FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 juli 2007

Turks leger valt Noord-Irak binnen

Icoon OorlogIn Noord-Irak heeft het Turkse leger aanvallen uitgevoerd op verschillende dorpen nabij de Turkse grens. De aanvallen zijn uitgevoerd met vliegtuigen en artillerie. Dat meldt een woordvoerder van de Iraakse regering. Hij heeft Ankara opgeroepen om de aanvallen te staken en terug te keren naar de onderhandelingstafel.

De spanningen tussen Turkije en Irak zijn de laatste tijd toegenomen door de aankondiging van Turkse zijde van plannen om stellingen van de verboden Koerdische afscheidingsbeweging PKK in Irak aan te vallen, dit tegen de zin van Bagdad. Volgens de Turken worden vanuit Noord-Irak aanslagen op Turkse doelen voorbereid. Eerder vandaag lieten twee Turkse soldaten het leven en raakten er zes gewond bij een bomaanslag op een militair voertuig.

Volgens de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken, Hoshyar Zebari, heeft het Turkse leger 140.000 troepen naar het Turks-Iraakse grensgebied gestuurd. Dat aantal wordt door de Verenigde Staten in twijfel getrokken. De Amerikanen zeggen de Turken te willen helpen, maar geven ook aan de handen vol te hebben aan de opstandelingen elders in Irak. De Iraakse regering hoopt met de Turkse regering een oplossing voor het conflict te vinden, al dan niet met Amerikaanse bemiddeling.
Zie ook Turkije valt Koerdische stellingen in Irak aan op het FOK!Forum !

NOS: Besluit Duitse tv 'hypocriet'

"Hypocriet en buitenproportioneel”. Dat vindt NOS-mediadirecteur Jan de Jong van de beslissing van de Duitse omroepen ARD en ZDF om wegens een nieuw dopinggeval voorlopig te stoppen met het uitzenden van Tour de France.

"Het wielrennen doet er alles aan om de sport schoon te maken en te houden. Als er dan een nieuw geval van doping wordt ontdekt moet je de sport niet bestraffen. Als je dat doet verhuist de dopingdiscussie juist weer naar achterkamertjes," meent De Jong. "Je moet het wielrennen het voordeel van de twijfel geven."

"Als er sprake is van onregelmatigheden in een sport moet je daar juist op een journalistieke wijze aandacht aan besteden, het probleem aan de kaak stellen. Voor de bonden ligt er een taak om eventueel in te grijpen. Ik vraag me trouwens af wat de Duitsers zouden hebben gedaan als het niet om wielrennen, maar om voetbal was gegaan."

"Ik denk dat Nederlanders heel goed snappen hoe het werkt met doping. Ze weten dat je van een ezel geen renpaard maakt, ook al stop je er allerlei middelen in. En als er sprake is van doping dat moet je daarover als medium berichten en niet je kop in het zand steken," zegt De Jong.

Haase naar kwartfinale in Amersfoort

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op de Dutch Open in Amersfoort. Haase versloeg de Fransman Nicolas Devilder: 6-4, 3-6, 6-3.

Haase treft in de volgende ronde de Fransman Nicolas Serra. Serra won eerder vandaag van Thiemo de Bakker. Daarmee voorkwam de Fransman een Nederlandse kwartfinale.

Haase is niet bevreesd voor zijn komende tegenstander Serra. "Ik heb al van hem gewonnen op gras", refereerde hij aan de onderlinge ontmoeting in Rosmalen van vorige maand. "Serra staat niet voor niets 81e op de wereldranglijst, die jongen heeft dus zijn mankementen".

X07 is gecanceld

Microsofts jaarlijkse drinkfestijn Europese media-event, dat dit jaar bekend stond als de X07, gaat niet door.

Dit komt uit de mond van Aarom Greenberg, group product manager voor de Xbox 360 en Xbox Live, in een podcast van Squad XP.

“There is not a real X07 this year but I think that we will figure out some way to talk about 2008 some time at a different event or a different type of programme," aldus Greenberg in de podcast.

De X-events staan bekend om hun grote aankondigingen, zo werd op X02 de aankoop van Rare bevestigd en werd vorig jaar op de X06 Halo Wars aangekondigd.


Dit jaar dus niet

Met dank aan Cyberia18

Groningse hiv-zaak verplaatst naar Assen

Icoon JustitieDe verdachten in de Groningse hiv-zaak zullen niet voor de rechtbank in Groningen komen, maar in Assen worden voorgeleid. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in Groningen woensdag gezegd.

Omdat een van de slachtoffers werkzaam is in het Groninger gerechtsgebouw is om onpartijdigheid van de rechters te garanderen, besloten de zaak naar Assen te verplaatsen. Wanneer de zaak dient is nog niet bekend.

In de Groningse hiv-zaak werden mannelijke bezoekers van seksfeesten gedrogeerd en geïnjecteerd met hiv-besmet bloed. In totaal hebben zich nu twaalf slachtoffers gemeld bij de politie. De afgelopen weken hebben zich opnieuw twee slachtoffers gemeld. De politie zal naar aanleiding van de twee nieuwe aangiften de verdachten opnieuw horen. De slachtoffers ondergaan een nieuw medisch onderzoek. De zaak kwam in mei aan het licht.

Rechtszaak verplaatst.

Gezellig indrinken straks verboden?

Icoon BinnenlandsHet gezellig indrinken met wat vrienden in bijvoorbeeld een jongerencentrum behoort misschien binnekort tot het verleden. Volgens verschillende gemeentes leidt dit tot diverse problemen en zij willen daar tegen optreden. Zuidoost-Brabant is de eerste regio die maatregelen wil invoeren. Momenteel is er de campagne ‘laat je niet flessen’ van de SRE, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, die al waarschuwt voor de problemen. Na de zomervakantie gaat SRE samenwerken met onder andere de Voedsel- en Waren Autoriteit en de Stichting Alcohol Preventie (STAP).

De gemeentes die hiermee beginnen mogen zelf uitmaken hoe ze de problemen willen aanpakken. STAP probeert het al jaren voor elkaar te krijgen om gemeentes zover te krijgen dat zij een eigen alcoholbeleid ontwikkelen. De maatregelen die gemeentes zullen moeten nemen zullen niet populair zijn. Wellicht wordt het aantal drankketens in de toekomst afgebouwd. Andere drankketens zullen gedoogd worden.


Indrinkkeet in Hulsel: straks verboden?

"Twente geen structurele subtopper"

FC Twente was afgelopen seizoen een van de positieve verrassingen in de Eredivisie. Met een vierde plek in de eindrangschikking presteerden de Tukkers boven verwachting.

Een herhaling van deze prestatie is volgens coah Fred Rutten niet realistisch: "Een keer vierde worden, betekent nog niet dat je al direct een structurele subtopper bent. Voor mij staat de top vier vast: PSV, Ajax, AZ en Feyenoord. Daar komt niemand bij. Daarachter komt een heel grote groep, waarbij SC Heerenveen in mijn ogen best of the rest is. Tot die grote groep behoren wij ook."

De oefenmeester wil waken voor teveel euforie in Enschede, maar is niet ontevreden over zijn selectie: "Ik denk dat we er in vergelijking met een jaar geleden goed op staan, maar ook de concurrentie zit niet stil. Ik verwacht het nodige van Roda JC en ook bij FC Utrecht zal er nog wel het een en ander gebeuren nu Van Hanegem er trainer is geworden."

Geen belspelletjes meer bij de BBC

Icoon BuitenlandsDe BBC heeft besloten dat zij geen telefoonspelletjes meer zal uitzenden. Er worden volgens de directeur ‘onaanvaardbare fouten’ gemaakt bij de opzet ervan en het publiek wordt misleid. Vanaf donderdag worden de spelletjes niet meer uitgezonden op tv. De spellen op internet via de BBC worden ook aangepakt. Er volgt een ‘zero tolerance’-beleid.

De maatregelen worden getroffen omdat men bij de BBC van mening is dat zij hun naam hoog hebben te houden. In het verleden heeft de wijze waarop is gehandeld bij sommige van deze spellen een aantal mensen in verlegenheid gebracht. De winnaars zouden te vaak gespeeld zijn en de BBC wil daar niets meer mee te maken hebben.

Amerikaan loopt rond met maden in zijn kop

De Amerikaan Aaron Dallas was bang dat hij rijp was voor het gesticht. Hij werd helemaal gek van de geluiden in zijn hoofd. Toen hij besloot toch maar eens een arts te raadplegen, vertelde deze hem tot zijn schrik dat er zich levende vliegenlarven in zijn hoofd bevonden.

"Als ik mijn hand op de plek legde, voelde ik wel iets bewegen", aldus Dallas. "Maar ik dacht dat het gewoon de bloedsomloop was. Tot ik ze ook nog kon horen, toen dacht ik echt dat ik gek werd."

Sinds gisteren is de man eindelijk verlost van de ongenode gasten. Waarschijnlijk zijn ze in zijn hoofd terechtgekomen tijdens zijn vakantie in Midden-Amerika. Volgens Dallas was de operatie nog behoorlijk pijnlijk.

De Amerikaan kan er ook achteraf niet om lachen. "Het was een traumatische en vreemde ervaring. Het is grappig voor andere mensen. Mijn maag draait er nog steeds van om." De man heeft nu in elk geval genoeg maden om mee te vissen.

Britse tiener verrast bij aankoop PS2 via Ebay

Toen een Britse jongen een net aangekomen pakketje opende, verwachte hij een PlayStation 2 aan te treffen. Deze had hij namelijk net via Ebay gekocht voor 94 pond. Maar toen hij de doos opende kreeg hij de verrassing van zijn leven. De doos bevatte namelijk niet de console, maar een groot pak papiergeld.

Het briefgeld, met een waarde van €64.400 ligt op dit moment op het politiebureau te wachten op de rechtmatige eigenaar. Als deze niet op komt dagen en de politie besluit het geld vrij te geven, is de jongen de gelukkige ontvanger. Wij zijn benieuwd!

'Drenthe mogelijk naar Chelsea'

De kans lijkt groot dat Royston Drenthe de overstap naar Chelsea gaat maken. Feyenoord zal vermoedelijk tien miljoen ontvangen van de Engelsen.

De Engelse club van de Russische Oliemagnaat Roman Abramovic zal Drenthe het komende seizoen nog wel bij Feyenoord stallen. Volgens Feyenoord is er nog geen sprake van een akkoord zoals de Britse krant 'The Independent' eerder vandaag wist te melden.

Sinds het EK voor voetballers onder de 21 jaar staat Drenthe in de belangstelling van diverse Europese topclubs.

Zestienjarige koopt PS2 en krijgt geld toe

Een zestienjarige jongen uit het Engelse Norfolk heeft de deal van zijn leven gemaakt. Van zijn zuurverdiende centjes kocht de jongen via eBay een PlayStation 2. Maar toen de jongen het pakketje openmaakte, trof hij niet alleen de spelcomputer aan, maar ook een flinke som geld.

