FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 27 oktober 2006

Peiling: CDA loopt iets uit op PvdA

Icoon Verkiezingen In de wekelijkse politieke barometer is het gat tussen CDA en PvdA iets groter geworden. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou het CDA 47 Kamerzetels halen, één meer dan in de peiling van vorige week. De PvdA blijft staan op 44 zetels. Het tv-programma NOVA heeft de peiling van Interview/NSS vrijdagavond bekendgemaakt. CDA en PvdA hebben momenteel respectievelijk 44 en 42 Kamerzetels.

Opvallend in de peiling is de sprong die de SP maakt. De socialisten zouden op negentien zetels uitkomen. Dat betekent drie meer dan vorige week en een winst van tien in vergelijking met de verkiezingen van 2003. De VVD staat in de peiling op 25 zetels, drie minder dan bij de vorige verkiezingen.

Ook opvallend is de zetel die toegekend is aan de LPF. Deze partij heeft in vergelijking met vorige week een zetel gewonnen. Volgens de peiling is de LPF populairder dan de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders en EenNL van Marco Pastors. De laatste twee partijen hebben geen zetels meer.

Verlies is er voor GroenLinks (5 zetels, was 8 in 2003 en D66 (2 zetels, was 6 in 2003). De ChristenUnie staat in de peiling weliswaar op winst, op 4 zetels, maar de partij verliest wel een zetel in vergelijking met vorige week. De SGP komt net als nu in het parlement uit op 2 zetels. De Partij voor de Dieren zou ook 1 zetel halen.

Er zijn twee coalities mogelijk. Een coalitie van CDA en PvdA kan rekenen op genoeg steun in de Kamer. Ook is een rechtse coalitie van CDA, VVD en ChristenUnie met een nipte meerderheid van 76 zetels mogelijk. Al heeft VVD-leider Mark Rutte eerder gezegd niet te willen regeren met de ChristenUnie.CDA, SP en LPF stijgen

Name that bitch!

Oké, het is niet misschien niet makkelijk, maar hoe jullie bij Jan Pronk
komen???

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer duidelijk: welke (oud)-politicus m/v staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Er zijn natuurlijk nog steeds geinige prijzen te winnen

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Genua houdt eerste WK pesto maken

Icoon Opmerkelijk De Noord-Italiaanse stad Genua is volgend jaar op 17 maart gastheer van het allereerste wereldkampioenschap pesto maken. Koks uit de hele wereld mogen dan hun pesto laten beoordelen door een deskundige jury. Dat berichtte het Italiaanse persbureau Ansa vrijdag. De saus, die veel bij pasta wordt gegeten, komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua.

De naam pesto is afgeleid van het Italiaanse werkwoord pestare, fijnstampen. Zij verwijst naar de vijzel waarin de saus traditioneel wordt klaargemaakt. De ingrediënten van de originele pesto alla genovese zijn: basilicum, zout, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en pecorino (schapenkaas). De Siciliaanse variant bevat zongedroogde tomaten in plaats van basilicum.

Toiletdebat over transseksueel parlementslid

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Het Italiaanse parlement heeft vrijdag een verhit debat gevoerd over het bezoek dat een transseksueel parlementslid eerder op de dag had gebracht aan het damestoilet. Een andere vrouwelijke afgevaardigde voelde zich daardoor seksueel bedreigd.

De rel draaide om Vladimir Luxuria van de communistische PRC, die zichzelf beschouwt als man noch vrouw maar het liefst wordt aangeduid met 'zij'. Luxuria stapte tijdens een schorsing het damestoilet binnen, waar op dat moment ook Elisabetta Gardini was, een voormalig naaktmodel dat tegenwoordig de woordvoering doet namens de partij van ex-premier Silvio Berlusconi.

Gardini stuurde Luxuria weg, en noemde het incident naderhand een schande voor de parlementaire organisatie. Ze stelde voor Luxuria een eigen toilet te geven als zij er een probleem mee heeft het mannentoilet te gebruiken.

Uitslagen Jupiler League Speelronde 14

Ook vanavond stonden er wederom tien wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslag en de vernieuwde stand.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
FC DordrechtCambuur Leeuwarden2-1
FC VolendamGo Ahead Eagles3-0
RBC RoosendaalMVV4-1
Fortuna SittardFC Emmen0-4
BV VeendamAGOVV Apeldoorn4-0
VVV VenloStormvogels Telstar2-1
Helmond SportFC Omniworld2-0
TOP OssDe Graafschap4-2
FC ZwolleFC Den Bosch0-1
HFC HaarlemFC Eindhoven2-1

De stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoorTegen
1RBC Roosendaal *14333411
2FC Dordrecht14282614
3FC Den Bosch *14272317
4BV Veendam14252915
5VVV Venlo14252519
6FC Volendam14242111
7De Graafschap14242820
8Stormvogels Telstar14232621
9HFC Haarlem14222419
10FC Emmen14192621
11MVV14172018
12Go Ahead Eagles14161621
13TOP Oss14152030
14FC Zwolle14131919
15FC Omniworld14131728
16AGOVV Apeldoorn14122232
17Cambuur Leeuwarden14121425
18Fortuna Sittard14121126
19FC Eindhoven14111930
20Helmond Sport1481437

* = periodekampioen

Vrouw bevalt in KLM-vliegtuig

Icoon Opmerkelijk Een KLM-toestel heeft donderdag een onverwachte tussenstop moeten maken in Kazachstan, omdat een vrouw op het punt stond te bevallen. Kort na de landing beviel de Filipijnse van een zoon. Het kind werd twee maanden te vroeg geboren. Dat heeft een woordvoerder van KLM vrijdag gemeld. De vrouw was een Filipijnse au-pair die voor een Deens gezin werkte. Na de bevalling is de vrouw met haar kind naar een ziekenhuis in Kazachstan gebracht.

Het vliegtuig was onderweg vanuit Amsterdam naar de Filipijnen. "Toen de weeën begonnen, besloot de piloot het toestel aan de grond te zetten", aldus de woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. KLM is nu aan het onderzoeken hoe moeder en zoon alsnog naar de Filipijnse hoofdstad Manilla kunnen worden gebracht.

Ook de Filipijnse president Gloria Arroya heeft gereageerd op het incident. "De president heeft haar tevredenheid geuit", aldus een woordvoerder van de president.

Islamitische begraafplaats voor Delfzijl

Icoon Turkse vlag Delfzijl krijgt een islamitische begraafplaats. Met de islamitische begraafplaats gaat een lang gekoesterde wens van met name de Turkse gemeenschap in de stad in vervulling.

Het veld zal specifiek ingericht worden voor de Turkse gemeenschap in Delfzijl. Op dat veld zal er rekening gehouden worden met speciale islamitische eisen waaraan islamitische begrafenissen moeten voldoen. Zo schrijft de islamitische wet bijvoorbeeld dat de overledene met het hoofd naar Mekka begraven moet worden. In 2008 zal de begraafplaats daadwerkelijk in gebruik worden genomen. Delfzijl is dan naast Groningen de tweede gemeente die een dergelijke voorziening heeft.

Man wil vriendin en zichzelf verbranden

Icoon Politie De politie heeft donderdagavond een 31-jarige man uit Tilburg gearresteerd, omdat hij zichzelf en zijn 23-jarige vriendin in brand wilde steken.

De man had zijn vriendin donderdagmiddag meegenomen naar de opbergkast van zijn huis. Die zette hij op slot, zodat ze moeilijker kon vluchten. Daarna pakte hij benzine en overgoot zijn vriendin en zichzelf met het chemische goedje. Gelukkig raakten beide personen bewusteloos door het inademen van benzinedampen. Daardoor kon de man de brandstof niet aansteken. Familieleden sloegen 's middags alarm toen zij benzinelucht roken. Ze besloten de opbergkast open te forceren en brachten beide personen naar het ziekenhuis.

De man wordt verdacht van poging tot doodslag, poging tot brandstichting en bedreiging van zijn vriendin. Inmiddels zit de man veilig in de cel. Overigens heeft de man verklaard geen relatieproblemen te hebben met zijn partner. De motieven die de man wel had voor zijn daad zijn onbekend.

CDA wil A1 verbreden

Icoon File Het CDA wil dat delen van de autosnelweg A1 met twee rijstroken verbreed worden naar drie rijstroken. Aangezien er toch groot onderhoud aan de A1 plaatsvindt volgend jaar, vindt de partij dat de verbreding op dat moment plaats kan vinden. Zo ondervindt de automobilist maar eenmaal last van wegwerkzaamheden.

Het traject van Deventer-Oost naar Lochem zou volgend jaar als eerste aan de beurt moeten zijn. Het CDA wil dat er opnieuw aandacht komt voor de A1. De partij vindt de weg van belangrijke betekenis voor het vrachtverkeer tussen de Randstad en Duitsland, en voor de economie van Twente en de stedendriehoek Deventer-Apeldoorn-Zutphen.

Het CDA en met name minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat zetten zich al een tijdje in voor het verbreden en bouwen van autosnelwegen. Zo wilde Peijs snel actie bij het doortrekken van de A4 tussen Delft en Schiedam en krijgt de A2 er vier rijbanen bij. Bovendien wilde het kabinet de A6 met de A9 verbinden, maar dat gaat niet door wegens mogelijke aantasting van het natuurgebied Naardermeer.

[update]Beelden en meer informatie van Halo 3

Een Zweeds gamesblad mocht drie multiplayer-levels van Halo 3 testen, en hun bevindingen in hun blad afdrukken.

De drie levels in kwestie zijn Valhalla, High Ground en Snowbound, die opvallend veel gelijkenissen vertonen met Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite uit Halo 1 en 2.
Verder meldden ze dat er een voertuig is toegevoegd. De Mongoose, die in Halo 2 zou zitten, maakt dan nu eindelijk z'n opwachting. Dit voertuig is licht en kan twee personen vervoeren.
Er is nog een transport-systeem toegevoegd: de man-cannon: van A naar B via speciale luchtstromen. Je kunt vanuit de lucht schieten en beschoten worden.

Ook krijgen adspirant Master Chiefs de beschikking over een nieuw wapen: de Spartan Laser. Een behoorlijk krachtig stukje speelgoed dat voornamelijk als anti-vehicle-weapon bedoeld is.
Naast de Spartan Laser mag je met de Spiker achter je tegenstanders aan. Tot slot kun je Nail Grenades met je mee sjouwen. Deze granaten blijven aan de muur plakken en schieten een regen aan naalden uit.
Anderen kunnen voortaan je secundaire wapen zien, aangezien die continu zichtbaar is op je rug.

Bungie heeft verder bevestigd dat er geen bots in de game zullen zijn, en dat de X-knop een speciale functie zal krijgen, maar dat ze daar nog niets over willen zeggen.

Hieronder kun je de grafische engine aan het werk zien.

Voor de die-hards komt er een Legendary Edition in de vorm van Master Chief z'n helm met daarin vier DVDs: een gamedisc, een documentaire-disc met commentaar van de developers, een disc volledig toegewijd aan het spin-off materiaal van Halo, zoals Red vs Blue of Spark of Life en de vierde disc zal alle cut-scenes van Halo 1, 2 en 3 in HD bevatten.

[edit]
Inmiddels zijn er scans van de game verschenen in een veel hogere resolutie.Red steel Multi-Player footage

Er is een aardig filmpje verschenen waarin de Multi-Player mogelijkheden van de opkomende Wii game "Red Steel" worden vertoond. In het filmpje kan men zien hoe vier mensen in split-screen het spel spelen, elk met een wii-mote en nunchuck controller.Zoals we gewend zijn van de Wii trailers tot nu toe, zitten er weer vriendelijke "gamers" tandpastareclamelachend op de bank. Dit keer om elkaar aan gort te schieten en/of in stukken te hakken. Of de game er echt zo uitziet in multiplayer is nog maar de vraag, aangezien de footage duidelijk gedoctored is, tenzij je er ook nog vier high-quality camera's bij krijgt.Het filmpje is hier te vinden.

Indiaan met Ipod

Er is een beroemde foto van Mars, zeg maar in het zwart-wit tijd perk van de verkenning van de ruimte had men een foto genomen van het zogenaamde gezicht van Mars.

Later bleek het uiteraard gewoon een berg te zijn die door de camera's, die destijds een erg lage resolutie hadden gewoon onscherp op de foto was gezet, dus weg de droom van een bouwwerk van ijverige groene mannetjes op die grote rode planeet.

Maar wisten jullie dat ze hier op aarde nu iets soortgelijks hebben ontdekt want zeg nou zelf dit is toch een indiaan met een ipod, ik vraag me alleen af hoe de tempels eruit zagen waarin dit al lang verdwenen volk hun goden aanbaden, ik zit zelf te denken aan een grote appel waarin foto's van Steve Jobs en Steve Wozniak hangen.

Route Mobiel toch sneller dan Wegenwacht

Route Mobiel is toch sneller dan de Wegenwacht. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de Consumentenbond. Route Mobiel kreeg woensdag van de rechter te horen dat het niet langer mag beweren of suggereren "sneller en goedkoper dan de ANWB" te zijn.

De slogan 'gegarandeerd binnen dertig minuten ter plaatse' maakt de pechhulpdienst overigens niet waar. Route Mobiel is in een derde (29 procent) van de gevallen niet binnen een half uur ter plaatse. De Wegenwacht is nog minder vaak (36 procent) binnen een half uur op de plaats van bestemming. De Wegenwacht beweert overigens zelf in slechts 41 procent van de gevallen binnen dertig minuten op locatie te zijn.Toch wel sneller dan Wegenwacht

Pronk stopt als VN-gezant Sudan

Jan Pronk blijft nog tot eind dit jaar speciaal gezant van de Verenigde Naties voor Sudan. Daarna stopt hij ermee. Dat maakte een woordvoerder van de VN vrijdag in New York bekend. Pronk, wiens mandaat in december afloopt, keert naar verwachting in november terug naar Sudan.

Pronk zal in Sudan zijn taken overdragen aan zijn plaatsvervanger op de VN-missie in Khartoum. De regering van Sudan sommeerde de Nederlander vorig weekeinde het land te verlaten.

Pronk zou zich volgens Sudan schuldig hebben gemaakt aan psychologische oorlogsvoering tegen de Sudanese strijdkrachten. Pronk schreef op zijn weblog over twee gevoelige nederlagen die het leger zou hebben geleden tegen de rebellen in de westelijke regio Darfur.

Van Bommel blesseert Podolski

Bayern München kan de komende drie weken niet beschikken over Lukas Podolski. Tijdens de training van de Duitse club vandaag, raakte de spits tijdens een duel met Mark van Bommel geblesseerd aan zijn enkel.

Hierdoor mist Podolski de wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt, Schalke 04 en Bayer Leverkusen, en zal hij op 15 november waarschijnlijk ook verstek moeten laten gaan voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Duitsland tegen Cyprus.

Meer seks in Zuid-Korea door kernproef

Icoon Not Safe For Work (NSFW) De kernproef van Noord-Korea heeft geleid tot een ware seksexplosie in Zuid-Korea. Aan de stijgende condoomverkopen en hotelboekingen is te zien dat Zuid-Koreanen massaal hun toevlucht hebben gezocht tot seks.

