FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 november 2006

Franse economie groeit niet meer

Icoon Economie Het gaat slecht in Frankrijk. De groei van de Franse economie is onverwacht tot stilstand gekomen. In het derde kwartaal van 2006 was er geen sprake van groei ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat heeft het Franse bureau voor de statistiek Insee vrijdag gemeld.

Frankrijk behoort tot de grote economieën van Europa en was juist bezig aan een herstel van de economische groei. In het tweede kwartaal werd er nog een groei gemeten van 1,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Analisten hadden verwacht dat er dit kwartaal een groei zou zijn van 0,5 procent, maar dat bleek dus te optimistisch.

De stagnatie van de economie in Frankrijk is een flinke tegenvaller voor de Franse regering. Deze ging er vanuit dat de Franse economie over heel 2006 met 2,3 procent zou groeien. Het is zeer de vraag of dat percentage nog gehaald kan worden. Insee denkt dat de economie in 2006 slechts met 1,9 procent zal groeien. Volgend jaar zullen er presidentsverkiezingen zijn in Frankrijk.

De Franse regering van premier De Villepin heeft geprobeerd om economische hervormingen door te voeren. Zo wil de regering de werkloosheid in Frankrijk terugbrengen. Grote hervormingen van de economie leiden echter vaak tot groot verzet en protestacties. De kans is groot dat de socialistische oppositie munt zal slaan uit het falen van de regering.

PlayStation 3 uitgekomen in Japan

Icoon Games De PlayStation 3 is zojuist uitgekomen in Japan. Om 07.00 uur 's ochtends lokale tijd (en 23.00 uur Nederlandse tijd) zijn de eerste consoles over de toonbank gegaan. De PlayStation 3 is de nieuwe console van Sony. De verwachting is dat de machines snel uitverkocht zullen zijn, want er zijn niet meer dan 100.000 exemplaren geproduceerd. Enkele grote Japanse elektronicawinkels zijn eerder open gegaan om de wachtende consolefans tegemoet te komen.

De PS3 wordt in maart volgend jaar in Europa verwacht, al is die datum onzeker geworden. In de Verenigde Staten wordt de console op 17 november gelanceerd. De PS3 is een zogenoemde 'next-gen' console, die behoort tot een volgende generatie spelcomputers. Het zal de concurrent van Microsofts XBOX 360 worden, die al een tijdje overal verkrijgbaar is. Later zal ook Nintendo zich in de strijd mengen met de Wii.

De eerste recensies van de console zijn zeer positief. De beeldkwaliteit van de PS3 is enorm verbeterd ten opzichte van de PS2. Ook is de PS3 veel meer een 'mediaconsole' geworden in vergelijking tot de PS2. Zo kan je muziek luisteren op het apparaat en er films op kijken. Ook zal het online spelen van games een veel grotere rol spelen dan voorheen. Bovendien zullen de games geleverd worden met nieuwe schijfjes met Blu-raytechniek. Het apparaat kost in Japan ruim 360 euro. Voorlopig zal Sony verlies lijden met de verkoop van de PS3.De PlayStation 3

Gothic 3 demo verschenen

In onze review kreeg Gothic 3 ondanks een 'belabberd' vechtsysteem een score van 79% toebedeeld. Wil je zelf beoordelen of dat terecht is, download dan de demo en reis door Ardea, Reddock en Kap Dun voor een voorproefje van de uitgestrektheid van het spel. Je maakt kennis met de orcs en de rebellen, twee van de drie belangrijkste groeperingen in Gothic 3.

Je vindt de demo op de site van Jowood of op een van de mirrors:

3DGamers
Fileshack
Gamer's Hell
Worthplaying

Nieuwe techniek laat blinde muizen weer zien

Icoon Wetenschap Wetenschappers van de Amerikaanse University of Michigan en het Londense oogheelkunde instituut hebben blinde muizen weer laten zien door middel van nieuwe techniek. Het zicht van deze muizen is te herstellen door cellen uit het netvlies van pasgeboren muizen in te spuiten. De wetenschappers denken dat deze techniek in de toekomst blinde mensen kan helpen weer te kunnen zien. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De onderzoekers haalden nog niet volledig ontwikkelde 'staafjes' uit het netvlies van pasgeboren muizen. Ze injecteerden deze cellen in de ogen van blinde muizen. De cellen deelden zich en gingen zich verbinden met bestaande zenuwcellen in het oog. Toen dit proces was voltooid, hebben de wetenschappers gekeken of muizen op licht zouden reageren. Dat gebeurde en toonde aan dat de muizen weer konden zien.

Wel stellen de onderzoekers dat het nog jaren zal duren voordat deze techniek op mensen kan worden getest. De cellen moeten immers gehaald worden uit menselijke embyo's. De meningen over het gebruik van embryo's voor medisch onderzoek zijn verdeeld.Muis heeft het licht gezien

Wennemars: van Velde egoïst

Erben Wennemars heeft vanavond hard uitgehaald naar schaats-collega Gerard van Velde. De Zwollenaar noemde van Velde een grote egoïst, aanleiding hiervoor was de diskwalificatie op de 500 meter van vanmiddag.

"Hij denkt alleen maar aan zichzelf. Daar zou best enige verandering in mogen komen." aldus Wennemars. "Uiteindelijk kende die rit twee verliezers, van Velde was ook niet gebaat bij alleen rijden." De sprinter gaf aan dat het zijn fout was en dat hij stil had moeten blijven staan.

Erben Wennemars wist enkele uren later zijn frustraties om te zetten in een uitstekende schaatsmijl en veroverde de eerste plaats op de 1500 meter.

Blenderpret

Een vraagje voor den jongen onderzoeker, wat gebeurt er als je bijvoorbeeld golfballen of een blikje cola in de blender flikkert en dan het knopje op aan zet ?

Nooit over nagedacht ? ik ook niet om eerlijk te zijn, maar gelukkig zijn er mensen die er wel over nagedacht hebben en zoals het tegenwoordig gebruikelijk is alles op film hebben vastgelegd en het op een website hebben gezet, welk een mooien uitvinding toch dat internet

Met dank aan Brammie1 voor de submit.

Superorkaan op Saturnus

Icoon Ruimtevaart Er is een orkaanachtige storm op de planeet Saturnus waargenomen, die zo groot is als tweederde van de aarde. De orkaan raast momenteel op de zuidpool van Saturnus. De storm is de eerste orkaan die ooit op een andere planeet is waargenomen. Dat heeft NASA vrijdag bekendgemaakt.

"Het lijkt op een orkaan, maar gedraagt zich niet zo", zegt Andrew Ingersoll van het California Institute of Technology. In tegenstelling tot orkanen op de aarde, blijft de orkaan op Saturnus altijd op dezelfde plaats. "We gaan ons concentreren op het oog van de storm om erachter te komen waarom de storm daar is", gaat Ingersoll verder. De Cassini-satelliet, die in een baan om Saturnus draait, heeft videobeelden gemaakt van de storm. Deze beelden laten een windsterkte zien van tegen de 550 kilometer per uur. Ook zijn er stapelwolken in een ring om de storm heen te zien.

Daarnaast zijn er enkele 'spiraalwolken' van tussen de 30 en 75 kilometer groot waargenomen. Deze wolken zijn typerend voor orkanen op aarde. Ze worden gevormd als vochtige lucht richting het oog van de orkaan gaat en daar verticaal omhoog wordt geduwd. Dit zorgt voor zware regenval rondom een cirkel. De lucht in het oog van de storm beweegt zich neergaand. Of deze 'aardse' condities ook op Saturnus gelden is niet duidelijk.

Wereldkampioenschap rock/paper/scissors

Icoon Opmerkelijk Topspelers van de hele wereld zullen dit weekend in Toronto bijeenkomen voor het wereldkampioenschap rock/paper/scissors. De winnaar krijgt de hoofdprijs van ongeveer 7000 euro en mag zichzelf wereldkampioen van het spelletje noemen. Meer dan 500 deelnemers hopen de titel in de wacht te slepen.

Het toernooi houdt meer in dan het spelletje alleen. Graham Walker, de organisator van het toernooi, legt uit hoe het werkt. Voor de wedstrijd komen spelers in teams samen om een psychologische oorlog tegen elkaar te voeren. "Het team zal de arena omsingelen, morele steun geven aan de speler en de tegenstander intimideren", zegt de schrijver van de officiële handleiding voor rock/paper/scissors. Deze psychologische druk zou de uitslag van het spel kunnen bepalen. Al sinds 1842 worden er wereldkampioenschappen rock/paper/scissors gehouden.

Het spelletje wordt meestal door mensen gespeeld om kleine beslissingen te nemen. Twee spelers moeten kiezen tussen rock (steen), paper (papier) en scissors (schaar). Beide tellen eerst tot drie en laten een van de mogelijkheden zien met hun handen. Rock is sterker dan scissors, maar zwakker dan paper. Scissors wint van paper, maar verliest van rock. Paper is sterker dan rock, maar zwakker dan scissors.Rock/paper/scissors

Uitslag NAC Breda- SC Heerenveen

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda - SC Heerenveen 1-1
5' Alves 0-1
81' De Graaf 1-1

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 15.000.

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Stam, Penders, Zwaanswijk, Zonneveld, De Graaf, Mathijssen, Slot, v.Gessel (Sikora/72), Diba (Pinas/84), Leonardo (Rigters/61).

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Poulsen/67), Hansson, Dingsdag, Breuer, Bosvelt (Bradley/73), Hanssen, Pranjic, Yildirim, Alves (Friend/78).

Uitslagen Jupiler League Speelronde 16

Vanavond werden er acht wedstrijden in de Jupiler League gespeeld. Komende zondag worden de andere twee duels afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en de vernieuwde stand.

De uitslagen:

ThuisUitUitslag
FC DordrechtVVV Venlo2-0
Go Ahead EaglesTOP Oss5-0
RBC RoosendaalFortuna Sittard2-0
FC EmmenFC Volendam2-2
De GraafschapHelmond Sport3-1
Stormvogels TelstarFC Zwolle2-1
AGOVV ApeldoornMVV2-0
FC OmniworldBV Veendam3-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1RBC Roosendaal *1611413738-13
2FC Dordrecht169433128-15
3De Graafschap169343032-21
4FC Den Bosch *158432824-28
5FC Volendam167722826-13
6VVV Venlo168442828-22
7BV Veendam166822630-18
8Stormvogels Telstar168262628-23
9HFC Haarlem155822325-20
10FC Emmen165652130-25
11MVV165562022-21
12Go Ahead Eagles165562021-21
13AGOVV Apeldoorn165381825-32
14TOP Oss165381823-36
15FC Zwolle164481622-22
16FC Omniworld164481621-32
17Cambuur Leeuwarden153391215-28
18Fortuna Sittard1633101212-30
19FC Eindhoven152581120-32
20Helmond Sport161510815-43

Programma komend weekend:

DatumThuisUit
12/11FC Den BoschFC Eindhoven
12/11Cambuur LeeuwardenHFC Haarlem

* = periodekampioen

Windows Vista is klaar

Nadat eerder deze week al de ontwikkeling van Office 2007 werd afgerond door Microsoft, is nu ook het langverwachte Windows Vista voorzien van de 'Gold' status. Windows Vista is de opvolger van Windows XP.

Net als Microsoft Office zal Microsoft Windows Vista per 30 november beschikbaar zijn voor bedrijven, en in januari 2007 in de schappen verschijnen voor de consument. Windows Vista brengt onder andere een nieuwe grafische schil, betere zoek- en organisatiemogelijkheden voor bestanden en documenten, en betere beveiliging.

Windows Vista zal verschijnen in 4 smaken. Het huidige Windows XP Home Edition zal vervangen worden door Windows Vista Home Basic. Nieuwe PC's in budget categorie zullen worden uitgerust met deze versie. Wil je wat meer functionaliteit, zoals bijvoorbeeld een PC die tevens als Media Center dienst gaat doen dan zul je Windows Vista Home Premium nodig hebben. Voor bedrijven en zakelijke gebruikers is er Windows Vista Business. Wil je alle mogelijkheden van zowel Windows Vista Home Premium als Windows Vista Business, dan is Windows Vista Ultimate de juiste keuze. Deze laatste versie heeft alle functionaliteit die Windows kan bieden ingebakken.

Anders dan de vorige versies van Windows kan Windows Vista niet langer van een CD geïnstalleerd worden. Windows Vista wordt alleen geleverd op een DVD, welke ongeveer 3 Gb aan informatie bevat. Van deze DVD kunnen alle edities geïnstalleerd worden, echter afhankelijk van welke licentiecode je ingeeft worden alleen de onderdelen en/of edities geïnstalleerd waar je recht op hebt.

Microsoft heeft door een reeks van tegenslagen het uitbrengen van Windows Vista enkele malen moeten vertragen, waardoor Windows Vista niet voor Kerstmis in de schappen kan liggen. Ook is hierdoor de installatie op nieuwe PC's vertraagd. Om gebruikers tegemoet te komen mag iedereen die nu een PC koopt met Windows XP erop, in januari gratis een upgrade naar Windows Vista aanvragen. Ook komt het concern met kortingsbonnen zodat Windows Vista toch onder de kerstboom kan liggen.Het nieuwe Windows logo.


Gezin krijgt lading shit over zich heen

Icoon Bizar Stel je voor: je rijdt terug naar huis van een gezellig etentje met het gezin. Het is een mooie zonnige dag en daarom rij je met het dak en alle ramen open. Maar plots gebeurt er iets wat je niet verwacht: een grote tourbus voor jouw auto zet plotseling alle sluizen open en zorgt ervoor dat het hele gezin bedolven wordt onder menselijke uitwerpselen, urine en toiletpapier. Het overkwam de familie Strokes uit het Canadese Ottawa in de Amerikaanse staat Ohio.

Het gezin zat van het een op het andere moment letterlijk in 'de shit'. Ondanks dat iedereen bedolven zat onder de toiletinhoud, besloot de automobilist de bus te volgen zodat hij het nummerbord kon noteren. Zijn vrouw belde meteen het alarmnummer 911. "We rijden op de snelweg en deze Greyhound bus dumpt al zijn toiletinhoud op onze auto", vertelde ze in het gesprek met 911, terwijl ze nat was van de 'golden shower'.

Naast dat dit voorval ontzettend vies is, kwamen er meer complicaties bij kijken: zo werd de auto van de familie total loss verklaard door alle ranzigheid. Daarnaast moest het gezin zich laten testen en behandelen tegen allerlei besmettelijke ziektes. "We moesten direct naar het ziekenhuis om testen te volgen. We kregen testen voor AIDS, Hepatitis en nog veel meer", aldus Robert Strokes. Gelukkig had uiteindelijk niemand van het gezin blijvende gezondheidsklachten.

Het gezin heeft besloten om het busbedrijf Greyhound aan te klagen. "Aan deze zaak hangt een geurtje", aldus de raadsman Robert Bryce. "Mijn klant eist dan ook een schadevergoeding van 150.000 dollar". De familie wil geld zien voor de grote schade die de auto geleden heeft. Greyhound wil voorlopig niet reageren op het incident.Robert Strokes doet zijn verhaal

6. Hein meets 50-Floryn

In het vorige deel toont de Hollandse piraat Hein Hoerenzoon Pietersz de schatkaart van 'Nieu Flevolandt' in taveerne 'Aen Laegere Wal'. Hein is op zoek naar wat onguur volk voor de lange zeereis er naartoe. Na een tip van kastelein Stille Willem is hij op een bende zeeschuimers afgestapt. Hein weet nog niet dat dit geteisem hem, -en onze vaderlandse geschiedenis in het algemeen-, zo noodlottig zou gaan worden.

