De Hond: metaal vermoedelijk onderdeel oude kist

Het metaal dat in het graf van de weduwe Wittenberg zat, is vermoedelijk afkomstig van een oude kist. Dat zegt Maurice de Hond op zijn weblog. "Het voorwerp dat gezien is blijkt geen mes te zijn. Niets meer, en niets minder."

"Als je echt op zoek bent naar de waarheid dan volg je aanwijzingen en doe je onderzoek om bepaalde zaken uit te sluiten", schrijft De Hond verder. "Dat is, eindelijk, vandaag gebeurd."

De opiniepeiler stelt dat "de echte schat" van het openmaken van het graf is dat de recherche op 19 oktober een gesprek had met de beheerder van de begraafplaats. Het verslag daarvan heeft De Hond op zijn weblog geplaatst.

In dat verslag stelt de beheerder dat de weduwe Wittenberg tegen hem had verteld dat ze klusjesman Michael de J. uit het testament wilde halen. Ze zou dat echter niet goed durven, omdat hij wel eens agressief was.

Ook vertelt de beheerder over een ontmoeting die hij had met De J. op de dag na de moord op de weduwe. De klusjesman vertelde hem toen over dat misdrijf. Daaruit blijkt volgens De Hond dat De J. "daderkennis" had.

De rechter heeft financieel adviseur Ernst Louwes veroordeeld voor de moord uit 1999 op de weduwe Jacqueline Wittenberg. Maurice de Hond beweert dat niet Louwes, maar de klusjesman de werkelijke moordenaar is.

Ernst Louwes en Maurice de Hond
Ernst Louwes en Maurice de Hond