De condoomverkopen stegen met 28 procent in de week na de atoomproef. Ook nam het aantal boekingen in zogenoemde rendez-voushotels explosief toe. Dat heeft een Zuid-Koreaanse krant donderdag geschreven. Deskundigen deken dat veel Zuid-Koreanen zich depressief gevoeld hebben door de bedreigingen uit het noordelijke buurland. Zij zouden daarom op zoek zijn naar troost en afleiding door seks.

Overigens is niet alleen het aantal escapades toegenomen. Door de kernproef hamsteren Koreanen ook meer bij supermarkten en benzinestations. De verkopen van kant- en klaargerechten en brandstof zijn gestegen met zo'n tien procent.

Vanishing Point

Problemen met de belastingdienst, zitten de schuldeisers je op de nek of wil je om een andere reden het liefste met de noorderzon vertrekken maar je weet niet waar je moet beginnen ?

Nu dan heb ik de oplossing voor je, iemand anders had hetzelfde probleem en heeft er een praktische website over gemaakt er staan handige tips in over hoe je je auto kapot maakt, hoe je jezelf in iemand anders kunt veranderen, kortom goeie handige tips voor het geval je alles achter je wilt laten.

Als ik het zo lees, ik zou het nooit kunnen, zo maar alles achter je laten, alles wat je kent en wat je lief is nooit meer zien, bizar

Kapitein Onderbroek-meisjes van school gestuurd

Icoon Captain UnderpantsKapitein Onderbroek is dan wel een superheld, maar op een New Yorkse school is hij niet welkom. Drie 17-jarige meisjes werden daar woensdag naar huis gestuurd toen ze, ter ere van Superhelddag, verkleed als de mollige misdaadbestrijder op school verschenen. Het drietal droeg beige nauwsluitende tricots en pantys onder een witte onderbroek en een rode cape. Ze hadden echter buiten het boze schoolhoofd gerekend. Deze bleek namelijk van de jongedames in onderbroek niet gecharmeerd te zijn. Ze konden weer naar huis gaan om wat zedigers aan te trekken.

Superhelddag hoort bij Long Beach High's Senior week. Op maandag was het wisseldag, toen waren de jongens verkleed als meisjes, en omgekeerd. Dinsdag was nerddag. Donderdag was de eer-je-school-dag, dan dragen ze de schoolkleuren, blauw en wit. Vrijdag was piratendag. Maar het Kapitein Onderbroek kostuum dat de meiden woensdag droegen kon de goedkeuring van het schoolhoofd niet wegdragen. ''Ik wist niet welke superheld het was, en dat maakt me ook niet uit'', zegt het schoolhoofd in een reactie. "Om een lang verhaal kort te maken, ik vond hun kleding gewoon niet gepast voor onze school."

Een van de meisjes zegt de ophef niet te kunnen begrijpen. ''Je kunt er toch niet doorheen kijken?'', vraagt ze zich sip kijkend af. "Alle leraren vonden het wel schattig."

Zorx, Klax en Jennifer
''Nee hè, daar gaan we weer!''

Man heeft seks met dode hond

Icoon Bizar Een 44-jarige man in de Amerikaanse staat Michigan heeft een dode hond seksueel misbruikt. De hond was doodgereden en lag al vier of vijf dagen te rotten op de weg. Voordat de politie het dier op kon ruimen, sloeg de man zijn slag.

De situatie speelde zich bovendien ook nog eens af op de openbare weg en in de buurt van een kinderdagverblijf. Een vrouw uit de kinderopvang belde de politie om te melden dat er een dode hond langs de weg lag. Op dat moment begon Ronald Kuch, de hondenverwenner, in het zicht van iedereen aan zijn seksuele handelingen met het dier.

De politie heeft de man opgepakt. De man kan veroordeeld worden tot 15 jaar cel. Als blijkt dat dit niet de eerste keer is dat hij dergelijke activiteiten pleegt, dan riskeert hij een levenslange opsluiting in de cel.

Na een gerechtelijk onderzoek kwam nog een vreemd detail aan het licht. De dode labrador bleek eigendom te zijn van de vriendin van de man. Kan hij toch zeggen dat hij het 'doggy style' gedaan heeft...

Wat is Dit: Opgave 57 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijs:
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Mark Rutte zoekt vrouw

Icoon Showbizz VVD-leider Mark Rutte is de eenzaamheid zat. Hij wil een vrouw. Hij zegt in het weekblad Privé dat hij (naar liberale traditie) houdt van "sterke, mooie carrièrevrouwen", zoals Sacha de Boer, Daphne Deckers en Sophie Hilbrand. "Ik ben er misschien meer aan toe dan een paar jaar geleden, het verlangen naar intimiteit komt steeds dichterbij", aldus de vrijgezel.

Rutte denkt dat hij een goede man zou zijn. Hij vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken en weet alles van schoonmaken. Het huishouden zal Rutte waarschijnlijk veel moeten doen als hij zijn sterke carrièrevrouw gevonden heeft. Toch wil hij ook een sterke carrièreman blijven: hij zegt nog acht tot tien jaar in de politiek te willen blijven. "Daarna zou ik betrokken willen worden bij de democratieopbouw van landen in Afrika, maar het kan ook Joegoslavië zijn", aldus sterke carrièreman Rutte.

Rutte wil met zijn sterke carrièrevrouw "misschien wel vijftien kleinkinderen". Maar als het niet lukt met een vrouw, dan zal hij daar niet al te treurig om zijn. "Diepongelukkig zal ik niet worden", zegt Rutte. Gelukkig heeft hij altijd sterke carrièrevrouw Rita Verdonk nog.Rutte droomt elke dag weg bij het NOS Journaal..

Turner Van Gelder als beste naar finale

Bij wereldbekerwedstrijden turnen in het Duitse Stuttgart heeft Yuri van Gelder vrijdag op ringen de kwalificatie gewonnen. Met een score van 16,450 plaatste de Nederlander, vorige week goed voor brons bij het WK, zich voor de finale.

Epke Zonderland bereikte de finale op het onderdeel rek. De Nederlander eindigde vrijdag in de kwalificatie op het onderdeel als achtste, wat net voldoende was.

bij de vrouwen kwamen Loes Linders, Hanneke Hoefnagel en Verona van de Leur niet door de kwalificaties. Linders eindigde zowel op balk als vloer als negende, maar enkel de beste acht plaatsten zich voor de finales. Daarnaast eindigde Linders twee keer als veertiende, op brug en sprong.

Van de Leur werd veertiende op balk en vijftiende op vloer. Hoefnagels eindigde op het onderdeel brug op de veertiende plek.

IJsberenpret...

IJsberen in een dierentuin hebben het niet gemakkelijk. Opgesloten in een te kleine ruimte, de hele dag door word je aangestaard door bezoekers. De natural habitat is net niet natural genoeg. Dag in dag uit kom je dezelfde collega ijsberen tegen.

Dit is denk ik in kort het idee achter een hele collectie animatiefilmpjes over een ijsberenfamilie in een dierentuin.

Life in the Artic is very overrated , Het ei , De val , Boksen , De jacht , Een nieuwe carriere , De Bamboe groep.

Weet iemand toevallig wie deze filmpjes gemaakt heeft?

Leerrechten een jaar uitgesteld

Icoon Onderwijs De leerrechten voor studenten aan universiteiten en hogescholen worden pas in september 2008 ingevoerd. Dat is een jaar later dan aanvankelijk het plan. Staatssecretaris Bruno Bruins van Onderwijs heeft besloten de maatregel een jaar uit te stellen, omdat er teveel knelpunten zijn.

Bruins kwam tot die conclusie na overleg met de universiteiten (verenigd in de VSNU) en de hogescholen (verenigd in de HBO-raad). Verder heeft het bureau Capgemini hem geadviseerd dat de invoering van leerrechten in het komende studiejaar onverantwoord is. Het nieuwe administratiesysteem Studielink is bovendien niet op tijd beschikbaar.

Dat de leerrechten er komen staat overigens niet ter discussie. De Tweede Kamer heeft voor het zomerreces een wet aangenomen, die ervoor zorgt dat studenten leerrechten krijgen. Die kunnen ze per maand verzilveren bij een universiteit of hogeschool. Als de leerrechten op zijn zal het collegegeld verhoogd worden. Studentenbonden als de Landelijke Studentenvakbond LSVb zijn daar fel op tegen, maar zijn wel tevreden dat het systeem in ieder geval is uitgesteld. De universiteiten en hogenscholen zijn ook niet blij met het plan. Het is namelijk onzeker of software rondom leerrechten op tijd aangepast wordt. Het idee achter de maatregel is dat studenten sneller hun studie afronden, omdat ze geen financiële risico's willen lopen.

De PvdA had vorige maand al aangedrongen op uitstel van de maatregel. Het CDA wilde aanvankelijk de leerrechten dit jaar invoeren, maar constateerde in een debat met de LSVb dat er teveel knelpunten waren. Daarop wilde ook het CDA de leerrechten uitstellen.

Basso mag weer koersen

Ivan Basso mag weer wedstrijden rijden. De Italiaanse bond heeft hem laten weten dat de dopingaanklacht tegen hem wordt ingetrokken.

Eerder besloot het Italiaans Olympisch Comité al de aanklacht in te trekken wegens gebrek aan bewijs. Basso werd sinds juli verdacht toen zijn naam werd genoemd in de zaak Fuentes, waardoor hij niet mocht deelnemen aan de Tour de France. Basso zal nog wel op zoek moeten naar een nieuwe ploeg om voor te koersen, want hij besloot vorige week te vertrekken bij CSC.

EU: Oekraïne niet klaar voor toetreding

Icoon Europa De Oekraïne is niet klaar voor toetreding tot de Europese Unie. Dat heeft José Manuel Borroso, de voorzitter van de Europese Unie, vrijdag gezegd. Ook heeft de EU niet voldoende capaciteit om nieuwe lidstaten op te nemen. "Oekraïne heeft nog hervormingen door te voeren en in de hedendaagse EU kunnen de lidstaten geen nieuwe verplichtingen op zich nemen", zei Barroso.

Barroso en de Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko waren beide op een gezamenlijke persconferentie. Overigens zei Barroso niet dat de deur voor Oekraïne voor altijd gesloten zal blijven. Hij wil Oekraïne aansporen om hervormingen door te voeren. Joesjtsjenko had gehoopt dat Oekraïne in 2008 de toetredingsonderhandelingen met de Europese Unie kon beginnen. Dat zal niet het geval zijn. Wel zullen in 2007 onderhandelingen volgen over nauwere politieke en economische samenwerking tussen beide regio's. Gisteren liet Barroso al weten dat Turkije voorlopig ook niet klaar is voor EU-toetreding.

Het is maar de vraag of Oekraïne ooit lid zal worden van de EU. Veel Europese politici, waaronder de voormalige Nederlandse staatssecretaris van Europese Zaken Atzo Nicolaï, hebben al gezegd Oekraïne er niet bij te willen hebben. Ook Oekraïne zelf bevindt zich politiek gezien in een spagaat. President Joesjtsjenko heeft een westerse blik en ziet Oekraïne graag toetreden tot de EU en de NAVO. Maar de huidige Oekraïnse coalitie en premier Janoekovitsj zien Oekraïne liever de banden met Rusland versterken.

Bosschaart inzetbaar tegen Heracles

ADO Den Haag kan dit weekend in de competitiewedstrijd tegen Heracles weer beschikken over Pascal Bosschaart.

Afgelopen woensdag moest hij nog verstek laten gaan in de ArenA tegen Ajax. Na afloop van die wedstrijd zei hij dat zijn kuiten constant volgelopen aanvoelden, ook zonder inspanning. "Maar ik had vanavond al weer willen spelen", aldus Bosschaart woensdag. Trainer Frans Adelaar durfde het toen echter nog niet aan met Bosschaart en zijn kuiten.

Need for Speed: Carbon demo op de straat

NFS: Carbon kende al een demo op Xbox Live Marketplace, maar niet iedere gamer heeft natuurlijk een Xbox 360. EA heeft daarom ook een demo vrijgegeven voor de PC-versie. Deze kun je nu hier downloaden!

Een mirror (gamershell.com) vind je hier.De systeemeisen voor deze demo zijn er als volgt uit:
* Windows XP Service Pack 2 (32Bit Edition only), Windows 2000 Professional Service Pack 4 operating system
* Intel Pentium 4 (or equivalent) CPU running at 1.7GHz or higher
* 64MB DirectX 9.0c compatible video card (NVIDIA Geforce4 Ti/ATI Radeon 8500 or higher) using a supported chipset (see below) 512MB RAM DirectX compatible sound card

Vrouw rijdt door muur biljartzaal binnen

Icoon OngelukNiet alleen een computerwinkel moest het vandaag ontgelden, maar ook de biljartzaal van de plaatselijke ouderensoos werd als parkeerplaats gebruikt. Een 70-jarige Tilburgse vrouw keek vrijdagochtend vreemd op toen haar auto in de zaal tot stilstand was gekomen en niet op het Tilburgse Kreverplein.

Volgens de politie schoot haar voet tijdens het parkeren van de rem en drukte die op het gaspedaal. Haar auto reed dwars door de muur van de ouderensoos de biljartruimte binnen. Gelukkig was er niemand aan het biljarten. De bestuurster en haar 73-jarige man kwamen met de schrik vrij.

Een aannemingsbedrijf zal de muur stutten. Ook Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente is in kennis gesteld.

Michael J. Fox mengt zich in Amerikaanse verkiezingsstrijd

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse acteur Michael J. Fox heeft zich in de Amerikaanse verkiezingsstrijd geworpen. De acteur, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, is te zien in een televisiespot voor een Democratische senaatskandidaat voor de staat Missouri die het onderzoek naar stamcellen steunt.

In de spot is duidelijk te zien hoe de ziekte Michael J. Fox aangetast heeft door zijn spastische bewegingen. De rechtse radiopresentator Rush Limbaugh reageerde hierop door hem te beschuldigen dat hij de spastische bewegingen acteerde of expres zijn medicijnen nog niet had ingenomen.

Via de televisiezender CBS sprak Fox over de beschuldigingen en verklaarde dat hij niet acteerde en zijn medicijnen te allen tijde gebruikt. De media aandacht die de zaak krijgt zal trouwens ook niet verkeerd zijn voor de Democratische senaatskandidaat Benjamin Cardin uit Maryland en de Democratische gouverneurskandidaat Jim Doyle, welke ook zijn spotje gebruiken. Zijn spotje is intussen in het hele land gezien geweest en meer dan een miljoen keer bekeken op Internet.

Michael J. Fox, ondermeer bekend van de 'Back to the Future' filmreeks en de comedyserie 'Family Ties', kreeg in 1991 de diagnose van Parkinson. In 1998 maakte hij zijn ziekte aan het grote publiek bekend en in 2000 stopte hij definitief met acteren om zich volledig te richten op de stichting die hij heeft opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.
Michael J. Fox bij zijn interview met CBS gisteren.


