Wereldkampioenschap rock/paper/scissors

Icoon Opmerkelijk Topspelers van de hele wereld zullen dit weekend in Toronto bijeenkomen voor het wereldkampioenschap rock/paper/scissors. De winnaar krijgt de hoofdprijs van ongeveer 7000 euro en mag zichzelf wereldkampioen van het spelletje noemen. Meer dan 500 deelnemers hopen de titel in de wacht te slepen.

Het toernooi houdt meer in dan het spelletje alleen. Graham Walker, de organisator van het toernooi, legt uit hoe het werkt. Voor de wedstrijd komen spelers in teams samen om een psychologische oorlog tegen elkaar te voeren. "Het team zal de arena omsingelen, morele steun geven aan de speler en de tegenstander intimideren", zegt de schrijver van de officiële handleiding voor rock/paper/scissors. Deze psychologische druk zou de uitslag van het spel kunnen bepalen. Al sinds 1842 worden er wereldkampioenschappen rock/paper/scissors gehouden.

Het spelletje wordt meestal door mensen gespeeld om kleine beslissingen te nemen. Twee spelers moeten kiezen tussen rock (steen), paper (papier) en scissors (schaar). Beide tellen eerst tot drie en laten een van de mogelijkheden zien met hun handen. Rock is sterker dan scissors, maar zwakker dan paper. Scissors wint van paper, maar verliest van rock. Paper is sterker dan rock, maar zwakker dan scissors.



Rock/paper/scissors