FC United gepromoveerd in eerste seizoen

FC United, de club die door boze fans werd opgericht toen Manchester United door Malcolm Glazer werd opgekocht, is voor de eerste keer in haar historie gepromoveerd na een 4-0 thuisoverwinning tegen Chadderton.

Na 25 van de 33 gespeelde wedstrijden te hebben gewonnen is de club vijf wedstrijden voor het seizoenseinde verzekerd van promotie naar de North West Counties Football League First Division. Dit is acht divisies onder de Premier League waarin Manchester United momenteel de tweede plaats bezet.

De promotie is opmerkelijk, aangezien de club slechts in haar eerste bestaansjaar is, en op 20 juni 2005 toestemming kreeg om tot de North West Counties Football Association toe te treden. Bij tryouts voor het eerste team kwamen er maar liefst ruim 260 aanmeldingen. Een eigen stadion heeft FC United niet; hoewel de voorzitter van Droylsden FC, een fervent Manchester United-fan, had aangeboden het stadion van Droylsden te laten gebruiken gooide de gemeente roet in het eten. Uiteindelijk werkte United haar thuiswedstrijden af in het stadion van Bury FC.