Van der Laak niet tegen NAC

Ron Jans kan aankomende zondag geen beroep doen op Koen van de Laak in de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda. De aanvaller raakte in het competitieduel tegen Excelsior (2-1) geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij de aankomende dagen rust moet houden.

Afgelopen woensdag moest Van de Laak al na twintig minuten spelen naar de kant. Achteraf blijkt nu dat de aanvaller zijn kniebanden heeft verrekt. Volgende week zal hij waarschijnlijk weer inzetbaar zijn voor de club uit het Euroborg-Stadion.

Dagblad Telegraaf in de fout

Icoon BinnenlandsDe krant van wakker Nederland, De Telegraaf, is vandaag opzichtig in de fout gegaan. Onder de titel 'Bejaarde dood na fout justitie' schrijft de krant dat het OM heeft geblunderd door tijdens een rechtszaak de persoonsgegevens van een tasjesrover per ongeluk te verwisselen met die van een andere gedetineerde. Als gevolg van deze 'blunder' kwam de tasjesdief op vrije voeten, waarna hij een oud vrouwtje beroofde. Bij de roof opgelopen letsel leidde ertoe dat de 96-jarige vrouw een maand later kwam te overlijden.

Dit verhaal blijkt echter niet te kloppen. Middels een persbericht legt de rechtbank Dordrecht uit wat de werkelijke toedracht was:

(...) de berichtgeving in de Telegraaf (...) onjuist is geweest. De raadkamer van de rechtbank heeft geoordeeld dat er weliswaar voldoende ernstige bezwaren waren dat de verdachte zich schuldig had gemaakt aan diefstal, doch, gezien de overgelegde persoonsgegevens, er geen gronden aanwezig waren om verdachte langer vast te houden. Er was namelijk niet gebleken dat de verdachte zich in de 5 afgelopen jaren zich aan een dergelijk delict had schuldig gemaakt.

De schrijver van het foutieve artikel is de bekende misdaadverslaggever John van den Heuvel. Hij baseert zijn gegevens op een 'onderzoek van deze krant'. Ondanks het persbericht van de Dordtse rechtbank, heeft de Telegraaf vooralsnog geen wijziging in het bericht aangebracht.

Eerdere vergissingen van de grootste krant van Nederland toonden al aan, dat zij het niet altijd even nauw neemt met de objectiviteit van haar artikelen.

Met dank aan zipzap voor de submit.

Franse politie alert op nieuwe rellen

BuitenlandsDe Franse minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy heeft de politie opgedragen maximale alertheid te hebben in de gebieden waar hernieuwd rellen kunnen uitbreken. Donderdag werd een aantal bussen in brand gestoken. Volgens Sarkozy zullen alle busroutes door probleemwijken extra worden beveiligd.

Vrijdag is het precies een jaar geleden dat in de Franse voorsteden rellen uitbraken die drie weken aanhielden. Meer dan 10.000 auto's gingen in vlammen op en driehonderd gebouwen werden bestookt met brandbommen.

In de Parijse voorstad Cluchy-sous-Bois hielden honderden mensen vrijdagochtend een stille mars ter nagedachtenis aan de twee jongens wiens dood vorig jaar aanleiding was voor de rellen. De twee werden geëlektrocuteerd toen ze zich wilden verbergen voor de politie.

Honderden miljoenen
Na de onlusten van vorig jaar beloofde de Franse regering de armoede en uitzichtloosheid in de buitenwijken van veel grote steden aan te pakken. Sindsdien zijn honderden miljoenen gepompt in projecten om de kansen op de arbeidsmarkt van jongeren van met name Arabische en Noord-Afrikaanse komaf te verbeteren.

Veel bewoners van de zogeheten banlieues zijn echter verre van tevreden over het armoedebeleid van de regering. In veel achterstandswijken ligt de werkloosheid nog altijd tussen de 30 en 40 procent. De politie en burgemeesters van grote steden waarschuwen al geruime tijd dat de omstandigheden die tot het geweld van vorig jaar leidden, nauwelijks zijn veranderd.

Oostenrijkse justitie onderzoekt dood goudvis

Icoon OpmerkelijkDe Oostenrijkse justitie is een onderzoek begonnen naar de dood van een goudvis. De vis werd eerder dit jaar op een kunsttentoonstelling in Dornbirn gedood door een bezoeker.

De goudvis zwom in een blender die kon worden aangezet. Een bezoeker kon de verleiding niet weerstaan. Justitie reageert op een klacht van de dierenbescherming, meldden Oostenrijkse media vrijdag.

De Deense kunstenaar Marco Evaristti had in totaal tien blenders met goudvissen opgesteld. Hij wilde duidelijk maken dat de mens over de natuur en over leven en dood beslist.

Gonzalez naar halve finales Basel

De Chileen Fernando Gonzalez heeft zich geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Basel. De Chileen was met 5-7, 6-4 en nogmaals 6-4 te sterk voor de Argentijn Juan Martin del Potro.

Gonzalez komt in de halve finale uit tegen de winnaar van het duel tussen de Zwitser Stanislav Wawrinka en David Nalbandian. De andere twee kwartfinales gaan tussen de als eerste geplaatste Roger Federer en David Ferrer en tussen Paradorn Srichaphan en Jose Acasuso.

'Meneer Bres beledigt Duitsers'

Het Bureau Discriminatiezaken in Den Haag heeft Henk Bres aangeklaagd bij de Raad voor de Journalistiek. Volgens de discriminatiebestrijders heeft de bekende Hagenaar in een column in een huis-aan-huiskrant Duitsers ernstig beledigd.

In de column noemde Bres Duitse voetballers ''moffen''. Een week later liet hij weten dat mensen die kritiek hebben op die uitspraak ''aan het gas mogen''. Maaike Bouma van het discriminatiebureau zegt daar vandaag over: ''Bres heeft daarmee wat ons betreft de grenzen van de vrijheid van meningsuiting overschreden.''

Henk Bres moet zich volgende week vrijdag voor Raad voor de Journalistiek verantwoorden. Daar snapt de grofgebekte Hagenaar weinig van: ''Je moet die column zien als een soort dagboek. Het was allemaal grappig bedoeld. Als ik iemand wil beledigen dan gebruik ik wel andere woorden. Ik kan niet begrijpen dat mensen zich hierover druk maken. Aan het gas mogen is gewoon een Haagse uitdrukking en mof betekent chagrijnige Duitser. Als dat nou zo erg is. Hiervoor ga ik niet mijn excuses aanbieden.''

Zware bosbranden in Californië

Icoon RampDe Amerikaanse staat Californië wordt geteisterd door enorme bosbranden. Nabij de stad Palm Springs, zo'n 180 kilometer ten oosten van Los Angeles, is het vuur verspreid over een oppervlakte van bijna 10,000 hectare. Zeker 1,100 brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

Gisteren werden de overweldigende vlammen te veel voor een eenheid van de brandweer van het plaatsje Idyllwild. De brandweerwagen van de de eenheid werd overvallen door de brand waarbij vier brandweerlieden om het leven kwamen. Een vijfde slachtoffer ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Naar alle waarschijnlijkheid is de brand aangestoken. De regionale politie heeft aangegeven de pyromaan te willen vervolgen voor moord. Er is een beloning van 100,000 dollar uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van de brandstichter.

De bosbranden zijn slechts voor ongeveer 5% onder controle en het weer werkt niet mee. Er staat een oostelijke, zeer droge wind vanaf de woestijn welke het vuur in zuidwestelijke richting duwt.

Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft de noodtoestand afgekondigd voor Riverside County, het gebied waar de branden woeden. Tevens riep hij op om op alle overheidsgebouwen die te maken hebben met bosbouw en brandbestrijding de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de omgekomen brandweerlieden.

Lotina nieuwe trainer Real Sociedad

Miguel Angel Lotina volgt Jose Mari Bakero op als trainer van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad. De club heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De 49-jarige Lotina is de vierde trainer in veertien maanden tijd van Sociedad. Hij heeft een contract getekend tot het eind van dit seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Eind jaren negentig leidde Lotina Numancia en Osasuna naar de Spaanse Primera Division. Met Celta de Vigo eindigde de oefenmeester in 2003 als vierde, waarmee die club zich wist te plaatsen voor de Champions League. In 2004 vertrok Lotina naar Espanyol, en met Espaynol won Lotina vorig seizoen de Spaanse beker.

Vlaar maandag onder scan

Ron Vlaar heeft al sinds eind augustus niet meer gespeeld voor Feyenoord, maar er is goed nieuws voor de voormalig speler van AZ: Hij staat op het punt weer vol mee te gaan trainen met de selectie van de Rotterdammers.

Vlaar doet nu al aan het grootste deel van de training al mee, alleen de partijtjes laat hij nog aan zich voorbij gaan. In de wedstrijd tegen het Engelse Reading liep Vlaar de blessure aan zijn voet op, waardoor hij niet in actie kon komen voor de Rotterdammers. Toen was de verwachting dat hij er een paar weekjes uit zou zijn, maar dat bleek tegen te vallen.

Aankomende maandag zal Vlaar een scan ondergaan in het ziekenhuis, zodat men kan kijken of alles weer goed zit in zijn wreef. Mocht dat zo zijn, dan geven de artsen hem weer toestemming om zich maximaal in te spannen.

Snoop Dogg opgepakt met drugs en wapens

Icoon ShowbizzSnoop Dogg kan een straf tegemoet zien voor het bezit van drugs en wapens. De rapper werd gearresteerd op het vliegveld van Burbank in de Amerikaanse staat Californië, zo meldde de Britse nieuwszender BBC vrijdag.

De politie vond in zijn bij de luchthaven geparkeerde auto een pistool en cannabis. Calvin Broadus, zoals de echte naam van de muzikant luidt, betaalde een borgsom van 35.000 dollar en moet 12 december voor de rechter verschijnen.

Deepthroat

De pelikaan in het volgende filmpje heeft honger, zo'n honger hij kan wel een paard duif op. Helaas voor de pelikaan geeft deze duif het niet zo snel op, sterker nog er staat bij dat de pelikaan het opgeeft en de duif vrij laat, helaas is het niet in het filmpje te zien.

We blijven nog even bij het eten van grote voorwerpen, deze vrouw heeft namelijk zo'n enorme honger, dat dat ze de microfoon doorslikt. Verder kwam hij ook niet, en hij blijft vast zitten in haar keel .

Geen hoger beroep om Ben van der K.

Icoon JustitieJustitie heeft aangegeven niet in beroep te gaan tegen de vrijspraak van de Rotterdamse rechts-radicale Ben van der K. die eerder werd vrijgesproken in hoger beroep. De reden dat hij werd vrijgesproken is dat de video waarop van der K. herkend zou zijn, volgens het hof onbruikbaar zou zijn als bewijs tegen van der K.

Van der K. werd verdacht van het aansteken van een moskeebrand in Rotterdam. Hij heeft aangegeven schadevergoeding te eisen voor de tijd die hij heeft vastgezeten.

Red Octane komt met draadloze PS2-gitaar

Het succes van Guitar Hero is ook niet bij third party hardware developers voorbij gegaan. Velen van hen sprongen in op het feit dat de SG-controller die bij Guitar Hero geleverd werd op alle fronten fantastisch was, op het kleine feit na dat hij nog steeds aan een draadje vast zat aan de PS2. De third-party knockoffs waren echter van mindere kwaliteit en sommige hadden regelrecht slechte reviews.

Red Octane brengt komende november een draadloze versie uit van hun SG-controller, om zo het laatste punt van verbetering aan hun gitaar uit te voeren.

Of Guitar Hero 2 met deze draadloze gitaar te koop zal zijn is niet bekend, de losse retailprijs zal in elk geval op $59,99 komen te liggen.

Orcs vs Humans op screens Arcane Legions

Slitherine Strategies, bekend van de strategie-titels als Legion en Spartan, werkt aan een nieuwe game. Deze is getiteld Arcane Legions: A Rising Shadow, en lijkt een logisch vervolg op de Legion Arena titels. Laatsgenoemde combineerde role playing met army management, iets wat we ook terugvinden in Arcane Legions. Zelf noemt Slitherine het Role Playing Strategy. Je leidt namelijk een leger door een aantal (story-driven) missies. Gedurende deze missies word je leger uiteraard groter en sterker. Het interessante is dat de speler de training, bewapening en appearance van de manschappen bepaalt.

Kijk voor meer info op de Slitherine Website.4. De schatkaart van 'Nieu Flevolandt'

Na de inleiding, de geboorte en de jeugd van de Hollandse piraat Hein Hoerenzn Pietersz zijn we reeds aanbeland in het jaar 1621. Het jaar dat Hein 'Nieu Flevolandt' zal ontdekken..?

- In taveerne 'Aen Laegere Wal' - vetrouwelijk gesprek met kastelein Stille Willem - Hein tekent een klad van het eilandje met de schat -

Een jong heerschap, met een raaf op zijn rechterschouder, was langs de luifels van de warmoezerijen in de Amsterdamse Warmoesstraat gelopen. Uit een van de manden met appels en peren die onder de luifels op straat gestald waren, gapte hij een appeltje, en voerde deze aan de raaf. Hij liep verder, door de Kerkstraat, en schoot even later de Armsteeg in, om via een trapje taveerne 'Aen Laegere Wal' binnen te stappen.
"Yo Ho! Hein Hoerenzn Pietersz! Jou heb ik een lange tijd niet gezien!", riep stille Willem, de kale kastelein van 'Aen Laegere Wal', van achter de toog. "Welk van de zeven zee-en heb je nu weer bevaren? Neem gauw een slok bier, en steek van wal!"
-"Van wal steken? Ik ben net terug aan wal! Goede stuurlui vind je daar overigens! Maar dat terzijde! Een stuk minder terzijde is mijn dorst, dus geef me liever een roestwater met witte rum voor ik je doorboor met zeven kogels!"
Hein had zijn revolver nog niet kunnen richten, of hij was al voorzien van zijn favoriete drank. Hij was op een kruk achter de toog gaan zitten, dronk het glas leeg, en keek Willem vervolgens doordringend aan. De kastelein haastte zich om zijn ruwe klant een nieuwe drank voor te zetten.
-"Niet te veel rum, stille, ik moet nog varen."
"O? Naar waarheen gaat de reis?", vroeg stille Willem, die niet zozeer stil werd genoemd omdat hij zo weinig sprak; hij werd voornamelijk 'stil' genoemd omdat hij voor geen goud zijn klanten aan de autoriteiten zou verlinken. Al viel er natuurlijk altijd wel te onderhandelen.
Bijvoorbeeld met wat goud.
Maar Willem wist eigenlijk, diep in zijn hart, en minder diep in zijn beurs, dat hij aan het rapalje meer kon verdienen dan aan de Republiek. Dus zweeg hij zweeg ten allen tijde.
Of, zoals hij zelf altijd zei: "..."

