Babylijkje Utrecht begraven

Redactie
Icoon Binnenlands Het babylijkje, dat 30 oktober werd gevonden bij afvalverwerker AVR in Utrecht, is donderdag even na 11.00 uur begraven op begraafplaats Daelwijck in Utrecht. Dat gebeurde in het bijzijn van ongeveer twintig belangstellenden, onder wie enkele politiemensen.

De begrafenis van het meisje, van wie de ouders niet zijn gevonden, gebeurde in opdracht van de gemeente Utrecht. Namens de gemeente droeg dichter Ruben van Gogh een gedicht voor. Een bezoekster zong een lied. Rond het graf waren al voor aanvang van de begrafenis bloemen en knuffels neergelegd.

Als de herkomst van de baby onbekend blijft, blijven het meisje en het graf naamloos. De grafsteen krijgt een nummer en een gedichtje. Mocht de identiteit van het meisje toch bekend worden, dan krijgt ze eventueel een herbegrafenis. De politie heeft nog geen spoor van de herkomst en kan uit het afval waarin het lijkje gevonden werd, niet afleiden uit welk deel van het land het meisje afkomstig is. De politie hoopt erop dat de moeder zich meldt, aldus een woordvoerder.