FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 oktober 2006

Uitslagen Eredivisie 28/10/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Heerenveen - Ajax 0-2
17' De Mul 0-1 (assist Sneijder)
76' Sneijder 0-2

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 26.000.
Gele kaart J. Drost, Johansen (Heerenveen), Vermaelen, Gabri (Ajax).

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Hansson, Dingsdag, J.Drost (Johansen/56), Hanssen, Bosvelt (Zuiverloon/46), Pranjic, Nilsson (Yildirim/58), Friend, Alves.

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Stam, Grygera, Vermaelen, Gabri, Maduro, Sneijder (Perez/82), Emanuelson, De Mul (Rosales/60), Huntelaar (Rosenberg/76).
---------------------------------------------
---------------------------------------------
ADO Den Haag - Heracles 2-0
57' Kolk 1-0 (assist Mols)
89' Elia 2-0 (assist Bodde)

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 6.000.
Rode kaart59. Everton (Heracles).
Gele kaart Bodde, Bunjevcevic, Bosschaart, Elia (allen ADO), Schilder,Biseswar, Maas (allen Heracles).

Opstellingen

ADO: Zwinkels, Vreven, Kum, Bunjevcevic, Bosschaart, Kolk, Bodde, Schwiebbe, Tininho, Mols (Knopper/83), Elia (De Vries/89).

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Bosnar, Klavan, De Vries, Maas (Reekers/81), Quansah, Schilder (Looms/69), Bridji (Hocher/69), Everton, Biseswar.
---------------------------------------------
---------------------------------------------
RKC Waalwijk - PSV 0-3
52' Afellay 0-1
59' Koné 0-2 (assist Cocu)
90+1'Koné 0-3

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 7.000.
Gele kaart Keller (RKC), Kromkamp (PSV)

Opstellingen

RKC: v.Dijk, D.Mulder, Koenders, Keller (v.d. Bergh/69), v.Haaren (Fuchs/61), v.Diemen, Berger (Bakens/37), Vicelich, Ikedia, Janssen, Reuser.

PSV: Gomes, Kromkamp (Culina/34), Alex, Da Costa (Lamey/82), Salcido, Méndez (Väyrynen/77), Afellay, Simons, Cocu, Farfán, Koné.
---------------------------------------------
---------------------------------------------
Excelsior - Vitesse2-2
27' Prijor 0-1 (assist Lazovic)
35' Lazovic 0-2
61' Bruins 1-2 penalty
90'+5 Voskamp 2-2

Scheidsrechter: V. Egmond.
Toeschouwers: 3.000.
Rode kaart 41. Lazovic (Vitesse).
T. Janssen, Meulens (Vitesse).

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Gyan, v.Nieuwstadt, Jansen, Zijm, Bruins, v.Dieren, Simr, Rothman (Piqué/46), Grot (Voskamp/75), Steur (Dijkhuizen/46).

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Fränkel, Hersi (Meulens/79), Kaya (v.d. Schaaf/58), T.Janssen, Esajas, Lazovic, Prijor (Benson/66).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Om 3 uur klok een uurtje terug

In de hele Europese Unie komt in de nacht van zaterdag op zondag een einde aan de zomertijd. Om 03.00 uur wordt de klok teruggezet naar 02.00 uur, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Je kan dus een uurtje langer feesten, slapen of FOK!ken.

Door de maatregel is het 's ochtends vroeger licht en 's avonds vroeger donker. De regel werd in 1977 ingevoerd om 's avonds langer van het daglicht te kunnen profiteren en zo energie te besparen. De zomertijd gaat elk jaar in het laatste weekeinde van maart in en eindigt in het laatste weekeinde van oktober.Om 3 uur gaat de klok een uurtje terug

Turks huwelijk GroenLinks'er groot nieuws

Europees Parlementslid Joost Lagendijk (GroenLinks) is dit weekend het middelpunt van massale belangstelling van de Turkse pers. Hij trouwde zaterdag in Istanbul met de populaire Turkse tv-journaliste Nevin Sungur.

''Een gekkenhuis. Het lijkt wel of Madonna hier is aangekomen'', constateerde woordvoerster Anita de Horde van GroenLinks. ''De bruiloft is het nieuws op elke zender en in alle Turkse kranten''.

Acht cameraploegen en zestig journalisten stonden te dringen bij het Pera Palace, waar het huwelijk met ruim vijfhonderd gasten werd voltrokken door de burgemeester van de miljoenenstad Istanbul. Pera Palace is beroemd geworden als hotel voor hooggeplaatste gasten van de historische trein Oriënt Express.

Lagendijk had de bruiloft zaterdagavond in beslotenheid willen afronden met enkele vrienden en familieleden. Maar de beoogde locatie is uitgelekt in de pers, zodat nu op een stormloop van nieuwsgierigen wordt gerekend.

Lagendijk (49) is voorzitter van de Turkije-commissie van het Europees Parlement. De politicus moet helpen beoordelen of Turkije aan de voorwaarden voldoet voor toetreding tot de Europese Unie.

Proces
Sinds zijn relatie met de beroemde journaliste van tv-zender NTV begin dit jaar zegt hij een soort 'nationale schoonzoon' van Turkije te zijn geworden.

Vlak voor die tijd dreigde een Turkse aanklager hem nog een proces aan te doen. Lagendijk had zich kritisch uitgelaten over de manier waarop Turkije de Koerdische minderheid behandelt. Kritiek op Turkije is strafbaar volgens de Turkse strafwet.


Sungur en Lagendijk

Met dank aan bersenka en pberends voor de submit.

CD: Nosfell - Kalin Bla Lemsnit Dunfel Labyanit

Popmuziek en kunst worden niet vaak met elkaar in verband gebracht. Vaak ten onrechte, maar het wordt toch meestal gezien als puur vermaak. Nu is bijvoorbeeld Bob Dylan of Eliott Smith wel gemakkelijk als kunst te kwalificeren, vanwege de poëtische kwaliteiten. Maar meestal moet er toch een echte componist aan te pas komen. Of we nu van de formalistische definitie of van het gevoel uitgaan, het tweede album van de Franse avant-gardistische folkpop-band Nosfell is zonder twijfel een echt kunstwerk geworden. Niet omdat het zo duidelijk gecomponeerd, experimenteel en weird is, en ook niet omdat een Fransman die in het Engels zingt als een kunst op zich is. Kalin Bla Lemsnit Dunfel Labyanit is heel simpel gezegd een kunstwerk omdat het songs van ongekende schoonheid bezit.


A'damse roversbende opgerold door 'mokers'

Icoon MisdaadEen criminele bende uit Amsterdam Oost die eind vorige maand werd opgerold door de politie, is met name tegen de lamp gelopen doordat ze geregeld voorhamers van een speciaal Duits type achterlieten bij een beroofde bank, zo schrijft het Parool vandaag. Alleen de Praxis verkoopt in Nederland dergelijke hamers. Zeker twaalf van de voorhamers bleken te zijn gekocht in de Praxis-vestiging aan de Molukkenstraat in de Amsterdamse Indische Buurt, waar de politie op videobeelden de kopers herkende.

De acht hoofdverdachten van de bende, die volgens justitie geheel bestaat uit twintigers 'van Noord-Afrikaanse herkomst', zouden samen goed zijn voor 74 zware misdrijven, waaronder een vijftigtal bankovervallen.

De groep valt uiteen in opdrachtgevers van achter in de twintig en uitvoerders van begin twintig. De bende opereerde in wisselende samenstelling. De overvallers zouden de kern van een groep van 'vijftig tot honderd' man vormen, die zich geregeld aan misdrijven schuldig maken. Twee vermeende leidende figuren zaten in het verleden al celstraffen van 7 jaar uit voor bankovervallen.

VVD wil taalzwakke scholieren in startklas

Icoon Politiek De VVD wil leerlingen die niet goed zijn in taal na de basisschool in een startklas zetten. In die klas moeten eventuele achterstanden worden weggewerkt, zodat ze beter voorbereid het voortgezet onderwijs in gaan.

Dat heeft Rita Verdonk, nummer twee op de liberale lijst, zaterdag in Leiden gezegd tijdens een onderwijscongres van haar partij. Een verplichte taaltoets na de basisschool moet uitwijzen of een leerling achterstand heeft. De VVD wil voor het plan 200 miljoen euro uittrekken.

Volgens Verdonk moet er eerder met de strijd tegen schooluitval worden begonnen, dan nu het geval is. "We kijken pas naar de schooluitval in het vmbo of het mbo als het te laat is". Verdonk wil eerst de taalachterstand wegwerken.

Wat is Dit: Opgave 57 - Uitslag

En andermaal waren twee rondes genoeg om het goede antwoord te raden. Nu waren een aantal mensen wel al enigzins in de buurt in de eerste ronde maar toch niet genoeg voor een "dichtbij antwoord". Want hoewel het antwoord stoel de uiterlijke vorm van het voorwerp beschrijft, het doet geen recht aan de werkelijke functie ervan. Het is namelijk een tandartsstoel. En die eerste die dit zag was: Charrel.
In de lift gaan mee: destrovel, Lode, Rossdale, Frankvbr, Crazy_Horse, FOKKER007 en JtS.

De volgende Wat is Dit begint maandag 30 oktober om 12.00 uur. Tot dan/

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: een tandartsstoel

Tot maandag, tot WiD!

Meeste Amerikaanse doden in Irak sinds 21 maanden

Icoon OorlogHet Amerikaanse leger in Irak heeft in de maand oktober de grootste verliezen geleden in bijna twee jaar tijd. Volgens zaterdag vrijgegeven cijfers van de strijdkrachten kwamen sinds het begin van de deze maand 98 militairen om het leven.

Dat is het hoogste dodental sinds januari 2005, toen 107 militairen sneuvelden. Twee Amerikaanse militairen bezweken zaterdag aan hun verwondingen die ze tijdens gevechten een dag eerder met opstandelingen in de westelijke provincie Anbar hadden opgelopen. Het aantal doden onder Iraakse troepen was in oktober nog veel hoger. Volgens het Amerikaanse leger sneuvelden driehonderd Iraakse militairen.

Werkgroep
De Amerikaanse president George Bush en de Iraakse premier Nuri al-Maliki hebben zaterdag aangekondigd dat er een werkgroep op hoog niveau komt om de veiligheidssituatie in Irak te verbeteren. De werkgroep zal onder meer bestaan uit twee Iraakse ministers, de Amerikaanse ambassadeur en de hoogste Amerikaanse militair in Irak.

Hun belangrijkste opdracht is om de opbouw van een Iraakse veiligheidsmacht te bespoedigen en de Amerikaanse overdracht van veiligheidstaken aan de Iraakse regering te versnellen. Bush en Maliki spraken elkaar tijdens een 50 minuten durende videoconferentie.

