FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 juni 2004

Werknemers stelen 200.000 euro aan bier

Icoon opmerkelijk nieuwsVeertien medewerkers van bierbrouwerij Heineken in Den Bosch, in de leeftijd van 20 tot 50 jaar, zijn aangehouden wegens het stelen van 200.000 euro aan blikjes bier. Dit maakte een woordvoerder van de politie vandaag bekend.

In de periode februari 2002 tot maart 2003 stalen zij de blikjes bier van het terrein van hun werkgever. De gestolen blikjes werden 's nachts in een gehuurde vrachtwagen afgevoerd waarna ze aan een heler werden verkocht. De verdachte werknemers zijn inmiddels ontslagen en het bedrijf heeft zelf ook een onderzoek ingesteld.

Figo vindt Deco nep-Portugees

Luis Figo heeft voor wat beroering binnen het Portugese nationale team gezorgd. Hij liet weten niet echt blij met Deco te zijn.

Deco had eerder de Braziliaanse nationaliteit, maar wisselde die om voor een Portugese nationaliteit. Sindsien komt hij uit voor het Portugese nationale elftal. Figo vindt dat zulke zaken niet goed zijn voor een nationale selectie. Het groepsgevoel zou erdoor verstoord raken.

Figo vertelde: "Ik denk niet dat de mensen blij zijn als ik Spanjaard word en voor Spanje ga spelen. Zoiets verstoort het groepsgevoel en daar ben ik het niet mee eens. Als je in China bent geboren dan moet je nu eenmaal voor China spelen."

Hij vervolgde: "Ik heb niets tegen mensen die voor een andere nationale ploeg gaan spelen maar het is wel een oppervlakkige keuze. Het lijkt erop dat je ergens misbruik van maakt. Dat is mijn persoonlijke mening en die ga ik niet herzien omdat hij bij mij in de ploeg zit."

Deco reageerde luchtig: "Ik heb er geen spijt van dat ik voor Portugal uitkom. Ik ben hier altijd goed behandeld en het is een genoegen om hier te spelen. Ik ben in Brazilië geboren en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nu helemaal Portugees ben en geen Braziliaan meer. Maar ik hou van Portugal en speel dolgraag voor de nationale ploeg."

Kung Fuck!!

Loedertje vertelt ons over de problemen van de eerste keer, te vroeg klaarkomen en dat soort problemen. Ik breng een stukje professionaliteit om de hoek. De nieuwe sport heet namelijk Kung fuck (wel even "save as" doen). Hij is bij sommige al bekend maar de moeite waard...

Danzij Sitethief kunnen je op deze site op zoek naar een geschikte partner voor die sex-moves want zoals hij zelf zegt; een leuke website waar je je gratis kunt reggen (wel even op een spam account natuurlijk) en waar ze honderden foto's van fotomodellen, zowel erotisch als gewoon hebben.

Pantano rijdt misschien niet

Het is nog de vraag of Giorgio Pantano zondag wel gaat uitkomen in de Grand Prix van Canada. Vanwege een probleem met zijn management is het sponsorbedrag nog niet overgemaakt aan Jordan.

Vandaag kwam Pantano niet aan rijden toe tijdens de vrijdagtrainingen. Het viel verschillende journalisten op dat hij ook niet op het circuit aanwezig was. Navraag bij Jordan leverde de verklaring op dat Pantano vanwege een persoonlijke situatie afwezig was.

De pers meldde echter in de loop van de dag een duidelijke reden. Pantano's vader zou een onenigheid hebben met het management van zijn zoon. Voorlopig heeft dat erin geresulteerd dat het bedrag dat Pantano aan Jordan over moest maken nog niet betaald is. Totdat Jordan duidelijkheid heeft over het verkrijgen van het geld, houdt het team ook de poot stijf.

Pantano is druk doende te zorgen dat alles zo snel mogelijk geregeld is. Anders zou het goed kunnen zijn dat niet Pantano zondag de Grand Prix rijdt, maar dat testrijder Timo Glock aan de Grand Prix deelneemt.

Nederland riskeert gerechtelijke stappen

BloodRayne herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

verkiezingen europarlementNederland heeft tegen de afspraken in de resultaten van de Europese verkiezingen donderdag al bekend gemaakt. De Europese Commissie had het vroegtijdig bekendmaken van resultaten verboden omdat ze het stemgedrag in andere landen zouden kunnen beïnvloeden.

Nederland koos er echter voor dit embargo te schenden. Ze riskeert nu de mogelijkheid dat de Europese Commissie gerechtelijke stappen onderneemt. Bijna 350 miljoen Europeanen hebben de mogelijkheid om te stemmen voor deze verkiezingen. Alle andere landen maken hun uitslagen pas op zondag bekend.

Ontslagen bij Minardi?

Marc Guiot, de persoonlijke trainer van Bas Leinders, heeft laten weten dat er één dezer dagen één van de twee Minardi-renners aan de deur zal worden gezet. Leinders zelf, nu nog testpiloot bij Minardi, zou hem dan komen vervangen.

Minardi houdt momenteel onderhandelingen met een nieuwe sponsor, goldenpalace.com. het Amerikaanse internetcasino wil via de formule 1 in Europa ook naambekendheid veroveren, met België als uitvalsbasis. Daarom hadden ze graag een Belg voor hun merk zien rijden. Zsolt Baumgartner ofwel Gianmaria Bruni, die dit jaar overigens enorm matig presteerden, zal dus worden ontslagen.

Pistons maken brandhout van Lakers

De Detroit Pistons staan weer voor met 2-1 tegen de L.A. Lakers in de finale van de N.B.A. door een overtuigende thuisoverwinning van 88-68.

De Lakers stootten weer op een ijzersterke Detroit-verdediging en scoorden slechts 68 punten in totaal. Nooit deden ze slechter in een play-off wedstrijd. Dan kregen de Lakers ook nog eens af te rekenen met een ijzersterke Ricchard Hamilton die 31 punten van de 88 achter zijn naam zette.

"Ik denk niet dat we beter kunnen verdedigen dan we vannacht gedaan hebben", zei Detroit trainer Larry Brown. "Het is fantastisch wat we hebben bereikten vandaag, maar we speelden dan ook op ons hoogste niveau."

O'neal, die met 14 punten zwaar onder zijn gemiddelde scoorde, relativeert de zaken: "Ze hadden vandaag een beetje betere verdediging als ons. Maar uiteindelijk is het maar een game die ze winnen, we weten wel hoe we moeten terugvechten de volgende dagen."

Zondag kunnen de Pistons een definitieve kloof slaan in hun "Palace"-stadium. De vijfde match volgt dan dinsdag 15 juni, waar het theoretisch al afgelopen kan zijn voor de Lakers.

Nederlander ontdekt nieuwe diersoort

Swenson had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse wetenschapper Marc van Roosmalen heeft in Brazilië het navelzwijn ontdekt. Tot nu toe waren er drie soorten van het zoogdier bekend, maar het door Van Roosmalen ontdekte exemplaar wijkt af in formaat en wat betreft de tekening op zijn vacht.

Het zwijn kan, in tegenstelling tot zijn soortgenoten, vrijwel geruisloos door het bos bewegen en heeft een lengte van ongeveer 1,3 meter.

Van Roosmalen ontdekte al eerder twee nieuwe apensoorten in het Amazone-regenwoud. Een van de diersoorten vernoemde hij toen naar prins Bernhard.

Dochter Saddam wil terug naar Irak

Icoon Buitenlands nieuwsDe oudste dochter van Saddam Hussein zou graag terug willen naar Irak. De 36-jarige Raghad Saddam Hussein woont op dit moment in Egypte. Ze zegt dat haar bestaan is ingestort sinds de val van haar vaders regime. Ze zou als de mogelijkheid er was onmiddellijk terugkeren. "Ik mis het land."

Raghad moest vorig jaar vluchten toen het Amerikaanse leger de macht overnam. Ze vluchtte samen met haar vijf kinderen via Jordanië naar Egypte. In 1996 kregen Raghad en een van haar zussen ruzie met Saddam nadat hij opdracht had gegeven hun echtgenoten te vermoorden. Volgens insiders hebben ze zich in de laatste jaren van zijn presidentschap echter weer verzoend. Ook zegt Raghad eenzaam te zijn. Haar moeder, die naar Qatar vluchtte, en haar twee zusters ziet ze niet en haar twee broers Odai en Qusai werden gedood door het Amerikaanse leger.

Over politiek laat ze zich in het interview met vrouwentijdschrift 'Sayidaty' niet uit. Wel valt op dat ze de hoofddoek heeft afgezworen en dat ze in spijkerbroek door het leven gaat.

Subheader
Raghad tijdens een eerder interview met CNN

Hitler bekendste Duitser in het buitenland

Uit een enquête die zowel in Rusland als de Verenigde Staten is gehouden, blijkt dat Adolf Hitler de bekendste Duitser is. 37 procent van de Russen en 34 procent van de Amerikanen brachten de nazi in verband met Duitsland. Opvallend is dat Hitler in Oostenrijk geboren is, pas op 24-jarige leeftijd emigreerde hij naar Duitsland.

Hoewel 77 procent van de Russen en 71 procent van de Amerikanen denkt dat de democratie in Duitsland stevig verankerd is, is eenderde van de Amerikanen van mening dat Duitsers over het algemeen een fascistische instelling hebben. Elf procent van de Russische ondervraagden was deze mening toegedaan.

