Espanyol wint Copa del Rey

Maikel (WeebI)
Espanyol heeft de Copa del Rey van dit seizoen gewonnen. In een tamelijk éénzijdige finale versloeg het het favoriete Real Zaragoza met 4-1.

Zaragoza, dat op weg naar de finale onder andere Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid versloeg, was geen schim van zichzelf. Espanyol maakte een slecht seizoen in één klap goed door aanvallend van start te gaan in het Madrileense Santiago Bernabéu stadion.

Raúl Tamudo was de man die al na negen minuten de score opende voor de Catalaanse club. Ewerthon kon de stand nog wel gelijk trekken voor het half uur om was. Vanaf dat moment was het echter enkel Espanyol dat de klok sloeg. Luis García maakte de 2-1 en Ferran Corominas na rust de beslissingstreffer. Toen Zaragoza-goalie César Sánchez de rode kaart kreeg toegewezen was het helemaal gespeeld. In de slotfase maakte opnieuw Luis García de blamage compleet.

Espanyol zal in augustus de kampioen van Spanje treffen in de Spaanse Supercup. De houder van de Supercup is Real Betis, dat vorig jaar de beker won.