Klusjesman wil spreekverbod De Hond

Rob (R@b)
Icoon BinnenlandsMichael de J. wil dat Maurice de Hond een gedeeltelijk spreekverbod krijgt opgelegd in de Deventer moordzaak. De J. is de voormalige klusjesman van de in 1999 vermoorde Jacqueline Wittenberg. Voor die moord zit Ernest Louwes een jarenlange gevangenisstraf uit, maar De Hond meent dat niet Louwes maar De J. de dader is.

In de media zoekt De Hond regelmatig de publiciteit op met zijn verdachtmakingen jegens De J. Zo beschuldigde hij onlangs De J. ervan dat die het moordwapen zou hebben verstopt in het graf van de weduwe. Gisteren opende Justitie het graf en bleek het niet om een mes maar om een stuk ijzer te gaan van een oude grafkist.

Desondanks blijft De Hond bij zijn stelling dat De J. de echte dader is. De opiniepeiler stelt dat 'de echte schat' namelijk een gesprek is dat de recherche op 19 oktober had met de beheerder van de begraafplaats. Daarin zou de beheerder hebben gezegd dat de weduwe Wittenberg hem voor ze werd vermoord had verteld dat ze de klusjesman uit het testament wilde halen. Ze zou dat echter niet goed durven, omdat hij wel eens agressief was. Ook vertelde de beheerder over een ontmoeting die hij had met De J. op de dag na de moord op de weduwe. De klusjesman vertelde hem wat er was gebeurd. Uit details van dat gesprek blijkt volgens De Hond dat De J. 'daderkennis' had.

De J. heeft al een bodemprocedure lopen tegen De Hond waarin hij een forse schadevergoeding eist. De advocaat van De J. gaat nu een kort geding tegen de opiniepeiler aanspannen om hem de mond te snoeren inzake het beschuldigen van zijn cliënt.



Mogelijk spreekverbod voor De Hond