En zo kreeg de jongen voor zijn investering van 95 Britse pond (zo'n 140 euro) maar liefst 65.400 euro cash. Een lucratieve deal dus.Helaas mocht de puber het geld niet houden. Zijn ouders vertrouwden het zaakje niet en schakelden de sterke arm der wet in. De agenten hebben het geld in beslag genomen om de herkomst te onderzoeken.
Het pakket was niet helemaal compleet. Twee spelletjes zouden namelijk ontbreken.

Met dank aan Armeros voor de submit.

-
Voor meer gamenieuws kun je natuurlijk altijd terecht op FOK!games.

Winkelhock beschikbaar in manager

Christijan Albers wordt dit weekend vervangen door Markus Winkelhock. Winkelhock is per direct in de manager beschikbaar.

Winkelhock zal 21 miljoen euro kosten in de F1manager. Teammanagers die Albers in hun team hebben, krijgen niet automatisch Winkelhock toebedeeld, maar zullen Albers zelf moeten vervangen. Teams met Albers tellen echter nog steeds als volledig team en zullen dus voor alle elementen (behalve uiteraard Albers) punten ontvangen.

Potloodventer dood na val van flat

Icoon Domme criminelenEen 23-jarige potloodventer is gisteravond om het leven gekomen toen hij van een flat van veertien hoog viel. Dat gebeurde in een flat aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel. De politie was naar hem op zoek, omdat hij in een trappenhuis van een flat mogelijk voor potloodventer had gespeeld.

Toen agenten bij de verdachte aanklopten liet de moeder van de man de politie binnen. De 23-jarige man wilde vluchten naar het balkon van de buren. Waarschijnlijk greep hij mis en stortte hij ter aarde. De man is nog gereanimeerd, maar stierf later in het ziekenhuis.

Met dank aan Xessive voor de submit.

Lindsay Lohan date met ex Cameron Diaz

Icoon ShowbizzLindsay Lohan heeft een romantische avond beleefd met Criss Angel, de ex van Cameron Diaz. Illusionist Criss heeft het ook al een keer gedaan met Paris Hilton.

De 21-jarige Lindsay was met de 39-jarige Criss op stap in nachtclub Pure in Las Vegas. De twee vertrokken pas om vijf uur 's ochtends uit de disco. Ooggetuigen zagen het tweetal naar Lindsay's hotelkamer gaan. De enkelband die La Lohan momenteel draagt meet via het zweet haar alcoholconsumptie.

Wanneer er wordt gerommeld met de enkelband gaat een alarm af. Criss ligt momenteel in scheiding met Joanne Sarantakos. Joanne beschuldigt Criss ervan vreemd te zijn gegaan met Cameron Diaz.


Illusionist Criss Angel mocht zijn toverstaf te voorschijn halen bij Lindsay

Ajax vraagt 30 miljoen voor Sneijder

Ajax lijkt niet van plan Wesley Sneijder te verkopen. Valencia zou gisteren een bod hebben uitgebracht van zestien miljoen euro, vier miljoen meer dan een aantal weken geleden, maar de Amsterdammers sloegen ook dit bod af.

Ajax heeft laten weten dat het minimaal dertig miljoen euro voor Sneijder wil hebben. Een bedrag dat voor Valencia en Real Madrid waarschijnlijk onacceptabel is. Valencia liet al eerder weten van Sneijder af te zien. Echter liepen de gesprekken met FC Porto over de Argentijn Lucho Gonzaléz stuk. De vraagprijs van twintig miljoen euro vond Valencia te gortig. Vandaar dat het vizier weer werd gericht op Sneijder.

Breef01 bedanken we ook voor de submit

Punten tiende etappe

De Alpen hebben we achter ons gelaten in de tiende etappe naar Marseille. Hieronder de punten van deze etappe.

kleske11 wist de meeste punten te vergaren. Met 82 punten is hij de beste van vandaag. Op de tweede plek staat bellerophon81 met 80 punten. De top 3 wordt afgesloten door FredvZ met 68 punten.

In het algemeen klassement gaat andre77 wederom aan de leiding met 1273 punten. Obadja is de nummer twee met 1204 punten. Bayswater bezet met 1179 punten de derde plaats.

Bij de subleagues wisten twee teams 36 punten te behalen. Daardoor eindigen Rotterdam en n00bs op de eerste plaats. Putten town wist 30 punten te scoren.

In het algemeen klassement behoudt de subleague Bobteam Glas de eerste plek met 1319 punten. Nummer twee is ShowChat met 1208 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! wist tot op heden 1133 punten bij elkaar te fietsen en staat daarmee derde.

Vanaf zaterdag 14 Juli 00:01 uur kan er weer gewisseld worden. De teams zullen vrijdag 20 juli om 00:01 uur worden vastgezet.

Top of Flop User's Choice: Find the River

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Tokamak kreeg jullie vrijdag ook niet echt in feeststemming. SaxophoneCheck - Scooter was een flop,  dus.

De tip van vanavond is van xTomer:

Beau van Erven Dorens vergeet zoontje

Icoon ShowbizzBeau van Erven Dorens is op Schiphol zijn kind vergeten. Het gezin Van Erven Dorens vertrok vrolijk naar Italië. In het vliegtuig was Beau lekker bezig met zijn oudste twee zoons, tweelingbroers Bram en Tijn. Vrouwlief hield zich bezig met baby Jan.

Plotseling realiseerde Beau zich dat hij zoon Bobbie niet bij zich had. Hij vroeg zijn familieleden of zij de 3-jarige Bobbie hadden gezien. Iedereen antwoorde ontkennend. Beau beschreef het drama in zijn column in de Volkskrant. "Mijn hart schoot omhoog, mijn keel in. Mijn adem stokte", schrijft hij.

De presentator besefte dat hij zoonlief moederziel alleen had achtergelaten in de vertrekhal van Schiphol. Beau rende in paniek naar de vliegtuigdeur. De stewardess lichtte de piloot in waarop het vliegtuig terug naar de slurf reed. In de gate stond Bobbie te wachten met een oplettende grondstewardess. "Ik greep hem vast en liet hem niet meer los. Ik, de grootste lul op aarde", schrijft Beau in zijn column.


Beau van Erven Dorens liet zijn 3-jarige zoontje op Schiphol staan


Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Drenthe kiest Lens als zaakwaarnemer

Royston Drenthe heeft een nieuwe zaakwaarnemer gevonden. Eerder deze week brak de Feyenoorder met André Wasiman, die sinds enkele jaren zijn belangen behartigde.

Aanvankelijk leek de vader van Drenthe zijn nieuwe zaakwaarnemer te worden. Vandaag besloot de familie om in zee te gaan met Pro Athlete van Sigi Lens. Pro Athlete begeleidt onder andere voetballers Giovanni van Bronckhorst, Danny Landzaat, André Ooijer en Mario Melchiot.

Tour de France: Vasseur wint tiende etappe

Icoon Tour de FranceMet nog 171 renners in koers werd de tiende etappe verreden. Na 230 kilometer was Cédric Vasseur de snelste van een vijfkoppige kopgroep. Michael Rasmussen blijft in het geel.

De etappe van vandaag begon in Tallard en eindigde in Marseille. De Alpen werden verlaten en er werd koers gezet naar het zonnige Zuid-Frankrijk. Al vroeg in de etappe werd er een ontsnapping op touw gezet. Simon Gerrans, Claudio Corioni, Anthony Charteau, Manuel Quinziato, Philippe Gilbert en Andriy Grivko sprongen weg uit het peloton. De groep ontsnappers, dat later gezelschap kreeg van Thomas Voeckler, kon niet echt wegkomen. Cofidis en Bouygues Telecom maakten na veertig kilometer een einde aan de vluchtpoging.

Nadat alles weer bij elkaar zat diende een berg van de vierde categorie bedwongen te worden. Drie renners probeerden te ontsnappen waaronder Sylvain Chavanel. De drie kregen gezelschap van vijf andere renners waaronder Voeckler en Daniele Bennati maar ook deze vluchters hadden geen succes, op de top van de Côte de Chateauneuf-Val-Saint-Donat was alleen Marcus Burghardt nog vooruit. De Duitser bleef alleen aan de leiding rijden totdat er tien andere renners zich bij Burghardt voegden.

Het peloton geloofde het wel en liet de groep vluchters uitlopen naar meer dan tien minuten op veertig kilometer van de meet. Tot de Côte des Bastides op 35 kilometer bleven de elf bij elkaar maar daarna brak de groep. Jens Voight ging er als eerste vandoor en kreeg Patrice Halgand, Michael Albasini, Sandy Casar en Cédric Vasseur met zich mee. Rabobank-renner Juan Antonio Flecha kon niet mee en moest de vijf laten gaan. Samen met Staf Scheirlinckx, Marcus Burghardt, Paolo Bossoni en Aleksandr Kuschynsk vormde Flecha de achtervolgende groep. De laatste klim lag op negentien kilometer van de meet. Op de Côte de la Gineste moest Casar al snel lossen na een tempoversnelling van Halgand maar kon kort daarna weer aansluiten.

De vijf bleven tot aan de finale bij elkaar ondanks dat er meerdere ontsnappingspogingen werden ondernomen. Vasseur demareerde van achter uit en sloeg een groot gat. In de achtervolging kwam Casar nog heel dichtbij maar met een fietsband voorsprong ging de overwinning naar Vasseur van de Quickstep Innergetic-ploeg. Albasini werd derde voor Halgand. De Duitser Voigt werd vijfde.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

De Bakker uitgeschakeld op Dutch Open

Thiemo de Bakker is er op de Dutch Open niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De Nederlander ging met 6-4, 3-6 en 6-7 onderuit tegen de Fransman Florent Serra.

Nadat De Bakker de eerste set had gewonnen, moest hij bij 3-4 in de tweede set een servicebreak toestaan die Serra uiteindelijk de setwinst op zou leveren. In het derde bedrijf kwam het tot een tiebreak en daarin was Serra met 7-5 net even sterker.

Vasseur wint tiende etappe

Met nog 171 renners in koers werd de tiende etappe verreden. Na 230 kilometer was Cédric Vasseur de snelste van een vijfkoppige kopgroep. Michael Rasmussen blijft in het geel.

De etappe van vandaag begon in Tallard en eindigde in Marseille. De Alpen werden verlaten en er werd koers gezet naar het zonnige Zuid-Frankrijk. Al vroeg in de etappe werd er een ontsnapping op touw gezet. Simon Gerrans, Claudio Corioni, Anthony Charteau, Manuel Quinziato, Philippe Gilbert en Andriy Grivko sprongen weg uit het peloton. De groep ontsnappers, die later gezelschap kreeg van Thomas Voeckler, kon niet echt wegkomen. Cofidis en Bouygues Telecom maakten na veertig kilometer een einde aan de vluchtpoging.

