[update]Beelden en meer informatie van Halo 3

J (SocialDisorder)
Een Zweeds gamesblad mocht drie multiplayer-levels van Halo 3 testen, en hun bevindingen in hun blad afdrukken.

De drie levels in kwestie zijn Valhalla, High Ground en Snowbound, die opvallend veel gelijkenissen vertonen met Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite uit Halo 1 en 2.
Verder meldden ze dat er een voertuig is toegevoegd. De Mongoose, die in Halo 2 zou zitten, maakt dan nu eindelijk z'n opwachting. Dit voertuig is licht en kan twee personen vervoeren.
Er is nog een transport-systeem toegevoegd: de man-cannon: van A naar B via speciale luchtstromen. Je kunt vanuit de lucht schieten en beschoten worden.

Ook krijgen adspirant Master Chiefs de beschikking over een nieuw wapen: de Spartan Laser. Een behoorlijk krachtig stukje speelgoed dat voornamelijk als anti-vehicle-weapon bedoeld is.
Naast de Spartan Laser mag je met de Spiker achter je tegenstanders aan. Tot slot kun je Nail Grenades met je mee sjouwen. Deze granaten blijven aan de muur plakken en schieten een regen aan naalden uit.
Anderen kunnen voortaan je secundaire wapen zien, aangezien die continu zichtbaar is op je rug.

Bungie heeft verder bevestigd dat er geen bots in de game zullen zijn, en dat de X-knop een speciale functie zal krijgen, maar dat ze daar nog niets over willen zeggen.

Hieronder kun je de grafische engine aan het werk zien.





Voor de die-hards komt er een Legendary Edition in de vorm van Master Chief z'n helm met daarin vier DVDs: een gamedisc, een documentaire-disc met commentaar van de developers, een disc volledig toegewijd aan het spin-off materiaal van Halo, zoals Red vs Blue of Spark of Life en de vierde disc zal alle cut-scenes van Halo 1, 2 en 3 in HD bevatten.

[edit]
Inmiddels zijn er scans van de game verschenen in een veel hogere resolutie.