Duitse eigenschappen die bij het onderzoek in beide landen naar voren kwamen waren discipline, vlijt, stiptheid en ontwikkeling. 75 procent van de Russen gaf aan dat hun beeld van Duitsland zich de afgelopen jaren verbeterd had. 35 procent van de Amerikanen gaf echter aan dat hun beeld verslechterd was.

In beide landen werden ruim duizend mensen ondervraagd.

Cassini-sonde nadert Saturnus

Icoon Wetenschappelijk nieuws De ruimtesonde Cassini-Huygens is na een reis van bijna zeven jaar aangekomen bij Phoebe, de buitenste maan van Saturnus. Als alles goed gaat komt het ruimtevaartuig eind deze maand bij Saturnus zelf aan. De Europees-Amerikaanse sonde heeft ruim 3,5 miljard kilometer moeten afleggen om zo ver te komen.

Phoebe
Cassini nadert PhoebePhoebe is een bijzondere maan omdat het de enige maan van Saturnus is die een pikzwarte kleur heeft. Het is daarom nog onduidelijk hoe Phoebe ontstaan is en wat haar samenstelling is. Cassini zal deze maan later vandaag op 2000 kilometer afstand passeren, wat een unieke kans biedt om gedetailleerde foto’s te maken. Voordat de sonde eind deze maand bij Saturnus aankomt zullen er nog veel meer onbekende details zichtbaar worden.

Cassini-sonde
Eenmaal aangekomen bij Saturnus zal de Cassini-sonde zich onder andere gaan richten op het magnetische milieu, de indrukwekkende ringen en de grote hoeveelheid manen die om Saturnus heen draaien. Hiervoor is de sonde met twaalf wetenschappelijke meetinstrumenten uitgerust.

Huygens-sonde
Aan boord van de Cassini-sonde bevindt zich bovendien de kleinere Huygens-sonde, de eerste sonde ooit die door de European Space Agency (ESA) is gebouwd. Eenmaal bij Saturnus aangekomen zal de Huygens-sonde zich loskoppelen van Cassini, om aan een ambitieuze missie te beginnen. Huygens zal koers zetten naar Titan, één van de andere manen van Saturnus. Na de atmosfeer bestudeerd te hebben, zal de sonde in januari 2005 proberen op de maan te landen. Dit zou de verste landing ooit zijn.

Titan
De atmosfeer van Titan bestaat voornamelijk uit stikstof, methaan en andere koolwaterstoffen en lijkt daarmee erg op de atmosfeer van de aarde vier miljard jaar geleden. Het enige wat onderzoekers weten over het oppervlak van de maan, is dat dit mogelijk voor éénderde uit waterijs zou bestaan. De gelijkenis met de aarde maakt dat Titan als één van de plaatsen in ons zonnestelsel waar leven zou kunnen zijn wordt gezien. Door Titan te bestuderen hopen wetenschappers dan ook meer te leren over het ontstaan van leven op aarde.

Een tekening van de Cassini-sonde voor Saturnus
Een tekening van Cassini bij Saturnus

Plastisch chirurg boos op Yorin FM

De bekende plastisch chirurg Robert Schoemacher, beroemd vanwege zijn vele esthetisch-chirurgische behandelingen bij onder meer beroemdheden, overweegt een klacht in te dienen tegen radiozender Yorin FM. Hij meent dat de zender een gevaarlijke grap met hem heeft uitgehaald.

Yorin FM liet Jeroen van der Boom in een Gerard Joling-imitatie opbellen naar Schoemacher. Die dacht dat hij daadwerkelijk Joling aan de lijn kreeg. Van Der Boom deed alsof hij, als Gerard Joling zijnde, iets in zijn ogen had laten spuiten om zijn oogwit te bleken, en dat hij nu verging van de pijn en bijna niks meer zag. Schoemacher: ''Gerard zei dat hij in Portugal zat en omringd was door Portugezen die hem niet begrepen. Ik ben dokter en ik meende te maken te hebben met een medisch noodgeval dus deed alles om hem te helpen. Ik probeerde hem gerust te stellen en hem water te laten pakken om in elk geval te spoelen."

Op een gegeven moment werd echter de verbinding plotseling verbroken: Schoemacher vertelt: ''Ik overwoog razendsnel wat ik kon doen om Gerard snel te vinden en hem ter plaatse te laten helpen. Een Portugese collega bellen, de ANWB inschakelen... Ik had gelukkig Gerards mobiele nummer bij me en kreeg hem vervolgens niets vermoedend vanuit Aalsmeer aan de telefoon''.

Pas een half uur later werd de kliniek van Schoemacher door Yorin FM gebeld om te vertellen dat het allemaal slechts een grapje was geweest.


Van Der Boom is een bekende stemmenimitator

Ierse universiteit houdt UFO-conferentie

Een universiteit in Ierland neemt het UFO-fenomeen serieus, en gaat dit weekend een conferentie over de ongeïdentificeerde vliegende objecten en buitenaardse intelligentie houden.

De conferentie wordt gehouden door de National University of Ireland, en duurt tot en met zondag. Er wordt onder de wetenschappers over "sightings" gediscussieerd, en het laatste wetenschappelijke onderzoek inzake het fenomeen.

Een van de wetenschappers gaat het hebben over implantaten die hij naar eigen zeggen heeft verwijderd bij mensen die ontvoerd zijn door buitenaardse wezens.

O'Grady snelste in Dauphiné

Stuart O'Gady heeft het door dopingperikelen geplaagde Cofidis eindelijk weer een overwinning geschonken. De Australiër won de sprint van medevluchter Hincapie.

Op deze warme koersdag door een heuvelachtig landschap werd er vaak aangevallen. Op 37 km reed een groep weg met o.a. O'Grady, Hincapie, Cooke, Pena en Bram de Groot. Na 104 km gooide O'Grady de knuppel in het hoenderhok en sprong weg. Alleen Hincapie was in staat te volgen. In de achtervolging brak het groepje uiteen.

De samenwerking tussen O'Grady en Hincapie was perfect en in de laatste honderden meters klopte O'Grady de ploeggenoot van Armstrong in de sprint. Bram de Groot eindigde als 7e.

Het peloton volgde op 6.12. Alle toppers behalve Rabo renner Rasmussen waren daarin vertegenwoordigd. Rasmussen verloor 11.47 op de winnaar.

Morgen volgt de koninginnerit van deze Dauphiné met finish in Grenoble.

Etappe 5 Dauphiné-Liberé
1 Stuart O'grady (Aus) Cofidis, le credit par Telephone 3.13.21 (46.237 km/h)
2 George Hincapie (USA) US Postal presented by Berry Floor
3 Baden Cooke (Aus) FDJeux.com 1.33
4 Jérôme Pineau (Fra) Brioches La Boulangere
5 Nicolas Jalabert (Fra) Phonak Hearing Systems 2.14
6 Yuriy Krivtsov (Ukr) Ag2R Prevoyance 3.09
7 Bram De Groot (Ned) Rabobank
8 Pierrick Fedrigo (Fra) Credit Agricole 3.11
9 Victor Hugo Pena (Col) US Postal presented by Berry Floor 3.16
10 Thor Hushovd (Nor) Credit Agricole 6.12
11 Viatcheslav Ekimov (Rus) US Postal presented by Berry Floor
12 Andy Flickinger (Fra) Ag2R Prevoyance
13 Janek Tombak (Est) Cofidis, le credit par Telephone
14 Frédéric Guesdon (Fra) FDJeux.com
15 Thomas Lövkvist (Swe) FDJeux.com
16 Kevin De Weert (Bel) Rabobank
17 Anthony Geslin (Fra) Brioches La Boulangere
18 Christophe Mengin (Fra) FDJeux.com
19 Nick Nuyens (Bel) Quick.Step-Davitamon
20 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems

Algemeen klassement
1 Iban Mayo (Spa) Euskaltel-Euskadi 19.47.24
2 Tyler Hamilton (USA) Phonak Hearing Systems 0.36
3 Oscar Sevilla (Spa) Phonak Hearing Systems 1.14
4 Lance Armstrong (USA) US Postal presented by Berry Floor 2.00
5 Juan Miguel Mercado (Spa) Quick.Step-Davitamon 2.32
6 José Gutierrez (Spa) Phonak Hearing Systems 2.36
7 Inigo Landaluze (Spa) Euskaltel-Euskadi 2.43
8 Stuart O'grady (Aus) Cofidis, le credit par Telephone 3.10
9 Levi Leipheimer (USA) Rabobank 3.33
10 Oscar Pereiro (Spa) Phonak Hearing Systems 3.58

Vermiste bejaarde na vier dagen gevonden

Een 84-jarige vrouw die sinds zondag vermist werd is gisteren door reddingswerkers gevonden. De Duitse had bij een wandeltocht door de Oostenrijkse bergen de verkeerde weg genomen en raakte zo verdwaald.

De bejaarde begon zondag aan een bergwandeling, maar toen ze 's avonds nog niet naar haar verblijf was teruggekeerd werd er alarm geslagen. Meteen werd een uitgebreide reddingsoperatie ingezet waaraan 130 reddingswerkers, dertien speurhonden en twee helikopters deelnamen. Ondanks de grote inzet werden pas donderdag aan de oever van een rivier voetsporen van de bejaarde aangetroffen. Hierop werd het betreffende gebied met een helikopter opnieuw afgespeurd en kon de vrouw gelokaliseerd worden.

De 84-jarige was enigszins verzwakt, maar verkeerde verder in gezonde toestand.

De eerste keer...


