Verdachte koffer bij school in Heiloo

Icoon PolitieIn Heiloo, een dorp onder de rook van Alkmaar, is vanochtend een verdachte koffer aangetroffen in de wijk MariŰnstein vlakbij een lagere school. Het gaat om een Samsonite-koffer met een touw eromheen.

De lokale brandweer en de politie vertrouwen het zaakje niet en hebben daarom het Explosieven Opruimingscommando ingeschakeld. Uit voorzorg zijn basisschool De Duif en een peuterspeelzaal ontruimd. Volgens de politie zijn van de school zo'n honderd leerlingen geŰvacueerd en enkele tientallen van de peuterspeelzaal. De koffer wordt op dit moment met een r÷ntgenapparaat onderzocht.

Update 12.50 uur
Niets aan de hand. De koffer bleek volkomen onschuldig. De kinderen hebben wel mazzel. Die hoeven vanmiddag niet terug naar school. Achteraf werd duidelijk dat buurtkinderen de koffer donderdag bij een vuilcontainer hadden gevonden en er op het schoolplein mee hadden gespeeld.

Overigens is er vanochtend in Gouda ook een school ontruimd: de christelijke scholengemeenschap de Goudse Waard aan de kanaalstraat. Zo'n 700 leerlingen werden geŰvacueerd na een bommelding. De politie zette speurhonden in om te zoeken naar eventuele projectielen.

Met dank aan CobusNet voor de submit.