[A1GP] Trainingen gaan niet door

Dennis (dennistd)
De voor vandaag geplande sessies tijdens de A1GP op het stratencircuit van Peking gaan niet door. De wagens komen niet fatsoenlijk door een scherpe haarspeldbocht heen. De eerste sessie voor de rookies werd, na twee uur uitstel, om 8.30u Nederlandse tijd nog wel gestart, maar na enkele minuten al weer afgebroken.

Ondanks een voorbereidingstijd van vijf weken is het de organisatie dus niet gelukt om de baan in orde te krijgen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de onervarenheid van de marshalls. Er is nu wel besloten om eerst een lagere klasse te laten rijden, om te kijken hoe die door de bewuste bocht komen.

Overigens zijn de marshalls niet de enigen die onervaren zijn: dit geldt ook voor team Griekenland. De coureur die dit weekend in actie zou komen zit in militaire dienst, en kreeg geen vrij. Het Griekse team zal dus niet in actie komen dit weekend.

Wie wel in actie zal komen is Neel Jani, de Zwitser die vorig jaar ook al een groot aantal wedstrijden reed. Hij kon echter aan het einde van vorig seizoen, en aan het begin van dit seizoen, niet rijden in de A1GP, wegens zijn verplichtingen als testcoureur van Scuderia Toro Rosso.

Voor Italië zal Enrico Toccacello weer in actie komen. De Italiaanse coureur reed vorig jaar ook al acht van de elf races, waarmee hij voor het team 37 punten bij elkaar sprokkelde. In het totaal haalde het Italiaanse team vorig jaar 46 punten. Toccacello heeft vorig jaar overigens ook een race voor team Pakistan gereden, toen Adam Khan geblesseerd was geraakt, terwijl er dat weekend een nieuwe, grote sponsor om de auto stond.


Het circuit (klik voor een grotere versie)


De bewuste hairpin