Je ogen zijn als een zee,
een zee van rust en verlangen.
Je zei: kom, wees niet bang: spring!
Kom in mij, ik zal je laten drijven.
Je zult niet zinken noch verdrinken.
Ik wil je opnemen en laten zijn.

Ik sprong - voor het eerst in mijn leven.
Ik sprong met mijn ogen dicht.

De spiegel brak.
Aan scherven viel mijn droom.
Bloedend moet ik verder.

Een beleving die voor iedereen toch weer heel anders is.
Zo zijn er * eerste keren* met startproblemen en zijn er mensen die zich na de eerste keer afvragen of "een klein stukje erin ook valt onder * de eerste keer* ..

Voor een fotoverhaaltje zonder popups kun je hier klikken

Wapens en XTC aangetroffen in woning Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in Amsterdam-Zuidoost heeft een arrestatieteam van de politie vandaag vele wapens en 200 kilo XTC aangetroffen. Een persoon die op dat moment aanwezig was is aangehouden. Volgens de politie heeft de XTC een straatwaarde van 10 miljoen euro.

De politie kwam de woning op het spoor in een onderzoek naar XTC. Men ging ervan uit dat de woning dienst deed voor productie van de drugs, bij de inval werd echter duidelijk dat het om een opslagplaats ging. Naast de drugs werden er ook speciale wapens aangetroffen die alleen bedoeld waren voor criminele activiteiten, aldus het onderzoeksteam. In de woning lagen drie anti-tankwapens, vier pistoolmitrailleurs, vier handvuurwapens, een kist met negen handgranaten en munitie.

De aanwezigheid van de wapens was reden genoeg om het Explosieven Opruimingscommando (EOC) te waarschuwen. De naastgelegen woningen werden hierbij ontruimd. De brandweer en de GG&GD waren paraat, ongelukken deden zich niet voor.

Felle reactie op sms-je van Berlusconi

Italiaanse bezitters van een mobieltje ontvingen vrijdag massaal een berichtje van iemand die vast nog niet in hun adresboek stond. Met een sms-je heeft premier Berlusconi Italiaanse kiezers nog eens extra geattendeerd op de Europese verkiezingen die komend weekend in Italië worden gehouden.

Met deze actie heeft de Italiaanse eerste minister zich de woede van de linkse oppositie op zijn nek gehaald. Die vindt dat Berlusconi met deze actie het recht van de Italianen op privacy heeft geschonden.

Erg schokkend was het sms-je van de Italiaanse premier overigens niet. Het gaf informatie over de openingstijden van de stembureaus zaterdag en zondag; van een stemadvies was verder geen sprake.

Verwisseling van deuren kost man het leven

Een 34-jarige man uit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen door een stomme fout. Vermoedelijk verwisselde de man de deur van het toilet met de wagondeur, waardoor hij uit een rijdende trein viel en aan een hersenverlamming overleed.

Het slachtoffer, dat alleen een onderbroek en sokken droeg, werd 's ochtends vroeg door spoorwegbeambten bij het station van Werfen aangetroffen. De politie vermoedt dat de man rond drie uur 's nachts naar het toilet wilde en in zijn slaapdronken toestand de deur van de wc met de buitendeur verwisselde en zo de verkeerde 'ruimte' betrad. Of de wagondeur daadwerkelijk geopend kon worden, moet onderzoek nog uitwijzen.

Het slachtoffer bleek met een groep motorrijders van Wenen naar Bregenz onderweg te zijn, om daar een tocht door Zwitserland en Liechtenstein te beginnen.

Gestolen examens geldig verklaard

Eindexamen De 163 ingevulde eindexamens die eerder deze week uit een school in Bennekom gestolen werden, zijn door de Onderwijsinspectie toch geldig verklaard. De examens zaten in een kluis die uit een dependance van vmbo-school ‘Het Streek’ werd gestolen.

Het ging vooral om examens Nederlands, waarvan er 23 nog maar één keer waren nagekeken. Alle examens moeten normaal door twee verschillende correctoren nagekeken worden, maar in dit geval zijn ze dus toch gewoon geldig verklaard. De school heeft laten weten blij te zijn met de beslissing van de Onderwijsinspectie.

Laatste interland Overmars op EK

Marc Overmars heeft aangegeven met het Europees Kampioenschap zijn interlandloopbaan te besluiten. Na Jaap Stam is Overmars de tweede speler met deze mededeling.

Hoewel hij gelooft dat hij nog steeds van waarde is voor het Nederlands elftal, beseft Overmars dat zijn lichaam een toernooi met zes wedstrijden in drie weken niet meer aankan. "Het zou een ander verhaal zijn als het toernooi vier maanden duurt", aldus Overmars. Na dit toernooi vindt Overmars het dan ook mooi geweest qua interlands.

De nieuwe generatie met Rafael van der Vaart, Arjen Robben, Wesley Sneijder en John Heitinga moet het van zijn generatie gaan overnemen. Hij voegde eraan toe: "Goed voor het voetbal, goed voor het volk. Die koppen van De Boertjes, Van der Sar en Overmars kennen de mensen zo langzamerhand wel."

Overmars rekent niet echt op een basisplaats dit toernooi. Hij weet dat iemand als Boudewijn Zenden verdedigend beter is en dat dat ook telt: "En verdedigen wordt steeds belangrijker." Ver van te voren hoeft hij niet te weten of hij speelt: "Als ik een halve dag voor de wedstrijd hoor dat ik in de basis sta: prima."

Digidance start nieuw Nederlands label

Platenmaatschappij Digidance start vanaf volgende week met een nieuw label voor Nederlandstalige muziek. De platenmaatschappij is de laatste tijd achter de schermen druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het starten van het nieuwe label, wat de naam 'Muziekland' zal dragen.

"Nederlandstalige muziek is geen nieuwe muziekstijl, maar wel een stijl die steeds populairder wordt. Honderdduizenden mensen horen niets liever dan een gezellige schlager of een mooie popsong in het Nederlands", aldus Digidance in een persbericht.

De eerste cd's die onder het nieuwe label uit zullen komen zijn die van Tony en Rob van Daal.

Johansson waarschuwt hooligans

UEFA-voorzitter Lennart Johansson heeft vandaag de supporters gewaarschuwd. Landen waarvan de supporters zich niet kunnen gedragen kunnen forse straffen verwachten.

Hoewel de Portugese organisatie er alles aan doet en heeft gedaan om op voorhand supportersrellen te voorkomen, blijft men toch bang voor rellen. Vooral wedstrijden van Engeland worden als risicovol gezien, maar ook onder andere de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland.

Johansson vertelde: "We zullen de Engelse ploeg onmiddellijk terugsturen indien hetzelfde gebeurd als vier jaar geleden in Charleroi. Engeland heeft een gele kaart. Ik hoop oprecht dat we hier in Portugal geen rood hoeven uit te delen."

Hij vervolgde: "Helaas kunnen we nooit een absolute veiligheidsgarantie geven. Niet alleen hooligans vormen een bedreiging, maar ook het internationale terrorisme. Terreur heb je in de hele wereld."

Klokkenblog

quote:
Have you ever gone an entire day without looking at a clock? What is the
first thing almost everyone does when they wake up, they look at their alarm
clock. Our lives are run by the clock, or more precisely, time. How many
times have you awaken, only to find you are late to work or school?

Omdat (helaas) de hele wereld in het teken staat van tijd ontkomen we er niet aan dat er voor vrijwel elke handeling een klok is.
Zo hebben we als mens de biologische klok, een text klok en een klok voor visueel gehandicapten

*Loedertje kijkt dit weekend alleen maar op de leukste klok en de tijd kan mij daarbij gestolen worden!

Man vindt na 30 jaar trouwring terug

In Tacoma, een stad in de Amerikaanse staat Washington, heeft Nick Tucci tijdens het tuinieren de trouwring teruggevonden die hij dertig jaar geleden, eveneens tijdens het tuinieren, had verloren.

De 74-jarige Korea-oorlogsveteraan ontdekte het kostbare kleinood tijdens het graven onder een rododendron-struik in zijn achtertuin. Hij belde onmiddellijk zijn vrouw Gloria, die nog op haar werk was. Zij had tenslotte moeten sparen om de gouden ring voor hem te kunnen kopen toen ze gingen trouwen in 1952.

Gloria Tucci zei, dat ze hem toen hij de ring verloren was duidelijk had gemaakt dat hij hem maar beter terug kon vinden. Nick had het destijds met een metaaldetector geprobeerd, maar tevergeefs. Nu zegt ze: "Hij heeft er weliswaar 30 jaar over gedaan, maar hij doet tenminste wel wat hem gezegd wordt."

Extremist Terre'Blanche vrijgelaten

Icoon Buitenlands nieuwsDe leider van de neo-nazistische 'Afrikaner Weerstand Beweging', Eugene Terre'Blanche, is vandaag uit gevangenschap ontslagen. Hij kwam wegens goed gedrag eerder vrij, na drie jaar te hebben uitgezeten van een gevangenisstraf van vijf jaar. Hij was veroordeeld wegens zware mishandeling van een zwarte werknemer omdat die aan het eten was tijdens het werk.

Ongeveer 400 aanhangers wachtten de leider buiten de gevangenis op. Terre'Blanche besteeg een paard en reed naar een nabijgelegen hotel, waar hij op een persconferentie aankondigde dat hij nog steeds wil opkomen voor het Afrikaans, maar dat hij niet meer de politiek in wil gaan.