Nadat alles weer bij elkaar zat, diende een berg van de vierde categorie bedwongen te worden. Drie renners probeerden te ontsnappen waaronder Sylvain Chavanel. De drie kregen gezelschap van vijf andere renners waaronder Voeckler en Daniele Bennati maar ook deze vluchters hadden geen succes; op de top van de Côte de Chateauneuf-Val-Saint-Donat was alleen Marcus Burghardt nog vooruit. De Duitser bleef alleen aan de leiding rijden totdat er tien andere renners zich bij Burghardt voegden.

Het peloton geloofde het wel en liet de groep vluchters uitlopen naar meer dan tien minuten op veertig kilometer van de meet. Tot de Côte des Bastides op 35 kilometer bleven de elf bij elkaar maar daarna brak de groep. Jens Voigt ging er als eerste vandoor en kreeg Patrice Halgand, Michael Albasini, Sandy Casar en Cédric Vasseur met zich mee. Rabobank-renner Juan Antonio Flecha kon niet mee en moest de vijf laten gaan. Samen met Staf Scheirlinckx, Marcus Burghardt, Paolo Bossoni en Aleksandr Kuschynsk vormde Flecha de achtervolgende groep. De laatste klim lag op negentien kilometer van de meet. Op de Col de la Gineste moest Casar al snel lossen na een tempoversnelling van Halgand maar kon kort daarna weer aansluiten.

De vijf bleven tot aan de finale bij elkaar ondanks dat er meerdere ontsnappingspogingen werden ondernomen. Vasseur demarreerde van achter uit en sloeg een groot gat. In de achtervolging kwam Casar nog heel dichtbij maar met een fietsband voorsprong ging de overwinning naar Vasseur van de Quickstep Innergetic-ploeg. Albasini werd derde voor Halgand. De Duitser Voigt werd vijfde.

Aan de Poort ( De Wielewaal )

OzcanAkyol.nl stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De woorden galmen door het hele lichaam van Gustave. Hij zet zijn koffer onbewogen op de grond en gunt de man nu geen blik meer waardig. Uit zijn rechterbroekzak tovert hij een katoenen zakdoek tevoorschijn en veegt hij het zweet van zijn voorhoofd. Ook Gustave loopt nu naar de schaduw onder de berk en gooit zich neer op het droge zand naast de boonvormige kei, waar de wielewaal nog steeds stoïcijns vertoeft en onwillekeurig van zijn eigen vacht plukt. De twee bekijken de poortwachter, die apathisch voor zich uitstaart en plichtgetrouw blijft wachten in deze drukkende hitte op een volgende bezoeker.


Medewerkers dierentuin eten dieren op

Icoon OpmerkelijkWerknemers van de Dierentuin van Erfurt hebben blijkbaar hun functie als dierenverzorger niet helemaal begrepen. Een Duitse toezichthouder ontdekte tijdens zijn controles dat medewerkers van de dierentuin deze dieren gebruikten voor de consumptie. De dieren werden al enkele jaren door de verzorgers geslacht en voor een deel doorverkocht.

Volgens de dierenbeschermingsorganisatie Deutscher Tierschutzbund in Bonn had de directie van de dierentuin het zelf ook kunnen ontdekken door de boekhouding bij te houden van de aanwezige dieren. De dierenbescherming spreekt over een "schandaal." Er is aangifte gedaan door de burgemeester van Erfurt.
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Company of Heroes, STALKER en meer games naar Steam

Valve en THQ hebben aangekondigd dat er een aantal games van THQ op Steam zullen verschijnen. Dit zijn niet bepaald kleine titels, denk aan Company of Heroes, Titan Quest, Full Spectrum Warrior, STALKER en Supreme Commander. De volledige lijst vind je hieronder:
"[...]
Supreme Commander
S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
Company of Heroes
Titan Quest
Titan Quest: Immortal Throne
Full Spectrum Warrior
Full Spectrum Warrior: Ten Hammers
Warhammer 40,000: Dawn of War Gold Edition
Warhammer 40,000: Dawn of War: Dark Crusade
Warhammer 40,000: Dawn of War Platinum Edition
[...]"


Steam heeft inmiddels meer dan 13 miljoen gebruikers.

Zuid-Korea naar kwartfinale

Zuid-Korea heeft zich alsnog voor de kwartfinales van de Azie Cup geplaatst. De ploeg van bondscoach Pim Verbeek won met 1-0 van het zwakke Indonesië.

Dankzij een treffer van Kim Jung Woo in de 33e minuut van de wedstrijd schaarde Zuid-Korea zich alsnog bij de laatste acht. Zuid-Korea was in de voorlaatste minuut van het duel nog dicht bij uitschakeling. Elie miste namens Indonesië een enorme kans op de 1-1.

Gratis MMORPG Maplestory naar Europa

De gratis 2D MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) Maplestory komt naar Europa. De game bestaat een jaar of vier in de rest van de wereld en heeft al 67 miljoen gebruikers.

Maplestory is dus een 2D-game die je gratis kunt downloaden van de website. De graphics zijn handgetekend en de game bevat een simpele maar diepgaande gameplay. De Europese versie van Maplestory zal elke week een update krijgen met daarin nieuwe quests, items en kledingstukken. Deze quests kunnen ook te maken hebben met grote culturele evenementen in Europa. De karakters zijn te customizen via kledingstukken die gekocht worden met echt geld.

Op dit moment bevat de game vijf verschillende Europese talen: Engels, Frans, Spaans, Duits en Nederlands. Je kunt de game downloaden via deze website: http://www.mapleeurope.com/.



[upd] Nederlandse peuter in Rome niet verdwenen

Verdwenen kindIn het centrum van Rome is een Nederlands jongetje van drie jaar verdwenen. De peuter was met zijn vader op vakantie in Italië. Onderzoek van de politie in de buurt heeft nog niets opgeleverd.

De peuter, in 2004 in Groningen geboren, was met zijn vader aan het wandelen vlakbij het centraal station Roma-Termini. Zijn vader merkte ineens dat het jongetje er niet meer was.

Update 16.44 uur
De verdwijning van de peuter lijkt verzonnen door de vader van het jongetje. Dat meldden Italiaanse media vanmiddag nadat de politie de 42-jarige vader had gehoord.

De vader van de peuter uit Groningen zou hebben gelogen over de verdwijning van het kind. Hij zou zijn zoontje gisteravond vlakbij het centraal station in Rome uit het oog hebben verloren. Waarom de man de verdwijning van zijn zoon bij de politie aangaf, is onduidelijk.

Na onderzoek blijkt de man al een week in Rome, maar zonder zijn zoon. Aanvankelijk had hij gezegd dat hij met zijn kind op vakantie was in Italië en op doorreis naar Sicilië.

Manchester schakelt FIFA in

Manchester United heeft de hulp van de FIFA ingeschakeld om de transfer van Carlos Tevez af te ronden. De kampioen van Engeland wist met West Ham United geen overeenstemming te bereiken over de overgang van de Argentijn. Tevez heeft zelf al wel een akkoord bereikt met United.

De club heeft 45 miljoen euro over voor de spits, maar West Ham United beweert echter dat het nooit een bod voor Tevez heeft ontvangen.

De Argentijn is eigendom van een Braziliaanse investeringsmaatschappij die beweert dat het ook de transferrechten van Tevez bezit. De Engelse voetbalbond verbiedt Manchester United om zaken te doen met de investeringsmaatschappij. De club hoopt dan ook dat de FIFA een oplossing kan bieden.

[Upd] Winkelhock vervangt Albers

Markus Winkelhock rijdt de Grand Prix van Europa op de Nürburgring voor Spyker F1. Dat verklaarden zowel Winkelhock als teambaas Colin Kolles vandaag.

"Het is mooi dat ik Markus voor zijn geduld en loyaliteit gedurende de laatste 18 maanden kan belonen," aldus Kolles. De coureur zelf is natuurlijk dolblij: "Er komt een droom voor me uit. Om in Duitsland mijn eerste race te rijden is absoluut perfect en iets heel bijzonders."

Update

Na de Grand Prix van Europa zal meer duidelijk worden over welke coureur de rest van het seizoen gaat rijden voor Spyker. Vooralsnog rijdt Markus Winkelhock alleen de race op de Nürburgring.

"Na het weekend heroverwegen we de situatie", aldus teambaas Colin Kolles. "We letten op meerdere coureurs en Markus is daar één van."

Andere namen die met het team in verband worden gebracht zijn die van Karthikeyan, Roldan Rodriguez, Adrian Valles en Christian Klien.

Winkelhock zal zo snel mogelijk actief worden gezet in de F1manager. Hier volgt een apart managerbericht van.

Duitse tv staakt per direct uitzendingen Tour

De Duitse televisiezenders ARD en ZDF staken met onmiddellijke ingang hun berichtgeving over de Tour de France van dit jaar.

Reden is het nieuws van vanmorgen dat de Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz van T-Mobile is betrapt op doping. De zenders hadden voor de Tour al aangekondigd deze stap te nemen bij een nieuwe dopingaffaire, na de eerdere bekentenissen van onder anderen Jörg Jaksche en Erik Zabel en de dopingzaak rond Jan Ullrich.

Sinkewitz werd tijdens een onaangekondigde dopingcontrole op 8 juni positief bevonden. In het A-staal van Sinkewitz werden door het NADA, het Duitse nationale antidopingagentschap, te hoge testosteronwaarden aangetroffen. Sinkewitz heeft vijf dagen om een tegenanalyse aan te vragen. Als ook die positief is, wordt hij mogelijk voor twee jaar geschorst.

De renner reed deze Tour de France mee in het team van T-Mobile. Hij moest afgelopen zondag de strijd staken, nadat hij na de finish in botsing kwam met een toeschouwer. Sinkewitz liep daarbij een kaakbeenbreuk en blessures aan knie en schouder op. De toeschouwer raakte door de botsing in een coma, waaruit hij inmiddels is ontwaakt.

Zijn ploeg T-Mobile heeft de renner voorlopig geschorst. Wanneer ook zijn B-staal positief is, zal hij worden ontslagen. In dat geval is Sinkewitz ook de eerste wielrenner die naast ontslag en een schorsing een jaarsalaris moet inleveren. De Tour-renners verplichtten zich daartoe onlangs door de omstreden antidopingverklaring van de internationale federatie UCI te ondertekenen. In het geval van Sinkewitz gaat het naar schatting om een half miljoen euro.

T-Mobile heeft besloten om ondanks de affaire de ploeg niet terug te trekken uit de Tour de France. "Zo'n bliksemactie is niet opportuun, hoe frustrerend de situatie ook is", aldus Christian Frommert, de persvoorlichter van het telecombedrijf.

Wandelaar van de A15 geplukt

Icoon OpmerkelijkEen 39-jarige Rotterdammer is gisterochtend van de A15 afgeplukt. Hij was naar een feestje in Dordrecht geweest en wilde naar Rotterdam-Zuid lopen via de snelweg.

De man was op een feestje geweest, maar wist de weg terug naar huis niet. Dus koos hij voor de vluchtstrook van de A15. De politie plukte hem daar vanaf en gaf de man een boete. Ook regelden ze een taxi voor de Rotterdammer die hem thuis bracht.

