Rusland overweegt verbod Borat

Icoon Film De Russische regering overweegt de film Borat te verbieden. De autoriteiten lieten donderdag weten dat er waarschijnlijk geen vergunning voor vertoning van de film uitgegeven zal worden. De film zou beledigend zijn voor minderheidsgroepen in Rusland. Er wonen meer dan een half miljoen Kazachen in Rusland.

Het is nog niet officieel bevestigd dat de film geweerd wordt uit Russische bioscopen. Vooralsnog staat de premiŤre gepland op 30 november. In de film van de Britse komiek Sacha Baron Cohen reist de Kazachstaanse journalist Borat af naar de Verenigde Staten. Hij doet daar voorkomen alsof zijn volk paardenpis drinkt, voor de lol honden afschiet en incest als hobby beschouwt.

In de VS bleek de film een groot succes. Borat kwam daar op 1 binnen in de lijst van films met de hoogste omzet. Eerder wilden Duitse zigeuners ook al een verbod op de film. De Kazachstaanse regering heeft kritiek op Borat en heeft de komiek Cohen daarom uitgenodigd om te komen kijken hoe het land echt is.Borat niet welkom in Rusland