"Heren!" had Hein geroepen, "Ik begrijp dat jullie een schip missen. Ik mis een bemanning. Zijn jullie Hollanders naar mijn hart, of wat?"

De twaalf werkloze zeelieden keken hem mistroostig aan. Eén van hen stond op. Het was een grote neger met een valse grimas. Hein telde tal van littekens op zijn gespierde lijf. De neger duwde Hein opzij, en liep naar het podium waar een orkestje stond te spelen. Hein keek hem bewonderend na. "Die moet ik op mijn schip hebben", dacht hij. Hein draaide zich om, en vroeg aan de overgebleven elf zeeschuimers: "Wie was dat?"
"Da's 50-Floryn!" antwoordde een kleine, dikke man met een zwarte sik. "Voluit heet ie Jackson Compton-Clay, maar wij noemen hem dus 50-Floryn. Hij hoort bij ons. Het is een ontsnapte slaaf uit Haerlem, een ongure buitenwijk van de kleine nederzetting Nieuw-Amsterdam. Hij is de katoenplantages in het zuiden ontsnapt. Wij kwamen hem tegen in de Nieuw-Amsterdamse haven, vorige herfst. 50-Floryn smeekte ons mee te mogen varen, terug naar Afrika. Om ons gunstig te stemmen schonk hij drie stukken katoen, een kist suiker en twaalf vaten rum. We hebben hem daarop in het kraaiennest van ons schip te werk gesteld, om daarna te koersen naar de Goudkust in Afrika. Dat ging uitstekend en voortvarend. Hij heeft ons veilig langs de Bermuda eilanden en de bovenwindse eilanden geloodst. Met zijn arendsogen ontdekte hij eiland na eiland. In de Oost, in de West! Nou ja, voornamelijk in de Oost, want hij riep regelmatig vanuit het kraaiennest: "Oostzijde, modderfokkers!" Dat is Engelsch denk ik. De gebieden die hij zoal op zijn naam heeft gezet, zijn de P.I.M.P.-eilanden, Kaap da Good ol' Hood, en Bling-Bling-Island. En rijmend he! Hij ontdekte al die eiland rijmend. Dat kan hij goed! Bij elk 'land-in-zicht' waren benieuwd wat voor versje ie ons nu weer zou laten gaan horen."

"Zo zo. Het gaat nogal!" zei Hein glimlachend. Hij mocht die neger nu al. "Maar in Afrika is die arme neger nooit meer aangekomen?" vroeg Hein aan de kleine dikkerd, die zich later zou voorstellen als Sybrant de Bock. "Logisch" had Hein gedacht over dat late voorstellen van Sybrant de Bock. Logisch dat je met een naam als Sybrant de Bock niet staat te popelen om je met naam en toenaam voor te stellen. Maar daar ging het nu niet om. "Hoe heeft het kunnen geschieden dat onze vriend nooit meer in Afrika is aangekomen?"
Sybrant de Bock antwoordde lachend: "De twaalf vaten rum! Die hadden we nog aan boord! Het is een godswonder dat we de uiteindelijk nog -stomdronken- in de haven van Amsterdam zijn aangekomen. Ik bedoel te zeggen: we waren zo zat als een Maleier! De horizon zagen we bakboord en verticaal liggen. Ondertussen ging de zon zevenmaal onder, zo zat waren we! We kwamen hier aan op een zondag, maar voor ons was het zatterdag. We mogen van geluk spreken dat ons vaarbewijs niet is ingenomen", besloot Sybrant de Bock rochelend zijn betoog.
"En na een woeste reis over woelige baren, lijden jullie uitgerekend hier, midden op 't IJ, schipbreuk?" Hein Pietersz. zuchtte. Hij keek naar de boomlange neger op het podium. "Geef me een tromslag!", vroeg deze aan de twee traag trommelende trommelaars, die werden voorgesteld als Dr. Andreus Dre en Snoopsz. Hondtje Hondt.

Hein draaide zich weer om, naar de elf matrozen. "Wat hebben jullie hier aan wal te zoeken? Niets ende noppes! Jullie zijn het braaksel der Republiek. Maar er is hoop voor jullie. Teken dit contract en ik trakteer jullie op bier tot het middernachtelijk uur!". Hein pakte een stapel contracten uit zijn jaszak, en legde ze op de tafel, die nat was van de gemorste drank. 50-Floryn was inmiddels weer aan tafel komen zitten, en keek Hein net als de elf andere zeeschuimers zwijgend aan. Hein wist wat hem te doen stond. Hij draaide zich om naar Stille Willem, en bestelde dertien bier. De twaalf ongure lieden gromden instemmend, en tekenden ieder om de beurt het contract.

Het werd nog laat die avond in april, 1621. En er klonk dan ook luid kabaal in taveerne 'Aen Laegere Wal', aan de Amsterdamse Armsteeg.
"We zijn in ieder geval met genoeg man om morgen van wal te steken", dacht Hein Pietersz tevreden in zichzelf. "Op naar Nieu-Flevolandt!"

De tweede zwarte bladzijde uit onze vaderlandse geschiedenis kan worden geschreven..

(wordt vervolgd)

Winkels 24 uur per dag open in Berlijn

Icoon Economie Het zal van maandag tot en met zaterdag in Berlijn mogelijk zijn om 24 uur per dag te winkelen. De senaat van de stad heeft ingestemd met het voorstel om de openingstijden te versoepelen. Op sommige zondagen zal het ook makkelijker worden om als winkel open te gaan, bijvoorbeeld om meer te kunnen verdienen aan kerstinkopen.

De nieuwe wet zal op 1 december in werking treden. De beslissing komt precies op tijd voor komende kerst. Op de vier zondagen voor kerstmis zullen de winkels open zijn van 13.00 uur tot 20.00 uur. Waarschijnlijk zullen ook de deelstaten Noordrijn Westfalen en Saksen-Anhalt de openingstijden van winkels versoepelen voor het kerstseizoen.

Door toedoen van lobbyisten van kerken en vakbonden waren de winkels in Duitsland erg vaak gesloten vergeleken met de Verenigde Staten en andere Europese landen. Voordat Berlijn de openingstijden kon versoepelen, moest de Duitse grondwet aangepast worden. Hierdoor kunnen de Duitse deelstaten zelf bepalen wanneer de winkels open en gesloten moeten zijn. Vroeger werden de openingstijden alleen bepaald door de federale regering.

Samir A. wil weg uit 'dit zieke land'

Icoon Justitie De terreurverdachte Samir A. heeft verklaard dat wanneer hij uit de gevangenis komt, hij weg wil "uit dit zieke land". Hij vindt dat hij een onmenselijke behandeling krijgt in de terreurafdeling van de gevangenis in Vught. Ook vindt hij de hoge strafeis tegen hem onredelijk. Hij is overigens niet de enige die wil emigreren.

"Ik heb geleerd van deze zaak dat alleen denkbeelden je hier jaren kunnen scheiden van je familie. Iemand die zegt dat hij het Nederlandse systeem haat, maar zich wel aan de regels houdt, krijgt vijftien jaar cel". Het Openbaar Ministerie eiste maandag straffen tot vijftien jaar cel tegen zes terreurverdachten. Samir A. en Mohammed C. kregen de hoogste strafeis. Mohammed C., een andere belangrijke verdachte, heeft aangegeven nooit mensen te doden door middel van aanslagen. "Ik zal het er nooit mee eens zijn dat iemand aanslagen op onschuldige mensen pleegt, en die dat vervolgens goedpraat met de Koran. De islam leert ons dat niet", vindt hij.

Het OM stelt dat vijf van de zes verdachten een terreurorganisatie opgericht hadden, die bezig was met het voorbereiden van aanslagen op politici en het gebouw van de AIVD. Het OM benadrukt dat dit soort aanslagen het voortbestaan van de democratische rechtsstaat in gevaar brengen. Bovendien hebben de terreurverdachten verboden wapens in het bezit gehad en hebben Samir A., Nouredine El F. en Mohammed C. mensen geprobeerd te werven voor de gewapende strijd. Eerder werd Samir A. nog vrijgesproken van het voorbereiden van aanslagen. Het OM heeft er vertrouwen in dat Samir A. en de andere terreurverdachten dit keer wel veroordeeld zullen worden.

Met dank aan intoxicated voor de submit.

Dronken eland terroriseert school

Icoon Opmerkelijk Een dronken eland terroriseert een school in de Zweedse stad Göteborg. Het dier loopt al dagen rondjes om de school en gedraagt zich volgens personeel "compleet gestoord". Het dier is waarschijnlijk dronken geworden door gegiste appels.

Het dier was donderdag zo agressief dat de schoolleiding de politie gebeld heeft. "We denken dat de appelbomen in de tuin hiermee te maken hebben", stelt politiecommandant Jan Caiman. "Het zijn waarschijnlijk de appels geweest die de eland naar deze plaats gelokt hebben. Waarschijnlijk hebben we te maken met een dronken eland". Dronken elanden komen wel vaker voor aan het einde van het herfstseizoen. De appels zijn dan deels gegist, maar elanden eten zoveel appels dat ze daar dronken van worden.

Vanochtend besloot de eland voor de ingang van de school te gaan liggen en daar in slaap te vallen. De kinderen konden door het 500 kilo wegende dier niet naar binnen. Toen de eland opstond en aan de kant ging, moesten de docenten de kinderen bijstaan om de school in te komen. "De kinderen zijn doodsbang voor het dier", aldus Camilla Andersson van de school in de krant Göteborgs-Posten.

"Als het dier het niet rustiger aan gaat doen, dan moeten we het misschien neerschieten", gaat commandant Caiman verder. Maar voorlopig wil hij eerst wachten tot het dier weer nuchter is. "Hopelijk zorgen een paar koude nachten ervoor dat de appels verdwijnen". De politieman had al eerder in zijn loopbaan te maken gehad met een dronken kalf. "Na een tijdje kwam deze weer bij zijn positieven en ging er vandoor".Pas op voor eland

Ecclestone: "Senna groter coureur dan Alonso"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft weer van zich laten horen. Hij vindt Ayrton Senna een groter coureur dan Fernando Alonso. Volgens Ecclestone heeft de tweevoudig wereldkampioen ‘geen goede band met het Formule 1-publiek’.

De F1-baas verwijt de jeugdige Spanjaard ondermeer zijn relatie met het publiek. ”Senna kon veel beter met de fans omgaan”, aldus de Engelsman die zijn uitspraken deed in de Spaanse media. ”Alonso heeft nog geen goede connectie met het publiek"

Wel is Ecclestone Alonso dankbaar voor het feit dat hij de Formule 1 populairder heeft gemaakt heeft in Spanje. Ook denkt de Brit dat Alonso nog wel een keer wereldkampioen kan worden. ”Enkele jaren geleden was autosport nog helemaal niets in Spanje, maar dankzij Fernando is er duidelijk wat veranderd. Nu Michael Schumacher is gestopt, kunnen andere coureurs toeslaan, maar Alonso is volgend jaar favoriet."


Fernado Alonso, hier nog in zijn Renault

Holleeder beëindigt hongerstaking

Vermeend topcrimineel Willem Holleeder heeft zijn hongerstaking in de gevangenis beëindigd. Hij mag periodiek met zijn advocaat Bram Moszkowicz overleggen zonder dat zij gescheiden zijn door een glazen wand. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie gezegd.

Holleeder verblijft sinds enige maanden in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Een van de veiligheidsvoorschriften daar is dat gedetineerden van alle bezoek gescheiden blijven door een glazen wand, ook van hun advocaat.

Moszkowicz heeft fel geprotesteerd tegen deze situatie, omdat hij meent dat hij op die manier onmogelijk de zeer omvangrijke strafzaak met zijn cliënt kan voorbereiden. Hij heeft zelfs gedreigd de verdediging te staken.

Ook een kort geding tegen het ministerie van Justitie had niet tot resultaat dat hij zijn cliënt zonder glaswand te spreken kon krijgen. De kortgedingrechter riep partijen echter wel op naar een oplossing te zoeken.

Oplossing
Die oplossing is er nu. Holleeder mag af en toe voor een beperkte tijdsduur zonder glazen wand met Moszkowicz spreken. Hierbij worden strikte veiligheidsmaatregelen getroffen, aldus de woordvoerder.

Holleeder wordt verdacht van het leiden van een gewelddadige afpersingsorganisatie en betrokkenheid bij liquidaties. Hij werd eind januari met een aantal vermoedelijke handlangers opgepakt en vastgezet.

Uit protest tegen zijn detentieomstandigheden en de daaruit voorvloeiende beperkingen voor wat betreft de omgang met zijn advocaat ging hij op 30 oktober in hongerstaking. De strafzaak tegen Holleeder en de zijnen zal pas volgend jaar inhoudelijk worden behandeld.

Half-Life 2: Episode Two uitgesteld

Doug Lombardi van Valve heeft in een interview met C&VG laten weten dat het volgende hoofdstuk in de Half-Life serie nog even op zich zal laten wachten. Het spel moest eigenlijk begin 2007 gereleased worden, maar nu is de game verschoven naar de zomer van 2007. Vermoedelijk komt het uitstel omdat Team Fortress 2 en Portal ook geleverd gaan worden bij de release en die titels zijn voorlopig nog niet af.

Wat is Dit: Opgave 61 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijs:

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

PlayStation 2 al 40 miljoen keer verkocht in Europa

Sony viert feest, want het bedrijf heeft laten weten dat er inmiddels 40 miljoen PS2's zijn verkocht in Europa. Dat betekent dat het verkooprecord van de eerste PlayStation is verbroken, want die verkocht 'slechts' 39 miljoen keer op ons continent. Inmiddels zijn er zo'n 2.000 games beschikbaar voor de PlayStation 2, waar er nog 50 bijkomen aankomende feestdagen. Er werden in oktober 100.000 consoles per week verkocht.


Johan S. uitgeleverd aan Nederland

JustitieDe Braziliaanse autoriteiten hebben de van zedenmisdrijven verdachte Johan Frederik S. donderdag uitgeleverd aan Nederland. De 25-jarige verdachte is hier inmiddels aangekomen en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van een serie zeer gewelddadige verkrachtingen.

Justitie verspreidde in april een opsporingsbericht waarin ze de verdachte met naam en toenaam noemde en zijn gezicht toonde. Later, toen het vermoeden bestond dat S. naar het buitenland was gevlucht, volgde een internationaal arrestatiebevel.

Eind juni hield de politie hem in de Braziliaanse stad Curitiba aan. E-mails die de verdachte aan zijn moeder stuurde, leidden tot zijn aanhouding. De man wordt er ook van verdacht dat hij misbruik heeft gemaakt van iemand die buiten bewustzijn was. Volgens justitie vond hij zijn slachtoffers in het uitgaansleven. Hij werkte in Amsterdam en Groningen.

Afgelopen woensdag spande S. een kort geding aan tegen de Staat. Daarin eiste hij dat binnen 24 uur mensen naar Brazilië zouden komen om zijn uitlevering te bewerkstelligen. De rechtbank oordeelde dat die noodzaak er niet was, maar de partijen spraken wel een termijn af waarop S. in Nederland zou zijn.

Zwemvliezen voor zeventien pinguïns

Zeventien Nieuw-Zeelandse pinguïns hebben zwemvliezen gekregen om hun voeten te beschermen tegen vocht en infecties. De rubberen schoentjes moeten ook eeltvorming tegengaan.

De pinguïns bevinden zich in een opvangcentrum in Christchurch. Zij waren gewond geraakt en gered. In het centrum staan zij echter te veel stil omdat zij niet op vis hoeven te jagen.

Dierenartsen geloven niet dat de pinguïns in de vrije natuur zouden overleven. Elvis bijvoorbeeld is bijna blind. Het vrouwtje kreeg de bijnaam omdat ze zo mooi kan zingen, meldden Nieuw-Zeelandse media vrijdag. Voor de pinguïns zijn blauwe of groene zwemvliezen beschikbaar, die persoonlijk worden aangepast.