Het Witte Huis ontkende dat er spanningen zijn tussen beide heren. Maliki zou verbolgen zijn over de druk die Bush op hem uitoefent. De president, die in eigen land zwaar onder druk staat vanwege de bloedige strijd in Irak, zei eerder deze week dat zijn geduld met de Iraakse regering niet onbeperkt is.

ME in actie bij bijeenkomst extreem rechts

Icoon PolitieDe politie heeft zaterdagmiddag in Haarlem bij een vergadering van een extreem rechtse politieke groepering de mobiele eenheid (ME) ingezet om problemen te voorkomen.

Voor de ingang van het pand aan aan de Obistraat, waar de vergadering was, hadden zich volgens een woordvoerder twintig tot dertig tegenstanders verzameld. Binnen zaten ongeveer evenveel mensen. De demonstratie van de tegenstanders was niet van tevoren aangekondigd.

Omdat de beheerder van het gebouw niet wist dat er een vergadering was van een politieke groepering, vroeg hij de deelnemers weg te gaan, aldus de politie. Teneinde een rustige aftocht te garanderen kwam de ME eraan te pas.

De politie verrichtte geen aanhoudingen. Alles verliep verder rustig. De politie wil niet zeggen om welke politieke groepering het ging. RTV Noord Holland meldt echter dat het de Nationalistische Volks Beweging (NVB) betrof.

40% Nederlanders gelooft in hiernamaals

Icoon Enquête Zo'n veertig procent van de Nederlanders gelooft in het hiernamaals. 31 procent weet het niet zeker en 29 procent gelooft niet in leven na de dood. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het RKK-programma Kruispunt onder 1100 mensen.

Jongeren geloven vaker in het leven na de dood dan ouderen. Ondanks dat mensen van boven de vijftig wel kerkelijker zijn, zegt 37 procent in een leven na de dood te geloven. Van de de jongeren gelooft 44 procent daarin. Vrouwen geloven vaker in het leven na de dood dan mannen. De meeste mensen denken dat na de dood de hemel zal volgen.

Vooral het aantal twijfelaars zijn toegenomen sinds 1996. Dat is gestegen van 22 procent in 1996 naar 31 procent nu. Zowel het aantal mensen dat gelooft in de dood, als het aantal dat daar niet in gelooft is afgenomen.Is er leven na de dood?

Federer en Gonzalez wederom in finale

Roger Federer en Fernando Gonzalez, staan voor de tweede achtereenvolgende maal in een finale tegenover elkaar. Na vorige week in Madrid, moeten ze het nu morgen tegen elkaar opnemen in de finale van het toernooi van Basel.

Roger Federer had in zijn halve finale veel moeite met de Thai Paradorn Srichaphan. De eerste set won de Zwitserse nummer één van de wereld nog met 6-4, maar de tweede set verloor hij verrassend met 3-6. Er moest een beslissende derde set volgen, en die set werd beslist door een tiebreak. Srichaphan nam daar een 5-3 voorsprong, maar Federer wist zich terug te vechten en won de tiebreak met 7-5.

Fernando Gonzalez had wat minder moeite met een andere Zwitser. Met tweemaal 6-4 was hij te sterk voor Stanislas Wawrinka

Playboy Popov moet trouwen van zijn voetbalclub

Icoon VoetbalEen huwelijkscontract om zijn voetbalcontract niet te verliezen. Die opmerkelijke opdracht heeft het 19-jarige Bulgaarse talent Ivelin Popov van zijn club Litex Lovetsj gekregen. Het bestuur hoopt dat de jeugdige spits als getrouwd man minder vaak uit de band springt.

Popov is in Bulgarije bekend en berucht om zijn temperamentvolle gedrag, zowel binnen als buiten het veld. Steeds weer wordt de playboy met andere vriendinnen in het Bulgaarse uitgaansleven gesignaleerd. De smaakmaker van Jong Bulgarije maakte vrijdag nog een obsceen gebaar naar zijn eigen fans nadat hij in de wedstrijd tegen Rodopa Smolian (2-1) een doelpunt had gemaakt.

"Ik accepteer het standpunt van de club en ik beloof dat ik snel in het huwelijksbootje stap'', liet Popov weten. "Ik weet dat ik een heel slechte jongen ben. Het is daarom logisch dat de club wil dat ik ga trouwen. Bij Litex kennen ze mijn opvliegende gedrag heel goed. Als je getrouwd bent, is het makkelijker om je volledig op voetbal te concentreren."

Popov: "Voor mijn twintigste verjaardag ben ik getrouwd. Ik heb nu een heel leuke en slimme vriendin. Zij is de vrouw van mijn leven. Met haar kan ik tot rust komen en wil ik oud worden."

Voor meer (opmerkelijk) sportnieuws kun je terecht op FOK!sport.

[upd] Gestolen dienstauto burgemeester Dales terecht

Icoon BinnenlandsDe dienstauto van burgemeester Geert Dales van Leeuwarden is na een vermissing van twee dagen weer terecht. Ook heeft de politie de man die de auto donderdagavond voor het Leeuwarder stadhuis heeft gestolen, in de kraag gegrepen. Dat meldde de burgemeester zaterdag.

De auto werd in de nacht van vrijdag op zaterdag teruggevonden in Leeuwarden. "Het was wel een onnozele dief. Hij had namelijk ook de mobiele telefoon van de chauffeur gestolen. Aangezien hij het apparaat in de auto had laten liggen, kon de politie gewoon peilen waar zich de gestolen goederen bevonden", aldus Dales.

Update 17.35 uur
De aangehouden persoon is volgens diverse media geen man, maar een 15-jarige puber. Hij heeft bekend dat hij de dienstauto van B&W (een BMW) heeft gestolen.
Geert Dales
De burgervader van Leeuwarden

Opnieuw baby met botbreuken

Icoon Medisch In het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam zijn bij een baby donderdag onverklaarbare botbreuken vastgesteld. Het AMC heeft direct aangifte gedaan bij de politie, omdat eerder bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam ook al twee baby's onverklaarbare botbreuken hadden gekregen. Beide ziekenhuizen sluiten mishandeling niet uit.

Het meisje is anderhalf jaar oud en ligt in het ziekenhuis wegens een andere ziekte. De botbreuken kwamen aan het licht bij een routinecontrole. Bij het meisje zijn drie gebroken ribbetjes geconstateerd na het bekijken van röntgenfoto's. De breuken zouden twee of drie weken geleden ontstaan zijn. Het AMC denkt dat het meisje niet veel last heeft van de botbreuken. Of de botbreuken ontstaan zijn door mishandeling of door een operatie die het meisje eerder gehad heeft is niet bekend. Het ziekenhuis is een onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen.

De breuken zijn een raadsel, omdat het meisje te klein is om te staan of uit bed te klimmen. Er wordt onderzocht of er sprake is van een misdrijf of dat een verpleger het meisje misschien heeft laten vallen. "Maar we gaan ervan uit dat iemand zoiets meldt", aldus Frans van den Bosch, woordvoerder van het AMC. In het ziekenhuis wordt druk gespeculeerd over de toedracht. Er zijn geen personeelsleden die in beide ziekenhuizen werken, dus de relatie tussen beide ziekenhuizen is opmerkelijk. Ook werken er geen uitzendkrachten of tijdelijke werknemers op de kinderafdeling. "Bij het VU Medisch Centrum weten ze nog niet eens of beide zaken met elkaar te maken hebben. Het kan ook nog zo zijn dat het allemaal buitengewoon onschuldig is. Het is te vroeg om daar iets van te zeggen", aldus van den Bosch.

Het AMC heeft de beveiliging van de kinderafdeling opgevoerd. In het VU Medisch Centrum zijn er zelfs camera's geplaatst, maar zo ver wil het AMC nog niet gaan. Bij de VU zijn er zes beveiligingscamera's opgehangen bij de ingangen van onder meer de kraamafdeling en de kinder-intensive care. Camerabewaking in ziekenhuizen is in Nederland nog nooit eerder voorgekomen. In de Verenigde Staten hebben ze hier wel ervaring mee.

Met dank aan The_Comeback-kid en angel007 voor de submit.

PvdA'er naar Dirk, VVD'er naar AH

Icoon Enquête Dat de PvdA Dirk-tassen omgetoverd heeft naar Wouter-tassen is niet zo vreemd. Uit onderzoek van GfK blijkt namelijk dat veel PvdA-kiezers hun boodschappen doen bij de winkelketens Dirk, Bas en Digros. VVD'ers winkelen graag bij Albert Heijn.

In de Dirk-supermarkten heeft de PvdA 23 procent meer kiezers dan het landelijk gemiddelde. Ook Geert Wilders-stemmers doen vooral hun boodschappen bij Dirk, Bas en Digros. Onder Albert Heijn-bezoekers heeft de VVD 41 procent meer kiezers dan het landelijk gemiddelde. Super de Boer en C1000 zijn de stek van ChristenUnie-stemmers, terwijl CDA-stemmers vooral naar de Plus gaan. Als je GroenLinks stemt, dan haal je je boodschappen waarschijnlijk bij de Jumbo.

Ook is er een verschil tussen de voordeelsupermarkten Aldi en Lidl. Veel Wilders-stemmers gaan naar de Aldi, maar laten de Lidl volledig links liggen. Voor de rest zijn beide voordeelsupermarkten erg in trek bij stemmers van SP en ChristenUnie.PvdA'ers gaan naar de Wouter


Met dank aan Europees voor de submit.

Klinsmann wil Arena opvolgen

Er is een kans dat voormalig bondscoach van Duitsland, Jürgen Klinsmann, terug zal keren op de voetbalvelden. De Duitser zou namelijk de opvolger kunnen worden van Bruce Arena. Deze laatste nam na het WK voetbal afscheid van het nationale team van de Verenigde Staten.

"Ja, ik ben absoluut geïnteresseerd", aldus Klinsmann in de New York Times. "Ik heb al diverse gesprekken gevoerd met de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond. Die zijn heel positief verlopen. Ik probeer nu enig huiswerk te doen om uit te vinden hoe het allemaal loopt in het Amerikaanse voetbal."

Afgelopen zomer, tijdens het wereldkampioenschap voetbal, stond Klinsmann aan het roer van de Duitse nationale ploeg. Na dit mondiale toernooi nam de oefenmeester ontslag, zodat hij meer tijd zou hebben om met zijn gezin om te gaan. "Dat was de enige reden", liet de Duitser weten. "Ik wilde mijn kinderen weer eens elke dag naar school kunnen brengen. Maar ik heb nooit gezegd dat ik niet zou willen terugkeren in het voetbal. Ik wilde echter zeker in het eerste half jaar na het WK geen nieuwe baan aannemen."