Met dank aan hellfeeter voor de submit.

Tractor Gevecht!

Bollywood staat zijn mannetje in de filmindustrie. Er worden daar jaarlijks waarschijnlijk meer films gemaakt dan in Hollywood. En ze genieten een enorme populaiteit. En laat een ding duidelijk zijn: dat is volkomen terecht! Getuige ook het onderstaande filmpje. Waarin we getuige zijn van een flitsend en adembenemend tractor gevecht waarvan de special effects werkelijk van je beeld afspatten!

D66 wil andere telling aantal gelovigen

D66 vindt dat de wijze waarop het aantal leden van geloofsgemeenschappen in ons land wordt geteld, moet worden gewijzigd. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold stelt dat bijvoorbeeld het aantal moslims in Nederland te hoog wordt ingeschat.

Pechthold heeft het kabinet gevraagd om de telling te veranderen. ''Nu wordt iemand als moslim geteld, als de ouders in een islamitisch land zijn geboren. Ook als iemand afstand neemt van zijn geloof, blijft hij als moslim tellen.'' Hij wil van PvdA-minister Ella Vogelaar (Integratie) weten welke definitie zij hanteert als het gaat om de hoeveelheid moslims in Nederland.

Eerder al vroeg D66 het kabinet om de wijze waarop christenen in ons land worden geteld, te wijzigen. ''Alle volwassenen die na hun jeugd afstand doen van hun geloof worden door de overheid nog steeds beschouwd als christenen. Alleen wanneer iemand zichzelf uitschrijft, wordt hij niet meer als christen geteld. Ik wil dat mensen zelf kunnen beslissen over hun identiteit.''

D66 vindt dat met het verkeerde tellen het zelfbeschikkingsrecht in het gedrang komt. Bij de verdeling van zendtijd op radio en tv voor de zogenoemde 39f-omroepen - genootschappen met een kerkelijke of geestelijke grondslag - gaat zo te veel tijd naar geloofsgemeenschappen, zo stellen de Democraten. ''Orthodoxe gemeenschappen hebben hierdoor een onevenredig deel van de zendtijd. Levensbeschouwingen als het atheïsme en het humanisme hebben door het ontbreken van een orthodoxie en een organisatie - een 'kerk' - een achtergestelde positie.''

Veel, héél veel Halo 3 informatie

Het blad EGM dat in augustus in de winkel moet liggen zou heleboel informatie bevatten over Halo 3. Deze informatie is echter nu al gelekt:

Nieuwe uitrusting:
Flare - Een flashbang, zeer waarschijnlijk de geheimzinnige granaat die in de E3 trailer te zien was.
Mauler - Dual-wieldable shotgun
Gravity Hammer - Zagen we ook al in Halo 2, maar was daar niet als wapen beschikbaar. Kan ook gebruikt worden als zwaard. Kan voertuigen zonder pardon de lucht in smijten.
Rengenerator - Equipment. Dit is het tegenovergestelde van de power drainer.
Radar Jammer - Equipment. Laat neppe units op de radar zien.
Positional Shield - Equipment. Eigenlijk hetzelfde als de 'ground shields' in Halo/Halo 2.

Nieuwe voertuigen:
Prowler - Een Brute Spectre. Ziet er 'badass' uit.
Hornet - UNSC helikopter die tot nu toe alleen nog in de campaign mode gezien is. Word gebruikt voor passagierstransport.
Elephant - Een UNSC Scarab. Kan soldaten vervoeren, er past een Mongoose in zijn 'buik', heeft een turret, kan troops respawnen en bevat óf de vlag (Capture the Flag) of het punt wat overgenomen moet worden.

Campaign
Online Co-op - Hierover is niks gezegd, maar uit een aantal geruchten is wel duidelijk geworden dat deze zeer waarschijnlijk aanwezig zal zijn.
Brutes - Kunnen de Gravety Hammer gebruiken en zullen ook uitgerust met jetpacks zijn.
A.I. - De 'monkeys' kunnen nu klimmen, net als de rest van de Covenant.
Lightning, Sound, Music, Graphics in general - Goddelijk. Ongeveer 40.000 voiceclips zullen worden gebruikt.
Metagame - Wordt solo of co-op gespeeld. De score word bepaald door de player performance en verborgen schedels. Ook zal dit alles worden vastgelegd op de leaderboards.

Multiplayer:
Lockout Remake - Niet echt. De naam van deze map is Gaurdian. Hierover is alleen "This is not a port of Lockout" gezegd.
Game Modes - Een groot aanbod, en dan ook nog de customizable modi. Gravity, spawns, move speed en zelfs immunity als je in de King of the Hill cirkel staat kan worden ingesteld.
Sandtrap - Voertuigen die om de 15 seconden respawnen. Het is niet helemaal duidelijk waar de spawns gaan zitten als de Elephant word bereden.
Elite model - Groter dan de Spartan maar niet echt speciaal. Is niet bekend of deze ook daadwerkelijk sterker is of meer schilden heeft dan de 'normale' Spartan.

Forge:
De level-editor. Je kan je eigen voertuigen, vijanden en wapens plaatsen in je eigen map (behalve de Elephant). Je eigen map zal je ook online kunnen spelen tegen andere mensen (zoals ook in Halo 2 dat geval ongeveer was).

Dan het 'belangrijke', jawel; de Story Mode. Als je niks over het verhaal wil weten lees dit dan niet

spoiler
If it's purple, kill it - Grunts switched sides again apparantly. Hunters may or may not have. Frankie (medewerker Bungie red.) already confirmed that the Arbiter is the sole elite in the first mission. Bungie has made a specific point about being translucent on who the bad guys are, no leap needed to conclude the giant plant monster is connected to the parasitic zombies.
ARG - I'm sure this is probably obvious to anyone keeping track of it, but the ARG definently connects to the Halo 3 storyline.
Afrika - Not much revealed we don't know about. The Covenant are ripping up the Earth to get to the Ark. Appears they've found it by the end of the third mission (which is where the E306 trailer should fit).
Scarab - The next level has you and a dozen marines chasing down a Scarab on the backside of Mongooses firing rockets at thing. Scarab is unscripted A.I.

Dat was alles voor nu, viel best mee toch? Of er nog meer gelekt gaat worden zullen we zien, in ieder geval is dit al een hoop informatie waarvan Bungie die liever niet naar buiten had zien gaan. Natuurlijk weten we niet of dit ook echt waar is, maar het lijkt toch de eerdere geruchten te bevestigen.

Rockstar Table Tennis naar de Wii

Rockstar heeft bekend gemaakt dat de game Table Tennis naar de Nintendo Wii komt aan het einde van dit jaar. Veel mensen hebben Rockstar gevraagd om een Wii-versie van het spel en nu zal het dus echt gaan gebeuren.

Table Tennis is één jaar geleden op de Xbox 360 uitgekomen en goed ontvangen door de pers. Rockstar Leeds zal samenwerken met Rockstar San Diego om de game te ontwikkelen, maar meer details zijn er nog niet bekend. De game staat in de planning voor een launch in de herfst van dit jaar.

Binnenkort op de Wii

Tony Roche gaat samenwerken met Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt gaat samenwerken met Tony Roche. De 62-jarige Australische coach was eerder coach van Hewitt als captain van het Australische Davis Cup Team. Tot mei van dit jaar was Roche de coach van de Zwitserse nummer een van de wereld, Roger Federer. Daarvoor werkte hij onder andere samen met Ivan Lendl en Patrick Rafter.

Roche denkt dat Hewitt het nog steeds in zich heeft grandslamtoernooien te winnen. "Anders was ik er niet aan begonnen", zei de 62-jarige Australische trainer."Doel is om hem weer de nummer één van de wereld te laten worden. Met enkele kleine aanpassingen aan zijn tennisspel kan hij ook bijvoorbeeld de Australian Open winnen."

Hewitt, die inmiddels is afgezakt naar de 21ste plaats op de ATP rankings, is blij met de samenwerking: "Rochey is een van de beste coaches van de wereld. We weten allebei wat er moet gebeuren om te zorgen dat ik weer ga klimmen op de wereldranglijst." Hewitt en Roche zijn inmiddels begonnen aan de voorbereiding op de US open.

Duitse tv staakt per direct uitzendingen Tour

Icoon WielrennenDe Duitse televisiezenders ARD en ZDF staken met onmiddellijke ingang hun berichtgeving over de Tour de France van dit jaar. Reden is het nieuws van vanmorgen dat de Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz van T-Mobile is betrapt op doping. De zenders hadden voor de Tour al aangekondigd deze stap te nemen bij een nieuwe dopingaffaire, na de eerdere bekentenissen van onder anderen Jörg Jaksche en Erik Zabel en de dopingzaak rond Jan Ullrich.

Sinkewitz werd tijdens een onaangekondigde dopingcontrole op 8 juni positief bevonden. In het A-staal van Sinkewitz werden door het NADA, het Duitse nationale antidopingagentschap, te hoge testosteronwaarden aangetroffen. Sinkewitz heeft vijf dagen om een tegenanalyse aan te vragen. Als ook die positief is, wordt hij mogelijk voor twee jaar geschorst.

De renner reed deze Tour de France mee in het team van T-Mobile. Hij moest afgelopen zondag de strijd staken, nadat hij na de finish in botsing kwam met een toeschouwer. Sinkewitz liep daarbij een kaakbeenbreuk en blessures aan knie en schouder op. De toeschouwer raakte door de botsing in een coma, waaruit hij inmiddels is ontwaakt.

Zijn ploeg T-Mobile heeft de renner voorlopig geschorst. Wanneer ook zijn B-staal positief is, zal hij worden ontslagen. In dat geval is Sinkewitz ook de eerste wielrenner die naast ontslag en een schorsing een jaarsalaris moet inleveren. De Tour-renners verplichtten zich daartoe onlangs door de omstreden antidopingverklaring van de internationale federatie UCI te ondertekenen. In het geval van Sinkewitz gaat het naar schatting om een half miljoen euro.

T-Mobile heeft besloten om ondanks de affaire de ploeg niet terug te trekken uit de Tour de France. "Zo'n bliksemactie is niet opportuun, hoe frustrerend de situatie ook is", aldus Christian Frommert, de persvoorlichter van het telecombedrijf.

Sinkewitz
Sinkewitz na zijn val afgelopen zondag en tijdens
een medische controle eerder deze maand

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!
Met dank aan Siewe voor de submit.

[Upd]Opnieuw renner T-Mobile betrapt met doping

Tijdens een onaangekondigde dopingcontrole op 8 juni is Patrik Sinkewitz positief bevonden. Dat meldt de Duitse wielerbond. In het A-staal van Sinkewitz werden door het NADA, het Duitse nationale antidopingagentschap, te hoge testosteronwaarden aangetroffen.

