Regendans tegen Homer Simpson

Icoon OpmerkelijkAanhangers van The Pagan Federation in Engeland hebben aangekondigd regenmagie aan te wenden om de schildering van Homer Simpson, naast de wereldberoemde Reus van Cerne Abbas, weg te krijgen.

De Reus van Cerne Abbas is een 60 meter grote, in de heuvelwand ingekraste figuur van een naakte, opgewonden man met een (andere) knuppel in de hand. Wie de geilaard heeft gemaakt en wanneer, is nog altijd een mysterie. Velen, waaronder The Pagan Federation, denken dat de beeltenis een symbool van vruchtbaarheid is.

Sinds een week heeft hij echter gezelschap van een in onderbroek geklede en met donut getooide Homer Simpson, die daar is neergezet ter promotie van de nieuwe Simpsons-film. De schildering werd uitgevoerd in biologisch afbreekbare waterverf, die zal wegspoelen als het regent.

Ann Bryn-Evans, districtmanager van Wessex voor de Pagan Federation, hoopte naar eigen zeggen op droog weer maar is van gedachten veranderd. "We gaan regenmagie uitvoeren om die schildering weg te krijgen. Het is Łberhaupt verbazingwekkend dat ze zoiets belachelijks hebben gedaan. Dit is een gebied van wetenschappelijk belang."

Mike Webb, uitbater van de New Inn in Cerne Abbas, ziet er geen probleem in. "Het is eens iets anders", zei hij. "We hebben nog geen klachten gehoord, maar ik betwijfel of veel inwoners weten wie Homer Simpson is."

Het is niet voor het eerst dat de reus wordt gebruikt voor reclame-doeleinden: ooit is hij ingezet ter promotie van condooms.


Homer en andere held