PlayStation 3 uitgekomen in Japan

Icoon Games De PlayStation 3 is zojuist uitgekomen in Japan. Om 07.00 uur 's ochtends lokale tijd (en 23.00 uur Nederlandse tijd) zijn de eerste consoles over de toonbank gegaan. De PlayStation 3 is de nieuwe console van Sony. De verwachting is dat de machines snel uitverkocht zullen zijn, want er zijn niet meer dan 100.000 exemplaren geproduceerd. Enkele grote Japanse elektronicawinkels zijn eerder open gegaan om de wachtende consolefans tegemoet te komen.

De PS3 wordt in maart volgend jaar in Europa verwacht, al is die datum onzeker geworden. In de Verenigde Staten wordt de console op 17 november gelanceerd. De PS3 is een zogenoemde 'next-gen' console, die behoort tot een volgende generatie spelcomputers. Het zal de concurrent van Microsofts XBOX 360 worden, die al een tijdje overal verkrijgbaar is. Later zal ook Nintendo zich in de strijd mengen met de Wii.

De eerste recensies van de console zijn zeer positief. De beeldkwaliteit van de PS3 is enorm verbeterd ten opzichte van de PS2. Ook is de PS3 veel meer een 'mediaconsole' geworden in vergelijking tot de PS2. Zo kan je muziek luisteren op het apparaat en er films op kijken. Ook zal het online spelen van games een veel grotere rol spelen dan voorheen. Bovendien zullen de games geleverd worden met nieuwe schijfjes met Blu-raytechniek. Het apparaat kost in Japan ruim 360 euro. Voorlopig zal Sony verlies lijden met de verkoop van de PS3.De PlayStation 3