Van Heins reis wilde stille Willem echter meer weten, dus daarom vroeg hij waarheen de reis ging.
-"Naar de Oost, via de Noord", antwoordde Hein.
"Via de Noord?", vroeg Willem verbaasd.
"Juist. Via de Noord, ja! Wie voer twintig jaar geleden als eerste rond de wereld? Was dat Olivier van Zuit? Of Van Oosd? Of Verwest? Neen. Het was Olivier van Noort. Ik ga via de Noord. Ik heb een kaperbrief op zak, mij maak je niks wijs. Die brief is hartstikke vals natuurlijk, maar dat is het geld waarmee ik je straks betaal OOK! Dus dat is het probleem niet! Of wel soms?" Hein boog over de bar, en greep stille Willem bij zijn strot. De raaf was even opgevlogen, daalde weer neer op Heins schouders en spreidde dreigend en klapperend zijn vleugels.
"Nee, dat is geen probleem!", gorgelde stille Willem.
Hein Pietersz liet de kastelein los, en ging weer achterover op zijn kruk zitten. Hij nam een slok van zijn rum-roestwater. "Kom, Willem. Laten we bedaren. Als ik terugkeer betrek ik een pand aan de Heerengracht, en zal ik mijn verdere fortuin hier, in jouw taveerne, verbrassen. En reken maar dat ik daar mijn eeuwigdurende dorst mee kan lessen."
-"Zo zo. Nu, ik hou me aanbevolen."
"Een aanbevolen stamp op je muil kun je krijgen! Maar zeg eens.. Kun jij een geheim bewaren?"
Stille Willem knikte. "Natuurlijk! Dat zweer ik op het graf van mijn schoonmoeder!"
"Het graf van je schoonmoeder? Is ze dood dan?"
Stille Willem sloeg een hand voor zijn mond, alsof hij zich schaamde. Vervolgens liep hij naar het achtervertrek. Een ogenblik later hoorde Hein een doffe knal. Willem kwam terug, boog zich nieuwsgierig voorover, en zei: "Nu wel. Kom op, vertel!"

"Wel..", zei Hein enigszins verveeld, "Je had beter op het graf van Jan Huygen van Linschoten kunnen zweren, want die is al tien jaar dood. Aan de andere kant, heeft dat verse lijk in je achterkamer ooit het boek 'Voyagie ofte Schipvaert near Oost ofte Portugaels Indien' geschreven?"
"Nee", aarzelde Willem, "Dat kan mijn schoonmoeder niet geweest zijn. Ten eerste kon ze niet schrijven, ten tweede kon ze niet lezen, ten derde kon ze niet koken, ten vierde is ze tijdens haar meest verre reis naar haar zuster in Halfweg al halverwege teruggekeerd, want ze kreeg heimwee. En ten vijfde.."
"Bespaar me je 'ten vijfde, kuiken van een uil!', snauwde Hein woedend.
"Om nu de duizend redenen aan te horen waarom dat kalf van een schoonmoeder dat boek niet heeft kunnen schrijven is omdat Jan Huygen dit geschreven heeft! En laat die Jan Huygen nu eens een gedegen kaartenmaker zijn! Alleen daarom is het Willem Jansz gelukt om met De Duyfken zo ver te komen.

EEN fout hebben ze gemaakt, namelijk een interessant eilandje bakboord laten liggen, terwijl het stuurboord lag!" Stille Willem had ademloos geluisterd, dus snakte hij naar adem. Hein ging echter onverdroten door met zijn relaas. "Het eilandje waar ik het over heb zal ik 'Nieu Flevolandt' noemen. Het is een nietig eilandje, slechts zo'n tien mijlen breed, dus goed te verdedigen, en een perfecte uitvalsbasis om geroofde goederen op te slaan. Zeker omdat de oostkust zo oostelijk ligt dat de West Indische Compagnie er bijna aanspraak op kan maken. Het ligt praktisch tegen Kaap Hoorn aan! En, niet onbelangrijk lijkt me: in het zuidoosten van 'Nieu Flevolandt' ligt een schat. Geef me een vel papier, dan teken ik het eilandje in klad!


Schets van de schatkaart van 'Nieu Flevolandt', (C) Hein Hoerenzn Pietersz, 1621

(wordt vervolgd)

"Rode kaart Rooney kostte ons het WK"

Sven-Göran Eriksson, de voormalig bondscoach van Engeland, heeft gezegd dat Engeland afgelopen zomer wereldkampioen voetbal was geworden als Wayne Rooney in de kwartfinalewedstrijd tegen Portugal niet uit het veld was gestuurd.

"Ik weet zeker dat we het WK hadden gewonnen, als Rooney geen rode kaart had gekregen", zei de Zweed vandaag. De Engelsen verloren de wedstrijd met de Portugezen na het nemen van strafschoppen. Portugal werd een ronde later uitgeschakeld door Frankrijk en eindigde het WK uiteindelijk als vierde.

Kinetic Art

Erg leuk dat we steeds vaker een submit krijgen door een blogje wat door een van ons geplaatst is, want niet al te lang nadat we een blogje hadden geplaatst over omvallende muntjes viel dit in onze submit en ik heb er in ieder geval al iets van geleerd het heeft een naam en die is Kinetic Art, vrij vertaald bewegende kunst, en dat is een passende benaming voor deze en deze video waarin van alles om gaat van plastic bekers tot ijsstokjes je kunt het allemaal achter elkaar om laten vallen.

Met dank aan insanergy voor de submit

Sinouh met dikke hand terug uit Tilburg

Dankzij de gestopte penalty en de overwinning van zijn ploeg kende AZ-doelman Khalid Sinouh een mooie avond gisteren in de uitwedstrijd tegen Willem II. Aan de wedstrijd tegen de Tilburgers hield de keeper van de Alkmaarders echter wel een dikke hand over.

Sinouh liep de blessure op nadat Willem II-spits Geert den Ouden bij een duel op de hand van de AZ-keeper was gaan staan. De blessure van Sinouh is dusdanig licht, dat hij aankomende zondag tegen FC Utrecht gewoon kan spelen.

DVD: A Love Song For Bobby Long

Toen regisseuse Shainee Gabel voor het eerst in New Orleans aankwam, wist ze het meteen: hier wilde ze haar speelfilm debuut maken. Singer-songwriter Grayson Capps gaf haar de ongepubliceerde roman Off Magazine Street, geschreven door zijn vader. Maar liefst vijf jaar duurde het voordat er eindelijk genoeg geld binnen was. Maar met namen als Scarlett Johansson en John Travolta mag je toch verwachten dat het de vele jaren waard was?


Canon: De Statenbijbel

Een gekerstend land
Als er wordt gesproken over waarden en normen hoor je ook altijd dat deze voortkomen uit de joods-christelijke tradities. Nederland heeft een lange christelijke traditie en tot de ontzuiling in de jaren 60 noemde bijna elke Nederland zich wel christen, heden te dage is dit minder geworden en komen er steeds meer geloven in de Nederlandse samenleving.
In het thema een gekerstend land komen de volgende onderwerpen voor; Hunebedden, Willibrord, Erasmus, de Beeldenstorm en de Statenbijbel. Vandaag behandelen we de Statenbijbel.

De Statenbijbel (1637)
De hervormer Maarten Luther vertaalde in 1535 de bijbel vanuit het Latijn naar het Duits omdat hij vond dat, in tegenstelling tot het katholicisme, iedereen recht had op het lezen van de bijbel. In de zestiende eeuw kwamen er ook vertalingen in het Nederlands, maar de roep om een nieuwe vertaling werd steeds luider. In 1618 kwam er tijdens de synode van Dodrecht de opdracht om een nieuwe vertaling te maken. De Staten-Generaal werd gevraagd deze te financieren. Pas in 1626 stemden ze daarmee in en de vertalers gingen aan de slag. Pas na negen jaar was de vertaling klaar en in 1637 werd de eerste Statenbijbel gedrukt. Er werden binnen 20 jaar tijd meer dan 500.000 exemplaren gedrukt. Dit klinkt niet als veel maar is voor die tijd een gigantisch aantal aangezien de boekdrukkunst nog niet zo erg lang bestond en veel mensen niet of slecht konden lezen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe vertaling.

Ghosn: "Renault blijft in F1"

Charles Ghosn, directeur van Renault, heeft donderdag verklaard dat het bedrijf voorlopig niet de Formule 1 zal verlaten. Dit komt niet als een grote verrassing, want het team had al het vernieuwde Concorde Agreement getekend. Dit betekend dat Renault tot 2012 aan de Formule 1 verbonden is.

In het verleden heeft Ghosn zich nogal eens kritisch uitgelaten over de Formule 1, en over de kosten van de sport in het bijzonder. Hij zei niet zeker te weten of de investeringen zich wel weer zouden terugbetalen. Met het behalen van de tweede wereldtitel op rij lijkt de directeur overtuigd.

"We zijn in de Formule 1 een blijvertje en dat hebben we duidelijk gemaakt. Daarnaast hebben we een rol gespeeld bij het samenstellen van de nieuwe regels die vanaf 2007 in werking zullen treden", zegt hij in een interview. In het verleden had Renault nogal wat onenigheid met Bernie Ecclestone over diezelfde regels, maar toezeggingen van de grote kleine man wat betreft tv-inkomsten hebben er toe geleid dat het Franse team toch in de hoogste autosportklasse zal blijven.

Het eerdere scepticisme van de topman lijkt volledig verdwenen. "Het helpt ons om onze naamsbekendheid te vergroten in markten waar we nog nauwelijks actief zijn. Op plaatsen waar we wel actief zijn hebben de titels ons imago veel goeds gedaan. Het geeft ons een jong en competitief imago. Het laat zien dat we een bedrijf zijn dat werkt met geavanceerde technieken en dat we de strijd aangaan met andere fabrikanten. Niet in de laatste plaats zijn we daarbij in staat om te winnen."

Aanleiding voor deze verandering van mening zou kunnen zijn dat Ghosn een blik heeft geworpen op de verkoopcijfers van zijn bedrijf in bepaalde landen. In Nederland bijvoorbeeld daalde de verkoop van Renaults vorig jaar met maar liefst zeven procent.

[Upd]Ronde vijf gaat deels toch door

In tegenstelling tot onze eerdere berichten zal de vijfde ronde van de voetbalmanager toch doorgaan, zij het in een aangepaste vorm. Doordat de problemen met de websites van FOK! nu afdoende zijn opgelost, willen we deze ronde niet verloren laten gaan.

In de vijfde ronde zullen de wedstrijden die op woensdag 25 en donderdag 26 oktober gespeeld worden danwel zijn gespeeld, niet meetellen.

De wedstrijden van zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober plus de uitgestelde wedstrijd Vitesse-SC Heerenveen van 29 november zullen wel meetellen in deze ronde.

Om iedereen voldoende kans te geven zich voor te bereiden voor de wedstrijden van dit weekend, kan er tot zaterdag 28 oktober 18:30u gewisseld worden.

Helaas is het technisch niet haalbaar om reeds uitgevoerde wissels terug te draaien. We bieden onze excuses aan voor eventueel verloren gegane wissels, evenals voor de verwarring die kan zijn ontstaan rond deze vijfde ronde, en wensen iedereen alsnog veel speelplezier tijdens de voortzetting van de FOK! Voetbalmanager.

Update

Na lang beraad, en na het binnenkomen van verschillende mails hierover, hebben we besloten om de uitgestelde wedstrijd Vitesse-SC Heerenveen niet mee te laten tellen voor ronde 5. Dit omdat als de wedstrijd niet was uitgesteld, hij uit deze ronde van de FOK!voetbalmanager was geschrapt.

Er kan nog worden gewisseld tot zaterdag 28 oktober 18:30u.

Gold demo voor Medieval II

Voor de mensen die Medieval II: Total War hadden gepreordered was die al beschikbaar, maar Sega heeft besloten dat de Gold Demo van MII:TW voor iedereen te spelen moet zijn. Daarom kan je vanaf nu de Gold demo downloaden. Deze demo is bijna hetzelfde als de vorige, maar voegt Otumba toe aan de speelbare battles. In die strijd leid je Hernan Cortez in een slag tegen de Azteken. De tutorial (Hastings), Agincourt en Pavia zitten er ook gewoon nog in. Downloaden kan bij:

3DGamers
WorthPlaying
4Players

Vogelspel (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdagmiddag is een heerlijke middag om niets te doen. Je leeft rustig toe naar het weekend. Was het eerste vrijdagmiddagspel nog enigszins gewelddadig, het tweede vrijdagmiddagspel is een stuk liever.

Doel van het spel is heel simpel, er zijn een aantal kleine vogeltjes die willen graag de rivier oversteken naar een lieve poes. Jij moet ze daarbij helpen. Heerlijk onschuldig vermaak dus...

Help de vogeltjes.

Met dank aan Jump voor de submit

Eerste lading gif van Probo Koala naar Frankrijk

Icoon BuitenlandsEen vrachtschip met giftig afval dat afkomstig is uit Ivoorkust, is vrijdag vanuit Abidjan vertrokken naar Frankrijk. Volgens de autoriteiten is aan boord 3000 ton afval dat in augustus in Ivoorkust werd gedumpt door het schip Probo Koala.

Door de vervuiling stierven tien mensen en raakten 69 mensen ernstig ziek. Het Franse ministerie van Milieu heeft ermee ingestemd dat het afval in Frankrijk wordt verwerkt.

De Probo Koala voer onder Griekse vlag, maar werd ingehuurd door het in Nederland geregistreerde bedrijf Trafigura.

Schorsing voor blesseren tegenstander

De Franse voetbalbond heeft voetballer Pierre-Alain Frau voor twee maanden geschorst, omdat hij een tegenstander onbedoeld zwaar heeft geblesseerd.

In de wedstrijd tegen Sedan maakte de aanvaller van Paris Saint-Germain een onschuldig ogende tackle op tegenstander Stephane Noro. De Franse middenvelder scheurde hierbij echter zijn kniebanden en staat voor een half jaar aan de kant. Ondanks dat Frau niet de intentie had om Noro te blesseren, besloot de Franse bonf de spits toch een schorsing op te leggen. "Omdat Noro zo lang geblesseerd is, heeft Frau een schorsing verdiend", aldus een verklaring van de Franse voetbalbond. Paris Saint-Germain heeft al gezegd dat het in beroep zal gaan tegen de schorsing.

Frankrijk 2005: ruim 45.000 auto's in brand

Icoon MisdaadRuim 45.000 voertuigen zijn vorig jaar in Frankrijk in brand gestoken. Een kwart daarvan ging in vlammen op tijdens de drie weken van rellen in de herfst. De oproer leidde tot ongeveer 5200 aanhoudingen.

De wekenlange ongeregeldheden in de Franse voorsteden in november vorig jaar waren volgens de politie een "sociale revolutie" en geenszins het werk van georganiseerde bendes. De voornaamste oorzaak van de geweldsexplosie was "de materiële nood van de sociaal geïsoleerden in de arme wijken", staat in een rapport van de veiligheidsdienst van de politie.

