FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 november 2006

Enjoy the night

Voor de oudjes die er geen genoeg van kunnen krijgen, hier nog een zooi clips om nog even het begin van de nacht door te komen...

Big country - Chance
Big Country- In A big Country
David Bowie - This is not America
Tears For Fears - Everybody Wants To Rule The World
Tears For Fears - Head Over Heels
Tears For Fears - Sowing The Seeds Of Love
Talk Talk - It's My Life
Talk Talk - Living in another world
Talk Talk - Life's what you make it
Talk Talk - Such a shame
Talk Talk - Dum Dum Girl
The Smiths - Ask
The Smiths - Girlfriend in a Coma
The Smiths - Bigmouth Strikes Again
Waterboys - The Whole of the Moon
Madness - Night Boat To Cairo
Michael Jackson - Dirty Diana
Michael Jackson - Thriller
Kim Wilde - Cambodia
Kim Wilde - kids in america

Gewapende militairen in Armed Assault trailer

Armed Assault is gold, en hoe kan dat beter gevierd worden dan met de release van een nieuwe trailer? En dus is er vandaag een nieuwe trailer van het spel verschenen. Je kunt de ruim drie minuten durende trailer hier bekijken.

Armed Assault valt net als Operation Flashpoint, de vorige game van de developer, in het first person military combat genre en zal zich in het heden afspelen. Met in totaal 100 vierkante kilometer aan gedetailleerde omgevingen, een grote selectie van wapens en voertuigen, een zelf aan te passen mission editor, een uitgebreide multiplayermodus ('join in progress') en een centrale rol voor community created content, lijkt het een waardige aanvulling op het genre te zijn dat met de komst van Operation Flashpoint gecreŽerd werd.


PlayStation 3 helemaal uitverkocht

Wat natuurlijk helemaal niemand had verwacht is toch gebeurd: de nieuwe console van Sony is binnen een paar uur helemaal uitverkocht. Alle 100.000 exemplaren die voor de launch in Japan beschikbaar waren zijn verkocht en op weg naar een ere plaatsje in de woonkamer, of natuurlijk Ebay.

Voor de liefhebbers staan hieronder een aantal filmpjes van de launch in Japan.


Filmpje 1 | Filmpje 2 | Filmpje 3 | Filmpje 4 | Filmpje 5 | Filmpje 6 | Filmpje 7


Uitslagen Eredivisie 11/11/2006

In de eredivisie stonden vandaag drie wedstrijden van de twaalfde speelronde op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC - RKC Waalwijk 1-1
19' 1-0 Ramzi
58' 1-1 Van den Bergh (assist Van de Haar)

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 15.000
Gele kaart: Meeuwis (Roda JC), Bakens, Fuchs (RKC Waalwijk)

Opstellingen:

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Kah, Saeijs, Lachambre, Agustien, Meeuwis (De Jong 79'), Ramzi, Vandamme, Oper, Bouchiba (Cissť 72')
RKC Waalwijk: Van Dijk, Koenders, Keller, Bakens, Van Haaren, Van Diemen, Reuser (Fuchs 46'), Vicelich (D. Mulder 46'), Ikedia (Remacle 74'), Van de Haar, Van den Bergh

-------------------------
-------------------------

AZ - Heracles 5-0
2' 1-0 Schaars (assist Martens)
23' 2-0 De Zeeuw
81' 3-0 Arveladze (assist Koevermans)
89' 4-0 Arveladze (assist Koevermans)
90+1' 5-0 Koevermans

Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 16.000

Opstellingen:

AZ: Sinouh (Bulters 74'), Steinsson, Jaliens, Opdam, De Cler, Mendes, De Zeeuw (J. Gudjonsson 64'), Martens, Schaars, Dembťlť (Koevermans 73'), Arveladze
Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Bosnar (Hofstede 46'), Klavan (Schilder 46'), Looms, Tanghe, Maas, Daelemans (Quansah 60'), De Vries, Everton, Biseswar

-------------------------
-------------------------

Excelsior - NEC 1-1
90+1' 0-1 Snoyl
90+3' 1-1 Dijkhuizen pen.


Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers: 3.000
Gele kaart: Steur (Excelsior), Barreto (NEC)
Rode kaart: Steur (Excelsior)

Opstellingen:

Excelsior: Zwarthoed, Jansen, Van Nieuwstadt, H. Drost, Bandjar, Bruins (Rothman 70'), Van Dieren, Guijo-Velasco, Slory, Grot (Dijkhuizen 74'), Steur
NEC: Babos, Nalbantoglu (Jans 88'), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Barreto, Holman, Snoyl, Denneboom, Worm (Boutahar 77'), Eagles (Niedzielan 46')


De stand kan je hier vinden.

'Gratis reizen met OV-chipkaart mogelijk'

Icoon Vervoer Een reiziger uit Spijkenisse had zoveel problemen met het gebruik van de OV-chipkaart, dat hij een truc heeft bedacht om een jaar lang gratis te reizen. De anonieme reiziger legt in de Rotterdam-editie van het Algemeen Dagblad uit hoe het werkt. "Ik reis uit protest een jaar gratis. Ik stop m'n chipkaart in de strippenkaartgleuf en het poortje gaat open". De strippenkaartgleuf kan geen verschil zien of er een strippenkaart of een OV-chipkaart ingestopt wordt. Ook als de reiziger gecontroleerd wordt is er geen probleem. "In de metro ben ik verschillende keren gecontroleerd. Het tonen van de kaart is al voldoende".

"Eerst lukte het opladen van de OV-chipkaart niet en raakte ik aan de automaat twintig euro kwijt", gaat hij verder. "Later begaf ook de chip in mijn kaart het. En dat terwijl er nog zeventien euro op stond". Toen hij het servicekantoor van het openbaarvervoerbedrijf RET belde, vertelden ze dat hij het geld terug kon krijgen. Maar dat was nog steeds niet gebeurd en het zou hem een vermogen kosten om tussendoor steeds losse kaartjes te kopen. "Die 37 euro die ik ben kwijtgeraakt, heb ik er nu al dik uit", zegt hij tevreden.

Het vervoersbedrijf RET heeft aangekondigd de strippenkaartautomaten in 2007 te verwijderen. Hierdoor zal het voor reizigers alleen maar mogelijk worden om met een opgeladen OV-chipkaart langs de poortjes te komen.

Zonderland wint zilver in WB finale

Turner Epke Zonderland is bij de wereldbekerfinale in Glasgow als tweede geŽindigd op het onderdeel rek.

Zonderland kwam tot een score van 15,275. De Fries moest alleen de Fransman Yann Cucherat voor laten gaan. Die kwam tot een score van 15,500. Het is de tweede keer dit jaar Zonderland op het podium staat bij een wereldbekerwedstrijd, in maart won hij goud in Teheran. Ook toen op het onderdeel rek.

80's The Eye of the Tiger

The eye of the tiger komt uit 1982 en was de themesong van Rocky 2.
quote:
Stallone loved the song. When he heard the demo, he told the group it was exactly what he was looking for, but requested a mix with louder drums and asked if they could write a fourth verse instead of repeating the first as they had done. The group did what Stallone suggested. They went about modifying the first verse and remixed the song.
En nu meer dan 20 jaar later kent iedereen dit liedje nog steeds en wordt het door een telecombedrijf misbruikt voor een commercial

Masters: finale Henin tegen Mauresmo

Justin Henin en Amelie Mauresmo hebben zich geplaatst voor de finale van de Masters Cup in Madrid.

Henin versloeg in de halve finale Maria Sharapova met 6-2, 7-6(5). In de andere halve finale was Mauresmo te sterk voor Kim Clijsters, 6-2, 3-6, 6-3. Voor Henin betekent het dat ze ongeacht het resultaat van de finale de nummer ťťn positie op de wereldranglijst zal overnemen van Mauresmo. Vorig jaar ontbrak de Belgische namelijk bij de Masters waardoor ze nu een hoop punten wint. In augustus 2004 voerde Henin voor het laatst de wereldranglijst aan.

80's Cheri Cheri Lady

Modern Talking is een twijfelachtige mix tussen muziek en kitsch, maar de beide leden van Modern Talking heeft het geen windeieren gelegd, ook hun carriere begon in de jaren tachtig en in Duitsland treden ze nog regelmatig op, hebben een grote fanclub en komen zelfs nog regelmatig met nieuw materiaal, wat dan wel weer erg klinkt als hun oude materiaal, maar goed meer dan 20 jaar in de muziekwereld daar kun je alleen maar respect voor hebben. Een van de singles waar ze hun carriere mee begonnen is: Cheri Cheri Lady

80's Orchard Road

Leo Sayer is ook al een ouwe knakker tegenwoordig, geboren in 1948 in Engeland heeft hij in een aantal bandjes gespeeld en een aantal solohits gehad, Orchard Road is naar mijn mening een prachtige ballad die in 1983 toch nog de 7de plaats bereikte in de hitparade, na die tijd is het een beetje stil geworden rond Leo Sayer en ook deze man zal of ergens in de goot liggen dromend van toen, of ergens van zijn geld aan het genieten zijn.

Oudste tempel van Zuid-Amerika blootgelegd

Icoon Cultuur Japanse en Peruaanse archeologen hebben de mogelijk oudste tempel van de Amerikaanse continenten blootgelegd. Las Shicras, zoals de tempel heet, ligt 120 kilometer ten noorden van de Peruaanse hoofdstad Lima en is bijna 5000 jaar oud. Dat hebben Zuid-Amerikaanse media gemeld.

De tempel is in 2003 ontdekt. In juni 2006 zijn archeologen begonnen met het opgraven van het complex. De tempel lijkt vooralsnog acht verdiepingen te tellen. De Peruaanse archeoloog Walter Tosso vindt de nieuwe ontdekking van groot belang voor het onderzoek naar vroege culturen in het gebied. Het gaat daarbij om culturen die daar leefden voordat latere beschavingen als de ChavŪn, de Mochica's en de Inca's het gebied zouden domineren. Er is volgens Tosso nog zeker tien jaar onderzoek nodig om een beter beeld te krijgen van de geschiedenis van Las Shicras.

Tosso denkt dat de tempel misschien wel ouder is dan het archeologische complex Caral. Caral geldt vooralsnog als belangrijkste nederzetting van het pre-Columbiaanse tijdperk. Caral ligt zeventig kilometer noordelijker in Peru dan Las Shicras.
Las Shicras, Peru

CDA neemt ook in peiling De Hond afstand

EnquÍteOok in de nieuwe peiling van Maurice de Hond is het gat tussen CDA en PvdA groter geworden. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou het CDA 43 zetels halen en de PvdA 36. Gisteren peilde ook NOVA (de politieke barometer van Interview/NSS) al een groter wordend gat tussen de twee.

Afgelopen week stond het CDA nog op 44 zetels in de peiling van De Hond en de PvdA op 38. Voor beide partijen betekent de peiling van zaterdag een verlies in vergelijking met het zetelaantal nu in het parlement. De christendemocraten hebben nu 44 zetels, de sociaaldemocraten 42.

SP groter dan VVD
De opmars van de SP gaat in de peiling van De Hond onverminderd door. De partij komt zaterdag uit op 23 zetels, drie meer dan vorige week en 14 meer dan nu in de Kamer. De VVD zou uitkomen op 22 zetels, een verlies van 6 in vergelijking met de verkiezingen van 2003.

De peiling vertoont verder weinig wijzigingen in vergelijking met de laatste peilingen. Alleen de ChristenUnie maakt een sprongetje naar 7 zetels. Dat waren er afgelopen week nog 5, terwijl de partij nu 3 zetels heeft in het parlement. De Partij voor de Vrijheid van Wilders staat op 6, net als GroenLinks. D66, de SGP en EťnNL van Pastors staan op 2, de Partij voor de Dieren op 1.

In het onderzoek van De Hond geeft nog steeds 45 procent van de kiezers aan niet zeker te weten wat op 22 november te stemmen.