Subheader
Eugene Terre'Blanche

Agenten aangeklaagd na vernieling door aap

Een 48-jarige vrouw uit Hongkong heeft enkele agenten aangeklaagd nadat een aap haar televisie vernielde. De agenten jaagden de makaak namelijk op, waardoor het dier het appartement van de vrouw invluchtte.

Agenten ontdekten het beest terwijl hij fruit zat te eten in de tuin van de vrouw. Toen de aap het huis in vluchtte, gingen de agenten hem achterna en probeerden het dier te vangen met een net. Om aan dit net te ontkomen, sprong de makaak op de televisie van de vrouw die hierdoor vernield werd.

De zakenvrouw is naar de rechtbank gestapt en eist 32.850 Hongkongse dollars (3.500) voor de opgelopen schade.

Nederland blijft in Irak

Icoon IrakNederland zal nog acht maanden zijn troepen in Irak houden. Dat heeft de ministerraad vandaag bekend gemaakt. De huidige groep militairen in Irak zal in de loop van juli worden afgelost. In de acht maanden daarna zal nog een keer een wisseling van troepen plaatsvinden. De Nederlandse militairen blijven tot na de verkiezingen in Irak, eind januari 2005.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijven de ministers Kamp (Defensie), Bot (Buitenlandse Zaken) en Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) dat een internationale militaire aanwezigheid in Irak van belang is voor de veiligheid en stabiliteit in het land. Dit is nodig om te zorgen voor een duurzame economische en politieke wederopbouw in het land.

Ook Japan speelde een rol in het besluit om te blijven. Japan heeft zo'n 550 soldaten in het zuiden van Irak die uitsluitend humanitaire taken mogen verrichten. Voor hun veiligheid zijn ze deels afhankelijk van de Nederlanders. Gisteren deed de Japanse regering nog een oproep aan Nederland om te blijven.

Momenteel zijn er 1300 Nederlandse militairen in Irak waarvan het merendeel deel uit maakt van de luchtmobiele brigade. Daarnaast heeft Nederland recentelijk zes Apache gevechtshelikopters in Irak gestationeerd om nieuwe schietincidenten te voorkomen.

Obers doen inkopen met creditcard klant

Twee obers van een restaurant in de Chinese stad Sjanghai zijn betrapt op het kopen van spullen met de creditcard van een klant. Zij deden dit nadat de gast zijn kaart had afgegeven zodat er betaald mee kon worden.

De twee werden ontdekt toen de klant, aan wie verteld was dat er een probleem was bij het afboeken, door zijn creditcardbedrijf werd gebeld met de vraag of het klopte dat hij zojuist 25.000 yuan (2.500 euro) had uitgegeven aan nieuwe mobieltjes.

Volgens het Dagblad van Sjanghai waren de daders nooit van plan geweest om lang in de horeca te blijven werken. Hun enige opzet was om er met de eerste de beste kredietkaart vandoor te gaan.

''Hells Angels moeten parkeergeld betalen''

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes heeft vandaag gezegd dat iedereen parkeergeld moet betalen, ook Hells Angels. Hij antwoordde hiermee op schriftelijke kamervragen die werden gesteld naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant van 22 april. De gemeente Haarlem zou in overleg zijn met de leiding van de plaatselijke afdeling van de Hells Angels over de hoogte van het te innen parkeergeld. Na dreigementen van de motorbende werd helemaal geen parkeergeld meer geïnd.

Volgens de minister is dit beleid 'absoluut onwenselijk'. Hij zei ook dat de onderhandelingen tussen de gemeente Haarlem en de Hells Angels in eerste instantie niet over het parkeerbeleid gingen, maar over ontheffing op een clubavond. Volgens Remkes gaat het bestaande gedoogbeleid op de schop. De boetes worden alsnog geïnd. "Ik vind het niet aanvaardbaar dat gemeenten onderhandelen met bepaalde groepen burgers over het al dan niet betalen van parkeergeld of over andere plichten die deze burgers hebben", aldus de minister. Wanneer er niet betaald wordt zullen er 'handhavingsinstanties' worden ingeschakeld.

Remkes zei ook dat het in de Grondwet vastgelegde recht op gelijke behandeling niet geschonden door het gedoogbeleid. ''Dat er sprake is geweest van gedogen van het niet betalen van parkeergelden, wil niet zeggen dat andere burgers nu ook niet hoeven te betalen vanwege Artikel 1 van de Grondwet.''

Jongen omgekomen bij crossmotor-ongeluk

toenie had ons via de nieuws-submit te melden:

In het dorp Tiendeveen in Drenthe is gisteravond een 13-jarige jongen om het leven gekomen nadat hij met een crossmotor tegen een boom was aangereden.

De knul was op een zandpad aan de Hoogeveenseweg met zijn motor aan het crossen, toen hij vermoedelijk de macht over het stuur verloor. Hierdoor kwam het voertuig tegen een boom tot stilstand. Met de traumahelicopter werd de jongen naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen overgebracht, waar hij later die avond aan zijn verwondingen overleed.

[update] Man verschanst zich in nucleaire bunker

Beetle vertaalde, herschreef en submitte het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen man heeft zich in Troywood (Schotland) in een voormalig nucleaire bunker verschanst. De bunker, die tegenwoordig dienst doet als museum van de koude oorlog, bevat een grote verzameling replica's van wapens en messen. De politie heeft de bunker omsingeld. Over de motieven van de man is tot dusver niets bekend.

De bunker ligt zo'n dertig meter onder de grond verborgen en is toegankelijk vanuit een boerderij in Troywood nabij Anstruther. Gewapende politie is aanwezig, maar hebben geen notie waar de man zich bevindt. Het complex is erg uitgebreid onder de grond en er is genoeg plek om je te verbergen. De politie wordt ondersteund door getrainde onderhandelaars. Er is een camerasysteem aanwezig, maar dat is tot op heden niet erg tot nut geweest. "De man brak in in het gebouw en liet het alarm afgaan'', aldus hoofdinspecteur Alan Maich. ''Omdat het complex zo uitgebreid is en omdat hij toegang heeft tot wapens, is uiterste voorzichtigheid geboden.''Er wordt vermoed dat de man in de buurt woont. Hij reed in een graafmachine naar het museum toe.

De bunker bestaat uit twee etages onder de grond en er zijn veel kamers aanwezig. De bunker werd in 1952 in gebruik genomen door de Royal Air Force maar werd in 1960 overgenomen door de Civil Defence Corps. Het was ontworpen als regeringszetel voor de Schotse regering ten tijde van een nucleaire oorlog. Er is ruimte voor zo'n 300 mensen om in te leven, werken en te slapen. De muren bestaan uit ruim vijf meter dik beton. In 1994 werd de bunker geopend voor het publiek.

Update - donderdag 17:20

De Schotse politie heeft zojuist bevestigd dat de man is gearresteerd. Getrainde onderhandelaars hebben twee dagen op de man ingepraat. Verdere details zijn nog niet bekend.

Update - vrijdag 16:44

De man is vandaag voorgeleid aan de rechter. Het gaat om de 39-jarige Ronald McDonald zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij is aangeklaagd voor twee diefstallen en schending van de openbare orde. Hij heeft geen verklaring afgelegd en is weer in hechtenis genomen. Volgende week wordt zijn zaak verder behandeld.

Nieuwe vleugels voor Jordan

Jordan zal tijdens de aankomende Grand Prix van Canada beschikken over een nieuwe voor- en achtervleugel.

Het in Silverstone gebaseerde achterhoede team heeft de vleugels de vorige week getest in Silverstone en volgens Nick Heidfeld voelen ze veelbelovend aan.

Heidfeld wist ook nog te vertellen dat het team een betere versie van de Ford-Cosworth V10 motor verwacht voor de thuis Grand Prix van het team in Silverstone.

Hacken op bestelling bij internetpiraten

Icoon Digital nieuwsAls je vandaag de dag een internetsite onbereikbaar wil maken, is er een ‘bedrijf’ in Rusland dat dat voor je kan regelen. Een groep internetpiraten biedt zich voor dergelijke klussen aan, meldt de Russische krant Vedemosti.

Een normale, kleinschalige internetsite platleggen voor zes uur kost 60 dollar. De iets grotere en meer ingewikkelde pagina’s kosten 1000 dollar per week. Voor een ‘aanval’ op bijvoorbeeld de site van Microsoft moet men dieper in de buidel tasten; 80.000 dollar voor een week.

Mozart helpt gevangenen te ontspannen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Mexicaanse gevangenis heeft een project ontwikkeld waardoor gevangenen met psychologische, sociale en emotionele gedragsstoornissen meer ontspannen raken. De gevangenis gebruikt hiervoor aromatherapie en de klassieke muziek van de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart.

De initiatiefnemers van het project zijn erg enthousiast over de resultaten. ''De stemming in de gevangenis is meer ontspannen door de tonen van Mozart en de aangename geuren in de cellen. De resultaten zijn verbluffend'', aldus gevangenisdirecteur Arturo Herrera.

Ferrari begon seizoen pessimistisch

Ferrari begon dit seizoen in een pessimistische stemming. Dat heeft coureur Michael Schumacher vrijdag in Canada gezegd.

De renstal dacht dit seizoen felle tegenstand van de concurrenten te krijgen. "We zagen een sterke tegenstand maar om welke reden dan ook zijn wij in de tijd beter geworden en zijn zij zo ongeveer stil blijven staan," aldus Schumacher. De coureur heeft inmiddels zes van de zeven wedstrijden gewonnen. Alleen in Monaco wist hij niet eerste te worden.

