'Verdachte moord Melanie dreigt met wraak'

Rob (R@b)
MisdaadDe 41-jarige Peter H., de man die verdacht wordt de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop te hebben verkracht en vermoord, blijkt vanuit de gevangenis dreigementen te uiten aan de nabestaanden van het slachtoffer.

Een woordvoerder van de zwaar getroffen familie Sijbers zegt vandaag in De Telegraaf: ''Hij heeft de afgelopen dagen vanuit het huis van bewaring aan ons te kennen gegeven dat hij hoopt ooit te kunnen ontsnappen om wraak te nemen op iedereen die hem in een kwaad daglicht stelt. Hij heeft zelfs letterlijk via zijn familie aangekondigd korte metten met Melanies vader John te willen maken. Het is gewoon verschrikkelijk wat hier gebeurt. We hebben al zo veel verdriet, maar die man blijft zelfs in zijn cel nog tekeer gaan.''

John Sijbers, de vader van Melanie, ligt momenteel ziek op bed. Zodra hij hersteld is, stapt hij direct naar de politie om aangifte te doen. H.'s advocaat wilde gisteren niet op de kwestie reageren.

Justitie is nog volop bezig met het onderzoek naar de moord op Melanie. Politie en justitie onderzoeken ook of Peter H. wellicht Nicole van den Hurk (15) uit Eindhoven in 1995 heeft vermoord. Ten tijde van die moord was H. uit de Van Mesdagkliniek ontsnapt. Hij zat daar omdat hij een gevaarlijke zedendelinquent was.