Klinsmann woont, samen met zijn gezin, al lange tijd in Californië. Dit is ook een van de redenen waarom de trainer in beeld is om Arena op te volgen bij de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse krant is de Duitser niet de enige die in de belangstelling staat van de Amerikaanse voetbalbond. Ook Sven-Göran Eriksson, Luis Felipe Scolari genieten belangstelling van de USSF. Ook Guus Hiddink, momenteel bondscoach van Rusland, zou volgens de New York Times op het lijstje van de voetbalbond voorkomen.

Wijk boos op duim opstekende gehandicapte

Icoon OpmerkelijkDe 34-jarige verstandelijk gehandicapte Toontje uit Velsen-Zuid zit al twaalf jaar met zijn rolstoel langs de Parkweg in Velzen. Hij kan geen genoeg krijgen van de langsrijdende vrachtwagens, en steekt dan ook altijd zijn duim op als er weer een trucker langskomt, waarna de meeste truckers terugtoeteren. Zo'n 36 omwonenden van de Parkweg zijn echter minder blij met Toontje en de overlast die hij veroorzaakt, ze eisen namelijk een toeterverbod.

De omwonenden hebben een klacht bij de gemeente ingediend, inclusief een geluidsopname van het getoeter, omdat ze er helemaal gek van worden. Een voorzitter van de wijk in kwestie noemt het een groot dilemma. "Ruim dertig gezinnen zitten dagelijks in de herrie. Je zou het moeten horen, je weet niet wat je meemaakt!"

De burgemeester van het dorp heeft zelfs een bemiddelaar ingeschakeld om het conflict uit de wereld te helpen. Toontje's moeder heeft het op het dagverblijf uitgelegd aan haar zoon. ""Toen werd hij heel stil.", zegt ze.

Met dank aan kroegtijger voor de submit.

Sharapova in finale Linz

Maria Sharapova is er in geslaagd om de finale te bereiken van het tennistoernooi in Linz. In de halve finale was de Russissche tennisster te sterk voor Patty Schnyder.

Sharapova had behoorlijk wat moeite met Schnyder. De Zwitserse wist flink wat tegenstand te bieden, maar uiteindelijk ging Sharapova, na twee sets (7-5 en 7-5), door naar de eindstrijd. De andere finaliste moet voortkomen uit het duel tussen Nadja Petrova (Rus) Of Nicole Vaidiová (Tsj).

Juventus blij na strafvermindering

Juventus is erg tevreden met de strafvermindering met betrekking tot het grote omkoopschandaal in de Italiaanse Serie A. Na twee keer hoger beroep is de straf voor de 'Oude Dame' ook al twee keer verlaagd.

De Oude Dame gaat er nu acht punten op vooruit, in plaats van de zeventien punten aftrek krijgt Juve er nu nog maar negen. De voorzitter van Juventus, Giovanni Cabogli Gigli, is dan ook erg blij met de nieuwe uitspraak. "Ik heb altijd volgehouden dat wij een forse verlaging van onze straf verdienden. Ik denk dat wij met deze acht punten erbij tevreden mogen zijn, zeker gezien de geruchten die de afgelopen tijd de ronde deden," aldus Gigli.

Juventus stijgt, door de acht punten extra naar de twaalfde plaats in de Serie B, en de achterstand op leider Genoa bedraagt nog maar acht punten.

Leerling-militairen stoppen zinloos geweld

Icoon BinnenlandsEen groep van acht leerling-militairen van de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert, heeft donderdagnacht voorkomen dat een 19-jarige Utrechtse ernstige verwondingen opliep. De Utrechtse werd omstreeks 02.00 uur op de Neude in Utrecht belaagd door een man, en in één klap bewusteloos geslagen, waarna de belager het slachtoffer herhaaldelijk tegen haar hoofd schopte.

Gewond
De onderofficieren in opleiding van de landmacht wilden op dat moment een taxi in stappen na een avondje stappen. De mannen zagen de vrouw in elkaar geslagen worden, aarzelden geen moment en grepen in. Ze vormden een ring om het slachtoffer en de belager om de agressieve omstanders te bedaren, overmeesterden de belager en hielpen de gewonden. Niet alleen het slachtoffer zelf is gewond geraakt, ook twee van de leerling-militairen raakten gewond. Ze hadden verwondingen aan hun oogkas en gekneusde ribben.

Negatief
Nederlandse militairen zijn de afgelopen tijd nogal vaak negatief in het nieuws geweest. Zo misdroegen ze zich in Noorwegen en werden er in Finland militairen van diefstal verdacht. Aalmoezenier Gert-jan van Dierendonck is dan ook erg trots op de acht die ingrepen. "Militairen zijn de laatste weken negatief in het nieuws geweest na misdragingen in Noorwegen, maar dit toont dat het ook anders kan. Ze zijn als 'spijkerbroeken' hun dienst ingekomen, zeggen we altijd van jongens die als burgers zijn binnengekomen."

"Dat ze na zes maanden zo optreden geeft aan wat ze al geleerd hebben. Toen ze zagen welk grof geweld er werd gebruikt en hoe agressieve omstanders zich er mee wilden bemoeien, hebben ze de boel kalm gekregen."


De politie heeft een 26-jarige man en een 29-jarige Utrechtse aangehouden.

Vrouw verstuurt kat in postpakket

Icoon OpmerkelijkEen Duitse vrouw heeft per ongeluk haar één jaar oude kat op de post gedaan. De kat was op een onbewaakt ogenblik in een postpakket gekropen. De vrouw had niets door en verzond het pakketje. Gelukkig voor de kat én de vrouw: de kat heeft zijn hachelijke avontuurtje overleefd.

Toen de postbode gemiauw hoorde vanuit het pakket, waarschuwde hij direct de politie. Politieagenten namen contact op met de vrouw, die geschrokken liet weten dat ze niet beter wist dan dat de kat nog gewoon in huis was. Ze heeft haar kat op het politiebureau opgehaald.

Grosso mag spelen tegen Spartak Moskou

De Italiaan Fabio Grosso is met succes in beroep gegaan tegen de twee duels schorsing die de UEFA hem oplegde. De linksback van Internazionale hoeft nu nog slechts één wedstrijd aan de kant te zitten.

De Italiaanse international werd aanvankelijk voor twee wedstrijden geschorst wegens een overtreding die hij tijdens de Champions League-wedstrijd op 27 september beging tegen Bayern München-verdediger Willy Sagnol.

Een week later zat hij zijn eerste duel schorsing uit in de thuiswedstrijd tegen Spartak Moskou, in afwachting op zijn beroep. Doordat de Europese voetbalbond zijn straf terugbracht tot slechts één wedstrijd, is de 28-jarige Grosso aankomende dinsdag inzetbaar in de uitwedstrijd tegen Spartak.

Cafébezoek loopt uit op schietpartij

Icoon MisdaadEen bezoeker van een Amsterdamse kroeg in de Balboastraat was in de nacht van vrijdag op zaterdag zo boos dat hij werd buitengezet, dat hij tien schoten afvuurde op het café. Een van de aanwezigen liep daarbij een schampschot op. Dat meldde de politie zaterdag.

De schutter, van wie de identiteit bij de politie bekend is, is in een auto gevlucht. Een kompaan van hem werd later in een woning gearresteerd. De man was betrokken bij een ruzie in de kroeg waar ook de latere schutter bij betrokken was.

Klok roept vaker koekoek bij verzamelaars

Icoon OpmerkelijkHet begin van de wintertijd in de nacht van zaterdag op zondag levert de meeste mensen een welkom extra uurtje slaap op. De eigenaren van het Koekoekland-museum in de Engelse plaats Cheshire hebben hun handen echter vol aan de maatregel.

De broers Roman en Maz Piekarski brengen het hele weekeinde door met het terugdraaien van hun ruim vijfhonderd koekoeksklokken. Het museum herbergt een van de grootste collecties koekoeksklokken ter wereld. Daartussen hebben ook uurwerken een plek die op het hele uur een kwartel, trompetgeschal of monniken laten horen.

In de hele Europese Unie, dus ook in Nederland, wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 03.00 uur de klok een uur teruggezet.

Canon: Hebban olla vogala

Een Nederlandse taal
De Nederlandse taal bestaat al een lange tijd ook al is deze niet altijd zo geweest zoals wij hem nu kennen. De Nederlandse taal is altijd in verandering, ook nu nog. Om de zoveel jaar komt er een nieuwe spelling, nieuwe woorden zijn nodig, buitenlandse talen sluipen soms onze taal binnen en subculturen ontwikkelen ook weer hun eigen woorden die soms daadwerkelijk in de Nederlandse taal worden opgenomen. De Nederlandse taal kent een rijke geschiedenis. In dit thema komen de volgende onderwerpen voor; Hebban ola vogala, de boekdrukkunst, Max Havelaar en Annie M. G. Schmidt. Deze week behandelen we Hebban olla vogala.

Hebban olla vogala (ca. 1100)
In Nederland kennen we veel dialecten en slang gebruik maar de volgende zin is ook Nederlands. “Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?” Het lijkt wel een kruising tussen Latijn en een Keltische taal, maar het is Nederlands. Het is ook het oudste Nederlands dat we kennen en is al duizend jaar oud. De zin is afkomstig uit een liefdesgedicht, liefde is immers van alle tijden, en er staat “Alle vogels zijn al aan het nestelen, behalve jij en ik; waar wachten we nog op?” Romantisch of niet?
Nu komt er voor Nederlanders nog een frustrerend feitje bij. Belgen verslaan ons altijd bij Tien voor Taal, en helaas is deze zin ook niet geschreven door een Nederlander maar door een Vlaming. Gelukkig hoorde dat toen bij de Nederlanden. De zijn is opgeschreven als pennenproef (pennen werkte toen nog niet zo geweldig als ze nu doen) rond het jaar 1100 na Christus.


De monnik vertaalde eigenlijk Latijnse teksten in het Engels en omdat pennen vaak niet goed werkte en papier een duur goed was, deden vertalers en schrijvers vaak eerst een pennenproef waarbij ze de pen gebruikte alvorens in het net te gaan werken. Deze monnik gebruikte hiervoor deze zin uit een versje.

Vooruitblik: SC Heerenveen - Ajax

Zaterdag en zondag wordt er door de achttien clubs uit de Eredivisie weer gevoetbald. Hoogste tijd om weer vooruit te blikken. Deze week kozen jullie massaal voor de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax.

