Explosieven gevonden bij GroenLinksjongeren

Icoon PolitiekIn een gebouw van de GroenLinksjongerenvereniging Dwars zijn explosieven gevonden. Dat gebeurde dinsdag tijdens opruimwerkzaamheden in het pand in Utrecht.

Ontstekingsmechanismen
Volgens een woordvoerder van Dwars gaat het om een koffertje met twee ontstekingsmechanismes en twee buisjes gevuld met poeder. Met deze producten kan een bom worden gemaakt. Dwars was bezig met opruimen vanwege een verbouwing. In het rommelhok dat al sinds 1995 in gebruik is lag het koffertje. Dwars heeft geen idee hoe de componenten voor een bom in het kamertje kan zijn beland. De GroenLinksjongeren beweren een pacifistische club te vormen. Ze zouden zich niet inlaten met gewelddadigheden.

Vrijzinnige idealen
"Wij zijn een politieke jongerenorganisatie die staat voor groene, vrolijke en vrijzinnige idealen. Dwars heeft al sinds het begin van haar oprichting geweld tegen mensen en objecten altijd ten zeerste afgekeurd", zegt Joeri van der Hoff, politiek voorzitter van Dwars tegen de NOS.
Toch sluit Van der Hoff niet uit dat het koffertje van een lid is. Dat zou volgens hem desastreus zijn. De recherche doet onderzoek. Voor de veiligheid werd een deel van de Oudegracht afgezet. Er is nog niemand opgepakt.


Er lag een verdacht koffertje bij Dwars


Met dank aan veer0318 voor de submit.