Afgelopen zondag, na de finish van de achtste etappe van de Tour, kwam de 26-jarige Duitser in botsing met een toeschouwer. De renner van T-Mobile liep daarbij een kaakbeenbreuk en blessures aan knie en schouder op en moest opgeven. De toeschouwer raakte door de botsing in een coma, waaruit hij inmiddels is ontwaakt

De Duitse wielerbond heeft Sinkewitz vijf dagen de tijd gegeven om een tegenanalyse aan te vragen. Als ook die positief blijkt, riskeert de renner een schorsing van twee jaar.

Update:

T-Mobile heeft Patrik Sinkewitz vandaag voorlopig geschorst. Ondanks deze affaire heeft de Duitse wielerformatie besloten zich niet terug te trekken uit de Tour. "Zo'n bliksemactie is niet opportuun, hoe frustrerend de situatie ook is", aldus Christian Frommert, de persvoorlichter van het telecombedrijf.

Davenport overweegt rentree

Lindsay Davenport overweegt haar rentree te maken in het internationale circuit. De 31-jarige voormalige nummer één van de wereld zei dit gisteren, amper zes weken na de geboorte van haar zoon Jagger.

"Ik train weer en voel me fit", aldus de Amerikaanse die vorig jaar nog zei dat ze definitief afscheid nam. Davenport is de Olympisch kampioene van 1996 en ze wil nu graag bij de Spelen van 2008 in Peking weer van de partij zijn. "Niets is nog zeker, maar ik heb wel veel plannen."

Zuid-Amerika herovert macht op FIFA-lijst

Zuid-Amerika heeft de macht weer weten te veroveren op de FIFA-wereldranglijst.

Brazilië en Argentinië zijn Italië voorbij en bezetten de eerste twee plaatsen op de lijst van deze maand, die vandaag werd gepubliceerd. Nederland verloor punten, maar steeg desalniettemin drie plaatsen.

Brazilië won afgelopen weekend de Copa América door in de finale Argentinië te verslaan. Mexico, de nummer drie van de Copa América, steeg zestien plaatsen en kwam daarmee de top tien binnen.

Nederland steeg van de negende naar de zesde plaats. Dat dankt Oranje vooral aan Portugal dat van de zesde naar de achtste plek zakte, Spanje dat naar de negende plaats zakte en Engeland (van acht naar twaalf).

FIFA ranglijst juli 2007

#landpuntenaantal
1Brazilië1500
2Argentinië1476
3Italië1368
4Frankrijk1357
5Duitsland1311
6Nederland1195
7Kroatië1192
8Portugal1146
9Spanje1144
10Mexico1142

Schultz naar tweede ronde Cincinnati

Brenda Schultz-McCarthy heeft de tweede ronde van het tennistoernooi in het Amerikaanse Cincinnati bereikt. De 36-jarige Nederlandse won met 6-2 en 6-4 van de Colombiaanse Catalina Castano.

In de tweede ronde moet ze het opnemen tegen de als tweede geplaatste Zwitserse Patty Schnyder.

In 1999 stopte Schultz wegens aanhoudend blessureleed met proftennis. Sinds 2005 staat ze weer af en toe op de baan.

Piqué maand geschorst wegens dopinggebruik

Excelsior kan in de eerste maand van aankomend seizoen geen beroep doen op Mitchell Piqué. De KNVB heeft de linksback voor één maand geschorst, omdat hij in februari, na een competitieduel tegen NAC Breda, tegen de lamp liep bij een dopingcontrole.

Simon Kelder, directeur van Excelsior, heeft gezegd dat Piqué voorafgaand aan de wedstrijd een Surinaams wonderdrankje zou hebben gedronken. De ingrediënten daarvan zouden inderdaad voorkomen op de lijst van verboden stimulerende middelen.

Ezels in Keniaans dorp moeten luier om

Icoon OpmerkelijkIn Limuru, een dorp in Kenia, is beroering ontstaan omdat ezels voortaan een luier om moeten. De gemeente heeft deze maatregel genomen omdat ze de stank van de ezelpoep zat is. De luiers hadden deze week al om de ezelbipsen moeten zitten, maar na fel protest van de bewoners is dat even uitgesteld.

De inwoners zijn woest op de gemeente, omdat zij afhankelijk zijn van hun ezels. Ze hebben namelijk geen auto's in hun bezit. "Het begint nu met ezels, moeten straks mijn koeien ook een luier om?", foetert één van hen. Ze pleiten dan ook dat de gemeente maar wat poepscheppers aan het werk zet in de straten. "Daar betalen we belasting voor."

Daarnaast is het plan ook praktisch onuitvoerbaar. Een bewoner legt uit dat een ezel bij het ombinden van de luier flink om zich heen trapt. "Daar heb ik al eens een keer een been mee gebroken".

De burgemeester van Limuru is echter vastberaden het luierplan door te voeren, temeer daar het in andere dorpen al wel gebeurt. "We zullen de bewoners meenemen en laten zien hoe je een ezel een luier omdoet."


Stinkt

Milram-woordvoerder geplaagd door telefoontjes

De perswoordvoerder van het team van Milram, Stefan Schwenke, werd gisteren tijdens de negende etappe van de Tour geplaagd door rinkelende mobiele telefoons van de renners uit de Italiaanse wielerploeg.

Schwenke vermoedt dat de familie en vrienden van de wielrenners niet weten dat ze deze dagen door Frankrijk fietsen. "Anders is het niet te verklaren waarom hun mobieltjes de gehele dag constant rinkelen in de handbagage," aldus de Duitser die tijdens de laatste Alpenetappe de handbagage van de renners van Milram onder zijn hoede had.

De bus en de materiaalwagens van de ploeg waren al vroeg naar de finishplaats vertrokken omdat deze via de bergen moeilijk te bereiken was. De acht nog overgebleven coureurs van Milram hadden niet de moeite genomen hun mobiele telefoons uit te schakelen, dit tot ergernis van Schwenke.

Van Marwijk geeft Ekramy kans

Bert van Marwijk heeft gezegd dat het geen uitgemaakte zaak is dat Henk Timmer komend seizoen opnieuw eerste doelman van Feyenoord is. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gunt de nieuwe trainer van de Rotterdammers ook Sherif Ekramy een kans.

Beide keepers verdedigen voorlopig om en om tijdens de oefenwedstrijden het doel van Feyenoord. Van Marwijk wil nog niet kwijt wanneer hij zal kiezen wie komend seizoen zijn eerste keuze zal zijn.

De clubleiding van Feyenoord heeft veel vertrouwen in Ekramy. De Egyptenaar verlengde onlangs zijn contract nog tot de zomer van 2010.

Jongen steekt broer dood om computerspel

Icoon BizarTriest nieuws vanuit de plaats Lansdowne in de VS. In het stadje heeft een dertienjarige jongen zijn broer neergestoken vanwege een ruzie om een computerspel. Twee keer werd de zestienjarige broer geraakt met een vleesmes, waarbij zijn long en hart werden doorboord. Helaas heeft hij het incident niet overleefd.

Volgens de politie is het geweld niet door de game geïnspireerd, maar kwam het door de ruzie over wie er aan de beurt was. De jonge dader zal waarschijnlijk als volwassene worden berecht voor moord, waardoor de moeder twee zoons in korte tijd verliest.

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Pedo De Jonge komt met Child Love TV

MediaPedofiel Norbert de Jonge, secretaris van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD), is boos op een publicatie van krant DAG. Het gratis dagblad meldt vandaag in een artikel dat 'een lid van de pedopartij' lezingen houdt op Google Video over pedofilie.

De Jonge heeft inderdaad een video online staan waarin hij in de Engelse taal vertelt over het legaliseren van kinderporno, seksuele voorlichting geven vanaf de kleuterschool en vanaf 16 jaar meedoen in pornofilms. Maar hij ontkent dat de door hem uitgebrachte videoserie iets met de PNVD te maken heeft.

Een boze De Jonge: ''Desondanks wordt drie maal het woord 'Pedopartij' genoemd, twee maal 'PNVD' en staat in de kop 'Pedopartij roept ook online'. De journalist zuigt ook uit zijn duim dat de videoserie tot de verkiezingen in 2010 te zien zou zijn.''

Hij overweegt DAG aan te klagen wegens smaad en laster. Inmiddels heeft hij al een brief naar de Raad voor de Journalistiek gestuurd met een klacht over DAG. De pedofiel benadrukt verder niet pedoseksueel te zijn (geen seksuele contacten met kindereren te onderhouden): ''Ik heb dat soort contacten ook nooit aangegaan. Ik heb geen strafblad en ben nooit veroordeeld.''



Child Love TV

Potenrammen

Johan stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:



Nee, waar ik naar toe wil is de homo-integratie. Daar wind ik me over op. En om mijn opwinding niet op te kroppen richt ik me maar tot de enige rashomo die ik ken. Ik zat in de gemeentegids van onze woonplaats te kijken. En ik zag dat er een speciale volleybalvereniging bestaat voor lesbiennes. Net Even Anders heet die club. Ik stoor me daar aan.

Overzicht resterende wisselmomenten

Zoals wellicht bekend, zijn er tijdens de eerste wisselperiode enkele onduidelijkheden ontstaan met betreking tot het wisselmoment. Voor de duidelijkheid nog éénmaal alle resterden wisselmomenten op een rijtje.

Tweede wisselmoment: Etappe 6 t/m 11, wisselen voor 20 juli 0.01 uur
Derde wisselmoment: Etappe 12 t/m 15, wisselen voor 25 juli 0.01 uur
Vierde wisselmoment: Etappe 16 t/m 20.

Stel je vragen aan...

Vorige keer kon je vragen stellen aan NAC-speler Patrick Zwaanswijk. Nu is een andere voetballer bereid gevonden om vragen te beantwoorden en wel de topscorer van het onlangs gehouden EK onder 21, Maceo Rigters.

Wie is Maceo Rigters?

De 23-jarige Rigters begon zijn profloopbaan bij SC Heerenveen. Daar debuteerde de Amsterdammer onder Foppe de Haan, maar mede door de stevige concurrentie voorin kon hij niet echt doorbreken. Rigters investeerde in zichzelf door op amateurbasis voor FC Dordrecht te gaan spelen. Bij deze eerste divisionist maakte hij indruk, waarna NAC Breda hem tijdens het seizoen overnam.

Voor dit seizoen kreeg Rigters te horen dat hij mocht vertrekken, maar uiteindelijk bleef hij in Breda en speelde regelmatig mee. Zijn echte doorbraak kwam echter op het EK onder 21 in eigen land. Foppe de Haan koos voor een ander systeem en koppelde Rigters aan Ryan Babel in de spits. De rest van het verhaal is bekend: Nederland prolongeerde de titel, Rigters werd topscorer van het toernooi, opgenomen in het door de UEFA gekozen sterrenelftal en verdiende een transfer naar Blackburn Rovers.

Je kunt je vragen stellen tot en met zaterdag 21 juli.

