Rel bij Sparta na grote nederlaag

Maurice (Maurisico)
Het zijn zware tijden voor het voetbal in Rotterdam. Na de spanningen bij Feyenoord, komen ook de irritaties bij Sparta bovendrijven. Sjaak Polak noemde in de rust zijn aanvoerder Anthony Obodai "een pipo". Obodai is not amused.


Sjaak Polak werd in de rust gewisseld. In de catacomben wilde hij wel kwijt wat hij van Anthony Obodai vond. "Ik krijg overal de schuld van", riep Polak tijdens de pauze. "Obodai loopt lekker de vrije pipo te spelen. Ja, zo kan ik het ook."

Obodai hoorde na de wedstrijd van de kritiek van zijn teamgenoot. De Ghanees trok zich de woorden behoorlijk aan. "Ik ben zwaar aangeslagen," liet de aanvoerder na het duel weten.

"Ik weet niet waarom Sjaak zo over me heeft gesproken. Ik heb normaal geen problemen met hem. Of er tijdens de eerste helft iets is gebeurd? Nee, ik heb tijdens de eerste helft alleen geroepen ‘Sjaak, are we going to play football today or not?'. Dat was alles."

"Nee, ik heb hem er kort na de wedstrijd niet over willen spreken. Het leek me beter om daar nog een dag mee te wachten," zegt Obodai.

Ook Wiljan Vloet was niet blij met de gebeurtenissen van woensdag. De 7-0 nederlaag tegen PSV kwam hard aan, maar onderlinge onenigheid is wel het laatste wat Sparta op dit moment kan gebruiken. Vloet weidde er gisteren dan ook een praatsessie aan.

"We hebben gesproken over de uitspraken van Polak," aldus Vloet. "Het is niet gepast. Ik vind dat de normen en waarden binnen de club moeten worden gerespecteerd. Of ik maatregelen neem? Dat zal later deze week blijken. Maar we hebben in Eindhoven heel veel goodwill verspeeld."