Seedorf was dicht bij selectie

Clarence Seedorf hoeft er voorlopig niet van uit te gaan dat hij een uitnodiging krijgt voor het Nederlands Elftal. De middenvelder van AC Milan werd vrijdag niet geselecteerd voor Oranje. Afgelopen maandag hield de speler een charme-offensief bij het tv-programma Voetbal Insite.

"Ik vind dat hij het heel goed deed op televisie. Toch heb ik hem niet opgeroepen. Ik selecteer niet op interviews", was de uitleg van Van Basten. "Het was een goed gepland charme-offensief. Maar ik blijf van mening dat we hem nog niet nodig hebben. Je hebt verschillende soorten middenvelders. Je hebt creatieve middenvelders, controlerende middenvelders en middenvelders met een groot loopvermogen. Ik vind Seedorf creatief en technisch goed geschoold. Hij moet dus concurreren met Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Ik geeft voorlopig de voorkeur aan Van der Vaart en Sneijder. Zij hebben mij nog niet teleurgesteld."

De laatste jaren is gebleken dat Van Basten Seedorf niet snel zal vragen om voor het Nederlands Elftal uit te komen. "Ik ga dus niet zeggen dat ik Seedorf een slechtere voetballer vind dan Evander Sno. Dat is appels met peren vergelijken. Sno is een controlerende middenvelder. Ik ga ook niet zeggen dat ik Seedorf nooit meer een kans geef. Het is wel zo dat ik voorlopig de voorkeur aan anderen geef."