80's West End Girls

De groep die voor mij mischien wel op de meest ultieme manier de jaren 80 vertegenwoordigen zijn de Pet Shop Boys, met de singel West End Girls braken ze door in Nederland en de rest van Europa, voor mij zit deze single vol met herinneringen aan een schoolreisje naar London, en ik ben sindsdien fan van ze en tegenwoordig ze zijn beiden bijna/in de 50 en maken nog steeds innovatieve muziek, en het laatste album is door de doorgaans zeer kritische pers zeer goed ontvangen, kortom na meer dan 20 jaar muziek zijn ze nog steeds springlevend.

Vulkaanuitbarstingen maken gaten in ozonlaag

Icoon Wetenschap De gassen die vrijkomen bij vulkaanuitbarstingen vernietigen ozon en maken zo kleine gaten in de ozonlaag. Dat blijkt uit twee studies van de universiteiten Cambridge en Oxford. De resultaten van de onderzoeken zijn gepublicieerd in de wetenschappelijke tijdschrijften Geophysical Research Letters en Journal of Geophysical Research.

De onderzoekers hebben een rookpluim van de IJslandse Hekla-vulkaan geanalyseerd, die vrijkwam na een uitbarsting in februari 2000. Hierin zaten vulkanische gassen die de afbraak van ozon versnellen en daardoor kleine gaten in de ozonlaag veroorzaken. Waar de rook in de atmosfeer terechtkwam werd de hoeveelheid ozon tot nul verminderd. De ozonconcentratie bleef daarna nog twee weken zeer laag. Pas na deze periode zou het ozon zich weer herstellen tot het normale niveau. Gedurende twee dagen was de beschermende werking van de ozonlaag tegen ultraviolette straling met vijftien procent afgenomen.

De onderzoekers willen nu een veel grotere uitbarsting dan die van de Hekla-vulkaan onderzoeken, om te zien wat er daar met de ozonlaag gebeurt. Bovendien zijn ze benieuwd naar het effect van grote vulkaanuitbarstingen uit het verleden op de hedendaagse ozonlaag en het klimaat.Slecht voor ozonlaag

Verdonk haalt hard uit naar 'bange' Bos

De nummer twee op de VVD-verkiezingslijst, minister Rita Verdonk, heeft vandaag hard uigehaald naar PvdA-leider Wouter Bos. Volgens Verdonk is Bos ''bang'' voor haar. Net als vandaag ook al CDA'er Donner liet weten, heeft Verdonk geen goed woord over voor het interview dat Bos met De Telegraaf gaf en waarin hij zegt dat CDA en VVD hem al jaren als persoon kapot proberen te maken.

''Dit is een huilende Wouter Bos die al weet dat hij verloren heeft. Het kabinet-Bos zal er nooit komen'', aldus Verdonk.

'IJzeren Rita' haalt ook hard uit naar de PvdA inzake het integratie- en immigratiebeleid. Ze zegt te hebben aangetoond dat de sociaal-democraten in het verleden hebben gefaald met dat beleid. ''Door mensen klein te houden en te pamperen zijn mensen de uitkering ingeloodst en zijn achterstandswijken ontstaan.''

Wat is Dit: Opgave 61 - Uitslag

Andermaal een tweede ronde. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat jullie het in de eerste ronde al zouden raden. Met het oog op het eighties weekend was dat ook wel handig geweest maar helaas.
De winnaar is dit keer tomatoman. Gefeliciteerd. Zes punten voor deze meneer. In de lift gaat slechts een iemand mee en dat is Lode.

De volgende Wat is Dit begint maandag 12 november om 12.00 uur. Tot dan!

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: tafel

Tot maandag, tot WiD!

80's Maria Magdalena

Sandra, welke gezonde jongen was er destijds niet verliefd op haar, ze had mooie ogen en lieve lachrimpeltjes, ze scoorde in de jaren 80 een aantal hits waarvan Maria Magdalena de grootste was, en afgezien van een geflopt album in 2002 en een paar kleine hitjes voornamelijk in Duitsland hebben we sindsdien niet veel meer van haar gehoord, ik gok dat ze samen met haar man Micheal Cretu, die tevens haar producent was en het brein achter Enigma, ergens in het zuiden van Europa aan het genieten is van het geld wat ze destijds samen hebben verdiend. Maar haar lachrimpeltjes en mooie ogen zullen mij voor altijd bij blijven.

Europese bizon komt naar duinen bij Zandvoort

In de loop van volgend jaar lopen er wisenten (Europese bizons) rond in het Kraansvlak, een duingebied in de buurt van Zandvoort. Dat heeft een woordvoerder van natuurorganisatie ARK laten weten.

Het gebied van tweehonderd hectare is eigendom van PWN Waterleiding Noord-Holland. Het gaat om een proefproject van drie jaar.

De wisent of Europese bizon moet onder meer het dichtgroeien van het duingebied voorkomen. Vroeger was die taak vooral weggelegd voor konijnen. Door ziektes zijn er nu veel minder konijnen in de duinen.

ARK wilde al jaren de wilde grote grazers naar Nederland halen. Wisenten komen onder andere voor in Duitsland, Polen en Zweden. In die landen wordt nu gezocht naar een homogene groep van zes ŗ zeven dieren. De beesten zijn gek op takken, knoppen en bladeren van bomen en struiken.Volgend jaar in Zandvoort

VS vetoot resolutie tegen IsraŽl

Icoon IsraŽl/PalestinaEen resolutie van de VN-Veiligheidsraad waarin IsraŽl wordt veroordeeld voor het offensief van de laatste week in de Gazastrook, is door een veto getroffen van de Verenigde Staten. De Amerikaanse VN-ambassadeur John Bolton zegt dat de VS vindt dat de resolutie de schuld eenzijdig bij IsraŽl legt en dat het geen goed beeld geeft van recente gebeurtenissen.

In de afgewezen ontwerp-resolutie werd ook aangedrongen op het vertrek van het IsraŽlische leger uit de Gazastrook.

Woensdag werden 18 Palestijnse burgers gedood bij een IsraŽlische artilleriebeschieting in de plaats Beit Hanoun in het noorden van de Gazastrook. Premier Ehud Olmert van IsraŽl zei donderdag dat een technisch defect in de IsraŽlische artillerie de oorzaak was van de beschieting. Het leger had met de actie militante Palestijnen in Beit Hanoun willen treffen, die provisorische raketten op de IsraŽlische stad Ashkelon hadden afgevuurd.

IsraŽl bestookt de dichtbevolkte Gazastrook al lange tijd met onder meer gevechtsvliegtuigen en -helikopters, tanks en artillerie, ook sinds het vorig jaar in beginsel zijn troepen uit de strook terugtrok. De EU protesteerde daar eerder deze maand nog fel tegen.

WB Heerenveen: uitslag 5.000 meter (m)

Een dubbel succes voor Nederland bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, op de 5.000 meter wist Sven Kramer eerste te worden. Landgenoot Carl Verheijen pakte de tweede plaats. Het podium werd gecompleteerd door Eskil Ervik.

Kramer, met een tijd van 6.16,64, was op het ijs van Thialf 2,17 seconden sneller dan nummer twee Verheijen. De Noor Ervik moest 3,82 toegeven op Kramer. Er wisten nog twee Nederlanders zich in de top-10 te schaatsen. Bob de Jong werd vijfde met een tijd van 6.24,10 en Arjen van der Kieft werd tiende met een tijd van 6.26,70.Uitslag 5.000 meter heren

#NaamLandTijd
1Sven KramerNederland6,16,64
2Carl VerheijenNederland6,18,81
3Eskil ErvikNoorwegen6,20,46
4Havard BokkoNoorwegen6,23,90
5Bob de JongNederland6,24,10
6Enrico FabrisItaliŽ6,24,73
7Tobias SchneiderDuitsland6,25,09
8Shani DavisAmerika6,25,52
9Arne DankersCanada6,26,70
10Arjen van der KieftNederland6,26,91


Stand WB 5.000/10.000 meter

#NaamLandPunten
1Sven KramerNederland100
2Carl VerheijenNederland80
3Eskil ErvikNoorwegen70
4Havard BokkoNoorwegen60
5Bob de JongNederland50
6Enrico FabrisItaliŽ45

80's Small Town

In 1987 overleed de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol. Warhol had eind jaren '60 de band 'The Velvet Underground' ontdekt en onder zijn hoede genomen. Deze band was in 1965 door Lou Reed en John Cale opgericht en kende een korte, maar krachtige carriŤre. In 1968 viel de band uit elkaar na hoog oplopende ruzies. Reed en Cale waren daarna decennia lang niet meer 'on speaking terms'. Het overlijden van hun voormalige mentor bracht ze weer bij elkaar en de LP 'Songs for Drella' is echt een fantastische plaat. Mijn bijdrage aan deze middag sluit ik af met het nummer "Small Town".

Meer walvissen aangespoeld in Nieuw-Zeeland

Icoon Buitenlands Er zijn zaterdag opnieuw walvissen aangespoeld op het strand van Ruakaka in Nieuw-Zeeland. Reddingswerkers en vrijwilligers hebben geprobeerd de dieren zo snel mogelijk weer naar zee te leiden. Voor zeventien dieren kwam hulp te laat.

Reddingswerkers hebben twee leiders van de kudde op pontons gehesen en ze vervolgens op volle zee vrijgelaten. Ze hoopten dat de rest van de kudde hun leiders zou volgen. De dieren zijn grienden, een zoogdier dat vergelijkbaar is met walvissen. Vrijdag waren ook al 78 walvissen gestrand in het gebied. Toen vonden 38 walvissen de dood.

Natuurbeschermers houden de overlevende walvissen scherp in de gaten om ervoor te zorgen dat ze niet opnieuw stranden. Regelmatig spoelen in de herfst walvissen aan in Nieuw-Zeeland. Waarom dit gebeurt is voor wetenschappers een raadsel. Een woordvoerster van het ministerie van Milieu heeft aangegeven dat doorgaans niet zoveel walvissen stranden als deze keer het geval is. De meeste walvissen spoelden aan in 1918, toen duizenden walvissen vastzaten op de Chatham-eilanden. In 1985 spoelden 450 grienden aan op het Great Barrier Reef. Daarvan konden er 324 worden gered.Veel walvissen gestrand...

80's Proud to Fall

In 1989 bracht Ian McCulloch, de zanger van Echo and the Bunnymen, zijn eerste solo LP uit. De single "Proud to Fall" wist nummer 1 te worden in de US Modern Rock charts. In die tijd kende we nog geen internet, maar als student had ik wel het geluk dat ik aangesloten was op het netwerk van de universiteiten in Nederland: SURFNET. Al vlot had ik in de gaten hoe dat werkte met chatten en ik kwam toen ook al snel in contact met een paar studenten uit Amsterdam, die ook fans waren van de Bunnymen. Gezamenlijk hebben we nog een middagje de betere platenzaken in de hoofdstad afgeschuimd op zoek naar bijzondere releases en bootlegs.

Tentamen maken in sms-taal toegestaan

Icoon Taal Studenten in Nieuw-Zeeland mogen voortaan sms-taal gebruiken bij het maken van hun tentamens. Wel wordt de studenten aangeraden om zich in correct Engels uit te drukken, maar sms-taal wordt niet fout gerekend. Dat heeft het dagblad The Press gemeld.

De studenten krijgen volgens de New Zealand Qualifications Authority punten als het antwoord in sms-taal "duidelijk aantoont dat de student de materie begrepen heeft". Docenten en studenten zijn verdeeld over de beslissing. Veel mensen denken dat het gebruik van sms-taal schade toe zou kunnen brengen aan het gebruik van normaal Engels.

Een woordvoerster van docenten verklaarde dat de beslissing noodzakelijk was door de nieuwe dagelijkse realiteit in de klas. Steeds meer studenten gebruiken sms-taal in het dagelijks leven. Overigens telt de maatregel niet voor tentamens Engels: in tentamens waarbij het gaat om taalbeheersing mag sms-taal niet gebruikt worden.

