Mega Man Powered Up

Mega is een kleine robot die, net als mede robot Roll, gemaakt is door de geniale Dr. Thomas Light. Beide robots blijken zo\'n enorm succes, dat Light besluit nog een setje robots te maken voor industriële toepassingen. Maar oh wee! Aartsrivaal Dr. Albert W. Willy is stikjaloers en ontvoert alle robots. Mega en Roll zijn niet interessant, want zij kunnen niks. Tenminste zo denkt Dr. Willy hierover.

Wanneer Mega en Roll Dr. Light waarschuwen is het al te laat en zijn alle robots ontvoerd. Mega smeekt om een upgrade en krijgt een vette gun aan zijn arm gemonteerd. Mega Man is geboren!

Klinkt bekend? Niet verwonderlijk, want Mega Man Powered Up voor de PSP is qua verhaal en opzet precies hetzelfde als de allereerste Mega Man in 1987 voor de NES. Deze PSP versie is echter niet zomaar een port, er zit veel meer in!

Zo kun je kiezen of je de game in al zijn originaliteit (dus met de oude vertrouwde graphics en muziekjes) wilt spelen, of dat je de opgepoetste variant wilt spelen. De originele versie wijkt niet af van de game uit 1987, maar is prima te spelen op de PSP.

De opgepoeste variant is echter veel leuker. Je hebt nu opeens 3D-characters en de omgeving ziet er een stuk vriendelijker uit. Verder krijg je nu ook een introductie met gesproken dialogen en zijn de oude vertrouwde deuntjes nog eens door een synthesizer uit deze eeuw gehaald om een stuk gezelliger te klinken.