Trulli verbaasd over ontslag Gascoyne

Het vertrek van Mike Gascoyne bij Toyota deed de Formule 1 wereld op zijn grondvesten schudden. Coureur van de Japanse renstal Jarno Trulli vernam in de media het vertrek van de technisch directeur.

Trulli had dit niet verwacht. “Wat ik heb gelezen is dat beide partijen niet echt met elkaar op konden schieten. Meer kan ik er niet over zeggen. Eerlijk gezegd heb ik het gedurende mijn loopbaan met iedereen wel goed kunnen vinden.”

Gelijk begon het gespeculeer over waar Gascoyne zijn F1-loopbaan voortzet, het schijnt dat Midland F1 en Williams F1 hem willen hebben. Trulli heeft geen idee wie de opvolger wordt bij Toyota. “Ik weet ook niet wat het team van plan is en of hij berhaupt wel vervangen wordt.”

Wat de Italiaan zelf gaat doen in 2007 weet hij nog niet. "Ik heb verschillende opties en praat natuurlijk ook met Toyota. Ik geef er alleen de voorkeur aan om eerst de problemen met de auto op te lossen, zodat we daarna wel zien wat er gebeurt. Het gaat niet er niet om waar ik de voorkeur aan geef. In deze sport is continuteit van groot belang, van het ene naar het andere team overstappen heeft geen zin.”

Bij Renault heeft Trulli zich genoeg bewezen vind hij. “Mijn derde seizoen bij Renault was verreweg mijn beste jaar in dienst bij de blauw/gelen. Je moet een goede relatie met het team opbouwen zodat je het aanwezige potentieel volledig kan benutten.” In de 2003 werd hij drie races voor het einde vervangen door Jacques Villeneuve wegens slechte prestaties.