Menchov kopman af bij Rabobank

Stefan (sportfreak)
Denis Menchov is niet langer de kopman voor Rabobank deze Tour. Ploegleider Erik Breukink heeft verklaard dat Michael Rasmussen voor de rest van de Tour de enige kopman is.

Menchov had vandaag een slechte dag en verloor ruim 4,5 minuut op winnaar Soler. In het algemeen klassement staat de Rus nu achttiende met meer dan zeven minuten achterstand. "Hij had gewoon een offday. Er was niets met hem aan de hand, maar op de Galibier kon hij uiteindelijk het tempo niet volgen. Op de top had hij nog maar weinig achterstand, maar hij was alleen en van voren reden ze uiteraard vol door", aldus Breukink, die daarom tot de conclusie kwam dat Rasmussen vanaf nu de belangrijkste man in de ploeg is. "Die conclusie kunnen we heel simpel trekken. We hadden er twee goed staan in het klassement, dat is nu niet meer zo. Denis is heel teleurgesteld".

Op de vraag of Menchov nu moet gaan knechten voor de Deen was Breukink nog niet duidelijk. "Dat kunnen we pas echt zeggen na afloop van de tijdrit. Rasmussen is een pure klimmer, de twee lange tijdritten die nog volgen zijn in zijn nadeel".