Michael J. Fox mengt zich in Amerikaanse verkiezingsstrijd

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse acteur Michael J. Fox heeft zich in de Amerikaanse verkiezingsstrijd geworpen. De acteur, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, is te zien in een televisiespot voor een Democratische senaatskandidaat voor de staat Missouri die het onderzoek naar stamcellen steunt.

In de spot is duidelijk te zien hoe de ziekte Michael J. Fox aangetast heeft door zijn spastische bewegingen. De rechtse radiopresentator Rush Limbaugh reageerde hierop door hem te beschuldigen dat hij de spastische bewegingen acteerde of expres zijn medicijnen nog niet had ingenomen.

Via de televisiezender CBS sprak Fox over de beschuldigingen en verklaarde dat hij niet acteerde en zijn medicijnen te allen tijde gebruikt. De media aandacht die de zaak krijgt zal trouwens ook niet verkeerd zijn voor de Democratische senaatskandidaat Benjamin Cardin uit Maryland en de Democratische gouverneurskandidaat Jim Doyle, welke ook zijn spotje gebruiken. Zijn spotje is intussen in het hele land gezien geweest en meer dan een miljoen keer bekeken op Internet.

Michael J. Fox, ondermeer bekend van de 'Back to the Future' filmreeks en de comedyserie 'Family Ties', kreeg in 1991 de diagnose van Parkinson. In 1998 maakte hij zijn ziekte aan het grote publiek bekend en in 2000 stopte hij definitief met acteren om zich volledig te richten op de stichting die hij heeft opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson.
Michael J. Fox bij zijn interview met CBS gisteren.