SC Heerenveen kan nog altijd geen beroep doen op Thomas Prager en Niklas Tarvajärvi. Laatstgenoemde hersteld nog altijd van een blessure aan zijn hamstring. De laatste weken gaat het de goede kant op, maar de medische staf van de Friese ploeg wil geen risico lopen met de Finse speler. De verwachting is dat hij over ongeveer drie weken weer in bij de selectie zal zitten. Prager, is zoals al langer bekend, zal voorlopig nog niet in actie komen voor de ploeg van Gert-Jan Verbeek. Overigens is het nog onzeker op Danijel Pranjic tegen de Amsterdamse ploeg in actie zal komen. De Kroaat liep vorige week, in de confrontatie met FC Groningen, een liesblessure op. Hierdoor is het nog niet zeker of de verdediger komend weekend actie kan komen. Brian Vandenbussche zal tegen Ajax waarschijnlijk weer onder de lat staan. Vorig weekend liet de doelman verstek gaan, aangezien zijn vrouw elk moment kon bevallen.

Bij Ajax zal Jaap Stam zaterdag waarschijnlijk weer in actie komen. De verdediger van de Amsterdammers viel in de Klassieker tegen Feyenoord, van afgelopen weekend, uit met een blesure aan zijn voet. Inmiddels traint de routenier alweer volop mee. De ploeg van Henk ten Cate kan nog altijd niet beschikken over Ryan Babel en Dennis Gentenaar, maar het is bekend dat dit tweetal voor langere tijd buitenspel staat. Verder zal ook Michael Krohn-Delhi niet in acite komen. De middenvelder heeft nog altijd last van een lichte spierblessure. Tot slot zal Nicolae Mitea weer terugkeren bij de selectie. De Roemeen is langdurig geblesseerd geweest, maar is inmiddels weer helemaal wedstrijdfit.

Als we naar de statistieken gaan kijken, dan ontlopen SC Heerenveen en Ajax elkaar totaal niet. Beiden wisten vijf keer een wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion te winnen. Verder speelden de twee ploegen ook nog vier keer gelijk. De laatste keer dat Ajax in Friesland speelde was op 30 december van vorig jaar. Toen waren de mannen van Verbeek met 4-2 te sterk. De doelpunten werden aan de zijde van SC Heerenveen werden toen gemaakt door Georgios Samaras (2x), Klaas-Jan Huntelaar en André Hanssen. Voor Ajax waren Thomas Vermaelen en Tomás Galásek trefzeker. Of de Amsterdammers deze keer wel kunnen winnen van de Friezen, dat wordt zaterdag duidelijk. Om 19:30 zal arbiter Kevin Blom laten beginnen. De plaats van handeling is het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.

[DTM] Uitslag kwalificatie Hockenheim

Heinz-Harald Frentzen mag morgen vanaf pole position starten in de laatste DTM-race van het seizoen, op de Hockenheimring.

De baan was droog tijdens de kwalificatie, nadat op vrijdag de trainingen waren verreden op een natte baan. Vanina Ickx ontbrak op zaterdagmiddag, nadat de Belgische een zwaar ongeluk had meegemaakt in de haarspeldbocht op zaterdagmorgen. Ickx lag derde in de training, toen bij het aanremmen haar wielophanging het begaf en de wagen linksaf de vangrails in sloeg. Ickx bleef ongedeerd, maar de wagen was vernield. Het ongeluk liet veel vloeistof achter op het asfalt, waar de coureurs in de kwalificatie nog last van hadden.

Bernd Schneider zette direct de toon en was in de eerste sessie na slechts één vliegende ronde bijna drie tienden sneller dan Mika Häkkinen. Martin Tomczyk was derde, met Jamie Green op plaats vier. Jean Alesi had grote problemen, spinde tijdens een vliegende ronde en bleef steken op een vijftiende plaats, wat betekende dat hij niet door was naar de tweede sessie. Ook Alexandros Margaritis, Mathias Lauda, Thed Björk en Susie Stoddart waren klaar met kwalificeren.

Ook in de tweede sessie leek Schneider weer de snelste coureur, maar in de laatste seconden van de sessie zette Tomczyk nog even de snelste tijd neer. Stefan Mücke, Christian Abt, Mattias Ekström, Timo Scheider, Pierre Kaffer en Frank Stippler haalden de laatste sessie niet.

In de laatste sessie kwam Heinz-Harald Frentzen verrassend vooraan. De Duitser, die vorig jaar nog zwaar crashte in de race op Hockenheim, bleef Spengler voor. Kampioen Bernd Schneider kon niet verder komen dan een zevende plaats.

Uitslag kwalificatie

poscoureurwagenrondetijdaantal ronden
1. Heinz-Harald FrentzenAudi A41:33.518 3
2. Bruno SpenglerAMG Mercedes C-Klasse 1:33.626 4
3. Jamie GreenAMG Mercedes C-Klasse 1:33.639 3
4. Martin TomczykAudi A41:33.771 3
5. Tom KristensenAudi A41:33.777 3
6. Mika HäkkinenAMG Mercedes C-Klasse 1:33.797 3
7. Bernd SchneiderAMG Mercedes C-Klasse 1:33.880 4
8. Daniel la RosaAMG Mercedes C-Klasse 1:35.433 2

9. Stefan MückeAMG Mercedes C-Klasse 1:34.256 7
10. Christian AbtAudi A41:34.258 6
11. Mattias EkströmAudi A41:34.349 6
12. Timo ScheiderAudi A41:34.568 7
13. Pierre KafferAudi A41:34.637 7
14. Frank StipplerAudi A41:34.838 6

15. Jean AlesiAMG Mercedes C-Klasse 1:34.759 7
16. Alexandros MargiritisAMG Mercedes C-Klasse 1:34.867 7
17. Mattias LaudaAMG Mercedes C-Klasse 1:35.321 8
18. Thed BjörkAudi A41:35.463 7
19. Susie StoddartAMG Mercedes C-Klasse 1:35.618 7

Ancic naar finale Sint-Petersburg

Mario Ancic heeft zich geplaatst voor de finale van het toernooi in Sint Petersburg. De Kroaat was in de halve finale met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Let Ernest Gulbis.

De als derde geplaatste Ancic, die eerder deze week Raemon Sluiter uitschakelde, speelt in Rusland zijn vijfde finale van het seizoen. Eerder dit jaar verloor hij de finales van Auckland, Peking en Marseille. Hij zegevierde deze zomer wel op de Ordina Open in Rosmalen.

Borat wordt Bruno

Icoon FilmDonderdag 2 november is het zover: de film 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan' gaat dan in première. Sacha Baron Cohen, de 35-jarige Noord-Londense acteur die in deze satirische film de rol van een Kazachstaanse verslaggever speelt, denkt ondertussen al aan een volgende film. Daarin gaat hij het enige personage uit Da Ali G Show spelen, dat nog niet verfilmd is: Bruno, de geblondeerde homoseksuele Oostenrijkse modeverslaggever. De flamboyante Bruno ziet zichzelf met zijn programma 'Funkyzeit mit Brüno' graag als 'de stem van de Oostenrijkse jongeren-tv'.

Naar verluidt heeft maatschappij Universal Pictures donderdag 42 miljoen dollar geboden voor de filmrechten van 'Bruno'. Er is nog geen regisseur gecontracteerd. Net zoals bij de film 'Borat' het geval was, zal Cohen de nieuwe film samen met Jay Roach produceren.

Sacha Baron Cohen
Bruno, Ali G en Borat

Een Engelstalig filmpje (alle leeftijden) van Bruno in Alabama voor 'Austrian Gay TV' staat hier.
Met dank aan IQM voor de submit.

Israël gebruikte mogelijk nucleaire munitie

OorlogHet Israëlische leger heeft bij de strijd in Libanon in juli en augustus mogelijk munitie met uranium gebruikt. Wetenschappers die grond uit bomkraters in Libanon hebben onderzocht, hebben een hoog stralingsniveau aangetroffen in het materiaal. Dat meldde de Britse krant The Independent zaterdag.

De grondmonsters zijn genomen in Khiam en at-Tiri, plaatsen die tijdens de ruim vier weken durende strijd door het Israëlische leger zijn gebombardeerd. Bij onderzoek in een Brits laboratorium in Oxfordshire is de verhoogde straling gemeten, aldus een Britse stralingsdeskundige Chris van het European Committee on Radiation Risk (ECRR).

Het Britse Ministerie van Defensie heeft de concentratie van uraniumisotopen in de monsters bevestigd, meldde The Independent.

Een foto van de explosie van een Israëlische bom die in juli op Khiam werd gegooid toont grote wolken van zwarte rook, die mogelijk het gevolg van brandend uranium is. De krant heeft de foto op de voorpagina afgedrukt.

De Israëlische aanvallen tegen Hezbollah in Libanon kostten aan bijna 1300 mensen het leven en er vielen ruim 4000 gewonden. De meeste slachtoffers waren burgers.

Een Israëlische minister zei onlangs dat zijn land in de strijd tegen Hezbollah fosforgranaten als wapen heeft gebruikt. Het leger had altijd beweerd witte fosfor te gebruiken om doelen te markeren. Witte fosfor is een giftig middel dat vreselijke brandwonden veroorzaakt, en ook organen als lever, longen en hart kan aantasten.

SP: premiernorm ook voor dj's en presentatoren

De Socialistische Partij wil dat de premiernorm ook gaat gelden voor medewerkers bij de publieke omroep. De premiernorm houdt in dat mensen die betaald worden uit publiek geld niet meer verdienen dan de minister-president.

SP-Kamerlid Fenna Vergeer licht toe: ''Een behoorlijk aantal presentatoren, deejays en bestuurders verdient nu meer dan de minister-president. We hebben afgesproken dat mensen in overheidsdienst en mensen die vooral met publiek geld betaald worden niet meer verdienen dan de premier. Waarom zou dat niet gelden voor bijvoorbeeld de tv-presentatoren?'' De SP gaat dit maandag voorstellen bij de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer.

Vergeer is niet bang voor een leegloop van dikbetaalde prominenten bij de publieke omroep. ''Bij de publieke omroep werken heel veel mensen omdat zij een passie voor hun vak hebben, die lopen niet snel weg. Mensen die hun zakken willen vullen moeten hun heil maar elders zoeken, daar betalen we geen belasting voor. Er staat genoeg talent klaar om hun plaatsen over te nemen.''

De SP wil dat het geld dat met de maatregel bespaard wordt niet alleen naar programma's gaat, maar vooral wordt aangewend om ander omroeppersoneel, zoals cameramensen en redacteuren, vaste contracten te geven.

Rijkaard geeft Van Bronckhorst rust

Trainer Frank Rijkaard heeft Giovanni van Bronckhorst buiten de selectie van Barcelona gelaten voor de competitiewedstrijd van dit weekend tegen Recreativo Huelva.

