'Aimar verkeerde in levensgevaar'

Pablo Aimar is opgenomen in het ziekenhuis met meningitis, een ontsteking van de zachte hersenvliezen. De spelmaker van Valencia was volgens de Spaanse krant Marca zelfs even in levensgevaar.

Aimar klaagde woensdag over hoge koorts en hoofdpijn. El Payaso werd met spoed opgenomen in het Hospital 9 de octubre ziekenhuis. Daar verslechterde zijn toestand in de avonduren. Volgens Marca verkeerde Aimar zelfs in levensgevaar. Vanmiddag verklaarde dokter Jose Tatay dat Aimars conditie snel verbetert.

”Aimar is stabiel en aan de beterende hand”, aldus Tatay. ”Hij hoeft niet te worden geïsoleerd, want het is een zachtaardige vorm van meningitis.” Even was er vrees dat de hele selectie van Valencia zou moeten worden getest op de ziekte, maar de variant van Aimar blijkt niet besmettelijk.

Het is nog onduidelijk hoe lang Aimar in het ziekenhuis moet blijven, al spreken dokters eerder van dagen dan weken. Valencia kan El Payito goed gebruiken, want de zesvoudig landskampioen is in een hevige strijd verwikkeld om directe Champions League kwalificatie.