Messi mist beide duels met AC Milan

Michel (Baraja)
FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi moet de halve finaleduels in de Champions League tegen AC Milan missen. Het Argentijnse talent is naar zijn vaderland uitgeweken voor behandeling van een spierscheuring in zijn dijbeen.

Messi liep deze blessure op in het returnduel met Chelsea tijdens de achtste finales van de Champions League. Zowel de dokter van Argentijnse ploeg als de medische staf bij FC Barcelona zijn ervan overtuigd dat Messi niet inzetbaar is tegen AC Milan. "Hij heeft meer tijd nodig en een verandering van omgeving is goed voor hem", zei coach Frank Rijkaard. "Hij komt pas terug als hij volledig is hersteld."

Consensus is er niet welke periode de revalidatie van Messi in beslag zal nemen. De Argentijnse ploegdokter, Donato Villani, is negatief: "Hij heeft nog zo'n drie tot vier weken nodig. In mijn optiek kan Messi voor Barcelona dit seizoen nog één duel spelen, en dat is de finale van de Champions League." De Catalaanse clubarts Lluis Til wil een dergelijk stellige uitspraak nog niet voor zijn rekening nemen.