Overigens is het is het niet de eerste keer dat sms-taal in het nieuws verschijnt. Zo werd eerder al de SMS-BBL, een bijbel in sms-taal, uitgebracht.Antwoorden in sms-taal worden niet altijd goedgerekend

80's Handle with Care

In 1988 verscheen een bijzondere plaat: 'Traveling Wilburys Vol. 1' van de Traveling Wilburys. Dit was een samenwerking tussen ex-Beatle George Harrison, Jeff Lynne (ELO), Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. Het vijftal had oorspronkelijk alleen met elkaar afgesproken om een B-kantje van een single van Harrison in elkaar te flansen. Dat beviel kennelijk erg goed, want er werd al snel besloten om samen een hele plaat op te gaan nemen. De single die als B-kantje bedoeld was, maar dus de eerste hit van de Wilburys werd, is "Handle with Care".

80's Cold Metal

Ik kocht in de jaren 80 wel veel muziek, maar ging eigenlijk nooit naar een concert. Dat deed ik pas zo vanaf 1990/91. Ik herinner me Iggy Pop in Ahoy! Om ons alvast een beetje op het concert voor te bereiden, wisselden we vooraf wat cassettes uit. Een song die bij ťťn van mijn vrienden, Aldwin, erg in de smaak viel bij was 'Cold Metal' uit 1988. Althans dat merkte ik toen ik een half jaar later een demotape kreeg met daarop de eerste nummers van zijn nieuwe coverband. Of het nu kwam omdat dit zo'n simpele song was om na te spelen, of dat hij het echt een geweldig nummer vond, dat heeft ie me nooit verteld.

80's Darklands

Ik herinner me dat ik op woensdag altijd snel de collegazaal verliet om 's middags op mijn studentenkamertje naar de radio te gaan luisteren. Op woensdag was de VPRO middag: Eerst een paar uur muziek in "De Wilde Wereld" met Fons Dellen en om 17.00 uur een uurtje onzin in "Ron Flon Flon" met Jacques Plafond (de onnavolgelijke Wim T. Schippers). De wilde wereld was redelijk alternatief qua muziekkeuze en draaide regelmatig muziek van minder bekende bands. In 1987 waren ze een tijdje helemaal weg van "The Jesus and Mary Chain". Van de LP "Darklands" heb ik de gelijknamige single uitgekozen.

80's Walk this Way

Begin jaren tachtig was ook de tijd waarin rapmuziek populair werd. De mannen van Run DMC kregen het als eerste rapgroep voor elkaar om op MTV te komen. In 1985 werden ze uitgenodigd om mee te doen aan het Live Aid concert in Philadelphia. Toch was de echte grote doorbraak van Run DMC pas een jaar later, in 1986: 'Walk This Way' werd hun eerste grote internationale hit. De videoclip, waarin een echte 'music battle' plaatsvond tussen de rockers van Aerosmith en de rappers van Run DMC, viel erg in de smaak bij het grote publiek. Deze clip wordt tegenwoordig beschouwd als een echte klassieker.

Donner: Bos moet zich niet aanstellen

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos moet zich niet zo aanstellen, als hij zegt dat het CDA en de VVD hem proberen kapot te maken. Dat zegt oud-minister van Justitie Piet Hein Donner. Die vroeg zich bij de TROS af hoe Bos ooit premier kan worden als hij nu al vindt dat hij veel te verduren heeft.

Bos beklaagde zich zaterdag in De Telegraaf over het gedrag van het CDA. Dat zou hem voortdurend aanvallen omdat de christendemocraten zelfs iets te verbergen hebben.

Donner zegt dat premier Balkenende, minister Verdonk en hijzelf ook de nodige kritiek over zich heen hebben gekregen.'Bos moet zich niet aanstellen'

Al-Qaeda plant kerstaanslagen in Europa

TerrorismeHet terreurnetwerk al-Qaeda van de Saudische topterrorist Osama bin Laden plant aanslagen met de feestdagen in Europa. Volgens de Amerikaanse televisiezender CBS zouden trein en vliegverbindingen de voornaamste doelen zijn.

Het station baseert zich op bronnen binnen diverse inlichtingendiensten, Arabische diplomaten en de Pakistaanse geheime dienst.

Terugtrekking
De organisatie trekt voor de komende acties buitenlandse strijders terug uit Afghanistan. De terugtrekking is al zes maanden aan de gang. De strijders dragen hun taken over aan de Taliban en keren huiswaarts. Opgepakte verdachten repten van mogelijke acties niet alleen in Europa maar ook tegen oliedoelen in Arabische landen.

''Een verdachte verklaarde dat de plannen voor een herhaalde Heathrow-aanslag klaar zijn. Het is nu zaak actie te ondernemen'', aldus een hooggeplaatste functionaris tegen CBS. ''Het lijkt erop dat al-Qaeda de druk op Europa opvoert.''

Terreurkenner Rohan Gunaratna vindt de terugtrekking van al-Qaeda-strijders uit Afghanistan niet vreemd. ''We geloven dat vandaag de dag Arabieren veel waardevoller zijn voor Bin laden als ze in hun vaderland actief zijn, en dan vooral in het Midden-Oosten om Westerse doelen aan te vallen. Daarom hebben we een verschuiving gezien in het denken en de strategie van al-Qaeda om leden aan te moedigen Afghanistan en Pakistan te verlaten.''

Man verdacht van verkrachten ama

Icoon PolitieIn Duitsland is deze week een 59-jarige voormalige inwoner van Wieringen aangehouden die verdacht wordt van het verkrachten van een 19-jarige alleenstaande asielzoeker (ama). Hij zou hem ook in de prostitutie hebben gebracht.

Het slachtoffer is ondergebracht in een opvangtehuis. Dat meldde de politie Friesland zaterdag.

De man wordt verdacht van meerdere verkrachtingen, alleen dan wel met anderen. De verdachte is in 2001 veroordeeld voor verkrachting van minderjarige jongens. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De politie van Friesland en Noord-Holland Noord hebben de zaak in onderzoek.

Twee kinderen dood door brand in Hoogvliet

Icoon BrandTwee kinderen zijn zaterdag omgekomen door brand in hun ouderlijk huis aan het Duizendblad in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Dat zei een politiewoordvoerder.

De kinderen, een meisje van drie en een jongetje van vier jaar oud, overleden in het ziekenhuis aan brandwonden en rookvergiftiging, aldus de politie.

Rond 9.30 brak de brand door nog onbekende oorzaak uit. Er was flinke rookontwikkeling, maar het vuur was snel weer uit. Ook de ouders van de kinderen waren in de woning aanwezig, zij raakten niet gewond.

De technische recherche doet sinds begin van de middag onderzoek in de woning. Getuigen en omwondenden worden gehoord om meer over het incident te weten te komen. De gemeente zoekt volgens de politie uit of buurtbewoners behoefte hebben aan opvang. Het Duizendblad ligt in een kinderrijke buurt, aldus de woordvoerder.

80's Bring on the Dancing Horses

Het is 1985, het jaar waarin ik de middelbare schoolbankjes verliet om te gaan studeren in Tilburg. Halverwege de jaren tachtig had je aan de andere zijde van de Noordzee eigenlijk drie interessante bands: U2, de Simple Minds en Echo and the bunnymen. Mijn studievriend Christoph was een echte bunnymen. Hij draaide deze muziek grijs, wist dankzij de Britse muziekbladen altijd het laatste nieuws over de band en hij rustte niet voordat zijn hele vriendenkring besmet was geraakt met het Echo and the bunnymen virus. Zijn favoriete song was 'Bring on the Dancing Horses'.

80's Two Tribes

We komen nu bij een wat bekendere act: Frankie goes to Hollywood. Het was de tijd van de Koude Oorlog. Reagan was president van de Verenigde Staten, Andropov was net aan de macht in de Sovjet-Unie. De single 'Two Tribes' uit 1984 is een anti-oorlogssong, zeer controversieel, zeker ook vanwege de videoclip. Er zijn meerdere versies uitgebracht van deze single. Ik heb zelf de 12-inch versie die begint met een bomalarm, gevolgd door de geruststellende stem van Reagan. Het bevat ook nog een handige instructie hoe je je gezinsleden in moet pakken die zijn overleden als gevolg van radioactieve straling.

Verzorgster gedood door luipaard

Icoon OpmerkelijkIn een dierentuin in het Duitse Chemnitz, in het zuid-oosten van Duitsland, is een 23-jarige verzorgster gedood door een luipaard. Ze werd vanochtend rond half tien door het dier aangevallen nadat ze het hok van de luipaard had schoongemaakt. Ze had geen schijn van kans. Over de toedracht wil de politie verder niets zeggen.

Het is niet het eerste ongeluk in deze dierentuin. In 2004 raakte een verzorgster zwaargewond toen ze door een leeuw werd aangevallen.

WB Heerenveen: Uitslag 2e 500 meter (V)

Beixing Wang is er in geslaagd om de tweede 500 meter bij de vrouwen op haar naam te schrijven. De Chinese schaatsster was op deze korte afstand 0,07 sneller dan Sang-Hwa Lee. De Zuid-Koreaanse, winnares van vrijdag, werd tweede.

Jenny Wolf completeerde het podium door als derde te finishen. De Nederlandse vrouwen eindigden wederom op gepaste afstand. Vrijdag konden zij namelijk ook al geen vuist maken. Margot Boer was de beste landgenote met een zevende plaats. Marianne Timmer en Annette Gerritsen eindigden uiteindelijk op de achtste plaats. Timmer: "Ik verlies teveel op de eerste 100 meter; het rondje is niet verkeerd. Maar ik lig op schema. Het komt allemaal wel goed."

De uitslag van de 500 meter:

#NaamLandTijd
1Beixing WangChina38,26
2Sang-Hwa LeeZuid-Korea38,33
3Jenny WolfDuitsland38,41
4Aihua XingChina38,81
5Hui RenChina38,85
6Sayuri OsugaJapan38,97
7Margot BoerNederland39,14
8Annette GerritsenNederland39,17
--Marianne TimmerNederland39,17
10Chiara SimionatoItaliŽ39,21

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1Sang-Hwa LeeZuid-Korea180
2Beixing WangChina170
3Jenny WolfDuitsland150
4Aihua XingChina120
5Hui RenChina95
6Margot BoerNederland90

80's In the Neighbourhood

Ik vermoed dat ik begin jaren 80 eens een documentaire heb gezien over Tom Waits. Waits was sinds de jaren 70 al bekend als zanger/pianist die met zijn rauwe stem liedjes zong over alledaagse gebeurtenissen. Net in die tijd bracht hij een paar platen uit, die bij sommige radiomakers heel erg in de smaak vielen. Van de LP Swordfishtrombones uit 1983 heb ik het nummer 'In the Neighourhood' uitgekozen. Het klinkt vrij weird, een slepende melodie met blaasmuziek, percussie en gitaar. Het sprak me indertijd wel heel erg aan.

WB Heerenveen: Uitslag 1500 meter (V)

Anni Friesinger heeft in Thialf in Heerenveen, na de 1000 meter, ook de 1500 meter op haar naam geschreven. Op het podium kreeg de Duitse schaatsster gezelschap van Christine Nesbitt en Ireen WŁst.


Friesinger en WŁst reden in de laatste rit van de schaatsmijl tegen elkaar. De Brabantse kon de Duitse nog enigzins bij te blijven, maar kwam in de slotronde toch te kort voor de overwinning. Bovendien was de winnares van de afstand maar 0,05 seconde sneller dan Nesbitt, welke als tweede eindigde. Renate Groenewold reed een redelijke rit en wist uiteindelijk beslag te leggen op de zevende plaats. "Ik ben niet geheel ontevreden. Het was beter dan mijn eerste 1500 meter van vorig seizoen." De Groningse schaatsster finishte toen op een teleurstellende veertiende plaats.