WB Heerenveen: Sportieve wraak Wennemars

Erben Wennemars heeft de 1.500 meter bij de mannen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen op zijn naam geschreven. Shani Davis eindigde als tweede, Jan Bos pakte de derde plaats.

De eerste echte kanshebber voor de overwinning was de Zuid-Koreaan Joon Mun. Hij ging prima van start en lag onder het baanrecord van Simon Kuipers. Bij de 1.100 meter lag hij iets boven die tijd. Uiteindelijk kwam Mun uit op een tijd van 1.48,08. Carl Verheijen was de eerste Nederlander in actie, tegen de Canadees Steven Elm. Verheijen liet een degelijke race zien en reed precies dezelfde tijd als Mun hiervoor.

In de tiende rit moest Jan Bos het opnemen tegen de Rus Ivan Skobrev. Jan Bos pakte een kleine voorsprong, wist zijn race goed op te bouwen en finishde in een tijd van 1.46,76. In de rit daarop reed Sven Kramer tegen de onbekende Amerikaan Blumel. Kramer begon voorzichtig, en was na de eerste volle ronde tweetiende langzamer dan Bos. Bij de bel voor de laatste ronde was zijn achterstand gegroeid en uiteindelijk kwam hij op een 1.47,36.

Erben Wennemars begon hard in zijn rit tegen de Canadees Denny Morrison. De Canadees wist terug te komen, maar Wennemars perste alles eruit en finishde uiteindelijk in 1.45,96, de snelste tijd tot dan. In de rit daarop moest Simon Kuipers de Amerikaan Chad Hedrick bedwingen. Hedrick kwam er niet aan te pas en Kuipers won de rit met 1:47.17. De laatste rit ging tussen Enrico Fabris, de olympisch kampioen, en de Amerikaan Shani Davis. Beide schaatsers wisten de tijd van Wennemars niet te verbeteren, waardoor Wennemars zijn sportieve wraak nam voor de diskwalificatie eerder vandaag op de 500 meter.

Uitslag 1.500 meter mannen

PlaatsNaamLandTijd
1Erben WennemarsNederland1.45,96
2Shani DavisVerenigde Staten1,46,45
3Jan BosNederland1.46,76
4Enrico FabrisItalie1.47,07
5Simon KuipersNederland1.47,17
6Sven KramerNederland1.47,36
8Carl VerheijenNederland1.48,08

[UPD] Leonardo niet naar Tottenham

Leonardo Vitor Santiago zal in de winterstop zijn huidige club NAC Breda verruilen voor het Engelse Tottenham Hotspur. De club uit Londen betaalt een gelimiteerde transfersom van 750 duizend euro.

Het contract van de aanvaller loopt aan het eind van dit seizoen af. Leonardo kwam begin 2006 naar het Rat Verlegh Stadion en lag al enkele malen overhoop met de trainers die de scepter zwaaiden in Breda.

Niet alleen Tottenham Hotspur had interesse in de snelle voetballer van de club uit Breda, ook Wigan Athletic en Arsenal, zouden graag gebruik hebben willen maken van de diensten van de Braziliaan.

UPDATE

In tegenstelling tot eerdere berichten zou Leonardo toch niet de oversteek naar Engeland maken. Dat zegt althans algemeen directeur Theo Mommers. "Hij is bezig met het verkrijgen van een Nederlands paspoort, maar de verwachting is dat hij dat pas in maart of april krijgt", aldus de preses die verder nog verklaarde: ”Ik heb met niemand gesproken en volgens mij kan het ook niet omdat hij zijn paspoort pas later krijgt.”

Ronaldo weer uitgeschakeld door blessure

Opnieuw een blessure voor Ronaldo. De Braziliaan in dienst van Real Madrid liep donderdagavond een blessure op in een wedstrijd om de Spaanse beker. De aanvaller zal in ieder geval de komende wedstrijd tegen Osasuna missen.

In de wedstrijd tegen Ecija verrekte Ronaldo een binnenband in de linkerknie, zo wees een onderzoek vrijdag uit. De Braziliaan was net hersteld van een operatie aan diezelfde knie. Hoelang de oud-PSV’er ditmaal langs de kant staat is niet bekend.

Blessures spelen Feyenoord parten

Het is nog altijd onzeker of Feyenoord komend weekend, in het treffen met Willem II, kan beschikken over Jonathan de Guzman, Angelos Chariteas en Tim Vincken. Vrijdag nam het trio niet deel aan de training, waardoor het nog niet zeker is of ze zullen spelen.

De Guzman hield aan de wedstrijd tegen Vitesse van afgelopen weekend een lichte blessure aan zijn enkel over. Dit was ook de reden waarom hij niet tegen RKC Waalwijk speelde. Dit duel stond in het teken van de KNVB Beker. Charisteas heeft al een tijdje last van zijn lies. De Griek traint wel weer mee met de groep, maar het is nog niet zeker of hij ook daadwerkelijk kan spelen. Vincken is de speler waar het grootste vraagteken bij staat. De aanvaller heeft nog altijd last van een hamstringblessure.

Patrick Lodewijks is sowieso nog niet van de partij. De doelman wordt nog altijd geplaagd door een blessure aan zijn knie. Erwin Mulder (17) zal hem tijdens de wedstrijd tegen de Tilburgers op de bank vervangen.

R. Koeman: "Play-offs belachelijk idee"

Ronald Koeman, trainer van PSV, heeft zich meer dan duidelijk uitgesproken over het systeem met de playoff-wedstrijden. De oefenmeester vind deze opzet dan ook een belachelijk idee.

"Ik ben er echt zwaar op tegen", waren de woorden van Koeman. De oefenmeester stond nog aan het roer bij Ajax toen het nieuwe systeem werd ingevoerd. "Nu kan het zo zijn dat de nummer twee van de competitie, die 25 punten voorsprong heeft op de nummer vijf, door een slechte dag de Champions League kan missen."

Louis van Gaal vervulde in die tijd de functie van technisch directeur van Ajax en was het, in tegenstelling tot Koeman, wel eens met de nieuwe opzet van de competitie. Inmiddels heeft hij zijn taak bij de Amsterdammers verruild voor het trainen van AZ. "Hij vond het een fantastisch idee. Nou, dat heeft hij vorig seizoen gemerkt.", ging de voormalig trainer van de Amsterdamse ploeg verder. "Ik ben vorig seizoen bij Ajax-Feyenoord en Feyenoord-Ajax geweest en beide keren zat het stadion niet vol. Dat kan niet de bedoeling zijn."

AZ eindigde vorig seizoen als tweede in de vaderlandse competitie. Mede door de nieuwe opzet van de Eredivisie plaatste de ploeg zich niet voor de Champions League. Tijdens de playoff-wedstrijd tegen FC Groningen was de ploeg van Ron Jans te sterk voor de Alkmaarse formatie.

Nieuwe trailer van Nederlandse MMORPG

The Chronicles of Spellborn is een MMORPG die ontwikkeld wordt door een Nederlandse developer. De game draait op de Unreal engine en belooft zich te onderscheiden van andere MMORPG's door de unieke gameplay en setting. De game speelt zich af in een post-apocalyptische fantasy setting met een grafische stijl die realisme met cartoony combineert.

De nieuwe trailer toont veel verschillende omgevingen in zowel cinematische als gameplay beelden en is te downloaden in low-res Windows Media, high-res Windows Media en high-res Quicktime.

Onze preview vind je *hier*.

[A1GP] Circuit aangepast

De A1GP-organisatie heeft besloten om het circuit aan te passen, na de problemen met de haarspeldbocht vandaag. Hierdoor zal de race toch plaats kunnen vinden. Om de coureurs meer aan de baan te laten wennen, zal de vrije training van morgen met een half uur verlengd worden.

Het rechte stuk wordt door de aanpassing bijna de helft korter. Verder is de ingang van de pitstraat door de aanpassing iets veranderd. Hieronder vind je de oude en de nieuwe versie van het circuit. Het is overigens niet bekend of de tribune aan het einde van het oude rechte stuk verplaatst wordt, of dat men een verrekijker mee moet nemen.Het oude circuit (klik voor een grotere versie)


Het nieuwe circuit (klik voor een grotere versie)


De bewuste hairpin

WB Heerenveen: Friesinger klasse apart

De 1.000 meter voor vrouwen bij de wereldbekerwedstrijden in het Thialf in Heerenveen is gewonnen door Anni Friesinger. De Duitse wist als enige onder de 1.16 te blijven.

De winnares van de 500 meter, Sang-Hwa Lee, moest al in de tweede rit aan de slag. De Zuid-Koreaanse opende snel, reed tegenstandster Maki Tsuji op achterstand, en kwam uiteindelijk met een tijd van 1.17,90 over de finish. Die tijd bleef een paar ritten staan, totdat de Canadese Shannon Rempel een tijd van 1.17,50 reed.

De Canadese Kristina Groves en de Chinese Beixing Wang moesten het in de achtste rit tegen elkaar opnemen. Groves wist ondanks een slechte wissel toch terug te komen, en met 1.17,44 de snelste tijd tot dan op de klokken te zetten. In de rit daarop wist Groves' landgenote Nesbitt die tijd flink scherper te stellen naar 1.16,08. In de elfde rit kwamen de eerste Nederlandse vrouwen aan de start, tw weten Annette Gerritsen en Paulien van Deutekom. Gerritsen was de betere van de twee, en finishde uiteindelijk na 1.18,25. Van Deutekom eindigde na 1.19,10. Margot Boer, vijfde op de 500 meter, startte in de rit daarna tegen de Japanse Sayuri Yoshii. Boer had een goede tegenstandster aan de Japanse, en wist de rit winnend af te sluiten met een tijd van 1.18,19.

In de éénnalaatste rit moest Ireen Wüst het opnemen tegen de Russische Yekaterina Abramova. Wüst opende erg snel, en wist die snelheid vats te houden in de eerste volle ronde. Uiteindelijk verloor ze in de laatste toch te veel tijd waardoor ze uitkwam op 1.16,63. Anni Friesinger in de laatste rit tegen Marianne Timmer hard, en wist Timmer op achterstand te zetten. De eindtijd van 1.15,89 betekende haar 35e wereldbekerzege.

Uitslag 1.000 meter vrouwen

PlaatsNaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.15,89
2Christine NesbittCanada1,16,08
3Ireen WüstNederland1.16,63
4Chiara SimionatoItalie1.17,29
5Kristina GrovesCanada1.17,44
7Marianne TimmerNederland1.17,88
10Margot BoerNederland1.18,19

Onbekenden versturen terrorismebrief

Icoon TerrorismeParticulieren hebben brieven gekregen die zogenaamd zijn verstuurd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. In de brief wordt opgeroepen om mee te werken aan terrorismebestrijding. Het is niet duidelijk hoeveel brieven er zijn verstuurd en wie de echte afzender is.

In de brief wordt aan de ontvangers gevraagd zich te melden op de website Nederlandtegenterrorisme.nl. Ze zouden ook het nummer moeten bellen van Meld Misdaad Anoniem. In de brief staat verder dat er een financiële vergoeding mogelijk is als de lezer meewerkt.

Tjibbe Joustra, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, neemt de zaak serieus. "Hoewel een beperkt deel van de boodschap van de campagne gericht is op de zelfredzaamheid van burgers bij terroristische aanslagen, zal de NCTb nooit direct per brief een selectie van particulieren benaderen om een bijdrage te leveren aan de terrorismebestrijding", zo zegt hij.

Lost Planet multiplayer demo komt eraan

Capcom heeft aangekondigd dat de multiplayer demo van de nieuwe science-fiction shooter Lost Planet: Extreme Condition vanaf 23 november te downloaden is op Xbox Live Marketplace.

Spelers kunnen de multiplayer mode testen in het Pirate Fortress level. Met maximaal 16 man kunnen modi als Elimination, Team Elimination, Post Grab en Fugitive gespeeld worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei wapens en unieke gevechtsvoertuigen die Vital Suits genoemd worden.

De volledige versie van Lost Planet: Extreme Condition zal op 12 januari in de schappen liggen.

Seedorf was dicht bij selectie

Clarence Seedorf hoeft er voorlopig niet van uit te gaan dat hij een uitnodiging krijgt voor het Nederlands Elftal. De middenvelder van AC Milan werd vrijdag niet geselecteerd voor Oranje. Afgelopen maandag hield de speler een charme-offensief bij het tv-programma Voetbal Insite.

"Ik vind dat hij het heel goed deed op televisie. Toch heb ik hem niet opgeroepen. Ik selecteer niet op interviews", was de uitleg van Van Basten. "Het was een goed gepland charme-offensief. Maar ik blijf van mening dat we hem nog niet nodig hebben. Je hebt verschillende soorten middenvelders. Je hebt creatieve middenvelders, controlerende middenvelders en middenvelders met een groot loopvermogen. Ik vind Seedorf creatief en technisch goed geschoold. Hij moet dus concurreren met Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Ik geeft voorlopig de voorkeur aan Van der Vaart en Sneijder. Zij hebben mij nog niet teleurgesteld."

De laatste jaren is gebleken dat Van Basten Seedorf niet snel zal vragen om voor het Nederlands Elftal uit te komen. "Ik ga dus niet zeggen dat ik Seedorf een slechtere voetballer vind dan Evander Sno. Dat is appels met peren vergelijken. Sno is een controlerende middenvelder. Ik ga ook niet zeggen dat ik Seedorf nooit meer een kans geef. Het is wel zo dat ik voorlopig de voorkeur aan anderen geef."

WB Heerenveen: Aziatische overheersing 500 meter

De Japanner Keiichiro Nagashima heeft de 500 meter gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen.

Erben Wennemars en Gerard van Velde moesten al in de tweede rit aan de start verschijnen. Het bleek dat er in het ijs een aantal krassen waren, waardoor de start wat werd uitgesteld. Twee valste starten, waarvan eentje uitgelokt door Van Velde, later moest Wennemars het ijs verlaten, omdat hij gediskwalificeerd werd. Hierdoor moest Van Velde alleen rijden. Zijn tijd van 36,11. was gezien de omstandigheden, goed.

In de rit daarna reed Lars Elgersma, in zijn eerste wereldbekerwedstrijd ooit, een tijd van 35,78, een dik nieuw persoonlijk record. Jan Smeekens moest in de rit daarna rijden, tegen de Italiaan Ermanno Ioriatti. En Smeekens ging zeer goed van start. Hij wist de tijd van Elgermsa te verbeteren naar 35,66.

De tijden van Smeekens en Elgersma bleven lange tijd de beste, ook Hiroyasu Shimizu was niet sneller. Uiteindelijk waren het toch de Aziaten die het feestje verstoorden. De Japanner Nagashima pakte met 35,10 de winst. De Koreanen Kang-Seok Lee en Kyuo-Huyk Lee eindigden als tweede en derde.

Uitslag 500 meter mannen

PlaatsNaamLandTijd
1Keiichiro NagashimaJapan35,10
2Kang Seok LeeZuid-Korea35,25
3Kyuo-Huyk LeeZuid-Korea35,31
4Pekka KoskelaFinland35,33
5Yuya OikawaJapan35,52
6Jan SmeekensNederland35,66
9Lars ElgersmaNederland35,78
11Jan BosNederland35,81
14Gerard van VeldeNederland36,11

"Sproeisysteem verbetert spanning"

De redactie van de site espnstar.com heeft een radicaal nieuw voorstel gedaan om de races spannender te maken. Het idee is om een sproeisysteem op het circuit te installeren, die vervolgens op elk willekeurig moment aangezet kan worden om de baan nat te maken.

