Van Basten: "Afellay twijfelt nog"

Ibrahim Afellay is er nog steeds niet uit of hij in de toekomst voor de nationale ploeg van Nederland of Marokko wil voetballen. Om die reden heeft bondscoach Marco van Basten hem ook niet opgenomen in de selectie van Oranje voor het oefenduel van woensdag tegen Engeland.

Afgelopen woensdag sprak Van Basten langdurig met Afellay. "Ibrahim heeft toen aangegeven dat hij voor zijn definitieve besluit nog een keer persoonlijk met ons wilde praten", aldus de bondscoach vandaag. "Dat lukte niet meer voor vrijdag. Daarom hebben we hem niet geselecteerd. Ik heb overigens wel het gevoel dat Afellay voor Oranje kiest. Ik heb daar geen concrete aanwijzingen voor. Dat zegt mijn gevoel."

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving had Afellay woensdag wel gewoon voor het Nederlands elftal kunnen spelen. "Hij had dan niet aan Oranje vastgezeten. Dat hebben we bij de wereldvoetbalbond nagevraagd. Maar ik vond het niet verstandig om hem toch te laten spelen. Hij moet gewoon even goed nadenken. Het is een moeilijke keuze. We willen niet dat Afellay spijt van zijn beslissing krijgt. Dat zou heel zonde zijn," aldus Van Basten.