De politie staat met deze zienswijze lijnrecht tegenover de politiek van de Franse regering. Volgens het rapport "maakt Frankrijk zich in eerste instantie zorgen over het terrorisme van radicale islamieten en heeft ze het complexe probleem van de voorsteden verwaarloosd".

In totaal registreerde de politie ruim 11.000 daden van "stedelijk geweld". Ondanks de rellen, die eind oktober uitbraken, daalde het algemene criminaliteitscijfer met 1,3 procent. De rest van het jaar werden ongeveer 100 auto's per dag in brand gestoken.

Arrr!

Dat er piraten zijn weet iedereen wel, en zelfs binnen de piraten heb je nog verschillende soorten piraten, je hebt de domme piraat uit Spongebob, je hebt gevaarlijke echte piraten en sinds een tijdje bestaan er ook software piraten, keuze genoeg dus, maar ik blijf toch met een raar gevoel zitten, wat wil de maker van dit filmpje ons duidelijk maken ontgaat mij volkomen, mocht jij het wel snappen , dump het dan in de reacties !!

Met dank aan NordicBlue voor de submit

Nederlander stapt graag samen onder douche

Duodouchen wint aan populariteit. Vooral dertigers mogen graag tijd met hun partner onder de douche doorbrengen of het bad induiken, zo blijkt uit onderzoek van Sanidróme onder 570 Nederlanders.

Voor ruim twee miljoen Nederlanders is de badkamer steeds nadrukkelijker dé ontmoetingsplek in huis. Dat betekent dat naast het gezellig douchen of badderen de badkamer ook steeds meer de plek is waar de ergernissen toenemen.

Samen douchen

Loopt Microsoft over naar het Sony-kamp?

Microsoft is vanaf dag één een supporter van HD-DVD als opvolger van de DVD geweest. Echter, tijdens een persconferentie gaf Microsoft aan dat het ontwikkelen van een externe Blu-Ray-speler voor de X360 een mogelijkheid is.
Mocht HD-DVD mislukken dan kan Microsoft makkelijk het zinkende schip verlaten en op de Blu-Ray-trein springen.

''One thing that was relatively new is the admittance of Microsoft that it is very possible to develop a Blu-ray player compatible with the Xbox360 system just like the current external HD-DVD player. This could be fun and it means that Microsoft still has the possibility to abandon a sinking ship without too many difficulties''Australische moefti tijdelijk geschorst

BuitenlandsDe Australische sjeik Taj Din al-Hilali die in Australië voor opschudding zorgde door in een preek de suggestie te wekken dat vrouwen die geen hoofddoek dragen erom vragen verkracht te worden, heeft van het bestuur van zijn moskee de komende maanden een preekverbod gekregen. De moslimgeestelijke bood het moskeebestuur gisteren zijn excuses aan voor zijn uitlatingen.

De 66-jarige moefti vergeleek vorige maand in een preek vrouwen zonder hoofddoek met onbedekt vlees. ''Als je onbedekt vlees ergens buiten neerlegt en katten komen erop af om het op te eten, wiens schuld is het, die van de katten of van het onbedekte vlees'', vroeg al-Halali zich af. Hij noemde het onbedekte vlees het probleem. Als de vrouw thuis was gebleven en zich had bedekt, was het probleem er niet geweest. De tekst van de preek werd pas deze week gepubliceerd door dagblad The Australian.

De Australische premier John Howard pleitte ervoor dat de van oorsprong uit Egypte afkomstige soennitische geestelijke wordt ontslagen, ''omdat anders de indruk wordt gewekt dat de moslims in Australië het met hem eens zijn.'' Ook de woordvoerder van de Islamitische Raad van Victoria zei dat de imam ontslagen had moeten worden. Volgens de voorzitter van het moskeebestuur, Toufic Zreika, is het echter voldoende dat de imam zijn excuses heeft aangeboden.

Tegen journalisten liet Al-Halili zich na zijn schorsing, op de vraag of hij ontslag zal nemen, ontvallen: ''Pas als we de wereld hebben bevrijd van het Witte Huis''. Moefti Al-Halali geldt als een van de hoogste geestelijke moslimleiders in Australië. Hij adviseerde in het verleden de Australische regering over moslimzaken.Al-Hilali: geschorst

Een sport voor echte mannen

Ik ben nooit een echt fanatieke sporter geweest, en kleiduivenschieten heb ik nooit echt als sport gezien, maar ik denk dat deze variant van kleiduivenschieten mij wat lijkt, nu alleen nog op zoek naar wat ouwe barrels, wapens en een lege steengroeve.

Het eerste is geen probleem, het laatste voor mij ook niet (ik woon immers in het immer mooie Limburg), maar die wapens dat kan lastig worden, als iemand wat weet stuur maar een mailtje.

Met dank aan Jump voor de submit

Bekende rappers rappen voor Palestijnen

Ali B, Yes-R, Lady D en Lange Frans en Baas B rappen op 10 december in de Melkweg in Amsterdam voor rechtvaardigheid in de Palestijnse gebieden. De hip-hoppers geven acte de présence op het festival Rap4Justice, zo maakte organisator Unites Civilians for Peace bekend.

Voorafgaand aan de optredens vindt de Nederlandse première van de documentaire 'Slingshot Hip Hop' plaats. Die vertelt over het dagelijks leven van Palestijnse rappers in de Gazastrook, op de Westelijke Jordaanoever en in Israël. De film laat de strijd voor gelijkheid en rechtvaardigheid in de bezette gebieden zien en neemt de rol die hiphop speelt in het leven van de rappers aldaar onder de loep.Ali B rapt ook mee

RKC Waalwijk waarschuwt Van den Bergh

Het bestuur van RKC Waalwijk heeft aanvaller Ricky van den Bergh een waarschuwing gegeven voor zijn onprofessionele gedrag afgelopen woensdag tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles.

Net nadat Van den Bergh als invaller het veld in was gekomen, kreeg hij al geel van scheidsrechter René Temmink. Door het opsteken van zijn middenvinger liet hij zijn ongenoegen daarover blijken richting de arbitrage.

Het is al de tweede keer dit seizoen dat het bestuur van RKC de voormalig speler van Sparta op de vingers tikt. Na een vechtpartij tijdens een oefenwedstrijd kreeg Van den Bergh ook al een waarschuwing.

'Verdachte moord Melanie dreigt met wraak'

MisdaadDe 41-jarige Peter H., de man die verdacht wordt de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop te hebben verkracht en vermoord, blijkt vanuit de gevangenis dreigementen te uiten aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Een woordvoerder van de zwaar getroffen familie Sijbers zegt vandaag in De Telegraaf: ''Hij heeft de afgelopen dagen vanuit het huis van bewaring aan ons te kennen gegeven dat hij hoopt ooit te kunnen ontsnappen om wraak te nemen op iedereen die hem in een kwaad daglicht stelt. Hij heeft zelfs letterlijk via zijn familie aangekondigd korte metten met Melanies vader John te willen maken. Het is gewoon verschrikkelijk wat hier gebeurt. We hebben al zo veel verdriet, maar die man blijft zelfs in zijn cel nog tekeer gaan.''

John Sijbers, de vader van Melanie, ligt momenteel ziek op bed. Zodra hij hersteld is, stapt hij direct naar de politie om aangifte te doen. H.'s advocaat wilde gisteren niet op de kwestie reageren.

Justitie is nog volop bezig met het onderzoek naar de moord op Melanie. Politie en justitie onderzoeken ook of Peter H. wellicht Nicole van den Hurk (15) uit Eindhoven in 1995 heeft vermoord. Ten tijde van die moord was H. uit de Van Mesdagkliniek ontsnapt. Hij zat daar omdat hij een gevaarlijke zedendelinquent was.

Werken zul je!

De spreekwoordelijke kogel (we willen geen mensen bang maken) is door de spreekwoordelijke kerk (we willen mensen niet beledigen). Mensen in de bijstand kunnen vanaf volgend jaar met behoud van hun uitkering twee tot vier jaar aan het werk worden gezet. Ik ben een groot voorstander van aan het werk gaan, of gewoon thuis blijven maar geen geld te ontvangen maar toch klopt er hier iets niet helemaal.

Zoals jullie wel weten is de bijstand geen vetpot en betaald een baan velen malen beter dan een bijstand of uitkering. Nu moeten mensen dus verplicht aan het werk, maar wel voor een letterlijk hongerloontje!
De werkplaatsen worden participatieplaatsen genoemd, men moet dus maar participeren in de samenleving. Ik vind het rieken naar cheap labour. Mensen die geen baan kunnen vinden, straffen met een kutbaan die niemand wil doen voor niet eens een volwaardig loon...

Misschien is het verstandiger om meer banen te creëren en werkgevers dwingen om ook oudere mensen aan te nemen, die veelal in de bijstand verzaakt raken omdat ze hun baan kwijtraken (wegbezuinigd, faillissement, etc) en geen baan meer kunnen vinden omdat ze te duur zijn. Of mensen die een vak hebben geleerd waar geen werk meer voor is, bij te scholen! Mensen met sociale of psychische problemen helpen met het vinden van een baan.

Maar goed, dat kost natuurlijk allemaal geld, en dit plan brengt alleen maar geld binnen. Er moeten natuurlijk wel prioriteiten gesteld worden.

P.s. Wel even door de vingers zien dat alle kamerleden wachtgeld krijgen en niet verplicht aan het werk moeten als hun periode afgelopen is.

Capello wil Beckham graag behouden

De trainer van Real Madrid, Fabio Capello, wil dat middenvelder David Beckham zijn aflopende contract bij de Spaanse club gaat verlengen.

De Italiaanse coach van de Madrilenen heeft dit tegenover de Spaanse media gezegd, nadat er berichten waren verschenen dat Real de Engelsman in de winterstop wil verkopen.

Dit seizoen komt de voormalig speler van Manchester United amper aan spelen toe bij de Spanjaarden. Beckham, die momenteel niet voorkomt in de tactische plannen van Capello, is daar gefrustreerd over. Maar Capello heeft gezegd dat het nog ene lang seizoen is voor de Koninklijke, en dat er nog genoeg kansen zullen komen voor de voormalige aanvoerder van het Engelse nationale elftal.

De Mos: "Babovic goede aankoop"

Aad de Mos heeft zijn pijlen gericht op Stefan Babovic. Het doel van de trainer van Vitesse is om de Servische middenvelder in de winterstop naar het Gelredome te halen.

"Het is een hele creatieve voetballer. Een aanvallende middenvelder, die ook vanaf links kan spelen", aldus De Mos tegenover Omroep Gelderland. "Hij past goed in het voetbal dat we spelen. Het zou een goede koop zijn. Omdat hij Vitesse als tussenstation kan gebruiken. Internationale topclubs hebben ook belangstelling in hem, maar daar krijgt hij minder speeltijd."

Babovic is pas negentien jaar en speelt al vier jaar op het hoogste niveau in Servië. In het verleden kwam de middenvelder drie jaar voor Partizan Belgrado uit. Hierna vertrok hij naar OFK Belgrado, waar hij nu nog steesd speelt. De international van Jong Servië wist daar in zeven wedstrijden al drie maal te scoren.

Name that bitch!

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer duidelijk: welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Er zijn natuurlijk nog steeds geinige prijzen te winnen

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Uitslag World Series wedstrijd 4

Het is 1968. Na wedstrijd vier van de World Series staan de St. Louis Cardinals met 3-1 voor. Drie wedstrijden later is het feest in de Motor City, door de overwinning van de Detroit Tigers. Het is 2006. Tiger Stadium is vervangen door Comerica Park, Busch Stadium door New Busch Stadium. De score is 3-1 voor de Cardinals tegen de Tigers.

Wedstrijd vier was eergisteren uitgesteld wegens hevige regenval en er werd zelfs gevreesd dat de wedstrijd gisteren ook geen doorgang zou kunnen vinden. Dat was niet het geval en voor de laatste keer deze serie kwam er een nieuwe starter op de heuvels: Jeremy Bonderman voor de Tigers en Jeff Suppan voor de Cardinals. In wedstrijd vijf zullen Justin Verlander en Jeff Weaver die plaatsen innemen. Beiden wierpen al een wedstrijd in deze serie, en beiden verloren deze.

De score werd geopend door Sean Casey. Met zijn eerste homerun van de playoffs zette hij de Tigers op 1-0 in de tweede inning. In de derde inning voegde hij daar nog een honkslag aan toe die Curtis Granderson over de thuisplaat bracht. Daarna kwam Ivan Rodriguez voor de 25e keer deze serie aan slag. Het resulteerde in zijn tweede hit van de wedstrijd, en daarmee kwam Carlos Guillen thuis voor de 3-0 voorsprong.

Het leek het resultaat te zijn van het schuiven van manager Jim Leyland. De slagorde van de Tigers was op drie plaatsen gewijzigd: plaatsen drie, vijf en zeven werden herverdeeld onder Guillen, Casey en Placido Polanco.

In de tweede helft van de derde inning werden de Cardinals wakker. Aaron Miles stal het tweede honk na een honkslag, en David Eckstein sloeg hem vervolgens binnen met een twee-honkslag. In de vierde inning verloren de Tigers nog een run van hun voorsprong. Twee twee-honkslagen achtereen van Scott Rolen en Yadier Molina brachten Rolen over de thuisplaat.

Nog steeds aan de leiding in de zevende inning ging de verdediging van Detroit echter weer haperen. Granderson gleed uit op een hit van Eckstein, en een dramatische worp naar het eerste honk van pitcher Fernando Rodney, op een sacrifice van So Taguchi, zette de deur naar de thuisplaat voor hem wijd open. Albert Pujols kreeg een vrije loop, maar drie slagmannen later sloeg Preston Wilson Taguchi naar huis voor de eerste voorsprong van de Cardinals.

Inmiddels was St. Louis al aan de vijfde pitcher van de avond toe. Adam Wainwright kwam met twee uit in de achtste inning op de heuvel, en moest direct een twee-honkslag van Brandon Inge incasseren. Rodriguez kon daarop de wedstrijd weer gelijktrekken. Hier hield het echter allemaal op voor de Tigers. Joel Zumaya leverde 158 kilometer per uur af op Eckstein, maar deze wist de fastball in een twee-honkslag om te zetten. Craig Monroe kreeg zijn handschoen nog tegen de bal maar kon de vangbal en daarmee de derde uit net niet maken. Zodoende kon Miles voor zijn tweede run van de avond binnenkomen, waarmee de eindstand op 5-4 bepaald werd.

Met het uitglijden van Granderson kon een extra parallel getrokken worden met de serie van 1968. Zevenvoudig Golden Glove-winnaar Curt Flood gleed toen in wedstrijd zeven uit in een play die uiteindelijk beslissend bleek voor de overwinning van de Tigers. Het enige wat zeker is, is echter dat de Tigers na morgen naar huis gaan. De vraag is echter of de Cardinals nog mee moeten.

World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals1-3
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7
Detroit TigersSt. Louis Cardinals3-1
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-0
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-4

Zware blessure voor Pierce

Mary Pierce komt voorlopig niet meer in actie. De Française liep tijdens het tennistoernooi van Linz een blessure aan haar linkerknie op. Na onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de 31-jarige tennisster de voorste kruisband heeft afgescheurd.