Het Franse circuit Paul Ricard heeft al een dergelijk systeem, waarmee een regenrace gesimuleerd kan worden. Het systeem zou alle voordelen van een regenrace hebben, die doorgaans spannender en minder voorspelbaar zijn, maar tegelijkertijd de nadelen uit de weg gaan. De toeschouwers en teamleden blijven gewoon droog, terwijl het op de baan nat is.

Het team van BMW Sauber is niet onder de indruk. "Het idee is ongepast om zo de raceactie te beïnvloeden. Een sproeisysteem is enorm duur en niet alle circuiteigenaren kunnen het zich veroorloven. Racen onder natte omstandigheden is interessanter, maar ook veel gevaarlijker," zo vertelt een woordvoerder.

Maar het team van Williams is wel enthousiast. Een woordvoerder vertelde dat het team dit soort ideeën steunt: "Williams probeert altijd ieder initiatief dat de mate van spektakel van de Formule 1 voor de fans verbetert, te steunen. Daarom zouden we een idee als sproeisystemen steunen, zolang alle veiligheidsoverwegingen wel allemaal worden nageleefd."

De site zelf zegt weinig hoop te hebben dat het idee er door komt. "We hebben het idee doorgegeven aan betrokken mensen, maar het lijkt niet dat ze geïnteresseerd zijn."

Xbox 360 verkoopt flink meer in Japan

Afgelopen week heeft zich een opmerkelijke trend voorgedaan op het gebied van hardwareverkopen in Japan. Waar vorige week 1.565 Xbox 360's werden verkocht, gingen er deze week 6.580 over de toonbank. De reden is dat vorige week de core-versie van de console is verschenen in Japan. De rest van de verkopen waren als volgt:

ConsoleDeze weekVorige week2006 totaal
DS Lite113.097158.6815.477.109
PSP23.72525.9081.473.473
PlayStation 220.98221.8321.216.764
Xbox 3606.5801.56591.529
GBA SP1.4431.858209.885
GameBoy Micro1.2991.351131.982
GameCube64764469.653
Nintendo DS373114956.534
GBA20153.201
Xbox071.696

WB Heerenveen: Sang-Hwa Lee pakt winst 500 meter

De eerste afstand tijdens het wereldbekerweekend in Heerenveen, de 500 meter voor vrouwen, is gewonnen door Sang-Hwa Lee met een tijd van 38,23. Beste Nederlandse was Margot Boer, die als vierde eindigde.

De eerste Nederlandse die van start ging was Laurine van Riessen tegen de Duitse Pamela Zoellner. Zoellner was net even sneller en reed met 39,43 de tot dan toe snelste tijd. Van Riessen kwam tot 40,24. Ireen Wüst, die zich op alle afstanden dit weekend had weten te plaatsen, was de volgende Nederlandse op de baan. Haar Chinese tegenstandster ging erg hard van start, en Wüst kon haar maar net bijhouden. Xing kwam met 38,78 als eerste onder de 39 seconden, maar ook de tijd van Wüst, 39,21, was sterk voor haar doen.

Annette Gerritsen moest het in haar rit opnemen tegen de Japanse Nao Kodaira. Gerritsen wist de rit te winnen in een tijd van 39,24. Margot Boer, de Nederlands kampioene op de 500 meter, moest het in de rit daarna opnemen tegen de Japanse sprintkampioene Sayuri Yoshhi. Boer wist Yoshii te kloppen en zette een een tijd van 39,06 op de klokken, de snelste Nederlandse tot dan toe.

Marianne Timmer had weinig problemen met haar tegenstandster Yekaterina Malysheva en won de rit vrij eenvoudig in een tijd van 39,20. De snelste tijd van Aihua Xing, bleef lange tijd staan. Jenny Wolf, de winnares van de wereldbeker vorig seizoen, moest in haar rit buigen voor Sang-Hwa Lee. Met een tijd van 38,23 was de Koreaanse verreweg de snelste, en ook de vrouwen na haar wisten die tijd niet te verbeteren.

Uitslag 500 meter vrouwen

PlaatsNaamLandTijd
1Sang-Hwa LeeZuid-Korea38,23
2Jenny WolfDuitsland38,60
3Aihua XingChina38,78
4Margot BoerNederland39,06
5Hui RenChina39,17
6Marianne TimmerNederland39,20
7Ireen WüstNederland39,21
9Annette GerritsenNederland39,24
19Laurine van RiessenNederland40,24

PlayStation 3 launch veroorzaakt flinke wachtrijen in Japan

Morgen lanceert Sony's next-gen console, de PlayStation 3, in Japan. Geruchten gaan echter dat de hoeveelheid consoles beschikbaar bij launch wel eens rond de 80.000 zou kunnen liggen, terwijl de PlayStation 2 nog in Japan lanceerde met bijna een miljoen consoles. Dit veroorzaakt natuurlijk aardige wachtrijen, waarvan iemand bij een winkel in Osaka een filmpje heeft geschoten. In de wachtrij staan op moment van opname al zo'n 300-400 mensen.


Oranje: Afellay twijfelt nog

Icoon Nederlands ElftalIbrahim Afellay weet nog niet of hij in de toekomst voor de nationale ploeg van Nederland of Marokko wil voetballen. De middenvelder van PSV ontbreekt om die reden in de selectie van Oranje voor het oefenduel van woensdag tegen Engeland.

Bondscoach Marco van Basten sprak woensdagavond langdurig met Afellay. ''Ibrahim heeft toen aangegeven dat hij voor zijn definitieve besluit nog een keer persoonlijk met ons wilde praten'', legde Van Basten vrijdag tijdens de presentatie van zijn selectie voor het oefenduel met Engeland uit.

''Dat lukte niet meer voor vrijdag. Daarom hebben we hem niet geselecteerd. Ik heb overigens wel het gevoel dat Afellay voor Oranje kiest. Ik heb daar geen concrete aanwijzingen voor. Dat zegt mijn gevoel.''

'Niet verstandig'
In tegenstelling tot eerdere berichten had Afellay woensdag gewoon voor het Nederlands elftal kunnen spelen. ''Hij had dan niet aan Oranje vastgezeten. Dat hebben we bij de wereldvoetbalbond nagevraagd'', benadrukte een woordvoerder van de KNVB.

''Maar ik vond het niet verstandig om hem toch te laten spelen'', stelde Van Basten. ''Hij moet gewoon even goed nadenken. Het is een moeilijke keuze. We willen niet dat Afellay spijt van zijn beslissing krijgt. Dat zou heel zonde zijn.''

Van Basten vindt dat hij over goede argumenten beschikt om Afellay voor Oranje te winnen. ''Die jongen heeft zijn hele leven in Nederland gevoetbald. Hij kent hier de voetballerij. Dat is een groot voordeel. Ik denk ook dat hij met Oranje eerder een grote prijs wint dan met de nationale ploeg van Marokko. Maar het blijft natuurlijk zijn keuze.''

Afellay had vrijdag zelf geen behoefte te reageren. Na de training van PSV maakte hij zich uit de voeten zonder de media te woord te staan.Ibrahim Afellay, in 2005 nog de trotse winnaar
van de 'Moslim van het jaar'-klomp

Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport.

Van Gelder trekt zich terug in Glasgow

Yuri van Gelder heeft zich vandaag afgemeld voor de wereldbekerwedstrijden turnen in Glasgow. De specialist op de ringen heeft last van irritatie aan de rechterschouder.

"Deze wedstrijd is niet belangrijk genoeg om risico te nemen", verklaarde fysiotherapeut Martin Nijkamp. Volgende maand wil Van Gelder wel graag meedoen aan de wereldbekerfinale.

In Glasgow zou hij vandaag deelnemen aan de kwalificatie en zaterdag eventueel aan de finale. "Yuri had al wat langer klachten, maar die namen de laatste dagen alleen maar toe. Hij heeft een zwaar programma en is de laatste tijd behoorlijk belast geweest. We willen niet het risico lopen dat hij meer wedstrijden moet missen", aldus Nijkamp.

Talpa krijgt prijs van doven

Icoon TelevisieDe Nederlandse televisiezender Talpa heeft gisteren van de Stichting Vrienden van De Gelderhorst de participatie jaarprijs gekregen, omdat Talpa de enige zender is die al zijn programma's ondertitelt. Hierdoor is de zender voor doven veel toegankelijker dan andere Nederlandse zenders. Winston Gerschtanowitz nam de prijs namens Talpa in ontvangst.

80 % van de programma's in Nederland is Nederlandstalig. Hiervan is bij de publieke omroepen maar voor ongeveer de helft ondertiteling beschikbaar. Bij de commerciële zenders is dit nog minder. Doven en slechthorenden pleiten al jaren voor het verplicht aanbieden van ondertiteling. Tot nu toe is daar niets van terechtgekomen. Bepaald is dat per 2010 95 % van de programma's op de publieke netten ondertiteld moet zijn. Voor de commerciële omroepen geldt echter maar een percentage van 50 %. Juist daarom vindt de stichting het zo bijzonder dat Talpa uit eigen beweging die ondertiteling aanbiedt.

Naakte Heleen

20 februari 2006 maakte Jan Heemskerk, de hoofdredacteur van het mannenblad bekend dat Heleen van Royen naakt te bewonderen zal zijn in de Playboy, zij ging akkoord op voorwaarde dat de man van de 41-jarige schrijfster, Ton van Royen er ook in moest staan.

Morgen 11 november komt dan eindelijk die Playboy uit, maar voor wie geen �5.95 wil dokken maar toch de ongeschoren doos wil bezichtigen zijn ze ook online te vinden. Maarja of je daar nou zo blij van wordt..

Met dank aan Bupatih voor de link.

Update
Nou de vorige zijn alweer weg, hier een nieuwe. En anders is deze er ook nog.

Steeds meer Nederlanders emigreren

Icoon BinnenlandsSteeds meer Nederlanders zoeken hun heil in het buitenland. Uit gegevens van het CBS blijkt dat bijna 100.000 mensen in de afgelopen negen maanden Nederland vaarwel hebben gezegd. Als deze ontwikkeling in de overige drie maanden doorzet, zal 2006 een recordjaar voor emigratie worden, met ruim 130.000 emigranten.

Veel mensen die ooit naar Nederland waren geëmigreerd, besluiten om hun leven in het vaderland voort te zetten. Daarnaast zijn er ook veel autochtonen die Nederland verlaten. Bijna de helft van de emigranten was in Nederland geboren.

Immigratie
De groei van het aantal immigranten neemt toe, maar niet zo snel als het aantal emigranten. Voor de derde keer op rij, is de emigratie hoger dan de immigratie in Holland. In de eerste negen maanden van 2006 hebben zich 76.000 immigranten in Nederland gevestigd, een toename van 6.000 ten opzichte van een jaar eerder. Vooral meer Duitsers, Amerikanen en Polen komen naar Nederland.

Dalende geboorte
Nederlanders maken steeds minder kinderen. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 139 duizend kinderen geboren, ruim drieduizend minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Met dit tempo worden dit jaar minder dan 185 duizend kinderen geboren: het laagste aantal in twintig jaar.

Dieptepunt bevolkingsgroei
Door al deze ontwikkelingen - tezamen met het sterftecijfer - groeit de Nederlandse bevolking dit jaar naar verwachting met twintigduizend personen. Sinds het begin van de metingen in 1900 is die groei niet zo laag geweest.

Met dank aan pberends voor de submit.

Orale seks met tandenborstel mislukt

TandenborstelEen 16-jarig Roemeens meisje heeft een operatie moeten ondergaan nadat ze haar tandenborstel had ingeslikt. Een woordvoerder van het ziekenhuis waar het meisje werd behandeld, liet weten dat ze veel geluk heeft gehad. "Ze heeft geen interne schade opgelopen door de tandenborstel. Het had veel erger kunnen zijn."

De tiener, Andreea Vlad, probeerde de doktoren in eerste instantie wijs te maken dat ze was gevallen en daarbij de tandenborstel inslikte. De doktoren in het ziekenhuis constateerden echter geen wondjes of schrammen in haar keel en twijfelden dus aan haar verhaal.

Uiteindelijk biechte ze de ware toedracht op: ze had met vrienden een pornofilm gekeken en probeerde de vrouwen uit de film te imiteren. Met haar tandenborstel, dat dan weer wel. De doktoren wisten, gelukkig voor het meisje, de tandenborstel uiteindelijk succesvol te verwijderen.

Met dank aan tha_rizzo, Tootoo, DeToXiC, Skorpija, hellbringer, Sehnsucht en Falco voor de submit.

Canon: De Republiek

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden: ontstaan uit een opstand
Zoals onderhand bekend moet zijn was Nederland niet altijd Nederland. Nederland bestond voor lane tijd uit verschillende gebiedjes die nu Nederland en Belgisch Vlaanderen omvatten. Nederland is ook niet altijd een monarchie geweest. Lange tijd geleden stond Nederland bekend als de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Dit ontstond eigenlijk uit protest tegen de Bourgondische vorsten die de Nederlanden onder één bestuur wilde hebben. Dan beginnen er roerige tijden van godsdienstoorlogen en de beeldenstorm.
De onderwerpen binnen dit thema zijn; Floris V; Karel V; De Beeldenstorm; Willem van Oranje; De Republiek; Spinoza en De Grachtengordel. Enkele van deze onderwerpen zijn reeds al behandelt. Vandaag behandelen we De Republiek.

De Republiek (1588-1795)
Omdat er een tijdelijke onderbreking van oorlog tegen Spanje was produceerde Claes Janszoon Visschier een kaart van de Nederlanden in de vorm van de leeuw, de Leo Belgicus. Hij beelden de zeventien Nederland af als vreedzaam en naast elkaar levend door de vrede. Niets was minder waar. De zuidelijke Spaanse Nederlanden en de noordelijke Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden vormden absoluut geen eenheid.
Een republiek was behoorlijk speciaal in die tijd. Alle landen werden geregeerd door de vele vorsten die allemaal weer familie waren van elkaar. De republiek was ook niet bewust gekozen, maar dit kwam nu eenmaal zo uit omdat Filips II een slechte vorst bleek te zijn en er geen vervanger was voor hem. Daarom besloten de zeven gewesten in 1588 verder te gaan als republiek.


Elk gewest had (in theorie, want Holland had toch wel de zwaarste stem) een even belangrijke stem in de Staten-Generaal, waar het lot van de republiek in handen was. Omdat de Staten-Generaal elk een vertegenwoordiger vereiste, gingen de vergaderingen en besluiten tergend langzaam. Er werd een afgevaardigde gestuurd naar de Staten-Generaal, deze overlegde daar, moest weer terug reizen om daar te overleggen en kon weer terug. Eigenlijk hadden de meeste gewesten niet veel te zeggen omdat Holland het meeste geld inbracht. De hoogste ambtenaar van Holland was de raadpensionaris. Dit was meteen de minister van financiën, minister van buitenlandse zaken en minister-president. Er was ook nog een stadhouder uit het huis van Oranje-Nassau. Deze stadhouder was een opperbevelhebber van de strijdkrachten die nog aan het strijden waren tegen de Spanjaarden.
Stadhouder en raadpensionaris gingen niet altijd door een deur. Het ergste conflict eindige in de dood van de stadhouder Maurits Johan van Oldenbarnevelt. Hij werd beschuldigt van landverraad en op 13 mei 1619 onthoofd.

Euro dreigt weer duur te worden

Icoon EconomieDe euro is vrijdag gestegen naar 1,29 dollar, een niveau dat de afgelopen 2,5 maanden niet meer was gehaald. Op de valutamarkt piekte de Europese munteenheid op 1,2901 dollar, om daarna iets terug te zakken.

