Blind: "Een wonder"

Woensdagavond kon er weer worden gesproken over 'Lucky Ajax'. In eigen huis stonden de Amsterdammers lange tijd tegen Vitesse met 0-1 achter en leek het opnieuw op een nederlaag af te stevenen. Maar topscorer Huntelaar wist de gelijkmaker te scoren, terwijl Charisteas in de blessuretijd Ajax alsnog drie punten bezorgde.

Na afloop van de wedstrijd sprak de trainer Ajax, Danny Blind, over een wonder. "Ik vond dat we nog vroeg scoorden," aldus een beduusde Blind. "Tegen Roda JC in de halve finale van de beker maakten we pas in de laatste seconde van de reguliere speeltijd een doelpunt. Dan geef je de tegenstander pas echt geen kans meer."

Blind zei dat zijn ploeg pas na een uur echt ging voetballen, iets wat hem niet onbekend was. "We gingen pas voetballen toen we na een uur achter kwamen. Dat is ons wel vaker dit seizoen overkomen. Ik kan alleen maar blij zijn dat we nog hebben gewonnen. Nu hebben we zondag tegen RKC Waalwijk aan een gelijkspel voldoende. Het was natuurlijk weer niet goed, maar we leven nog. Ik ben daarom toch wel blij."

Edward Sturing, Blinds collega van Vitesse, was verbijsterd over de uitslag. "Wat moet ik zeggen. Ik weet niet eens hoe we er voor staan. We hebben het hier heel goed gedaan en toch verliezen we. Ajax scoort in de voorlaatste minuut en in blessuretijd. Wat moet ik nog meer zeggen? Ik weet het niet."