In de partij tegen Vera Znvonareva (Rus) ging Pierce in de tweede set ineens onderuit. De stand was toen 6-4, 6-6 in het voordeel van de Franse tennisster. De nummer 29 van de wereld kon de baan niet meer op eigen kracht verlaten en werd doormiddel van een brancard afgevoerd.

Sfeer alloch/autochtoon regio Breda 'ijzig'

Icoon BinnenlandsIn de regio Breda is geen sprake van grootschalige radicalisering, maar de sfeer tussen alloch- en autochtonen is bij vlagen ijzig. Dat blijkt uit een rapport van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT). De conclusies hebben de burgemeesters van Breda, Zundert, Alphen--Chaam en Baarle-Nassau nauwelijks verrast.

In Breda is een kleine groep moslims die dreigt te radicaliseren en in de dorpen zijn er groepen Lonsdalejongeren actief die de confrontatie met allochtonen zoeken. Groepen allochtonen en autochtonen komen nauwelijks met elkaar in contact en die afstand dreigt alleen maar groter te worden. Ze leven langs elkaar heen. En als ze elkaar dan tegenkomen, op school of op het voetbalveld, gaat het regelmatig mis.

Xenofobie
Gemengde voetbalteams hebben het met name lastig als ze op bezoek gaan in dorpen als Zundert, Rucphen en Baarle-Nassau. Daar worden ze in de regionale jeugdcompetitie geconfronteerd met ''xenofobische, discriminerende of ronduit racistische confrontaties op en rond het veld, die soms uitmonden in vechtpartijen'', zo staat in het rapport. In Alphen, Chaam, Baarle-Nassau en Zundert leven verschillende bevolkingsgroepen langs elkaar heen. In de dorpen zijn groepen Lonsdalejongeren actief, die zich door hun kledingkeuze en uiterlijk associëren met extreem-rechts. Met name in Zundert worden regelmatig extreem-rechtse symbolen, zoals hakenkruisen en White Power-tekens, aangetroffen. Deze groepen veroorzaken in hun eigen woonplaats en daarbuiten ook regelmatig overlast.

Volgens het rapport is er van radicalisering op grote schaal onder jonge moslims geen sprake. Een klein groepje Bredase moslims neigt naar extremisme. Deze zou banden hebben met radicale moslims in Tilburg en Eindhoven die regelmatig bijeenkomsten en lezingen houden met een extremistische boodschap, gericht tegen de Westerse samenleving.

Ook op school niet
Ook op scholen wil het niet echt vlotten tussen alloch- en autochtoon. Er zijn scholen in Breda die kampen met Marokkaanse jongens die het gezag van vrouwelijke docenten weigeren te erkennen. Regelmatig ontstaan er vechtpartijen die beginnen als 'normale ruzies' om bijvoorbeeld een meisje. Pas als er klappen vallen wordt afkomst of religie een issue. Net als elders in Nederland bestaat onder allochtone jongeren in Breda frustratie over problemen die ze hebben bij het vinden van een stageplaats of een baan. Voor een deel van de jongeren geldt het als een bevestiging dat ze niet worden geaccepteerd door de samenleving.

De betrokken gemeenten hebben het idee dat ze met dit rapport op tijd kunnen ingrijpen. ''Als we nu niets zouden doen, gaat het mis. Dat is zeker. We moeten er nu voor zorgen dat mensen weer met elkaar gaan leven in deze stad. En we zijn er op tijd bij om dat voor elkaar te krijgen.''

Van der Sar oneens met kritiek op Rooney

De Engelse media suggereren dat Wayne Rooney, speler van Manchester United, in een vormcrisis zou zitten. De spits van de Engelse topclub heeft al tien wedstrijden niet weten te scoren. Voor iemand van zijn kwaliteiten is dat teveel.

Edwin van der Sar, keeper van The Mancunians, denkt hier echter heel anders over. "Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Wayne. Hij wordt alleen extra kritisch gevolgd. De verwachtingen zijn hooggespannen ook al speelt hij bijna 55 duels in een seizoen. Als hij dan even niet weet te scoren, hijgt iedereen meteen in zijn nek. Maar goed, we weten dat het zo werkt. Je moet daar als speler alleen even doorheen zien te komen.", aldus de sluitpost in het Engelse blad Sportinglife.

Komend weekend krijgt Rooney de kans om er voor te zorgen dat er niet nog meer wedstrijden bijkomen waarin hij niet weet te scoren. Manchester United treedt dan namelijk aan tegen Bolton Wanderers.

Geen F1-toekomst voor Imola

Bernie Ecclestone heeft de organisatoren van de Grand Prix van San Marino gezegd dat er geen kans is op een Grand Prix op het circuit van Imola in 2007 en de jaren erna.

Eerder werd bekendgemaakt dat de race op het Italiaanse circuit van de kalender is gehaald voor 2007. Nu heeft Ecclestone ook aan de burgemeester van Imola meegedeeld dat hij ook in de jaren erna geen toekomst ziet in een race op het circuit ziet, nu het contract is verlopen. Dat schreef hij in een brief, die werd gepubliceerd door de Italiaanse krant Republica. "Ik ben bang dat de race op Imola verloren is. Het contract met de organisatoren is verlopen. Helaas zal er geen F1-race meer plaatsvinden in Imola."

Contant geld migranten remt ontwikkeling thuisland

Icoon EconomieDe manier waarop migranten uit Marokko en Suriname geld overmaken naar hun land van herkomst, remt de economie daar. Dat heeft the Netherlands Financial Sector Development Exchange (NFX), een samenwerkingsverband van de overheid en verschillende Nederlandse banken, gezegd.

Het spaargeld van migranten is belangrijk voor de economie in het land van origine. Wereldwijd overstijgt dit geld het totale bedrag aan officiële ontwikkelingshulp. ''Veel geld wordt nog cash overgebracht en dat houdt de ontwikkeling van de lokale economie tegen'', stelt NFX echter.

Contanten kunnen namelijk niet door banken worden doorgeleend aan bedrijven. Dat drukt de investeringen en daarmee de economie van het land van herkomst, aldus het consortium van banken en overheid. Om migranten ertoe te bewegen dat zij vaker de officiële weg van banken gaan gebruiken, moeten de kosten voor het overmaken van geld omlaag.

200 miljoen euro
In Nederland wonen 325.000 Surinamers en evenveel Marokkanen. Zij maken elk jaar in totaal meer dan 200 miljoen euro over naar hun land van herkomst. Daarvan loopt 70 procent in contanten. Onder andere door verlies door het omwisselen van geld gaat dat ten koste van de economie van het thuisland.

Van het geld dat Marokkanen in Nederland naar familie en vrienden sturen, loopt ongeveer 6 procent via moskeeën in Nederland. Volgens toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) is dat in principe illegaal als het een 'bedrijfsmatig' karakter heeft.

Organisaties die veel van dit soort transacties doen, moeten namelijk een bankvergunning of een vergunning als geldtransactiekantoor hebben. Een woordvoerder van DNB benadrukt echter dat ''illegaal nog niet wil zeggen dat het crimineel is''.

De banken in Nederland steken de hand ook in eigen boezem. Zij moeten migranten betere mogelijkheden bieden om geld over te maken naar bankrekeningen in het land van herkomst. Daarnaast moeten de stelsels van banken in die landen op een hoger niveau worden getild. De NFX pleit daarom voor meer samenwerking tussen Nederlandse en buitenlandse banken.

Man aangehouden met muntstuk van 100 euro

100 euro muntEen 31-jarige man uit Leidschendam is gisteren aangehouden omdat hij wilde betalen met een muntstuk van 100 euro. Enkele beveiligers vermoedden dat het om vals geld ging, aangezien deze munt in Nederland helemaal niet voorkomt.

Na onderzoek stelde de politie echter vast dat het een geldige Finse euromunt betrof. Met deze speciale jubileummunt kan alleen in het Scandinavische land worden betaald. De man heeft zijn muntstuk teruggekregen. Het is niet duidelijk hoe hij uiteindelijk heeft betaald.

Gameplay-video van You Are Empty

Met steeds meer shooters die dynamische AI, interactieve omgevingen en modificeerbare wapens implementeren, is het af en toe wel een lekker om een old-school shooter als Serious Sam of Painkiller te spelen. In dat rijtje kun je ook You Are Empty plaatsen. Het idee is simpel: een stad met mutanten, zie maar hoe je overleeft. Dat overleven doe je voornamelijk door de trekker over te halen.

Hoe zo'n stad gevuld met mutanten-scum er uit ziet kun je in WMV-formaat of als QuickTime bekijken.

Phelps:"ochtendfinales geen probleem"

De woede over de beslissing van het IOC om de zwemfinales in de ochtend te plaatsen, wordt niet door iedereen gedeeld. De Amerikaanse zwemkampioen Michael Phelps liet gisteren weten geen enkel probleem te hebben met ochtendfinales.

"Die verplaatsing maakt mij niet veel uit", liet hij in een verklaring weten. "Ik ben vooral blij dat de beslissing nu al is genomen en dat we nog alle tijd hebben om ons aan de verandering aan te passen. We moeten er nu alles aan gaan doen om straks goed genoeg voorbereid te zijn om in China om de prijzen mee te doen."

Phelps denkt daarnaast dat de ochtendfinales geen belemmering vormen voor snelle tijden. "Het gaat hier om sport op het hoogste niveau. Ik denk dat iedereen er straks klaar voor zal zijn en dat er snelle tijden zullen worden gezwommen", aldus Phelps.

Phelps staat tot nu toe alleen in zijn verklaringen. Andere toppers als Van den Hoogenband, Thorpe en Hackett hebben grote bezwaren tegen ochtendfinales en verklaard tegenvallende tijden te verwachten.

[upd] 'Scholieren dreigen in rap met moord'

Icoon BinnenlandsIn Harderwijk is ophef ontstaan over een groepje Marokkaanse rappers die in een filmpje (Thug Life) op de internetsite YouTube enkele medewerkers en klassen van een middelbare school in deze gemeente dreigen te vermoorden. De teksten, die vergezeld gaan van beelden met wapens, van deze zogeheten gangsta-rap laten niets aan duidelijkheid te wensen over, zo schrijft het regionale dagblad De Stentor vandaag.

De politie bekijkt, op aandringen van de gemeenteraad en burgemeester John Berends, of er tegen de makers van het filmpje een onderzoek moet worden ingesteld. De school die de rappers op het oog hebben is waarschijnlijk het Regionaal Opleidingscentrum Landstede aan het Westeinde.

De school is behoorlijk ontdaan van het filmpje. Volgens de woordvoerder van Landstede blijft het verwerpelijk, ook als blijkt dat het niet om ex-studenten van Landstede gaat. Op de clip wordt ook verwezen naar de moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Aan het slot vraagt de rapper zich af waarom hij eigenlijk niet tot actie zou overgaan.

''Ik ga op pad met met m'n wapens in m'n rugtas; Hallo mevrouw de lerares daar gaat je nieuwe brugklas; Hoe gaat het kleine meid, ik ga je juffie zo vermoorden [......] Waarom zou ik het niet doen; We houden toch van moorden; Fortuyn en ook Van Gogh; Zo gaat het tegenwoordig.'' In het rapnummer worden twee medewerkers van de school die de jongeren in het vizier hebben met naam en toenaam genoemd.

Update 10.37
We worden zojuist getipt dat dit een nummer betreft van rapgroep The Opposites. Het gaat om het al bestaande nummer 'Der Lekker An'. Kennelijk heeft iemand er beelden uit Harderwijk en Marokkaanse jeugd bijgezet en het zo op Youtube geplaatst, waarna er bij lokale politici en de school lichte paniek ontstond. Onderstaande foto heeft dus waarschijnlijk niets met de makers van doen.


Beeld uit de videoclip

Met dank aan SimtekF1 voor de submit.

Rel bij Sparta na grote nederlaag

Het zijn zware tijden voor het voetbal in Rotterdam. Na de spanningen bij Feyenoord, komen ook de irritaties bij Sparta bovendrijven. Sjaak Polak noemde in de rust zijn aanvoerder Anthony Obodai "een pipo". Obodai is not amused.


Sjaak Polak werd in de rust gewisseld. In de catacomben wilde hij wel kwijt wat hij van Anthony Obodai vond. "Ik krijg overal de schuld van", riep Polak tijdens de pauze. "Obodai loopt lekker de vrije pipo te spelen. Ja, zo kan ik het ook."

Obodai hoorde na de wedstrijd van de kritiek van zijn teamgenoot. De Ghanees trok zich de woorden behoorlijk aan. "Ik ben zwaar aangeslagen," liet de aanvoerder na het duel weten.

"Ik weet niet waarom Sjaak zo over me heeft gesproken. Ik heb normaal geen problemen met hem. Of er tijdens de eerste helft iets is gebeurd? Nee, ik heb tijdens de eerste helft alleen geroepen ‘Sjaak, are we going to play football today or not?'. Dat was alles."

"Nee, ik heb hem er kort na de wedstrijd niet over willen spreken. Het leek me beter om daar nog een dag mee te wachten," zegt Obodai.

Ook Wiljan Vloet was niet blij met de gebeurtenissen van woensdag. De 7-0 nederlaag tegen PSV kwam hard aan, maar onderlinge onenigheid is wel het laatste wat Sparta op dit moment kan gebruiken. Vloet weidde er gisteren dan ook een praatsessie aan.

"We hebben gesproken over de uitspraken van Polak," aldus Vloet. "Het is niet gepast. Ik vind dat de normen en waarden binnen de club moeten worden gerespecteerd. Of ik maatregelen neem? Dat zal later deze week blijken. Maar we hebben in Eindhoven heel veel goodwill verspeeld."

Van der Meyde een maand aan de kant

Everton kan voorlopig geen beroep doen op Andy van der Meyde. De Nederlandse spits heeft last van een blessure aan zijn enkel, en zal zeker een maand aan de kant staan.

De 27-jarige aanvaller liep de blessure op tijdens de training van de Engelse club. De voormalig speler van Ajax speelde dit seizoen pas één minuut in de Engelse Premier League. Vorig seizoen kwam Van der Meyde niet verder dan tien competitieduels voor de club uit Liverpool.

Natuurkundige wetten getart in NFS: Carbon-trailer

Need for Speed gaat terug naar het nachtelijke racen, het daglicht uit Most Wanted beviel blijkbaar niet goed bij EA. Op bijna elke console en handheld die je je voor kunt stellen komt EA met Need For Speed: Carbon uit. Je zult je gaspedaal zowel in de stad als daarbuiten moeten terroriseren.

Dat EA met Need for Speed ook echt een drang naar snelheid bedoelt kun je zien in de trailer die in WMV-formaat en in Quicktime te aanschouwen is.