De linksback krijgt rust zodat hij dinsdag topfit is voor de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Ook Gianluca Zambrotta, de laatste weken een vaste waarde in het Catalaanse team, krijgt rust. Lionel Messi ontbreekt wegens een lichte enkelblessure.

Deventer gaat dronken pubers oppakken

De politie in Deventer wil jongeren onder de zestien jaar die dronken op straat lopen, oppakken en thuis bij hun ouders brengen. De boete die ze voor het openbaar dronkenschap krijgen, kan worden kwijtgescholden.

De pubers moeten dan met hun ouders binnen enkele dagen een gesprek regelen met de GGD over de risico's van alcoholgebruik. Een woordvoerder liet zaterdag weten dat de politie in Deventer in het voorjaar van volgend jaar met deze proef wil beginnen. ''Wij lopen steeds vaker tegen dronken jongeren aan. De overlast die ze daarbij veroorzaken is een probleem, maar de gevolgen voor de gezondheid op lange termijn vinden wij een veel groter probleem. Daar moet iets mee worden gedaan.''

Alcoholhulpverleners
Het is de bedoeling dat ouders en hun kind een uitnodiging krijgen voor een gesprek met alcoholhulpverleners, nadat de agenten een dronken puber thuis hebben afgeleverd. ''Wij hopen dat ouders bewuster worden van het risico van alcoholgebruik op jonge leeftijd.'' Het is nog niet helemaal duidelijk hoe hetéénjarige experiment er precies uit gaat zien. ''We zijn nog in overleg met justitie en de gemeente.''

Volgens de woordvoerder is het toenemende alcoholgebruik onder jongeren niet een typisch Deventers probleem. ''Dit gebeurt overal in het land. We zijn ook niet het eerste politiekorps dat met zo'n proef begint. Elders zijn soortgelijke experimenten.'' In Tilburg is een proef waarbij ouders worden uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst over alcoholgebruik onder jongeren. Als ze niet komen, komt Jeugdzorg naar hen.

Vier Nederlanders in kwalificatie Aken

Het Nederlandse tennis maakt al geruime tijd moeilijke tijden door. Maar liefst vier Nederlanders moeten bij het toernooi in het Duitse Aken via de kwalificaties proberen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Alleen Raemon Sluiter is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Martin Verkerk kreeg van de organisatie een wildcard en hoeft dus ook geen kwalificaties te spelen.

Peter Wessels speelt in de ronde van de kwalificatie tegen Sergej Bubka (Oek). Matwe Middelkoop treft de Roemeen Victor Troicki, Jesse Huta Galung is gekoppeld aan de Rus Mikhael Ledovkskikh en Nick van der Meer moet het opnemen tegen de Zweed Marcus Sarstrand.

Vermiste Rotterdammer dood gevonden

Icoon PolitieTim Benningshof, de 21-jarige Rotterdammer die sinds juni jongstleden werd vermist, is donderdag dood aangetroffen tijdens een zoekactie in de buurt van Rotterdam. De doodsoorzaak van de jongen is nog niet bekend.

De dag voor de ontdekking werd een 24-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte. Hij is de tweede verdachte in de zaak, want eerder deze maand werd al een 41-jarige vrouw aangehouden. Allebei de verdachten waren goede bekenden van het slachtoffer.

Met dank aan Diesz voor de submit.

Krajicek opnieuw tegen Ivanovic

Michaëlla Krajicek heeft het niet getroffen met de loting voor het WTA-toernooi dat dit weekend in Hasselt wordt gehouden. De Nederlandse tennisster moet het wederom opnemen tegen Ana Ivanovic. Eerder deze week was de Servische al te sterk voor de Nederlandse tijdens het toernooi in Linz.

Behalve Krajicek komt ook Elise Tamaëla in actie in België. Zij zal het in de eerste kwalificatieronde op moeten nemen tegen Yuliana Fedak uit Oekraïne. Verder speelt de als eerste geplaatste Nadia Petrova tegen Meghann Shaughnessy.

Kim Clijsters maakt op het toernooi in de Belgische plaats, wat ze vorig jaar op haar naam wist te schrijven, haar rentree. De Belgische toptennister kon ruim twee maanden niet spelen vanwege een blessure aan haar pols. Vorige jaar speelde ze in de finale tegen Francesca Schiavone. Een jaar daarvoor werd het toernooi voor het eerst georganiseerd. Toen wist Elena Dementieva de finale te winnen.

World Series prooi voor Cardinals

De Tigers stonden 22 jaar droog, de Cardinals 24. De Cardinals kunnen opnieuw gaan tellen. Vannacht werd de 102e World Series beslist in wedstrijd vijf, in het New Busch Stadium in St. Louis, Missouri. De Cardinals staan nu alleen als tweede aller tijden in kampioenschappen.

De ploeg uit de Gateway to the West, opererend in de National League, voor wie alle statistieken een nederlaag in de World Series voorspelden. Nog nooit eerder won een ploeg met slechts 83 overwinningen in het reguliere seizoen. Al tien seizoenen achtereen had de American League de All-Star wedstrijd gewonnen, en dit seizoen betekende dat ook thuisvoordeel voor de kampioen van de American League. Sinds de Florida Marlins in 2003 had geen ploeg uit de National League meer het kampioenschap veroverd, en van de 252 interleague-wedstrijden die in dit reguliere seizoen werden gespeeld, wonnen ploegen uit de American League er maar liefst 154. Twee jaar geleden werd er ook feest gevierd in St. Louis. De Boston Red Sox hadden hen in vier wedstrijden opgerold. De Cardinals vonden het blijkbaar tijd worden om een en ander recht te zetten.

Daarmee begonnen ze in de eerste inning via hun verdediging. Jeff Weaver pitchte zes zeer betrouwbare innings en wierp drie slag voor de eerste zeven opponenten. David Eckstein bracht in de tweede inning de Cardinals op voorsprong door zowel de bal als de helft van zijn knuppel richting derde honk te zenden. Yadier Molina kon binnenkomen en door een wilde worp van derde-honkman Brandon Inge kon Eckstein door naar twee.

Voor de laatste keer in de serie kwamen de Tigers op voorsprong in de vierde inning. Na een fout van Cardinals-rechtsvelder Chris Duncan sloeg Sean Casey de bal de tribunes in, waarmee ook Magglio Ordonez over de thuisplaat komen. De voorsprong hield echter nog geen inning stand. Met de vijfde fout van een Tigers-pitcher in de serie, een record, kwam Molina binnen. Eckstein sloot de inning af met het binnenhalen van So Taguchi.

Als ware het dank voor bewezen diensten mocht Eckstein in de zevende inning zelf ook nog thuiskomen. Scott Rolen deponeerde de bal ver in het rechtsveld, en rechtsvelder Ordonez kon catcher Ivan Rodriguez niet op tijd bereiken.

De 4-2 was ook de eindstand in wedstrijd vijf, wat betekende dat de Cardinals voor de tiende keer in zeventien pogingen de World Series wonnen. Daarmee lieten zij de Oakland Athletics achter zich om zich alleen op de tweede plaats te nestelen, achter de New York Yankees. Die hebben 26 titels op hun naam staan. In de National League staan de Cardinals zelf al op eenzame hoogte: de Los Angeles Dodgers staan met slechts zes kampioenschappen op de tweede plaats.

Eckstein, in 2002 al winnaar met American League-club Anaheim Angels, werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de World Series. Cardinals-manager Tony La Russa werd de tweede manager in de historie die met zowel een club uit de National League als een uit de American League het kampioenschap haalde. In 1989 bracht hij de Oakland Athletics de titel.


De St. Louis Cardinals vieren de overwinning

Eindstand World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals1-4
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7
Detroit TigersSt. Louis Cardinals3-1
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-0
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-4
St. Louis CardinalsDetroit Tigers4-2

Femke Halsema gebruikte cocaïne

Icoon PolitiekBoegbeeld van GroenLinks Femke Halsema heeft in een interview met het blad Privé toegegeven wel eens cocaïne te hebben gebruikt. Bovendien rookte de politica ook wel eens hasj in haar studententijd.

Het is opmerkelijk dat Halsema deze feiten zo vlak voor de verkiezingen bekend maakt, omdat het imagoschade tot gevolg kan hebben. Halsema zelf denkt dat het wel meevalt omdat het een lange tijd geleden plaatsvond en omdat het maar een eenmalige uitspatting was.

Met dank aan The_Comeback-kid voor de submit.

"Verhuur Ajacieden bespreekbaar"

Ajax heeft laten weten dat Jan Vertonghen en Kenneth Vermeer in de winterstop gedurende een half jaar gehuurd kunnen worden. Henk ten Cate, trainer van de Amsterdammers, wil er op deze manier voor zorgen dat het tweetal op deze manier ervaring vergaard in de Eredivisie.

"Een aantal spelers is het niveau van het tweede elftal ontgroeid. Als we een fitte groep houden, is verhuur bespreekbaar", aldus Ten Cate. Eerder verhuurde Ajax Robbert Schilder en Emanuel Boakye aan Heracles Almelo. De trainer van de Amsterdamse ploeg was hier erg over te spreken. "Ik heb geregeld contact met hun trainer Ruud Brood en hij is uitermate te spreken over Robbert en Emmanuel. Dat is mooi. Al is Heracles natuurlijk geen Ajax."

Geloven groeien harder dan ongeloof en atheïsme

Icoon AlgemeenHet atheïsme en ongeloof verliest wereldwijd terrein, zo blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de Duitse Evangelische Alliantie en is gepubliceerd in het tijdschrift 'Evangelische Verantwortung'. De wereldbevolking groeit jaarlijks met 1,2% terwijl er maar 0,5% atheïsten bijkomen en 0,2% niet-religieuzen.

De mensen die zich gelovig noemen groeien harder. Van de wereldgodsdiensten groeit de islam (nu 1,3 miljard aanhangers) het snelst met ongeveer 1,9% per jaar. De sikhs (nu 25,7 miljoen) nemen jaarlijks met 1,5% toe. De hindoes (877,6 miljoen in getal) groeien 1,4% en het christendom (de grootste godsdienst met 2,2 miljard aanhangers) met 1,3%. De groei van het aantal joden en boeddhisten is jaarlijks lager dan de wereldwijde bevolkingsaanwas en bedraagt voor beide religies ongeveer 0,9%.

Op dit moment leven er op aarde circa 772,5 miljoen mensen die zich rekenen tot de niet-religieuzen. Het aantal atheïsten bedraagt 151,6 miljoen personen.