Een dure euro is niet gunstig voor Europese bedrijven die hun producten willen uitvoeren. De koersstijging van de euro hangt onder meer samen met de verwachtingen over de ontwikkeling van de rente. Analisten houden er rekening mee dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente in het eurogebied volgende maand met een kwart procentpunt zal laten stijgen. De bank laat zich daarbij vooral leiden door de inflatieverwachtingen.

VS
In de Verenigde Staten is sprake van een afkoelende economie. Dat maakt de noodzaak voor nieuwe renteverhogingen minder groot. Bovendien staat de rente daar al een stuk hoger dan in de eurozone. Het stelsel van Amerikaanse centrale banken heeft het belangrijkste tarief sinds de zomer van 2004 zeventien keer verhoogd, maar bij de laatste drie vergaderingen bleef de rente ongewijzigd.

De dollar kreeg donderdag al een tik te verwerken door uitlatingen van de baas van de Chinese centrale bank, Zhou Xiaochuan. Die liet zich in Frankfurt uit over plannen om de financiële reserves van zijn land gespreider te gaan te beleggen. Hoewel die plannen niet geheel nieuw zijn, leidden de uitlatingen van Zhou tot een koersdaling van de dollar.

China heeft enorme reserves door de inkomsten uit de almaar groeiende export van het land. Een groot deel daarvan wordt in dollars belegd. Een verandering daarin kan al snel leiden tot koersschommelingen op de valutamarkt. Vrijdag zei Zhou dat China niet van plan is om meer haast te maken met de plannen om de reserves gespreider te gaan beleggen. Toch sluiten handelaren niet uit dat China in de toekomst minder snel dollars zal kopen.

Marktplaats haalt stemvolmachten van site

Icoon OpmerkelijkDe advertentiesite Marktplaats.nl heeft aanbiedingen voor een volmacht voor de verkiezingen van de Tweede Kamer van de site gehaald. Iemand bood zijn stem aan op Marktplaats.

''Omdat dit strafbaar is, hebben we deze advertentie en nog een andere direct verwijderd'', aldus een woordvoerder vrijdag.

Marktplaats heeft de aanbieders een mail gestuurd om ze van de verwijdering op de hoogte te stellen, maar heeft nog geen reactie ontvangen. Voor de volmacht vroeg een van de adverteerders een minimumbedrag van 50 euro. De advertenties hebben nog geen dag op de site gestaan.

[A1GP] "Hairpin echt te krap"

Volgens Renger van der Zande, de tweede coureur van team Nederland, is de hairpin in het stratencircuit van Peking echt veel te krap. Van der Zande was de eerste coureur die de baan op ging. Hij kwam zelf nog wel goed door de bocht heen, maar achter hem bleven al snel mensen steken.

"Vandaag was een rare dag. Ten eerste bleek de baan nog niet klaar en moesten we een halve dag langer wachten met rijden. Vervolgens bleek de 'veel besproken hairpin' ook daadwerkelijk te krap. Ik had de mooie primeur om in mijn eentje, als eerste de baan te checken. Dit betekende als eerste de baan op achter een safetycar. Toen we vervolgens met z'n allen gingen rijden, bleven een aantal rijders in de hairpin steken. Dat was een aparte situatie", meldde de rookie-tester. "Gelijk vanaf het begin heb ik tussen de muren proberen te pushen. Maar aan volle rondes kwam bijna niemand omdat er telkens weer iemand bleef staan. Toen iedereen terug naar hun pithok was, moest ik van de A1 GP wedstrijdleiding in m'n eentje nog een aantal ronden proberen om te kijken of de hairpin nu wel beter was. Dit was het niet geval. Maar ik heb wel de meeste rondjes van iedereen gereden haha! Nee het is heel jammer dat de organisatie geconfronteerd werd met dit probleem. Daarnaast was de baan heel glad en soms vloog ik een stukje door de lucht door uitstekende putdeksels. Dus er moet nog een hoop gebeuren. Behalve de problemen in de hairpin was de baan erg uitdagend, maar het is ontzettende zonde dat we niet meer hebben kunnen rijden."


De bewuste hairpin

Jongen wordt afgetuigd voor Gears of War

Een 15-jarige jongen werd in Detroit in elkaar geslagen door een 36-jarige man voor een exemplaar van Gears of War. Beide stonden in de rij om de game te kopen toen de winkelier aankondigde dat hij het laatste exemplaar ging verkopen. De man werd hierdoor gek en probeerde voor te dringen in de rij, hierna ontstond een worsteling waarna de oudere man maar besloot zijn vuisten en voeten het spreken voor hem te laten doen. Niet veel later arresteerde de politie de man. Helaas voor beide werd het laatste exemplaar die de winkelier in bezit had door de politie in beslag genomen als bewijsmateriaal. De 15-jarige jongen moest opgenomen worden in het ziekenhuis met wonden aan zijn nek en rug.

Met dank aan Bastard voor het melden van dit nieuws op het forum

Klusjesman wil spreekverbod De Hond

Icoon BinnenlandsMichael de J. wil dat Maurice de Hond een gedeeltelijk spreekverbod krijgt opgelegd in de Deventer moordzaak. De J. is de voormalige klusjesman van de in 1999 vermoorde Jacqueline Wittenberg. Voor die moord zit Ernest Louwes een jarenlange gevangenisstraf uit, maar De Hond meent dat niet Louwes maar De J. de dader is.

In de media zoekt De Hond regelmatig de publiciteit op met zijn verdachtmakingen jegens De J. Zo beschuldigde hij onlangs De J. ervan dat die het moordwapen zou hebben verstopt in het graf van de weduwe. Gisteren opende Justitie het graf en bleek het niet om een mes maar om een stuk ijzer te gaan van een oude grafkist.

Desondanks blijft De Hond bij zijn stelling dat De J. de echte dader is. De opiniepeiler stelt dat 'de echte schat' namelijk een gesprek is dat de recherche op 19 oktober had met de beheerder van de begraafplaats. Daarin zou de beheerder hebben gezegd dat de weduwe Wittenberg hem voor ze werd vermoord had verteld dat ze de klusjesman uit het testament wilde halen. Ze zou dat echter niet goed durven, omdat hij wel eens agressief was. Ook vertelde de beheerder over een ontmoeting die hij had met De J. op de dag na de moord op de weduwe. De klusjesman vertelde hem wat er was gebeurd. Uit details van dat gesprek blijkt volgens De Hond dat De J. 'daderkennis' had.

De J. heeft al een bodemprocedure lopen tegen De Hond waarin hij een forse schadevergoeding eist. De advocaat van De J. gaat nu een kort geding tegen de opiniepeiler aanspannen om hem de mond te snoeren inzake het beschuldigen van zijn cliënt.Mogelijk spreekverbod voor De Hond

Wilders meest gezocht op Google

Uit een onderzoek van het Groningse marketingbureau Traffic4u blijkt dat Geert Wilders de meest gezochte lijsttrekker op zoekmachine Google is. Traffic4u onderzocht gedurende 2 weken hoe vaak er met Google gezocht werd op de namen van de lijsttrekkers. ''Nederlandse kiezers gebruiken massaal zoekmachines om meer te weten te komen over de standpunten van de lijsttrekkers. Het aantal malen dat een politicus of een partij gezocht wordt, zegt veel over zijn of haar populariteit'', aldus directeur Gert-Jan Munneke.

Uit het onderzoek komt naar voren dat van de 50.000 onderzochte zoekopdrachten bijna 10.000 keer naar Geert Wilders werd gezocht. In de top tien van meest gezochte politici op internet staat Wilders eerste met 20,5%, gevolgd door Wouter Bos en Jan Peter Balkenende.

Volgens het bureau blijkt uit het onderzoek dat veel Nederlanders geen idee hebben wie de lijsttrekker van D66 is. Wanneer er gezocht wordt naar hem, tikt meer dan de helft 'lijsttrekker D66' in, in plaats van 'Alexander Pechtold'. Dit in tegenstelling tot alle andere lijsttrekkers die meer op hun eigen naam worden gezocht.

Top tien zoekopdrachten lijsttrekkers
1. Geert Wilders - Partij voor de Vrijheid 20,5%
2. Wouter Bos - PVDA 16,3%
3. Jan Peter Balkenende - CDA 15,9%
4. Mark Rutte - VVD 7,7%
5. Femke Halsema - Groenlinks 7,3%
6. Jan Marijnissen - SP 5,8%
7. Alexander Pechtold - D66 5,0%
8. Marianne Thieme - Partij voor de dieren 4,4%
9. Marco Pastors - Eénnl 4,2%
10. André Rouvoet - Christenunie 3,9%

Van Basten: "Afellay twijfelt nog"

Ibrahim Afellay is er nog steeds niet uit of hij in de toekomst voor de nationale ploeg van Nederland of Marokko wil voetballen. Om die reden heeft bondscoach Marco van Basten hem ook niet opgenomen in de selectie van Oranje voor het oefenduel van woensdag tegen Engeland.

Afgelopen woensdag sprak Van Basten langdurig met Afellay. "Ibrahim heeft toen aangegeven dat hij voor zijn definitieve besluit nog een keer persoonlijk met ons wilde praten", aldus de bondscoach vandaag. "Dat lukte niet meer voor vrijdag. Daarom hebben we hem niet geselecteerd. Ik heb overigens wel het gevoel dat Afellay voor Oranje kiest. Ik heb daar geen concrete aanwijzingen voor. Dat zegt mijn gevoel."

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving had Afellay woensdag wel gewoon voor het Nederlands elftal kunnen spelen. "Hij had dan niet aan Oranje vastgezeten. Dat hebben we bij de wereldvoetbalbond nagevraagd. Maar ik vond het niet verstandig om hem toch te laten spelen. Hij moet gewoon even goed nadenken. Het is een moeilijke keuze. We willen niet dat Afellay spijt van zijn beslissing krijgt. Dat zou heel zonde zijn," aldus Van Basten.

Steve O - Out on Bail

Tijd voor onderbroekenlol, gestoorde stunts, en nog een hele boel andere onzin, of zoals Steve O het zegt:
quote:
Yes, this is a couple of hours of footage of rather silly chaps jumping off things, getting drunk/stoned/peed on, whatever. Obviously, this is funny to most people, including me. Each Steve-o DVD is basically a lower budget version of Jackass, with more trashing of hotel rooms etc than actual stunt-work, if you can call it that. It's nonetheless entertaining though, as long as you laugh with pity at these hapless gents, rather than look up to them... - Take Heed Kiddies!
Dus ga er er maar eens lekker voor zitten, want hier is Steve O out on bail

Met dank aan Mattt voor de submit.

Strandrace Scheveningen na jaren terug

Icoon MotorsportBrullende motoren, de geur van olie en mul zand waarop vijfhonderd motorcrossers hun weg proberen te banen tijdens een uitputtende race. De legendarische Veronica Strandrace krijgt na een afwezigheid van 15 jaar een vervolg.

Zondagmiddag vindt op het strand van Scheveningen de Red Bull Knock Out plaats. De eerste race is een kwalificatie van een uur. Van de vijfhonderd deelnemers mogen de tweehonderd besten naar de finale. Een coureur die valt is af en na elke ronde haalt de organisatie de langzaamste uit de race. De 'last man standing' wint naast de eer ook 20.000 euro.

Het parcours loopt tussen het Zwarte Pad en het havenhoofd, gaat onder de Scheveningse Pier door en zit vol sprongen. Bovendien moeten de rijders een verplichte pitstop maken. Er zijn diverse aanmeldingen vanuit de nationale en wereldtop, onder anderen van Marc de Reuver, Timotei Potisek, Erik Eggens en Heikki van den Berg.

De gemeente Den Haag verwacht dat ruim 100.000 mensen het spektakel bezoeken. De kwalificatierace start om 13.00 uur, de finale om 15.00 uur.

Frans Bauer gaat rappen

Frans BauerFrans Bauer kiest voor een nieuw muziekgenre. De volkszanger gaat rappen met Ali B, Lange Frans en Baas B. Het viertal gaat volgende week woensdag de studio in om een rap op te nemen voor 3FM Serious Request. Dat maakte de muziekzender vrijdag bekend.

Baas B zorgt voor de beat en Lange Frans en Ali B voor de tekst. Het nummer, waarvan de titel nog niet bekend is, is in de week van de Serious Request (vanaf 19 december) te dowloaden vanaf de website van 3FM. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel van de actie: hulp aan de slachtoffers van landmijnen.

Debuut MacDonald, rentree Quincy in Jong Oranje

Foppe de Haan heeft 18 spelers opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen Jong Engeland op dinsdag 14 november in het DSB Stadion in Alkmaar.


In vergelijking met de oefeninterland tegen Denemarken, die op 10 oktober met 1-2 werd verloren, ontbreken Kemy Agustien (Roda JC), Kees Luijckx (AZ), Collins John (Fulham) en Tim Vincken (Feyenoord). Hun plaats wordt ingenomen door Ryan Donk (AZ), Rick Kruys (FC Utrecht), Sherjill MacDonald (AGOVV) en Quincy Owusu-Abeyie (Spartak Moskou).

De selectie van Jong Oranje

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax), Boy Waterman (sc Heerenveen).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe (Feyenoord), Marcel de Jong (Roda JC), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Frank van der Struijk (Willem II), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Luigi Bruins (Excelsior), Rick Kruys (FC Utrecht), Robbert Schilder (Heracles Almelo).

Aanval: Otman Bakkal (FC Twente), Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner (AZ), Sherjill MacDonald (AGOVV), Quincy Owusu-Abeyie (Spartak Moskou).

[upd] Verdachte koffer bij school in Heiloo

Icoon PolitieIn Heiloo, een dorp onder de rook van Alkmaar, is vanochtend een verdachte koffer aangetroffen in de wijk Mariënstein vlakbij een lagere school. Het gaat om een Samsonite-koffer met een touw eromheen.

De lokale brandweer en de politie vertrouwen het zaakje niet en hebben daarom het Explosieven Opruimingscommando ingeschakeld. Uit voorzorg zijn basisschool De Duif en een peuterspeelzaal ontruimd. Volgens de politie zijn van de school zo'n honderd leerlingen geëvacueerd en enkele tientallen van de peuterspeelzaal. De koffer wordt op dit moment met een röntgenapparaat onderzocht.

Update 12.50 uur
Niets aan de hand. De koffer bleek volkomen onschuldig. De kinderen hebben wel mazzel. Die hoeven vanmiddag niet terug naar school. Achteraf werd duidelijk dat buurtkinderen de koffer donderdag bij een vuilcontainer hadden gevonden en er op het schoolplein mee hadden gespeeld.

Overigens is er vanochtend in Gouda ook een school ontruimd: de christelijke scholengemeenschap de Goudse Waard aan de kanaalstraat. Zo'n 700 leerlingen werden geëvacueerd na een bommelding. De politie zette speurhonden in om te zoeken naar eventuele projectielen.

Met dank aan CobusNet voor de submit.

Toyota test Hirate en Kobayashi

Kohei Hirate en Kamui Kabayashi zullen de kans krijgen om een Formule 1 test voor het team van Toyota F1 te rijden. Het is nog niet bekend wanneer deze test zal plaatsvinden.

Beide rijders komen uit het Drivers-development programma van Toyota en waren afgelopen seizoen actief in de Formule 3 Euroseries.

"Ik zal volgend jaar meedoen aan de GP2-serie en zal dus nog een jaar racen in Europa. Dit is voor mij een stap dichter bij de Formule 1. Ik zal af en toe testen voor Toyota. Daar ben ik erg blij mee", aldus Hirate

Kobayashi liet weten: "Ik wil Toyota bedanken voor de kans. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de wagens en het team kan steunen. Verder hoop ik veel ervaring te doen. Volgend jaar blijf ik in de F3 Euroseries rijden."