DVD: Kleurrijk verleden

De menselijke geest is soms een raadsel. Als je maar vaak genoeg naar zwart-wit beelden uit het verleden kijkt, dan krijg je het idee dat het verleden er ook daadwerkelijk zo uit zag. Het is dan ook moeilijk om een goede voorstelling te krijgen van hoe de wereld er bijvoorbeeld in de jaren dertig echt uitzag. Bijna alle beelden die je op televisie voorbij ziet komen uit lang vervlogen tijden zijn immers in het zwart-wit. Natuurlijk was de wereld in het echt veel gekleurder en is het dan ook mooi dat een deel van de zeldzame kleurenfilmpjes uit die tijd bewaard zijn gebleven. Uitgeverij A.W. Bruna en NostalgieNet verzamelden een deel van de Nederlandse kleurenfilmpjes uit de jaren 30, 40 en 50 en hebben deze samengebracht op de dvd-box Kleurrijk Verleden.

Bos bij Schinveld mocht niet gekapt worden

Icoon BinnenlandsDe minister van VROM heeft in 2006 ten onrechte besloten het kappen van bomen mogelijk te maken in een gebied van 20 hectare in de Schinveldse bossen in de gemeente Onderbanken. Dit blijkt uit een uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vandaag.

Onder meer de gemeente Onderbanken had bij de Raad van State een beroepsprocedure tegen het besluit van VROM aangespannen. Gevolg van de uitspraak is dat Defensie, eigenaar van het bos, op dit moment geen bomen meer mag kappen voor de NAVO-vliegbasis in Geilenkirchen.

In januari 2006 liet Defensie 6 hectare bos kappen op verzoek van de naburige luchtmachtbasis. Dat gebeurde direct na de ontruiming van het bos, dat door honderden inwoners en actievoerders van GroenFront! bezet was. GroenFront! reageerde vandaag enthousiast op de uitspraak. ''Ons vertrouwen in de rechtsstaat is hierdoor toch weer enigszins hersteld'', zei een woordvoerder.

Ook een woordvoerder van de Vereniging Stop AWACS uit Schinveld was blij. ''Eindelijk recht voor de inwoners van Schinveld en Brunssum'', zei hij.

In augustus 2005 nam de minister van VROM een zogenoemd Nimby-besluit (Not In My Backyard), omdat zij vond dat de gemeente Onderbanken niet of onvoldoende meewerkte aan de kap van het bos. Met een Nimby-procedure kan de minister van VROM taken en verantwoordelijkheden van de gemeente overnemen en zelf besluiten nemen. Daartegen was de gemeente in bezwaar gegaan, met succes, naar nu blijkt.


Mocht niet

Nieuwe Narnia-game aangekondigd

Mensen die geen genoeg van de film 'The Chronicles of Narnia' kunnen krijgen, hebben over een tijdje misschien wat nieuws te doen. Disney Interactive Studios heeft namelijk aangegeven dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Narnia-game, genaamd The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. De game zal eind mei 2008 in de Europese winkels liggen.

Ook deze game zal action/adventure worden, maar deze keer zal de game wel multiplayer modi bevatten (zowel offline als online). Voor welk(e) platform(en) deze game gaat komen is nog niet bekend.





Dertienjarige steekt broer neer om game

Triest nieuws vanuit de plaats Lansdowne in de VS. In het stadje heeft een dertienjarige jongen zijn broer neergestoken vanwege een ruzie om een computerspel. Twee keer werd de zestienjarige broer geraakt met een vleesmes, waarbij zijn long en hart werden doorboord. Helaas heeft hij het incident niet overleefd.

Volgens de politie is het geweld niet door de game geïnspireerd, maar kwam het door de ruzie over wie er aan de beurt was. De jonge dader zal waarschijnlijk als volwassene worden berecht voor moord, waardoor de moeder twee zoons in korte tijd verliest.

Utrechter (17) dood na stunt bij spoorbomen

PolitieIn Utrecht is gisteren een 17-jarige inwoner van die stad verongelukt bij een soort van racespelletje op een spoorwegovergang op de Eykmanlaan. Volgens getuigen reden vier jongeren op twee scooters op de gesloten spoorbomen af en leken ze met elkaar te dollen.

Het zou er alle schijn van hebben gehad dat ze elkaar opjutten wie nog vlak voor de trein langs durfde. Eén bestuurder van een scooter gaf hierop gas. De jongen die achterop zat, het 17-jarige slachtoffer, probeerde lopend voor de trein langs te komen. Dat mislukte jammerlijk. Hij werd door de trein overreden en stierf ter plekke.

De politie doet nader onderzoek naar het gebeuren.

CoD4 beta komt in augustus

De publieke multiplayer beta van Call of Duty 4: Modern Warfare zal al komende augustus beginnen. Het moet nog bekend gemaakt worden hoe je in de beta kan komen en hoeveel mensen er kunnen gaan spelen. Ook weten we niet wat er precies in de beta zit; Activision heeft ons alleen een 'sneak peak' in "de beste multiplayer game van deze herfst" beloofd.

Jammer genoeg geldt dit niet voor de PlayStation 3 gebruikers. Deze beta zal alleen toegankelijk zijn voor Xbox 360 gebruikers.

Wat is Dit: Opgave 21 - Uitslag

Na 2 ronden hebben jullie het voorwerp alweer geraden. Hoewel de meeste dachten dat het een koelbox was, is dit niet het goede antwoord. Dit is namelijk gegeven door vavoom, die daarmee ook de 5 punten krijgt. Alleen Timti had dit ook gezien en krijgt daarom 2 punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een Rekenmachine.

Sappige geruchten omtrent Warhawk

Er zijn weer een aantal geruchten naar buiten gekomen, en dit maal gaat het over Warhawk. Een gameblog, Gaminginsider, heeft namelijk gezegd dat de beta die een aantal mensen een paar weken geleden hebben gespeeld bij lange na niet op de uiteindelijke versie lijkt. Als Warhawk in de winkel ligt zouden onder andere de volgende 'updates' toegevoegd zijn:

"A huge graphical update- Were talking about something around Gears of War
Expanded player limit to 32 vs. 32 in team matches
Lots of downloadable content on launch
6 new weapons (1 from Insomniacs popular PS3 shooter Resistance)
4 new vehicles
Possibly Warhawk could turn out to be a suprise hit.''

Er worden ons dus mooiere graphics beloofd, een 32 vs. 32 online modus, heel erg veel downloadable content bij de launch, zes nieuwe wapens én vier nieuwe voertuigen.

Gaat dit allemaal waargemaakt worden? We zullen het zien.

Nederlandse developer maakt game voor de PC en Wii

Een Nederlandse ontwikkelstudio genaamd W!Games heeft vandaag haar uitgeefovereenkomst met Atari aangekondigd. Deze overeenkomst is voor de allereerste game van de studio: My Horse and Me. Van de game is bijna niets bekend. Wel werd ons beloofd dat My Horse and Me het meest complete en beste paardrijspel op de markt moet gaan worden, en dat deze uit gaat komen op de PC en de Wii. Een Canadese studio genaamd Mistic verzorgt de Nintendo DS versie van My Horse and Me.

Er is echter wél gezegd dat W!Games de 'preferred partner' is voor alle toekomstige releases van My Horse and Me. W!Games is opgericht in 2005, en werkt nu aan een aantal verschillende games. My Horse and Me is echter de eerste officieel aangekondigde titel van deze studio.



Overstekende hond

Niet alleen Tigertje volgt de Tour de France, bij mij staat het ook als een soort behang aan.

En op de een of andere manier trekt Le Tour altijd bizarre momenten aan, in dit geval was het Marcus Burghardt die een aanrijding met een overstekende grote hond niet meer kon vermijden.

Let trouwens voor de lol ook eens op het wiel, dat is na een relatief zachte aanrijding zo krom als ik weet niet wat...

Seksschandaal rond bisschop Zimbabwe

Icoon BuitenlandsDe rooms-katholieke aartsbisschop van Bulawayo, Pius Ncube, ligt in de staatsmedia in Zimbabwe onder vuur door een seksschandaal.

De kranten The Herald en The Chronicle hebben foto's gepubliceerd waarin een man, die de aartsbisschop zou zijn, zich uitkleedt en in bed ligt met een vrouw. Ook op de staatstelevisie is de affaire groot nieuws.

Ncube is een van de belangrijkste tegenstanders van de autoritaire president Robert Mugabe. In maart riep de kerkleider de Zimbabwanen op tot een ''vreedzame opstand'' tegen het regime van de 83-jarige president. Vorig jaar haalde hij zich ook al de woede van Mugabe op de hals door de internationale gemeenschap op te roepen Zimbabwe onder druk te zetten om een einde te maken aan de schendingen van de mensenrechten.

Volgens de kranten heeft een privédetective de foto's met een verborgen camera in Ncubes slaapkamer genomen. Onesimus Sibanda, echtgenoot van de secretaresse van de bisschop, zou de speurder hebben ingeschakeld, omdat hij de aartsbisschop ervan verdenkt een relatie met zijn vrouw te hebben. In Zimbabwe is overspel verboden.

Sibanda diende maandag een aanklacht tegen Ncube in. Hij eist een schadevergoeding van 20 miljoen Zimbabwaanse dollar (officieel 1,3 miljoen Amerikaanse dollar, maar op de zwarte markt slechts 154.000 Amerikaanse dollar waard).

Ncube heeft geweigerd op de beschuldiging te reageren. Het Vaticaan heeft zich evenmin over de affaire uitgelaten.


Pius Ncube

Metal Gear Solid: Portable Ops krijgt grotere broer

Was er bij de E3 al een trailer van Metal Gear Solid 4, zo is er ook nú weer nieuws van Metal Gear Solid. Er komt namelijk een nieuwe 'versie' van Portable Ops naar de PSP. Deze game gaat Metal Gear Solid: Portable Ops Plus heten. Er zullen dus wat extra's bijkomen; denk aan een online modus, toevoeging van een aantal characters en extra levels. Wanneer de game uit moet gaan komen is nog onbekend.

Holland's Next Topmodel blijkt dievegge

Icoon JustitieDe 21-jarige Kim Feenstra, de Groningse schone die in mei winnares werd van het RTL-programma Holland's Next Topmodel, blijkt een ordinaire dief. De rechter in Groningen heeft haar gisteren veroordeeld tot 80 uur werkstraf wegens het stelen van een pinpas.

Begin 2006 roofde Feenstra de pas en bijbehorende pincode van een man. In Zuidhorn pinde ze 500 euro. Later probeerde ze het nog een keer in de stad Groningen, maar dit mislukte. Het gestolen geld moet ze terugbetalen aan het slachtoffer.

Feenstra is momenteel werkzaam als model. Ze won namelijk een lucratief contract bij modellenbureau Max Models.