Vorig seizoen was dit heel anders. Schumacher werd weliswaar wereldkampioen, maar na de laatste race in Japan was McLaren-coureur Kimi Räikkönen hem tot op drie punten genaderd. Dat team werd dan ook samen met Williams genoemd als de rivalen die Schumacher en zijn team Ferrari dit seizoen van de troon konden stoten, maar beide teams hebben dit tot nu toe niet waargemaakt.

Stoddart: Minardi slechter dan ooit

De prestaties van Minardi zijn 'erger dan ooit'. Dat is de mening van teambaas Paul Stoddart zelf.

Volgens Stoddart heeft Minardi , binnen de Formule 1 het team met het kleinste budget, de wagen met 2 seconden verbeterd ten opzichte van het vorige seizoen. "Maar de anderen komen alleen maar op grotere afstand," aldus de Australiër. "Ik heb een paar goede sponsors, maar je lokt geen sponsors wanneer je bijna dood bent. Het is niet waarschijnlijk dat iemand nu komt en een deel opkoopt."

Stoddart gaf toe dat er in 2004 Grand Prix' zijn geweest waar coureurs Gianmaria Bruni en Zsolt Baumgartner zich onder de oude regels niet zouden hebben gekwalificeerd. Hij roept de FIA op om met andere regels meer gelijkwaardigheid binnen de sport te kweken.

R. Schumacher kwaad op media

Ralf Schumacher heeft flink uitgehaald naar de media. Volgens de Duitser worden geruchten en interpretaties als waarheid gepresenteerd en spelen feiten geen rol meer.

Schumacher verwijst naar de geruchten over een overgang naar Toyota en de zaken die ermee samenhangen. "Een maand geleden was nog te horen en te lezen dat Jacques Villeneuve in Canada al in mijn stoel zou zitten," aldus de 28-jarige coureur. "En ik moest daarvoor verantwoording afleggen. Wat dat betreft gaan we de verkeerde kant op."

"Is er vandaag niemand die zegt: 'Ja, sorry toen heb ik dat verkeerd gezien.' Nee, het staat veel beter om te melden dat Ralf Schumacher andere dingen aan zijn hoofd heeft. Logisch, als ik me met deze onzin moet bezighouden," zo schrijft Schumacher op zijn website.

Schoolhoofd geschorst wegens kinderporno

calvobbes en lightningthunder hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Friese gemeente Opsterland heeft de adjunct-directeur van openbare basisschool 'It Twaspan' in Wijnjewoude geschorst omdat de man kinderporno op zijn computer had staan. Na afronding van het politieonderzoek zal de onderwijzer worden ontslagen.

De verdachte had foto's van het internet gedownload en deze op zijn privé-computer opgeslagen. Ook verspreidde hij de beelden via het internet. De politie en de gemeente Opsterland hebben benadrukt dat de man niet wordt verdacht van het maken van kinderporno of het hebben van seks met kinderen.

Om geruchten te voorkomen heeft de gemeente Opsterland ouders, medewerkers van de school en de pers schriftelijk geïnformeerd.

DJ Wim Rigter getrouwd

Wim RigterAVRO-dj Wim Rigter is woensdag getrouwd met zijn vriendin Monique. Dit wilde het paar, omdat de oud-presentator van onder andere de Arbeidsvitaminen aan slokdarmkanker lijdt. Binnenkort wordt hij daaraan geopereerd.

Het huwelijk werd in Haarlem gesloten. Tot het snelle huwelijk was besloten, nadat er pas geleden kwaadaardige uitzaaiïngen werden gevonden. De operatie zal dan ook niet zonder risico's zijn. Enkele bekenden waren bij het huwelijk aanwezig.

NAC Breda wil Mbamba

NAC Breda heeft concrete belangstelling voor Emile Mbamba van Vitesse.

De 21-jarige aanvaller uit Kameroen heeft nog een doorlopend contract tot medio 2006, maar Vitesse heeft al laten wel dat een vertrek bespreekbaar is.

Mbamba werd dit seizoen, ondanks dat hij geen vaste basisplaats had, topscorer van de Arnhemmers. In totaal speelde de aanvaller 86 competitiewedstrijden, daarin scoorde hij 13 goals.

Mijlpaal voor Thuram

De Franse verdediger Lilian Thuram kan zondag in de eerste groepswedstrijd tegen Engeland een mijlpaal in zijn loopbaan bereiken. De 32-jarige verdediger van Juventus kan tegen Engeland zijn 100ste interland spelen voor de Fransen.

"Ik weet nog niet waar ik speel, maar ik denk in het hart van de defensie", zei Thuram, die onder de bondscoaches Aime Jacquet en Roger Lemerre altijd rechtsback speelde. "Ze hebben me tien jaar geleden daarom gevraagd en heb daar altijd naar geluisterd. Maar een plek centraal in de verdediging heeft altijd mijn voorkeur gehad."

Thuram maakte in 1994 zijn debuut voor Frankrijk. Met de Fransen werd hij Wereldkampioen in 1998 en Europees Kampioen in 2000.

Heitinga traint met basiself

Tijdens de 'besloten' training van het Nederlands elftal kreeg John Heitinga de voorkeur op de rechtsback boven Michael Reiziger.

Tijdens de training heeft bondscoach Dick Advocaat een uur lang met de beoogde basisformatie geoefend. Hierbij stond Heitinga samen met Stam, Bouma en van Brockhorst in de defensie.

Het middenveld werd gevormd door Wesley Sneijder, Phillip Cocu en Edgar Davids. De aanval bestond uit Andy van der Meyde, Ruud van Nistelrooij en Rafael van der Vaart.

Neerstortende meteoriet boven Nieuw-Zeeland

Vanmorgen werden een groot aantal mensen wakker door een mysterieuze explosie boven Wairoa, Nieuw-Zeeland. Ook in de districten Mahia, Otemaori, Lake Waikaremoana werd de knal gehoord.

Volgens sergeant Chris Flood van de politie van Wairoa was de knal te horen rond 3:40 's ochtends. Verschillende mensen uit het hele district belden verschrikt de politie. "Ze hoorden een luide klap en zagen de hele lucht oplichten.", zegt Flood. Een functionaris van het Department of Conservation Aniwaniwa dacht dat het een LPG fles was die explodeerde. "Ik weet dat het geen geweersschot was. Het was een grote knal." Andere mensen dachten dat het een aardbeving was.

Astronoom Kay Leather van het Carter observatorium zegt dat de knal waarschijnlijk van een meteoriet kwam die de atmosfeer binnenkwam. "De afgelopen dagen zijn er verschillende meldingen geweest van vuurballen in het noordelijk halfrond, waaronder boven Washington en Portugal. Ook vannacht zijn er zowel uit het noordelijk halfrond als het zuidelijk halfrond verschillende meldingen geweest van neerstortende meteorieten", aldus Leather.

Meteorieten zijn kleine asteroïden, ruimterotsblokken, die de atmosfeer binnendringen. Neerstortende meteorieten veroorzaken een knal omdat ze de geluidsbarrière doorbreken. Door wrijving met de atmosfeer kunnen ze dankzij de warmteontwikkeling de gehele lucht doen oplichten.

EK premies lopen sterk uiteen

Icoon EK 2004Velen vinden dat het een eer zou moeten zijn, maar ook dit keer valt er voor voetballers weer een hoop te verdienen als ze het EK in Portugal weten te winnen. De te verdienen bonussen zijn echter niet voor alle voetballers uit de verschillende landen gelijk.

De titelverdediger tijdens het EK, Frankrijk, looft voor zover bekend de hoogste premie uit voor een overwinning in de EK-finale: 320.000 euro. Goede tweede zijn Denemarken en Spanje met 307.000 euro. Hierna valt er een gat naar Italië en Portugal (beide 200.000 euro), Bulgarije en Tsjechië (beide 160.000) en Kroatië (130.000). De voetballers van Duitsland (100.000) en Zweden (93.000) moeten het met minder dan een derde van de Franse grootverdieners doen.

De Nederlandse premies zijn niet bekend. "Dat is een interne aangelegenheid", liet een woordvoerder weten. Naast Nederland heeft ook Engeland de EK-premies niet bekend gemaakt. In Engeland was een grote rel ontstaan toen bleek dat de Engelse premie 375.000 euro bedroeg. Dit bedrag is inmiddels verlaagd, maar het is niet bekend hoeveel de Engelsen nu krijgen. Griekenland, Letland, Rusland en Zwitserland hebben de hoogte van de EK-premies nog niet vastgelegd.

Cash tijdens het EK

Naast de premies van de voetballers, is er ook voor de bonden het een en ander te verdienen aan UEFA premies. Dit begint met 4,9 miljoen euro voor alle deelnemende landen. Daarnaast keert de UEFA voor elke zege in de groepsronde 650.000 euro uit. Een gelijkspel levert 326.000 euro op.

Het behalen van de kwartfinales (1,96 miljoen euro) en halve finales (2,61 miljoen euro) wordt door de UEFA eveneens fors beloond. Voor de verliezend finalist ligt nog eens 3,92 miljoen euro klaar en voor de winnaar 6,53 miljoen euro. Het EK zelf levert de UEFA aan inkomsten een bedrag van 825 miljoen euro op.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Voetbalmanager!

Swerts naar ADO Den Haag

Gill Swerts speelt komend seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag.

Eerder meldden we al dat FC Twente ook belangstelling had voor de Belg die weg mocht bij Feyenoord, omdat er geen plek meer voor hem was in de A-selectie.