Film: Holland Animation Film Festival

Het is alweer de elfde editie van het tweejaarlijkse Holland Animation Film Festival. Het Holland Animation Film Festival, afgekort HAFF, is één van de belangrijkste animatiefestivals ter wereld, vergelijkbaar met festivals als Annecy, Hiroshima en Ottawa. Het HAFF presenteert een afwisselend programma met animatiefilms, van muziekvideo's tot hilarische cartoons, van conventionele films tot moderne computeranimatie. Het festival organiseert competities voor korte animatiefilms en besteedt aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen in retrospectieven, thematische programma's, talkshows en een masterclass.


Subheader

Bejaarde rijdt computerwinkel binnen

Icoon Ongeluk Een 81-jarige Eindhovense automobiliste is donderdag rond 17.30 uur met haar auto de computerwinkel MyCom ingereden. De vrouw had haar auto op de Gildenlaan voor de computerwinkel in een parkeervak geparkeerd. Toen zij achteruit reed om het parkeervak te verlaten, knalde zij op een passerende bromfiets. Een 53-jarige bromfietser kwam hierdoor ten val.

Van dit ongeluk schrok de vrouw zo erg dat zij de versnelling in de vooruitstand zette en hard gas gaf. Daardoor reed ze via de etalage een computerwinkel binnen. De ruit van de winkel is gebroken en een etalage met laptops is omver gereden. De auto kwam tot stilstand bij het raken van de toonbank. De schade is enorm en twee klanten in de winkel raakten gewond.

De vrouw raakte uiteindelijk niet gewond. De bromfietser wel, hij moest naar het ziekenhuis vervoerd worden, omdat hij een rib gebroken heeft. Een klant in de winkel had snijwonden opgelopen aan haar been en een vinger uit de kom. Een andere klant liep een hoofdwond op. Ook de slachtoffers in de winkel zijn in een ziekenhuis behandeld. De politie heeft het rijbewijs en het kentekenbewijs van de 81-jarige vrouw ingenomen.U zocht een nieuwe computer? Groter formaat.


De ouderen van tegenwoordig... Groter formaat.


Met dank aan djphasor voor de submit.

OM vervolgt vastgoedmagnaat voor oplichting

JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) gaat vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg, die lid zou zijn van de bende van topcrimineel Willem Holleeder, behalve voor het witwassen van geld ook vervolgen voor valsheid in geschrifte.

De advocaat van Paarlberg, Gabriël Meijers, zei donderdagavond in het actualiteitenprogramma Nova dat de betrokken officier van justitie hem daarvan eerder op de dag telefonisch op de hoogte had gebracht.

Paarlberg zou bij twee banken (SNS Bank en ABN Amro) een lening hebben gekregen op grond van een vals document. Ook zou de zakenman in 1998 een koffer met 8,5 miljoen gulden hebben afgeleverd bij een trustkantoor in Amstelveen, waarna het geld via een bank in Luxemburg op de rekening van een buitenlands bedrijfje van hem is gestort. Nova citeerde uit de politieverhoren waarin deze transacties aan de vastgoedhandelaar worden voorgelegd.


Jan-Dirk Paarlberg met vriendin Neelie Kroes
Jan-Dirk Paarlberg met voormalig goede kennis Neelie Kroes

OM onderzoekt graf Deventer moordzaak niet

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie doet geen nader onderzoek naar het graf van het slachtoffer in de Deventer moordzaak. Dat heeft het OM donderdag bekendgemaakt.

Het gaat niet onderzoeken of er mogelijk een mes onder de grafsteen ligt, zoals opiniepeiler Maurice de Hond vermoedt. Er is met een detector gemeten en er is onder andere een getuige gehoord die zou hebben gezien dat iemand het mes in het graf heeft geschoven.

De voor de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg veroordeelde fiscaal-jurist Ernest Louwes heeft onlangs een verzoek tot herziening van de zaak ingediend bij de Hoge Raad. Dat heeft tot gevolg dat het OM niet alles kan vertellen wat het op dit moment weet.

De Hond meent te weten dat niet Louwes de moordenaar van de rijke weduwe is maar haar klusjesman Michael De J. Volgens de voormalige beheerder van de begraafplaats zou De J. enkele dagen na de begrafenis een etui onder de grafsteen hebben geschoven.

De Hond vindt de handelwijze van het OM onbegrijpelijk. ''Nog meer bewijs nodig dat het OM weigert enig onderzoek te doen wat zou kunnen aantonen dat De J. de moordenaar van de weduwe is?'' Volgens hem is dit de consequente lijn die het OM aanhoudt sinds de weduwe dood werd gevonden op 25 september 1999. ''Michael de J. mag de moordenaar niet zijn'', stelt de Hond.

NAVO erkent doden burgers in Afghanistan

Icoon Buitenlands De NAVO heeft erkend dat eerder deze week zeker twaalf burgers om het leven zijn gekomen bij acties door de luchtmacht van de NAVO-vredesmacht ISAF in Afghanistan. Een woordvoerder van ISAF liet weten dat er verder onderzoek naar het incident wordt gedaan in samenwerking met het Afghaanse ministerie van Defensie.

Inwoners van de zuidelijke provincie Kandahar meldden dat er dinsdag mogelijk wel zestig mensen om het leven zijn gekomen door de luchtaanvallen. Een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zei vrijdag dat volgens de eerste berichten meer dan de helft van de zestig doden strijders van de Taliban zijn. "De andere slachtoffers zijn burgers", aldus de woordvoerder. Nader onderzoek moet uitsluitsel geven over het precieze aantal gedode burgers.

Snackbars profiteren van gezonde kantines

Icoon Buitenlands Het Britse overheidsbeleid om schoolkinderen gezonder te laten eten, werkt vooral gunstig voor de plaatselijke snackbars. Schoolkinderen in Noord-Ierland keren de gezonde hap uit de kantine de rug toe en halen liever een vette snack, bleek uit een eigen onderzoek van de BBC in de Britse provincie.

Sinds het begin van het schooljaar serveren de schoolkantines maaltijden die minder vet en zout bevatten, in een poging het toenemende overgewicht bij kinderen te lijf te gaan. Omdat de schoolkinderen liever snacken, zien de kantines hun omzet dalen met gemiddeld 7 procent. Een school in Craigavon had bijna eenderde minder omzet.

Kinderen die tijdens de lunch het schoolterrein niet mogen verlaten, nemen vaker eten van huis mee.

Toetreding Turkije wordt mogelijk stilgezet

Icoon Europa Jose Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, ziet de toetreding van Turkije tot de Europese Unie somber in. "Het spijt me te moeten zeggen, maar de zaken gaan slecht", aldus Barroso in de Italiaanse krant Corriere della Sera. "De onderhandelingen zijn in een kritieke fase terechtgekomen". Als Turkije niet snel actie onderneemt zullen de onderhandelingen in december mogelijk stilgezet worden.

De EU eist van Turkije dat deze voor het einde van het jaar vliegtuigen en schepen toelaat vanuit Cyprus. Turkije wil dit niet, omdat deze het land Cyprus niet erkent. Cyprus is echter een lidstaat van de EU en het openstellen van handelsgrenzen is een cruciaal onderdeel van Europese integratie. Barroso hoopt dat "een traumatische stopzetting van de onderhandelingen" voorkomen kan worden, maar het ligt geheel aan Turkije.

Er zijn meer redenen waarom het niet meer botert tussen Turkije en Europa. Zo heeft het Europees Parlement in een onderzoek gesteld dat Turkije onvoldoende hervormingen doormaakt. De situatie van de mensenrechten verslechtert en het invoeren van het Europees recht in het land gaat veel te traag. In Frankrijk is een wet ondertekend die het ontkennen van de Armeense genocide strafbaar stelt. In Turkije ligt deze genocide gevoelig. Ook het schrappen van Turkse kandidaat-Kamerleden van kieslijsten ligt gevoelig.

Daardoor is ook de Turkse bevolking ook tegen toetreding geworden. Nog maar eenderde van de Turken is voorstander van toetreding. Vorig jaar was dat nog bijna zestig procent en twee jaar geleden nog 67 procent. In Nederland is ook tweederde van de bevolking tegen toetreding van Turkije tot de EU.

Nederland getroffen door zware sneeuwval

Icoon BuitenlandsTerwijl in ons land warmterecords voor eind oktober sneuvelden, zuchtten inwoners van een ander Nederland onder andere extreme weersomstandigheden. In de Amerikaanse staat Colorado kregen de inwoners van Nederland donderdagochtend meer dan 32 centimeter sneeuw over zich heen.

Regio's ten westen en zuiden van Denver hadden te maken met een zware sneeuwstorm, meldden lokale media. Door de sneeuwval braken hoogspanningsleidingen waardoor zeker 25.000 huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. Op de wegen ontstond chaos en het openbare leven in delen van de staat kwam grotendeels stil te liggen. Openbare gebouwen bleven dicht, bussen bleven op veel plaatsen in de remise.Nederland in betere weersomstandigheden

E. Koeman lovend over De Guzman

Na de moeizame 2-1 zege in de Kuip gisteravond tegen FC Twente, was Feyenoord-trainer lovend over invaller Jonathan de Guzman.

"Maar hij moet wel met beide benen op de grond blijven staan. Ik ben positief en kritisch over hem”, aldus de opgeluchte trainer van de Rotterdammers over De Guzman, die als bankzitter aan het duel met de Tukkers begon. Na de blamage van afgelopen zondag tegen Ajax moest hij zijn basisplaats afstaan. Als invaller voor de slecht spelende Leonard speelde De Guzman gisteren een uitstekende tweede helft, die hij bekroonde met de winnende treffer.

"Of hij zondag bij Roda JC weer een basisplaats krijgt? Nou, als hij zo speelt en scoort als tegen FC Twente mag hij van mij weer op de bank beginnen. De Guzman heeft het in zich om ooit bij een Europese topclub te spelen. Maar hij moet wel beroepsernst blijven tonen. Dat geldt natuurlijk voor alle Feyenoorders.”

Platini, Johansson kandidaat voorzitterschap UEFA

Lennart Johansson of Michel Platini wordt de nieuwe voorzitter van de UEFA. Beide hebben zich officieel kandidaat gesteld. Dit kon woensdag tot middernacht.

Voormalig topvoetballer Platini is sinds 2002 lid van het uitvoerend bestuur van de Europes voetbalbond. De 76-jarige Zweed Johansson is al vanaf 1990 voorzitter van de bond. Op 26 januari zal door de UEFA-leden op een congres in Düsseldorf worden gekozen wie de komende vier jaar voorzitter zal zijn.

Nieuwe handheld met SEGA games

Coleco komt met een nieuwe handheld waarmee je SEGA Klassiekers kan spelen. De complete lijst met SEGA games die ingebakken zitten ziet er als volgt uit:

Sonic Drift 2
Sonic Triple Trouble
Alex Kidd in High Tech World
Alex Kidd in Miracle World
Altered Beast
Assault City
Astro Warrior
Aztec Adventure
Bomber Raid
Columns
Ecco II: The Tides of Time
Fantasy Zone
Fantasy Zone: The Maze
Global Defense
Kung Fu Kid
The Ninja
Penguin Land
Quartet
Snail Maze
Super Columns

Het apparaatje gaat zo'n 50 dollar kosten en is binnenkort te koop in Amerika.

Lik-Sang haalt weer uit naar Sony

De soap rondom het sluiten van Lik-Sang lijkt nog lang niet voorbij, Lik-Sang heeft gereageerd op de reactie van Sony op het commentaar van Lik-Sang naar aanleiding van het sluiten van Lik-Sang vanwege de rechtszaken die Sony aangespannen heeft. Volg je het nog?

Lees in ieder geval maar wat Lik-Sang te zeggen heeft:

De vermeende Sony medewerkers die bij Lik-Sang PSP's gekocht zouden hebben voor 'onderzoek' hebben deze PSP's gekocht ruim voordat de bewijsstukken gekocht zouden zijn (Oddly enough, all investigatory orders that were revealed by Sony to the High Court in London and to the High Court in Hong Kong started much later than the purchases placed by [Sony employees])

De situatie rondom Lik-Sang is geen grap en de werknemers zitten nu echt zonder baan (Unfortunately for Lik-Sang, the current situation is neither a joke, nor a game: A bunch of people, including two highly pregnant women, have lost their basis for existence because of corporate lawsuits for something that is not only regarded as lawful in Hong Kong, it is considered to be beneficial for consumers (free trade)

Sony wil vooralsnog niet reageren.

Van Gaal kritisch na overwinning

Na afloop van de 0-4 overwinning bij Willem II gisteravond was AZ-coach Louis van Gaal vrij kritisch.

"Het had ook anders kunnen aflopen. In de eerste helft hebben we teveel kansen weggegeven. PSV strafte onze slordigheden zondag wel af, Willem II deed dat niet. Dat is een verschil in kwaliteit," aldus Van Gaal.

In de tweede helft wisten de Alkmaarders uit te lopen van een 0-1 voorsprong naar 0-4. "Als wij de ruimte krijgen, kunnen we wel voetballen. We hadden vaker dan vier keer kunnen scoren."

Mijailovic vijf duels geschorst

Voetballer Nikola Mijailovic is door de strafcommissie van de UEFA voor vijf wedstrijden geschorst. De verdediger van Wisla Krakow krijgt de zware straf omdat hij vorige week de Zuid-Afrikaan Benni McCarthy racistisch bejegende.

Mijailovic beledigde de oud-speler van Ajax tijdens de UEFA Cup-wedstrijd van zijn club tegen Blackburn Rovers. Beide ploegen zitten in de groepsfase van de UEFA Cup in dezelfde poule als Feyenoord.

Blessure Van Tornhout valt mee

De blessure van Dieter van Tornhout blijkt mee te vallen. Woensdagavond kwam hij in de wedstrijd tegen NEC hard in botsing met Gabor Babos, waarna hij met een opgezwollen knie het veld moest verlaten.

Bij Roda JC was er de vrees dat de aanvaller aankomende zondag niet mee kon spelen in de wedtsrijd tegen Feyenoord, maar dat lijkt onterecht. Als de spits alsnog niet in actie kan komen zal Cissé terugkeren in de basis en zal op de linksbuiten spelen waardoor Oper doorschuift naar het centrum van de Limburgse aanval.

Name that bitch!

Jullie hadden na de ronde van vorige week nog een tussenstandje tegoed.

Vorige week was Icefire1971 wederom degene die het eerste het juiste antwoord had: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren . Icefire1971 krijgt 2 punten erbij en blijft daarmee koploper.

Vandaag is er een nieuwe Name that bitch!

1 Icefire1971 10
2 Pandaman 5
3 Tokamak 5
4 LordNemesis 5
5 Skankingrudi 4
6 Charrel 3
7 singlemetkids 3
8 iwan-dj 3
9 luigibandini 2
10 Tinuzzz_Talpa 2
11 HvS 2
12 Ilske 2
13 Simsfan88 2
14 Erikbobo 2
15 M.e.g.a.t.r.o.n. 1
16 B 1
17 Kabuto_Raiger 1
18 KaMo 1
19 BasOne 1
20 Dondermeester 1
21 Nico35 1
22 MoHaa 1
23 deliberator 1
24 DoorBell 1
25 Pulsy 1
26 Rossdale 1

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Wat een puinhoop bij de Postbank!