Voetbal: Sno en Mendes da Silva in selectie Oranje

Icoon Nederlands ElftalBondscoach Marco van Basten heeft de definitieve selectie bekendgemaakt van Oranje voor de oefeninterland op 15 november tegen het Engelse nationale team. David Mendes da Silva en Evander Sno zijn de opvallendste namen in de selectie.


De complete selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Denny Landzaat (Wigan Athletic), Hedwiges Maduro (Ajax), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Evander Sno (Celtic), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

---------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Sno en Mendes da Silva in selectie Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft de definitieve selectie bekendgemaakt van Oranje voor de oefeninterland op 15 november tegen het Engelse nationale team. David Mendes da Silva en Evander Sno zijn de opvallendste namen in de selectie.

De complete Oranje-selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Denny Landzaat (Wigan Athletic), Hedwiges Maduro (Ajax), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Evander Sno (Celtic), Rafael van der Vaart (Hamburger SV).

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

'Kabinet gaat dragen boerka lastiger maken'

Het is volgens bronnen rondom het kabinet onmogelijk om een algemeen boerka-verbod uit te vaardigen. Wel verwachten zij dat de ministerraad vandaag zal besluiten om het dragen van een boerka in het openbaar erg lastig te maken, zo schrijft De Telegraaf.

Vrouwen die de alles bedekkende islamitische kleding op straat dragen, lopen grote kans om aangehouden te worden op grond van de openbare orde en veiligheid en in het kader van de opsporing van strafbare feiten. Hen zal vaak gevraagd gaan worden naar hun identiteitsbewijs.

Wel zal de boerka worden verboden in scholen, bij bepaalde instellingen zoals de politie en in het openbaar vervoer.

Vorige maand al liet minister Rita Verdonk in de Tweede Kamer weten dat het dragen van een boerka in de openbare ruimte zoveel mogelijk voorkomen moet worden.

Met dank aan frut666 voor de submit.

Victorie Democraten compleet

Icoon Verkiezingen De Democraten hebben ook de laatste Senaatszetel gewonnen die nog op het spel stond in de Amerikaanse staat Virginia. De Republikeinse senator George Allen heeft donderdag zijn verlies toegegeven in een persconferentie. De Democraat James Webb had al eerder de overwinning opgeëist. Webb won nipt met 9000 stemmen voorsprong op 2,4 miljoen getelde stemmen. De Democraten hebben een meerderheid in de Senaat gehaald, omdat twee onafhankelijke senatoren de partij willen steunen. Ook in het Huis van Afgevaardigden hebben de Democraten een meerderheid. Hierdoor zal het voor de Amerikaanse president George Bush lastig worden om eigen beleid uit te voeren.

George Bush heeft aangegeven samen te willen werken met de Democraten. "Wij kunnen de komende twee jaar samenwerken", zei Bush in een persconferentie. "Ik geloof dat we onze verschillen kunnen overbruggen. Als het doel succes is, kunnen we samenwerken. Als hun doel is om nu weg te wezen, wordt het moeilijk tot een vergelijk te komen", zei hij over de situatie in Irak. Eerder trad de minister van Defensie Donald Rumsfeld af door aanhoudende kritiek op zijn Irakbeleid. Bush erkende dat hij verantwoordelijk is voor de nederlaag van de Republikeinen. Hij staat open voor "alle suggesties die ons kunnen helpen ons doel te bereiken, de terroristen te verslaan en ons ervan verzekeren dat de democratische regering in Irak slaagt".

De toekomstige leidster van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft donderdag ook al een toon van verzoening aangegeven. Waar ze in de verkiezingscampagne Bush "ongeschikt" en een "leugenaar" noemde, nu kon ze een constructief gesprek aangaan met Bush. Ze is verheugd op samenwerking met de president en niet meer van plan om hem door middel van een impeachment-procedure af te zetten. Ze vindt het vooral belangrijk dat er nu concrete resultaten geboekt worden voor de Amerikaanse bevolking.

Name your Porsche!

Een Porsche werd vroeger nog bewonderend nagestaard. Het was een dure mooie snelle auto die niet voor iedereen was weggelegd. De tijden zijn helaas veranderd: Tegenwoordig kan bijna iedere handige ICT'er zich zo'n dure auto veroorloven. De exclusiviteit is aan het dalen.

We realiseren ons dat het vervelend is om onopgemerkt rond te moeten rijden op de Nederlandse snelwegen, dus daarom graag even jullie aandacht voor hetvolgende: Name your Porsche!

Het concept is verbluffend eenvoudig. Je haalt die saaie type aanduiding (Cayenne, Turbo, Carrera, Cayman of Boxer) van de achterkant van je bolide en vervangt dat door iets anders: Je eigen naam of de naam van je hond, alles kan, alles mag.

We zijn er zelf nog niet uit wat we op de achterkant van onze eigen Blogredactie Porsche gaan zetten (Porsche Twinky? Porsche Klonk?), maar suggesties zijn natuurlijk altijd welkom in de reacties.

Limburgse agente doodt haar dochtertje

Icoon PolitieEen 2-jarige Limburgse peuter die donderdagmorgen dood werd aangetroffen in het Duitse Jülich is door wurging om het leven gekomen. Dat blijkt uit sectie op het lichaam, maakte officier van justitie Robert Deller van het Openbaar Ministerie in Aken vrijdag bekend.

De moeder van het meisje, een 34-jarige agente van de politie Limburg Zuid, gaf het doden van haar dochtertje toe en werd gearresteerd. Op het lichaam van het meisje werden verder verwondingen aangetroffen die mogelijk wijzen op mishandelingen, aldus de Duitse justitie.

Moeder en kind verbleven volgens het Openbaar Ministerie sinds vier weken bij een oudtante van de agente. Die hoorde donderdagochtend hulpgeroep uit de kamer van de agente en trof daar het levenloze kind op de grond aan. De moeder verkeerde in shock. Ze is naar een onderzoekskliniek in Düren overgebracht. Vrijdagmiddag beslist het OM of en in hoeverre zij toerekeningsvatbaar is.

Met dank aan The_Comeback-kid, snowfalcony en R-Alph voor de submit.

Eerste TV-commercial Wii

Op YouTube is een filmpje van een conferentie verschenen waarin de eerste TV-commercial voor de Nintendo Wii wordt getoond. De commercial zal in Europa en de VS op TV komen. Nintendo gebruikt de slogan 'Wii would like to play' om de nieuwe console aan te prijzen. Zoals te verwachten probeert Nintendo met de reclame ook in de smaak te vallen bij mensen die niet gamen. Er worden onder meer beelden getoond van Wii Sports en Red Steel.


"Industrie onderschatte next-gen"

Directeur van Free Radical Design David Doak heeft in een interview toe moeten geven dat de industrie onderschat heeft wat voor impact de stap naar next-gen zou zijn voor games.

Hij noemt de overstap van prev-gen naar next-gen zo groot als de overstap van 2D naar 3D-gaming.

"I was saying to someone the other day, it's like going into a new house and thinking, 'let's cook dinner. But hang on, we've got no f**king cutlery. And we need to make the pots and pans. Right, let's start making them.' Everyone is asking us what dinner is going to taste like and we're too busy making the pots and pans."

Free Radical Design is moment voor Ubisoft bezig met Haze en heeft nog een LucasArts-project op stapel staan die voorlopig zonder titel door het leven gaat.

Hij wilde ook nog even kwijt dat Sony het beste Microsofts business-model kan volgen, als het op online-services gaat.

Britse advocate mag nikaab ophouden

In Groot-Brittannië mag de islamitische advocate Shadnam Mughal met volledige sluier op haar werk doen in de rechtszaal. Dit heeft een Britse rechter gisteren bepaald.

De 27-jarige immigratie- en asieladvocate wil gekleed in een nikaab, een sluier met alleen een strookje om doorheen te kijken, haar werk doen. De rechter oordeelde dat de nikaab in de rechtszaal voor een advocate is toegestaan mits de cliënt van de betreffende advocate daar mee instemt. Ook mag haar werk in de rechtszaal er geen hinder van ondervinden.

In Groot-Brittannië bestaan geen richtlijnen over het dragen van een sluier in de rechtszaal door advocaten, verdachten of getuigen. De Britse rechterlijke macht wil dat die op korte termijn wél worden opgesteld. In Nederland zijn er wel kledingvoorschriften voor advocaten.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Roberto Carlos langer bij Real Madrid

De zaakwaarnemer van Roberto Carlos zegt dat de speler een akkoord bereikt heeft over een nieuw contract bij Real Madrid. De Braziliaanse linksback kan tot medio 2008 bijtekenen.


Het huidige contract van de 33-jarige Roberto Carlos loopt aan het eind van dit seizoen af. De verdediger is momenteel bezig aan zijn elfde seizoen bij Real. In 1998, 2000 en 2002 won hij met de Spaanse club de Champions League.

Uitslagen vierde ronde Copa del Rey

Deze midweek zijn in Spanje de returns gespeeld in de Spaanse beker, beter bekend als de Copa del Rey. Veel verrassingen waren er niet, de grote clubs gingen vrijwel probleemloos door.

FC Barcelona kon thuis afmaken waar het twee weken geleden de basis voor had gelegd. Streekgenoot Badalona was de tegenstander, en moest in Camp Nou de 2-1 nederlaag proberen weg te poetsen. In plaats daarvan was Barcelona verreweg de betere, en kwam het via linksback Giovanni van Bronckhorst al snel op voorsprong. Ezquerro verdubbelde de marge voor rust, en Javier Saviola mocht vlak voor tijd nog twee keer het net vinden voor een 4-0 eindstand.

Real Madrid had het twee weken terug minder makkelijk, en moest uit bij Écija een 1-1 gelijkspel toestaan. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu zette het echter orde op zaken. Toch moesten de toegestroomde fans lang wachten op het spektakel, want de ruststand was 0-0. In de tweede helft opende David Beckham voor De Koninklijke. Ronaldo maakte er even later 2-0 van. De Braziliaan was voor het eerst in de basis gestart naast Ruud van Nistelrooij. De Nederlander scoorde na Ronaldo's goal nog tweemaal, en in de slotfase was jeugdspeler De La Red nog trefzeker. Tussendoor scoorde Mario nog voor de ploeg uit de Segunda División B, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Valencia kon ook gemakkelijk doorstromen naar de volgende ronde, want de ploeg van Quique Florés kreeg Portuense op bezoek in Mestalla. Uit wonnen Los Ches al met 1-2, en deze week maakte Valencia het af. Doelpunten van David Silva en Hugo Viana, beiden in de eerste helft, zorgden ervoor dat de Champions League-deelnemer nimmer in de problemen kwam en simpel een plaats bij de laatste zestien veroverde.

Enkele verrassingen waren er wel. Zo kon titelverdediger Espanyol in eigen huis niet tot scoren komen tegen het in verval geraakte Rayo Vallecano. De Madrilenen konden wel scoren, waardoor de titelhouder onttroond is. Ook Gimnàstic de Tarragona moest eraan geloven. Real Valladolid, uitkomend in de Segunda Disivión, won uit knap met 1-3. Het kwakkelende Real Sociedad wist bij voorbaat al dat het kansloos was na het 4-1 verlies bij Málaga. Het won thuis wel met 2-1, maar dat was niet genoeg. Bovendien ging Celta de Vigo onderuit tegen het gedegradeerde Deportivo Alavés (0-1).

Uitslagen returns vierde ronde:

ThuisUitUitslag1e wedstrijd
Real Madrid*Écija5-11-1
Barcelona*Badalona4-02-1
EspanyolRayo Vallecano*0-11-1
GimnàsticReal Valladolid*1-30-1
Sevilla*Segoviana3-01-0
Real Zaragoza*Hércules2-01-1
Real SociedadMálaga*2-11-4
Celta de VigoDeportivo Alavés*0-10-0
Villarreal*Castellón2-02-0
Osasuna*Peña Sport4-00-0
Valencia*Portuense2-02-1
LevanteAtlético Madridafg.1-0
Real Betis*Recreativo Huelva2-00-0
Getafe*Xérez1-22-0
Real Mallorca*Athletic Club2-1 (nv)3-2
Real RacingDeportivo la Coruña*1-0 (1-3 pen.)0-1

* = door naar de achtste finales.

Man geeft baan op voor begrafenissen

Icoon OpmerkelijkVoor veel mensen zijn hobby's een goede manier om te ontspannen na, en soms tijdens, het werk. De Braziliaan Luis Squarisi ziet dat echter heel anders. Hij stak zo veel tijd in zijn opmerkelijke hobby dat hij er zijn baan voor op moest zeggen. Sinds de begrafenis van zijn eigen vader, in 1983, bezoekt hij namelijk alle uitvaarten in zijn dorp.

De 42-jarige Braziliaan luistert inmiddels al ruim twintig jaar elke ochtend naar de plaatselijke radio om meteen op de hoogte te zijn van sterfgevallen in het dorp. "Als ik niets hoor, dan bel ik de plaatselijke ziekenhuizen en de begrafenisondernemers", aldus Squarisi.

Niemand lijkt echt last te hebben van de hobby van Luis. Integendeel, meent een plaatselijke begrafenisondernemer. "De plaatselijke bevolking zou juist teleurgesteld zijn als hij niet op de begrafenis van een overledene is". Met zijn ongewone manier van doen heeft Luis inmiddels wel de status van lokale beroemdheid verworven.

Met dank aan Zjappa voor de submit.

Irak schat dodental oorlog op 150.000

Icoon OorlogNaar schatting 150.000 mensen zijn om het leven gekomen in Irak sinds de Amerikaans-Britse invasie in 2003. Dat heeft het Iraakse ministerie van Volksgezondheid vrijdag gemeld. Het cijfer is meer dan drie keer hoger dan het dodental waarvan Irak tot nu toe uitging.

Het ministerie houdt dagelijks het aantal doden bij. ''Ongeveer 75 tot 80 mensen komen gemiddeld per dag om, maar soms ligt dat aantal hoger'', zei de minister van Volksgezondheid Ali al-Shamari.

Onder de doden zijn gesneuvelden bij militaire gevechten, mensen die in koelen bloede zijn vermoord en de lijken die bij de mortuaria worden afgeleverd. Een rapport in het Britse tijdschrift The Lancet schatte het aantal doden vorige maand op 650.000. Een team van van Amerikaanse en Iraakse gezondheidsonderzoekers kwam vorige maand tot 600.000 burgerslachtoffers.

Vervolgen voor Bloodrayne en Alone in the Dark-films

Uwe Boll is een druk baasje. Tussen het regisseren van de ene kaskraker na de andere door weet hij af en toe tijd te vinden om critici in de boksring in elkaar te meppen en zelfs aan nieuwe films te werken.
Meneer Boll heeft nu bevestigd dat er een vervolg op zowel Bloodrayne als Alone in the Dark zal komen.

Bloodrayne 2 zal in het Wilde Westen spelen, waarin Rayne naar de Nieuwe Wereld zal komen, de Brimstone Society een lesje in goed gedrag leert en tussendoor nog met Billy The Kid op de vuist gaat, die toevallig ook vampier is geworden.
Voor degenen die hopen op nieuwe beelden van Kristanna Loken in een strak leren pakje is er slecht nieuws: ze doet niet mee. Natassia Malthe (Dead or Alive en Elektra) zal de rol van Rayne op zich nemen. Loken staat onder contract bij het Sci-Fi-channel voor het komende jaar, waardoor ze niet met Boll kan samenwerken.Natassia Malthe

Boll zal ook een nieuwe Alone in the Dark produceren, alleen zal hij hem niet regisseren. Details over cast en crew zjin nog niet bekend.