Dildo Darten

Stefan Postma, in het dagelijks leven doelman van de Anale Dildo Organisatie den Haag, werd de afgelopen wedstrijd bekogeld met rubberen plassers wegens zijn uitgelekte sexuele voorkeur. Een stoere Haagse sportman die zich ook buiten werktijd graag laat stiften schreeuwt natuurlijk om een virtuele reactie, en die is er nu: verlaag je niet (meer) tot een bezoek aan het ADO-stadion om daar laagdunkend latexleuters te lobben tot je RSI hebt, maar scoor hier een genotsschop in Stefan's gretig gapende grot. Zijn hoorbare plezier is jouw beloning, we vernemen graag de highscores. Of meldt gewoon dat je niet kon ophouden met spelen, niets om je voor te schamen. Volgende week de familiefilmpjes van Michaella Krajceck die samen met haar broer aan het pingpongen is.

Huntelaar: "Ik blijf bij Ajax"

Klaas-Jan Huntelaar heeft laten weten dat hij voorlopig bij Ajax zal blijven. De topclubs uit onder andere Spanje en Italië staan in de rij om de jonge aanvaller te contracteren, maar alles wijst er op dat de speler voorlopig in de Amsterdam ArenA zal spelen.

"Die belangstelling is leuk, maar ik ga ervan uit ook volgend seizoen gewoon bij Ajax te spelen", was het nuchtere commentaar van Huntelaar in De Telegraaf. "Ik heb het hier prima naar mijn zin."

Komend weekend speelt Huntelaar met Ajax tegen zijn voormalig werkgever, SC Heerenveen. De aanvaller gaf aan dat het zaterdag een bijzondere wedstrijd zal worden. Mocht het zo zijn dat hij tegen de Friese ploeg scoort, dan zal de jonge voetballer dit naar eigen zeggen niet te uitbundig vieren. "Uit respect voor de supporters ga ik niet als een dolle tekeer."

Straf voor slaan met grote kunstpenis

Icoon OpmerkelijkDe Rotterdamse rechtbank heeft gisteren de 58-jarige seksshophouder Leo K. uit Rotterdam veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur, waarvan 20 uur voorwaardelijk. De eigenaar van de seksshop kreeg de straf omdat hij vorige maand een lastige bejaarde klant met een grote kunstpenis op het hoofd sloeg.

Het 71-jarige slachtoffer viel in dronken toestand de sekswinkelier lastig. Hij bedelde om geld. Leo K. deelde hierop drie slagen uit met een 800 gram zware metalen kunstlul op het hoofd van de bejaarde. De lastige klant liep daarbij een hoofdwond op.

De seksshopeigenaar ontkende tijdens de zitting geslagen te hebben. Een getuige verklaarde echter tegen de politie dat hij de man met de kunstpenis op de bejaarde had zien inbeuken.

Met dank aan The_Comeback-kid voor de submit.

'Sparta zonder Oost tegen Willem II'

De kans is groot dat Sparta Rotterdam het dit weekend, tegen Willem II, zonder Jason Oost moet stellen. De speler heeft momenteel nog last van een gekneusd kuitbeen. Toch zal de aanvaller zaterdag weer op het trainingsveld staan.

De wedstrijd tegen de Tilburgse ploeg is erg belangrijk voor Sparta Rotterdam. Het elftal van trainer Wiljan Vloet wist al zeven keer op rij niet te winnen. Bovendien heeft de Raad van Commissarissen van de Rotterdamse club laten weten dat de confrontatie met Willem II in winst om gezet moet worden. Als dit niet het geval is, dan is de kans groot dat Vloet komend weekend voor het laatst op de bank zal zitten.

Rel rond grap South Park over dood Steve Irwin

Icoon BuitenlandsIn Engeland is een kleine rel uitgebroken rondom een aflevering van South Park. In de aflevering wordt de draak gestoken met de dood van Australische waaghals Steve Irwin.

In de aflevering is te zien hoe Irwin verschijnt op een feestje van Satan dat georganiseerd is ter ere van Halloween. In het filmpje draagt hij een bebloed shirt en heeft hij een pijlstaartrog in zijn borst zitten. Volgens de Britse mediawaakhond Mediawatch getuigt de aflevering van ernstige onverschilligheid en een zeer slechte smaak.

Klik hier om het filmpje te zien op YouTube.

Met dank aan Iz-N-Gra voor de submit.

KNVB start vooronderzoek naar Buijs

Danny Buijs hangt een fikse schorsing boven het hoofd. De openbare aanklager van de KNVB heeft een vooronderzoek gestart naar het gedrag van de speler van Feyenoord.

Vlak voor het eindsignaal in de wedstrijd tegen FC Twente maakte de middenvelder een zware overtreding op Niels Wellenberg. Arbiter Dick Jol en grensrechter Geutjes zagen het voorval niet, dat gevolgd werd door een opstootje. Ramon Zomer kreeg een gele kaart, omdat hij Buijs een duw gaf, terwijl Buijs zelf onbestraft bleef.

Onderzoek naar 'Harderwijkse moordclip'

Icoon BinnenlandsDe politie gaat onderzoeken wat de bedoeling van de makers was van het Harderwijkse 'gangstah-filmpje', dat deze week in het Veluwse stadje voor veel ophef zorgde. In eerste instantie werd er van uitgegaan dat een groep Marokkaanse rappers een nummer had gemaakt waarin gedreigd werd medewerkers en klassen van Regionaal Opleidingscentrum Landstede aan het Westeinde in deze gemeente te vermoorden, zo meldde de regionale krant De Stentor. Bij lokale politici ontstond paniek na het bekijken van het filmpje. Op aanraden van de burgemeester werd aangifte gedaan bij de politie.

Nadat FOK! gisteren na een kwartier in een update - na tips van een paar FOK!kers - meldde dat het om het bestaande nummer 'Der Lekker An' van rapduo the Opposites ging, kwam 's middags ook De Stentor met dat bericht.

Gesprek
Onbekenden hebben bij het nummer van the Opposites een soort videoclip gemaakt, waarbij foto's werden gebruikt van Marokkaanse jongeren en een school in Harderwijk. The Opposites bestaat echter helemaal niet uit Marokkanen en de rappers komen ook niet uit Harderwijk, maar uit Heiloo en Noordeinde.

De vraag is wat de makers van de clip wilden bewerkstelligen. Het kan gemaakt zijn door mensen die de school een geintje wilde flikken, maar net zo goed door lieden die Marokkanen in een kwaad daglicht wilde stellen. Vandaag is er naar aanleiding van het incident een gesprek tussen politie en directie van Landsteden over de veiligheid op en rond de school.

Overigens meldde weblog GeenStijl gisteravond, nadat al lang duidelijk was dat het nummer van the Opposites was, nog doodleuk dat er in Harderwijk potentiële Murat D's rondlopen die een rap dreigen leraren kapot te maken. De video, die inmiddels van YouTube is verwijderd, wordt nu gehost door GeenStijl.

Wat gebeurt er volgende week

Vanaf deze week, elke zaterdag om 11:00 uur, presenteert Fdbeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen

 • Van 30 oktober t/m 4 november brengen de koning en koningin van Jordanië een staatsbezoek aan ons land. Het paar bezoekt Amsterdam, Den Haag en de provincie Flevoland.
 • Van 31 oktober t/m 4 november zetten prins Willem-Alexander en prinses Maxima hun reis in Oceanië voort met een officieel bezoek aan Nieuw-Zeeland. Naast ontmoetingen met autoriteiten staan gesprekken over het nieuwe integratiebeleid op het programma.
 • Op 1, 2 en 4 november geeft George Michael in Ahoy' Rotterdam een drietal concerten in het kader van zijn '25 Live'-tournee. Het is de eerste keer in 18 jaar dat de Britse popzanger een concert geeft in Nederland.
 • Op 2 november is koningin Beatrix in Maastricht aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van het Europees Instituut voor Bestuurskunde.
 • Op 3 en 4 november doen leden van de Koninklijke Familie en verschillende politici mee met Make a Difference Day. Op deze dagen steken duizenden Nederlanders de handen uit de mouwen bij vrijwilligersactiviteiten in het hele land.
 • Op 4 november gaat cptmarco op een zeer verdiende vakantie.

  Politiek

 • Op 29 oktober organiseert Radio 1 het allereerste lijsttrekkersdebat in Hilversum. Aan het debat doen mee Balkenende, Bos, Rutte, Halsema, Marijnissen, Pechtold en Wilders.
 • Op 31 oktober rondt de Tweede Kamer het debat af over het rapport over de brand in het cellencomplex Schiphol-Oost.
 • Op 1 november gaat de Tweede Kamer met verkiezingsreces. Dit reces duurt tot en met 22 november.
 • Op 3 november organiseert RTL4 het eerste live televisiedebat tussen Wouter Bos en Jan Peter Balkenende.

  Sport

 • Op 31 oktober speelt PSV thuis tegen Galatasary in de Champions League.
 • Op 31 oktober begint het WK Volleybal voor vrouwen in Japan. Nederland is ingeloot in poule C met de VS, Brazilië, Puerto Rico, Kazakstan en Kameroen.
 • Op 2 november zijn er wedstrijden in de tweede ronde van de UEFA Cup. AZ speelt uit tegen Grasshoppers. Heerenveen en Ajax spelen thuis tegen resp. Odense BK en Austria Wien. Feyenoord is vrij.
 • Op 3 t/m 5 november is sport op TV weer wat leuker: Leuke dames in strakke schaatspakjes op het NK afstanden in Assen. Er schijnen ook heren mee te doen.
 • Franse blondine wordt Miss Europa

  Miss Frankrijk, de 19-jarige Alexandra Rosenfeld, heeft vrijdagavond in Kiev de titel van Miss Europa in de wacht gesleept. De blonde en 1 meter 73 lange Rosenfeld mag de hoofdprijs van 100.000 euro en een diamanten kroontje ter waarde van zo'n 350.000 euro mee naar huis nemen.

  Aan de schoonheidswedstrijd namen de mooiste vrouwen uit 34 Europese landen deel. Tweede werd Miss Oekraïne, derde Miss Spanje. De Nederlandse deelneemster Florencia Mulder viel buiten de prijzen. De verkiezing van Miss Europa vond dit jaar plaats in de Oekraïense hoofdstad Kiev.  Alexandra Rosenfeld

  Wildwest tijdens Amerikaans golftoernooi

  Het Chrysler Championship in Palm Harbor (Florida) van het Amerikaanse profcircuit is tijdens de tweede ronde meer dan een uur onderbroken geweest. Spelers en publiek moesten ruim baan maken omdat de politie in golfkarren twee inbrekers achtervolgde.

  De wildwest leidde tot chaotische taferelen. De Amerikaanse golfer Brian Gay, die aan de leiding stond, sloeg prompt zijn bal in het water toen de sheriffs langsraasden. De wedstrijdleiding besloot snel de wedstrijd tijdelijk af te blazen, zoals gebeurt bij dreigend onweer, tot de boeven in de boeien waren geslagen.

