dat zijn.

Texel: Dode en gewonden door blikseminslag

Icoon WeerEen persoon is zondag op het strand van Texel om het leven gekomen na een blikseminslag. Twee andere personen werden eveneens getroffen, maar overleefden de inslag.

Zij werden met brandwonden en in shocktoestand naar een ziekenhuis gebracht. Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij gemeld.

De bliksem sloeg rond 12.15 uur in op het strand bij De Koog. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de overleden persoon te reanimeren, maar dat mislukte.

De identiteit van de slachtoffers is nog onduidelijk. Volgens de woordvoerder omdat de twee overlevenden zo in shock zijn dat ze niet in staat zijn iets te zeggen.

Amy Winehouse zegt North Sea Jazz af

Icoon ShowbizzDe Britse zangeres Amy Winehouse heeft gisteravond afgebeld voor het optreden van het North Sea Jazz Festival in de Rotterdamse Ahoy'. Net als tijdens Pinkpop zegde ze haar show net voor aanvang af. De zangeres liet weten oververmoeid te zijn.

Winehouse is bekend van haar hit Rehab, daarin zingt ze over haar drankzucht en haar weigering in behandeling te gaan. Vorige week zei ze ook op het laatste moment een concert af om een avond de kroegtijger uit te hangen. Marcus Miller en DJ Logic vervingen Winehouse.


Winehouse belde voor aanvang North Sea Jazz even af


Met dank aan microkid en Siegfried voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.