R. Koeman: "Play-offs belachelijk idee"

Ronald Koeman, trainer van PSV, heeft zich meer dan duidelijk uitgesproken over het systeem met de playoff-wedstrijden. De oefenmeester vind deze opzet dan ook een belachelijk idee.

"Ik ben er echt zwaar op tegen", waren de woorden van Koeman. De oefenmeester stond nog aan het roer bij Ajax toen het nieuwe systeem werd ingevoerd. "Nu kan het zo zijn dat de nummer twee van de competitie, die 25 punten voorsprong heeft op de nummer vijf, door een slechte dag de Champions League kan missen."

Louis van Gaal vervulde in die tijd de functie van technisch directeur van Ajax en was het, in tegenstelling tot Koeman, wel eens met de nieuwe opzet van de competitie. Inmiddels heeft hij zijn taak bij de Amsterdammers verruild voor het trainen van AZ. "Hij vond het een fantastisch idee. Nou, dat heeft hij vorig seizoen gemerkt.", ging de voormalig trainer van de Amsterdamse ploeg verder. "Ik ben vorig seizoen bij Ajax-Feyenoord en Feyenoord-Ajax geweest en beide keren zat het stadion niet vol. Dat kan niet de bedoeling zijn."

AZ eindigde vorig seizoen als tweede in de vaderlandse competitie. Mede door de nieuwe opzet van de Eredivisie plaatste de ploeg zich niet voor de Champions League. Tijdens de playoff-wedstrijd tegen FC Groningen was de ploeg van Ron Jans te sterk voor de Alkmaarse formatie.