  Na de hervatting nam de Koreaan K.J. Choi de leiding in het klassement over van Gay, die afzakte naar de vierde positie. De Zuid-Afrikaan Ernie Els en Jonathan Byrd klommen naar de gedeelde tweede plaats.

  Gros kiezers niet voor coalitie CDA-PvdA

  PolitiekOngeveer een derde (30 procent) van de kiezers is voorstander van een links kabinet. Bijna evenveel (29 procent) pleiten voor voortzetting van de huidige coalitie van VVD en CDA. Een combinatie CDA-PvdA is slechts bij een op de acht kiezers favoriet.

  Dat blijkt uit eigen onderzoek van De Telegraaf. De krant meldde zaterdag dat de helft van de kiezers vindt dat premier Jan Peter Balkenende gewoon moet blijven. Een derde ziet het liefst Wouter Bos als nieuwe premier.

  Mark Rutte lijkt te kampen met een imagoprobleem. Hij bungelt onder aan de meeste lijstjes. VVD'ers zien Rutte wel zitten maar zij dichten ook Balkenende gunstige karaktereigenschappen toe.

  Binnenkort meer nieuws over Halo 3

  Na de preview van Halo 3 door een Zweeds magazine waar we jullie gisteren over vertelde, komt het Amerikaanse tijdschrift EGM op 14 november ook met een Halo 3 coverstory. Daarnaast zal hun website 1up.com wekenlang in het teken van de langverwachte game van Bungie staan.


  1UP.com will be diving hardcore into all things Halo 3: interviews, walkthroughs of the new maps, journals of our day spent at Bungie, how we fared playing against them at their own game

  Het nieuws zal echter vooral toegespitst zijn op de multiplayer aspecten van de game. Wat de single player kant van de game betreft lijkt Bungie vooralsnog stil te blijven.  De cover van de nieuwe EGM

  Vanenburg ook geblesseerd

  Gerald Vanenburg blijft weinig bespaard. De oud-international kan voorlopig niet voorkomen dat Helmond Sport bezig is aan de slechtste competitiestart uit de clubhistorie, mede doordat hij soms tien gekwetste spelers mist, en is nu zelf ook geblesseerd.

  Vanenburg blesseerde zijn knie tijdens de training van Helmond Sport. Maandag zal hij een kijkoperatie ondergaan aan het pijnlijke gewricht.

  Assistent-trainer Austria Wien lyrisch over Ajax

  Volgende week donderdag speelt Ajax de UEFA Cup wedstrijd tegen Austria Wien. De assistent-trainer van de Oostenrijkse club, Josef Michorl, bekeek de Amsterdamse club woensdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Michorl was diep onder de indruk.

  Michorl ging zelf zo ver dat hij Ajax "een offensief superelftal met individuele klasse" noemde. Ajax won de wedstrijd met 2-0, maar Michorl was van mening dat "Ajax op grond van de kansen een grotere overwinning had moeten pakken."

  Helemaal ontmoedigd is de Austria-assistent overigens beslist niet. Hij ziet zeker kansen voor zijn ploeg. "Doordat ze zo nietsontziend offensief spelen, ontstaat er af en toe ook ruimte voor een counter".

  Posterplakkers Groep Wilders mishandeld

  Icoon ShockingTwee medewerkers van de Groep Wilders zijn vrijdagavond in Den Haag mishandeld, meldde een politiewoordvoerder. De twee waren in de binnenstad verkiezingsposters van de politicus Geert Wilders aan het plakken, toen ze werden lastiggevallen door een groep van vijf of zes mannen.

  Na een achtervolging mishandelden de belagers de posterplakkers op het Carnegieplein. De medewerkers hebben klappen gekregen, zei de politiewoordvoerder. "Naar omstandigheden gaat het goed met ze." De slachtoffers deden aangifte bij de politie, waarop de recherche een onderzoek begon om de identiteit van de daders te achterhalen.

  Burgemeester Wim Deetman van Den Haag noemde het "onaanvaardbaar" wat vrijdag gebeurde. "Er moet alles op alles worden gezet om de daders te pakken te krijgen, zodat ongestoord verkiezingscampagne gevoerd kan worden", zei Deetman bij monde van zijn woordvoerder.

  Geert Wilders is blij dat Deetman de zaak serieus aanpakt. "Want dit is een grof schandaal. Volgens zijn informatie waren de daders Marokkanen. Ik begrijp niet waarom niemand dat zegt. Ik hoop dat ze gepakt worden."

  Wilders meldt dat de ene plakker thuis zit met een dikke knie en de ander in de maag is getrapt. Ook hun auto is beschadigd. Het plakken gaat gewoon door, meldt de politicus.

  Sharapova met moeite langs Ivanovic

  Maria Sharapova heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Generali Ladies in het Franse Linz. De als eerste geplaatste Russin versloeg de Servische Ana Ivanovic met 7-6 (3) en 7-5.

  Ivanovic verloor de eerste set in de tiebreak. In de tweede set kwam de Servische na een 3-0 achterstand verrassend terug tot 5-5. Daarna wist Sharapova alsnog de set en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

  Sharapova's landgenote Nadia Petrova bereikte ook de laatste vier. De als tweede geplaatste titelverdedigster had weinig moeite met de Australische Samantha Stosur en won met 6-1 en 6-3.

  Ricksen wil bij Zenith blijven

  Afgelopen zomer verruilde Oud-international Fernando Ricksen Glasgow Rangers voor het Russische Zenith St. Petersburg van trainer Dick Advocaat.

  Ricksen heeft in een interview gezegd dat hij het prima naar zin heeft in Rusland. "Ik ben enorm blij om weg te zijn uit Glasgow. Ik ben helemaal klaar met die club en wil bij Zenith blijven, heb het hier erg goed naar mijn zin", aldus Ricksen, die Rangers moest verlaten omdat hij kampte met gedragsproblemen.

  Federer dichter bij eerste thuistitel

  De Zwitser Roger Federer heeft al veel gewonnen, maar nog niet het ATP-toernooi in zijn geboortestad Basel. Vrijdag kwam hij een stapje dichterbij dat doel, door in de kwartfinales de Spanjaard David Ferrer te verslaan met 6-3 en 7-6.

  De als vijfde geplaatste Spanjaard sleepte er in de tweede set nog een tiebreak uit, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de Zwitserse nummer één van de wereld.

  Stanislas Wawrinka bereikte vrijdag als tweede Zwitser de kwartfinale in Basel. Met 7-6 en 6-2 was hij verrassend te sterk voor de als tweede geplaatste Argentijn David Nalbandian.

  Spreekkoren Willem II-fans mogelijk bestraft

  De wedstrijd Willem II - AZ, die de Alkmaarders met 0-4 wisten te winnen, kan nog een staartje krijgen. AZ-doelman Khalid Sinouh kreeg van de Willem II-aanhang een aantal spreekkoren cadeau. Onder andere 'Sinouh schapenneuker' was regelmatig te horen in het stadion.

  Waarschijnlijk zullen de Tilburgers hiervoor een boete krijgen. De KNVB heeft de zaak bij de openbaar aanklager neergelegd, en die zal maandag beslissen of er een onderzoek wordt gestart.

  De wedstrijd werd overigens niet gestaakt, Sinouh gaf bij scheidsrechter Bossen aan dat hij er geen last van had.

  Johansson naar laatste vier Sint-Petersburg

  Thomas Johansson is goed op weg om zijn ATP-titel in Sint-Petersburg te prolongeren. Via een 6-3, 3-6 en 6-3 overwinning op de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie wist de Zweed zich te plaatsen voor de halve finales.

  In de derde set plaatste de Zweed de beslissende break in de vierde game, waarna hij het karwei na één uur en 42 minuten wist af te maken. In de halve finales moet Johansson het opnemen tegen de Rus Igor Kunitsyn, die met 6-3 en 6-2 de Italiaan Potito Starace versloeg.

  De Let Ernest Gulbis, de nummer 204 van de wereld, bereikte de halve finale door verrassend de Tsjech Jan Hernych te verslaan met 7-6, 6-7 en 6-2. De Let moet het nu opnemen tegen de als derde geplaatste Mario Ancic, die Max Mirnyi met 6-4 en 7-5 versloeg.

  Straffen Italiaans voetbal verlaagd

  De straffen die drie van de vier Italiaanse clubs drie maanden terug opgelegd gekregen hebben vanwege een groot opkoopschandaal, zijn onverwachts flink teruggebracht.

  Zowel Juventus als Lazio hebben beide acht strafpunten minder gekregen. Fiorentina gaat er vier punten op vooruit. AC Milan blijft wel zijn acht strafpunten houden.

  Met de strafverminderingen staat AC Milan dus nog steeds op acht punten in mindering, Fiorentina op vijftien, Lazio op drie en Juventus op negen, waarbij Juventus nog steeds in de Serie B blijft. De kans op een snelle promotie naar de Serie A is nu wel flink toegenomen.

  Juventus en Lazio zijn tevreden over de straffen die nu overblijven. Fiorentina is dat niet en denkt er nog steeds over om naar de burgerrechter te gaan. Dit is verboden bij de FIFA. Met een gang naar de rechter riskeert Fiorentina nog meer strafpunten.

  Straffen Italiaans voetbal verlaagd

  Icoon VoetbalDe straffen die drie van de vier Italiaanse clubs drie maanden terug opgelegd gekregen hebben vanwege een groot opkoopschandaal, zijn onverwachts flink teruggebracht. Zowel Juventus als Lazio hebben beide acht strafpunten minder gekregen. Fiorentina gaat er vier punten op vooruit. AC Milan blijft wel zijn acht strafpunten houden.

  Met de strafverminderingen staat AC Milan dus nog steeds op acht punten in mindering, Fiorentina op vijftien, Lazio op drie en Juventus op negen, waarbij Juventus nog steeds in de Serie B blijft. De kans op een snelle promotie naar de Serie A is nu wel flink toegenomen.

  Juventus en Lazio zijn tevreden over de straffen die nu overblijven. Fiorentina is dat niet en denkt er nog steeds over om naar de burgerrechter te gaan. Dit is verboden bij de FIFA. Met een gang naar de rechter riskeert Fiorentina nog meer strafpunten.

  DVD: Chef!