De uitslag an de 1500 meter:

#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1.56,90
2Christine NesbittCanada1.56,95
3Ireen WŁstNederland1.57,31
4Kristina GrovesCanada1.57,69
5Daniela AnschŁtzDuitsland1.58,24
6Pauline van DeutekomNederland1.58,65
7Renate GroenewoldNederland1.58,93
8Fei WangChina1.59,52
9Claudia PechsteinDuitsland1.59,63
10Katarzyna WůjcickaPolen1.59,76

WB Heerenveen: Uitslag 1000 meter (H)

Kyou-Hyuk Lee is de verrassende winnaar geworden van de 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Thialf in Heerenveen. De Koreaan werd op het podium geflankeerd door twee Nederlanders, namelijk Beorn Nijenhuis en Erben Wennemars.

Wennemars wist vrijdag de schaatsmijl ook al op zijn naam te schrijven. Olympisch kampioen Shani Davis belandde net naast het podium en moest het doen met de vierde plaats. Nijenhuis kon zijn geluk niet op na zijn podiumplaats op de kilometer. Vorig weekend, tijdens het NK afstanden in Assen, viel de Nederlander op de 500 meter. Verder werd hij derde op de 1000 meter en moest hij het op de 1500 meter stellen met een zevende stek. "Dit is gewoon een toptijd! En het is net als met Erben gisteren: we wisten dat het er was, het moest gewoon een keer gebeuren."

Uitslag van de 1000 meter:

#NaamLandTijd
1Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea1.09,01
2Beorn NijenhuisNederland1.09,21
3Erben WennemarsNederland1.09,37
4Shani DavisAmerika1.09,38
5Jan BosNederland1.09,75
6Pekka KoskelaFinland1.09,83
7Stefan GroothuisNederland1.09,98
8Joon MunZuid-Korea1.09,99
9Francois RobergeCanada1.10,07
10Samuel SchwarzDuitsland1.10,14

80's Sense of Purpose

We zijn inmiddels aangeland in 1981 met 'Sense of Purpose' van The Sound. Ik ontwikkelde een eigen muzieksmaak. Die wordt vaak bepaald door de mensen met wie je omgaat, maar soms kom je ook toevallig iets tegen wat je aanspreekt.Tijdens een avondje vergaderen zette de oudere broer van mijn klasgenoot Tom, eens als achtergrondmuziekje een LP op van The Sound. Ik vond het aparte muziek, eigenlijk niet zo geschikt als achtergrondmuziek, maar heb er later zelf toch ook een paar platen van gekocht.

RšikkŲnen: "Records onhaalbaar"

Kimi RšikkŲnen gaat er vanuit dat hij niet zo lang actief zal zijn bij Scuderia Ferrari als voorganger Michael Schumacher. In het Duitse boulevardblad Bild gaf de Finse coureur aan dat hij de records van de Duitser niet zal verbreken.

RšikkŲnen reed de afgelopen vijf seizoenen voor McLaren Mercedes, maar zal in januari voor het eerst in een bolide van Ferrari stappen. "Ik zal niet lang genoeg meedoen om nog zeven titels te behalen", aldus de Fin. "Misschien is dit Ferrari-contract wel mijn laatste."

Bovendien ziet RšikkŲnen geen directe concurrent in regerend wereldkampioen Fernando Alonso. Volgens de Finse coureur zal hij vooral met toekomstig teamgenoot Felipe Massa gaan strijden om de titel. "Mijn grootste rivaal zal niet Fernando Alonso zijn. Ik denk dat ik het zwaarder krijg met Felipe Massa."

80's Geno

We vervolgen de jaren tachtig en gaan door naar de Dexy's Midnight Runners. Je kent misschien hun hitje Come On Eileen. Het nummer wat ik van ze heb uitgekozen is 'Geno' van de LP 'Searching for the Young Soul Rebels'. Hoe kwam ik ook alweer bij deze band terecht? Welnu, na afloop van een avondje stappen gingen we met een paar vrienden bij iemand thuis nog even een laatste biertje drinken. De drank kwam op tafel en de gastheer zette deze plaat op. We waren aardig aangeschoten, er werd nog druk gefilosofeerd en deze muziek was de perfecte afsluiting van een gezellige avond.

VPRO brengt documentaire over WoW-sweatshops

Een beetje gamer kent ze wel: de sweat shops in China waar Chinezen uren achter elkaar World of Warcraft spelen om zoveel mogelijk goud en items te verzamelen. Deze worden vervolgens met flinke winsten op internet verkocht.

Donderdag 21 december wordt er op Nederland 2 omstreeks 23:05 een documentaire over dit fenomeen uitgezonden. Een beschrijving van de documentaire:

"[...]
Holland Doc: Cyberkoelies

Chinese boeren in cyberspace

Wat verbindt jonge Chinese boeren, afzichtelijke gnomen en obsessieve Europeanen? Antwoord: World of Warcraft.

Nooit van World of Warcraft gehoord? Stap in de wereld van Cyberkoelies en zie hoe uitersten samenkomen in de virtuele werkelijkheid van hedendaags China: waar boerenzonen en dochters online demonen bevechten in opdracht van nietsvermoedende internetgamers uit Europa. Maak kennis met nijvere goudboeren en zie hoe zij niet langer de Gele Aarde ploegen, maar de denkbeeldige akkers van Orcs en Elves, op zoek naar vrijheid en geluk � om te ontdekken dat zelfs hun gedroomde realiteit onbereikbaar is.

In zijn debuutfilm neemt Floris-Jan van Luyn, oud-China-correspondent van NRC Handelsblad, samen met cameraman Edwin Verstegen een verscholen wereld in het achterland van China onder de loep. Daar, weg van de openbaarheid, bevechten jonge Chinezen soms 36 uur achtereen feeŽn en trollen voor iedereen die maar betalen wil.

In deze documentaire gaat de virtualiteit met de werkelijkheid aan de haal. Chinezen verruilen het land voor de stad, om in een schijnwereld te belanden waar het beter is. "Ik krijg mijn waardigheid terug in het spel", zegt een van de professionele speelsters. De virtualiteit geeft haar vrijheid, de realiteit brengt brood op de plank. Maar hoe zit het in de echte wereld? Hoe bereikbaar zijn hun dromen daar?

Cyberkoelies laat de mensen aan het woord die zwoegen voor een beter leven in dienst van de op hol geslagen werkelijkheid in het Westen.
[...]"
Suckie suckie, ten dollar!

Stadion Udinese gesloten

Op last van de politie is het stadion van Udinese, Stadio Friuli, voorlopig niet toegankelijk. De reden voor de sluiting zou met de veiligheid te maken hebben. Bij een inspectie werden namelijk fouten in de bouwconstructie aangetroffen.

"We moesten deze beslissing wel nemen", zegt een woordvoerder van de Italiaanse politie. "We hebben het hier niet over de verkeerde opstelling van reclameborden. Op dit moment zijn de omstandigheden niet toereikend om een sportevenement in Stadio Friuli te houden."

De sluiting zou nog wel eens een probleem kunnen worden voor Udinese. Het stadion is namelijk de thuishaven van de club en op 19 november staat er een thuiswedstrijd gepland. De Italiaanse ploeg laat op de clubsite weten er alles aan te doen, zodat het team toch in het eigen stadion kan spelen. Als het stadion volgend weekend nog niet is vrijgegeven door de politie, dan wijkt Udinese uit naar Stadio Bentegodi in Verona.

80's London Calling

Bij het aanbreken van het nieuwe decennium zat ik in de eerste klas van de middelbare school. Mijn venster op de wondere wereld die de popmuziek heet, was nogal beperkt. Je had natuurlijk de radio met de Top 40. Internet bestond nog niet, maar ik had gelukkig wel een paar klasgenoten die hun eigen muzikale roeping volgden en een bandje begonnen. In 1984 mochten ze voor het eerst optreden, op de jaarlijkse schooldag. Op het repertoire stonden voornamelijk covers. Er zat ook een nummer van The Clash bij. Daarom beginnen we mijn bijdrage aan deze themadag met 'London Calling'.

80's Club Tropicana

Wham! is een typische exponent van de jaren '80. Makkelijk in het gehoor liggende muziek, doorgaans gelanceerd tezamen met een videoclip. Het duo George Michael en Andrew Ridgeley deden dit erg goed. M.n. George Michael genoot grote populariteit. Zijn flitsende uiterlijk deed het hart van menig pubermeisje sneller kloppen. Dat meneer Michael er een geheel andere voorkeur op na hield dan vrouwen werd conform de aanpak van de muziek zorgvuldig geheim gehouden. Pas halverwege de jaren '90 kwam hij "uit de kast".
Er is een enorme keuze aan clipjes die ik kan tonen maar ik heb gekozen voor "Club Tropicana" omdat het Wham! en m.n. George Michael laat zien zoals het graag aan ons getoond werd: omringd door vrouwen en half naakt. Laat de kassa maar rinkelen.

Hockeyer Delmee gaat door

Hockeyer Jeroen Delmee zal zich tot de Olympische Spelen van 2008 in China beschikbaar stellen voor Oranje. Eind juli liet hij ook al doorschemeren dat hij wellicht door zou gaan.

"k heb in mijn leven definitief voor hockey gekozen", aldus de aanvoerder van het Nederlands hockeyteam van de mannen. "Sinds begin deze maand ben ik werkloos. Ik ben nu plannen en ideeŽn aan het uitwerken om als trainer-coach en als organisator van clinics en hockeykampen aan de slag te gaan. Mijn hart ligt in het hockey. Waarom zou ik dan mijn hart niet volgen?" Om dit allemaal te kunnen realiseren heeft hij zijn baan als commercieel medewerker inmiddels opgezegd.

80's You Can Call Me Al

Naast een hoop commerciŽle zooi werden er in de jaren '80 ook een hoop bijzondere albums geproduceerd. Niet zelden stonden deze op naam van artiesten die hun sporen al in de jaren '70 en soms zelfs '60 hadden verdiend. Paul Simon is hierop geen uitzondering. Na een aantal magere jaren kwam hij in 1986 met "Graceland". Op dit album mengt hij westerse muziek met Zuid-Afrikaanse, hierbij bijgestaan door Ladysmith Black Mambazo. Een van de nummers van dit album dat redelijk bekend werd was You Can Call Me Al. Voor de wat jongere onder ons: het kleine mannetje in de clip is Paul Simon.

De Cler vervangt 'Gio' bij Oranje

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn plaats in de selectie van bondscoach Marco van Basten afgestaan aan Tim de Cler. De verdediger van FC Barcelona heeft namelijk last van een blessure aan zijn achillespees.

Na een gesprek tussen Van Bronckhorst, de technische staf van het Nederlands Elftal en de medische staf van FC Barcelona is besloten om de verdediger vrij te geven. De verdediger van AZ is als vervanger voor Gio opgeroepen. Oranje speelt komende woensdag een oefenwedstrijd tegen de nationale ploeg van Engeland. Het duel wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld en begint om 20:00.

80's Another Brick in the Wall

Hoe je de muzikale nalatenschap van de jaren '80 ook wil beoordelen, ze begonnen in elk geval goed. "The Wall" van Pink Floyd is eigenlijk uit 1979 en hoort dus strikt genomen hier niet thuis. Maar de band maakte vooral in het begin van de jaren '80 furore met het album. De teksten zijn volgens Roger Waters voor een groot deel autobiografisch.
De enigzins vreemde, zwartgallige stijl van de muziek stond de immense populariteit van het album niet in de weg. De titelsong "Another Brick in the Wall" werd in menig land een nummer 1 hit.

Mogelijk 2 nieuwe Godfather-films

Icoon Film Er komen mogelijk twee nieuwe Godfather-films in de bioscoop. Een bron binnen de filmmaatschappij Paramount heeft gemeld dat de films sinds een maand de 'actieve ontwikkeling'-status hebben. Dat betekent dat de productie binnen nu en een jaar van start kan gaan. Paramount is geÔnteresseerd geraakt in twee nieuwe films, omdat twee nieuwe Godfather-boeken het erg goed doen in de verkoopcijfers.

