Werken zul je!

De spreekwoordelijke kogel (we willen geen mensen bang maken) is door de spreekwoordelijke kerk (we willen mensen niet beledigen). Mensen in de bijstand kunnen vanaf volgend jaar met behoud van hun uitkering twee tot vier jaar aan het werk worden gezet. Ik ben een groot voorstander van aan het werk gaan, of gewoon thuis blijven maar geen geld te ontvangen maar toch klopt er hier iets niet helemaal.

Zoals jullie wel weten is de bijstand geen vetpot en betaald een baan velen malen beter dan een bijstand of uitkering. Nu moeten mensen dus verplicht aan het werk, maar wel voor een letterlijk hongerloontje!
De werkplaatsen worden participatieplaatsen genoemd, men moet dus maar participeren in de samenleving. Ik vind het rieken naar cheap labour. Mensen die geen baan kunnen vinden, straffen met een kutbaan die niemand wil doen voor niet eens een volwaardig loon...

Misschien is het verstandiger om meer banen te creëren en werkgevers dwingen om ook oudere mensen aan te nemen, die veelal in de bijstand verzaakt raken omdat ze hun baan kwijtraken (wegbezuinigd, faillissement, etc) en geen baan meer kunnen vinden omdat ze te duur zijn. Of mensen die een vak hebben geleerd waar geen werk meer voor is, bij te scholen! Mensen met sociale of psychische problemen helpen met het vinden van een baan.

Maar goed, dat kost natuurlijk allemaal geld, en dit plan brengt alleen maar geld binnen. Er moeten natuurlijk wel prioriteiten gesteld worden.

P.s. Wel even door de vingers zien dat alle kamerleden wachtgeld krijgen en niet verplicht aan het werk moeten als hun periode afgelopen is.