'Scholieren dreigen in rap met moord'

Icoon BinnenlandsIn Harderwijk is ophef ontstaan over een groepje Marokkaanse rappers die in een filmpje (Thug Life) op de internetsite YouTube enkele medewerkers en klassen van een middelbare school in deze gemeente dreigen te vermoorden. De teksten, die vergezeld gaan van beelden met wapens, van deze zogeheten gangsta-rap laten niets aan duidelijkheid te wensen over, zo schrijft het regionale dagblad De Stentor vandaag.

De politie bekijkt, op aandringen van de gemeenteraad en burgemeester John Berends, of er tegen de makers van het filmpje een onderzoek moet worden ingesteld. De school die de rappers op het oog hebben is waarschijnlijk het Regionaal Opleidingscentrum Landstede aan het Westeinde.

De school is behoorlijk ontdaan van het filmpje. Volgens de woordvoerder van Landstede blijft het verwerpelijk, ook als blijkt dat het niet om ex-studenten van Landstede gaat. Op de clip wordt ook verwezen naar de moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Aan het slot vraagt de rapper zich af waarom hij eigenlijk niet tot actie zou overgaan.

''Ik ga op pad met met m'n wapens in m'n rugtas; Hallo mevrouw de lerares daar gaat je nieuwe brugklas; Hoe gaat het kleine meid, ik ga je juffie zo vermoorden [......] Waarom zou ik het niet doen; We houden toch van moorden; Fortuyn en ook Van Gogh; Zo gaat het tegenwoordig.'' In het rapnummer worden twee medewerkers van de school die de jongeren in het vizier hebben met naam en toenaam genoemd.

Update 10.37
We worden zojuist getipt dat dit een nummer betreft van rapgroep The Opposites. Het gaat om het al bestaande nummer 'Der Lekker An'. Kennelijk heeft iemand er beelden uit Harderwijk en Marokkaanse jeugd bijgezet en het zo op Youtube geplaatst, waarna er bij lokale politici en de school lichte paniek ontstond. Onderstaande foto heeft dus waarschijnlijk niets met de makers van doen.


Beeld uit de videoclip

Met dank aan SimtekF1 voor de submit.