Deze boeken (Godfather's Revenge en Godfather Returns van Mark Winegardner) zullen door Paramount verfilmd gaan worden. De bron vertelde ook dat voor Godfather's Revenge de hele cast van de originele film opnieuw gevonden moet worden, omdat het verhaal zich afspeelt tussen Godfather 1 en 2. Het vinden van mensen voor Godfather Returns zal makkelijker zijn.

Er gaan al bijna tien jaar geruchten dat er een vierde Godfather-film zou komen. Francis Ford Coppola zou terugkeren om het verhaal te schrijven en Leonardo DiCaprio zou een jonge Sonny Corleone spelen. Om de kosten te drukken zou de film opgenomen worden in AustraliŽ. Dit plan is echter nooit van de grond gekomen.

Heleen van Royen wil in pornofilm spelen

Heleen van Royen heeft in het Algemeen Dagblad gezegd in een pornofilm te willen spelen. "Ik ben altijd heel nieuwsgierig geweest naar het leven van pornosterren; vrouwen die hun geld verdienen met seks", schrijft de 41-jarige schrijfster in de krant als haar gevraagd wordt waar de grens ligt. "Nou ja, het zal er waarschijnlijk niet van komen", voegt ze vervolgens toe.

Deze week staat Van Royen samen met haar echtgenoot Ton van Royen naakt in de Playboy. Ze staat sinds vrijdag op de cover van het blootblad. Van Royen is de eerste schrijfster die in het blad staat. Ze raadt andere schrijfsters aan om ook in de Playboy te poseren. "Ik zou het best grappig vinden als ik hiermee de toon heb gezet", aldus van Royen. Ze zou de schrijfsters Susan Smit en Saskia Noort wel in een naaktreportage willen zien. "Maar iedereen moet het zelf weten".

Torres niet bij Spaans elftal

Fernando Torres maakt geen deel uit van de Spaanse selectie die op 15 november een vriendschappelijke interland zal afwerken tegen het nationale elftal van RoemeniŽ.

De spits van Atlťtico Madrid kent een teleurstellend seizoen bij zijn club. In negen competitieduels vond de aanvaller slechts tweemaal het net. Fernando Morientes, die niet mee naar het WK mocht, is zijn vervanger in Luis Aragonťs' selectie.

"De vier aanvallers die in de selectie zitten zijn op dit moment in betere vorm dan Torres", aldus Aragonťs. "Vergeet niet dat het een vriendschappelijk duel is, en we daarom kunnen kijken naar nieuwe dingen."

Real Madrid-speler Raķl GonzŠlez maakt opnieuw geen deel uit van de selectie. De Spanjaard werd eerder al buiten de selectie gehouden door Aragonťs. David Albelda, Pablo IbaŮez, Xavi HernŠndez en Carles Puyol zijn niet beschikbaar deze wedstrijd, waardoor de bondscoach de kans krijgt om nieuwe spelers in te zetten.

Javi Navarro, Javier Arizmendi en David Silva komen van Jong Spanje, en werden voor het eerst opgeroepen. "Alle nieuwe spelers zijn in uitstekende vorm. Silva bijvoorbeeld, is een speler van uitzonderlijke kwaliteiten. Hij kan rechts en links achter de spits spelen."

Spaanse selectie:

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), Josť Reina (Liverpool).
Verdediging: Antonio Lůpez (Atlťtico Madrid), Juanito (Real Betis), Joan Capdevila (Deportivo La CoruŮa), Alberto Lopo (Deportivo La CoruŮa), Sergio Ramos (Real Madrid), Javi Navarro (Sevilla), Angťl (Celta de Vigo).
Middenveld: Cesc Fabregas (Arsenal), Andrťs Iniesta (Barcelona), Luis GarcŪa (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), Miguel Angťl Angulo (Valencia), Marcos Senna (Villarreal), David Silva (Valencia), Borja OubiŮa (Celta de Vigo).
Aanval: David Villa (Valencia), Javier Arizmendi (Deportivo La CoruŮa), Fernando Morientes (Valencia).

Vooruitblik: Ajax - PSV

Dit weekend staat er een onvervalste topper op het programma, namelijk de wedstrijd tussen Ajax en PSV. Deze twee clubs bezetten momenteel de eerste en tweede plaats in de Eredivisie. Hieronder volgt een vooruitblik naar de wedstrijd van zondag.

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, beschikt in de wedstrijd tegen PSV over een bijna fitte selectie. Ryan Babel is de enige speler die het duel van zondag aan zich voorbij moet laten gaan. De aanvaller zit al bijna een maand aan de kant vanwege een blessure aan zijn knie. Alle overige spelers zijn blessurevrij of hebben geen schorsing aan hun broek hangen. In tegenstelling tot afgelopen donderdag, tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag (2-0) om de KNVB Beker, zal John Heitinga weer terugkeren bij de selectie. De verdediger zat tegen de Haagse ploeg namelijk een schorsing uit.

Ook Ronald Koeman, trainer van PSV, kent weinig personele problemen in aanloop naar de topper. Zo kan de oefenmeester in Amsterdam weer beschikken over Manuel da Costa (enkel), Diego Tardelli (enkel) en Philip Cocu (kuit). Het drietal is weer helemaal hersteld en kan zondag in actie komen. Eerder deze week liet Cocu de wedstrijd in het kader om de KNVB Beker, tegen Vitesse (4-0), aan zich voorbij gaan. Patrick Kluivert trainde de afgelopen week volop mee met de selectie van de Eindhovenaren. Toch zal de aanvaller nog niet spelen tegen zijn voormalige werkgever. Bovendien is de kans erg klein dat hij voor deze wedstrijd plaats mag nemen op de reservebank.

Gezien de statistieken mist Ajax het voordeel in de Amsterdam ArenA. In het eigen stadion wist de ploeg namelijk maar twee keer te winnen. PSV deed het vele malen beter met negen maal winst. Verder speelden de beide ploegen nog twee keer gelijk. De laatste wedstrijd in de Eredivisie tussen de beide clubs, welke in Amsterdam werd gespeeld, dateert van 11 maart 2006. Toen eindigde de confrontatie in een gelijkspel (0-0). Komende zondag zal duidelijk worden hoe de verhoudingen tussen Ajax en PSV zich vertaald in doelpunten. Dan wordt ook duidelijk of de Amsterdammers in staat zijn om de eerste plaats te behouden. Bij een verlies nemen de Eindhovenaren deze positie namelijk over. Aanstaande zondag om 12:30 wordt in de Amsterdam ArenA afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Jan Wegereef.

80's Gimme all your lovin

ZZ Top, bij het grote publiek vooral bekend om hun lange baarden en de rode Hotrod die in de jaren '80 een hoofdrol speelde in de clips en albumhoezen.

Maar ZZ Top is al veel langer bezig namelijk al sinds begin jaren '70 in die tijd maakte ze een ruige mix van tex mex muziek, zware blues en harde gitaren, halverwege de jaren 80 maakte ze een paar commerciele albums, hebben in die tijd het geld verdiend en nu meer dan 30 jaar later en al die tijd in dezelfde samenstelling maken ze weer dezelfde ruige muziek als in de begintijd.

Gimme all your lovin was een van de liedjes uit de commerciele tijd, en kwam uit in 1983.

Eighties weekend op de FOK!weblog

Aangezien er op de FOK!weblog wat *kuch* oudere *kuch* mensen rondlopen in de crew leek het ons wel gepast om nostalgisch te gaan doen over de jaren tachtig. Immers vroeger was alles beter, denk aan de legging, getoupeerd haar, grote snorren en kleding waar ik nu direct plaatsvervangende schaamte voor krijg.

De jaren tachtig waren met name de jaren waarin de muziekvideos hun opwachting maakten. Vlak voor de jaren de tachtig (in 1979) brachten The Buggles het nummer Video Killed the Radio Star als hommage aan de radio programma's die gemaakt zijn tussen de jaren '20 en '60 van de vorige eeuw. Als variant hierop heeft ArchEnemy Internet Killed The Video Star gemaakt, veel plezier met dit mooie audio fragment.

Vandaag zullen we met name video's laten zien uit de jaren 80 met daarbij een kort verhaal gerelateerd aan de video, morgen zullen de oude jaren tachtig verhalen boven komen drijven. Veel plezier met dit jaren tachtig weekend op de FOK!weblog.

'GP India in 2010'

Een tijdje geleden werd bekend dat Zuid-Korea vanaf 2010 een Grand Prix zal organiseren. Nu is bekendgemaakt dat in datzelfde jaar nog een nieuwe race op de kalender zou kunnen verschijnen, namelijk in India.

Dit maakte de Indiase motorsportfederatie bekend. "We zijn bezig de details de komende weken in orde te maken", vertelt Vicky Chandok, baas van de organisatie, aan AFP. "We werken dag en nacht om het daadwerkelijk te laten gebeuren en zullen een aankondiging doen wanneer alles helemaal rond is."

Waar deze race plaats zou moeten vinden is nog niet officieel bekend, maar er zijn geruchten dat het zou gaan om een nog te bouwen circuit bij Bangalore. Twee jaar geleden werd ook een poging ondernomen om een circuit te bouwen, toen bij Hyderabad, maar dat project mislukte.

Formule 1 baas Bernie Ecclestone verklaarde onlangs nog een race in het grote land wel te zien zitten. "India gaat waarschijnlijk sneller groeien dan China. We moesten zeker weten dat we de juiste plek gevonden hebben, en dat hebben we."

80's Take on me

Van het debuutalbum Hunting high and low dat in 1985 uitkwam komt de debuutsingle Take on me en dat was tegelijk het debuut en de doorbraak van Aha buiten de scandinavische landen.

Sinds die tijd laten de heren met enige regelmaat wat van zich horen, hun laatste cd Analogue is kort geleden uitgekomen en de heren zijn zelfs aan het toeren, dus in tegenstelling tot veel andere bandjes uit die tijd zijn ze nog steeds actief.

80's When smokey sings

ABC was een Engels bandje wat een drietal hits scoorde in de jaren '80.

Behalve het prachtige When smokey sings (een ode aan Smokey Robbinson) deden ze het nog eens dunnetjes over met The look of love en Poison Arrow, ze hebben halverwege de jaren '90 nog een album uitgebracht maar dat flopte roemloos, sindsdien is het stil rond ABC, maar voor mij zullen ze voor altijd verbonden zijn aan mijn pubertijd de 80's.

Cassano terug in selectie Real

Antonio Cassano is weer teruggekeerd bij de selectie van Real Madrid. Eind oktober werd de Italiaan uit de selectie gezet na het beledigen van Fabio Capello, trainer van de Madrilenen. Eerder deze week leek het er niet op dat de aanvaller zijn excuses aan zou bieden.

Cassano mocht zich alleen bij de selectie voegen indien hij zijn spijt betoog aan Capello, maar dat gebeurde niet. Na een gesprek tusen de beide partijen is de lucht kennelijk weer opgeklaard. Zaterdag zal de Italiaanse aanvaller zich weer bij het eerste elftal van De Koninklijke voegen. Zij bereiden zich namelijk voor op het treffen met Osasuna van komend weekend.

Kuipers niet op de 1000 meter

Simon Kuipers zal zaterdag niet deelnemen aan de 1000 meter in het Thialf in Heerenveen. De schaatser uit Spaarndam klaagt al langer over pijn in zijn rug. Tijdens de schaatsmijl van afgelopen vrijdag verergerde dit, waardoor hij besloot om geen risico te nemen.

Ook tijdens het NK afstanden in Assen, van vorig weekend, had Kuipers al klachten over een pijnlijke rug. Tijdens de 500 meter in de Drentse plaats kwam zijn schaats in het ijs. Hierdoor ging de schaatser onderuit en schoot de pijn er weer in. "De afgelopen week heeft hij het rustig aan gedaan, maar vrijdag kreeg hij op de 1500 meter er weer last van", aldus Jac Orie, coach van de Spaarndammer. "Daarom rijdt hij geen kilometer. We willen voorkomen dat hij dadelijk twee weken is uitgeschakeld."

