Nantes, Rennes verder in Franse beker

Stade Rennes en Nantes hebben zich als laatste clubs geschaard bij de laatste vier in de Franse beker. Beide clubs schakelden een tweedeklasser uit.

Stade Rennes had het zeker niet eenvoudig tegen Montpellier: 5-3. Deze score werd bereikt in de verlengingen; na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Het duel kwam stormachtig op gang, want via Briand en Lafourcade zagen de toeschouwers liefst twee doelpunten binnen tien minuten. Daarna verzandde de confrontatie, maar de verlengingen maakten veel goed. Rennes kwam op 3-1 (tweemaal Monterubbio), en liep later uit naar 5-2, dankzij Källström en Utaka. Lafourcade hield de hoop van Montpellier levend door te zorgen voor de 3-2 en 5-3.

Ook aan het avontuur van Calais is wreed een einde gekomen. De tweedeklasser was namelijk beter dan Nantes, maar Les Canaris sloegen in de voorlaatste minuut toe. Da Rocha was met een knappe volley de matchwinnaar. Dinsdag verzekerden Olympique Marseille en Paris Saint-Germain zich al van een plek in de halve eindstrijd.