Rabo doet Boogerd voorstel

Michael Boogerd heeft van de Rabobank een verzoek gekregen het seizoen 2007 uit te fietsen. De 33-jarige Hagenaar wilde aanvankelijk na Luik - Bastenaken - Luik in 2007 zijn carrière beëindigen.

Eind van dit jaar stoppen Erik Dekker en Marc Wauters met fietsen, waardoor de bankiersploeg bijna geen ervaren mensen meer heeft. Die ervaring wil het team gebruiken om jonge talenten te begeleiden, die doorstromen uit de opleidingsploeg van de Rabobank.

In de Amstel Gold Race is de Nederlandse ploeg de favoriet. Gisteren werd er ruim tweehonderd kilometer op het parcours in Limburg getraind. Buiten de Spanjaarden Oscar Freire en Juan-Antonio Flecha en landgenoot Thomas Dekker was de hele formatie voor zondag aanwezig. Er was erg veel pers aanwezig om de training te volgen, Boogerd reed op het plateau van de Koning van Spanje lek en meteen waren er drie fotografen bij hem. Normaal zie je alleen maar zoveel pers wanneer je in kansrijke positie in de finale van een klassieker lek rijdt", grapte de Hagenees.

De ploeg ontsnapte bij Scheiberg aan een incident, toen een automobilist bijna de renners schepte na geschrokken te zijn van een fotograaf. "Het was een circus", benadrukte ploegleider Frans Maassen. "Het onderstreept hoe hoog de verwachtingen voor de Amstel Gold Race zijn. Bij de Limburgse klassieker ligt de druk altijd bij ons. Nu we nog geen grote klassieker gewonnen hebben, telt er maar één plaats voor ons."

Samenstelling van de Rabobank voor de Amstel Gold Race:
Boogerd, Thomas en Erik Dekker, Weening, De Groot, Posthuma, Freire en Flecha.