Nu Kuipers niet zal schaatsen zou zijn logische vervanger Mark Tuitert zijn. Het probleem is echter dat laatstgenoemde de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen aan zich voorbij laat gaan vanwege een lichte blessure aan zijn lies. Hierdoor zal Remco Olde Heuvel zaterdag op de 1000 meter in actie komen.

Vijf turners door naar toestelfinales

Het Nederlands team heeft vijf turners binnen de gelederen die zich gekwalificeerd hebben voor een toestelfinale. De plaats van handeling is Glasgow waar dit weekend de wereldbekerwedstrijden turnen plaatsvinden.

Verona van de Leur heeft zich geplaatst voor twee finales, namelijk die van de balk en de vloer. Loes Linders wist zich te kwalificeren voor de sprongfinale. Verder zijn ook drie mannelijke turners doorgedrongen tot de eindstrijd van een aantal toestellen. Jeffrey Wammes en Anthony van Assche zullen in actie komen tijdens de finale van de ringen. Epke Zonderland wist zich te plaatsen voor de finale van het onderdeel rek.

Yuri van Gelder is in de Schotse stad niet van de partij. De Brabander liet deze serie wedstrijden schieten vanwege problemen met zijn rechterschouder.

Nederlands record voor Veldhuis

Marleen Veldhuis heeft op de 100 meter ‘vrije slag op de korte baan’ het Nederlands record verbeterd. Ze deed dat met het kleinst mogelijke verschil. Veldhuis zwom 52.64. Het oude record stond op naam van Inge de Bruijn, 52.65.

Veldhuis zwom het record in de finale van de Gran Premio, een wedstrijd in het Italiaanse Viareggo. Voor de zwemster betekende het record een fikse verbetering. Het persoonlijke record van Veldhuis stond op 52.84.

80's Love In The First Degree

Een verademing voor in de jaren tachtig van Bananarama, niets gecompliceerd aan qua muziek, geen protesten, geen diepere gedachten. Achter de single zat het al eerder genoemde producersteam Stock Aitken Waterman.

Het nummer beschrijft een droom van de dames waarin zij moeten voorkomen in de rechtbank der liefde. Zoals ik al eerder zei: heerlijk luchtig en ongecompliceerd voor de toch al spanningsvolle jaren tachtig.

Blessure Leonardo valt mee

De blessure van Leonardo, welke hij vrijdagavond opliep in het duel tegen SC Heerenveen (1-1), lijkt mee te vallen. Petter Hansson raakte de speler van NAC Breda vrijwel meteen na de aftrap tegen het hoofd. Toen was de Braziliaan nog in staat om door te spelen.

Een kwartier na aanvang van de tweede helft werd Leonardo opnieuw aan zijn hoofd geraakt, waarna de speler even knock-out ging. De aanvaller werd logischerwijs gewisseld, waarna Maceo Rigters binnen de lijnen kwam. Ernie Brandts, trainer van de ploeg uit Breda, liet weten dat Leonardo volgende week gewoon weer mee kans spelen.

Over de geruchten die gisteren de kop op staken, dat Tottenham Hotspur vergaande belangstelling voor de aanvaller zou hebben, zei de oefenmeester niet veel. Het enige wat hij hierover wist te melden was dat de Engelse kranten wel vaker dingen publiceren waar niets van waar is.

Vitesse verlengt contract Pryor

Vitesse heeft het contract van Anduele Pryor, wat na dit seizoen afloopt, verlengd tot 2010. Dit seizoen speelde de aanvaller voor het eerst mee in de selectie van de ploeg uit Arnhem.

Het debuut van Pryor in de selectie van Vitesse was voor de club aanleiding om het lopende contract van de speler open te breken. Dit seizoen speelde hij al zeven wedstrijden mee in de hoofdmacht van Vitesse. In deze duels wist de aanvaller drie keer het net te vinden. Op 26 augustus van dit jaar speelde de 21-jarige Amsterdammer voor het eerst mee. Dit was in de verloren wedstrijd tegen AZ (1-3). In de 77ste minuut mocht hij Anders Due vervangen.

Ophef na vrijspraak Britse rechtsextremist

BuitenlandsIn Groot-BrittanniŽ is grote ophef ontstaan nadat de leider van de extreem-rechtse British National Party (BNP) in hoger beroep is vrijgesproken van aanzetten tot haat op racistische gronden. BNP-leider Nick Griffin zei in 2004 op een partijbeenkomst dat de islam een ''kwaadaardig en verderfelijk geloof'' is en dat Engeland in een ''multiculturele hel'' zal veranderen.

De uitspraken van Griffin werden in juli 2004 in een documentaire van de BBC uitgezonden. De documentaire was voor een groot deel gefilmd met verborgen camera's. Eind 2004 werd Griffin naar aanleiding van de uitlatingen gearresteerd.

Afgelopen jaar werd Griffin door een lagere rechtbank al vrijgesproken, waarna hij zijn BNP kon aanvoeren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Nu de BNP-leider ook in hoger beroep is vrijgesproken, moet volgens het Britse kabinet de antidiscriminatiewetgeving strenger gemaakt worden.

Minister van FinanciŽn Gordon Brown - de gedoodverfde opvolger van premier Tony Blair - zei na de vrijspraak dat hij en zijn collega Falconer van Grondwetszaken vinden dat dergelijke uitspraken niet onbestraft mogen blijven. ''Dat is een verkeerd signaal aan de Britse moslims.'Vrijspraak voor Nick Griffin

Film: The Departed

Voor de meeste mensen zal Martin Scorsese wel bekend zijn. De bijna vierenzestigjarige Scorsese heeft ijzersterke films op zijn naam staan zoals Mean Streets, Taxi Driver, Casino, Goodfellas, The Last Temptation of Christ en Cape Fear. Recentelijk was hij verantwoordelijk voor de wat tegenvallende films, Gangs of New York en The Aviator. Dit keer is hij terug met The Departed. Niet zo verbazingwekkend, opnieuw een gangsterfilm.

80's Locomotion

The Loco-Motion was een single van het debuut album van Kylie Minogue. Dit nummer is cover van het in 1962 uitgebrachte nummer van Little Eva. Een versie die iets verschilde van degene op haar debuut album was getiteld Locomotion (zonder streepje en lidwoord dus). Dit nummer scoorde behoorlijk goed en leverde haar een uiteindelijke platendeal op met het uiterst bekende producersteam Stock, Aitken and Waterman.

Kijk hier naar een hele jonge Kylie in de Australische show Young Talent Time in 1987 met Locomotion.

80's Like a Virgin

Menig 12 jarig meisje deed aan de playbackshow op de camping mee met dit legendarische nummer van Madonna. De helft van hen had niet door wat ze precies zongen en de andere helft was zich er iets te bewust van. De muziekvideo is voor een deel geschoten in Venetie en voor een deel in New York. Net zoals met de Blond ambition tour van Madonna is ze in de clip ook te zien in een bruidsjurk (hoe idealistisch gezien het nummer).

Je was een meisje van 12 in de jaren 80? Tijd om weer even hard mee te zingen.

DVD: Ask the Dust

Chinatown-regisseur Robert Towne koesterde al meer dan dertig jaar de wens om de klassieke roman Ask the Dust van John Fante te verfilmen. Door de inspanningen van producent Tom Cruise, ťn de aanwezigheid van een sterrencast met onder meer Colin Farrell, Salma Hayek en Donald Sutherland, is de film er gekomen. Sinds twee weken ligt nu ook de 'Special 2 Disc Collector's Edition' in de winkel. Overbodige luxe, of noodzakelijk kwaad?

Wouter Bos waarschuwt voor rassenrellen

PolitiekPvdA-leider Wouter Bos waarschuwt vandaag in De Telegraaf dat Nederland afkoerst op grootschalige rassenrellen als er weer een kabinet Balkenende komt. Er dreigen volgens hem 'Franse toestanden' omdat het integratiebeleid van de opeenvolgende kabinetten Balkenende heeft gefaald.

''Ook ik ben voorstander van een keiharde aanpak van onwillige allochtone jongeren, en ook ik waarschuw voor de desastreuze gevolgen van falend integratiebeleid. Ik ben ervan overtuigd dat wat ten tijde van Fortuyn als veenbrand is beschreven, nog steeds aanwezig is. Ga maar eens kijken in de grote steden, in bijvoorbeeld Amsterdam-West, waar onevenredig vaak allochtonen de hangjongeren zijn, in aanraking komen met de politie en werkloos zijn. Veertig procent van de Marokkaanse jongeren neemt afstand van onze kernwaarden. Balkenende had het antwoord kunnen zijn op Fortuyn. Maar dat is hij niet geweest.''

Het tempo waarin mensen nu inburgeren en de Nederlandse taal leren, is volgens hem veel te langzaam. ''Als ik premier word, zal ik de wachtlijsten bij taal en inburgering binnen vier jaar wegwerken en een leerwerkplicht instellen voor jongeren tot 27 jaar.'' Het allerbelangrijkste is volgens Bos dat de vele gematigde moslims die gewoon in Nederland meedoen, het gevoel krijgen dat ze worden geaccepteerd. ''Die groep moet je aan jouw kant krijgen.''

Kapot maken
Bos haalt in het interview met de grootste krant van Nederland verder hard uit naar VVD en CDA. ''Ze proberen mij als persoon al drie, vier jaar lang kapot te maken. Ik tracht me daar niet te veel van aan te trekken. Het CDA kiest voor de aanval als ze zelf iets te verbergen heeft. Dan zeggen ze dat ik een draaikont ben. Heel doorzichtig.'' Toch zegt Bos strijdvaardig dat ze hem ''niet kapot'' krijgen.Het interview is hier te lezen

80's Respectable

Je wil een snelle blik waarom het zo goed is dat de jaren 80 over zijn? Dan biedt Respectable van Mel & Kim een angstig goed tijdsbeeld. Wortelbroeken, aparte petjes, truien met een te groot boord en wat hieraan nog angstiger is, is dat hele volksmassa's zo gekleed gingen, want dat was "hip".

Gelukkig is dat ietwat verstoorde modebeeld tegenwoordig was hersteld, maar toch is het goed om even terug te kijken hoe het er toen uitzag.

Het jaar dat deze single uitkwam (1987) was ook het jaar dat erbij Mel wederom kanker werd geconstateerd. Zij is uiteindelijk door de gevolgen van kanker in 1990 overleden.

Geen drank, geen Guns 'N' Roses

De rockgroep Guns 'N' Roses heeft een optreden in de Amerikaanse staat Maine afgelast. De rockers willen niet meer spelen omdat de autoriteiten geen drankconsumptie tijdens de voorstelling toestaan.

De groep besloot vrijdag af te zien van het optreden nadat de plaatselijke brandweer van Portland had gezegd dat hun plan om bier, wijn en Jšgermeister te nuttigen tijdens het musiceren niet mocht worden uitgevoerd. Het optreden maandag vervalt daarmee, zo meldden vrijdag de rockartiesten en de gemeentelijke uitspanning waar ze zouden optreden.Axl Rose

Pandabeer krijgt 'porno' voorgeschoteld

Een koppel pandaberen leeft al vier jaar in een dierentuin in Thailand, maar heeft nog steeds geen kinderen gekregen. De verzorgers gaan het zesjarige mannetje daarom naar films van parende panda's laten kijken. Een aanpak die overigens in het verleden al eens gewerkt heeft voor een stel Chineze panda's.

''Ze weten niet hoe ze moeten paren, dus moeten we het mannetje laten zien hoe dat moet, met behulp van video's'', zei de projectleider van de dierentuin zaterdag. ''We gaan de video's afspelen op het voor hem meest aangename en intieme moment, misschien na het avondeten.'' De films worden op grote schermen afgespeeld.

