Kapitein Onderbroek-meisjes van school gestuurd

Robert (eu-Robert)
Icoon Captain UnderpantsKapitein Onderbroek is dan wel een superheld, maar op een New Yorkse school is hij niet welkom. Drie 17-jarige meisjes werden daar woensdag naar huis gestuurd toen ze, ter ere van Superhelddag, verkleed als de mollige misdaadbestrijder op school verschenen. Het drietal droeg beige nauwsluitende tricots en pantys onder een witte onderbroek en een rode cape. Ze hadden echter buiten het boze schoolhoofd gerekend. Deze bleek namelijk van de jongedames in onderbroek niet gecharmeerd te zijn. Ze konden weer naar huis gaan om wat zedigers aan te trekken.

Superhelddag hoort bij Long Beach High's Senior week. Op maandag was het wisseldag, toen waren de jongens verkleed als meisjes, en omgekeerd. Dinsdag was nerddag. Donderdag was de eer-je-school-dag, dan dragen ze de schoolkleuren, blauw en wit. Vrijdag was piratendag. Maar het Kapitein Onderbroek kostuum dat de meiden woensdag droegen kon de goedkeuring van het schoolhoofd niet wegdragen. ''Ik wist niet welke superheld het was, en dat maakt me ook niet uit'', zegt het schoolhoofd in een reactie. "Om een lang verhaal kort te maken, ik vond hun kleding gewoon niet gepast voor onze school."

Een van de meisjes zegt de ophef niet te kunnen begrijpen. ''Je kunt er toch niet doorheen kijken?'', vraagt ze zich sip kijkend af. "Alle leraren vonden het wel schattig."

Zorx, Klax en Jennifer
''Nee hè, daar gaan we weer!''