Volgens de eigenaar van Max Models zal de veroordeling geen gevolgen hebben voor Feenstra's contract. Wel zegt het bedrijf pas achteraf van het verleden van het model te hebben gehoord. ''Dit is een jong meisje dat in het verleden veel heeft meegemaakt. Wij zijn hier ook van geschrokken en hebben enkele pittige gesprekken gehad met haar. Ze heeft haar leven nu aardig op de rit en wij geven haar een kans.'' De eigenaar zegt verder respect te hebben voor Feenstra, omdat ze na een moeilijke periode in haar leven nu bezig is met het opbouwen van een mooie carrière.

Kim Feenstra reageerde geschrokken op het bekend worden van haar rechtszaak. Ze is bang dat haar toekomst in duigen ligt door de publiciteit over de zaak. Ze wilde verder niets zeggen.

Kim Feenstra
Kim Feenstra; pinpasdief

Met dank aan proatjeboksem voor de submit.

Vlaams kind ernstig gewond na aanval hond

BuitenlandsIn de Belgische plaats Wellen is gisteravond een kindje van 19 maanden ernstig gewond geraakt toen een hond zijn tanden zette in de dreumes. Het jongetje werd meermaals in het gezicht en in het bovenlijf gebeten en werd met zeer ernstige bijtwonden in het gezicht en keel in kritieke toestand naar een ziekenhuis afgevoerd.

De peuter werd gebeten toen hij bij zijn grootouders op bezoek was en een poedel wilde oppakken. Een andere hond die in de kamer aanwezig was, een kruising tussen een rottweiler en een mastino, hapte toen toe. De grootouders slaagden er nog in de agressieve hond van hun kleinzoon weg te trekken. Het dier is inmiddels afgemaakt.

Met dank aan Mooi_Wark voor de submit.

Molenaar wordt getest door De Goey

Beau Molenaar wordt bij de Queens Park Rangers getest door assistent-trainer Ed de Goey. Hij wil weten of de 22-jarige doelman een aanwinst is voor de club.
Molenaar stond de afgelopen twee seizoenen bij FC Omniworld in de goal waaraan hij verhuurd was door AZ. Afgelopen maart liet AZ weten dat het contract van de doelman niet verlengd zou worden en sindsdien zit hij zonder club.

Aërodynamische upgrades voor Honda

Honda Racing F1 zal tijdens de Grand Prix van Europa met nieuwe aërodynamische verbeteringen starten. Het team heeft de onderdelen reeds getest op Spa-Francorchamps.

"We hebben vorige week nieuwe aërodynamische upgrades getest op Spa", vertelt technisch directeur Shuhei Nakamoto. "Vanaf de Grand Prix van Europa zullen we gebruik maken van deze upgrades. We hadden tijdens de test nog wel wat problemen met de balans van de auto bij hogere snelheden. Hierdoor waren onze rondetijden niet heel erg goed. Aan de andere kant waren we een van de weinige teams die geen mechanische problemen hadden met de motor. Komend weekend zullen we erg aanvallend rijden en hopelijk kunnen we dan wat punten scoren."

RBR haalt Geoff Willis binnen

Geoff Willis zal aanstaande maandag voor het eerst sinds juni 2006 weer deel uitmaken van een Formule 1 team. De voormalige technisch directeur van Honda Racing F1 zal bij Red Bull Racing zijn opwachting maken.

Bij Red Bull zal Willis nauw samen gaan werken met oud-collega Adrian Newey, met wie hij eerder samenwerkte bij Williams. Leuk detail is dat Willis tijdens een interview in het begin van het seizoen vertelde dat Red Bull organisatorisch niet functioneerde. Wellicht heeft Red Bull dit interview gelezen.

'Jihad Mickey' opgevolgd door 'Jihad Maja'

Icoon TelevisieDe omstreden Palestijnse kindervriend Farfour (Vlinder), het sterk op Walt Disney's Mickey Mouse gelijkende figuur die onlangs op tv de martelaarsdood stierf, heeft een opvolger. TV-zender al-Aqsa van de radicale Hamas-beweging is nu met Nahoul de Bij op de proppen gekomen.

In het kinderprogramma 'Pioniers van Morgen' verscheen de bij afgelopen week voor het eerst. ''Ik ben Farfours neef. Ik wil het pad van Farfour vervolgen, het pad van het heldendom en van het martelaarschap'', vertelde Nahoul op huilende toon aan de jonge kijkertjes.

''Wij zullen uit Farfours naam ons wreken op de vijanden van Allah, de moordenaars van de profeet, de moordenaars van onschuldige kinderen, tot de al-Aqsa-moskee van hun vuil (de Joden) is bevrijd'', zo beloofde de jonge Palestijnse kindervriend.



De Hamas-versie van 'Maja de bij'

Gascoyne positief over toekomst

Ondanks de vele negatieve geruchten die rondom het team van Spyker gonzen, blijft de technisch directeur van het team, Mike Gascoyne, erg positief naar de toekomst kijken. Hij verwacht dat de nieuwe b-versie van de F8-VII een seconde sneller zal zijn.

"Tijdens de race op Silverstone finishte Christijan op vijftien seconden van de Super Aguri en racete hij de meeste tijd van de race met hem", vertelt Gascoyne, "We focussen ons op het middenveld met Honda, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Super Aguri en in Silverstone finishten we op minder dan een ronde achterstand van hen. Als je in ogenschouw neemt dat we een seconde verbetering per ronde verwachten, dan betekent het dat we de strijd met hen aankunnen. Dat is ook wat we uiteindelijk willen."

"We staan achteraan maar ik denk dat we het meest competitieve achterhoedeteam in jaren zijn! Zeker als je kijkt naar de verbetering die we voor ogen hebben in Turkije denk ik dat we een fatsoenlijk competitief team worden. We concentreren ons nu op de b-specificatie van de wagen dus tot die tijd zullen er geen nieuwe onderdelen op de oude wagen gemonteerd worden."

Miljardair geeft 1 miljard pond aan goede doelen

Icoon FinancieelDe Schotse miljardair Sir Tom Hunter heeft besloten een miljard pond (1,5 miljard euro) te schenken aan goede doelen. ''Het is mijn overtuiging dat grote rijkdom grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt'', aldus de genereuze Schot  tegen de Britse zender BBC.

Volgens een zegsman van Hunter geeft hij het geld niet in een keer weg maar gedurende de rest van zijn leven. Goede doelen in Groot-Brittannië en ontwikkelingslanden kunnen profiteren van Hunters vrijgevigheid. De miljardair verdiende zijn fortuin met een keten van sportwinkels die hij in 1998 verkocht.

Treinramp bedekt dorpen onder gifgas

Icoon RampEen grote wolk giftig fosforgas heeft in het westen van de Oekraine een gebied van 14 dorpen vergiftigd. Afgelopen dinsdag ontspoorde hier een trein geladen met gele fosfor. Na het ongeluk brak er brand uit in de trein. Gele fosfor is een zeer giftige stof die spontaan vlam kan vatten wanneer het blootgesteld word aan de open lucht bij een temperatuur hoger dan 40 graden Celcius.

Twintig mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen en honderden moesten ge-evacueerd worden. Bij inname kan gele fosfor leverschade veroorzaken. Volgens de vice-president van de Oekriane Oleksander Kuzmuk is deze ramp vergelijkbaar met de explosie van de kerncentrale in Chernobyl in 1986. "Dit is een ramp, na Chernobyl zitten we weer met een catastrofe waarvan we de gevolgen niet kunnen overzien". Van de 11.000 bewoners in het gebied zijn er nu in totaal 850 ge-evacueerd. Bewoners is gevraagd om binnen te blijven, geen water uit putten te drinken, geen groenten uit hun tuin te eten en geen melk van hun koeien te gebruiken.

Fosfor wordt hoofdzakelijk gebruik in kunstmest, maar het is ook een belangrijk onderdeel van pesticiden, tandpasta, schoonmaakmiddelen vuurwerk en explosieven.


Felle brand na ontsporing Bron: CNN

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de herschreven en vertaalde submit.

'Jongeren weten te weinig van democratie'

Minister Guusje ter HorstEen kwart van de kiesgerechtigden tot 25 jaar weet niet dat de gemeenteraad en Provinciale Staten door de bevolking gekozen worden, voor de Tweede Kamer weet 13 procent van de ondervraagde jongeren dat niet.

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) vindt dat de kennis van jongeren over de democratie tekortschiet, concludeert ze op basis van een onderzoek dat ze zelf heeft laten uitvoeren. Veel jongeren weten ook niet goed hoe de scheiding van de machten van Tweede Kamer, regering en rechters in elkaar steekt.

Jongeren geven de democratie een rapportcijfer van 6,2. Ruim 80 procent vindt dat ze democratisch genomen besluiten moeten respecteren. Ook vindt een ruime meerderheid dat de overheid vrijheden mag inperken om de veiligheid van de gehele bevolking te vergroten.

Maar een meerderheid is ook van mening dat de eigen vrijheid er niet bij in mag schieten als je rekening houdt met een ander. Ter Horst noemt dat zorgelijk, ook omdat ruim de helft van de ondervraagden de stelling onderschrijft dat 'niemand het recht heeft mij voor te schrijven wat ik moet doen of laten'.

De minister heeft onder meer besturen van politieke partijen, het Instituut voor Publiek en Politiek en de Kiesraad gevraagd wat ze aan de kennis en de houding van de jongeren kunnen doen.

CD: Iced Earth - Overture of the Wicked (EP)

Iced Earth is een enorm geliefde en populaire Amerikaanse metalband rond oprichter en gitarist Jon Schaffer. Hij is er al sinds startjaar 1984 bij. Een flinke lijst van voormalige bandleden later, is de bezetting naast Schaffer als volgt: Tim 'Ripper' Owens (zang), Troy Seele (gitaar), Dennis Hayes (bassist) en Brent Smedley (drums). Seele en Hayes zijn pas in 2007 begonnen bij Iced Earth, dus de band is dit jaar begonnen met een gedeeltelijk nieuwe bezetting. Op deze single is het nog Tim Mills die de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt en Jon Schaffer zelf op bas.

Transformers nerds

Startrek, het walhalla voor de nerd die zich graag een beetje omkleedt. Captain Kirk, Spock of misschien gewoon een spandex pakje aantrekken om seven of nine te imiteren.

Allemaal beginnerswerk als je een echte nerd bent. Een echte nerd kleedt zich om in een veel mooier pak, een veel mooiere aanduiding van je nerdheid.

Juist, Opitimus Prime. The only way to impress.

B en W van Utrecht tegen plan Phanos

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht zijn tegen het plan van Phanos om voetbalclub FC Utrecht voor één euro over te nemen.

De hoofdsponsor zou de begroting van Utrecht stapsgewijs willen verdubbelen en een nieuw en groter stadion laten bouwen. In ruil daarvoor wilde Phanos de grond bij zowel de oude als de nieuwe stadionlocatie hebben en het recht om die grond te exploiteren.

Burgemeester en Wethouders vinden het echter onverantwoord om het recent gerenoveerde stadion Galgenwaard te slopen. Daarnaast zijn er ook andere argumenten die hebben meegewogen in het besluit om de plannen van Phanos af te wijzen.

