Wilders meest gezocht op Google

Rob (R@b)
Uit een onderzoek van het Groningse marketingbureau Traffic4u blijkt dat Geert Wilders de meest gezochte lijsttrekker op zoekmachine Google is. Traffic4u onderzocht gedurende 2 weken hoe vaak er met Google gezocht werd op de namen van de lijsttrekkers. ''Nederlandse kiezers gebruiken massaal zoekmachines om meer te weten te komen over de standpunten van de lijsttrekkers. Het aantal malen dat een politicus of een partij gezocht wordt, zegt veel over zijn of haar populariteit'', aldus directeur Gert-Jan Munneke.

Uit het onderzoek komt naar voren dat van de 50.000 onderzochte zoekopdrachten bijna 10.000 keer naar Geert Wilders werd gezocht. In de top tien van meest gezochte politici op internet staat Wilders eerste met 20,5%, gevolgd door Wouter Bos en Jan Peter Balkenende.

Volgens het bureau blijkt uit het onderzoek dat veel Nederlanders geen idee hebben wie de lijsttrekker van D66 is. Wanneer er gezocht wordt naar hem, tikt meer dan de helft 'lijsttrekker D66' in, in plaats van 'Alexander Pechtold'. Dit in tegenstelling tot alle andere lijsttrekkers die meer op hun eigen naam worden gezocht.

Top tien zoekopdrachten lijsttrekkers
1. Geert Wilders - Partij voor de Vrijheid 20,5%
2. Wouter Bos - PVDA 16,3%
3. Jan Peter Balkenende - CDA 15,9%
4. Mark Rutte - VVD 7,7%
5. Femke Halsema - Groenlinks 7,3%
6. Jan Marijnissen - SP 5,8%
7. Alexander Pechtold - D66 5,0%
8. Marianne Thieme - Partij voor de dieren 4,4%
9. Marco Pastors - Eénnl 4,2%
10. André Rouvoet - Christenunie 3,9%