Beide films zullen gemaakt worden voor zo'n $10 miljoen per stuk.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen

 • Op 12 november opent het Museum of Fine Arts in Boston de expositie 'Fashion Show: Paris Collections 2006'. Er zijn o.a. modeontwerpen te zien van het Nederlandse duo Viktor & Rolf.
 • Op 16 november opent prins Willem-Alexander in Nieuwegein het 'Huis van de Sport'. In het 'Huis' zijn twaalf nationale sportbonden ondergebracht, o.a. de wielren unie, de hockey -, zwem- en volleybalbond, maar ook die van echt belangrijke sporten zoals de jeu de boules bond.
 • Op 17 november doet SBS6 live verslag van 'Domino Day 2006'. Dit jaar is het thema 'Music in Motion'. De uitzending duurt 3,5 uur. Er moeten in totaal 4,4 miljoen steentjes om. Dat is dus ruim 20.000 steentjes per minuut!
 • Op 18 november komt Sinterklaas met zijn gevolg aan in Middelburg. Hij vaart met Pakjesboot 12 via het Kanaal door Walcheren en meert af in de historische stadshaven in Middelburg.

  Politiek

 • In de week van 13 t/m 17 november ontvangt iedereen met een eigen electriciteitsaansluiting automatisch 52 euro op zijn of haar bankrekening. Dit in het kader van een eenmalige tegemoetkoming in de gestegen energiekosten.
 • Op 13 november wordt het rapport van de commissie Schutte openbaar. Deze commissie deed onderzoek naar trapongeval in Utrecht van 6 augustus jl.
 • Op 14 november debatteert de Eerste Kamer over de splitsing van de energiebedrijven.
 • Op 15 november organiseert Eén Vandaag een lijsttrekkersdebat in Rotterdam.

  Sport

 • Op 12 november staat in de eredivisie de topper Ajax-PSV op het programma.
 • Op 12 november is er een wereldbeker wedstrijd veldrijden in Pijnacker. De Belg Sven Nijs is favoriet.
 • Op 15 november speelt het Nederlands elftal in de Amsterdam ArenA een oefeninterland tegen Engeland.
 • Van 17 november t/m 3 december strijden 24 herenteams in Japan om het WK Volleybal. Nederland heeft zich niet voor dit WK gekwalificeerd. Kazachstan wél.
 • Sfeer in Haagse wijk te agressief voor Sinterklaasfeest

  BinnenlandsDe sfeer in de Haagse wijk Transvaal is te agressief om er de jaarlijkse lampionnenoptocht en het sinterklaasfeest te vieren. Dat zegt organisator Joke van den Boomen van de stichting Haagse Hopjes. Als er niets gebeurd tegen de agressie die ouders en jongeren botvieren op haar medewerkers, stopt ze er mee.

  Stichting Haagse Hopjes heeft al 10 jaar diverse faciliteiten in de multiculturele wijk om kinderen te laten spelen. Op vijf pleinen kunnen kinderen die lid zijn gebruik maken van de spelvoorzieningen. In totaal zijn volgens de stichting meer dan 5.000 kinderen lid.

  Volgens Van den Boomen is de agressie de afgelopen tweeënhalf jaar sterk toegenomen. ''Medewerkers worden bedreigd, bekogeld met stenen en soms bespuugd. Ouders reageren vaak agressief als zij of hun kinderen hun zin niet krijgen. Maar ja, als je zoveel leden hebt die met speelgoed ter waarde van duizenden euro's spelen, moet je nu eenmaal regels hebben.''

  Wanneer een bewakingsdienst zou worden ingezet kan het sinterklaasfeest en ook de lampionnenoptocht doorgaan. Maar Van den Boomen voelt daar niets voor: ''We zijn een vrijwilligersorganisatie en ik heb altijd gezegd: als het zover komt, kap ik ermee.'' Door de lampionnenoptocht en het sinterklaasfeest af te zeggen, wil ze een daad stellen. Van den Boomen heeft binnenkort nog wel een gesprek met de gemeente en de politie over de situatie.

  Met dank aan pberends voor de submit.

  De Ceulaer wil weg bij Feyenoord

  Benjamin De Ceulaer heeft in Het Belang van Limburg gezegd dat hij definitief wil vertrekken bij Feyenoord.

  "Ik wil ook niet meer verhuurd worden. Feyenoord weet dat het mij onheus heeft behandeld. Ik wil niets overhaast beslissen, want ik heb hier een mooie tijd gehad, maar er zijn meerdere clubs die interesse in mij hebben," aldus de Belg, die vlak voor het verstrijken van de transferdeadline van trainer Erwin Koeman te horen kreeg dat hij mocht vertrekken. "Hij zette me voor het blok", zei De Ceulaer al eerder. "Hij bracht met RKC Waalwijk zelf een nieuwe club aan, maar dat is niet correct. Daarom weigerden we over een transfer te praten."

  EA niet onder de indruk van Gears of War

  Terwijl het negens en zelfs tienen regent voor Gears of War spreekt EA Montreals General Manager Alain Tascan zich uit over de game. Tijdens de Games Summit in Montreal zei Tascan het volgende:
  "What is Gears of War? I mean Gears of War brings nothing in terms of innovation to the shooter... Like, zero."

  Hij prees dan ook twee Engelse reviewers die Gears of War omschreven als

  "You know what, Gears of War is a great game but it's like what Quake was a few years ago."

  Hoewel Tascan toegeeft dat hij zelf staat te popelen om het zelf te spelen, vindt hij dat de game voornamelijk om de graphics draait. Hij wijst ook dat de game op metacritic een score van 96 krijgt, maar dat die score nergens op gebaseerd is. In vrijwel iedere review wordt de verhaallijn als niet-bestaand omschreven, de gameplay als niet-innovatief, ze waren slechts onder de indruk van de graphics.

  Fiscus voert strijd tegen wanbetaler op

  BinnenlandsDe Belastingdienst gaat de strijd tegen wanbetalers opvoeren. De fiscus zet in heel het land teams in die automobilisten met belastingschulden van de weg zullen halen.

  De teams zullen de kentekens van passerende auto's lezen en controleren of er sprake is van een wanbetaler. Een proef in Rotterdam, waar dit jaar al 14 miljoen euro op deze manier werd opgespoord, is volgens de fiscus succesvol verlopen, zo bevestigde een woordvoerster vrijdag een bericht in De Telegraaf.

  Wie geflitst en aangehouden wordt, dient meteen te betalen. Gebeurt dat niet, dan wordt de auto in beslag genomen.

  MI5: terreurdreiging sterk gestegen

  TerrorismeHet hoofd van de Britse geheime dienst MI5 Eliza Manningham-Buller zegt dat er steeds meer terreurdreiging komt in Groot-Brittannië. Sinds begin van dit jaar is het aantal zaken dat wordt onderzocht met 80% gestegen. MI5 houdt ruim 1.600 mensen in de gaten die actief bezig zijn met terrorisme.

  Het zijn vooral jonge Britse moslims die met terreurplannen bezig zijn. Volgens MI5 zijn er 30 samenzweringen die tot doel hebben mensen te doden en de economie schade te berokkenen.

  ''Het gaat om een ernstige en steeds groter wordende dreiging en niet om geïsoleerde incidenten'', aldus Manningham-Buller. Ze waarschuwde tevens op het stijgende risico van chemische, biologische of nucleaire aanslagen.

  [A1GP] Wie rijden er dit weekend?

  Hoewel er vandaag niet gereden wordt door een te krappe bocht, hierbij toch de coureurs die dit weekend in actie (zouden) komen. De coureurs met een * achter de naam zijn rookies.

  TeamCoureur 1Coureur 2Coureur 3
  AustraliëKarl Reindler Ian Dyk*
  BraziliëTuka Rocha Raphael Matos*
  Canada James Hinchcliffe*
  China Congfu Cheng*
  DuitslandNico Hülkenberg*
  FrankrijkLoic Duval* Nicolas Lapierre
  Groot-BrittanniëOliver Jarvis*
  IerlandMichael Devaney John O’Hara*
  India Armaan Ebrahim
  IndonesiëAnanda Mikola Moreno Soeprapto*
  ItaliëEnrico Toccacelo Michele Rugolo*
  LibanonAlex Khateeb* Khalil Beschir Basil Shaaban
  MaleisiëAlex Yoong Fairuz Fauzy*
  Mexico Salvador Duran
  NederlandJeroen Bleekemolen Renger van der Zande*
  Nieuw-ZeelandWade Cunningham* Matt Halliday
  Pakistan Nur Ali*
  Singapore Christian Murchison*
  TsjechiëTomas Enge Jaroslav Janis*
  Verenigde StatenPhilip Giebler Ryan Hunter-Reay*
  Zuid-AfrikaAdrian Zaugg* Alan van der Merwe
  ZwitserlandNeel Jani Marcus Fassler*

  Mexico-Stad legaliseert homo-paren

  De Mexicaanse hoofdstad heeft donderdag homoseksuele paren gelegaliseerd. Zij krijgen met een samenlevingscontract in deze stad dezelfde rechten als gehuwden met uitzondering van het recht kinderen te adopteren.

  De wet is in zijn formulering niet specifiek voor homoseksuelen en kan ook gelden voor andere ongehuwden die samenleven. De wetgeving is op felle kritiek gestuit van de rooms-katholieke kerk en conservatieve partijen. Mexico is op een na de grootste rooms-katholieke natie.

  De volksvertegenwoordiging van de metropool voerde met 43 stemmen voor en 17 tegen het partnerschap in. Mexico-Stad is na Buenos Aires de tweede stad in Latijns-Amerika waar een dergelijk samenlevingscontract wordt ingevoerd.

  Vernielingen neonazi's na herdenking Kristallnacht

  Rechts-extremisten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in Duitsland vernielingen aangericht op de plaats waar enkele uren eerder de Kristallnacht was herdacht. Een groep neonazi's vernielde in Frankfurt an der Oder de herdenkingskransen, waarbij ze 'Sieg Heil' riepen.

  Duitsland herdacht donderdag dat in 1938 de eerste grootschalige aanval op Joden plaatsvond. In Frankfurt an der Oder had de plechtigheid plaats op de plek waar toen een synagoge werd vernield.

  Volgens de Duitse zender ZDF zijn zestien jongens en mannen van 15 tot 24 jaar aangehouden.

  Dakloze maandenlang onder bed meisje

  Icoon OpmerkelijkEen 22-jarige voortvluchtige man heeft zich drie maanden lang verstopt onder het bed van een 12-jarig meisje dat hij had verleid. De moeder van het meisje wist van niks. De gezochte man werd pas onder het bed vandaan gehaald, nadat de jongere zus van het meisje naar de politie was gestapt. Dat meldt de Britse krant The Times vandaag.

  De 22-jarige Scott Jennings ontmoette het meisje in de bus in de stad Manchester. Jennings was op dat moment dakloos en werd om onbekende redenen door de politie gezocht. Jennings wist de scholiere te overreden hem mee naar huis te nemen. Onder het bed van het meisje richtte Jennings een schuilplaats in. Om meer ruimte te creëren, haalde hij een deel van de lattenbodem weg.

  Na verloop van tijd nam de scholiere haar 10-jarige zus in vertrouwen. De zus stapte naar de politie, waarna er een eind aan de geheime logeerpartij van Jennings kwam. Tegenover de politie bekende Jennings dat hij seksueel contact met het meisje heeft gehad. Een rechter in Manchester veroordeelde hem tot twee jaar en drie maanden celstraf.

  Roze kleur moet gevangenen kalmeren

  Icoon OpmerkelijkGevangenen die begin vorige maand in razernij brand stichtten in hun cellencomplex in de Verenigde Staten, keren terug naar een roze cellenblok. De autoriteiten hopen dat de tinten 'Pepto-Bismol-roze' afgewisseld met wat blauw en hier en daar een teddybeer-motief op de muur de gedetineerden bedaart.

  Volgens sherrif Rackley in Buffalo, in de staat Missouri, is er door onderzoekers van verscheidene universiteiten onderzoek gedaan. Daaruit kwam dat roze de beste kleur is om de gevangenen kalm te houden. Veel gevangenen vertonen kinderachtig gedrag en het is misschien een goed idee de omgeving daar op aan te passen, meende Rackley. Er wordt ook geëxperimenteerd met kleuren in gevangenissen in Arizona en Texas.

  De gevangenis in Buffalo wordt sinds de gewelddadigheden in oktober hersteld en slechts acht van de dertig veroordeelden zijn vooralsnog terug in de nieuwe omgeving. Ze vonden het verrekte roze, aldus Rackley.

  CD: John Legend - Once Again

  Hij was de eerste artiest die tekende bij Kanye Wests Label GOOD (Getting Out Our Dreams). John Legend, de man die destijds nog voornamelijk bekend was van zijn schrijfwerk en backgroundvocals. Met West achter zich trad hij op de voorgrond en zijn debuut werd meteen platinum met drie miljoen verkochte exemplaren. Daarnaast won hij maar liefst drie Grammy's en tegenwoordig wordt hij door sommigen gezien als de nieuwe Stevie Wonder. Wat je ook van hem mag vinden, zijn tweede plaat is hier: Once Again.  DVD: Neil Young: Heart of Gold

  Twee jaar lang had de Canadese legende Neil Young geen nummers meer geschreven. Zijn laatste albums waren alles behalve een groot succes en het niveau van klassiekers als After The Gold Rush, On The Beach en Harvest werd niet meer gehaald. Toen in 2005 bij Young een gevaarlijk aneurysma in de hersenen werd geconstateerd, en zijn vader overleed, leek de inspiratie weer terug te komen en de melancholische teksten waren niet te stoppen. Het resultaat was Prairie Wind, een album dat met recht tot het betere werk van Young gerekend mag worden. Regisseur Jonathan Demme, vooral bekend van films als The Silence of the Lambs en Philadelphia, belde Young tijdens een sabbatical op of hij misschien wilde samenwerken. De concertregistratie Heart of Gold was het gevolg.


  De Hond: metaal vermoedelijk onderdeel oude kist

  Het metaal dat in het graf van de weduwe Wittenberg zat, is vermoedelijk afkomstig van een oude kist. Dat zegt Maurice de Hond op zijn weblog. "Het voorwerp dat gezien is blijkt geen mes te zijn. Niets meer, en niets minder."

  "Als je echt op zoek bent naar de waarheid dan volg je aanwijzingen en doe je onderzoek om bepaalde zaken uit te sluiten", schrijft De Hond verder. "Dat is, eindelijk, vandaag gebeurd."

  De opiniepeiler stelt dat "de echte schat" van het openmaken van het graf is dat de recherche op 19 oktober een gesprek had met de beheerder van de begraafplaats. Het verslag daarvan heeft De Hond op zijn weblog geplaatst.

  In dat verslag stelt de beheerder dat de weduwe Wittenberg tegen hem had verteld dat ze klusjesman Michael de J. uit het testament wilde halen. Ze zou dat echter niet goed durven, omdat hij wel eens agressief was.

  Ook vertelt de beheerder over een ontmoeting die hij had met De J. op de dag na de moord op de weduwe. De klusjesman vertelde hem toen over dat misdrijf. Daaruit blijkt volgens De Hond dat De J. "daderkennis" had.

  De rechter heeft financieel adviseur Ernst Louwes veroordeeld voor de moord uit 1999 op de weduwe Jacqueline Wittenberg. Maurice de Hond beweert dat niet Louwes, maar de klusjesman de werkelijke moordenaar is.

  Ernst Louwes en Maurice de Hond
  Ernst Louwes en Maurice de Hond

  [A1GP] Trainingen gaan niet door

  De voor vandaag geplande sessies tijdens de A1GP op het stratencircuit van Peking gaan niet door. De wagens komen niet fatsoenlijk door een scherpe haarspeldbocht heen. De eerste sessie voor de rookies werd, na twee uur uitstel, om 8.30u Nederlandse tijd nog wel gestart, maar na enkele minuten al weer afgebroken.