Manchester United blameert zich

Manchester United is in een oefenwedstrijd tegen J-League-kampioen Urawa Reds niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel.

Na 25 minuten spelen kwam de kampioen van Engeland op achterstand nadat Hideki Uchidate Edwin van der Sar met een afstandsschot op het verkeerde been zette. Vlak na rust zorgde Darren Fletcher voor de gelijkmaker. Daarna bracht Cristiano Ronaldo de Engelsen zelfs op voorsprong, maar uiteindelijk was het oud-Feyenoorder Shinji Ono die de gelijkmaker scoorde.

Stepney overweegt stappen tegen Ferrari

Nigel Stepney overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen zijn voormalige werkgever Ferrari.

De Brit, die ervan wordt verdacht technische informatie van het Italiaanse team te hebben gelekt, verliet vorige week hals over de kop Italië, nadat hij midden in de nacht achtervolgd werd. Stepney zit nu ondergedoken en vermoedt dat Ferrari achter deze achtervolging zat.

"Als we zover zijn, zullen we kijken welke stappen wij op onze beurt zullen ondernemen. We proberen nu de kentekenplaten na te trekken van de auto's die Stepney hebben achtervolgd. Als blijkt dat Ferrari hierachter zit, zullen we Ferrari voor de rechter slepen. Dat een werkgever zijn werknemer in de gaten houdt op zijn werkplek is nog tot daar aan toe, maar om iemand in zijn eigen huis te laten bespioneren en om hem midden in de nacht te laten achtervolgen, zou echt serieus te ver gaan," aldus een advocaat van Stepney tegenover de Italiaanse krant La Repubblica.

"Ze hebben me met meer dan één auto achtervolgd, zelfs met hoge snelheid. Op een bepaald moment werd ik klem gereden. De mannen in de auto's weigerden iets te zeggen. Ik denk niet dat het journalisten waren. Ik heb een apparaat in mijn auto gevonden, waarmee ze me konden volgen. Ik was bang dat er iemand gewond zou raken en besloot Italië meteen te verlaten." aldus de Brit zelf, die blijft ontkennen vertrouwelijke informatie te hebben gelekt

Marijnissen: Yildirim moet uit SP worden gezet

Düzgün YildirimHet Overijsselse SP-lid Düzgün Yildirim wordt waarschijnlijk uit de partij gezet als hij blijft weigeren zijn zetel in de Eerste Kamer op te geven. Dat zei partijleider en SP-voorzitter Jan Marijnissen gisteravond in NOVA. Het was voor het eerst dat hij zich uitliet over de kwestie.

Yildirim werd met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer gekozen. Het partijbestuur wil dat hij zijn zetel opgeeft, omdat op de partijraad was afgesproken dat aan de volgorde van de kandidatenlijst zou worden vastgehouden. Als Yildirim uit de SP wordt gezet, kan hij wel als onafhankelijk lid in de Eerste Kamer blijven.

Door de kwestie rond Yildirim zijn vragen gerezen over het democratische gehalte van de partij. Die discussie werd gevoed door het besluit van de partijtop om de hoofdredacteur van het partijblad te schorsen, omdat ze een artikel over de kwestie-Yildirim had geschreven dat eenzijdig zou zijn geweest.

Lees ook meer op de FOK!weblog

Vinokoerov kan Tourzege vergeten

Voorafgaande aan de laatste Alpenrit waarschuwde Alexander Vinokoerov zijn concurrenten nog. De Kazak zou in de laatste Alpenetappe tonen dat hij weer volledig hersteld was van de blessures aan beide knieën. Gistermiddag, na afloop van de negende etappe, stond 'Vino' echter in tranen naast zijn fiets.


De kopman van Astana verloor wederom tijd aan zijn belangrijkste concurrenten, Hij zakte naar de 21e plek in het klassement en de achterstand op geletruidrager Michael Rasmussen bedraagt meer dan acht minuten.

De Tourfavoriet had gisteren een zware dag gehad, maar hij wil niet volmondig de overgave erkennen. "Tijdens de beklimming van de Télégraphe kon ik nog aanklampen, maar op de Galibier was het een ander verhaal. Ik voelde overal pijn. Ik heb er alles aan gedaan om bij mijn concurrenten te blijven, maar het werd weer een zware dag."

In de vijfde etappe kwam Vino ten val en hij hield daaraan flinke wonden aan beide kniëen en elleboog over. Vinokoerov vervolgde de Tour met 30 hechtingen, maar hij kon niet meer met de besten mee. De ploegleiding bleef echter geloven in een wederopstanding en liet Vino constant door diverse helpers begeleiden. Na gisteren is wel duidelijk dat dat zinloos is geworden.

99% SP tegen Yildirim

Er loopt al enige tijd een vrij grote soap in het nederlandse nieuws. Al sinds de verkiezing van de nieuwe eerste kamer is er oproer over en verontwaardiging in de media.

'Jan Maorijnissen' heeft weer dingen fout gedaan. De SP is een foute partij omdat er iets niet helemaal goed gegaan is.

Bij het stemmen op de leden van de eerste kamer is er door een aantal mensen gewoon niet opgelet. En de winnaar lijkt de heer Yildirim te zijn. Die zit tegen de zin van zijn partij in op het mooie groene stoeltje van de eerste kamer. Gezellig babbelen en leuteren met andere belangrijke eerste kamer mensen.

De SP als partij is het er niet mee eens.

Deel Roermond na brand mogelijk vervuild

Rondom de uitgebrande fabriek van Koma in Roermond zijn in de wijde omtrek roetdeeltjes van onbekende, mogelijk giftige samenstelling neergedaald.

Totdat onderzocht is of en hoe giftig deze roetdeeltjes zijn, kunnen mensen in het getroffen gebied beter geen groenten uit eigen tuin meer eten. Dat hebben de brandweer en de gemeente Roermond gemeld.

De brandweer adviseert bewoners om bij aanraking van de roetdeeltjes de handen goed te wassen. Ook mogen kleine kinderen niet meer op vervuilde grond spelen en zandbakken moeten worden schoongemaakt. De bewoners van de wijken en dorpen waar de roetdeeltjes zijn neergedaald, zijn dinsdagavond met een huis-aan-huis bezorgde brief hiervoor gewaarschuwd.

Eerder meldde de brandweer dat er geen gevaar zou zijn voor de volksgezondheid. Tijdens de brand kwam onder meer blauwzuur vrij. Mensen in onder de rook gelegen gebieden kregen last van prikkeling van hun slijmvliezen.

Vanochtend mogelijk opnieuw storing pinautomaten NS

Icoon VervoerGrote kans dat je vanochtend weer niet kan pinnen op NS-stations. Het probleem met de pinautomaten zal zich opnieuw moeten voordoen voor het kan worden opgelost, zegt de NS.

"Het is nu onduidelijk wat de storingen veroorzaakt. Het systeem wordt scherp in de gaten gehouden, zodra er weer problemen zijn met het pinnen van treinkaartjes weten we waar het probleem zit."

Maandag en dinsdag zorgden storingen in het netwerk ervoor dat bij sommige automaten niet kon worden betaald met een pinpas. KPN, de leverancier van het netwerk, kon de spoorwegen dinsdag niet garanderen dat zo’n netwerkstoring niet nogmaals kan voorkomen.

Mocht het weer raak zijn, dan zet de NS extra personeel in op de stations om de reizigers uitleg te geven. Mensen die zonder kaartje de trein in stappen kunnen dan uitstel van betaling krijgen.

Vliegtuigcrash in Brazilië: '200 doden'

Icoon BuitenlandsEen grote crash met een vliegtuig van TAM heeft Brazilië geschokt. Het vliegtuig dat van Porto Alegre naar Sao Paulo vloog, is bij de landing van de landingsbaan, over een snelweg heen gegleden. Hierbij raakte het vliegtuig auto's, een tankstation van Shell en een gebouw van de vliegmaatschappij zelf.

Een ooggetuige meldt dat ze de grond voelde schudden en een bal van vuur zag toen ze omhoog keek. Lokale televisie toont beelden waaruit op te maken is dat de tientallen aanwezige brandweermannen het vuur grotendeels onder controle hebben.

Het aantal slachtoffers van vlucht 3054 is nog onbekend. De vlucht had 176 passagiers aan boord. De brandweer van Sao Paulo meldt nu dat het vermoedelijk om 200 doden of meer gaat.


Foto: AFP

Mannen en parkeren

Oei, nu hebben we een probleem, wij mannen roepen altijd heel stoer dat vrouwen niet kunnen inparkeren, tot nu toe was het bewijs altijd aan onze kant.

Maar helaas, een man (in Turkije ?) vondt het nodig om onze roep als de beste inparkeerders te bevlekken, al krijgt hij wel wat extra bonuspunten voor de uitvoering, zo mooi zie ik een vrouw nog niet fout inparkeren....

Universal zal HD-DVD blijven gebruiken

De PlayStation 3 kan, zoals inmiddels wel bekend, meer dan games afspelen. Zo kan hij ook Blu-ray films afspelen. Echter, HD-DVD bestaat ook; het formaat dat op de Xbox 360 af te spelen is (mits je de add-on koopt). Universal, de bekende filmstudio, brengt zijn films nog steeds alleen op HD-DVD uit. En voorlopig zal dit zo blijven, want Universal zegt dat Blu-ray nog steeds geweigerd zal worden.

Wat er later zal gaan gebeuren; de tijd zal het leren.

Oefenwedstrijden 17 juli 2007

In voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Feyenoord, Sparta, FC Groningen en PSV kwamen tot monsterscores in hun oefenmatches.

vv Reünie – Feyenoord 0-18
Makaay (5), Vincken (2), J. Buijs, De Cler, Castelen, Wijnaldum, Sahin, Slory, Lensky, Mols, Bruins, Drenthe, De Guzman

FC Utrecht – Stormvogels Telstar 3-1
Vandenbergh, Kopteff, Nelisse; Bruin

vv Herpinia – PSV 1-13
Perez (4), Väyrynen (2), Afellay (2), Zeefuik (2), Kromkamp, De Jong, Lazovic

Veelerveen – FC Groningen 0-16
Ozturk (3), Lindgren (2), Rozema (2),Nijland (2), Levchenko, Van de Laak

vv Oene – Vitesse 0-7
Kolk (2), Hai, Gommans, Takak, Kaya, Junker

vv Schipluiden – Sparta Rotterdam 0-17
Rosé (6), Slot (3), Roberts (2), Emnes (2), Boukhari, Bouaouzan, Gudde, Dissels

Zeeuws Elftal – NAC Breda 1-3
Benomar, Penders, Kramer

FC Dordrecht – NEC 3-2

TOP Oss – Excelsior 0-3

VVCS XI - FC Eindhoven 2-3

FC Zwolle - Wigan Athletic 0-2

Go Ahead Eagles - Sheffield Wednesday 1-2

ADO Den Haag - Sparta Praag 0-1

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.