Swerts kwam afgelopen seizoen weer terug bij de selectie van de Rotterdamse club, nadat hij 2 seizoen op huurbasis had gespeeld bij Excelsior.Hij speelde vorig seizoen 17 wedstrijden voor Feyenoord.

Boca wint beladen cupduel

In het eerste duel van de halve finale voor de Libertadores Cup heeft Boca Juniors weten te winnen. Tegenstander River Plate werd met 1-0 verslagen.

In de altijd beladen wedstrijd tussen de twee rivalen ging het er ook nu weer onsportief aan toe. Na ruim een half uur moest zelfs de politie er aan te pas komen om de gemoederen te sussen. Na een overtreding, die niet netjes was, van Boca-speler Cascini ontstond er een rel. Marcelo Gallardo, slachtoffer van de overtreding, deelde hierbij een kopstoot uit aan Cascini. Beiden kregen rood en konden naar de kleedkamer vertrekken. Ook Ariel Garce van River Plate kon voortijdig de douches opzoeken na een doodschop op Fabian Vargas.

Ondanks de vele overtredingen wist Schiavi in de 28ste minuut de bal met het hoofd in het doel te leggen. De return zal op donderdag worden gespeeld.

Australische aartsbisschop treedt af na schandaal

De anglicaanse aartsbisschop Ian George van Adelaide in Australië is vrijdag afgetreden nadat was gebleken dat hij klachten over kindermisbruik had genegeerd. De geestelijke was zelf niet betrokken bij de ontucht maar volgens een rapport naar aanleiding van het kindermisbruik had hij zich meer zorgen gemaakt om juridische en financiële gevolgen voor de kerk dan om de slachtoffers.

Tot nu toe heeft de Australische politie 143 slachtoffers weten op te sporen die allen zijn misbruikt door in totaal 58 verschillende daders. De daders waren op verschillende terreinen binnen de kerk actief.

Er is hoop voor EK-wedstrijd tegen Duitsland

De Ieren waren afgelopen zaterdag vrijwel de gehele tijd effectiever dan het Nederlands elftal. Nadat Makaay werd ingezet nam de effectiviteit van Nederland echter toe. Dit concluderen wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen die met een computersysteem de effectiviteit van de twee voetbalelftallen hebben gemeten.

Ondertussen twijfelen veel mensen of Nederland dinsdag wel van de Duitsers zal winnen. De Groningse wetenschappers twijfelen hier niet aan. Na een kwartier voetballen zou Nederland al een 1-0 voorsprong hebben. Over het verdere verloop van de wedstrijd doen de Groningse wetenschappers geen uitspraken.



-
Zie hier de effectiviteit van de Nederlandse aanval.

Galatasaray versterkt zich

Galatasaray heeft zich versterkt met twee nieuwe spelers, aanvaller Mohammed Kallon en middenvelder Flávio Conceição.

De Turkse club, die afgelopen seizoen op een dramatische zesde plaats eindigde, was hard op zoek naar versterking.

Kallon, komende van Internazionale, werd in oktober nog betrapt op het gebruik van het verboden middel nandrolon. Hij werd daarna door de Italiaanse voetbalbond voor een half jaar geschorst.

De Braziliaan Conceição, afkomstig van Real Madrid, speelde vorig seizoen op huurbasis voor het Duitse Borussia Dortmund, maar door blessures kwam hij slechts 14 maal in actie voor de Duitsers.

Slechte generale tennissers

De Nederlandse tennissers zijn deze week al vroeg uitgeschakeld op de grastoernooien, die al voorbereiding gelden voor Wimbledon.

Martin Verkerk verloor al in de eerste ronde van het toernooi in Halle. De Alphenaar verloor van de Spanjaard Verdasco. Dennis van Scheppingen had zich eerder afgemeld voor het toernooi, wegens prive-problemen.

Op Queens in Engeland verloren Raemon Sluiter en John van Lottum ook al in de eerste ronde. Sluiter verloor van de Tsjech Radek Stepanek, van Lottum verloor van de Slowaak Karol Kucera. Vooral voor Sluiter was het verlies een domper, aangezien de Rotterdammer gras ziet als zijn favoriete ondergrond.

Sjeng Schalken deed het iets beter. Doordat hij als achtste geplaatst was, had Schalken in de eerste ronde een bye. In de tweede ronde won hij van de onbekende Zuid-Afrikaan Whitehouse. Maar in de derde ronde verloor Schalken van de Koreaan Lee.

Volgende week spelen de Nederlanders nog op het Ordina Open in Rosmalen. Daar verdedigt Sjeng Schalken zijn titel.

Schouderblessure Verkerk

Pal voor het Ordina Open en Wimbledon heeft Martin Verkerk een schouderblessure opgelopen.

Verkerk, die eerder deze week al in de eerste ronde verloor op het grastoernooi van Halle, speelde donderdag een wedstrijd in de Nederlandse competitie. Verkerk speelde met Peter Wessels het dubbelspel voor Hilverheide tegen Franscico Costa en Melle van Gemerden van TV Dekkertennis. Verkerk en Wessels wonnen de eerste set met 7-6, maar gaven bij 0-1 in de tweede set op.

Het is nog onbekend wat de blessure betekent voor de rest van het grasseizoen voor de Alphenaar.

Russische spelersvrouwen bloot in dagblad

dalet en rblommers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsNegen vrouwen van de spelers van het Russische nationale voetbalelftal zijn uit de kleren gegaan. Ze willen hiermee hun mannen extra motiveren tijdens het Europees Kampioenschap voetbal dat aanstaande zaterdag begint. De dames zijn bijna dagelijks te bewonderen in de Russische krant Komsomolskaja Pravda.

De dames bedekken hun intiemste lichaamsdelen met een foto van hun voetballende man. Het Russische voetbalelftal start het EK morgen met het duel tegen Spanje.

Een van de spelersvrouwen
Eén van de spelersvrouwen met een foto van haar man

Hersi naar Heerenveen

Youssouf Hersi gaat niet terugkeren bij Jong Ajax. De aanvallende middenvelder vertrekt naar SC Heerenveen, dat hem overneemt van de Amsterdamse club.

De Ethiopische Nederlander zal een contract voor drie jaar ondertekenen bij de Friese club. Hersi zal de plek bij SC Heerenveen innemen van Richard Knopper, die wel terugkeert naar Ajax, waar hij nog tot de zomer van 2005 onder contract staat.

Hersi speelde de afgelopen drie jaar op huurbasis bij NAC Breda en NEC. Bij NEC werd de 21-jarige Hersi een vaste waarde, maar dat was geen reden voor Koeman om hem terug te halen naar Amsterdam.

In vier seizoenen in het betaalde voetbal kwam Hersi tot 103 wedstrijden, waarin hij 22 keer scoorde.

Staatssecretaris steunt BNN

Goed nieuws voor BNN, want de staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan blijft zich inzetten voor het bestaansrecht van de omroepvereniging. Binnenkort behandelt de ministerraad haar voorstel die ervoor moet zorgen dat de omroeporganisatie tot 2008 mag blijven uitzenden. Na dat jaar moeten de andere omroepen bewijzen dat ze hun uitzendvergunning waard zijn, aldus de Volkskrant.

BNN heeft 300.000 leden nodig anders verdwijnen ze uit het publiek bestel. De staatssecretaris maakte voor de omroep een uitzondering en verlaagde het vereiste ledenaantal naar 150.000. Het plan werd goed ontvangen in de Tweede Kamer, maar de Eerste Kamer gooide roet in het eten door niet met het voorstel in te stemmen. De Tweede Kamer en het kabinet willen dat de eisen voor zendtijd, die nu nog afhankelijk zijn van het aantal leden, herzien.

Medy van der Laan
Medy van der Laan

Politie streng voor Oranjetoeteraars

amsterdam19 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon EK 2004 PortugalBij het aanstaande EK worden enthousiaste Oranjesupporters door de Nederlandse politie niet getolereerd. Er zal streng worden opgetreden tegen het toeterend door de straten rijden na een overwinning van het Nederlands elftal. Ook worden te ver uit de auto stekende vlaggen niet toegestaan.

Het zinloos toeteren na een overwinning of na een doelpunt van het Nederlands elftal kan een boete van 95 euro opleveren. Als objecten meer dan 20 centimeter uit de wagen steken, kan er een boete van 100 euro worden uitgedeeld. Hangen de attributen schandalig ver uit de auto, dan kan het bedrag oplopen tot 260 euro.

Volgens de Raad van Hoofdcommissarissen is het niet de bedoeling om de Oranje-supporters het leven zuur te maken. Een woordvoerder van de hoofdcommissarissen zei: "Het ligt absoluut niet in de bedoeling om feestvreugde te gaan verstoren. Bij eventuele excessen kan de politie optreden, maar het is niet zo dat we actief op zoek gaan naar mensen die iets te enthousiast met een vlag zwaaien. Dat hebben we nooit gedaan, dat gaan we ook nu niet doen."

De Oranje gekte komt al aardig op gang
De Oranjegekte komt al aardig op gang.

Ruzie tussen Dijkstal en Verdonk bijgelegd

Icoon politiek binnenland nieuwsDe ruzie tussen minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenzaken en de voormalig leider van de VVD, Hans Dijkstal, is bijgelegd. Vorige week kregen de twee knallende ruzie over het integratiebeleid naar aanleiding van een interview van Dijkstal in het Algemeen Dagblad.

