Uitslagen vierde ronde Copa del Rey

Maikel (WeebI)
Deze midweek zijn in Spanje de returns gespeeld in de Spaanse beker, beter bekend als de Copa del Rey. Veel verrassingen waren er niet, de grote clubs gingen vrijwel probleemloos door.

FC Barcelona kon thuis afmaken waar het twee weken geleden de basis voor had gelegd. Streekgenoot Badalona was de tegenstander, en moest in Camp Nou de 2-1 nederlaag proberen weg te poetsen. In plaats daarvan was Barcelona verreweg de betere, en kwam het via linksback Giovanni van Bronckhorst al snel op voorsprong. Ezquerro verdubbelde de marge voor rust, en Javier Saviola mocht vlak voor tijd nog twee keer het net vinden voor een 4-0 eindstand.

Real Madrid had het twee weken terug minder makkelijk, en moest uit bij Écija een 1-1 gelijkspel toestaan. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu zette het echter orde op zaken. Toch moesten de toegestroomde fans lang wachten op het spektakel, want de ruststand was 0-0. In de tweede helft opende David Beckham voor De Koninklijke. Ronaldo maakte er even later 2-0 van. De Braziliaan was voor het eerst in de basis gestart naast Ruud van Nistelrooij. De Nederlander scoorde na Ronaldo's goal nog tweemaal, en in de slotfase was jeugdspeler De La Red nog trefzeker. Tussendoor scoorde Mario nog voor de ploeg uit de Segunda División B, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Valencia kon ook gemakkelijk doorstromen naar de volgende ronde, want de ploeg van Quique Florés kreeg Portuense op bezoek in Mestalla. Uit wonnen Los Ches al met 1-2, en deze week maakte Valencia het af. Doelpunten van David Silva en Hugo Viana, beiden in de eerste helft, zorgden ervoor dat de Champions League-deelnemer nimmer in de problemen kwam en simpel een plaats bij de laatste zestien veroverde.

Enkele verrassingen waren er wel. Zo kon titelverdediger Espanyol in eigen huis niet tot scoren komen tegen het in verval geraakte Rayo Vallecano. De Madrilenen konden wel scoren, waardoor de titelhouder onttroond is. Ook Gimnàstic de Tarragona moest eraan geloven. Real Valladolid, uitkomend in de Segunda Disivión, won uit knap met 1-3. Het kwakkelende Real Sociedad wist bij voorbaat al dat het kansloos was na het 4-1 verlies bij Málaga. Het won thuis wel met 2-1, maar dat was niet genoeg. Bovendien ging Celta de Vigo onderuit tegen het gedegradeerde Deportivo Alavés (0-1).

Uitslagen returns vierde ronde:

ThuisUitUitslag1e wedstrijd
Real Madrid*Écija5-11-1
Barcelona*Badalona4-02-1
EspanyolRayo Vallecano*0-11-1
GimnàsticReal Valladolid*1-30-1
Sevilla*Segoviana3-01-0
Real Zaragoza*Hércules2-01-1
Real SociedadMálaga*2-11-4
Celta de VigoDeportivo Alavés*0-10-0
Villarreal*Castellón2-02-0
Osasuna*Peña Sport4-00-0
Valencia*Portuense2-02-1
LevanteAtlético Madridafg.1-0
Real Betis*Recreativo Huelva2-00-0
Getafe*Xérez1-22-0
Real Mallorca*Athletic Club2-1 (nv)3-2
Real RacingDeportivo la Coruña*1-0 (1-3 pen.)0-1

* = door naar de achtste finales.