  Ondanks een voorbereidingstijd van vijf weken is het de organisatie dus niet gelukt om de baan in orde te krijgen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de onervarenheid van de marshalls. Er is nu wel besloten om eerst een lagere klasse te laten rijden, om te kijken hoe die door de bewuste bocht komen.

  Overigens zijn de marshalls niet de enigen die onervaren zijn: dit geldt ook voor team Griekenland. De coureur die dit weekend in actie zou komen zit in militaire dienst, en kreeg geen vrij. Het Griekse team zal dus niet in actie komen dit weekend.

  Wie wel in actie zal komen is Neel Jani, de Zwitser die vorig jaar ook al een groot aantal wedstrijden reed. Hij kon echter aan het einde van vorig seizoen, en aan het begin van dit seizoen, niet rijden in de A1GP, wegens zijn verplichtingen als testcoureur van Scuderia Toro Rosso.

  Voor Italië zal Enrico Toccacello weer in actie komen. De Italiaanse coureur reed vorig jaar ook al acht van de elf races, waarmee hij voor het team 37 punten bij elkaar sprokkelde. In het totaal haalde het Italiaanse team vorig jaar 46 punten. Toccacello heeft vorig jaar overigens ook een race voor team Pakistan gereden, toen Adam Khan geblesseerd was geraakt, terwijl er dat weekend een nieuwe, grote sponsor om de auto stond.


  Het circuit (klik voor een grotere versie)


  De bewuste hairpin

  Nog steeds plannen GP India

  Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft nog steeds plannen om een Grand Prix van India op de kalender te hebben.

  Ecclestone heeft in een interview met Bloomberg gezegd dat hij in gesprek is met een regionale overheid over de aanleg van een circuit. De baan moet over drie jaar af zijn. Ecclestone wilde niet zeggen met wie hij gesprekken voert. "India krijgt absoluut haar Grand Prix", zei Ecclestone vorig jaar al. "Het is alleen nog de vraag waar in het land deze race moet plaatsvinden."

  De stad Hyderabad gaf aan een stratenrace te willen organiseren, maar deze plannen liepen op niets uit. Bombay leek de voorkeur van Ecclestone te genieten. "Het was belangrijk om een goede locatie te vinden voor de race. Die hebben we nu gevonden," aldus Ecclestone tegenover Bloomberg.

  Grygera: "Nog niets van clubleiding gehoord"

  Zdenek Grygera denkt dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Ajax. De Tsjechisch international gaat daar vanuit omdat de clubleiding hem nog geen nieuwe aanbieding heeft voorgelegd naar aanleiding van zijn aflopende contract.

  "Na vorig seizoen is er geen contact meer geweest. Ik ga er vanuit dat dit mijn laatste seizoen bij Ajax is. Ik krijg elke maand keurig mijn salaris overgemaakt, dus waarom zou ik mijn taak dan niet goed uitvoeren? Mijn enige zorg is fit blijven en er een succesvol seizoen van maken", aldus Grygera. In maart van dit jaar zaten beide partijen al eens om de tafel, maar toen liepen de onderhandelingen stuk.

  Nummer 5 (deel 4)

  "No. 5" is een kleine jongen die ontvoerd is door buitenaardse wezens, hij moet dus proberen te ontsnappen uit de wildernis van vreemde wezens en computers. Dit kan hij natuurlijk niet alleen en jullie zijn de personen die hem gaan helpen op zijn ontsnappingsreis. Zijn ontsnapping bestaat momenteel uit vier delen. De eerste drie delen staan hier. Nu is de beurt aan het vierde deel.

  Deze dus, succes...

  Ten Cate: "Thuisblijvers hebben gelijk"

  Na afloop van de bekerwedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag waren Henk ten Cate en Frans Adelaar het over één ding roerend eens. "De mensen die liever thuisbleven hebben gelijk gekregen”, aldus het tweetal.

  Nog geen achtduizend toeschouwers zagen in de ArenA hoe beide teams de komende speelronde in de competitie belangrijker vonden dan het bekertoernooi. "Natuurlijk kon je zien dat we zondag tegen PSV spelen. Daarom gaf ik veel spelers rust. Het belangrijkste is dat we heel zijn gebleven en ook hebben gewonnen," aldus Ten Cate.

  Masters: Clijsters overklast Koeznetsova

  Kim Clijsters heeft donderdagavond haar tweede wedstrijd bij het WTA Championship wel winnend weten af te sluiten. De als vijfde geplaatste Russin Svetlana Koeznetsova ging met tweemaal 1-6 onderuit tegen de Belgische.

  Door de overwinning behoudt Clijsters uitzicht op een plek in de halve eindstrijd van het Masters-evenement in Madrid. Maria Sharapova, die al twee keer won, voert de rode groep aan. Clijsters moet het vandaag opnemen tegen de al uitgeschakelde Russin Elena Dementjeva.

  Chelsea test gepensioneerde keeper

  Het door keepersproblemen geplaagde Chelsea heeft de Zweedse doelman Magnus Hedman uitgenodigd voor een oefenstage. Dat is opmerkelijk te noemen omdat Hedman anderhalf jaar geleden zijn loopbaan beëindigde

  Hedman is bij Chelsea in beeld als derde doelman. Eerste doelman Petr Cech is dit seizoen niet meer beschikbaar door een blessure. Carlo Cudicini en Hilario zijn nu de twee keepers uit wie trainer Mourinho kan kiezen. "Ze willen zien of ik geen overgewicht heb en nog goed beweeg”, aldus de 33-jarige Hedman, voormalig speler van Celtic en Coventry City, en momenteel voetbalanalyticus bij een televisiestation.

  Bordspel: Pirates of the Caribbean DVD-spel  De laatste jaren is de dvdspeler niet meer weg te denken uit de huiskamer. In bijna elke woning staat er wel eentje aangesloten op de televisie en veel spelletjesbedenkers hebben dat aangegrepen om een nieuw soort bordspel te introduceren: het dvd-spel. In principe verschilt het dvd-spel niet veel van elk ander bordspel; je speelt het met een bord, pionnen en soms dobbelstenen. De grote vernieuwing zit hem in het toevoegen van een multimediaal onderdeel: de dvd. Sinds kort is er een nieuw spel op de markt dat deze techniek toepast: Pirates of the Caribbean DVD Game, gebasseerd op de recente bioscoopkraker met Johnny Depp en Orlando Bloom.

  Boek : Ineke Kester - Thuis in honderd huizen

  Je wilt op vakantie maar niet naar de standaard plekjes waar het sterft van de toeristen. Nee, liever ga je naar een mooi huis, in een mooie wijk, of midden op het platteland. Compleet gemeubileerd, en geen gebreken, nog een auto erbij en klaar. Het is alsof je gewoon even het leven van iemand anders overneemt. Die andere persoon zit intussen in jouw huis, en gebruikt jouw auto, of misschien zelfs je fiets. Je tandenborstel heb je gelukkig wel meegenomen. Het boek wat hier over gaat is echter geen thriller. Nee, het is een boek hoe je gemakkelijk en veilig je huis kunt ruilen voor een paar weken vakantie. Het hoe, wat en waarom staan allemaal in het boek "Thuis in honderd huizen", en is geschreven door Ineke Kester.

  Huizenruil

  Paniekscheiding

  Eindelijk rust. De scheiding van Eppo de Roy van Zuipesteijn en Margarita De Bourbon de Pizza is een feit. De rust keert weer, ten paleize. En de strijd levert een wel héél onverwachte winnaar op!
  Wat hebben we gelachen... Trix woest, opa Benno overstuur en de oplage van de HP/De Tijd verzesvoudigd. Nog één keer hangt Driek Oplopers de vuile was buiten. Maar zonder een prinsesselijk slipje te jatten, want Driek maakt liever geen vuile handen. Dát dan weer niet...

  Finse wiskundige maakt breinkraker-sudoku

  Icoon OpmerkelijkEen Fins wiskundige zegt 's werelds moeilijkste sudoku puzzel te hebben gemaakt. De hersenkraker kostte drie maanden werk en het onderzoeken van een miljard combinaties om hem te ontwikkelen. ''A.I. Slak is de moeilijkste sudoku puzzel die tot dusver bekend is'', aldus de 37-jarige maker Arto Inkala, doctor in de toegepaste wiskunde.

  ''Ik heb de sudoku A.I. Slak genoemd, omdat 'ie op een slak lijkt. De puzzel oplossen is als een intellectuele fijnproever-belevenis. A.I. zijn mijn initialen'', voegt Inkala daaraan toe. Volgens een berekening op een sudoku internetsite kan AI Slak aanspraak maken op de hoogste positie op de lijst van sudoku's lastigste hersenkrakers.

  Als je de Slak wilt kraken, moet je acht oorzaken en gevolgen tegelijk overzien, terwijl de moeilijkste varianten die de doorsnee burger probeert maar één of twee combinaties tegelijk vergen, legt de wiskundige uit.

  Sudoku-experts hebben zich inmiddels door de moeilijke opgave geworsteld en hem weten op te lossen. De maker heeft toegezegd nog moeilijkere versies te zullen bedenken.

  Arto Ikala's AI Etana: extreme nightmare
  Probeer deze maar niet

  Tiger Woods ziet geen verschil in spiegel en game

  De techniek waarmee EA personages na kan toveren in haar sportgames is schijnbaar zo goed dat Tiger Woods zijn ingame personage niet kon onderscheiden van echte beelden. Glenn Entis (EA visuals) vertelt over het moment da Tiger Woods zijn nieuwe personage werd getoond: We really got no response. He just said, 'Yeah?', and it's like, 'Well, did you like it?'. His response was telling; he said, 'Well, when are you going to show me the computer graphics?'

  Entis zei er echter ook wel bij dat het uiterlijke realisme wel nieuwe problemen met zich meebrengt: het realistisch bewegen van characters. Hoe meer de personages op je scherm lijken op echte mensen, hoe meer het opvalt dat ze niet helemaal natuurlijk bewegen: As the graphics are getting better, it introduces a lot of new problems that the games industry is just starting to come to grips with. And in some cases, although the graphics are great - it certainly grows the market and draws people in - the graphics are creating some problems that as an industry we need to deal with very rapidly.

  One of these problems is that it's hard to believe in a character that looks extremely lifelike if they don't also move and behave in realistic ways. In Final Fantasy, the modelling fidelity was really better than the motion fidelity. In other words, when you looked at the models, they signalled an expectation to the audience that the motion couldn't deliver upon.

  When this situation occurs you basically expect a level of life that isn't there and the character, in relative terms, feels dead.

  Rusland overweegt verbod Borat

  Icoon Film De Russische regering overweegt de film Borat te verbieden. De autoriteiten lieten donderdag weten dat er waarschijnlijk geen vergunning voor vertoning van de film uitgegeven zal worden. De film zou beledigend zijn voor minderheidsgroepen in Rusland. Er wonen meer dan een half miljoen Kazachen in Rusland.

  Het is nog niet officieel bevestigd dat de film geweerd wordt uit Russische bioscopen. Vooralsnog staat de première gepland op 30 november. In de film van de Britse komiek Sacha Baron Cohen reist de Kazachstaanse journalist Borat af naar de Verenigde Staten. Hij doet daar voorkomen alsof zijn volk paardenpis drinkt, voor de lol honden afschiet en incest als hobby beschouwt.

  In de VS bleek de film een groot succes. Borat kwam daar op 1 binnen in de lijst van films met de hoogste omzet. Eerder wilden Duitse zigeuners ook al een verbod op de film. De Kazachstaanse regering heeft kritiek op Borat en heeft de komiek Cohen daarom uitgenodigd om te komen kijken hoe het land echt is.  Borat niet welkom in Rusland

  PS3 launch in maart niet bevestigd

  Phil Harrison (Sony) durft geen garantie tegen geven dat de PS3 in maart in Europa launcht omdat alle eerdere informatie (wereldwijde launch bijvoorbeeld) niet waargemaakt konden worden: Given that all of our previous statements about launching in Europe simultaneously with the US and Japan turned out not to be the case, I would not like to make any definitive statements on that.

  Harrison wil verder ook niet ingaan op de hardware zaken (hij is de softwareman bij Sony) maar zei wel dat Sony hun beste mensen op de launch heeft zitten: It’s not my job to comment on hardware supply issues other than to say some very smart people are working very hard to catch up. In fact, the ramp up is already starting to happen in supply and output, just obviously too late for us to have launched in Europe at the same times as the US.

  Verder vindt hij dat de line-up de beste vindt voor een PlayStation launch ooit: Bearing in mind that we launched PS2 with Fantavision as a first party title - great game though it is - it’s by no means the game on which you would rest an entire format.

  Babylijkje Utrecht begraven

  Icoon Binnenlands Het babylijkje, dat 30 oktober werd gevonden bij afvalverwerker AVR in Utrecht, is donderdag even na 11.00 uur begraven op begraafplaats Daelwijck in Utrecht. Dat gebeurde in het bijzijn van ongeveer twintig belangstellenden, onder wie enkele politiemensen.

  De begrafenis van het meisje, van wie de ouders niet zijn gevonden, gebeurde in opdracht van de gemeente Utrecht. Namens de gemeente droeg dichter Ruben van Gogh een gedicht voor. Een bezoekster zong een lied. Rond het graf waren al voor aanvang van de begrafenis bloemen en knuffels neergelegd.

  Als de herkomst van de baby onbekend blijft, blijven het meisje en het graf naamloos. De grafsteen krijgt een nummer en een gedichtje. Mocht de identiteit van het meisje toch bekend worden, dan krijgt ze eventueel een herbegrafenis. De politie heeft nog geen spoor van de herkomst en kan uit het afval waarin het lijkje gevonden werd, niet afleiden uit welk deel van het land het meisje afkomstig is. De politie hoopt erop dat de moeder zich meldt, aldus een woordvoerder.

  BNN brengt Lama-zoektocht op tv

  Er komt een televisieprogramma van de zoektocht naar een nieuwe Lama. De zoektocht was nodig nadat achtereenvolgens Sara Kroos en Arie Koomen het improvisatieprogramma verlieten. BNN, de omroep die de Lama's uitzendt, riep in ondere andere tv-spotjes en advertenties in kranten mensen op te solliciteren via LamaGezocht.nl.

  De oproep werd ruim anderhalve week geleden gedaan. Presentator Patrick Lodiers maakte donderdag bekend dat er inmiddels al ruim 5.200 interesse hebben getoond. "BNN staat versteld van zoveel komisch talent in Nederland en is nieuwsgierig wie deze mensen zijn. Daarom komt er een televisieprogramma van de zoektocht naar de nieuwe Lama.", aldus de omroep in een persbericht.

  Wanneer de uitzendingen van de zoektocht naar BNN's nieuwe Lama beginnen is nog niet bekend. De sollicitatieronde loopt nog tot maandagnacht 00.00 uur.

  de Lama's

  Oblivion uitgesteld naar begin volgend jaar

  Oblivion zou een Amerikaanse launch-game worden voor de PS3, maar het zal nu alleen Europese launch-game worden. Het spel is namelijk uitgesteld van 17 november naar begin 2007 in Amerika.

  Naast dit minder goede nieuws hebben ze ook bekend gemaakt wanneer de uitbreidingen voor Oblivion zullen uitkomen. De DVD met de uitbreiding Knights of the Nine zal uitkomen op 24 november, evenals de Xbox Live versie van de uitbreiding. De download voor de PC zal op 4 december online verschijnen.

  Laatste reviews en specials
  special
  Random Pics van de Dag #956
  special
  Random Pics van de Dag #955
  special
  Random Pics van de Dag #954
  special
  Random Pics van de Dag #953
  special
  Weekend gifdump #121
  special
  VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
  ©FOK.nl e.a.