De dierentuin in de stad Chiang Mai kreeg de twee panda's in 2003. Daarvoor leefden het mannetje en het 5-jarige vrouwtje in China. Om de panda's te stimuleren, werden ze vorig jaar al in de echt verbonden.

'Kiezers: PvdA okť, maar niet in kabinet'

Nederlanders zijn het inhoudelijk vaker eens met de PvdA dan met het CDA. Daartegenover staat dat ze veel minder vaak denken dat een coalitie met de PvdA het beter zou doen dan het huidige kabinet.

Dat blijkt uit een analyse van de resultaten van het Kieskompas, de online stemwijzer van de Vrije Universiteit en Trouw, waarover dat dagblad zaterdag schrijft. VU-politocoloog Andrť Krouwel onderzocht de antwoorden van de 700.000 mensen die de stemwijzer tot nu toe invulden.

Met twee centrale punten van het PvdA-programma is een meerderheid het eens: de stelling dat rijke ouderen moeten meebetalen aan de AOW en de stelling dat de aftrek van de hypotheekrente beperkt moet worden.

PvdA-leider Wouter Bos scoort lager op betrouwbaarheid en bekwaamheid dan CDA-aanvoerder Jan Peter Balkenende.

Het kieskompas laat mensen antwoorden op stellingen over politieke onderwerpen en oordelen over lijsttrekkers en coalitie. De kieswijzer geeft geen stemadvies.

80's 99 Luftballons

99 Luftballons, dat is toch niet uit de 80's zullen sommigen denken... Deels klopt dat ook, Nena heeft deze single in 2002 opnieuw uitgebracht. Het origineel komt uit 1983 en gaat over een geliefd onderwerp: het is namelijk een protest song met betrekking tot de koude oorlog.

Het idee van dit nummer kwam van de gitarist van de band van Nena, Carlos Kergas, hij kreeg het idee tijdens een concert van de Rolling Stones. Deze lieten een aantal rode ballonnen los tijdens een concert en terwijl de ballonnen wegdreven zag hij de vorm van de ballonnen veranderen in een soort van ruimtevaartuig en zo is het idee geboren.

80's Each Time You Break My Heart

1985 was het jaar van de jongen die zijn jeans uittrok in wasserette en in zijn boxershort ging wachten totdat deze klaar was. Maar het gaat nu om muziek en Nick Kamen kon niet alleen een knap koppie uithangen, maar ook een lekker nummertje zingen.

In 1986 scoorde hij een kleine hit met het nummer "Each Time You Break My Heart", een nummer geschreven en geproduceerd door Madonna en Stephen Bray en een nummer met een bijzondere achtergrond zangeres: Madonna zelf.

80's Thriller

Thriller is voor mij betreft een kleine mijlpaal in de muziekgeschiedenis en dan met name de muziekclip die maar liefst 14 minuten duurt. Aan deze clip is in 1983 maar liefst 800.000 dollar uitgegeven en eerlijk gezegd, is het iedere keer als ik de clip zie toch wel het geld waard geweest.

Een echt goede opvolger van deze clip kwam pas in 96, met de clip Ghosts. Maar zoals het vandaag hoort blijven we in de jaren 80 en kan je hier bijna 14 minuten lang van Thriller genieten.

Buijs vraagt Lazovic om hulp

Feyenoord-middenvelder Danny Buijs heeft om een schorsing te voorkomen, de hulp ingeroepen van Danko Lazovic. De speler van de Rotterdammers zou in de wedstrijd tegen Vitesse een slaande beweging naar Lazovic hebben gemaakt.

De aanklager van de KNVB startte op basis van de tv-beelden een vooronderzoek. Dat was voor Buijs reden om de oud-Feyenoorder via een telefoontje en een sms-je te benaderen en hem te vragen een ontlastende verklaring af te leggen. Of Lazovic daarop is ingegaan, is niet bekend.

Haase naar finale

Robin Haase heeft zich voor de eerste keer in zijn carriŤre weten te plaatsen voor de finale van een challenger-toernooi. De Hagenaar won in de halve finale van de Amerikaan Eric Nunez met 6-1 en 7-6.

De 19-jarige Haase wist al 3 maal eerder de halve finales van een challenger te bereiken, maar wist nog niet eerder door te dringen tot de finale. In zijn laatste toernooi van het jaar lukt hem dat dus wel. De Nederlandander zal het in de finale op moeten nemen tegen of de Amerikaan Amer Delic of de Deen Kristian Pless.

Miljardenmeevaller voor Rijk

Icoon EconomieHet kabinet heeft een financiŽle meevaller van 1,7 miljard euro. Dat zegt minister Gerrit Zalm (FinanciŽn) zaterdag in een interview met De Telegraaf. ''In de najaarsnota die ik net heb afgemaakt, blijkt dat het nog beter gaat dan verwacht'', aldus Zalm. Het extra geld komt van hogere belastingafdrachten uit het bedrijfsleven.

Door de meevaller loopt het begrotingsoverschot dit jaar op tot 0,4 procent van het bruto binnenlands product. In de op Prinsjesdag gepresenteerde begroting was dat nog 0,1 procent. Uiteindelijk kan dat overschot nog groter worden. ''Het ziet er buitengewoon positief uit. In de huidige berekeningen ontbreken de maanden november en december. Dus het overschot kan nog verder oplopen richting 1 procent'', zegt Zalm.

Een financiŽle tegenvaller is er ook: na doorrekening van de groeicijfers over de afgelopen drie jaar blijkt dat Den Haag alsnog 200 miljoen euro extra aan Brussel moet afdragen.

De miljardenmeevaller komt CDA en VVD in hun verkiezingscampagnes goed uit: zij kunnen hiermee stellen dat het economisch steeds beter gaat dankzij het kabinet Balkenende. De minister vindt het niet verstandig nu extra uitgaven te doen. ''Toen ik aantrad stond de schuldquota bijna op 80 procent, nu is dat nog geen 50 procent. Slopen gaat sneller dan opbouwen en ik kan me niet voorstellen dat de premier zelf staat te trappelen om samen met Wouter Bos onze gezamenlijke erfenis weer af te breken.''

[A1GP] Nederland op pole

Zojuist is officieel bekend gemaakt dat team Nederland morgen van pole position mag starten. Bleekemolen wist de snelste tijd in de laatste (en enige) training neer te zetten, waardoor hij volgens de reglementen van de eerste plek mag vertrekken.

Dit alles omdat in artikel 144 van de reglementen staat, dat in het geval dat de kwalificatie niet door kan gaan, de tijden van de vrije training bepalend zijn voor de startgrid.

Startopstelling Sprintrace:

PosTeam CoureurTijdVerschilRonden
1 NETHERLANDS Jeroen BLEEKEMOLEN 1:00.093 - 17
2 MEXICO Salvador DURAN 1:00.583 +0.490 15
3 ITALY Enrico TOCCACELO 1:00.942 +0.849 17
4 CANADA James HINCHCLIFFE 1:01.103 +1.010 15
5 GERMANY Nico H‹LKENBERG 1:01.275 +1.182 14
6 BRAZIL Raphael MATOS 1:01.306 +1.213 22
7 SOUTH AFRICA Adrian ZAUGG 1:01.361 +1.268 15
8 GREAT BRITAIN Oliver JARVIS 1:01.404 +1.311 19
9 CZECH REPUBLIC Tomas ENGE 1:01.555 +1.462 22
10 SWITZERLAND Neel JANI 1:01.711 +1.618 13
11 IRELAND Michael DEVANEY 1:02.810 +2.717 14
12 NEW ZEALAND Matt HALLIDAY 1:02.852 +2.759 14
13 USA Philip GIEBLER 1:02.916 +2.823 13
14 AUSTRALIA Karl REINDLER 1:02.999 +2.906 12
15 CHINA Congfu CHENG 1:03.275 +3.182 17
16 MALAYSIA Alex YOONG 1:04.246 +4.153 10
17 SINGAPORE Christian MURCHISON 1:05.897 +5.804 9
18 INDONESIA Ananda MIKOLA 1:06.038 +5.945 9
19 INDIA Armaan EBRAHIM 1:06.056 +5.963 14
20 LEBANON Basil SHAABAN 1:06.389 +6.296 14
21 FRANCE Nicolas LAPIERRE 1:09.662 +9.569 5
22 PAKISTAN Nur ALI 1:10.263 +10.170 15

The eighties

Aangezien er op de weblog wat *kuch* oudere *kuch* mensen rondlopen in de crew leek het ons wel gepast om nostalgisch te gaan doen over de jaren tachtig. Immers vroeger was alles beter, denk aan de legging, getoupeerd haar, grote snorren en kleding waar ik nu direct plaatsvervangende schaamte voor krijg.

Vandaag zullen we met name video's laten zien uit de jaren 80 met daarbij een kort verhaal gerelateerd aan de video, morgen zullen de oude jaren tachtig verhalen boven komen drijven. Veel plezier met dit jaren tachtig weekend.

Vind je een video zodanig interessant dan kan je deze video downloader gebruiken, mocht je firefox hebben, dan je deze extension gebruiken.

CD: GWAR - Beyond Hell

Je muzikale smaak ontwikkelen was voor de komst van internet een interessante bezigheid. Vůůr het succes van Last FM, FOK! (vooral de reviewsectie) en internetradiostations was je aangewezen op vrienden (die zag je in die tijd nog wel eens), popbladen, radio 3 FM (Hilversum drie), MTV en natuurlijk Beavis & Butthead. Juist. Dankzij de creaties van Mike Judge heb ik zelf onder meer Tool, Ministry, Helmet en Johnny Cash leren kennen. Vonden Beavis & Butthead het goed, dan ging ik mee. Behalve dan bij GWAR...

[A1GP] Uitslag derde vrije training

Na eerdere berichten dat de vrije training van vanmorgen geannuleerd zou worden, blijkt deze nu toch verreden te zijn. Hieronder vind je de uitslag van de training, die de eerste echte sessie op het circuit was.

PosTeam CoureurTijdVerschilRonden
1 NETHERLANDS Jeroen BLEEKEMOLEN 1:00.093 - 17
2 MEXICO Salvador DURAN 1:00.583 +0.490 15
3 ITALY Enrico TOCCACELO 1:00.942 +0.849 17
4 CANADA James HINCHCLIFFE 1:01.103 +1.010 15
5 GERMANY Nico H‹LKENBERG 1:01.275 +1.182 14
6 BRAZIL Raphael MATOS 1:01.306 +1.213 22
7 SOUTH AFRICA Adrian ZAUGG 1:01.361 +1.268 15
8 GREAT BRITAIN Oliver JARVIS 1:01.404 +1.311 19
9 CZECH REPUBLIC Tomas ENGE 1:01.555 +1.462 22
10 SWITZERLAND Neel JANI 1:01.711 +1.618 13
11 IRELAND Michael DEVANEY 1:02.810 +2.717 14
12 NEW ZEALAND Matt HALLIDAY 1:02.852 +2.759 14
13 USA Philip GIEBLER 1:02.916 +2.823 13
14 AUSTRALIA Karl REINDLER 1:02.999 +2.906 12
15 CHINA Congfu CHENG 1:03.275 +3.182 17
16 MALAYSIA Alex YOONG 1:04.246 +4.153 10
17 SINGAPORE Christian MURCHISON 1:05.897 +5.804 9
18 INDONESIA Ananda MIKOLA 1:06.038 +5.945 9
19 INDIA Armaan EBRAHIM 1:06.056 +5.963 14
20 LEBANON Basil SHAABAN 1:06.389 +6.296 14
21 FRANCE Nicolas LAPIERRE 1:09.662 +9.569 5
22 PAKISTAN Nur ALI 1:10.263 +10.170 15

[A1GP] Races gaan door

Een woordvoerder van de A1GP heeft zojuist bekend gemaakt dat de races morgen door zullen gaan. Het tijdschema zal wel iets aangepast worden. Ook zal er voor de sprintrace een warmup-sessie zijn van een half uur.