Zeg, Jan en Ellen, jullie maken best geinige reclamespotjes voor de Postbank. Maar wat moet die meneer Hagenaars van die Postbank van jullie met een digitaal kopietje van mijn paspoort en handtekening? Terwijl de overheid alleen maar zegt dat klanten zich deugdelijk moeten legitimeren. Dat is wat anders dan het digitaal opslaan van mijn meest intieme gegevens. In die lollige reclamespotjes hoor ik jullie nooit over die hebberigheid. En over de administratieve klerezooi rond mijn persoonlijke informatie zwijgen jullie ook in alle talen...

Zwemmers woedend over tijdstip finales

Het IOC is gezwicht voor de commercie. Ondanks alle noodkreten van Pieter van den Hoogenband en vele andere internationale zwemtoppers worden de zwemfinales tijdens de Olympische Spelen in Peking tijdens de ochtenduren gehouden. De mededeling komt hard aan bij de zwemmers. Zij reageren unaniem boos en teleurgesteld.

Het IOC buigt voor de Amerikaanse zender NBC. In plaats van de gebruikelijke avond mogen de zwemmers ’s morgens in alle vroegte aantreden. De ochtend in China is vanwege het tijdsverschil namelijk “prime-time” in Amerika.

De maatregelen zijn een klap in het gezicht van alle zwemtoppers. Zijn dienen twee jaar voor de Spelen hun hele voorbereiding aan te passen aan zwemmen in de ochtend.

De Australische zwemmer Grant Hackett is zeer teleurgesteld. "Dit is niet eerlijk voor de zwemmers. Maar ook het publiek gaat veel missen. Het IOC realiseert zich kennelijk niet dat veel Chinezen overdag moeten werken", aldus Hackett.

Hackett ziet ook problemen voor de zwemmers; "je vraagt nogal wat van de atleten. De hele voorbereiding moet op zijn kop. Ook mentaal is het veel moeilijker ‘s ochtends te zwemmen".

De Australische zwemster Kieren Perkins verwacht dat de ochtendsessies de nodige impact zullen hebben op de tijden. "Ongetwijfeld zal de beste zwemmer winnen, maar verwacht geen toptijden op dat tijdstip". Ook Pieter van den Hoogenband liet zich eerder al in deze bewoordingen uit.

Niet alleen de zwemmers zijn teleurgesteld. De Europese tv-maatschappijen zullen ook niet blij zijn met de beslissing van het IOC. In Europa zijn de zwemfinales wél in alle vroegte te zien. Dit scheelt de zenders hoogstwaarschijnlijk kijkers en dus ook reclame-inkomsten.

Metal Slug Anthology info

De Metal Slug Anthology die rond de Wii launch in de winkels moet liggen beschikt over een flink aantal Metal Slug games (om precies te zijn: 1, 2, X, 3, 4, 5, en 6).

De prijs voor deze compilatie is 40 Amerikaanse dollars (Europese prijs onbekend) en voor een zevental games is dat natuurlijk niet veel. Echter, de de game moet dan wel lekker spelen en dat besefte SNK ook. Metal Slug Anthology zal daarom over een aantal verschillende besturingen beschikken.

Allereerst de meest simpele besturing: met een GameCube controller. De manier waarop je nu je Metal Slug game speelt is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Metal Slug op de Xbox. De meest 'gewone' besturing zullen we maar zeggen.

Maar een Wii game zou geen Wii game zijn als er niet ook speciale besturingsmogelijkheden in zouden zitten. Er zitten zelfs vijf verschillende Wii besturingen in:

Nunchuck Control Stick (lopen met Nunchuck, schieten, springen met Wiimote)
Tilt Wii Remote (beweeg Wiimote links/rechts om te lopen, knoppen om te schieten)
Wii Remote (lopen met d-pad, bewegen om granaten te gooien)
Arcade (Wiimote als joystick verticaal om te lopen en Nunchuck om te springen en schieten)
Nunchuck (Analoge stick om te lopen, knoppen om te schieten en springen, bewegen voor granaten)

Uitzoeken welke besturing uiteindelijk het best bij je past kost je waarschijnlijk wat tijd, maar er is in ieder geval keuze genoeg.

Real Sociedad ontslaat trainer Bakero

José Maria Bakero is door zijn club Real Sociedad ontslagen. De voormalige Barcelona-speler wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Baskische club.

Real Sociedad staat op dit moment laatste in de Primera División. De club haalde slechts twee punten uit zeven duels. Woensdag verloor Sociedad ook nog eens met 4-1 van tweede divisionist Málaga in het Spaanse bekertoernooi.

Bakero is de eerste trainer uit de Primera División die wordt ontslagen.

Nibris werkt aan nog twee Nintendo games?

Het beruchte Nibris dat 'bekend' is van de game Sadness voor de Wii is naast Sadness en Raid over the River bezig met nog games voor DS en Wii. Het project voor de DS moet in het tweede kwartaal van 2007 en het Wii project in het vierde kwartaal van 2007. Dit zou blijken uit een forumpost op IGN van één van de medewerkers van Nibris.

Naast de melding van de twee extra projecten heeft Nibris ook bekend gemaakt dat ze over zowel een DS als een Wii dev-kit beschikken.

In hoeverre deze games daadwerkelijk in development zijn is nog niet bekend. Er gaan zelfs geruchten op internet dat het hele Nibris niet bestaat.

IKEA wederom beste winkelketen

Icoon IKEAIKEA is door winkelend Nederland voor de tweede maal op rij verkozen tot beste winkelketen van Nederland. Het van origine Zweedse woonwarenhuis eindigde ook dit jaar op de eerste plaats in de verkiezing van de beste winkelketen.

Ongeveer 400.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit, 90.000 meer dan vorig jaar. IKEA werd vooral geprezen vanwege de verhouding tussen prijs en kwaliteit, de sfeer en de goede service van het personeel.

In de top van het klassement valt verder op te merken dat relatief kleine winkels het goed doen. Riviera Maison en Bever Zwerfsport kwamen vanuit het niets zo de top 10 in gerold. Grote verliezers zijn HEMA (van 5 naar 39), ETOS (van 14 naar 73) en Gamma (van 13 naar buiten de top 100).

Overvaller gebruikt Bush-masker

Icoon Politie De politie van het stadje Torrington in de Amerikaanse staat Connecticut maakt jacht op een overvaller met een wel heel bekend gezicht. De overvaller bedreigde een man, terwijl hij een rubberen masker met het gezicht van de Amerikaanse president George Bush ophad. Ook sprak hij volgens de lokale zender NBC30 met een "slecht Texaans accent".

De overvaller bedreigde Charles Gardner, een man die woensdag op het moment van de overval bijna thuis kwam. De overvaller had een vuurwapen bij zich en eiste geld. Daarop gaf Gardner de man duizend dollar uit zijn portemonnee. Gardner had zoveel geld bij zich omdat hij net van de bank terugkwam waar hij zijn uitkering had opgehaald.

Na de overval ging de crimineel er vandoor in een witte auto "van een ouder model". De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte. Tot nu toe ontbreekt elk spoor. Of de politie al gezocht heeft in het Witte Huis is onbekend.De lokale politie heeft foto's verspreid van de dader


Met dank aan Proxima voor de submit.

De Villa deel 1: de Villa

'Weet je het zeker?'
'Kom nou maar. Zo'n kans krijgen we nooit meer.'
Een halve maan stond hoog in de hemel. De donkere laan strekte zich naar beide kanten uit en lag er verlaten bij. Dat was ook niet zo vreemd, want aan de laan lag slechts een huis. Een hoog ijzeren hek over volle lengte van de laan scheidde het van de openbare weg vanwaar Harold en Ben door de spijlen naar het huis stonden te gluren.
'Ik weet het niet', zei Ben, 'wat als er iemand binnen is?'
'Er is niemand', zei Harold, 'alle ramen zijn donker.'
'Hoe kan je dat nou weten? Het huis is enorm. Vanaf hier kunnen we sowieso al niet de achterkant zien. Misschien is er wel bewaking?'
'Bewaking voor een woonhuis? Stel je niet aan.'
Ben wierp een blik op het donkere huis. Hij kende het huis. Het was helemaal gebouwd met donkere bakstenen en in daglicht zag het er al onheilspellend uit. In het donker leek het alsof het opgetrokken was uit de duisternis zelf. De eigenaar was een excentrieke miljonair die het zelf had laten bouwen, maar de man was al een hele tijd meer gezien. Ben kende niemand die ooit binnen was geweest. Hij nam aan dat het huis vol stond en hing met alle rijkdom die je je kon voorstellen, maar zeker weten deed hij het niet. En nu had Harold van een vage kennis de code van het alarm gekregen. Ben had er een slecht gevoel bij.
'En waarom heeft die kennis van je de code niet zelf gebruikt?' vroeg hij nog maar eens.
'Omdat hij een lafbek is, die liever meteen geld zag,' zei Harold, die duidelijk zijn geduld aan het verliezen was, 'moet je luisteren. Ik heb honderd euro voor die code betaald. Als je geen zin hebt om mee te doen ga je gewoon lekker naar huis, maar ik ga naar binnen, met of zonder jou, maar je hoeft niet te denken dat ik je wat geef als ik straks de spullen die daar liggen verkocht heb.'
Harold greep de spijlen van het hek beet, klom eroverheen en sprong in de tuin. Ben keek nog eenmaal naar het zwarte huis. Het onbehaaglijke gevoel bleef, maar hij besloot het te negeren. Hoe lang had hij al geen shot gehad? Zeker twee dagen. Zijn lichaam gilde om het echte spul. Niet dat gore methadon. Harold had gelijk: zo'n kans kregen ze nooit meer. Ben klom in het hek, achter Harold aan. Aan één van de punten bleef zijn spijkerbroek hangen, maar met een rukje kwam het los.

De code was niet van de voordeur, die zat potdicht met een ouderwets, degelijk slot. Aan de achterzijde van het gebouw hing een kastje aan de muur naast de deur naar de keuken. Een rood lampje knipperde naast de cijfertoetsen. Harold haalde een briefje uit de binnenzak van zijn jas.
'Mag ik een zaklantaarn?'
Ben trok een van de twee zaklantaarns tevoorschijn die hij in zijn eigen binnenzak opgeborgen had en gaf hem aan Harold. Harold drukte hem aan en liet de lichtstraal op het briefje schijnen.
'Druk jij de code in?' vroeg hij aan Ben.
Ben knikte en liep naar het kastje.
'9-3-5-1-7-7-9-2' zei Harold en Ben toetste de nummers in.
Na het laatste nummer sprong het rode lampje op groen. Ben probeerde de deur. Hij was open en hij stapte naar binnen.

Harold scheen met zijn zaklantaarn door de donkere keuken. De enorme vierkante ruimte had aan twee wanden aanrechten met daarboven kastjes en in het midden een kookeiland. Alles glom alsof het een keuken was in een showroom, nooit gebruikt en alleen om indruk te maken. Ben pakte de andere zaklantaarn en klikte hem aan. Hij vond de deur naar de rest van het huis recht tegenover de deur naar de tuin. De deur stond open en zijn lamp scheen op de houten parketvloer van de gang die erachter lag. Hij attendeerde Harold erop. Samen liepen ze de keuken uit en de gang in. De zijden verdwenen in duisternis. Hij richtte zijn zaklantaarn op de gang, maar het donker trok zich slechts een paar meter terug, alsof het bang was voor het licht, maar niet te ver weg wilde gaan.
'Jezus...', zei Ben.
'Stel je niet aan', zei Harold en liep verder de gang in. Binnen een paar meter begon hij al te verdwijnen in het donker.
Ben haastte zich achter hem aan.

Aan het einde ging de gang de hoek om naar rechts. Ben en Harold bleven hem volgen. Links en rechts liepen ze langs gesloten deuren.
'Moeten we niet in een van die kamers kijken?' vroeg Ben.
'Volgens mijn kennis moeten we op zoek naar de woonkamer', zei Harold, 'daar staan volgens hem de echte dure spullen.'
'Hoe weet die kennis van jou dat allemaal?'
Harold reageerde niet en liep door. Weer draaide de gang naar rechts en nog steeds zagen ze in het licht van hun zaklantaarns niets anders dan gesloten deuren links en rechts. Ze gingen nog een keer de hoek om, en nog een keer. Ben vond het maar vreemd. Ze hadden nu toch al in ieder geval wat anders tegen moeten komen dan alleen maar gangen met deuren. Ze liepen nu gewoon een rondje. Ze zaten al weer in het gedeelte zitten waar de keuken aan zat. Hij nam aan dat Harold dat ook doorhad. Harold liep echter door alsof hij precies wist waar hij naar op weg was. Harold stopte en scheen het licht op de muur voor hem. Ze hadden de andere hoek alweer bereikt.
'Heb jij de keuken gezien?' vroeg Harold.
Ben keek terug over zijn schouder. Hij wist zeker dat ze de deur van de keuken hadden opengelaten. Die moet dus dicht zijn gevallen. Of dicht zijn gedaan, maar die gedachte beviel hem niets en hij drukte hem weg.
'Laten we op zoek gaan naar de keuken en hem peren, Harold. Dit schiet echt niet op.'
'Ik heb al gezegd dat als je weg wilt, je gewoon mag gaan. Ik blijf.'
Uit het donker aan het einde van de hal klonk ineens een zachte bonk. Ben draaide geschokt zijn hoofd in de richting waar het geluid vandaan was gekomen.
'Wat was dat?' vroeg Ben angstig.
'Sssttt.'
'Harold?'
'Houd nou je bek!'
'Maar het komt dichterbij!'
Het was het geluid van rennen, van poten op een houten vloer en het kwam rap dichterbij.
'Het komt van de eerste etage', zei Harold, 'het lijkt op een hond.'
Ben scheen met zijn zaklantaarn op het plafond waar hij het geluid hoorde. Zijn hart klopte in zijn keel. Het geluid was nu zo dichtbij dat hij de nagels op het hout kon horen krassen bij iedere stap. Precies boven hun hoofd stopte het. Harold en Ben staarde allebei naar de ronde lichtvlek die Ben's zaklantaarn op het plafond wierp. Een aantal seconden was het doodstil, alsof het dier wist dat ze onder hem stonden. Ben hield zijn adem in en merkte dat Harold hetzelfde deed. Het getik van de poten startte weer, ging de hoek om en trok langzaam van hen weg.
Ben liet zijn adem voorzichtig uit, 'hij is doorgelopen.'
'Mooi', zei Harold, 'dan kunnen we weer verder.'
'Jij bent echt niet goed wijs,' zei Ben, 'ik ga ervandoor. Straks staat dat beest ineens beneden en ik wil hem echt niet tegenkomen in deze donkere gangen'
'Wat jij wilt', zei Harold en begon van hem weg te lopen. Binnen een paar tellen was hij verdwenen in het donker en bleef Ben alleen achter...

Wat veroorzaakt het getik op de eerste etage? En waar is de deur naar de keuken? Lees morgen om middernacht verder in de Villa!

Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #122
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #161
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
©FOK.nl e.a.