  Wat maakt Gordon Ramsey nou zo tof om naar te kijken? Juist. Zijn getier en gescheld tijdens het vertonen van zijn kookkunsten. Lenny Henry's karakter Gareth Blackstock is daarop deels gebaseerd, al is hij beter als Chef, yes Chef! Deze man is de tiranistische chef-kok van Le Chateau Anglais, een noodlijdend restaurant in Engeland. Zijn kookkunsten zijn beloond met twee Michelin sterren, maar zijn sociale kwaliteiten zijn iets minder te noemen. Daar maakt hij ook geen geheim van: "Mijn naam is Gareth Blackstock en ik ben hoogst onsympathiek. Mijn enige betrachting in dit leven is de meest delicieuze en geraffineerde gerechten door die keukendeur te sturen. En als dat enkele mensenlevens kost, dan is dat mooi meegenomen!"

  'Al-Qaeda wil winst Democraten VS forceren'

  Icoon Buitenlands Door het geweld in Irak op te voeren hoopt de terreurbeweging al-Qaeda de oppositie tegen president George Bush te versterken en de Amerikaanse Congresverkiezingen van 7 november te beïnvloeden.

  Pentagon-woordvoerder Eric Ruff bevestigde vrijdag dat al-Qaeda het verzet tegen de oorlog in Irak wil versterken. Hij wilde daarbij echter niet zover gaan dat het terreurnetwerk graag zou zien dat de Democraten zouden winnen.

  Ruff verwees bij zijn toelichting naar een artikel in de Amerikaanse krant Washington Post waarin een al-Qaeda kopstuk zegt de aanvallen op Amerikanen in Irak op te willen voeren om een zo groot mogelijke invloed op de stembusgang te hebben. Volgens Ruff gebeurde er bij de aanslagen van Madrid in maart 2004 hetzelfde.

  Drie dagen voor het verlies van de conservatieve regeringsleider Jose Maria Aznar, een van de trouwste bondgenoten van president Bush, ontploften er in treinen en op stations bommen waardoor ruim 190 mensen de dood vonden.

  Nieuwe PSP firmware uit, incl Loco Roco demo

  Sony heeft nieuwe firmware voor de PSP uitgebracht welke de versie update naar 2.82. In 2.82 zit niet heel veel nieuws ten opzichte van 2.80 of 2.81, het zijn vooral veiligheidsmaatregelen.

  De beste reden om te upgraden is echter de meegeleverde Loco Roco demo. Deze nieuwe demo van Loco Roco is helemaal in Halloween thema.

  De firmware upgrade is te downloaden vanaf de Your PSP website.

  Disney hoopt op Kingdom Hearts 3

  Kingdom Hearts mag nu al wel een succesvolle franchise genoemd worden; na twee hits op de PS2 en een GBA deel is Square-Enix nu bezig met de KH2 remix versie voor de PS2 in Japan.

  Disney hoopt echter dat er ook nog een Kingdom Hearts 3 gemaakt gaat worden. Dit zei Tetsuya Nomura in Dengeki, een Japans gametijdschrift. Square-Enix heeft nog niets aangekondigd met betrekking tot een eventueel derde deel, dus een platform is ook nog niet bekend.


  Kingdom Hearts II op de PS2

  THQ releasedata

  THQ heeft een aantal Europese releasedata vrijgegeven:

  03.11.06 - Destroy All Humans! 2 (PS2)
  03.11.06 - SpongeBob (GC, PS2, NDS, GBA)
  10.11.06 - Age of Empires: The Age of Kings (NDS)
  10.11.06 - WWE SmackDown vs. Raw 2007 (Xbox 360/PS2)
  17.11.06 - Cars (Xbox 360)
  24.11.06 - GT-R Touring (PS2)
  08.12.06 - Cars (Wii)
  December 2006 - SpongeBob (Wii)
  22.12.06 - WWE SmackDown vs. Raw 2007 (PSP)
  Jan 2007 - Alex Rider: Stormbreaker (dt.) (GBA, NDS)
  Mrt 2007 - Avatar (PS2, GC, PSP, NDS, GBA)
  2007 - Frontlines: Fuel of War (Xbox 360, PS3)
  2007 - GTR (Xbox 360)

  Micromania: Twilight Princess video

  In Parijs is de Micromania Game Show 2006 van start gegaan en de Franse game site Jeux-France is er op bezoek, en heeft wat materiaal online gezet.  De PS3 en Wii zijn de grote aandachtstrekkers van het event, Nintendo heeft veel speelbare demo's meegebracht, waaronder de nieuwe Zelda titel voor de Wii.  Jeux-France heeft wat gefilmd tijdens het spelen, en het filmpje online gezet. Het filmpje is bijna tien minuten en hier te vinden.

  Angela Merkel bezoekt Nederland

  Icoon Politiek De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag Nederland bezocht. Het botert goed tussen Nederland en Duitsland. Dat was te zien aan het bezoek van de bondskanselier aan de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende en koningin Beatrix.

  Merkel prijst de economische hervormingen in Nederland. "Ik heb respect voor de hervormingen die in Nederland doorgevoerd zijn. Ook is de economische groei hoog met drie procent. In Duitsland gaat het wel beter, maar nog niet zo goed", aldus Merkel. In Duitsland komen de hervormingen trager op gang, is de economische groei lager en is er sprake van een hogere werkloosheid. Merkel prijst Balkenende's moed om te hervormen en stelt dat de economische groei en verminderde werkloosheid dankzij zijn beleid mogelijk zijn geworden. Balkenende stelde dat Nederlanders en Duitsers goed door één deur kunnen. "Wij kijken in dezelfde spiegel. Wij kunnen van elkaar leren", aldus de premier.

  Icoon Europa Voor de rest hadden beide leiders het vooral over de Europese Unie. Op 1 januari 2007 wordt Duitsland voorzitter van de Raad van Ministers van de EU. Duitsland is benieuwd naar de mening van Nederland rondom de toekomst van de EU. De kijk van Balkenende en Merkel over de toekomst van de EU komen grotendeels overeen.

  Beide regeringsleiders vinden dat de EU zich na het stranden van het Grondwettelijk Verdrag zich vooral moet concentreren op concrete thema's. De EU moet werken aan lastenverlichting, meer transparantie en de werkloosheid aanpakken. Ook moet de EU zich bezig houden met zaken die dicht bij de burger staan als milieu, energievoorziening en terrorisme. "De Europese Unie moet de mensen dienen", aldus Balkenende.

  Merkel wil als voorzitter vooral gaan zorgen voor het terugdringen van bureaucratie in de EU. Daardoor zou het vertrouwen van Europese burgers in de Unie terug moeten keren. Merkel denkt niet dat zij de impasse rond de toekomstige koers van de EU kan oplossen.  Balkenende en Merkel kunnen het goed met elkaar vinden

  De Villa deel 2: het Pentagram

  Deel 1

  Ben draaide zich om en scheen met zijn zaklamp op de muur met deuren. De deur naar de keuken moest in de buurt zijn, en daar kon hij naar buiten. Dan maar zonder Harold. Hij bleef hier geen moment langer. Hij pijnigde zijn hersens. Hadden ze de keukendeur nou achter zich dichtgedaan? Hij wist zeker van niet. Voetje voor voetje begon hij te lopen in de richting waar ze vandaan kwamen, want daar ergens moest de keukendeur zijn. Hij scheen op alle deuren, probeerde er een paar open te maken, maar ze zaten allemaal op slot. Aarzelend begon hij iets sneller te lopen, en probeerde zich te herinneren hoe vaak ze de bocht om waren gegaan. Hij sloeg links af, en nog een keer, en ineens stond hij in een grote hal, met aan de ene kant de een grote deur, die best wel eens de voordeur kon zijn, en rondom allemaal andere deuren en in het midden en hele grote trap. Als het de voordeur was, was het een weg naar buiten. Ben probeerde hem open te maken. De sleutel zat in het slot, en Ben draaide hem om. En nog eens. En nog eens. En nog eens. Hij kon zo vaak draaien als hij wilde, er gebeurde helemaal niets. De deur bleef op slot.

  Boven hem startte ineens weer het tikken van poten op de vloer. Ben volgde het geluid. Hij moest zich wel heel erg vergissen als het geluid niet richting de trap trok. Ben rende terug naar de plek waar hij dacht dat de gang zat waar hij net uit was gekomen. De gang met de keukendeur eraan. Weg. Hij zag alleen nog maar deuren. Hij probeerde er een aantal. Ook hier waren ze allemaal op slot.
  'Godver!' mompelde hij in zichzelf, 'waar was die gang nou?'
  Met trillende vingers duwde hij nog een klink omlaag. Hij hield de zaklamp omhoog en scheen om zich heen. Hij zag niets anders dan deuren en de trap. Bovenaan de trap bewoog er iets. Het hijgde. Ben deed zijn zaklamp uit en drukte zich tegen de deur achter hem.

  De deur schoot open en voor Ben het wist lag hij languit op de grond. Binnen een tel was hij overeind. Hij zag een trap naar boven en boven aan de trap scheen licht door de deuropening. Ben sprintte de trap op en wierp zich zowat door de opening. Nog een gang met deuren strekte zich naar links en rechts uit. Hij vloekte. Onderaan de trap hoorde hij het gesnuif als van een hond die op zoek is naar zijn prooi. Ben rende de gang in en ging aan het einde de hoek om. Er moest toch ergens een deur te vinden zijn die open was. Hij had geluk. Halverwege de gang zag hij ineens een deur die half open stond. Hij vloog erdoorheen en sloot de deur achter zich. Hij luisterde aan de deur. Op de gang klonk gesnuif en het getik van poten op de houten vloer. Het ging voorbij de deur en trok weer weg. Ben haalde opgelucht adem en pas toen merkte hij de vreemde, ijzerachtige geur die in de kamer hing.

  Ben probeerde het lichtknopje links van de deur, en heel hoog boven hem ging een enorme kroonluchter aan. Hij sprong achteruit. Op het tapijt stond een pentagram getekend, met rode verf. Op de tafel, die in het midden van het pentagram stond, lagen dode dieren, met doorgesneden kelen, ingewanden die uit elkaar getrokken waren en op een rijtje naast elkaar lagen ogen die hem aankeken. Om de bloederige rotzooi heen stonden witte en rode kaarsen, sommige helemaal opgebrand, andere nog nieuw. Op de muren van de kamer zaten bloederige vegen en strepen. Hij zag afdrukken van handen. Alsof mensen tijdens een slachtpartij geprobeerd hadden te vluchten door via de muren omhoog te klimmen. Het was gruwelijk, de dood hing in de kamer.

  Wat is er in de kamer gebeurd? Wat zit er achter Ben aan? Lees morgen om middernacht verder in de Villa!

  Laatste reviews en specials
  special
  Random Pics van de Dag #955
  special
  Random Pics van de Dag #954
  special
  Random Pics van de Dag #953
  special
  Weekend gifdump #121
  special
  VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
  special
  Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
  ©FOK.nl e.a.