De twee VVD'ers spraken elkaar vanochtend op het departement van Verdonk. "Het was een af en toe scherp en wat mij betreft bevredigend gesprek", aldus Dijkstal.
Hij gaf aan dat het niet zijn bedoeling was geweest om het vignettensysteem voor integratie te vergelijken met de jodenster.

Nederlander verkoopt eiland op eBay

Don_Tom had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVoor degenen die op zoek zijn naar een eigen eiland, is wellicht deze advertentie op de Amerikaanse veilingsite eBay een goede mogelijkheid. Een Nederlander biedt het eiland Isla Kiniw, inclusief een grote woning, bij Curaçao voor zo'n 2 miljoen dollar aan.

De woning ligt in de oceaan, op enkele minuten van Curaçao. In de woning bevinden zich naast de woonkamer en keuken ook zes slaapkamers en vier badkamers. Ook een internetverbinding en satelliet-televisie zijn beschikbaar. Daarnaast wordt een Mitsubishi Montero uit 1996 aangeboden. Overigens is het eiland ook te huur: voor 4.950 dollar per week.

Het is niet de eerste keer dat een opmerkelijk 'object' op eBay wordt aangeboden. De Amerikaanse stad Bridgeville werd verkocht voor 1,78 miljoen dollar. Eerder verkocht een kunstenaar zijn ziel voor 18 euro via eBay en ging een lege X-Box doos voor liefst 366 dollar van de hand. De veiling van eeen Duits bordeel werd door eBay stopgezet omdat dat in strijd was met de 'goede zeden'. Hetzelfde gebeurde met de veiling van drie Vietnamese meisjes met een startbod van omgerekend 4.500 euro. Daarentegen staat het huis waar oud-president Bill Clinton tijdens zijn jeugd woonde, nog steeds te koop. Ook kun je nog bieden op de PlayStation 2 van een ongehoorzame zoon.

Het aangeboden eiland bij Curaçao
Het aangeboden eiland bij Curaçao

Politie verliest overzicht over flitspalen

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

De politie weet niet meer hoeveel flitspalen er in Nederland staan. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM), dat regionale korpsen, het openbaar ministerie (OM) en het Korps Landelijke Politiediensten adviseert waar en hoe te controleren, is volledig het overzicht kwijt over het aantal flitspalen in Nederland. Volgens leverancier Gatsometer van de flitspalen staan er ongeveer 2000 flitspalen in ons land, volgens het BVOM zijn er dat 1000.

Volgens het BVOM is het aantal flitspalen al jaren stabiel. Het Haarlemse bedrijf Gatsometer spreekt dit tegen. "De laatste jaren is er juist een enorme toename", zegt woordvoerder Anjo Bierman. "De afgelopen 3,5 jaar zijn er bijna achthonderd geleverd." Het BVOM ontkent de bewering van Gatsometer. "Het aantal flitspalen groeit niet", verzekert woordvoerder Leendert de Lange

Volgens de website Flitspaal.nu neem het aantal flitspalen wel degelijk toe. Uit hun gegevens blijkt dat de afgelopen jaren het flitspaal-bestand elk jaar met ongeveer 200 flitspalen toeneemt.

Minister Verdonk eist domeinnaam op

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie wil een internetdomein dat haar naam draagt in haar bezit krijgen. Het gaat om RitaVerdonk.nl, waar nu een protestsite tegen haar uitzetbeleid op is gevestigd.

Verdonk stelt dat de site kan leiden tot verwarring en misleiding. Verder beschouwt ze de registratie van haar naam als een inbreuk op haar persoonlijke levenssfeer.

De eigenaar van het domein, S. Timmer, zegt dat hij niets met de site van doen heeft. Hij zou alleen de webruimte ter beschikking stellen. De inhoud van de site wordt verzorgd door Amsterdamse rechtenstudenten, die zich kritisch uitlaten over het uitzetbeleid. Volgens hem is het een zaak tussen de studenten en de VVD-bewindsvrouw.


De officiele site van de minister is MinisterVerdonk.nl.

Zwarte handel in EK-kaarten wordt aangepakt

Icoon Binnenlands nieuwsDe zwarte handel in kaarten voor het EK-voetbal in Portugal zal vanaf vandaag hard worden aangepakt. Tickets die door de Nederlandse voetbalbond ter beschikking zijn gesteld aan sponsors, worden soms met een flinke winst doorverkocht op de zwarte markt.

Ook het personeel van de sponsors van het Nederlands elftal krijgen kaarten van hun werkgevers. Voor de fiscus geldt dat het verstrekken van EK-kaarten aan werknemers onder 'loon in dienstbetrekking' valt, waarover loonbelasting moet worden betaald. Werkgevers laten dit echter volledig na.

Weddenschap 'muizeneten' krijgt 'staartje'

Herman had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee mannen die bij wijze van wedstrijd levende muizen opaten worden nu door de Australische dierenbescherming, de RSPCA, gezocht wegens dierenmishandeling. De mannen namen een weddenschap aan in een kroeg, waarbij ze de staart van levende muizen af moesten bijten. Later werd de weddenschap nog 'verlengd' door ook de koppen af te bijten van de nog levende knaagdiertjes. En dat alles voor een inzet van 500 Australische dollar (300 euro).

Als het aan de RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) ligt, krijgt dit 'muisje nog een staartje'. Indien de mannen of de organisatoren van de weddenschap worden gevonden, dan zal de organisatie hen aanklagen wegens dierenmishandeling. Ze riskeren daarmee een boete van maximaal 90.000 Austalische dollar (ca. 48.000 euro) en twee jaar cel.

Etnische afkomst allochtonen steeds belangrijker

De etnische afkomst wordt voor meer en meer allochtonen steeds belangrijker. Dat blijkt uit de Burgermonitor, een jaarlijks onderzoek van Amsterdam onder 3.000 inwoners. Turkse, Marokkaanse of Surinaamse burgers voelen zich naast Amsterdammer in toenemende mate verbonden met hun achtergrond.

In één jaar tijd is de groep met een sterke verbondenheid opgelopen van 45% naar 55%. Volgens een politicoloog van de Universiteit van Amsterdam komt dat door de toenemende druk om te integreren.

1000 jaar oude push-up beha gevonden

Icoon opmerkelijk nieuwsIn de Chinese provincie Binnen-Mongolia (Nei Monggol) hebben archeologen een bustehouder met cup-vullingen gevonden die minstens duizend jaar oud is. De beha is volgens het nieuwsbericht goudkleurig en werd gevonden in een graftombe in de Aohan regio.


Volgens archeoloog Shao Guotian dateert het kledingstuk uit de Liao dynastie. Het is gemaakt van fijne zijde en heeft schouder- en rugbandjes. "Het lijkt net een hedendaagse brassière," zei hij. "Het is jammer dat een groot deel van de katoenen vulling van de cups reeds vergaan is."

'Pistool Saddam is van Amerika'

George Bush, de president van Amerika, is bereid Irak volledige soevereiniteit, miljarden dollars voor wederopbouw en bescherming in de vorm van 138.000 Amerikaanse soldaten te geven. Alleen het pistool dat de soldaten van Saddam Hussein afnamen toen ze hem oppakten krijgen ze niet. Het pistool is Amerikaans staatsbezit, volgens Bush.

De leden van commandoteam Delta gaven het pistool aan Bush toen ze het Witte Huis bezochten. Bush bewaart het wapen als een oorlogstrofee in een studeerkamer bij het Oval Office.

Een journalist vroeg Bush of hij het wapen niet aan de nieuwe Irakese president Ghazi al-Yawer zou willen geven. De president was het daar niet mee eens, hij wilde niet de wreedheid van Saddam in herinnering brengen. "Logischerwijs was ons volk dus verheugd over de arrestatie van Saddam. In zijn schoot werden verschillende wapens gevonden. Een daarvan was een pistool, dat brachten ze naar mij en dat is nu eigendom van de Amerikaanse regering.", aldus Bush.

FOK! presenteert de Metal top 666

Net als voorgaande jaren presenteert het FOK! Muziekforum weer de Metal top 666. Dit is een lijst van de 666 meest populaire metalalbums, gekozen door FOK!kers. In 2002 en 2003 werd Master of Puppets van Metallica tot beste album verkozen.

Ook jij kunt je stem laten gelden door een lijstje van respectievelijk 100, 50, 25 of 10 albums te posten in het daarvoor bestemde topic op het Muziekforum. De jaarlijsten van 2002 en 2003 zijn op datzelfde forum terug te vinden.

Let op: het is niet de bedoeling je lijstjes onder dit bericht te posten. Je kunt dit doen in het daarvoor bestemde topic op het muziekforum.

Dieven Half-Life 2 code gearresteerd

lizardtattoo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon GamesIn oktober 2003 maakte gamesfabrikant Valve Software bekend dat de broncode van het spel Half-Life 2 gelekt was. In samenwerking met een groep gamers heeft Valve nu de vermoedelijke dieven weten te achterhalen en zijn deze uiteindelijk gearresteerd. Dit maakte Valve donderdag in een verklaring bekend.

Volgens Valve zijn er verdachten in meerdere landen opgepakt. Dit voor het inbreken in het netwerk van Valve, het stelen en distribueren van de broncode. Meerdere gamers zouden het bedrijf geholpen hebben door informatie over de dieven te verschaffen. "Het was buitengewoon om te zien hoe snel en hoe slim gamers in staat waren om dit uit te pluizen. Normaal gesproken zijn dit onoplosbare problemen voor het rechtssysteem", aldus Gabe Newell, oprichter van Valve, in een verklaring. "Iedereen hier bij Valve is weer eens herinnerd aan hoe veel we verschuldigd zijn aan de game-community."