Als de kwalificatie helemaal geschrapt wordt zal waarschijnlijk de uitslag van de vrije training van vanmorgen, die toch wel verreden is, de startopstelling voor de race vormen. Dit is goed nieuws voor team Nederland, want Jeroen Bleekemolen reed hierin de snelste tijd.

[A1GP] Ook kwalificatie afgelast

Nadat gisteren de rookie training en de de vrije training al werden afgelast, treft vandaan de vrije training en de kwalificatie hetzelfde lot. Ditmaal niet vanwege een te krappe bocht, maar door losvliegende putdeksels.

Het is overigens niet de eerste keer dat men probelemen heeft met de putdeksels op een Chinees stratencircuit: tijdens de DTM-race, in juli 2004 in Shanhai, gebeurde hetzelfde. Het is niet bekend of de kwalificatie later alsnog gestart wordt, of volledig geannuleerd.

'Blowverbod vermindert overlast'

Icoon Binnenlands Het blowverbod in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes lijkt te werken. Bijna de helft van de inwoners en eenderde van de ondernemers merkt dat de overlast van blowende jongeren is afgenomen. Dat heeft het stadsdeel geconcludeerd uit onderzoek. Sinds februari is er op en rond het Mercatorplein een blowverbod ingesteld om overlast te verminderen.

Driekwart van de ondervraagden vindt het blowverbod een goed initiatief. Bewoners van de buurt stellen minder last te hebben van jongeren in portieken. Ook worden mensen minder vaak op straat lastiggevallen of bedreigd. Het blowverbod is bekend in de buurt: negen van de tien bewoners weet dat er een blowverbod geldt.

De maatregel en het bijbehorende verkeersbord 'verboden te blowen' werden wereldnieuws. Nadat er twee van dergelijke verbodsborden gestolen waren, besloot het stadsdeel de borden te verkopen. Het bord is vooral bij Amerikanen populair, maar ook veel AustraliŽrs, Duitsers en Zweden hebben het bord gekocht. De winst van de verkoop is gebruikt voor een project dat allochtone jongeren informeert over drugs en alcohol.

'Borat dwong ons seksfilms te kijken'

Icoon Film Twee corpsstudenten hebben een aanklacht ingediend tegen de filmmaatschappij 20th Century Fox, omdat ze erin geluisd zouden zijn. Naar eigen zeggen zijn ze dronken gevoerd en moesten ze daarna verplicht met Borat een seksvideo kijken. Borat is een film waarin Kazachstan getoond wordt als achterlijk land met een pisdrinkend volk.

De studenten zeggen dat ze van tevoren dronken gevoerd werden, nog voordat ze schriftelijk toestemming gaven om gefilmd te mogen worden. Hen zou verteld zijn dat de film niet in de Verenigde Staten te zien zou zijn en dat hun identiteit niet bekend gemaakt zou worden. Uiteindelijk is de hele scŤne gefilmd en in de film opgenomen.

Beide mannen zeggen dat ze "emotionele en psychische schade en gezichtsverlies" opgelopen hebben door de scŤne. Daarom hebben ze besloten 20th Century Fox en drie productiemaatschappijen aan te klagen. De jongens willen tijdens de rechtszaak anoniem blijven, om "nog meer schaamte" te voorkomen. Tijd dus om de film nog maar eens te bekijken en op zoek te gaan naar twee sekskijkende mannen.

De film Borat van de Britse komiek Sacha Baron Cohen heeft veel stof doen opwaaien. De regering van Kazachstan was boos over de productie, omdat de film leugens zou verspreiden over het land. Ze hadden Cohen uitgenodigd om te laten zien hoe het land er echt uitziet. De Russische regering heeft de film verboden en Duitse zigeneurs wilden ook een verbod. Veel bioscopen in de Verenigde Staten besloten de film te weren. Uiteindelijk is de film wel een kaskraker geworden.


Borat dwingt studenten seksvideo te kijken

NOVA-peiling: CDA stuk groter dan PvdA

Icoon VerkiezingenHet gat tussen CDA en PvdA is opgelopen tot acht zetels. Dat blijkt uit de politieke barometer van Interview/NSS en het tv-programma NOVA van vrijdag. Het CDA zou op 47 Tweede Kamerzetels uitkomen, de PvdA op 39.

Vorige week had het CDA nog 45 zetels in de barometer. De PvdA stond toen op 43. Bij de laatste verkiezingen haalde het CDA 44 zetels, de PvdA 42. De VVD blijft in de barometer op verlies staan. Ze zou 23 zetels krijgen, 5 minder dan bij de vorige verkiezingen. De SP rukt op naar 20 zetels, 11 meer dan bij de laatste verkiezingen.

GroenLinks komt in de barometer van deze week uit op 7 zetels (1 minder dan bij de laatste verkiezingen), de ChristenUnie op 5 (plus 2), D66 op 2 (min 4) en de Lijst Vijf Fortuyn (de vroegere LPF) op nul (min 8). De SGP blijft steken op 2 zetels.

Van de nieuwe partijen zouden de PVV van Geert Wilders en de Partij voor de Dieren elk 2 zetels halen. EťnNL van Marco Pastors krijgt 1 zetel.

De zetelverdeling is hier op een geordende manier na te lezen. Op de website Objectiefbekeken.nl zijn de drie voornaamste peilingen op een rijtje gezet.

Amerikaan plakt vermogen op envelop

Een Amerikaan uit Florida heeft een wel heel hoge prijs betaald om van zijn democratisch recht gebruik te kunnen maken. Hij was tijdens de verkiezingen van dinsdag kennelijk niet thuis, en stemde per post. Op de enveloppe plakte hij enkele antieke postzegels met een geschatte waarde van 500.000 dollar.

Dat meldde een regeringsfunctionaris vrijdag. Het betreft een zeer zeldzame postzegel uit 1918, met daarop een vliegtuig dat per abuis omgekeerd is afgedrukt. Op de enveloppe zaten ook twee zegels uit de jaren '30 en een uit de Tweede Wereldoorlog. De officiŽle waarde van de zegels bedraagt 87 cent, maar voor verzamelaars zijn ze tonnen waard.

Dat er nu een stempel op de zeldzame zegel zit, maakt hem minder waardevol. Experts menen echter dat het verhaal erachter en de combinatie met de andere zegels dat ruimschoots goedmaakt. De postzegels zijn nu eigendom van de staat. De kans dat de oorspronkelijke eigenaar ze nog terugkrijgt is klein.

Marijnissen wil niet met CDA-PvdA regeren

SP-lijsttrekker Jan Marijnissen voelt niets voor een coalitie met CDA en PvdA. Hij heeft dat vrijdag laten weten in reactie op uitspraken van PvdA-lijsttrekker Wouter Bos.

Bos vindt dat de SP bij de kabinetsformatie in beeld moet komen als PvdA en CDA bij de verkiezingen geen meerderheid halen. ''Dan heb je een derde partij nodig en wat mij betreft is dat de SP.''

Maar Marijnissen voelt niets voor regeren met het CDA zolang daar Jan Peter Balkenende en Maxime Verhagen de dienst uitmaken, zegt een SP-woordvoerder. ''Alleen als het CDA zich zou ontwikkelen tot een sociale partij, kan dat anders worden.''

Vrouwen op verkeersbord tegen seksisme

In de strijd tegen seksisme wil een Spaanse stad meer vrouwen op verkeersborden en verkeerslichten. Uiteindelijk moet de helft van de borden en signalen in Fuenlabrada vrouwelijke figuren met rokken en paardenstaarten krijgen.

De emancipatie begint met de vervanging van oude en defecte signalen en borden. Het gaat de belastingbetaler geen cent extra kosten, beloofde de raad van de gemeente ten zuiden van de hoofdstad Madrid.

Verkeersbord in Fuenlabrada

Ieder gezin krijgt deze week 52 euro

Icoon Economie Huishoudens krijgen deze week de beloofde 52 euro op hun rekening gestort. Het is een tegemoetkoming van het kabinet om de hoge energiekosten te compenseren. Het kabinet wil ook de koopkracht verbeteren. Een voorwaarde voor het krijgen van het geld is dat een gezin of klein bedrijf op 1 september een eigen aansluiting had voor elektriciteit.

GroenLinks-leider Femke Halsema zei in juli van dit jaar dat deze maatregel een simpele verkiezingsstunt is. "Het is zo doorzichtig. De regeringspartijen onderschatten de intelligentie van de kiezer", vindt ze. Bovendien heeft ze er kritiek op dat elk gezin, of deze nu rijk of arm is, 52 euro krijgt. "In een goede verzorgingsstaat zorgt de overheid voor een solidaire herverdeling. Als de overheid het niet doet, moeten we het zelf maar doen". Ze vindt dat burgers die het goed hebben het geld kunnen geven aan een goed doel als "een voedselbank, jeugdsportfonds of een vriend die krap bij kas zit".

Greenpeace heeft een andere tip. De organisatie denkt dat het nuttig is als burgers de 52 euro besteden aan een stuk of tien zuinige spaarlampen. Dat zou binnen een jaar 80 euro besparen en dus 28 euro opleveren. Aangezien de spaarlampen zes jaar meegaan, kunnen ze zo'n 500 euro opleveren. Spaarlampen zorgen volgens Greenpeace dus voor een lagere stroomrekening en een schoner milieu.Zalm helpt je de koude winter door

Zelda: Twilight Princess website online

Er wordt al heel lang op gewacht, maar langzaam aan komt de releasedate van The Legend of Zelda: Twilight Princess steeds dichterbij. Om het spel nog even goed onder de aandacht de brengen heeft Nintendo een Twilight Princess website gelanceerd die je hier kunt vinden.

Op de site kun je lezen hoe het spel is ontwikkeld, screens bekijken en een wallpaper downloaden. In de toekomst zal hier nog meer bijkomen.

> Bezoek de website <

Magie en vuurwapens in Bullet Witch screens

In Bullet Witch, dat zich afspeelt in de nabije toekomst, neem je het als de heks Alicia op tegen allerlei demonisch schorem. Dit doet ze, zoals je op de onderstaande screens kunt zien, grotendeels met vuurwapens, maar schuwt onze heldin ook het gebruik van magie niet. Na veelvuldig uitgesteld te zijn, staat is de game enkele maanden geleden in Japan verschenen, maar begin maart 2007 kunnen wij dan ook eindelijk aan het spel gaan beginnen. De game zal exclusief voor de Xbox 360 verschijnen.PlayStation 3 uitgekomen in Japan

De PlayStation 3 is zojuist uitgekomen in Japan. Om 07.00 uur 's ochtends lokale tijd (en 23.00 uur Nederlandse tijd) zijn de eerste consoles over de toonbank gegaan. De PlayStation 3 is de nieuwe console van Sony. De verwachting is dat de machines snel uitverkocht zullen zijn, want er zijn niet meer dan 100.000 exemplaren geproduceerd. Enkele grote Japanse elektronicawinkels zijn eerder open gegaan om de wachtende consolefans tegemoet te komen.

De PS3 wordt in maart volgend jaar in Europa verwacht, al is die datum onzeker geworden. In de Verenigde Staten wordt de console op 17 november gelanceerd. De PS3 is een zogenoemde 'next-gen' console, die behoort tot een volgende generatie spelcomputers. Het zal de concurrent van Microsofts XBOX 360 worden, die al een tijdje overal verkrijgbaar is. Later zal ook Nintendo zich in de strijd mengen met de Wii.

De eerste recensies van de console zijn zeer positief. De beeldkwaliteit van de PS3 is enorm verbeterd ten opzichte van de PS2. Ook is de PS3 veel meer een 'mediaconsole' geworden in vergelijking tot de PS2. Zo kan je muziek luisteren op het apparaat en er films op kijken. Ook zal het online spelen van games een veel grotere rol spelen dan voorheen. Bovendien zullen de games geleverd worden met nieuwe schijfjes met Blu-raytechniek. Het apparaat kost in Japan ruim 360 euro. Voorlopig zal Sony verlies lijden met de verkoop van de PS3.Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.