Uitslag World Series wedstrijd 4

Het is 1968. Na wedstrijd vier van de World Series staan de St. Louis Cardinals met 3-1 voor. Drie wedstrijden later is het feest in de Motor City, door de overwinning van de Detroit Tigers. Het is 2006. Tiger Stadium is vervangen door Comerica Park, Busch Stadium door New Busch Stadium. De score is 3-1 voor de Cardinals tegen de Tigers.

Wedstrijd vier was eergisteren uitgesteld wegens hevige regenval en er werd zelfs gevreesd dat de wedstrijd gisteren ook geen doorgang zou kunnen vinden. Dat was niet het geval en voor de laatste keer deze serie kwam er een nieuwe starter op de heuvels: Jeremy Bonderman voor de Tigers en Jeff Suppan voor de Cardinals. In wedstrijd vijf zullen Justin Verlander en Jeff Weaver die plaatsen innemen. Beiden wierpen al een wedstrijd in deze serie, en beiden verloren deze.

De score werd geopend door Sean Casey. Met zijn eerste homerun van de playoffs zette hij de Tigers op 1-0 in de tweede inning. In de derde inning voegde hij daar nog een honkslag aan toe die Curtis Granderson over de thuisplaat bracht. Daarna kwam Ivan Rodriguez voor de 25e keer deze serie aan slag. Het resulteerde in zijn tweede hit van de wedstrijd, en daarmee kwam Carlos Guillen thuis voor de 3-0 voorsprong.

Het leek het resultaat te zijn van het schuiven van manager Jim Leyland. De slagorde van de Tigers was op drie plaatsen gewijzigd: plaatsen drie, vijf en zeven werden herverdeeld onder Guillen, Casey en Placido Polanco.

In de tweede helft van de derde inning werden de Cardinals wakker. Aaron Miles stal het tweede honk na een honkslag, en David Eckstein sloeg hem vervolgens binnen met een twee-honkslag. In de vierde inning verloren de Tigers nog een run van hun voorsprong. Twee twee-honkslagen achtereen van Scott Rolen en Yadier Molina brachten Rolen over de thuisplaat.

Nog steeds aan de leiding in de zevende inning ging de verdediging van Detroit echter weer haperen. Granderson gleed uit op een hit van Eckstein, en een dramatische worp naar het eerste honk van pitcher Fernando Rodney, op een sacrifice van So Taguchi, zette de deur naar de thuisplaat voor hem wijd open. Albert Pujols kreeg een vrije loop, maar drie slagmannen later sloeg Preston Wilson Taguchi naar huis voor de eerste voorsprong van de Cardinals.

Inmiddels was St. Louis al aan de vijfde pitcher van de avond toe. Adam Wainwright kwam met twee uit in de achtste inning op de heuvel, en moest direct een twee-honkslag van Brandon Inge incasseren. Rodriguez kon daarop de wedstrijd weer gelijktrekken. Hier hield het echter allemaal op voor de Tigers. Joel Zumaya leverde 158 kilometer per uur af op Eckstein, maar deze wist de fastball in een twee-honkslag om te zetten. Craig Monroe kreeg zijn handschoen nog tegen de bal maar kon de vangbal en daarmee de derde uit net niet maken. Zodoende kon Miles voor zijn tweede run van de avond binnenkomen, waarmee de eindstand op 5-4 bepaald werd.

Met het uitglijden van Granderson kon een extra parallel getrokken worden met de serie van 1968. Zevenvoudig Golden Glove-winnaar Curt Flood gleed toen in wedstrijd zeven uit in een play die uiteindelijk beslissend bleek voor de overwinning van de Tigers. Het enige wat zeker is, is echter dat de Tigers na morgen naar huis gaan. De vraag is echter of de Cardinals nog mee moeten.

World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals1-3
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7
Detroit TigersSt. Louis Cardinals3-1
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-0
St. Louis CardinalsDetroit Tigers5-4