Valve maakte de arrestaties donderdag bekend, maar het is onduidelijk wanneer deze werkelijk plaatsvonden. Volgens Newell waren de daders al enkele dagen na de inbraak opgespoord door de on-line gaming community.

De noordwestelijke tak van de cybermisdaad-afdeling van de FBI wilde weinig informatie prijsgeven. Gevraagd door GameSpot gaven zij toe mensen te hebben gearresteerd. Maar over het aantal mensen dat er in de VS gerarresteerd is en waar ze gepakt waren wilde men verder niets zeggen.

Er waren de afgelopen maanden veel geruchten over de zaak. Zo meldden in januari enkele computer-experts uit de omgeving van San Fancisco dat hun hardware in beslag was genomen door de FBI. Zij zouden verdacht worden van de diefstal. Enkele weken geleden nog werd door niet-bevestigde berichten uit Duitsland gemeld dat de maker van de Phatbot-worm ook betrokken zou zijn bij de diefstal. Over beide geruchten wilden noch Valve noch de Amerikaanse autoriteiten iets zeggen.

Brigitte Bardot weer beboet wegens racisme

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Het voormalige Franse sekssymbool en oud-filmactrice Brigitte Bardot is beboet wegens racistische uitlatingen. Een rechtbank in de Franse hoofdstad Parijs veroordeelde haar tot het betalen van 5000 euro omdat ze in haar nieuwste boek aan zou zetten tot rassenhaat. Rechters in Frankrijk veroordeelden Bardot in het verleden ook al herhaaldelijk tot het betalen van boetes wegens racistische uitlatingen.

Bardot werd in mei van dit jaar aangeklaagd, vanwege de inhoud van haar boek 'Un cri dans la silence' (Een schreeuw in de stilte). In het boek moeten onder meer moslims, homo's en gehandicapten het ontgelden.

Tegen de rechter zei Bardot eerder zich te verontschuldigen als ze met haar boek iemand gekwetst heeft. Ze kondigde evenwel aan dat ze zich blijft verzetten tegen rassenvermenging. Ze uitte ook haar bezorgdheid over wat zij omschreef als "de infiltratie van moslimextremisten in Frankrijk".

Onaardig

Het gaat nu al drie dagen niet zo goed met mij, de warmte heeft mij te pakken gekregen en de nachtrust tekkelt mij al twee ochtenden door direct weer in slaap te vallen zodra ik uit bed loop. Natuurlijk stel ik mij een beetje aan, hardlopen naar het Stembureau om tegen de software patenten te stemmen om vervolgens richting mijn afstudeerplek te gaan.

Eigenlijk ging alles wel goed, toch werd ik weer een beetje op mijn staart getrapt. Ik weet niet wat jullie, blogbezoekers, dan doen, maar na het boek 'Seven Spiritual Laws of Success', tot en met de 4e Law te hebben gelezen, weet ik wat ik kan doen. Het begint dan ook zijn vruchten af te werpen. Het boek dat naast uitleg ook toepassingsgebieden en opdrachten heeft ben ik nu actief de laatste 'Law', 'The Law of Least Effort' aan het toepassen.

Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Of beter, waarom zou je de moeite nemen om met iemand in discussie te gaan als je bijvoorbaat al weet dat je, alleen je eigen standpunten staat te verdedigen. Het heeft allemaal geen nut! Mijn visie op een persoon of een zaak is een hersenspinsel van mij, heeft dus niemand anders wat mee van doen, dus boeit het niet wat ik er van vind als iemand anders het niet wil horen. Of beter, boeit het niet wat ik van iemand anders vind.

Wat betreft computers weet ik een hoop, wat betreft vrouwen... niets. Dus als ik wat geregeld wil hebben op Internet is dat twee muisklikken weg. Als ik een vriendin zoek...
Dus meldt je, je dan aan op wat forums, mailinglists om andere mensen van dienst te zijn.

Om het verhaal uit te leggen in Jip en Janneke taal. Persoon A is opzoek naar een plantje, een wiet plantje. Persoon B heeft daar een neus voor en vindt wietplantjes bij bosjes. In de voortuin van Persoon C staan wat plantjes. Persoon B zegt tegen de vrienden groep van Persoon A dat er plantjes te vinden zijn in een voortuin van iemand. Nu blijkt Persoon C een verre kennis van Persoon A te zijn, wist dat Persoon A en Persoon B opzoek waren, maar hield z'n mond stijf dicht. Persoon C stuurt nadat Persoon B het heeft vertelt een boos meeltje naar Persoon B en spit zijn complete voortuin om en wil niets meer met tuinieren en planten te maken hebben.

In de vorige alinea ging het om twee directories die in een OpenDir vol met broncode stonden, waar alleen in de USA vanwege patent redenen betaald voor moet worden. In Europa zou deze software vrij van deze patenten zijn, alleen het was nog nergens in Europa verkrijgbaar. Nu was ik de persoon die aan het Googlen was gegaan en dus ook de deksel op mijn neus kreeg.

Twaalf jaar cel voor doodsteken vrouw

calvobbes had ons via de nieuws-submit een herschreven bericht gestuurd:

De 33-jarige Bert van E. is in hoger beroep door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar wegens het doodsteken van de 29-jarige Barbra de Jong, die zijn liefde voor haar niet beantwoordde.

Van E. was getrouwd, maar wilde van zijn vrouw scheiden om verder te gaan met Barbra als zij weg zou gaan bij haar vriend. Ze was echter niet verliefd op hem. Toen er een derde man in het spel kwam, waar De Jong wel verliefd op werd, ging Van E. volgens het Openbaar Ministerie compleet door het lint. Hij stak haar met 32 messteken dood en gooide haar lichaam in de Zuid-Willemsvaart in Weert.

De advocaat van E. probeerde nog verwarring te zaaien door andere mogelijke te verdachten te noemen en te zeggen dat de politie te veel naar Van E. gekeken zou hebben. De rechtbank deelde die mening niet. Ze veroordeelde Van E. net als de vorige keer tot twaalf jaar cel wegens doodslag.

Vermiste vrouw dood gevonden

Icoon Binnenlands nieuwsHet lichaam van een vermiste Bredase is donderdagmiddag gevonden in de Nieuwe Merwede bij Werkendam. De 27-jarige Tinka van Rooij werd sinds 26 mei vermist.

Het is nog onduidelijk hoe de vrouw om het leven is gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf. Die heeft het Team Grootschalig Onderzoek direct nadat vaststond dat het om Tinka van Rooij ging, uitgebreid van vijftien naar 25 rechercheurs. Het stoffelijk overschot werd aangetroffen door een man die aan het werk was in de Brabantse Biesbosch.

Donderdagavond is door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vastgesteld dat het vrijwel zeker om Tinka van Rooij gaat. Haar ouders zijn op de hoogte gesteld van de bevindingen van politie en NFI.

Uitslag verkiezingen: PvdA op winst

verkiezingen europarlementNa het tellen van 99,9 procent van de stemmen is de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement zo goed als bekend. De PvdA wint één zetel en wordt met zeven zetels even groot als het CDA. De laatste partij verliest echter twee zetels in vergelijking met 1999. Percentueel is het CDA wel iets groter dan de sociaal-democraten.

Ten opzichte van de eerdere exit-poll zijn er nauwelijks verschuivingen. De PvdA had in die poll nog acht zetels, maar moet er één afstaan aan de opvallendste winnaar, Europa Transparant. De partij van klokkenluider Paul van Buitenen komt met 7,3% van de stemmen in een keer met twee zetels in het Europarlement.

Het resultaat voor de VVD valt tegen, de liberalen verliezen twee zetels en komen uit op vier. Ook GroenLinks verliest twee zetels, en is met twee overgebleven zetels nu even groot als de SP. De SGP en ChristenUnie houden gezamenlijk twee zetels over van de drie die ze momenteel hebben. Andere partijen kwamen er niet aan te pas. De Partij voor de Dieren kwam nog het dichtst bij een zetel met 3,2% en de LPF bleef steken op 2,6%. Nieuw Rechts van Rotterdammer Michiel Smit kwam niet verder dan 0,3%.

Opkomst
Het opkomstpercentage lag onverwacht bijna tien procent hoger dan bij de verkiezingen van 1999. Ruim 39 procent van de stemgerechtigden kwam vandaag naar de stembureaus.


PartijEP 1999EP 2004
%ztl%ztl
CDA27,0924,47
PvdA20,1623,67
VVD19,6613,24
GroenLinks11,847,42
ChristenUnie/SGP8,835,92
D665,824,21
SP5,117,02
Europa Transparant--7,32
Partij voor de Dieren--3,20
LPF--2,60
overig1,801,20


-
FOK!-poll, Hoe stemde jij vandaag?

Morientes terug naar Real Madrid

Na een goed gesprek met Real Madrid's nieuwe trainer José Antonio Camacho heeft Fernando Morientes besloten terug te keren bij Real Madrid.

"Op 16 juli sluit ik me weer aan bij Real Madrid. Ik heb telefonisch met Camacho gesproken en we hebben mijn toestand besproken. Ik blij"', aldus de aanvaller uit Extremadura.

De 28-jarige international speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij AS Monaco, Real Madrid had geen plaats meer voor hem. Met de Fransen kwam hij tot de finale van de Champions League, mede door Real Madrid te verslaan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.