'Renault geïnteresseerd in Schumacher'

Joris (RenikNL)
Het is al een tijdje bekend dat de huidige wereldkampioen, Fernando Alonso, het team van Renault F1 aan het einde van dit seizoen zal gaan verlaten. Teambaas van Renault, Flavio Briatore, is dan ook druk op zoek naar een vervanger. Zelfs zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher zou tot de mogelijkheden behoren.

Schumacher heeft bij Ferrari nog een contract tot het einde van dit seizoen. De manager van de Duitser, Willi Weber, vertelt nu dat de Ferrari-coureur in de belangstelling staat van het Renault Formule 1-team. Schumacher heeft echter zelf nog niet besloten of hij daadwerkelijk door wil gaan met racen.

“Ik heb Flavio Briatore gezegd dat we met niemand in gesprek zullen treden voordat Michael voor zichzelf heeft besloten wat hij volgend jaar wil gaan doen. Flavio en ik kennen elkaar al heel lang. Flavio zei me dat we met hem moesten praten, voordat Michael een nieuw contract bij Ferrari zou ondertekenen. Volgens mij heeft hij interesse”, aldus de manager van Schumacher, Willi Weber. Voor Schumacher is Flavio Briatore ook geen onbekende. De Duitser werd in 1994 en 1995 wereldkampioen bij het team van Benetton, waarvan Briatore toen de baas was.